Phaethon Δημ. May 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2008 φαεθονα κοιτα η καναβη δεν ειναι μαλακο ναρκωτικο αρα δεν προκαλει εξαρτηση;Γιατι στην εκπομπη που αρακουλουθησα κυριως για την καναβη λεγανε..Τωρα για την διακριση μεταξυ μαλακων και σκληρων μπορει να κανω και λαθος..Ολα προκαλουν εξρτηση η μερικα πο αυτα; Ναι λεγανε για την κανναβη, αλλα προφανως κανανε και αυτοι λαθος, η κανναβη εχει αποδειχθει απο διεθνεις οργανισμους οτι ειναι σκληρο ν., επισης τα μαλακα , αυτα που πραγματικα ειναι και οχι αυτα που εχουν απλα χαρακτηριστει δεν ειναι εθιστικα , αλλα για αυτον που θελει να κανει χρηση , απο ενα σημειο και μετα δεν του αρκουν και στο τελος θα παει στα σκληρα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xristinoula Δημ. May 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2008 Το γεγονος οτι αλλοι λενε αλλα και αλλοι αλλα δεν σημαινει οτι δεν ξερουμε στην πραγματικοτητ τελικα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Phaethon Δημ. May 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2008 Το γεγονος οτι αλλοι λενε αλλα και αλλοι αλλα δεν σημαινει οτι δεν ξερουμε στην πραγματικοτητ τελικα; Ναι αλλα εγω προτιμω να πιστεψω τις ερευνες, τωρα αυτο μου θυμιζει τις επιπτωσεις των κινητων που αλλα λενε οι μεν και αλλα οι δε, αλλα εδω ειναι πιο ξεκαθαρο, η πλειοψηφια αν οχι ολοι οι επιστημονες λενε οτι η κανναβη ειναι εθιστικη, επισης οι περισσοτεροι χρηστες εγιναν ναρκομανεις λογω ψυχολογικων προβληματων (προερχομενα απο κοινωνικα προβληματα). Οποτε προκειμενου να "ξεχασουν" τον πονο τους, δε σκεφτονται τι ειναι εθιστικο και τι οχι. Ακομα και τα παιδια που δοκιμαζουν σιγουρα κατι τους προβληματιζει για να κανουν αυτη τη δοκιμη, και δεν ειναι απλα μια αδυναμια χαρακτηρα οπως το τσιγαρο, αφου γνωριζουν την καταλληξη. Ασε που για το τσιγαρο δεν θελω να μιλησω γιατι εκτος του οτι ειναι οφτοπικ εχω αποψεις πολυ προκλητικες και μαλλον προσβλητικες Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xristinoula Δημ. May 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2008 Τι να πω; Δεν το εχω ψαξει..Αλλα ρε παιδια αν ηταν ετσι γιατι λενε οτι στην Ολλανδια δεν εχουν θανατους;Ψεμματα ειναι; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Phaethon Δημ. May 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2008 Τι να πω; Δεν το εχω ψαξει..Αλλα ρε παιδια αν ηταν ετσι γιατι λενε οτι στην Ολλανδια δεν εχουν θανατους;Ψεμματα ειναι; Αυτο για την Ολλανδια θελει ψαξιμο , γιατι εγω τελευταια απο την τηλεοραση ειχα ακουσει οτι δεν ειχε αποτελεσματα. Αλλα ισως τελικα η τηλεοραση να αναφερει οτι τη βολευει αναλογα με ποια σκοπια το εξεταζει, και σιγουρα δν ειναι αξιοπιστο μεσο πληροφορησης για να υιοθετησω τις αποψεις της Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xristinoula Δημ. May 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2008 Α,καλα καταλαβα.Δεν υοαρχει δηλαδη αξιοπιστη πηγη.Γιατι οπως βλεπω αλλοι λενε το ενα αλλοι τελειως το αντιθετο..Περιεργο το 2008. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TN97 Δημ. May 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2008 Ας δούμε εάν η κάνναβη προκαλεί εθισμό. http://en.wikipedia.org/wiki/Health_issues_and_effects_of_cannabis Addiction Animal research has shown that the potential for cannabinoid addiction does exist. Research suggests cannabis withdrawal is similar to tobacco withdrawal.[38] Heavy users experience withdrawal symptoms such as insomnia, restlessness, loss of appetite, depression, irritability, and anger after ceasing use.[39]. Prolonged marijuana use produces both pharmacokinetic changes (how the drug is absorbed, distributed, metabolized, and excreted) and pharmacodynamic changes (how the drug interacts with target cells) to the body. These changes require the user to consume higher doses of the drug to achieve a common desirable effect, and reinforce the body’s metabolic systems for synthesizing and eliminating the drug more efficiently.[3] Preliminary research, published in the April 2006 issue of the Journal of Consulting and Clinical Psychology, indicates that cannabis addiction can be offset by a combination of cognitive-behavioral therapy and motivational incentives. Participants in the study (previously diagnosed with marijuana dependence) received either vouchers as incentives to stay drug free, cognitive-behavioral therapy, or both over a 14-week period. At the end of 3 months, 43 percent of those who received both treatments were no longer using marijuana, compared with 40 percent of the voucher group, and 30 percent of the therapy group. At the end of a 12-month follow-up, 37 percent of those who got both treatments remained abstinent, compared with 17 percent of the voucher group, and 23 percent of the therapy group.[40] A 1998 French governmental report commissioned by Health Secretary of State Bernard Kouchner, and directed by Dr. Pierre-Bernard Roques, classed drugs according to addictiveness and neurotoxicity. It placed heroin, cocaine and alcohol in the most addictive and lethal categories; benzodiazepine, hallucinogens and tobacco in the medium category, and cannabis in the last category. The report stated that "Addiction to cannabis does not involve neurotoxicity such as it was defined in chapter 3 by neuroanatomical, neurochemical and behavioral criteria. Thus, former results suggesting anatomic changes in the brain of chronic cannabis users, measured by tomography, were not confirmed by the accurate modern neuro-imaging techniques. Moreover, morphological impairment of the hippocampus [which plays a part in memory and navigation] of rat after administration of very high doses of THC (Langfield et al., 1988) was not shown (Slikker et al., 1992)." Health Secretary Bernard Kouchner concluded that : "Scientific facts show that, for cannabis, no neurotoxicity is demonstrated, to the contrary of alcohol and cocaine."[41] Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xristinoula Δημ. May 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2008 Κοιτα αυτο το κειμενακι ακριβως ειναι το διφορουμενο..Λεει οτι μπορει και να εθιζει..Αλλα αν εθιζει ειναι στην τελευταια κατηγορια,,Αυτο σημαινει για αλλους δεν εθιζει για αλλους εθιζει..Μεταφραση της πρωτης προτασης ειναι οτι ερευνες εδειξαν οτι υπαρχει πιθανοτητα εθισμου..Αυτο τα λεει ολα.Και μολις καταλαβα γιατι αλλοι χτυπιουνται οτι δεν εθιζει και αλλοι οτι εθιζει μαλλον αν υπαρχει ειναι σε μικρο ποσοστο.. Απλα το υπαρχον συστημα δεν ξερω αν εχει αποδωσει..Βεβαια καταλαβαινω τον λογο που καποιοι δεν θελουν να αλλαξει και ειναι και λογικο.Ο φοβος ειναι βασικος παραγοντας.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PMNEDM Δημ. May 15, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2008 Κοιτα αυτο το κειμενακι ακριβως ειναι το διφορουμενο..Λεει οτι μπορει και να εθιζει..Αλλα αν εθιζει ειναι στην τελευταια κατηγορια,,Αυτο σημαινει για αλλους δεν εθιζει για αλλους εθιζει..Μεταφραση της πρωτης προτασης ειναι οτι ερευνες εδειξαν οτι υπαρχει πιθανοτητα εθισμου..Αυτο τα λεει ολα.Και μολις καταλαβα γιατι αλλοι χτυπιουνται οτι δεν εθιζει και αλλοι οτι εθιζει μαλλον αν υπαρχει ειναι σε μικρο ποσοστο.. Απλα το υπαρχον συστημα δεν ξερω αν εχει αποδωσει..Βεβαια καταλαβαινω τον λογο που καποιοι δεν θελουν να αλλαξει και ειναι και λογικο.Ο φοβος ειναι βασικος παραγοντας.. Επισης το παραπανω κειμενο αναφερεται σε σωματικη εξαρτηση, και λεει οτι η δυνατοτητα για να αναπτυχθει υπαρχει. Δεδομενο ειναι, ομως, ουτως ή αλλως, οτι υπαρχει ψυχολογικη εξαρτηση απο την κανναβη, το οποιο δεν το αποκαλεις και ασημαντο στοιχειο. ;) Θα ελεγα επισης, οτι το να διαμορφωνουμε αποψη απο μια μισαωρη ψυχαγωγικη εκπομπη και μονο, δεν ειναι και το λογικο για ενα τοσο σοβαρο ζητημα. :) Παράθεση Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι, όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Phaethon Δημ. May 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2008 Ας δούμε εάν η κάνναβη προκαλεί εθισμό. http://en.wikipedia.org/wiki/Health_issues_and_effects_of_cannabis Addiction Animal research has shown that the potential for cannabinoid addiction does exist. Research suggests cannabis withdrawal is similar to tobacco withdrawal.[38] Heavy users experience withdrawal symptoms such as insomnia, restlessness, loss of appetite, depression, irritability, and anger after ceasing use.[39]. Prolonged marijuana use produces both pharmacokinetic changes (how the drug is absorbed, distributed, metabolized, and excreted) and pharmacodynamic changes (how the drug interacts with target cells) to the body. These changes require the user to consume higher doses of the drug to achieve a common desirable effect, and reinforce the body’s metabolic systems for synthesizing and eliminating the drug more efficiently.[3] Preliminary research, published in the April 2006 issue of the Journal of Consulting and Clinical Psychology, indicates that cannabis addiction can be offset by a combination of cognitive-behavioral therapy and motivational incentives. Participants in the study (previously diagnosed with marijuana dependence) received either vouchers as incentives to stay drug free, cognitive-behavioral therapy, or both over a 14-week period. At the end of 3 months, 43 percent of those who received both treatments were no longer using marijuana, compared with 40 percent of the voucher group, and 30 percent of the therapy group. At the end of a 12-month follow-up, 37 percent of those who got both treatments remained abstinent, compared with 17 percent of the voucher group, and 23 percent of the therapy group.[40] A 1998 French governmental report commissioned by Health Secretary of State Bernard Kouchner, and directed by Dr. Pierre-Bernard Roques, classed drugs according to addictiveness and neurotoxicity. It placed heroin, cocaine and alcohol in the most addictive and lethal categories; benzodiazepine, hallucinogens and tobacco in the medium category, and cannabis in the last category. The report stated that "Addiction to cannabis does not involve neurotoxicity such as it was defined in chapter 3 by neuroanatomical, neurochemical and behavioral criteria. Thus, former results suggesting anatomic changes in the brain of chronic cannabis users, measured by tomography, were not confirmed by the accurate modern neuro-imaging techniques. Moreover, morphological impairment of the hippocampus [which plays a part in memory and navigation] of rat after administration of very high doses of THC (Langfield et al., 1988) was not shown (Slikker et al., 1992)." Health Secretary Bernard Kouchner concluded that : "Scientific facts show that, for cannabis, no neurotoxicity is demonstrated, to the contrary of alcohol and cocaine."[41] Διαφορετικη ερευνα απο οσες εχω διαβασει, ισως επειδη ειναι της βικιπαιδειας, αλλα οκ, λεει οτι εθιζει οπως το τσιγαρο... Το τσιγαρο ποσοι μπορουνε να το κοψουνε, και κατι αλλο πολυ σημαντικο το τσιγαρο δεν το συνηθιζει ο οργανισμος ενω την καναβη διαβαστε το επομενο και θα καταλαβετε, τοσο για τις επιπτωσεις οσο και για το αμα εθιζει http://www.smh.com.au/articles/2006/06/27/1151174201752.html Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Phaethon Δημ. May 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2008 Επισης το παραπανω κειμενο αναφερεται σε σωματικη εξαρτηση, και λεει οτι η δυνατοτητα για να αναπτυχθει υπαρχει. Δεδομενο ειναι, ομως, ουτως ή αλλως, οτι υπαρχει ψυχολογικη εξαρτηση απο την κανναβη, το οποιο δεν το αποκαλεις και ασημαντο στοιχειο. ;) Θα ελεγα επισης, οτι το να διαμορφωνουμε αποψη απο μια μισαωρη ψυχαγωγικη εκπομπη και μονο, δεν ειναι και το λογικο για ενα τοσο σοβαρο ζητημα. :) Ναι, και εγω δεν πιστευω οτι ηταν μια πολυ σοβαρη εκπομπη για να την αξιολογησουμε, αλλα σιγουρα οσκοπος της ηταν να αναρωτηθουμε και ειναι καλο να υπαρχουν τετοιες εκπομπες γιατι αυτα τα θεματα δεν συζητιουνται στα σχολεια. Επισης αυτο το θεμα εχει αποσχολησει αρκετες φορες και τη βουλη και δεν ειναι τοσο ασημαντο, γιατι δεν ειναι απλα μια ιδεα αφου η αποποινικοποιηση εφαρμοζεται ηδη σε ευρωπαικη χωρα . Στη πραγματικοτητα τα μαλακα δεν ειναι νομιμα στην Ολλανδια , απλως συμφωνα με νομους δεν ασκουνται οι νομοι απανω τους Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xristinoula Δημ. May 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2008 Κοιτα εγω παιδια σκυλια για την ωρα δεν εχω..Η ιδια ουτε τσιγαρο κανονικο δεν καπνιζω αρα ειμαι τελειως εκ του ασφαλους..Ισως αν αυριο μεθαυριο μου ελεγε το παιδι μου κατι τετοιο να παθαινα παρακρουση..Εγω δεν εθιστηκα ποτε στο τσιγαρο στο μεταξυ. παρολο που το εχω ξεκινησει..λολΑρα ειμαι λιγο τελειως εκ του ασφαλους νομιζω οτι ολοι ειναι σαν εμενα.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PMNEDM Δημ. May 15, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2008 Ναι, και εγω δεν πιστευω οτι ηταν μια πολυ σοβαρη εκπομπη για να την αξιολογησουμε, αλλα σιγουρα οσκοπος της ηταν να αναρωτηθουμε και ειναι καλο να υπαρχουν τετοιες εκπομπες γιατι αυτα τα θεματα δεν συζητιουνται στα σχολεια. Επισης αυτο το θεμα εχει αποσχολησει αρκετες φορες και τη βουλη και δεν ειναι τοσο ασημαντο, γιατι δεν ειναι απλα μια ιδεα αφου η αποποινικοποιηση εφαρμοζεται ηδη σε ευρωπαικη χωρα . Στη πραγματικοτητα τα μαλακα δεν ειναι νομιμα στην Ολλανδια , απλως συμφωνα με νομους δεν ασκουνται οι νομοι απανω τους Προφανως. Μαζι σου. Αν παρατηρησεις μαλιστα, εγω ειμαι ο δημιουργος του παροντος θεματος. ;) Απλα, θα προτιμουσα τα θεματα αυτα να εξεταζονταν μεν απο τα ΜΜΕ, αλλα σοβαρα και αντικειμενικα. Το να παρουσιαζονται σε μια μεσημεριανη ψυχαγωγικη εκπομπη 30-60 λεπτων, και με καλεσμενο εναν μονο επιστημονα ο οποιος ειναι δηλωμενα υπερ της αποποινικοποιησης (και αρα χωρις αντιλογο, οπως εγραψα και στο θεμα του "Ραδιο-Αρβυλα" στο "My Movies"), δεν με βρισκει συμφωνο. Δημιουργει λανθασμενες εντυπωσεις και "οδηγει" τα συμπερασματα εκει που θελουν οι συμμετεχοντες στην εκπομπη. :) Παράθεση Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι, όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xristinoula Δημ. May 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2008 Και πως ακριβως εξεταζονται αντικειμενικα ο ενας θα ελεγε απο δεξια εθιζει ο αλλος δεν εθιζει και τα συμπερασματα δικα σας; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Phaethon Δημ. May 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2008 Προφανως. Μαζι σου. Αν παρατηρησεις μαλιστα, εγω ειμαι ο δημιουργος του παροντος θεματος. ;) Απλα, θα προτιμουσα τα θεματα αυτα να εξεταζονταν μεν απο τα ΜΜΕ, αλλα σοβαρα και αντικειμενικα. Το να παρουσιαζονται σε μια μεσημεριανη ψυχαγωγικη εκπομπη 30-60 λεπτων, και με καλεσμενο εναν μονο επιστημονα ο οποιος ειναι δηλωμενα υπερ της αποποινικοποιησης (και αρα χωρις αντιλογο, οπως εγραψα και στο θεμα του "Ραδιο-Αρβυλα" στο "My Movies"), δεν με βρισκει συμφωνο. Δημιουργει λανθασμενες εντυπωσεις και "οδηγει" τα συμπερασματα εκει που θελουν οι συμμετεχοντες στην εκπομπη. :) Οντως , θα συμφωνησω , ουτε καν αρμοδιος δεν ηταν ο ψυχολογος, ασε που οπως ειπα δεν ειχαν δικιο σε πολλα πραγματα αλλα γενικοτερα τον παραγοντα τηλεοραση θα πρεπει να τον αποκλειουμε, αφου και οι παρουσιαστες δεν ειναι ειδικοι επι του θεματος και θεωρουν πρεπον οτι ακομα και εαν υποστηριζουν κατι λαθος , θα συνεχισουν να το υποστηριζουν για να μην δεχθει πληγμα η προσωπικοτητα τους. Εχεις δει κανενα , που προαναγγελει πριν απο μια συζητηση εαν ειναι υπερ ή κατα, να ειναι σε θεση μετα να πει "αγαπητο κοινο συμφωνα με τα καινουρια στοιχεια , πριν σας λεγαμε ********"? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xristinoula Δημ. May 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2008 Εγω ενα μπορω να πω .Ο φοβος ειναι ανικητος.Ισως ειναι καλο αυτο γιατι η παροιμια λεει ο φοβος φυλαει τα ερημα..Αλλα γενικα εγω δεν ειμαι ατομο που μου αρεσει να φοβαμαι.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PMNEDM Δημ. May 15, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2008 Οντως , θα συμφωνησω , ουτε καν αρμοδιος δεν ηταν ο ψυχολογος, ασε που οπως ειπα δεν ειχαν δικιο σε πολλα πραγματα αλλα γενικοτερα τον παραγοντα τηλεοραση θα πρεπει να τον αποκλειουμε, αφου και οι παρουσιαστες δεν ειναι ειδικοι επι του θεματος και θεωρουν πρεπον οτι ακομα και εαν υποστηριζουν κατι λαθος , θα συνεχισουν να το υποστηριζουν για να μην δεχθει πληγμα η προσωπικοτητα τους. Εχεις δει κανενα , που προαναγγελει πριν απο μια συζητηση εαν ειναι υπερ ή κατα, να ειναι σε θεση μετα να πει "αγαπητο κοινο συμφωνα με τα καινουρια στοιχεια , πριν σας λεγαμε ********"? Τον συγκεκριμενο τον καλεσαν ως "αρμοδιο", δεδομενου οτι εχει συγγραψει το βιβλιο "Ψυχοτροπες ουσιες - Κανναβη - μαριχουανα - χασις". Οχι φυσικα, αλλα σε εναν ιδανικο κοσμος απλα θα καλουσαν ειδικους που θα υποστηριζαν αποψεις και απο τις δυο πλευρες, και απλα οι ιδιοι οι παρουσιαστες δεν θα εξεφραζαν αποψη. Και πως ακριβως εξεταζονται αντικειμενικα ο ενας θα ελεγε απο δεξια εθιζει ο αλλος δεν εθιζει και τα συμπερασματα δικα σας; Τι εννοεις; Εσυ δηλαδη προτεινεις - προτιμας να επιλεγει ο Κανακης για σενα ποια θα ειναι η αποψη που θα παρουσιαστει ως σωστη και να εμφανιζει μονο την μια εκ των δυο εκδοχων; :confused: Προφανως θα μπορουσε να φερει γιατρους οι οποιοι θα ανεφεραν τις αποψεις τους βασει ερευνων, και οχι προσωπικων τους γνωμων βασει βιωματων. Παράθεση Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι, όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosz75 Δημ. May 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2008 Να προσθέσω ότι η όλη συζήτηση περί αποποινικοποίησης γίνεται για συγκεκριμένους λόγους. Το έχουμε ξαναπεί, το βλέπουμε να γίνεται πολλάκις καθημερινά και πλέον απροκάλυπτα. Η φράση-κλειδί είναι: "έλεγχος αντανακλαστικών". Όταν θέλουν οι εκάστοτε κρατούντες να εφαρμόσουν ένα μέτρο στην κοινωνία, βάζουν τα παπαγαλάκια τους να αρχίσουν τη συζήτηση. Αν η κοινωνία αντιδράσει αρνητικά, αποσύρονται μέχρι να κοπάσει ο θόρυβος και να ξεχάσουμε, οπότε και επανέρχονται. Βέβαια αν αντίδραση είναι θετική, προχωρούν κανονικά. ;) Προφανώς κάποιοι βλέπουν ότι διεκδικούμε, παραπονιόμαστε, αντιδρούμε σε όλα αυτά που γίνονται καθημερινά γύρω μας (όλα αυτά που γίνονται για μας χωρίς εμάς, που λέει και το άσμα) και βρήκαν ένα πολύ ωραίο τρόπο να μας κάνουν να τα "ξεχάσουμε". Και τα ταξίδια με το "magic bus" είναι πολύ αποτελεσματικός τρόπος, δε νομίζετε? (Δεν μιλάω εκ πείρας, απλά έχω δει τα αποτελέσματα σε συνανθρώπους μου). Πόσο μάλλον όταν αυτό γίνεται με τις "ευλογίες" του κράτους... p.s.: Να εξηγούμαστε, πριν προτρέξει κάποιος, τα περί συνομωσιολογίας τα ακούω βερεσέ. Παράθεση Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xristinoula Δημ. May 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2008 Κοιτα δεν ξερω και δεν νομιζω οτι επελεξε ο Κανακης για μενα την αποψη μου..Ειχα ξαναδει σκετικα θεματα..Και τωρα λογικα θα το ψαξω κιολας..Αλλα δεν σου κανει εντυπωση οτι ολοκληρες χωρες βασιζοντι οικονομικα στο εμποριο να ρκωτικων;Και οτι αν αυτα αποποικονιποιηθουν θα καταρευσουν οικονομικα;Σαφως και υπαρχουν συ,φεροντα για να μην αποποινικοποιηθουν τα ναρκωτικα..Αρα και ερευνα να υπαρχει μπορει να ειναι πληρωμενη..Και γενικα πολυ ταμπου εχει γινει το θεμα και αντι να κυνηγαμε τους μεγαλοεμπορους μμαζευουμε παιδια ..Και τα θυμματα χιλιαδες καθε χρονο..Με την Ολλανδια ξερει κανεις τι εγινε; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosz75 Δημ. May 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2008 Αν φτάσουμε να θεοποιήσουμε την Ολλανδία και την κάθε Ολλανδία με τα πειράματά της, σωθήκαμε. Εμένα δε με πειράζει να κάνει χρήση ναρκωτικών ο οποιοσδήποτε, αν και πιστεύω ότι είναι μεγάλο λάθος γιατί καταστρέφει τη ζωή του, η οποία είναι δώρο. Είναι καθαρά αυτοκτονία, και είμαι κατά της αυτοκτονίας. Μέχρι εκεί. Δεν θα μπω στη διαδικασία να τον πείσω ότι αυτό που κάνει είναι λάθος, στο κάτω-κάτω το ξέρει κι ο ίδιος. ;) Ας κάνει επομένως ο οποιοσδήποτε συνάνθρωπος χρήση οπουδήποτε ναρκωτικού, αλλά μακριά από μένα, από το παιδί μου, την οικογένειά μου και από τους δικούς μου ανθρώπους. Και κυρίως όχι δημόσια. Παράθεση Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
b744pilot Δημ. May 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2008 Ας κάνει επομένως ο οποιοσδήποτε συνάνθρωπος χρήση οπουδήποτε ναρκωτικού, αλλά μακριά από μένα, από το παιδί μου, την οικογένειά μου και από τους δικούς μου ανθρώπους. Και κυρίως όχι δημόσια. +1 Είστε υπέρ ή κατά της αποποινικοποίησης των ναρκωτικών; Κατά. Προτιμώ το υπάρχον σύστημα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PMNEDM Δημ. May 15, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2008 Κοιτα δεν ξερω και δεν νομιζω οτι επελεξε ο Κανακης για μενα την αποψη μου..Ειχα ξαναδει σκετικα θεματα..Και τωρα λογικα θα το ψαξω κιολας..Αλλα δεν σου κανει εντυπωση οτι ολοκληρες χωρες βασιζοντι οικονομικα στο εμποριο να ρκωτικων;Και οτι αν αυτα αποποικονιποιηθουν θα καταρευσουν οικονομικα;Σαφως και υπαρχουν συ,φεροντα για να μην αποποινικοποιηθουν τα ναρκωτικα..Αρα και ερευνα να υπαρχει μπορει να ειναι πληρωμενη..Και γενικα πολυ ταμπου εχει γινει το θεμα και αντι να κυνηγαμε τους μεγαλοεμπορους μμαζευουμε παιδια ..Και τα θυμματα χιλιαδες καθε χρονο..Με την Ολλανδια ξερει κανεις τι εγινε; Μαλλον δεν καταλαβες τι ειπα: Δεν ειπα οτι αντιγραφεις την αποψη του Κανακη και την εκφραζεις, απλα επειδη στο ζητημα του αν θα επρεπε να υπαρχει και αντιλογος στην εκπομπη ανεφερες οτι αν υπηρχε δεν θα εξαγονταν συμπερασματα, σε ρωτησα: "Το να φερνει ο Κανακης εκπροσωπο μονο της μιας πλευρας και να μην ακουγεται ο αντιλογος (αρα κατ' ουσιαν, να επιλεγει ο Κανακης για το ποια αποψη θα ακουστει), σου φαινεται πιο λογικο;" Προφανως και υπαρχουν συμφεροντα στο να ειναι παρανομα τα ναρκωτικα, αλλα με την ιδια λογικη, στο εμποριο των τσιγαρων δεν υπαρχουν συμφεροντα; Πως γινεται και δημοσιευονται πολλες ερευνες που τονιζουν τις βλαβες που προκαλουν τα τσιγαρα; ;) Γενικα, προφανως και επηρεαζονται οι ερευνες, αλλα ας βλεπουμε και ποια ειναι η γενικη αποψη της επιστημονικης κοινοτητας. Οσο για την Ολλανδια, τι ακριβως εννοεις; Εννοεις στοιχεια για το αν εχει αυξηθει η χρηση, η εγκληματικοτητα, κτλ; Τι συγκεκριμενα; Παράθεση Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι, όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xristinoula Δημ. May 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2008 Αν ηταν ετσι οπως τα λετε η χωρα δεν θα επρεπε να υπαρχει..θα ειχε σβηστει απο τον χαρτη..και ουτε εχει ακουστει κατι περι πολλων ναρκομανων εκει..Και κατι αλλο που με κανει να πιστευω οτι υπαρχει φοβος ειναι οτι βρισκομαστε σε μια κατασταση και καλη κακη δεν θελουμε να αλλαξει ειναι οτι στην Ολλανδια ποτε δεν εγινε αλλαγη απο ποινικοιηση σε αποποινικοποιηση παντα ετσι ητανε..Αρα εδω που κατι ειναι παγορευμενο και ετσι εχουμε μαθει ειναι φυσικο να μην θελουμε να το αλλαξουμε..Γενικα βλεπω ανθρωπους φοβισμενους με το θεμα και το στυλακι δεν με νοιαζει αν πεθαινει κοσμος αρκει να μην πουλιουνται εξω απο το σπιτι μου.Και ψαχνουμε με το τουφεκι την ερυνα που να λεει το αντιθετο για να την πιστεψουμε και να θρεψουμε τον φοβο μας.Γενικα αυτος ο μεγαλος αρνητισμος και τα σαθρα τελειως επιχειρηματα μου δειχνουν εντελως τα αντιθετα με οσα λετε..Οσο υπερβαλετε τοσο με κανετε να πειθομαι για το αντιθετο..Αλλα οκ εχω ξανακανει τετοιες συζητησεις και ξερω.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TN97 Δημ. May 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2008 Παιδιά, προσωπικά θεωρώ ότι δεν έχει και πολύ νόημα να κοιτάμε τί έχει γίνει στην Ολλανδία ή αλλού. Διαφορετική η κοινωνία εκεί, άλλη η ψυχοσύνθεση του Ολλανδού, άλλες οι κοινωνικές δομές κτλ κτλ κτλ. Πιστεύω ότι στην παρούσα φάση η αποποινικοποίηση των ναρκωτικών στην χώρα μας δεν είναι η σωστότερη απόφαση. Ο Έλληνας σε πολλά πράγματα (όχι σε όλα) είναι εντελώς ανώριμος και έχει αποδείξει επανηλειμένως ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί σωστά την ελευθερία του την οποία συχνά μετατρέπει σε ασυδοσία. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο το κράτος, οι έμποροι ναρκωτικών, ή οι χρήστες. Το πρόβλημα είναι ότι εμείς οι ίδιοι είμαστε ανώριμοι, παρτάκηδες, ακοινώνητοι και ασύδοτοι. Έχουμε το κράτος που μας αξίζει, φτιάχνουμε τις οικογένειες που μας αντανακλούν και κάπως έτσι προκύπτουν και οι όλο και περισσότεροι χρήστες. Πόσοι γονείς ασχολούνται ΣΩΣΤΑ με τα παιδιά τους; Πόσοι γνωρίζουν πως να τα μεγαλώσουν; Πόσοι γνωρίζουν πως να τα «εκπαιδεύσουν» σωστά για την ζωή; Ειλικρινά, πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι ίσως και να μην έπρεπε να κάνουν παιδιά πριν ωριμάσουν πραγματικά, πριν τα βρουν με τους εαυτούς τους. Όπως και να χει, πιστεύω ότι στην Ελλάδα του 2008 η αποποινικοποίηση των ναρκωτικών μόνο ζημιά θα έφερνε. Έχουμε τους περισσότερους καπνιστές στην Ευρώπη, έχουμε τα περισσότερα τροχαία, τα ελληνόπουλα είναι τα πιο παχύσαρκα παιδιά, έχουμε μία από τις μεγαλύτερες καταναλώσεις αλκοόλ. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταστρέψουμε τους εαυτούς μας, είμαστε ΑΝΩΡΙΜΟΙ. Αυτά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
THEO_LEGEND Δημ. May 15, 2008 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2008 Παιδιά, προσωπικά θεωρώ ότι δεν έχει και πολύ νόημα να κοιτάμε τί έχει γίνει στην Ολλανδία ή αλλού. Διαφορετική η κοινωνία εκεί, άλλη η ψυχοσύνθεση του Ολλανδού, άλλες οι κοινωνικές δομές κτλ κτλ κτλ. Πιστεύω ότι στην παρούσα φάση η αποποινικοποίηση των ναρκωτικών στην χώρα μας δεν είναι η σωστότερη απόφαση. Ο Έλληνας σε πολλά πράγματα (όχι σε όλα) είναι εντελώς ανώριμος και έχει αποδείξει επανηλειμένως ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί σωστά την ελευθερία του την οποία συχνά μετατρέπει σε ασυδοσία. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο το κράτος, οι έμποροι ναρκωτικών, ή οι χρήστες. Το πρόβλημα είναι ότι εμείς οι ίδιοι είμαστε ανώριμοι, παρτάκηδες, ακοινώνητοι και ασύδοτοι. Έχουμε το κράτος που μας αξίζει, φτιάχνουμε τις οικογένειες που μας αντανακλούν και κάπως έτσι προκύπτουν και οι όλο και περισσότεροι χρήστες. Πόσοι γονείς ασχολούνται ΣΩΣΤΑ με τα παιδιά τους; Πόσοι γνωρίζουν πως να τα μεγαλώσουν; Πόσοι γνωρίζουν πως να τα «εκπαιδεύσουν» σωστά για την ζωή; Ειλικρινά, πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι ίσως και να μην έπρεπε να κάνουν παιδιά πριν ωριμάσουν πραγματικά, πριν τα βρουν με τους εαυτούς τους. Όπως και να χει, πιστεύω ότι στην Ελλάδα του 2008 η αποποινικοποίηση των ναρκωτικών μόνο ζημιά θα έφερνε. Έχουμε τους περισσότερους καπνιστές στην Ευρώπη, έχουμε τα περισσότερα τροχαία, τα ελληνόπουλα είναι τα πιο παχύσαρκα παιδιά, έχουμε μία από τις μεγαλύτερες καταναλώσεις αλκοόλ. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταστρέψουμε τους εαυτούς μας, είμαστε ΑΝΩΡΙΜΟΙ. Αυτά. Τα ειπες ολα..και ειναι σωστα!!!!! Αλλο Ολανδια αλλο Ελλαδα,,,κυριως περισσοτερα θεμα παιδειας ειναι που εχουν λιγοτερους θανατους. Επισης ποιο πισω που λεγατε για τα μαλακα και τα σκληρα....εγω ξερω οτι με τα μαλακα εστω και να μην προκαλουν εθισμο, ο οργανισμος καποια στιγμη τα συνηθιζει και δεν λειτουργουν ποια, με αποτελεσμα να πηγαινουν σε σκληροτερα κ.ο.κ. Επισης και αυτο για τον ελεγχο αντανακλαστικων πιστευω οτι ειναι σωστο..ετσι κανουν Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] ΤΗΕΟ in normal mode Με εκνευρίζουν οι "στόκοι" Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts