Jump to content

Βοήθεια σε επιλογή σχολής

szzs
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Βασικά και σε μένα μου αρέσει πολύ το μάρκετινγκ....και μέχρι πριν 2 μέρες με κλειστά τα μάτια ήθελα εμπορίας και διαφήμισης...αλλά με έχουν επηρεάσει πολλοί καθηγητές που είναι ειδικευμένη στον επαγγελματικό προσανατολισμό και μου λένε να πάω λογιστική καλύτερα καθώς το εμπορίας και διαφήμισης είναι πολύ θεωριτικό...Ισχύει αυτό???

Αρχικά αυτοί οι καθηγητές που είναι "εξειδικευμένοι στον επαγγελματικό προσανατολισμό", δες αν όντως είναι έτσι. Γιατί οι περισσότεροι, απλά ασχολούνται με τις σχολές, αλλά δεν έχουν καμία εξειδίκευση. Τουλάχιστον αυτό ίσχυε στη χρονιά μου. Κατά αυτόν τον τρόπο δεν έχουν ιδέα για τις μη γνωστές σχολές, αφού το ΤΕΙ λογιστικής είναι πιο γνωστό, αυτό θα σου προτείνουν.

πχ εμένα δε με βοήθησαν καθόλου όσον αφορά την επιλογή του δικού μου τμήματος, μιας και ενδιαφερόμουν για σχολή διοίκησης επιχειρήσεων, ΑΣΟΕΕ, αλλά δεν ήξερα πια... Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας ή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων? Τελικά το έψαξα μόνος μου, ρώτησα όποιον είχε τελειώσει ή είχε άμεση σχέση με αυτές τις σχολές (και όχι "όλες καλές σχολές, υψηλόβαθμες είναι":X), είδα τα προγράμματα σπουδών και αποφάσισα!

Οπότε κάτι ανάλογο πρέπει να κάνεις και εσύ. Νομίζω είναι ευκολότερο. Δες αν σε ενδιαφέρει ο τομέας της λογιστικής ή της διοίκησης επιχειρήσεων. Δεν το ξέρω 100% αν όντως είναι πιο θεωρητικό το Εμπορίας και Διαφήμισης, αλλά σχεδόν σίγουρα ισχύει, κρίνοντας από τα αντίστοιχα ΑΕΙ και από τα προγράμματα σπουδών. Είναι πιο θεωρητικό το Εμπορίας και Διαφήμισης, όχι θεωρητικό τελείως. Τώρα αν είναι χειρότερο να είναι θεωρητικό ή πρακτικό, δεν ξέρω, γούστα είναι αυτά :lol:

Δείτε και αυτό

• Απαντήσεις 569
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αρχικά αυτοί οι καθηγητές που είναι "εξειδικευμένοι στον επαγγελματικό προσανατολισμό", δες αν όντως είναι έτσι. Γιατί οι περισσότεροι, απλά ασχολούνται με τις σχολές, αλλά δεν έχουν καμία εξειδίκευση. Τουλάχιστον αυτό ίσχυε στη χρονιά μου. Κατά αυτόν τον τρόπο δεν έχουν ιδέα για τις μη γνωστές σχολές, αφού το ΤΕΙ λογιστικής είναι πιο γνωστό, αυτό θα σου προτείνουν.

πχ εμένα δε με βοήθησαν καθόλου όσον αφορά την επιλογή του δικού μου τμήματος, μιας και ενδιαφερόμουν για σχολή διοίκησης επιχειρήσεων, ΑΣΟΕΕ, αλλά δεν ήξερα πια... Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας ή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων? Τελικά το έψαξα μόνος μου, ρώτησα όποιον είχε τελειώσει ή είχε άμεση σχέση με αυτές τις σχολές (και όχι "όλες καλές σχολές, υψηλόβαθμες είναι":X), είδα τα προγράμματα σπουδών και αποφάσισα!

Οπότε κάτι ανάλογο πρέπει να κάνεις και εσύ. Νομίζω είναι ευκολότερο. Δες αν σε ενδιαφέρει ο τομέας της λογιστικής ή της διοίκησης επιχειρήσεων. Δεν το ξέρω 100% αν όντως είναι πιο θεωρητικό το Εμπορίας και Διαφήμισης, αλλά σχεδόν σίγουρα ισχύει, κρίνοντας από τα αντίστοιχα ΑΕΙ και από τα προγράμματα σπουδών. Είναι πιο θεωρητικό το Εμπορίας και Διαφήμισης, όχι θεωρητικό τελείως. Τώρα αν είναι χειρότερο να είναι θεωρητικό ή πρακτικό, δεν ξέρω, γούστα είναι αυτά :lol:

Δείτε και αυτό

Βασικά πες ότι τελειώνω με το καλό τη σχολή...παίρνω και ένα καλό μεταπτυχιακό...μετά που ακριβώς μπορείς να βρεις δουλειά στην Ελλάδα σχετικά με το μάρκετινγκ...είναι πολλές οι επιχειρήσεις που έχουν τμήμα μάρκετινγκ???και τι μισθό θα παίρνεις? μπορείς να εξελιχθείς και να φτάσεις πολύ ψηλά?.....ελπίζω να μη σε ζάλησα:p:happy::happy::happy:

δυστυχως εβγαλα μονο 10160 μορια και περιμενω το ειδικο μαθημα τα αγγλικα. το τει τουριστικων επιχειρησεων στο ηρακλειο θελει 11600. και επειδη εχω γενικο βαθμο προσβαση 9,64 και τα αγγλικα εχουν συντελεστη 1 πρεπει να γραψω 15 και πανω. σωστα?
Το μεγαλύτερο ρίσκο στην ζωή είναι να μην πάρεις κανένα

τεχνολογικη ειμαι.. ηρακλειο την συγκεκριμενη σχολη θελω.. σωστα δεν κανω τους υπολογισμους?

τεχνολογικη ειμαι.. ηρακλειο την συγκεκριμενη σχολη θελω.. σωστα δεν κανω τους υπολογισμους?

Τα Αγγλικα για τα τουριστικά έχει συντελεσή βαρύτητας 1 ... υπολόγισέ το με ένα απο τα χιλιάδες προγράμματα υπολογισμού μορίων που υπάρχουν...

Γεια σε ολους

Εγω θα ηθελα να ρωτησω για τη σχολη Mηχανικών Διαχείρισης Eνεργειακών Πόρων στην Κοζανη. Εχω διαβασει τον σχετικο οδηγο σπουδων και τις σχετικες ιστοσελιδες ομως αναρωτιεμαι αν το επιπεδο σπουδων ειναι οντως σε ενα καλο επιπεδο και αν αξιζει σαν σχολη.

Γεια σε ολους

Εγω θα ηθελα να ρωτησω για τη σχολη Mηχανικών Διαχείρισης Eνεργειακών Πόρων στην Κοζανη. Εχω διαβασει τον σχετικο οδηγο σπουδων και τις σχετικες ιστοσελιδες ομως αναρωτιεμαι αν το επιπεδο σπουδων ειναι οντως σε ενα καλο επιπεδο και αν αξιζει σαν σχολη.

Κατά την άποψή μου η σχολή αξίζει και το πρόγραμμα σπουδών είναι σύγχρονο και έχει μέλλον... Διάβασα ότι η σχολή θα μετονομαστεί σε Μηχανολόγων Μηχανικών Ενέργειας (ή κάπως έτσι...:O) και θα αποκτήσει ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τους υπόλοιπους μηχανικούς.

Η οργάνωση του τμήματος, χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία και από αυτά που διαβάζω, είναι υποδειγματική και σε αυτό βοηθά η χρηματοδότηση που έχει εξασφαλίσει το τμήμα από το πόλο καινοτομίας ο οποίος λειτουργεί στην Κοζάνη. Τα εργαστήρια είναι πολύ σύγχρονα και γίνεται και έρευνα πάνω σε νέες τεχνολογίες σχετικές με το περιβάλλον.

Με λίγα λόγια θεωρώ μια πολύ καλή επιλογή τη σχολή με βάση αυτά που διαβάζω και χωρίς να γνωρίζω κάτι προσωπικά...

[sIGPIC][/sIGPIC]

::Alma Libre - My Blog

A blog by an IT student

Κατά την άποψή μου η σχολή αξίζει και το πρόγραμμα σπουδών είναι σύγχρονο και έχει μέλλον... Διάβασα ότι η σχολή θα μετονομαστεί σε Μηχανολόγων Μηχανικών Ενέργειας (ή κάπως έτσι...:O) και θα αποκτήσει ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τους υπόλοιπους μηχανικούς.

Η οργάνωση του τμήματος, χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία και από αυτά που διαβάζω, είναι υποδειγματική και σε αυτό βοηθά η χρηματοδότηση που έχει εξασφαλίσει το τμήμα από το πόλο καινοτομίας ο οποίος λειτουργεί στην Κοζάνη. Τα εργαστήρια είναι πολύ σύγχρονα και γίνεται και έρευνα πάνω σε νέες τεχνολογίες σχετικές με το περιβάλλον.

Με λίγα λόγια θεωρώ μια πολύ καλή επιλογή τη σχολή με βάση αυτά που διαβάζω και χωρίς να γνωρίζω κάτι προσωπικά...

Συμφωνώ απόλυτα... Είναι πραγματικά καλή σχολή με μέλλον και επαγγελματική αποκατάσταση. Η μετονομασία της σε τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Ενέργειας είναι γεγονός, θα πραγματοποιηθεί εν καιρώ και θα δώσει μεγαλύτερο κύρος στη σχολή. ( Όπως και να το κάνεις "Μηχανολόγος Μηχανικός" ακούγεται κάπως... ) Ένας γνωστός μου είναι εκεί τελειώνει τώρα είναι στην πτυχιακή του. Αν πραγματικά σου αρέσει το περιεχόμενο σπουδών, πάνε. Good Choice!

δυστυχως εβγαλα μονο 10160 μορια και περιμενω το ειδικο μαθημα τα αγγλικα. το τει τουριστικων επιχειρησεων στο ηρακλειο θελει 11600. και επειδη εχω γενικο βαθμο προσβαση 9,64 και τα αγγλικα εχουν συντελεστη 1 πρεπει να γραψω 15 και πανω. σωστα?

Αφού έχουν συντελεστή 1 τα Αγγλικά για την προαναφερθείσα σχολή τα μόρια που πρέπει να συγκεντρώσεις για να έχεις το δικαίωμα να τη δηλώσεις είναι 11000 μαζί με το ειδικό μάθημα. Η βάση (10) είναι απαραίτητη στο μάθημα των Αγγλικών, άρα με ένα 10άρι στα Αγγλικά συγκεντρώνεις

10160 + 10*1*100 = 11160.

Με άνα 15άρι έχεις 10160 + 15*1*100 = 11660, άρα ναι οι υπολογισμοί σου ειναι σωστοί.

Βασικά πες ότι τελειώνω με το καλό τη σχολή...παίρνω και ένα καλό μεταπτυχιακό...μετά που ακριβώς μπορείς να βρεις δουλειά στην Ελλάδα σχετικά με το μάρκετινγκ...είναι πολλές οι επιχειρήσεις που έχουν τμήμα μάρκετινγκ???και τι μισθό θα παίρνεις? μπορείς να εξελιχθείς και να φτάσεις πολύ ψηλά?.....ελπίζω να μη σε ζάλησα:p:happy::happy:

Ακριβώς. Η εύκολη λύση είναι η δουλειά σε μια τέτοια επιχείρηση. Υπάρχουν ήδη αρκετές επιχειρήσεις με τμήματα μάρκετινγκ στη Ελλάδα και με τον καιρό σίγουρα θα αυξηθούν. Ωστόσο μπορείς να δουλέψεις και σε κάποιες παρεμφερείς θέσεις, κάτι που κρίνεται από την κάθε εταιρεία.

Φυσικά υπάρχει και η μη εύκολη λύση, της προσωπικής ιδέας και ανάπτυξης της (όποια και αν είναι αυτή) μέσω ενός ελεύθερου επαγγέλματος. Αν και αυτό απαιτεί κούραση, τρέξιμο, λίγο ελεύθερο χρόνο και πολύ... φαντασία.

Από μισθούς υπολόγισε και κανονική απασχόληση, περίπου στα 1000+ αρχικό, για μια βασική θέση, μετά ανεβαίνει (χωρίς να μου έχει διευκρινιστεί πόσο, πότε και πως και δεν μπορούσα να ρωτήσω :O ). Αυτά στην Ελλάδα, στο εξωτερικό είναι σαφώς καλύτερος;).

Δε με ζαλίζεις, ότι ξέρω θα σου το απαντώ :)

Αφού έχουν συντελεστή 1 τα Αγγλικά για την προαναφερθείσα σχολή τα μόρια που πρέπει να συγκεντρώσεις για να έχεις το δικαίωμα να τη δηλώσεις είναι 11000 μαζί με το ειδικό μάθημα. Η βάση (10) είναι απαραίτητη στο μάθημα των Αγγλικών, άρα με ένα 10άρι στα Αγγλικά συγκεντρώνεις

10160 + 10*1*100 = 11160.

Με άνα 15άρι έχεις 10160 + 15*1*100 = 11660, άρα ναι οι υπολογισμοί σου ειναι σωστοί.

ξερετε ποτε βγαινουν τα αποτελεσματα του ειδικου μαθηματος? επισης το μηχανογραφικο ποτε το δινουμε? μου ειπαν οτι το αργοτερο μεχρι ΚΑΙ 15 Ιουλιου.. ισχυει?

Αξίζει να βάλω την Πληροφορική Ιωαννήνων πάνω από το Φυσικό Θεσσαλονίκης;

Αν σου αρεσουν οι η/υ οπως λες θα σου προτεινα το τμημα πληροφορικης.

Ο καθηγητης φυσικης στο σχολειο μου παντως μου ειπε να βαλω τα μαθηματικα πανω απο τη φυσικη... Κατι θα ξερει;)

trust me, I 'm an engineer:cool:

Αν σου αρέσει και θες βάλε,αλλιώς όχι γιατί είναι αρκετά δύσκολη.

(Btw: Ιωαννινα :) )

http://img.userbarz.com/46/9081.jpg

το τει εφαρμοσμενης πληροφορικης στην διοικηση και οικονομια ειναι καλο? μαθαινεις χρησιμα πραγματα? επειτα σκεφτομαι τει διοικησης επιχειρησεων. αλλα ο πρωταρχικος μου στοχος ειναι το τει τουριστικων επιχειρησεων. θα ηθελα να με συμβουλεψετε.. και οι τρεις σχολες εχουν να κανουν με επιχειρηση και κατ΄επεκταση τουριστικη που με ενδιαφερει

Ακριβώς. Η εύκολη λύση είναι η δουλειά σε μια τέτοια επιχείρηση. Υπάρχουν ήδη αρκετές επιχειρήσεις με τμήματα μάρκετινγκ στη Ελλάδα και με τον καιρό σίγουρα θα αυξηθούν. Ωστόσο μπορείς να δουλέψεις και σε κάποιες παρεμφερείς θέσεις, κάτι που κρίνεται από την κάθε εταιρεία.

Φυσικά υπάρχει και η μη εύκολη λύση, της προσωπικής ιδέας και ανάπτυξης της (όποια και αν είναι αυτή) μέσω ενός ελεύθερου επαγγέλματος. Αν και αυτό απαιτεί κούραση, τρέξιμο, λίγο ελεύθερο χρόνο και πολύ... φαντασία.

Από μισθούς υπολόγισε και κανονική απασχόληση, περίπου στα 1000+ αρχικό, για μια βασική θέση, μετά ανεβαίνει (χωρίς να μου έχει διευκρινιστεί πόσο, πότε και πως και δεν μπορούσα να ρωτήσω :O ). Αυτά στην Ελλάδα, στο εξωτερικό είναι σαφώς καλύτερος;).

Δε με ζαλίζεις, ότι ξέρω θα σου το απαντώ :)

οκ...σ'ευχαριστώ...Άμα τελειώσω το τει εμπορίας και διαφήμισης στην Αθήνα και μετά κάνω και ένα μεταπτυχιακό στο μαρκετινγκ λες να είμαι εντάξει? ...γιατί υπάρχει και το ενδεχόμενο να ξαναδώσω(λίγο δύσκολο βέβαια αλλά υπάρχει:X) κι εγώ πάντως που διάβαζα κάτι άρθρα φαίνεται ότι το μάρκετινγκ έχει μέλλον

Μιας και σπουδαζω στο φυσικο Ιωαννινων θα σου πω 2 λογια γενικα για τις 2 σχολες καθως και για Γιαννενα και Θεσ/νικη.Το φυσικο γενικα ειναι μια σχολη που θα σου δινει εναν πολυ καλο τροπο σκεψης με ενα φοβερο background ωστε να εφαρμοζεις τα μαθηματικα για να λυνεις προβληματα φυσικης.Ως φυσικος δεν μπορεις να κανεις και πολλα μετα.Αλλα ειναι μια σχολη που σου ανοιγει πολλους δρομους για μεταπτυχιακα μετα (τηλεποικινωνιες,ενεργεια,οικονομικα,management κτλ).Ετσι με ενα μεταπτυχιακο διεκδικεις σε αρκετους τομεις θεση εργασιας.Το φυσικο Ιωαννινων ειναι το πιο δυσκολο φυσικο στην Ελλαδα (μεσος ορος αποφοιτησης 6.8 χρονια) και το δευτερο καλυτερο μετα της Κρητης.Η πληροφορικη ως σχολη ειναι μια σχολη που στις μερες μας δεν εχει και το τρελο φορτε που ειχε παλαιοτερα που ελεγαν ολοι παμε να σπουδασουμε υπολογιστες.Βεβαια,εχει και αυτη αρκετα παρακλαδια που μπορουν να σου δωσουν ανετα δουλεια.Πρεπει ομως να εχεις αρκετο 'κολλημα' με τους υπολογιστες για να την αγαπησεις.Τα Γιαννενα ειναι μια φοιτητουπολη 20.000 φοιτητων που σιγουρα θα περασεις παρα πολυ ωραια μιας και δεν χανεσαι στην πολη αλλα ουτε και την βαριεσαι.Οι αποστασεις ειναι σχετικα κοντινες οποτε ανα πασα ωρα και στιγμη μπορεις να βρεις την παρεα σου.Η Θεσ/νικη ειναι μια φοιτητουπολη με αρκετα περισσοτερους φοιτητες που εχει τα πολλα μαγαζια,εχει τζερτζελο αλλα εχει και τα μειονεκτηματα μιας μεγαλουπολης.

*Μιας και εισαι απο Θεσ/νικη (τωρα το ειδα) κοιτα να σπουδασεις αλλου αν υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα.Μην το σκεφτεσαι να σπουδαζεις και να εισαι στην πολη σου.

Μια συμβουλη σε ολους/ες:Σπουδαστε αυτο που γουσταρετε περισσοτερο και οχι το πιο υψηλοβαθμο τμημα που φτανετε με τον βαθμο σας.Πλεον τελειωσε το παραμυθι του γιατρου-δικηγορου.Ειναι υπερκορεσμενα επαγγελματα πλεον.

(Btw: Ιωαννινα :) )
oops...σωστά :lol: κάνω κάτι τέτοια ώρες ώρες από τη ζαλούρα μου

Μιας και σπουδαζω στο φυσικο Ιωαννινων θα σου πω 2 λογια γενικα για τις 2 σχολες καθως και για Γιαννενα και Θεσ/νικη.Το φυσικο γενικα ειναι μια σχολη που θα σου δινει εναν πολυ καλο τροπο σκεψης με ενα φοβερο background ωστε να εφαρμοζεις τα μαθηματικα για να λυνεις προβληματα φυσικης.Ως φυσικος δεν μπορεις να κανεις και πολλα μετα.Αλλα ειναι μια σχολη που σου ανοιγει πολλους δρομους για μεταπτυχιακα μετα (τηλεποικινωνιες,ενεργεια,οικονομικα,management κτλ).Ετσι με ενα μεταπτυχιακο διεκδικεις σε αρκετους τομεις θεση εργασιας.Το φυσικο Ιωαννινων ειναι το πιο δυσκολο φυσικο στην Ελλαδα (μεσος ορος αποφοιτησης 6.8 χρονια) και το δευτερο καλυτερο μετα της Κρητης.Η πληροφορικη ως σχολη ειναι μια σχολη που στις μερες μας δεν εχει και το τρελο φορτε που ειχε παλαιοτερα που ελεγαν ολοι παμε να σπουδασουμε υπολογιστες.Βεβαια,εχει και αυτη αρκετα παρακλαδια που μπορουν να σου δωσουν ανετα δουλεια.Πρεπει ομως να εχεις αρκετο 'κολλημα' με τους υπολογιστες για να την αγαπησεις.Τα Γιαννενα ειναι μια φοιτητουπολη 20.000 φοιτητων που σιγουρα θα περασεις παρα πολυ ωραια μιας και δεν χανεσαι στην πολη αλλα ουτε και την βαριεσαι.Οι αποστασεις ειναι σχετικα κοντινες οποτε ανα πασα ωρα και στιγμη μπορεις να βρεις την παρεα σου.Η Θεσ/νικη ειναι μια φοιτητουπολη με αρκετα περισσοτερους φοιτητες που εχει τα πολλα μαγαζια,εχει τζερτζελο αλλα εχει και τα μειονεκτηματα μιας μεγαλουπολης.

*Μιας και εισαι απο Θεσ/νικη (τωρα το ειδα) κοιτα να σπουδασεις αλλου αν υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα.Μην το σκεφτεσαι να σπουδαζεις και να εισαι στην πολη σου.

Μια συμβουλη σε ολους/ες:Σπουδαστε αυτο που γουσταρετε περισσοτερο και οχι το πιο υψηλοβαθμο τμημα που φτανετε με τον βαθμο σας.Πλεον τελειωσε το παραμυθι του γιατρου-δικηγορου.Ειναι υπερκορεσμενα επαγγελματα πλεον.

Τα Ιωάννινα είναι μια εξαιρετική πόλη...έχω πάει μια φορά και ξετρελάθηκα...και γενικά δεν έχω κόλλημα με αλλαγή περιβάλλοντος...συνηθίζω εύκολα!

Τώρα σχετικά με το κόλλημα που είπες ότι πρέπει να έχω για τους υπολογιστές...το έχω!:p ξέρω ότι η Πληροφορική είναι σχολή που στηρίζεται πολύ σε θεωρία και λιγότερο σε εργαστήρια, ειδικά σε σχέση με το ΤΕΙ Πληροφορικής. Αλλά πιστεύω ότι θα μπορώ να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις της σχολής μιας και από τότε που με θυμάμαι ήμουν μ'ένα ποντίκι στο χέρι! (ή μάλλον μ'ένα πληκτρολόγιο στο χέρι γιατί έπαιζα τα θρυλικά lemmings και το Prince of Persia σε Dos :p).Από την πληροφορική πάντως ξέρω ότι παίρνουνε πολλούς στην Ε.Υ.Π. :/ ή κάνω λάθος;

Το θέμα βέβαια για εμένα είναι αν θα πρέπει να μπουν πρώτα τα Γιάννενα και μετά το Φυσικό Θεσ/νίκης...αν δεν πέσει 500 μόρια η Πληροφορική Θεσ/νικης και περάσω Γιάννενα τότε θα πρέπει να αποχωριστώ το μπάσκετ και τις επιτυχίες που θα μου εξασφάλιζε αυτό εδώ :p οπότε είμαι σε τεράστιο δίλλημα...Φυσική και Μπάσκετ στη Θεσσαλονίκη ή μακριά από τους γονείς στα Ιωάννινα παρέα με τους υπερλατρεμένους μου υπολογιστές;:lol:

P!nk it Up...

[sIGPIC][/sIGPIC]

τότε που με θυμάμαι ήμουν μ'ένα ποντίκι στο χέρι! (ή μάλλον μ'ένα πληκτρολόγιο στο χέρι γιατί έπαιζα τα θρυλικά lemmings και το Prince of Persia σε Dos

Φυσική και Μπάσκετ στη Θεσσαλονίκη ή μακριά από τους γονείς στα Ιωάννινα παρέα με τους υπερλατρεμένους μου υπολογιστές;

Κάπως λάθος την είδες μου φαίνεται που λέει και η Πάνια :ninja:

Και δεν τα γράφω για να σου κάνω μια 'επίθεση" αλλά για να τα δουν και κάποιοι άλλη που σκέφτονται έτσι.

Τώρα δεν πρέπει να επιλέξεις Φυσική και Μπάσκετ ή Υπολογιστές και Γιάννενα.

Δεν επιλέγεις καλοπέραση 4ετιας.

Επιλέγεις κατα ένα ποσοστό 70% και τι θα κάνεις στο μέλλον και στα επόμενα χρόνια.

Η Φυσική και η Πληροφορική είναι άλλες επιστήμες και πρέπει να επιλέξεις τι σου αρέσει περισσότερο......

Αποφάσισε ΠΡΩΤΑ τι θές και μετά βλέπεις τους άλλους παράγοντες.....

Και Φυσικό έχει στα Γιάννενα και μπάσκετ και όλοι οι συνδυασμοί γίνονται .Δεν είναι το πρόβλημα αυτό

Ακόμη η πληροφορική δεν είναι πληκτρολόγια και ποντίκια και παιχνίδια και ίντερνετ όπως νομίζουν οι περισσότεροι.

Ειναι γλώσσες προγραμματισμού κυρίως με πολλοί δουλειά και εξάσκηση.

Κάπως λάθος την είδες μου φαίνεται που λέει και η Πάνια :ninja:

Και δεν τα γράφω για να σου κάνω μια 'επίθεση" αλλά για να τα δουν και κάποιοι άλλη που σκέφτονται έτσι.

Τώρα δεν πρέπει να επιλέξεις Φυσική και Μπάσκετ ή Υπολογιστές και Γιάννενα.

Δεν επιλέγεις καλοπέραση 4ετιας.

Επιλέγεις κατα ένα ποσοστό 70% και τι θα κάνεις στο μέλλον και στα επόμενα χρόνια.

Η Φυσική και η Πληροφορική είναι άλλες επιστήμες και πρέπει να επιλέξεις τι σου αρέσει περισσότερο......

Αποφάσισε ΠΡΩΤΑ τι θές και μετά βλέπεις τους άλλους παράγοντες.....

Και Φυσικό έχει στα Γιάννενα και μπάσκετ και όλοι οι συνδυασμοί γίνονται .Δεν είναι το πρόβλημα αυτό

Ακόμη η πληροφορική δεν είναι πληκτρολόγια και ποντίκια και παιχνίδια και ίντερνετ όπως νομίζουν οι περισσότεροι.

Ειναι γλώσσες προγραμματισμού κυρίως με πολλοί δουλειά και εξάσκηση.

μην ανησυχείς...ξέρω τι αντικείμενο θα σπουδάσω αν περάσω πληροφορική...κατα κύριο λόγο γλώσσες προγραμματισμού και web designing θα μαθαίνω και ποτέ δεν είπα ότι πληροφορική είναι μόνο ποντίκι και πληκτρολόγιο. Απλά ήθελα να δείξω ότι από πολύ μικρή ηλικία ασχολούμαι, ξεκίνησα από παιχνίδια και κατέληξα σε κατασκευή ιστοσελίδων τα τελευταία χρονια...ποτέ δεν θα πήγαινα έτσι στα τυφλά κάπου...όπως βλέπεις το ψάχνω το πράγμα και πίστεψέ με δεν είμαι άσχετη από υπολογιστές ;)

τώρα σχετικά με το μπάσκετ, από του χρόνου μου δίνεται η ευκαιρία να παίξω Α2, και καλά θα ήταν να περνούσα σε μια σχολή που θα μ'άρεζε εδώ στη Θεσσαλονίκη και να παίζω παράλληλα...φυσικά θα βάλω πρώτα πληροφορική ΑΠΘ αλλά δεν ξέρω πόσο θα πέσουνε τα μόρια για να την πιάσω, και το φυσικό δε θα με χαλούσε καθόλου....και υπάρχουνε και από εκεί διέξοδοι για υπολογιστές και τηλεπικοινωνίες...:)

P!nk it Up...

[sIGPIC][/sIGPIC]

μην ανησυχείς...ξέρω τι αντικείμενο θα σπουδάσω αν περάσω πληροφορική...κατα κύριο λόγο γλώσσες προγραμματισμού και web designing θα μαθαίνω και ποτέ δεν είπα ότι πληροφορική είναι μόνο ποντίκι και πληκτρολόγιο. Απλά ήθελα να δείξω ότι από πολύ μικρή ηλικία ασχολούμαι, ξεκίνησα από παιχνίδια και κατέληξα σε κατασκευή ιστοσελίδων τα τελευταία χρονια...ποτέ δεν θα πήγαινα έτσι στα τυφλά κάπου...όπως βλέπεις το ψάχνω το πράγμα και πίστεψέ με δεν είμαι άσχετη από υπολογιστές ;)

τώρα σχετικά με το μπάσκετ, από του χρόνου μου δίνεται η ευκαιρία να παίξω Α2, και καλά θα ήταν να περνούσα σε μια σχολή που θα μ'άρεζε εδώ στη Θεσσαλονίκη και να παίζω παράλληλα...φυσικά θα βάλω πρώτα πληροφορική ΑΠΘ αλλά δεν ξέρω πόσο θα πέσουνε τα μόρια για να την πιάσω, και το φυσικό δε θα με χαλούσε καθόλου....και υπάρχουνε και από εκεί διέξοδοι για υπολογιστές και τηλεπικοινωνίες...:)

Το θεμα ειναι τι βαζεις προτεραιοτητα.Αν βαζεις το μπασκετ με προοπτικη να ασχοληθεις επαγγελματικα μεινε Θεσ/νικη.Αν βαζεις σπουδες αποφασιζεις αναλογα.

Έχοντας αποκλείσει το τμήμα Μάρκετινκ κ Επικοινωνίας -ΑΣΣΟΕ (κυρίως για οικονομικούς λόγους...)

έχουμε 3 επιλογές:

1. Οργάνωση κ Διοίκηση Επιχειρήσεων - Μακεδονίας με το αρνητικό ότι είναι μια πολύ θεωρητική σχολή με σχεδόν καθόλου εργαστήρια

2. Λογιστική κ Χρηματοοικονομική - Μακεδονίας με το αρνητικό ότι ζαλίζεσαι από την έκταση των μαθημάτων που σχετίζονται με λογιστικά θέματα...και

3. Εφαρμοσμένης Πληροφορικής με το αρνητικό ότι είναι μια πολύ απαιτητική σχολή και χρειάζεται εντατική ενασχόληση με ζητήματα πληροφορικής...Με την προοπτική να κάνει μεταπτυχιακό στο Μάρκετινκ...

Τί προτείνετε για μια υποψήφια φοιτήτρια (αδερφή μου) η οποία είχε εξ αρχής επιλέξει να σπουδάσει οικονομικές επιστήμες αλλά στη πορεία έβγαλε περισσότερα μόρια και πιάνει κ τις σχολές 2 κ 3?

Υπόψιν ότι γνωρίζει τα βασικά από υπολογιστές και αναρωτιέται αν θα τα καταφέρει στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική.

[sIGPIC][/sIGPIC]

::Alma Libre - My Blog

A blog by an IT student

απλά κανω copy-paste απο το άλλο θέμα που είχα κάνει...

Καταρχήν γεια σας είμαι νεο μέλος στο FORUM...Φέτος έδινα Πανελλήνιες και τώρα είμαι στη φάση που πρέπει όπου να'ναι να καταθέσω το μηχανογραφικό...Ήμουν στη θετική κατεύθυνση κ έχω συγκεντρώσει 18450 στο 3ο πεδίο κ 17400 στο 2ο κ 4ο...

Ακόμη κ τώρα είμαι στο ψάξιμο για σχολές κ γι αυτό θέλω τα φώτα σας ως προς το ποια θα επιλέξω τελικα...Αν κάποιος απο εδώ λοιπόν ξέρει ας μου πει τη γνώμη του για κάποιο απο τα παρακάτω τμήματα, τα οποία σκεφτομαι, για να με βοηθήσει στην επιλογή του καλύτερου...

1)Φαρμακευτική (είναι αυτο που ήθελα,το οποίο όμως έχω ελάχιστες πιθανότητες να πιάσω οπότε στράφηκα σε εναλλακτικές)

2)Βιολογία (κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ αλλα έχει απ ότι έχω ακούσει μέχρι τωρα περιορισμένες δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης στην Ελλαδα)

3)Χημικών Μηχανικών (επίσης μου αρέσει αλλα υπάρχει το ίδιο προβλημα με τη βιολογία)

4)ΑΣΟΕΕ τμήμα πληροφορικής (ειδικά γι αυτο το τμημα όποιος ξέρει ας με διαφωτίσει παρακαλώ γιατι το σκέφτομαι όλο κ πιο πολύ κ ίσως καταλήξω τελικά σε αυτο)

5)Άλλα τμηματα πληροφορικής...Π.χ μηχανικών Η/Υ τηλεπικοινωνιών κ δικτύων στο Βολο

Αυτά κυρίως αλλά αν έχει κάποιος κάτι άλλο να μου προτείνει δεκτό!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας!!!