gmac Δημ. July 5, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2008 Έχοντας αποκλείσει το τμήμα Μάρκετινκ κ Επικοινωνίας -ΑΣΣΟΕ (κυρίως για οικονομικούς λόγους...) έχουμε 3 επιλογές: 1. Οργάνωση κ Διοίκηση Επιχειρήσεων - Μακεδονίας με το αρνητικό ότι είναι μια πολύ θεωρητική σχολή με σχεδόν καθόλου εργαστήρια 2. Λογιστική κ Χρηματοοικονομική - Μακεδονίας με το αρνητικό ότι ζαλίζεσαι από την έκταση των μαθημάτων που σχετίζονται με λογιστικά θέματα...και 3. Εφαρμοσμένης Πληροφορικής με το αρνητικό ότι είναι μια πολύ απαιτητική σχολή και χρειάζεται εντατική ενασχόληση με ζητήματα πληροφορικής...Με την προοπτική να κάνει μεταπτυχιακό στο Μάρκετινκ... Τί προτείνετε για μια υποψήφια φοιτήτρια (αδερφή μου) η οποία είχε εξ αρχής επιλέξει να σπουδάσει οικονομικές επιστήμες αλλά στη πορεία έβγαλε περισσότερα μόρια και πιάνει κ τις σχολές 2 κ 3? Υπόψιν ότι γνωρίζει τα βασικά από υπολογιστές και αναρωτιέται αν θα τα καταφέρει στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική. Ας απορρίψει καταρχάς το 3. Η σχολή δεν έχει αντικείμενο και είναι ένα συνοθύλευμα μαθημάτων οικονομικοδιοικητικών και πληροφορικής, χωρίς να είναι τίποτα από τα δυο. Θα το απεύφεγα όπως ο διάολος το λιβάνι. Εγώ τελείωσα το 2 το 2002 (δηλαδή πριν μπουν οι κατευθύνσεις). Γιατί τώρα μπορείς να διαλέξεις τόσο κατεύθυνση Λογιστικής όσο και Χρηματοοικονομικής (νομίζω στο 3ο έτος). Είναι αλήθεια ότι θα πήξει στις Λογιστικές αλλά και στα διάφορα "Δίκαια". Εγώ έκανα: Αστικό Δίκαιο Ι, ΑΣτικό Δίκαιο ΙΙ, Εμπορικό Δίκαιο Ι, Εμπορικό Δίκαιο ΙΙ, Δίκαιο Αξιογράφων, Δίκαιο της ΕΕ (ή κάτι τέτοιο), Δίκαιο Εταιριών και είμαι σίγουρος ότι ξεχνάω και κανα δυο. Τις λογιστικές καλύτερα να μην τις αναφέρω :p Θα πρότεινα την ΟΔΕ γιατί σου δίνει πιο γερές βάσεις και περισσότερες επιλογές για το τι θέλεις να ακολουθήσεις αργότερα, κρατάει περισσότερες πόρτες ανοιχτές πως να το πω. Γιατί στη Λ&Χ περιορίζεσαι λίγο. Αυτά σαν αρχή, ευχαρίστως να επανέλθω με λεπτομέρειες. edit: Τώρα διάβασα πάλι το μήνυμα που λες ότι η ΟΔΕ είναι θεωρητική σχολή χωρίς εργαστήρια. Να υποθέσω ότι είσαι της θετικής κατεύθυνσης:p, γιατί εμείς στις σχολές μας (εννοώ σε όλες τις οικονομικοδιοικητικές) γενικά δεν έχουμε εργαστήρια. Δε θα τις χαρακτήριζα θεωρητικές ακριβώς. Κορυφαία σχολή πάντως στον κλάδο θεωρώ το τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στην ΑΣΟΕΕ. Εγώ εκεί έστειλα την αδερφή μου να πάει παρόλο που με τα μόρια που είχε έπιανε και το Μάρκετινγκ αλλά και άλλες σχολές πιο υψηλόβαθμες τότε (δεν ξέρω πως είναι τώρα οι βάσεις). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. July 5, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2008 Από μισθούς υπολόγισε και κανονική απασχόληση, περίπου στα 1000+ αρχικό, για μια βασική θέση, μετά ανεβαίνει (χωρίς να μου έχει διευκρινιστεί πόσο, πότε και πως και δεν μπορούσα να ρωτήσω :O ). Αυτά στην Ελλάδα, στο εξωτερικό είναι σαφώς καλύτερος;). Σε καμία περίπτωση δεν παίζει από το ΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης να πάρει αρχικό μισθό 1000+ :O Κι αν παίζει αυτές είναι οι εξαιρέσεις κι όχι ο κανόνας. οκ...σ'ευχαριστώ...Άμα τελειώσω το τει εμπορίας και διαφήμισης στην Αθήνα και μετά κάνω και ένα μεταπτυχιακό στο μαρκετινγκ λες να είμαι εντάξει? ...γιατί υπάρχει και το ενδεχόμενο να ξαναδώσω(λίγο δύσκολο βέβαια αλλά υπάρχει:X) κι εγώ πάντως που διάβαζα κάτι άρθρα φαίνεται ότι το μάρκετινγκ έχει μέλλον Παιδιά το μάρκετινγκ είναι καλός κλάδος, αλλά κορεσμένος. Πέρα από τα τμήματα μάρκετινγκ υπάρχουν οι απόφοιτοι ΟΔΕ κτλ που επίσης προσανατολίζονται σε Marketing πολλές φορές, τα MBA με κατεύθυνση μάρκετινγκ, άπειροι Έλληνες που σπουδάζουν μάρκετινγκ (προπτυχιακά και μεταπτυχιακά) στο εξωτερικό και ιδιωτικές σχολές στην Ελλάδα. Δε λέω να μη σπουδάσεις μάρκετινγκ αλλά να ξέρεις και τι θα αντιμετωπίσεις. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
theogram Δημ. July 5, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2008 Για την σχολή του Επιχειρηματικού σχεδιασμού και πληροφοριακών συστημάτων ξέρει κανείς τίποτα? Σπουδαζει εκει η αδερφη μου εδω και ενα χρονο και ειναι πολυ ευχαριστημενη. Ηταν βεβαια και αυτο που ηθελε απο την αρχη.. Προκειται για μοναδικο τμημα στην Ελλαδα. Ξερω οτι στην πορεια μπορεις να ασχοληθεις με αρκετα (νομιζω εχεις και το δικαιωμα να βγαζεις αδεια για διωροφο, αν και δεν ειμαι σιγουρος οτι περιλαμβανεται στα στανταρ του πτυχιου). Εχει συνεργασια και με εταιριες που βγαζουν στατιστικα στοιχεια. Το μονο κακο ειναι οτι θα πρεπει να κανεις και κατι μακρο-μικροοικονομιες (εκτος αν σου αρεσουν, οποτε καλο για σενα).. Αυτα ξερω.:) Παράθεση trust me, I 'm an engineer:cool: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zlaths Δημ. July 5, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2008 Ας απορρίψει καταρχάς το 3. Η σχολή δεν έχει αντικείμενο και είναι ένα συνοθύλευμα μαθημάτων οικονομικοδιοικητικών και πληροφορικής, χωρίς να είναι τίποτα από τα δυο. Θα το απεύφεγα όπως ο διάολος το λιβάνι. Εγώ τελείωσα το 2 το 2002 (δηλαδή πριν μπουν οι κατευθύνσεις). Γιατί τώρα μπορείς να διαλέξεις τόσο κατεύθυνση Λογιστικής όσο και Χρηματοοικονομικής (νομίζω στο 3ο έτος). Είναι αλήθεια ότι θα πήξει στις Λογιστικές αλλά και στα διάφορα "Δίκαια". Εγώ έκανα: Αστικό Δίκαιο Ι, ΑΣτικό Δίκαιο ΙΙ, Εμπορικό Δίκαιο Ι, Εμπορικό Δίκαιο ΙΙ, Δίκαιο Αξιογράφων, Δίκαιο της ΕΕ (ή κάτι τέτοιο), Δίκαιο Εταιριών και είμαι σίγουρος ότι ξεχνάω και κανα δυο. Τις λογιστικές καλύτερα να μην τις αναφέρω :p Θα πρότεινα την ΟΔΕ γιατί σου δίνει πιο γερές βάσεις και περισσότερες επιλογές για το τι θέλεις να ακολουθήσεις αργότερα, κρατάει περισσότερες πόρτες ανοιχτές πως να το πω. Γιατί στη Λ&Χ περιορίζεσαι λίγο. Αυτά σαν αρχή, ευχαρίστως να επανέλθω με λεπτομέρειες. edit: Τώρα διάβασα πάλι το μήνυμα που λες ότι η ΟΔΕ είναι θεωρητική σχολή χωρίς εργαστήρια. Να υποθέσω ότι είσαι της θετικής κατεύθυνσης:p, γιατί εμείς στις σχολές μας (εννοώ σε όλες τις οικονομικοδιοικητικές) γενικά δεν έχουμε εργαστήρια. Δε θα τις χαρακτήριζα θεωρητικές ακριβώς. Κορυφαία σχολή πάντως στον κλάδο θεωρώ το τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στην ΑΣΟΕΕ. Εγώ εκεί έστειλα την αδερφή μου να πάει παρόλο που με τα μόρια που είχε έπιανε και το Μάρκετινγκ αλλά και άλλες σχολές πιο υψηλόβαθμες τότε (δεν ξέρω πως είναι τώρα οι βάσεις). Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Κατ'αρχήν είναι από τεχνολογική κατεύθυνση. Αρχικά είχε επιλέξει ΟΔΕ αλλά μόλις είδε το κύκλο σπουδών παρατήρησε πως όλα τα μαθήματα είναι θεωρητικά και θεωρεί πως με το καιρό θα χάσει το ενδιαφέρον για τη σχολή καθώς θα έχει την επιλογή να μην παρακολουθεί τα μαθήματα...όποτε δεν θα έχει την πίεση των υποχρεωτικών παρακολουθήσεων, των ασκήσεων κλπ. Στη Λογιστική την ενδιαφέρει κυρίως ο κλάδος της χρηματοοικονομικής αλλά δεν θέλει να φάει στη μάπα τόσα πολλά λογιστικά. Εξάλλου δεν θέλει να γίνει λογίστρια-φοροτεχνικός κλπ. Τώρα, την Εφαρμοσμένη Πληροφορική την επέλεξε γιατί συνδυάζει οικονομικοδιοικητικά μαθήματα αλλά και πρακτικά μαθήματα (πληροφορική κλπ.) τα οποίά θέλουν υποχρεωτική παρακολούθηση και θα την κρατούν σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια των εξαμήνων. Εγώ, σπουδάζω στο Διοίκησης Τεχνολογίας του ΠαΜακ το οποίο έχει παρόμοιο κύκλο σπουδών με το Διοικητικής Επιστήμης κ Τεχνολογίας χωρίς φυσικά να έχουμε το επίπεδο των καθηγητών και τη φήμη-κύρος της ΑΣΣΟΕ. Η Εφαρμοσμένη Πληροφορική θεωρώ πως είναι μια απαιτητική σχολή και επειδή συνδιάζει θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα της το πρότεινα! Τη Δευτέρα παραδίδει μηχανογραφικό και πρέπει να αποφασίσει άμεσα! Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] ::Alma Libre - My Blog A blog by an IT student Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. July 5, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2008 Φίλε μου αν είναι να επιλέξει σχολή με βάση το ποια έχει υποχρεωτικά εργαστήρια για να την υποχρεωνει να πηγαίνει και ποια έχει προαιρετική παρακολούθηση οπότε μπορεί να μην πατάει το έχει χάσει το παιχνίδι, κατά τη γνώμη μου πάντα. Για μένα τα κριτήρια θα πρέπει να είναι τα εξής (βέβαια κάθε άνθρωπος μπορεί να το βλέπει διαφορετικά). 1) κάτι που να της αρέσει 2) κάτι που να έχει καλές επαγγελματικές προοπτικές 3) η σχολή να έχει όνομα/κύρος 4) να σου δίνει επιλογές για το τι θέλεις να κάνεις αργότερα, γιατί δε νομίζω κανείς μας να ήξερε στα 18 τι επάγγελμα θα ήθελε να ακολουθήσει. Εδώ τελειώσαμε τη σχολή, κάναμε μεταπτυχιακό, βρήκαμε και δουλειά κι ακόμα δεν ξέραμε. Έχω φίλους στα 28 που ακόμα την ψάχνουν για το τι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους. Άρα κατά τη γνώμη μου η πολύ εξειδίκευση κάνει κακό. Έχουμε και λέμε λοιπόν. 1) κάτι που να της αρέσει - αυτό μόνο η ίδια μπορεί να το ξέρει, κοιτώντας τον οδηγό σπουδών, τα μαθήματα κτλ κτλ. 2) επαγγελματικές προοπτικές. Με βάση αυτό το κριτήριο και μόνο θα απέρριπτα την Εφαρμοσμένη Πληροφορική. Τι θα κάνει τελειώνοντας; 3) Και ΟΔΕ και Λ&Χ (αφού έχετε απορρίψει ΑΣΟΕΕ που θα είχε μεγαλύτερο βάρος) 4) Εφόσον ξέρει ότι δε θέλει να ασχοληθεί με λογιστικά, άρα φαντάζομαι ότι την ενδιαφέρουν τα χρηματοοικονομικά. Η διαφορά είναι ότι και από ΟΔΕ μπορείς να ασχοληθείς με Χρημ/κή αλλά και Λογιστική. Πιο δύσκολα όμως κάποιος από τη Λ&Χ θα ασχοληθεί πχ με Marketing. Πάντως αν αφήσουμε την Εφαρμοσμένη Πληροφορική απ'εξω που όντως είναι πρακτική σχολή σε σχέση με τις άλλες 2, και η ΟΔΕ και η Λ&Χ είναι στα ίδια επίπεδα όσον αφορά το balance θεωρητικού-πρακτικού. Και στη Λ&Χ είχαμε πολύ θεωρία, μα δε γίνεται αλλιώς σε αυτές τις σχολές. Το μόνο κάπως πιο πρακτικό είναι αν κάνεις καμιά εργασία που φέρνει πιο πολύ σε case study ή αν ο καθηγητής ξεστραβωθεί και κάνει κανά case study στο μάθημα. Τώρα όσον αφορά την Εφαρμοσμένη Πληροφορική που την άφησα απ'έξω πριν: Τώρα, την Εφαρμοσμένη Πληροφορική την επέλεξε γιατί συνδυάζει οικονομικοδιοικητικά μαθήματα αλλά και πρακτικά μαθήματα (πληροφορική κλπ.) τα οποίά θέλουν υποχρεωτική παρακολούθηση και θα την κρατούν σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια των εξαμήνων. Η Εφαρμοσμένη Πληροφορική θεωρώ πως είναι μια απαιτητική σχολή και επειδή συνδιάζει θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα της το πρότεινα! Απαιτητική μπορεί να είναι, πρακτικά μαθήματα μπορεί να έχει, θεωρώ όμως ότι σοβαρό έλλειμα στον τομέα των επαγγελματικών προοπτικων. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
LEFTERIS08 Δημ. July 5, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2008 Εμένα θα μου απαντήσει κανεις???LOL Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vaggelis_23 Δημ. July 5, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2008 απλά κανω copy-paste απο το άλλο θέμα που είχα κάνει... Καταρχήν γεια σας είμαι νεο μέλος στο FORUM...Φέτος έδινα Πανελλήνιες και τώρα είμαι στη φάση που πρέπει όπου να'ναι να καταθέσω το μηχανογραφικό...Ήμουν στη θετική κατεύθυνση κ έχω συγκεντρώσει 18450 στο 3ο πεδίο κ 17400 στο 2ο κ 4ο... Ακόμη κ τώρα είμαι στο ψάξιμο για σχολές κ γι αυτό θέλω τα φώτα σας ως προς το ποια θα επιλέξω τελικα...Αν κάποιος απο εδώ λοιπόν ξέρει ας μου πει τη γνώμη του για κάποιο απο τα παρακάτω τμήματα, τα οποία σκεφτομαι, για να με βοηθήσει στην επιλογή του καλύτερου... 1)Φαρμακευτική (είναι αυτο που ήθελα,το οποίο όμως έχω ελάχιστες πιθανότητες να πιάσω οπότε στράφηκα σε εναλλακτικές) 2)Βιολογία (κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ αλλα έχει απ ότι έχω ακούσει μέχρι τωρα περιορισμένες δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης στην Ελλαδα) 3)Χημικών Μηχανικών (επίσης μου αρέσει αλλα υπάρχει το ίδιο προβλημα με τη βιολογία) 4)ΑΣΟΕΕ τμήμα πληροφορικής (ειδικά γι αυτο το τμημα όποιος ξέρει ας με διαφωτίσει παρακαλώ γιατι το σκέφτομαι όλο κ πιο πολύ κ ίσως καταλήξω τελικά σε αυτο) 5)Άλλα τμηματα πληροφορικής...Π.χ μηχανικών Η/Υ τηλεπικοινωνιών κ δικτύων στο Βολο Αυτά κυρίως αλλά αν έχει κάποιος κάτι άλλο να μου προτείνει δεκτό! Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας!!! Για την φαρμακευτικη δεν σχολιαζω μιας και ειναι η πρωτη σου επιλογη οποτε σου ευχομαι να την πιασεις. Για το τμημα Βιολογιας εχεις δικιο ως προς το προβλημα ανεργιας αλλα αν εισαι καλος θα τηην βρεις την ακρη μετεπειτα. Στο τμημα χημικων μηχανικων Θεσ/νικης σπουδαζει ο αδερφος μου οποτε μπορω να σου πω 2 πραγματα.Απο θεμα αν θα βρεις δουλεια εξαρταται καθαρα απο τον τομεα που ακολουθησεις αφου τελειωσεις την σχολη. Πολυ καλοι τομεις ειναι ο τομεας πιστοποιησης (ISO,HACCP) που εχει να κανει με τροφιμα,ποτα ακομα και με φαρμακοβιομηχανιες και γενικοτερα εργοστασια.Επισης ο τομεας υλικων εχει πολλες εφαρμογες καθως επισης εχεις διεξοδους για νανοτεχνολογια που ειναι το μελλον για την κατασκευη διαφορων συσκευων.Απο πληροφορικη δεν μπορω να βοηθησω και πολυ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
LEFTERIS08 Δημ. July 5, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2008 Για την φαρμακευτικη δεν σχολιαζω μιας και ειναι η πρωτη σου επιλογη οποτε σου ευχομαι να την πιασεις. Για το τμημα Βιολογιας εχεις δικιο ως προς το προβλημα ανεργιας αλλα αν εισαι καλος θα τηην βρεις την ακρη μετεπειτα. Στο τμημα χημικων μηχανικων Θεσ/νικης σπουδαζει ο αδερφος μου οποτε μπορω να σου πω 2 πραγματα.Απο θεμα αν θα βρεις δουλεια εξαρταται καθαρα απο τον τομεα που ακολουθησεις αφου τελειωσεις την σχολη. Πολυ καλοι τομεις ειναι ο τομεας πιστοποιησης (ISO,HACCP) που εχει να κανει με τροφιμα,ποτα ακομα και με φαρμακοβιομηχανιες και γενικοτερα εργοστασια.Επισης ο τομεας υλικων εχει πολλες εφαρμογες καθως επισης εχεις διεξοδους για νανοτεχνολογια που ειναι το μελλον για την κατασκευη διαφορων συσκευων.Απο πληροφορικη δεν μπορω να βοηθησω και πολυ. Μήπως ξέρεις (εσύ ή ο αδερφός σου) τι γίνεται με το Χημικών Μηχανικών Πάτρας γιατι μαλλον αυτο πιανω??? Δεν βλέπω να έχει κατεύθυνση για τρόφιμα κ με προβληματίζει αυτό...Βέβαια μαλλον θα μπορώ να κάνω μεταπτυχιακό αλλα δεν ξέρω...Αν ξέρεις κάτι παραπάνω πες μου! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vaggelis_23 Δημ. July 5, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2008 Μήπως ξέρεις (εσύ ή ο αδερφός σου) τι γίνεται με το Χημικών Μηχανικών Πάτρας γιατι μαλλον αυτο πιανω??? Δεν βλέπω να έχει κατεύθυνση για τρόφιμα κ με προβληματίζει αυτό...Βέβαια μαλλον θα μπορώ να κάνω μεταπτυχιακό αλλα δεν ξέρω...Αν ξέρεις κάτι παραπάνω πες μου! Το προγραμμα σπουδων μπορεις να το δεις απο το ιντερνετ,δεν το γνωριζω.Ολες τις παραπανω ειδικευσεις που σου ανεφερα εννοειται οτι τις ακολουθεις κανοντας μεταπτυχιακο.Σε προπτυχιακο επιπεδο παιρνεις μαθηματα επιλογης και αντε να κανεις και την διπλωματικη σου στο αντικειμενο που σε ενδιαφερει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
LEFTERIS08 Δημ. July 5, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2008 Το προγραμμα σπουδων μπορεις να το δεις απο το ιντερνετ,δεν το γνωριζω.Ολες τις παραπανω ειδικευσεις που σου ανεφερα εννοειται οτι τις ακολουθεις κανοντας μεταπτυχιακο.Σε προπτυχιακο επιπεδο παιρνεις μαθηματα επιλογης και αντε να κανεις και την διπλωματικη σου στο αντικειμενο που σε ενδιαφερει. OK σ'ευχαριστώ πολύ πάντως!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gavronikos Δημ. July 5, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2008 Σπουδαζει εκει η αδερφη μου εδω και ενα χρονο και ειναι πολυ ευχαριστημενη. Ηταν βεβαια και αυτο που ηθελε απο την αρχη.. Προκειται για μοναδικο τμημα στην Ελλαδα. Ξερω οτι στην πορεια μπορεις να ασχοληθεις με αρκετα (νομιζω εχεις και το δικαιωμα να βγαζεις αδεια για διωροφο, αν και δεν ειμαι σιγουρος οτι περιλαμβανεται στα στανταρ του πτυχιου). Εχει συνεργασια και με εταιριες που βγαζουν στατιστικα στοιχεια. Το μονο κακο ειναι οτι θα πρεπει να κανεις και κατι μακρο-μικροοικονομιες (εκτος αν σου αρεσουν, οποτε καλο για σενα).. Αυτα ξερω.:) Tι εννοείς να βγάζεις άδεια για δυοροφο?Εγώ είμαι απο τεε πληροφορικής και το είχε στο μηχανογραφικο είδα τα μαθήματα και μου άρεσε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. July 5, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2008 Προκειται για μοναδικο τμημα στην Ελλαδα. Ξερω οτι στην πορεια μπορεις να ασχοληθεις με αρκετα (νομιζω εχεις και το δικαιωμα να βγαζεις αδεια για διωροφο, αν και δεν ειμαι σιγουρος οτι περιλαμβανεται στα στανταρ του πτυχιου). Σχολή Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων και να μπορείς να βγάζεις άδειες για σπίτι (έστω και 2οροφο) είναι από δύσκολο έως αδύνατο. Σιγά μη βγάζουν άδειες για σπίτια και οι απόφοιτοι της Εφαρμοσμένης Πληροφορικής που λέγαμε παραπάνω. Το μονο κακο ειναι οτι θα πρεπει να κανεις και κατι μακρο-μικροοικονομιες (εκτος αν σου αρεσουν, οποτε καλο για σενα).. Σε όποιον δεν αρέσουν τα οικονομικά και οι στατιστικές και όλα αυτά του συναφιού, καλό θα ήταν να μη δηλώσει μια σχολή Επιχειρηματικού Σχεδιασμού. Η σχολή είναι κατά το ήμισυ οικονομικοδιοικητική:!: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greek_aeras Δημ. July 6, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 6, 2008 Ας απορρίψει καταρχάς το 3. Η σχολή δεν έχει αντικείμενο και είναι ένα συνοθύλευμα μαθημάτων οικονομικοδιοικητικών και πληροφορικής, χωρίς να είναι τίποτα από τα δυο. Θα το απεύφεγα όπως ο διάολος το λιβάνι. Εγώ τελείωσα το 2 το 2002 (δηλαδή πριν μπουν οι κατευθύνσεις). Γιατί τώρα μπορείς να διαλέξεις τόσο κατεύθυνση Λογιστικής όσο και Χρηματοοικονομικής (νομίζω στο 3ο έτος). Είναι αλήθεια ότι θα πήξει στις Λογιστικές αλλά και στα διάφορα "Δίκαια". Εγώ έκανα: Αστικό Δίκαιο Ι, ΑΣτικό Δίκαιο ΙΙ, Εμπορικό Δίκαιο Ι, Εμπορικό Δίκαιο ΙΙ, Δίκαιο Αξιογράφων, Δίκαιο της ΕΕ (ή κάτι τέτοιο), Δίκαιο Εταιριών και είμαι σίγουρος ότι ξεχνάω και κανα δυο. Τις λογιστικές καλύτερα να μην τις αναφέρω :p Θα πρότεινα την ΟΔΕ γιατί σου δίνει πιο γερές βάσεις και περισσότερες επιλογές για το τι θέλεις να ακολουθήσεις αργότερα, κρατάει περισσότερες πόρτες ανοιχτές πως να το πω. Γιατί στη Λ&Χ περιορίζεσαι λίγο. Αυτά σαν αρχή, ευχαρίστως να επανέλθω με λεπτομέρειες. edit: Τώρα διάβασα πάλι το μήνυμα που λες ότι η ΟΔΕ είναι θεωρητική σχολή χωρίς εργαστήρια. Να υποθέσω ότι είσαι της θετικής κατεύθυνσης:p, γιατί εμείς στις σχολές μας (εννοώ σε όλες τις οικονομικοδιοικητικές) γενικά δεν έχουμε εργαστήρια. Δε θα τις χαρακτήριζα θεωρητικές ακριβώς. Κορυφαία σχολή πάντως στον κλάδο θεωρώ το τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στην ΑΣΟΕΕ. Εγώ εκεί έστειλα την αδερφή μου να πάει παρόλο που με τα μόρια που είχε έπιανε και το Μάρκετινγκ αλλά και άλλες σχολές πιο υψηλόβαθμες τότε (δεν ξέρω πως είναι τώρα οι βάσεις). Συμφωνώ σχεδόν σε όλα. Εφόσον δεν μπορεί να κατέβει στην Αθήνα, οι 1 και 2 είναι καλές σχολές, και από εκεί και πέρα πρέπει να κάνει ό,τι της αρέσει περισσότερο. Μην έχεις σαν κριτήριο τις απαραίτητες παρακολουθήσεις. Και κατά τη δική μου άποψη το 3 δεν αξίζει. Σε καμία περίπτωση δεν παίζει από το ΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης να πάρει αρχικό μισθό 1000+ :O Κι αν παίζει αυτές είναι οι εξαιρέσεις κι όχι ο κανόνας. Έχεις απόλυτο δίκιο καθώς τα ποσά αυτά μου τα ανέφεραν εταιρείες για απόφοιτους από το τμήμα μου, και όχι από ΤΕΙ. Δικό μου το λάθος :) Υπολογίζω γύρω στα 200€ κάτω, αλλά είναι δική μου εκτίμηση. Παιδιά το μάρκετινγκ είναι καλός κλάδος, αλλά κορεσμένος. Πέρα από τα τμήματα μάρκετινγκ υπάρχουν οι απόφοιτοι ΟΔΕ κτλ που επίσης προσανατολίζονται σε Marketing πολλές φορές, τα MBA με κατεύθυνση μάρκετινγκ, άπειροι Έλληνες που σπουδάζουν μάρκετινγκ (προπτυχιακά και μεταπτυχιακά) στο εξωτερικό και ιδιωτικές σχολές στην Ελλάδα. Δε λέω να μη σπουδάσεις μάρκετινγκ αλλά να ξέρεις και τι θα αντιμετωπίσεις. :) Εδώ δε θα συμφωνήσω μαζί σου καθώς τα ίδια ισχύουν παραδείγματος χάριν και για την ΟΔΕ, καθώς μπορεί να είναι και δυσμενέστερα τα πράγματα εφόσον πρόκειται για γενικότερο αντικείμενο, με μεγαλύτερη (χρονική) παρουσία στην Ελλάδα. Και γενικά αυτό που περιγράφεις είναι μια κατάσταση που αντιπροσωπεύει όλους τους αξιόλογους κλάδους επαγγελμάτων. Αυτό που πρέπει να έχει στο μυαλό του ο υποψήφιος είναι ότι αποφασίζει όσον αφορά το προπτυχιακό του, αν θέλει να είναι πιο ειδικευμένο ή πιο ειδικό. Μετά στο μεταπτυχιακό μπορεί να κάνει το ανάποδο. Πάντως όπως και να έχει ο κλάδος της διοίκησης επιχειρήσεων είναι από τους πλέον αξιόλογους όσον αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση. Σπουδαζει εκει η αδερφη μου εδω και ενα χρονο και ειναι πολυ ευχαριστημενη. Ηταν βεβαια και αυτο που ηθελε απο την αρχη.. Προκειται για μοναδικο τμημα στην Ελλαδα. Ξερω οτι στην πορεια μπορεις να ασχοληθεις με αρκετα (νομιζω εχεις και το δικαιωμα να βγαζεις αδεια για διωροφο, αν και δεν ειμαι σιγουρος οτι περιλαμβανεται στα στανταρ του πτυχιου). Εχει συνεργασια και με εταιριες που βγαζουν στατιστικα στοιχεια. Το μονο κακο ειναι οτι θα πρεπει να κανεις και κατι μακρο-μικροοικονομιες (εκτος αν σου αρεσουν, οποτε καλο για σενα).. Αυτα ξερω.:) Αυτό κατά 99.99% δεν ισχύει, εκτός αν έκαναν κανένα μαγικό σε αυτή τη χώρα.... @fcandreas1990 οκ θα είσαι αλλά όπως και να έχει δε θα έχεις τελειώσει ΑΕΙ. Μπορείς όμως να είναι πολύ καλός καθώς σε τέτοιου είδους σχολές παίζει ρόλο η όρεξη που έχεις. Αν έχεις το κουράγιο να ξαναδώσεις και στοχεύεις σε ένα εφικτό στόχο (δηλαδή χοντρικά να μην απέχεις πάνω από 2000 μόρια από αυτόν - δεν έχει νόημα να στοχεύουμε Ιατρικές όταν έχουμε βγάλει 12.000 μόρια), ξαναδώσε. @LEFTERIS08 έχω ακούσει παράπονα για την πληροφορική της ΑΣΟΕΕ, ότι είναι ναι μεν μια καλή σχολή αλλά είναι πολύ θεωρητική. Επίσης ελάχιστη σχέση με ΑΣΟΕΕ αυτή η σχολή. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fcandreas1990 Δημ. July 6, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 6, 2008 @greek_aeras δε σε ξαναπρήζω άλλο με το τει :O:O:O...Αποφάσισα να ξαναδώσω...Στόχος μου είναι να βγάλω στο 15.500+ να περάσω ΟΔΕ στη Χίο και να πάρω μεταγγραφή μια που είμαι 3-τεκνος για την ΑΣΟΕΕ και μετά θα ακολουθήσω κατεύθυνση marketing....Δε νομίζω να δυσκολευτώ να βγάλω αυτά τα μόρια...μιας και φέτος έβγαλα 12.545 μόρια αλλά το μόνο διάβασμα που έκανα ήταν από το Πάσχα και μετά...δηλαδή με πολύ λίγο διάβασμα τα έβγαλα ενώ άλλοι πάλευαν όλο το χρόνο για να βγάλουν 500 μόρια πάνω από μένα:wacko:...Τώρα θα κάτσω να διαβάσω σοβαρά... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zlaths Δημ. July 6, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 6, 2008 Συμφωνώ σχεδόν σε όλα. Εφόσον δεν μπορεί να κατέβει στην Αθήνα, οι 1 και 2 είναι καλές σχολές, και από εκεί και πέρα πρέπει να κάνει ό,τι της αρέσει περισσότερο. Μην έχεις σαν κριτήριο τις απαραίτητες παρακολουθήσεις. Και κατά τη δική μου άποψη το 3 δεν αξίζει. Σας ευχαριστώ όλους σας για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σας. Ήταν πολύ κατατοπιστικές. Τελικά συμπλήρωσε το μηχανογραφικό και επέλεξε σαν πρώτη επιλογή το τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Παν. Μακεδονίας. Η επιλογή έγινε με γνόμωνα όρι δεν την ενδιαφέρουν τα Λογιστικά σαν αντικείμενο σπουδών και θεωρεί πως η ΟΔΕ δεν θα της προσφέρει κάτι ουσιαστικό πέρα από γενικές γνώσεις γύρω από οικονομικοδιοικητικά. Τελος πάντων αυτό επέλεξε... το μέλλον θα δείξει αν η επιλογή της ήταν σωστή ή όχι. :p Καλή επιτυχία στις επιλογές όλων! :) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] ::Alma Libre - My Blog A blog by an IT student Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alex0077 Δημ. July 7, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 7, 2008 @greek_aeras δε σε ξαναπρήζω άλλο με το τει :O:O:O...Αποφάσισα να ξαναδώσω...Στόχος μου είναι να βγάλω στο 15.500+ να περάσω ΟΔΕ στη Χίο και να πάρω μεταγγραφή μια που είμαι 3-τεκνος για την ΑΣΟΕΕ και μετά θα ακολουθήσω κατεύθυνση marketing....Δε νομίζω να δυσκολευτώ να βγάλω αυτά τα μόρια...μιας και φέτος έβγαλα 12.545 μόρια αλλά το μόνο διάβασμα που έκανα ήταν από το Πάσχα και μετά...δηλαδή με πολύ λίγο διάβασμα τα έβγαλα ενώ άλλοι πάλευαν όλο το χρόνο για να βγάλουν 500 μόρια πάνω από μένα:wacko:...Τώρα θα κάτσω να διαβάσω σοβαρά... Bravo file.. kalo kouragio :O Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. July 7, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 7, 2008 Τελικά συμπλήρωσε το μηχανογραφικό και επέλεξε σαν πρώτη επιλογή το τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Παν. Μακεδονίας. Kαλή της σταδιοδρομία λοιπόν. Εύχομαι ότι καλύτερο. Έχεις απόλυτο δίκιο καθώς τα ποσά αυτά μου τα ανέφεραν εταιρείες για απόφοιτους από το τμήμα μου, και όχι από ΤΕΙ. Στο Marketing της ΑΣΟΕΕ είσαι; Το ποσό που ανέφερες πάντως να ξέρεις είναι εφικτό για 1ος μισθός αλλά δεν είναι απαραίτητα και ο κανόνας. Ξέρω παιδιά από τη σχολή σου (και με μεταπτυχιακά ορισμένοι) που ξεκίνησαν με 800 και 900 Ευρώ. Εξαρτάται από την εταιρία, τον κλάδο και τις συνθήκες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trackera Δημ. July 7, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 7, 2008 Καλά όταν με το καλό πάρεις το πτυχίο σου πήγαινε ζήτα δουλειά σε κάποια εταιρία και αν σου δωσουν πάνω από 800 ευρώ να είσαι ευτυχισμένος.Μόλις μπείς στο κυνήγι της εργασίας θα καταλάβεις ότι και τα 1000 ευρώ θα πρέπει να αγωνιστείς για να τα πάρεις μετά από κάποια χρόνια Παράθεση 斯塔夫罗斯 :O Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jasmine353 Δημ. July 7, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 7, 2008 Geia sas paidia!exw ena dilimma k xreiazomai kapoies gnwmes...na dilwsw ws prwti epilogi arxitektoniki i ilektrologwn mixanikwn k texnologias ipologistwn stin patra?? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. July 7, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 7, 2008 Geia sas paidia!exw ena dilimma k xreiazomai kapoies gnwmes...na dilwsw ws prwti epilogi arxitektoniki i ilektrologwn mixanikwn k texnologias ipologistwn stin patra?? Να μας έλεγες 2 σχολές σχετικές κάπως μεταξύ τους, να σου λέγαμε τη γνώμη μας για το ποια θεωρούμε καλύτερη. Εδώ μιλάς για 2 σχολές εντελώς διαφορετικές, που θα σε οδηγήσουν σε 2 εντελώς διαφορετικά επαγγέλματα. Δεν είναι θέμα γνώμης (άλλωστε σε ένα τεχνολογικό φόρουμ μάλλον θα ακούσεις καλές γνώμηες για τους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς,άλλωστε ουκ ολίγοι από το συγκεκριμένο τμήμα μπαίνουν στο φόρουμ) αλλά καθαρά θέμα τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου. Κι αυτό δεν μπορεί να το ξέρει κανείς άλλος εκτός από εσένα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jasmine353 Δημ. July 7, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 7, 2008 Να μας έλεγες 2 σχολές σχετικές κάπως μεταξύ τους, να σου λέγαμε τη γνώμη μας για το ποια θεωρούμε καλύτερη. Εδώ μιλάς για 2 σχολές εντελώς διαφορετικές, που θα σε οδηγήσουν σε 2 εντελώς διαφορετικά επαγγέλματα. Δεν είναι θέμα γνώμης (άλλωστε σε ένα τεχνολογικό φόρουμ μάλλον θα ακούσεις καλές γνώμηες για τους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς,άλλωστε ουκ ολίγοι από το συγκεκριμένο τμήμα μπαίνουν στο φόρουμ) αλλά καθαρά θέμα τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου. Κι αυτό δεν μπορεί να το ξέρει κανείς άλλος εκτός από εσένα. mou aresoun k ta dio akrivws to idio k para poli!alla den exw katalavei ti akrivws douleia tha mporousa na kanw meta ws ilekrologos mixanikos?ayto einai pou me mperdeyei...k i sxoli tis patras pou m aresi exw akousei pws einai para poli diskoli... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vaggelis_23 Δημ. July 7, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 7, 2008 mou aresoun k ta dio akrivws to idio k para poli!alla den exw katalavei ti akrivws douleia tha mporousa na kanw meta ws ilekrologos mixanikos?ayto einai pou me mperdeyei...k i sxoli tis patras pou m aresi exw akousei pws einai para poli diskoli... Της Πατρας η συγκεκριμενη σχολη κλεινει περισσοτερο προς υπολογιστες και λιγοτερο προς τον τομεα του κλασσικου ηλεκτρολογου απ οσα ξερω απο εναν φιλο που σπουδαζει εκει.Αρα, ουσιαστικα κανεις μια συγκριση σχολων που η μια εχει ως αντικειμενο τους υπολογιστες και η αλλη το σχεδιο.Το ζητημα ειναι καθαρα τι απο τα 2 σου αρεσει περισσοτερο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greek_aeras Δημ. July 7, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 7, 2008 @greek_aeras δε σε ξαναπρήζω άλλο με το τει :O:O:O...Αποφάσισα να ξαναδώσω...Στόχος μου είναι να βγάλω στο 15.500+ να περάσω ΟΔΕ στη Χίο και να πάρω μεταγγραφή μια που είμαι 3-τεκνος για την ΑΣΟΕΕ και μετά θα ακολουθήσω κατεύθυνση marketing....Δε νομίζω να δυσκολευτώ να βγάλω αυτά τα μόρια...μιας και φέτος έβγαλα 12.545 μόρια αλλά το μόνο διάβασμα που έκανα ήταν από το Πάσχα και μετά...δηλαδή με πολύ λίγο διάβασμα τα έβγαλα ενώ άλλοι πάλευαν όλο το χρόνο για να βγάλουν 500 μόρια πάνω από μένα:wacko:...Τώρα θα κάτσω να διαβάσω σοβαρά... οκ καλό κουράγιο και καλή τύχη. Κοίτα ότι σίγουρα μπορείς να πάρεις μεταγραφή στην ΟΔΕ της ΑΣΟΕΕ καθώς η Χίος έχει ΔΕ, οπότε μπορεί να μην μπορείς να μεταγραφείς, παρά μόνο στην Πάτρα. Από Θεσσαλονίκη, Πειραιά πάντως μπορείς να έρθεις σίγουρα.;) Σας ευχαριστώ όλους σας για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σας. Ήταν πολύ κατατοπιστικές. Τελικά συμπλήρωσε το μηχανογραφικό και επέλεξε σαν πρώτη επιλογή το τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Παν. Μακεδονίας. Καλή της τύχη. Εύχομαι να είναι τελικά ότι πραγματικά ονειρευόταν.:) Στο Marketing της ΑΣΟΕΕ είσαι; Το ποσό που ανέφερες πάντως να ξέρεις είναι εφικτό για 1ος μισθός αλλά δεν είναι απαραίτητα και ο κανόνας. Ξέρω παιδιά από τη σχολή σου (και με μεταπτυχιακά ορισμένοι) που ξεκίνησαν με 800 και 900 Ευρώ. Εξαρτάται από την εταιρία, τον κλάδο και τις συνθήκες. Ναι στην ΑΣΟΕΕ. Ακριβώς αυτό πιστεύω. Τα 1000€ είναι εφικτό ποσό αλλά όχι το ελάχιστο. Από εκεί και πέρα σημαντική παράμετρος είναι το όνομα της εταιρείας. Αν έχει υψηλό κύρος και όχι ιδιαίτερα εξειδικευμένες απαιτήσεις, δεν πρόκειται να πληρώνει καλά. Βέβαια, οι συγκεκριμένες εταιρείες που είχα μιλήσει είχαν σαν βάση τα 1000-1100€, αλλά δεν ήταν γνωστές εταιρείες στο ευρύ κοινό (εταιρείες διοίκησης ανθρωπίνων πόρων κλπ) Καλά όταν με το καλό πάρεις το πτυχίο σου πήγαινε ζήτα δουλειά σε κάποια εταιρία και αν σου δωσουν πάνω από 800 ευρώ να είσαι ευτυχισμένος.Μόλις μπείς στο κυνήγι της εργασίας θα καταλάβεις ότι και τα 1000 ευρώ θα πρέπει να αγωνιστείς για να τα πάρεις μετά από κάποια χρόνια Πτυχίο από ΤΕΙ θα πάρω; Γιατί αν είναι να σπουδάζω 10χρόνια για να πάρω 800, τότε γιατί να μη γίνω από τώρα πωλητής να παίρνω 700, να εξοικονομώ τα χρήματα των σπουδών και να εργάζομαι 10 χρόνια παραπάνω; Προσωπικά για τον κλάδο μου πιστεύω ότι τα 1000€ είναι σχετικά εφικτά. Αν ήταν φιλολογία, θα σου έλεγα ότι είναι υπερβολικά, αλλά στα οικονομοδιοικητικά πιστεύω ότι είναι σχετικά εφικτά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DaTaMaN Δημ. July 8, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2008 Α ρε παραμύθια που σας πουλάνε…:rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fcandreas1990 Δημ. July 8, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2008 οκ καλό κουράγιο και καλή τύχη. Κοίτα ότι σίγουρα μπορείς να πάρεις μεταγραφή στην ΟΔΕ της ΑΣΟΕΕ καθώς η Χίος έχει ΔΕ, οπότε μπορεί να μην μπορείς να μεταγραφείς, παρά μόνο στην Πάτρα. Από Θεσσαλονίκη, Πειραιά πάντως μπορείς να έρθεις σίγουρα.;). Γίνεται να πάρω μεταγγραφή από τη Χίο στην ΑΣΟΕΕ πήρα τηλ στο πανεπιστήμιο και ρώτησα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts