Jump to content

Κλιματιστικά / Κλιματισμός

CptBill
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Χαιρετε και απο εμενα!

Μενω στην κοζανη και επειδη σημερα ειχε προβλημα η κεντρικη θερμανση ανοιξα τα 2 κλιματιστικα που εχουμε,1 σε καθε δωματιο.

Ειναι 12000btu επωνυμα και τα 2 και τα εχω περιπου 4 χρονια.

Η εξωτερικη θερμοκρασια αυτες τις μερες ειναι περιπου στους -10οC

Οταν αναβω και τα 2,μετα απο 5 λεπτα πεφτει η ασφαλεια, τραβανε ρευμα απο την ιδια γραμμη.

Ειναι πρωτη φορα που το κανει αυτο!

Οταν καιω μονο το 1 δεν εχει προβλημα,μονο οταν τα καιω μαζι πεφτει η ασφαλεια!!

Τι μπορει να συμβαινει?? (το καλοκαιρι που τα χρησιμοποιω μαζι, λειτουργουν κανονικα)

Καπου διαβασα οτι λογω κρυου τραβανε πολυ περισσοτερο ρευμα για δουλεψουν, ισχυει αυτο??

Μπορειτε να με βοηθησετε??

Το 1 απο τα δυο μπαινει σε μπριζα, αλλα συνηθιζω να το βαζω σε απλο πολυμπριζο μαζι με τον φορτιστη του κινητου μου και το καλωδιο ρευματος απο το λαπτοπ μου

(το καλοκαιρι που τα χρησιμοποιω μαζι, λειτουργουν κανονικα)

Αν τραβάνε απο την ιδια γραμμη ,χρειάζεται μεγαλύτερη ασφαλεια ,θα σου πει ηλεκτρολογος.Καλυτερα συνδεση ξεχωριστα σε ασφαλειες το καθενα μεσα στον ηλεκτρικο πινακα ,γιατι μπορει να θέλεις νεα καλωδίωση με μεγαλη ασφαλεια.Εγινε τώρα γιατι χρειάστηκαν ταυτόχρονα λειτουργία max. αποδοσης. Edited by Gary Kokkin

Αν τραβάνε ρευμα απο την ιδια γραμμη ,χρειάζεται μεγαλύτερη ασφαλεια ,θα σου πει ηλεκτρολογος.Καλυτερα να τα συνδεσει ξεχωριστα σε ασφαλειες το καθενα μεσα στον ηλεκτρικο πινακα ,γιατι μπορει να θέλεις νεα καλωδίωση με μεγαλη ασφαλεια.Εγινε τώρα γιατι χρειάστηκαν ταυτόχρονα λειτουργία max. αποδοσης.

Οποτε θελει νεα καλωδιωση.

Αυριο θα δοκιμασω να βαλω το ενα κλιματιστικο με μπαλαντεζα σε μπριζα στο σαλονι , να σιγουρευτω οτι δεν ειναι κατι αλλο.

Ευχαριστω παντως!

Kοιταξε και τις οδηγίες τι γραφουν σχετικά.Μπορει να γινεται για λογους προφύλαξης από βλάβη κάποιου από τα μηχανήματα που έχεις.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις πρώτα το ένα και μετά από κάνα μισάωρο να βάλεις και το άλλο..

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

1+7 Pro

Καλημερα και σ ευχαριστω...το παρακολουθω συνεχεια το ανεφερα πιο πανω :) ...

Μήπως τρέλανες την κουζίνα με Βασιλόπιτες, φαγητά κλπ;;

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

Εχω ένα Daikin Sarara Ururu 10.000Btu στο υπνοδωμάτιο από το 2009 με λογική χρήση ,και μερικές φορές τον τελευταίο καιρό, παρατηρώ διάφορα περίεργα.Μπορεί να φυσάει ξαφνικά κρύος αέρας,(όχι παγωμένος,αλλά κρύος,σε σχέση με αυτόν που έβγαζε πιο πριν),που μετά σταματάει,ή να παίζει η θερμοκρασία του χώρου χωρίς να έχω πειράξει τη ρύθμιση εγώ.

Πχ,το πρωί έδειχνε 16-18,μετά 20-21,και αργότερα 22.Εχει φτάσει να δείχνει ακόμη και 25°.Εγώ το είχα ρυθμίσει στο 21°C.

Τι λέτε να συμβαίνει;

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Εχω ένα Daikin Sarara Ururu 10.000Btu στο υπνοδωμάτιο από το 2009 με λογική χρήση ,και μερικές φορές τον τελευταίο καιρό, παρατηρώ διάφορα περίεργα.Μπορεί να φυσάει ξαφνικά κρύος αέρας,(όχι παγωμένος,αλλά κρύος,σε σχέση με αυτόν που έβγαζε πιο πριν),που μετά σταματάει,ή να παίζει η θερμοκρασία του χώρου χωρίς να έχω πειράξει τη ρύθμιση εγώ.

Πχ,το πρωί έδειχνε 16-18,μετά 20-21,και αργότερα 22.Εχει φτάσει να δείχνει ακόμη και 25°.Εγώ το είχα ρυθμίσει στο 21°C.

Τι λέτε να συμβαίνει;

Κρύος αέρας ή χλιαρός ;

Επίσης . Στο παράδειγμα σου με την μεταβολή της ρύθμισης της θερμοκρασίας. Εσύ αντιλαμβάνεσαι την αύξηση της ζεστασιάς στον χώρο ή παρ όλο που αυξάνεται η ρύθμιση εσύ εξακολουθείς να νιώθεις το ίδιο άνετα και να μην αντιλαμβάνεσαι άνοδο της θερμοκρασίας ; Πώς αισθάνεσαι ;

Οι οδηγίες πρέπει να αναφέρουν σχετική ρυθμιση ή λειτουργία προφυλαξης.Συνηθως Βγαζει κρυο σε θέρμανση,οταν ο χώρος έχει πιάσει την θερμοκρασία ή εχει σταματήσει να δουλεύει ο συμπιεστής έξω.Οπότε ανακυκλωνει τον αέρα του χώρου, του οποίου η θερμοκρασία είναι λιγο χαμηλότερη. Edited by Gary Kokkin

Κρύος αέρας ή χλιαρός ;

Επίσης . Στο παράδειγμα σου με την μεταβολή της ρύθμισης της θερμοκρασίας. Εσύ αντιλαμβάνεσαι την αύξηση της ζεστασιάς στον χώρο ή παρ όλο που αυξάνεται η ρύθμιση εσύ εξακολουθείς να νιώθεις το ίδιο άνετα και να μην αντιλαμβάνεσαι άνοδο της θερμοκρασίας ; Πώς αισθάνεσαι ;

Εχω πάρει αυτό,από τον Κινέζο,http://www.banggood.com/XINTEST-HT-86-Portable-Mini-Precision-Thermometer-Hygrometer-p-1071099.html?rmmds=myorder,το οποίο μετράει αμέσως τις αλλαγές θερμοκρασίας,οπότε αν νοιώσω ζέστη πατάω το κουμπί,περιμένω 3-4 δευτερολ.και βλέπω πού βρίσκονται θερμοκρασία και υγρασία.Είδα λοιπόν ότι πήγε ακόμα και στο 25,όταν ένοιωθα πολύ ζέστη,οπότε το έβαλα στο 20°C,οπότε η θερμοκρασία κατέβηκε στο 22 σύμφωνα με το θερμόμετρο.

Βέβαια,θέλω να τσεκάρω και το θερμόμετρο αυτό,για να δω αν είναι καλό,ή απλώς Κινεζιά.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Καλημέρα και Καλή χρονιά σε όλους.

Μια ερώτηση σχετικά με ένα Inverter Κλιματιστικό Toyotomi (2012 κλάση Α). Είναι φυσιολογικό να σταματά κάθε 30-40 λεπτά να κάνει απόψυξη τώρα με τις χαμηλές θερμοκρασίες ( κάτω από 5 βαθμούς)? Δεν το είχε ξανακάνει και αναρωτιέμαι αν έχει κάποιο πρόβλημα.

Παιδια εχει παγωσει το νερο μεσα στο σωληνα αποστραγγισης ...βορεια ελλαδα -8 ... λετε να εχω προβλημα ?? αν ναι τι ??..μπορω να κανω κατι ?? Σας Ευχαριστω..
my life my rules .. so keep ur nose out of my business ....

Παιδια εχει παγωσει το νερο μεσα στο σωληνα αποστραγγισης ...βορεια ελλαδα -8 ... λετε να εχω προβλημα ?? αν ναι τι ??..μπορω να κανω κατι ?? Σας Ευχαριστω..

Δε θα σου βγάζει νερό. Το είχαμε πάθει και εμείς και τελικά άρχισε να σταζει από την εξωτερική μονάδα.

Δε δημιούργησε κάποιο πρόβλημα αλλά σταμάτησα να χρησιμοποιώ το κλιματιστικό γιατί μάλλον πάγωσε όλη η μονάδα στο τέλος.

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

Δε θα σου βγάζει νερό. Το είχαμε πάθει και εμείς και τελικά άρχισε να σταζει από την εξωτερική μονάδα.

Δε δημιούργησε κάποιο πρόβλημα αλλά σταμάτησα να χρησιμοποιώ το κλιματιστικό γιατί μάλλον πάγωσε όλη η μονάδα στο τέλος.

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

Δεν βγαζει νερο πλεον , εχθες τον χτυπησα λιγο εσπασε ο παγος και ετρεχε λιγο νερο αλλα το βραδυ το παγωσε εντελως...απο νερα στην εξωτερικη ειδα μονο κατι σταγονες...για να μην παγωσει η εξωτερικη τι μπορω να κανω ?? ...ο μονος τροπος θερμανσης ειναι αν παγωσει ΠΑΓΩΣΑΜΕ κι εμεις :wacko: ...πηρα τον τεχνικο και μου ειπε να μην ασχοληθω καθολου...Σ ευχαριστω για την απαντηση.

Edited by danaiD1

Μήπως τρέλανες την κουζίνα με Βασιλόπιτες, φαγητά κλπ;;

ακριβως ετσι ;) ...ειναι μεσα κι αυτα :lol: ...

Οτι λενε σχετικά οι οδηγίες χρήσης για όρια λειτουργίας και απόδοση και πιθανα προβλήματα απο απόψυξη. Edited by Gary Kokkin

Οτι λενε σχετικά οι οδηγίες χρήσης για όρια λειτουργίας και απόδοση και πιθανα προβλήματα απο απόψυξη.

Μα δεν λεει τιποτα ...το εχω διαβασει .. σ ευχαριστω !!

Σε ποιο σωληνα;στην εσωτερικη η στην εξωτερικη μοναδα;ο μεσα δεν σε πειραζει.

Ο εξω μικρο το κακο.

Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος

Σε ποιο σωληνα;στην εσωτερικη η στην εξωτερικη μοναδα;ο μεσα δεν σε πειραζει.

Ο εξω μικρο το κακο.

ο εξωτερικος σωληνας αποστραγγισης ...

Καλησπέρα,

ενδιαφέρομαι για ένα 9000 οικονομικό , ειμαι ανάμεσα σε :

Haier Tundra AS09TA2HRA

Midea RF MS12-FU-09HRDN1-QRD0GW

Hisense Comfort Series AST-09UW4SVEDJ10 WiFi Ready

ποιο θεωρείται καλύτερη επιλογή ?

Ευχαριστώ.

Edited by sinepofli

καλημερα παιδια :) ...ειναι φυσιολογικο μεσα σε 20 με 25 μερες χρησης ( καινουριο ) να μου αναβει το λαμπακι του φιλτρου :confused: ?? ο τεχνικος μου ειπε να το αφησω ως εχει και να μην κανω τιποτα , στο βιβλιο οδηγιων λεει οτι μετα απο 200ωρες χρησης αναβει το λαμπακι για το φιλτρο , ποιο ομως το εσωτερικο η το προφιλτρο ?? ουτε σ αυτο ειχε απαντηση ο τεχνικος :( ...τα φωτα σας παιδια :confused: ...σας ευχαριστω :)...

Ειναι φυσιολογικο ,καλο κλιματιστικο ινβερτερ 24 fujitsu καθε μια ωρα να σταματαει για αποψυξη για 10 λεπτα?

3 βαθμους εχει εξω με 72 % υγρασια (google)

ειναι η μοναδικη πηγη θερμανσης

Καλησπέρα,

ενδιαφέρομαι για ένα 9000 οικονομικό , ειμαι ανάμεσα σε :

Haier Tundra AS09TA2HRA

Midea RF MS12-FU-09HRDN1-QRD0GW

Hisense Comfort Series AST-09UW4SVEDJ10 WiFi Ready

ποιο θεωρείται καλύτερη επιλογή ?

Ευχαριστώ.

Θα επελεγα το Haier Tundra , χαμηλη σταθμη θορυβου , πιστοποιηση Eurovent που σημαινει οτι οι αποδοσεις του κλιματιστικου ειναι πιστοποιημενες. Μεγαλη εγγυηση 10 ετων, σοβαρη αντιπροσωπεια (βλεπε Inventor για το HAIER) και καλη τιμη

----- προσθήκη μηνύματος 117 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

καλημερα παιδια :) ...ειναι φυσιολογικο μεσα σε 20 με 25 μερες χρησης ( καινουριο ) να μου αναβει το λαμπακι του φιλτρου :confused: ?? ο τεχνικος μου ειπε να το αφησω ως εχει και να μην κανω τιποτα , στο βιβλιο οδηγιων λεει οτι μετα απο 200ωρες χρησης αναβει το λαμπακι για το φιλτρο , ποιο ομως το εσωτερικο η το προφιλτρο ?? ουτε σ αυτο ειχε απαντηση ο τεχνικος :( ...τα φωτα σας παιδια :confused: ...σας ευχαριστω :)...

Ναι ειναι φυσιολογικο , οι 200 ωρες εχουν ηδη γινει αν το χρησιμοποιουσες για 8ωρεσ*25 μερεσ χρηση. Μιλαει για το βασικο φιλτρο σκονησ του κλιματιστικου

----- προσθήκη μηνύματος 68 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ειναι φυσιολογικο ,καλο κλιματιστικο ινβερτερ 24 fujitsu καθε μια ωρα να σταματαει για αποψυξη για 10 λεπτα?

3 βαθμους εχει εξω με 72 % υγρασια (google)

ειναι η μοναδικη πηγη θερμανσης

Ναι ειναι φυσιολογικο να σου κανει defrost , ποια ειναι η θερμοκρασια που ζητασ στη θερμανση και ποια αυτη που εχεισ στο χωρο σου

Παραλληλα η υγρασια ειναι υψηλη και το εξωτρικο μηχανημα "κρυσταλιαζει", γεγονοσ που το οδηγει σε defrost

Edited by digitaltech
Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες