Jump to content

danaiD1

Members
  • Δημοσιεύσεις

    44
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by danaiD1

  1. Σ ευχαριστω. ----- προσθήκη μηνύματος 112 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Τελικα κατεληξα σ αυτο haier-tundra-green ... Σ ευχαριστω :)
  2. Καλησπερα ..ευχαριστω για την απαντηση ....9000 BTU με εγκατασταση γυρω στα 500ευρω και αν βρω και πιο οικονομικο... για ενα δωματιο το θελω που τις περισσοτερες ωρες ειναι κλειστο
  3. Καλημερα ...τι γνωμη εχετε για κλιματιστικο Daewoo ??...σας ευχαριστω
  4. QUOTE=DjTony;7724653]299 κάνει στο Σκρουτζ. Τα 100 ευρώ πάνω είναι για εγκατάσταση; γιατί αν είσαι Αθήνα η εταιρία IQ SERVICE σου κάνει εγκατάσταση 9αρι με 50€ νομίζω Βορεια Ελλαδα ειμαι ...η εγκατασταση δυστυχως τοσο παει εδω ...σαν μηχανημα αξιζει ??..αν το γνωριζεις
  5. Καλησπερα σε ολους...μετα απο αρκετο καιρο επανερχομαι :):) ...Χρειαζομαι ενα 9αρι κλιματιστικο (ενα δωματιο) και στην πολη μου εχει προσφορα σ ενα καταστημα αυτο https://www.skroutz.gr/s/14708722/Haier-Tundra-Green-AS25TABHRA-1U25BEFFRA.html στα 390ευρω με περαστικα μαζι ...ποια η γνωμη σας ?? Ευχαριστω :)
  6. Gary δεν θεωρω οτι ειναι ασκοπη συζητηση το να μαθει καποιος πως να λειτουργει σωστα και οικονομικα το κλιματιστικο του και να κανει μετρησεις πανω σ αυτο οπως εγινε στην περιπτωση μου...αλλωστε γι αυτο μπαινουμε στο Forum για να ενημερωθουμε και να κρινουμε ο καθενας το τι ειναι σωστο και τι λαθος...η εταιρια Hitachi ...και καθε εταιρια κλιματιστικων πιστευω... κανει την δουλεια της σωστα σε οτι αφορα τεχνικα θεματα για το προιον της οχι για θεματα οικονομιας ομως...Σ ευχαριστω :)
  7. :up::up::D:D ----- προσθήκη μηνύματος 17 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Gary δυστυχως οι οδηγιες χρησης δεν μιλανε για οικονομια στο ρευμα ...το μονο που λενε ειναι ο τροπος λειτουργιας για ζεστη και κρυο χωρις ομως αναλυση λειτουργιας Heat - fan - Auto - θερμοκρασια ...αυτο πιστευω οτι μπερδευει πολλους γι αυτο ολοι ψαχνουμε σε Forum (οπως εδω) μηπως βρουμε σωστο τροπο λειτουργιας και οικονομιας απο ηδη χρηστες κλιματιστικου... θεωρω οτι αυτο θα επρεπε να το κοιταξουν οι εταιριες οταν βγαζουν το manual ενος κλιματιστικου και να μας τονιζουν με ποιον τροπο θα εχουμε οικονομια και οχι να γραφει απλα "πατηστε το κουμπι eco και θα εχετε οικονομια" οχι κυριοι των κλιματιστικων δεν εχουμε οικονομια ετσι και το εκανα εγω τον μηνα Ιανουαριο και ειχα καταναλωση 475Kwh σ ενα μηνα...για μενα ο τροπος που μου εδειξε ο digitaltech ηταν σωστος και ειχα μεγαλη διαφορα σε κιλοβατωρες και τον ευχαριστω γι αυτο :) :)
  8. Επανερχομαι για να γραψω την καταμετρηση που εκανα για μηνα φεβρουαριο με τις ρυθμισεις που μου προτεινε ο digitaltech :) ... ειχα το κλιματιστικο στο Heat, το fan στο Auto και θερμοκρασια στους 21 σταθερα , ανοιχτο το κλιματιστικο απο το πρωι (10:00) μεχρι 12 το βραδυ που το εκλεινα , η καταμετρηση ειναι 175,4Kwh :D:D για φεβρουαριο... καμμια σχεση με Ιανουαριο που ηταν 475Kwh , ειχαμε βεβαια πιο πολυ κρυο ( Βορεια Ελλαδα -11 ) αλλα και σαν καινουριος χρηστης κλιματιστικου εκανα τραγικο λαθος να το εχω σε λαθος θερμοκρασια - λαθος σκαλα λειτουργιας με αποτελεσμα να καψω πολλες κιλοβατωρες τις οποιες φυσικα θα πληρωσω ... digitaltech και παλι σ ευχαριστω :respect: :respect: για την πολυτιμη βοηθεια προς την χρηση του κλιματιστικου :thanks: :thanks:
  9. Gary εχω μαθει για τα φιλτρα ...Wasabi Nano Titanium αλλαγη καθε χρονο και κοστος περιπου 35ευρω....Σ ευχαριστω :)
  10. Gary Καλησπερα :) ...δυστυχως στην περιπτωση την δικη μου ετυχε να πεσω σε τεχνικο που ειχε μαυρα μεσανυχτα απο κλιματιστικο Hitachi και ρυθμισεις , οταν επαιρνα τηλεφωνο και τονιζα το προβλημα με την μυρωδια και την ζαλη που ειχαμε το μονο που ακουγα ηταν αν εχω ζεστη τιποτ αλλο δεν τον ενδιεφερε , καποια στιγμη αναψε το λαμπακι του φιλτρου (οταν συμπληρωνονται 200ωρες λειτουργιας) και παλι δεν ηξερε να απαντησει και μαλιστα αναρωτιοταν γιατι αναψε τοσο γρηγορα ενω του ελεγα οτι καιει απο το πρωι μεχρι το βραδυ και ειναι λογικο να συμπληρωθουν οι ωρες ...μετα παλι ακουσα το κλασικο.. "ζεστη εχεις? τοτε μην ασχολεισαι με το λαμπακι".. αυτο με αναγκασε να επικοινωνησω με την εταιρια και να βρω επιτελους τον τεχνικο που γνωριζε το κλιματιστικο μου και θα συνεργαζομαι πλεον ΜΟΝΟ μαζι του...απο χθεσινη επικοινωνια μαζι του για τροπο λειτουργιας-ζεστης-οικονομιας εμεινα ικανοποιημενη , δεν χρειαζοταν να πω πολλα αμεσως μου εξηγουσε μονος του τα παντα γιατι ?? γιατι γνωριζει το κλιματιστικο ...οσο για τον προηγουμενο τεχνικο ειχα ακομα ενα προβλημα , οταν μου εφερε το μηχανημα ουτε δελτιο αποστολης δεν εφερε ουτε αποδειξη , του το ειπα και μου εφερε μια αποδειξη ταμειακης μηχανης απλη που επανω εγραφε "κλιματιστικα" χωρις το μοντελο και την μαρκα , αυτο μ εβαλε σε υποψιες και οταν μιλησα με την εταιρια μου ειπε οτι για να εχω εγγυηση πρεπει να μου δωσει το δελτιο αποστολης φυσικα οταν του το ειπα φανηκε ενοχλημενος και μου ειπε δεν εχεις να φοβασαι τιποτα απο μενα εχεις 5χρονια εγγυηση , οταν του ειπα οτι μιλησα με την εταιρια τοτε μονο συμφωνησε να μου το δωσει και μαλιστα εκανε καποιες μερες , ψαχνοντας βρηκα οτι ο συγκεκριμμενος ειναι απλα ψυκτικος και καμμια σχεση δεν εχει με την εταιρια Hitachi οπως μου παρουσιαστηκε σαν τεχνικος της ...ευτυχως βρηκα τον αληθινο τεχνικο της Hitachi και ευχομαι να πανε ολα καλα με το μηχανημα και να μην τον χρειαστω ποτε ...(εκτος απο τον ετησια συντηρηση) ....επισης να τονισω οτι οταν εψαχνα για κλιματιστικο απο δω εμαθα οτι το μοντελο Hitachi RAK-50PPA / RAC-50WPA (που τελικα πηρα) εχει αριστες κριτικες ενω ενα αλλο μοντελο της ιδιας εταιριας...το οποιο επεμεναν να μου δωσουν :mad: το RAK-35RPB / RAC-35WPB παρουσιαζει πολλα προβληματα , γι αυτο σας ευχαριστω :thanks: ...δεν το κανω απο υποχρεωση να σας ενημερωσω για την καταναλωση του κλιματιστικου μετα απο μετρηση , θεωρω οτι ισως καποιος να βοηθηθει οπως εγινε και μ εμενα :) ...Σας ευχαριστω !!!!
  11. Gary το εχω υποψην το θεμα καιρου...εννοειται οτι θα τσεκαρω μηνιαια και οπως μου ειπες θα περασει ο ηλεκτρολογος και τον μετρητη....μιλησα σημερα με τον τεχνικο της Hitachi και μου ειπε τα ιδια με τον digitaltech για τον τροπο λειτουργιας για οικονομια και ζεστη...σ ευχαριστω :) και θα σας ενημερωσω για τα μηνιαια αποτελεσματα μετρησης. ----- προσθήκη μηνύματος 108 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Gary εχεις δικιο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ..
  12. digitaltech το ΜΠΡΑΒΟ σ εσενα γιατι με βοηθησες να καταλαβω τον σωστο τροπο του κλιματιστικου για οικονομια και ζεστη :thanks: :thanks:
  13. digitaltech μετα απο τις συμβουλες σου :up: :up: ...σημερινη μετρηση σε Kwh...απο το πρωι μεχρι τωρα ,στο Heat το fan στο Auto θερμοκρασια στους 21σταθερα το αποτελεσμα μετρησης ειναι 7,1Kwh και οχι 12-15Kwh που ειχα :clap: ...θερμοκρασια χωρου σταθερη 19...επιπεδο ανεσης πολυ καλο...εννοειται οτι θα κανω μηνιαια μετρηση καταναλωσης και θα γραψω το αποτελεσμα...digitaltech σ ευχαριστω :respect: :respect:
  14. Gary μετα απο παροτρυνση σου για να δω το manual το διαβασα προσεκτικα και δεν βρηκα κατι που να λεει οτι δεν πρεπει να ειναι μονιμα ανοιχτο , δεν αναφερετε καν σε κατι τετοιο , πιστευεις οτι αυτο σημαινει οτι μπορω να το εχω ανοιχτο συνεχεια ??... ο τεχνικος που το προτεινε ειναι αυτος που το εγκατεστησε και δυστυχως καταλαβα οτι δεν ξερει τιποτα απο το συγκεκριμενο κλιματιστικο Hitachi οποτε του εριξα ακυρο :mad: ...( εχω αναφερει ξανα το προβλημα με τον συγκεκριμενο τεχνικο )...τελικα θα μιλησω με την εταιρεια για να βρω τον τεχνικο Hitachi της πολης μου και να συνεργαζομαι μαζι του , αχρειαστος να ειναι βεβαια ;) ...για τον μετρητη καταναλωσης...δεν εχει μπριζα το κλιματιστικο τραβηξαν γραμμη απο τον πινακα...θα φερω ηλεκτρολογο να το κανει και θα σε παρακαλουσα αν μπορουσες να μου πεις για καποιον αξιοπιστο μετρητη , ειδα στο skroutz αλλα δεν ξερω ποιον πρεπει να παρω ....επισης να πω για οποιον εχει το Hitachi RAK-50PPA / RAC-50WPA 18.000 btu στο manual γραφει οτι ειναι ενδεικτικη η μετρηση καταναλωσης Kwh οποτε αυτο σημαινει για μενα οτι...η εχει γραψει παραπανω η εχει γραψει λιγοτερο αλλα αυτο θα το ξερω μονο με τον μετρητη οπως μου αναφερεις και σ ευχαριστω :) και φυσικα στον λογαριασμο της ΔΕΗ που φοβαμαι οτι θα ειναι μεγαααλος :wacko: ...δυστυχως δεν μπορουμε να εχουμε και ζεστη και να ειναι τσαμπα , οποτε λιγο πολυ ολοι ξερουμε τι θα πληρωσουμε μεχρι να μαθουμε τον σωστο τροπο λειτουργιας του κλιματιστικου :rolleyes:
  15. digitaltech Σ ευχαριστω και παλι :) .... θα ακολουθησω την συμβουλη σου και θα σας γραψω καταναλωση - ανεση - οικονομια ...για το βραδυ να μην το κλεινω αλλα να το εχω εστω 17-18 ??.... θα θελα να πω επισης οτι στο manual του δικου μου κλιματιστικου δεν γραφει πουθενα οτι συνεχόμενη χρήση δεν ενδείκνυται ουτε καν αναφορα για κατι τετοιο δεν εχει .
  16. Gary Σ ευχαριστω για την απαντηση :) ...εχω διαβασει οδηγιες αλλα δυστυχως δεν λεει τιποτα και γι αυτο ρωτησα ----- προσθήκη μηνύματος 66 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- sokonik Σ ευχαριστω :D ----- προσθήκη μηνύματος 98 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- aenaos15 Σ ευχαριστω...εχεις δικιο ...αλλα ηθελα και την αποψη σας :)
  17. digitaltech Σ ευχαριστω :) ....στους 21 απο την στιγμη που το αναβω η οταν ζεστανει ο χωρος ?? τι εννοω ..οταν το ανοιγω το βαζω στο φουλ ( 4η σκαλα ) στους 22-23 βαθμους σε 40λεπτα πιανει θερμοκρασια χωρου 19βαθμους ....ισως δικο μου το λαθος που εγραψα θερμοκρασια χωρου 20βαθμους χωρις να εξηγησω οτι με το κλιματιστικο ανοιχτο εχω τετοια θερμοκρασια , κλειστο κλιματιστικο στους 15-16 βαθμους...οποτε οταν ανοιγω το κλιματιστικο ξεκιναω με 15βαθμους θερμοκρασια χωρου και σε 40λεπτα εχω 19βαθμους , βαζω 2η σκαλα και το eco (δεν ξερω αν αυτο κανει δουλεια αλλα ο ανεμιστηρας κοβει ταχυτητα) και το αφηνω ετσι ολη την ημερα , πιστευεις οτι δεν ειναι σωστο ?? ...ο τεχνικος μου ειπε οταν το ανοιγω να το βαζω φουλ 25-26βαθμους και μολις πιασει 20βαθμους θερμοκρασια χωρου τοτε να το κατεβαζω 23 και να χαμηλωνω την σκαλα σωστο η λαθος ?? εχω καταμπερδευτει πραγματικα :wacko: .... Επισης απο την καταναλωση που μου βγαζει το τηλεκοντρολ του μετρησα οτι καιω 12-15Kwh την ημερα αυτο πως μπορω να το υπολογισω σε κοστος (2.00e ,3.00e) ??... συγνωμη δεν ξερω τον τροπο :confused: , τουλαχιστον τον σωστο ....Σας ευχαριστω για τις πολυτιμες συμβουλες σας :happy: :happy: ...digitaltech αυτην την φορα θ ακουσω την συμβουλη σου και θα το εχω ανοιχτο :D
  18. anikologr :oops: δεν καταλαβα τι εννοεις ??
  19. digitaltech Σ ευχαριστω για την απαντηση :) :) ----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- CptBill ...ευχαριστω για την απαντηση σου :):) ... τονισα οτι 25-26 βαθμους χρησιμοποιησα της ημερες που ειχαμε -11 δηλαδη ζητημα 1εβδομαδα ...τωρα ειμαστε σε φυσιολογικες τιμες και το κλιματιστικο ειναι μονιμα 22-23 βαθμους αναλογα ;) ...θερμοκρασια σπιτιου 20βαθμους και εχω παρατηρησει οτι κοβει ο συμπιεστης ... ευχαριστω
  20. Μετα απο ενα μηνα χρηση του κλιματιστικου Hitachi RAK-50PPA / RAC-50WPA 18.000 btu και καταγραφη Kwh επανερχομαι για να ρωτησω αν πιστευεται οτι 475Kwh ειναι νορμαλ σ ενα μηνα, καθημερινη χρηση περιπου 12-15ωρες την ημερα ( κυρια θερμανση )...υπολογιστε οτι ειχαμε και το κρυο.. (Βορεια Ελλαδα πιασαμε -11)..χονδρικα υπολογισα οτι θα καιω 500Kwh το μηνα που σημαινει στο τετραμηνο 2.000kwh ΜΟΝΟ το κλιματιστικο αν υπολογισω και φουρνο-θερμοσιφωνα-πλυντηριο-3 τηλεορασεις πλασμα - 2 υπολογιστες σταθερους και οτι ειναι σε μπριζα και αναμονη ειμαι σιγουρη οτι θα εχω 3.500Kwh το τετραμηνο νοεμβριο-δεκεμβριο-ιανουαριο-φεβρουαριο ....να τονισω οτι τελικα το κλιματιστικο δεν το αφηνω ανοιχτο το βραδυ...οπως μου εχετε προτείνει και σας ευχαριστω ;) γιατι διαβασα οτι πρεπει να κλεινει καποιες ωρες για να επανερχονται τα υγρα του και να ξεκουραζεται , δεν ξερω αν ισχυει κατι τετοιο :oops: ...απο θεμα ζεστης δεν εχω παραπονο κανενα και με το -11 λειτουργουσε αψογα το κλιματιστικο στους 25-26 βαθμους...( διαμερισμα ΧΩΡΙΣ μονωση )... δεν χρειαστηκε να βαλω παραπανω βαθμους (φτανει μεχρι 31)....παιδια και παλι θελω τα φωτα σας και τις συμβουλες σας ...Σας Ευχαριστω :) :)
  21. καλημερα παιδια :) ...ειναι φυσιολογικο μεσα σε 20 με 25 μερες χρησης ( καινουριο ) να μου αναβει το λαμπακι του φιλτρου :confused: ?? ο τεχνικος μου ειπε να το αφησω ως εχει και να μην κανω τιποτα , στο βιβλιο οδηγιων λεει οτι μετα απο 200ωρες χρησης αναβει το λαμπακι για το φιλτρο , ποιο ομως το εσωτερικο η το προφιλτρο ?? ουτε σ αυτο ειχε απαντηση ο τεχνικος :( ...τα φωτα σας παιδια :confused: ...σας ευχαριστω :)...
  22. ο εξωτερικος σωληνας αποστραγγισης ...
  23. Μα δεν λεει τιποτα ...το εχω διαβασει .. σ ευχαριστω !!
×
×
  • Create New...