Jump to content

Κλιματιστικά / Κλιματισμός

CptBill
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδια θελουμε να βαλουμε ενα κλιματιστικο στο σπιτι το οποιο ειναι 55 τετραγωνικα.πιο πολυ με νοιαζει η σαλοκουζινα.Με αυτο θα γινει δουλεια?ειναι αξιοπιστη εταιρια?

http://www.5050.gr/product_info.php?products_id=42245

Καποιες αλλες αντιστοιχες προτασεις μεχρι 400 ευρω ?

Ευχαριστω πολυ!

Όύτέ νά τό σκέφτέσάί... Πάς γίά 18άρί.

iPhone 14 Pro Max

iWatch 9

Airpods Pro

Το 18αρι ανεβαζει πολυ το budget δυστηχως και δεν μπορω..με 12αρι δεν θα καλυψω σαλοκουζινα?

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

Καλησπέρα!

Έχουν σκουριάσει οι βάσεις του κλιματιστικού κ λέω να πάρω γαλβανιζέ να τις αντικαταστήσω.

Υπάρχει κίνδυνος να γύρει αν λύσω τη μία; Το κρατάει η μία βάση το 9άρι ή θα χρειαστώ κ άλλο άτομο για να κρατάει;

Επίσης οι βάσεις ταιριάζουν γενικά μεταξύ τους; Η θα βγάλω τις παλιές κ δεν θα ταιριάζουν οι καινούργιες;

Ευχαριστώ!

Βασικα ειναι στον τοιχο κρεμαστο ή πατα στο πατωμα ?

Εαν ειναι κρεμαστο μην κανεις τιποτα .

Θελει μαζεμα το φρεον στον συμπιεστη και λυσιμο-κατεβασμα , ξυλωνα παλαιων βασεων και τοποθετηση νεων σε ΝΕΕΣ τρυπες - ουπα .

Υποψην οτι η εξωτερικη μοναδα εχει ανιση κατανομη του βαρους με την μερια του συμπιεστη να ειναι πιο βαρια

----- προσθήκη μηνύματος 8 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

To 12αρι AUX ASW-H12A4/FIR1DI EU 12000BTU INVERTER με 265€ στο νεο Newsletter του eshop δειχνει καλη ευκαιρια για καποιον που θελει καποιο απλο .

Αγοραστηκε [ παραγγελια πεμπτη βραδυ ] , παραλαβη στο σπιτι δευτερα , επικοινωνια τριτη απο τον εγκαταστατη , σημερα τεταρτη τοποθετηση με αποξυλωση του παλιου καλου KOZY 12αριου .

Τοποθετηση για την περιοχη της αθηνας - πατησια απο Αντωνακάκης Ηλίας Ευτυχία ΟΕ χωρις χρηση αντλιας κενου , αλλα με τον κοινο τροπο "air pumping by refrigerant" ( **Με τα λεφτα που παιρνουν για καθε εγκατασταση απο το καθε "eshop" ( περιπου 30-40€ ) βγαλε φπα = 24€ - 33€ , βγαλε βασεις μωνοτικο σωληνωσεις κλπ , παμε στο 10-15€ , οποτε με αυτα τα λεφτα αποκλειετε να κατσουν μιση με μια ωρα να κανουν κενο με αντλια κλπ κλπ ....)

Μαζεμενο σε διαστασεις ειναι , το δουλευω τωρα 5 ωρες και τα παει μια χαρα .

Η εξωτερικη μοναδα δεν σκουζει οπως διαβασα καπου και ο θορυβος της ειναι νορμαλ

Edited by villasg

Οδηγός για αγορές από Aliexpress

Xiaomi Mi Max 2 , Xiaomi redmi note 4 pro , Xiaomi redmi note 5 , Teclast T98 4G MT8735P ,

Xiaomi Mibox S , Mecool M8s Pro , Roku express

Το 18αρι ανεβαζει πολυ το budget δυστηχως και δεν μπορω..με 12αρι δεν θα καλυψω σαλοκουζινα?

55 τετραγωνικα δεν θα τα καλυψεις. Ρωτησε και ψυκτικο αλλα στο λεω εκ πειρας.Ειχα 12αρι σε 53 τετραγωνικα και δουλευε σαν τρελλο γιατι δεν επιανε θερμοκρασιες. Τωρα εβαλα 18αρι και ηρεμησα.

iPhone 14 Pro Max

iWatch 9

Airpods Pro

Το 12αρι είναι μέχρι 25 τμ. Εγώ σε 78 τμ έχω 24αρι και πάλι δεν επαρκεί, οπότε κάνε τις αναλογίες

55 τετραγωνικα δεν θα τα καλυψεις. Ρωτησε και ψυκτικο αλλα στο λεω εκ πειρας.Ειχα 12αρι σε 53 τετραγωνικα και δουλευε σαν τρελλο γιατι δεν επιανε θερμοκρασιες. Τωρα εβαλα 18αρι και ηρεμησα.

Ε ναι όλο το σπίτι δεν θα το καλυψω, πιο πολύ η σαλοκουζινα με νοιάζει. Εκεί πιστεύω θα κανει δουλειά το 12αρι.

Για την συγκεκριμένη μάρκα έχετε καποια γνώμη?

Sent from my awesome LG V10 Black

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

Ανάμεσα σε pitsos 12άρι το 1252W και inventor omnia 12άρι ποιο θα μου προτείνατε και γιατί; Τα inventor έχουν 10 χρόνια εγγύηση στην εξωτερική μονάδα και 5 στην εσωτερική, ενώ τα pitsos μόνο 2. Γενικά τα θέλω για επαγγελματική χρήση οπότε θέλω κάτι που να αντέξει και να μην χαλάει ή ζορίζεται γενικά. Στα δωμάτια που θα τοποθετηθούν είναι μικρά αλλά παλιά κατασκευή χωρίς μόνωση και Βόρεια Ελλάδα. Δεν κοίταξα 9άκι διότι τον χειμώνα δεν κάνουν δουλειά διότι μπορεί να κάνει και -10 με -15.

Βασικα ειναι στον τοιχο κρεμαστο ή πατα στο πατωμα ?

Εαν ειναι κρεμαστο μην κανεις τιποτα .

Θελει μαζεμα το φρεον στον συμπιεστη και λυσιμο-κατεβασμα , ξυλωνα παλαιων βασεων και τοποθετηση νεων σε ΝΕΕΣ τρυπες - ουπα .

Υποψην οτι η εξωτερικη μοναδα εχει ανιση κατανομη του βαρους με την μερια του συμπιεστη να ειναι πιο βαρια

Σ ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές, τις τεχνικές οδηγίες κ το χρόνο σου.

Είναι κρεμαστά τα κλιματιστικά. 3 είναι.

Τελικά θα τις ξύσω κ θα περάσω μίνιο κ λευκή λαδομπογιά ή hammerite.

Samsung S8

Καλησπερα σας.εχω εναν ενιαιο χωρο τετραγωνο περιπου 85 μ2 και ειμαι αναμεσα σε 2 κλιματιστικα!

Το https://www.skroutz.gr/s/1...SP804AT-E.html

Και το https://www.skroutz.gr/s/1...RC-71ZK-S.html

Παιζουν και τα 2 στην ιδια τιμη απλα νομιζω οτι το Mitsubishi ειναι κομματακι πιο δυνατο ειδικα στο ανεμιστήρα του!!πια τα υπερ και πια τα κατα του εκάστοτε a/c!?!? Και επισης αν στην?ιδια τιμη υπαρχει κατι αντιστοιχο σε αλλη μαρκα???ευχαριστω!!

Καλησπερα σας.εχω εναν ενιαιο χωρο τετραγωνο περιπου 85 μ2 και ειμαι αναμεσα σε 2 κλιματιστικα!

Το https://www.skroutz.gr/s/1...SP804AT-E.html

Και το https://www.skroutz.gr/s/1...RC-71ZK-S.html

Παιζουν και τα 2 στην ιδια τιμη απλα νομιζω οτι το Mitsubishi ειναι κομματακι πιο δυνατο ειδικα στο ανεμιστήρα του!!πια τα υπερ και πια τα κατα του εκάστοτε a/c!?!? Και επισης αν στην?ιδια τιμη υπαρχει κατι αντιστοιχο σε αλλη μαρκα???ευχαριστω!!

Τα link δεν παιζουν

Xiaomi Mi Max 2 , Xiaomi redmi note 4 pro , Xiaomi redmi note 5 , Teclast T98 4G MT8735P ,

Το λινκ για τα mitsubishi εχει παρα πολλα ποιο θες εσυ ?

Το mitsubishi που ειναι και πιο αθορυβο και πιο οικονομικο και πιο καλο SEER SCOP

Επισης και πιο φτηνο .

Έχει η γιαγιά μου 12αρι Daikin 970 ευρώ το είχε πάρει καλύπτει 70 τετραγωνικά μια χαρά όχι για 53 που λέμε. Ότι δίνεις περνεις. Εμείς με 24αρι Daikin ξεπαγιαζεις αν το κατεβάσεις λίγο και το χειμωνα γίνεται φούρνος το σπίτι. Τώρα αν μιλάμε για 12αρια των 300 ευρώ η 24αρια των 700 εκεί ναι δεν θα βγάζουν τα τετραγωνικά που βγάζουν τα ακριβότερα και θα καίνε και πολύ περισσότερο ρεύμα.

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Η γιαγια σου προφανως εχει καταργησει τους νομους της φυσικης!!!

iPhone 14 Pro Max

iWatch 9

Airpods Pro

Η γιαγια σου προφανως εχει καταργησει τους νομους της φυσικης!!!

Κοίτα έχω δει και 12αρι aux των 300 ευρώ να ζεσταίνει μόνο χώρο των 20 τετραγωνικων. Και πάλι να δουλεύει συνέχεια. Όπως είπα ότι πληρώνεις πέρνεις αλλιώς δεν θα έβγαιναν τα 24 των 2500 και όλοι θα έπερναν αυτά των 700 ευρώ. Το efficiency παίζει μεγάλο ρόλο.

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

εγώ το πήρα ήδη.

αλλά ενδιαφέρεται φίλος και θέλει την αποψή σας

https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/toyotomi-izuru-trn-trg-535zr.html

Toyotomi Izuru Eco TRN/TRG-535ZR

περιμένω σκέψεις σας.

ευχαριστώ πολύ!

Το sanyo του Leroy είναι κατασκευη από την haier,η Sanyo έχει εξαγοραστει ,ο τομέας οικιακων κλιματιστικών της περασε στην Haier .Δεν ξέρω από εγγυηση τι παιζει ,καθως το leroy δίνει ότι τα φερνει εμπορος μέσω Ιταλιας .Παλαιοτερα τα haier απο ότι εχει αναφερθει εβαζαν panasonic συμπιεστες, και η εταιρια είναι απο τους βασικους Κινεζους κατασκευαστες και για άλλους με την φιρμα τους .Τωρα τι γινεται αγνωστο

Παντως επειδη υπαρχει κρίση και να στρεφομαστε αναγκαστικά σε οικονομικά σε κοστος αγορας μηχανήματα ,νομίζω δεν αξιζει μακροπροθεσμα τον κόπο ,διότι και οι εγγυήσεις τους είναι ψιλο μαιμού με τους όρους που βαζουν ,και επιδόσεις δεν έχουν οπως διαφημίζουν .Ειδα προσφατα Τουοτομι και gree 12αρια και απλα έβγαζαν δροσουλα .Αντιστοιχα στο δίπλα δωματια του ίδιου χώρου με Ηitachi και Mitsubishi μηχανήματα ισως και λιγο παλαιότερα,inverter ,και πραγματικά κρύωνες ,χώρια σαν συσκευες οπτικά και μονο σου εδιναν αισθηση ποιοτητας .Μαλλον ισχυει οτι πληρώσεις παιρνεις ,και καλύτερα λίγα ευρω οικονομία να παρουμε κάτι καλύτερο ,παρά να τα κλαιμε αργοτερα ,γιατί κανεις δεν μας λεει θα έχουν αντοχη στο χρόνο.

Προσωπικά με Fujitsu inverter κατασκευης Ταίλάνδης σκυλι από το 2008 λόγω αλλαγης χωρου για να μην το βγαζω-βαζω μιας και ζητάνε πολλά,σκεφτομαι σε κάτι θεωρητικά καλύτερο ,μιας και τα Fujitsu ερχονται τώρα από κινα , με πολλες δόσεις βεβαια ...Το θεμα είναι λόγω κρίσης,πουλιώνται ελαχιστα κλιματιστικά ,και δεν έχει κανενα μαγαζι κλιματισμου να σου δείξει μια εγκατάσταση να δεις πως λειτουργεί ενα μοντέλο ,μια μαρκα κλπ .Μονο το daikin Siesta είδα ,πολύ καλη κατασκευη Mαλαισιας, λενε από Panasonic, αλλά μέτριες δυνατοτητες στα ορια του ,για εκει που το θέλω να το βαλω ,πρέπει να δωσω περισσότερα χρηματα για μεγαλυτερο.Ειδα και ενα pitsos,φθηνό,είναι φασον Μιdea ,καλη μεν απόδοση ,μέτρια αισθηση λειτουργίας ,αγνωστη αντοχη.....Τελος αν προσεξε κανείς τα LG, Samsung ,panasonic,Hitachi,χαθηκαν φέτος από την αγορά .Αν βρεί κανεις τίποτε υπόλοιπα σε μια αλυσιδα ηλεκτρικων..

Edited by GaryKokkin

ευχαριστω για την sanyo απαντηση

ψαχνω για μια γιαγιουλα σε χαμηλοταβανο ενα 12αρι κυριως για ζεστη. φιλτρα θορυβος κλπ δεν θα παιξουν ρολο, παρα μονο αξιοπιστια κ καταναλωση

σε τιμες ως 400 πανω κατω

περσι πηραμε για αναλογη περιπτωση ενα daikin καπου στα 420

εγώ το πήρα ήδη.

αλλά ενδιαφέρεται φίλος και θέλει την αποψή σας

https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/toyotomi-izuru-trn-trg-535zr.html

Toyotomi Izuru Eco TRN/TRG-535ZR

περιμένω σκέψεις σας.

ευχαριστώ πολύ!

ευχαριστω για την sanyo απαντηση

ψαχνω για μια γιαγιουλα σε χαμηλοταβανο ενα 12αρι κυριως για ζεστη. φιλτρα θορυβος κλπ δεν θα παιξουν ρολο, παρα μονο αξιοπιστια κ καταναλωση

σε τιμες ως 400 πανω κατω

περσι πηραμε για αναλογη περιπτωση ενα daikin καπου στα 420

το https://www.skroutz.gr/s/6339405/Toyotomi-Izuru-Eco-TRN-TRG-535ZR.html?from=favorites_popup αξίζει σε αυτά τα λεφτά?

σε φίλο πέρσι πήραμε αυτόhttps://www.skroutz.gr/s/6305385/Daikin-FTXB35C-RXB35C.html και είναι μια χαρά ως τώρα.και χειμώνα και καλοκαίρι το δουλεύει

Το sanyo του Leroy είναι κατασκευη από την haier,η Sanyo έχει εξαγοραστει ,ο τομέας οικιακων κλιματιστικών της περασε στην Haier .Δεν ξέρω από εγγυηση τι παιζει ,καθως το leroy δίνει ότι τα φερνει εμπορος μέσω Ιταλιας .Παλαιοτερα τα haier απο ότι εχει αναφερθει εβαζαν panasonic συμπιεστες, και η εταιρια είναι απο τους βασικους Κινεζους κατασκευαστες και για άλλους με την φιρμα τους .Τωρα τι γινεται αγνωστο

Παντως επειδη υπαρχει κρίση και να στρεφομαστε αναγκαστικά σε οικονομικά σε κοστος αγορας μηχανήματα ,νομίζω δεν αξιζει μακροπροθεσμα τον κόπο ,διότι και οι εγγυήσεις τους είναι ψιλο μαιμού με τους όρους που βαζουν ,και επιδόσεις δεν έχουν οπως διαφημίζουν .Ειδα προσφατα Τουοτομι και gree 12αρια και απλα έβγαζαν δροσουλα .Αντιστοιχα στο δίπλα δωματια του ίδιου χώρου με Ηitachi και Mitsubishi μηχανήματα ισως και λιγο παλαιότερα,inverter ,και πραγματικά κρύωνες ,χώρια σαν συσκευες οπτικά και μονο σου εδιναν αισθηση ποιοτητας .Μαλλον ισχυει οτι πληρώσεις παιρνεις ,και καλύτερα λίγα ευρω οικονομία να παρουμε κάτι καλύτερο ,παρά να τα κλαιμε αργοτερα ,γιατί κανεις δεν μας λεει θα έχουν αντοχη στο χρόνο.

Προσωπικά με Fujitsu inverter κατασκευης Ταίλάνδης σκυλι από το 2008 λόγω αλλαγης χωρου για να μην το βγαζω-βαζω μιας και ζητάνε πολλά,σκεφτομαι σε κάτι θεωρητικά καλύτερο ,μιας και τα Fujitsu ερχονται τώρα από κινα , με πολλες δόσεις βεβαια ...Το θεμα είναι λόγω κρίσης,πουλιώνται ελαχιστα κλιματιστικά ,και δεν έχει κανενα μαγαζι κλιματισμου να σου δείξει μια εγκατάσταση να δεις πως λειτουργεί ενα μοντέλο ,μια μαρκα κλπ .Μονο το daikin Siesta είδα ,πολύ καλη κατασκευη Mαλαισιας, λενε από Panasonic, αλλά μέτριες δυνατοτητες στα ορια του ,για εκει που το θέλω να το βαλω ,πρέπει να δωσω περισσότερα χρηματα για μεγαλυτερο.Ειδα και ενα pitsos,φθηνό,είναι φασον Μιdea ,καλη μεν απόδοση ,μέτρια αισθηση λειτουργίας ,αγνωστη αντοχη.....Τελος αν προσεξε κανείς τα LG, Samsung ,panasonic,Hitachi,χαθηκαν φέτος από την αγορά .Αν βρεί κανεις τίποτε υπόλοιπα σε μια αλυσιδα ηλεκτρικων..

Πριν 7 χρονια εγινε η εξαγορα της sanyo απο τη panasonic .

http://www.cnet.com/news/panasonic-finally-buys-up-all-of-sanyo/

Μετα απο αυτη την εξαγορα σταματησε απο το 2013 και μετα η χρηση του ονοματοσ Sanyo σε οποιαδηποτε συσκευη

By March 2012, parent company Panasonic plans to terminate the Sanyo brand

https://en.wikipedia.org/wiki/Sanyo

Φετος Η Haier εξαγορασε τη General Electric

http://www.reuters.com/article/us-ge-divestiture-haier-elec-idUSKCN0UT0AG

Και η Foxconn τη Sharp

http://www.wsj.com/articles/taiwans-foxconn-completes-deal-to-acquire-sharp-1470994207

Τα Sanyo που εερχονται στην Ελλαδα ειναι Μαιμου , φτιαχνονται απο τη TCL και τα αυτοκολητα μπαινουν στην Ελλαδα απο την εταιρεια A..

Tα μηχανηματα ειναι χρεπια

δεσ το παρακατω

http://www.skroutz.gr/s/8853592/Nobu-NBL-12IDU-NBL-12ODU.html

εχουνε εγγυηση 10 χρονια και η τιμη ειναι στα πλαισια που ψαχνεις

----- προσθήκη μηνύματος 11 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Το 12αρι είναι μέχρι 25 τμ. Εγώ σε 78 τμ έχω 24αρι και πάλι δεν επαρκεί, οπότε κάνε τις αναλογίες

Αν θεσ να υπολογισεις χρησιμοποιησε αυτο το κομπιουτερακι για υπολογισμο των BTU http://www.inventoraircondition.gr/btu-calculator

Edited by digitaltech
Συνεχόμενα μηνύματα
Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες