Jump to content

Κλιματιστικά / Κλιματισμός

CptBill
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά!

Για το Gree Hansol GRS-181 EI/JSH2-N2 τι λέτε?

Κυρίως σε σχέση με το Hitachi RAS-18PPAG / RAC-18WPAG

Και καλή χρονιά σε όλους!!!!

To Hitatchi είναι καλύτερο σε κατανάλωση και απόδοση ειδικά στην θέρμανση.

Το Hansol είναι στην ίδια κατηγορία με το Hitatchi και δεν υστερεί πολύ . Το θετικό του είναι η 10ετής εγγύηση στον συμπιεστή και 5 χρόνια στα υπόλοιπα μέρη εφόσον γίνεται ετήσια συντήρηση .

Προσωπικά έχω το hansol το 9αρι 2 χρόνια + και δηλώνω ευχαριστημένος για τα λεφτά που δωσα . Αριστο μηχάνημα. Αλλα στην κατηγορία των 18 μάλλον θα προτιμούσα το Ηtatchi αν και είναι δελεαστική η εγγύηση του Gree εφόσον έχεις σκοπό να κάνεις ετήσια συντήρηση κάθε χρόνο . Αλλιώς πήγαινε στο Hitatchi χωρίς δεύτερη σκέψη .

Για τι χρήση το θες και πόσες ώρες την ημέρα να δουλεύει ;

Το θέλω κυρίως για θέρμανση. Και να δουλεύει αρκετά, δηλ. σαν κύριο μέσο θέρμανσης.

Οπότε οι 2 επιλογές σου είναι απο τις καλύτερες !! Hitatchi θα σκεφτόμουν . Πολύ καλό και το Gree και λόγο εγγύησης αλλά το Hitatchi καλύτερο !!!

Eναλλακτικά ίδιο πάνω κάτω σε καταναλωση στην θερμανση με hitatchi και πολύ καλύτερο σε καταναλωση στην ψύξη είναι αυτό

http://inventoraircondition.gr/air-conditioners/home/wall-mounted/seira-vision-all-dc-inverter-v4mvi-18wfr-v4mvo-18/

Δεν του λύπει κάτι και έχει ίδια πολιτική εγγύησης με το Gree . Στα συν του το wi-fi και ελάχιστα πιο αθόρυβο στην εσωτερική μονάδα

Βασικά αν δεν πάρεις το Hitatchi σκέψου το inventor !

Edited by Bananas

Καλησπέρα, έχω μια απορία ίσως και κουτή!

Έχω ένα 24αρι fujitsu asyg24lfc στη μία άκρη του σπιτιού (σαλόνι) αλλά επειδή τα δωμάτια στην άλλη άκρη αργούν να ζεσταθούν μπορεί το σπίτι (ηλεκτρολογικα) να σηκώσει ένα ακόμη 12αρι στο τελευταίο δωματιο?

Το σπίτι είναι 78τμ

ακομα και ο κατασκευαστης του σπιτιου να εμπαινε εδω μεσα θα ηταν αδυνατο να σου απαντησει,ποσο μαλλον εμεις.
Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος

Έχω ένα 24αρι fujitsu asyg24lfc στη μία άκρη του σπιτιού (σαλόνι) αλλά επειδή τα δωμάτια στην άλλη άκρη αργούν να ζεσταθούν μπορεί το σπίτι (ηλεκτρολογικα) να σηκώσει ένα ακόμη 12αρι στο τελευταίο δωματιο?

Το σπίτι είναι 78τμ

Το 24αρι φαντάζομαι είναι συνδεδεμένο σε ξεχωριστή ηλεκτρολογική γραμμή πχ όπως τον θερμοσίφωνα; Το 12αρι μπορεί να συνδεθεί και σε απλή πρίζα του δωματίου. Δεν χρειάζεται ξεχωριστεί γραμμή όπως το 24αρι. Για να το σιγουρέψεις ρώτα κάποιον ηλεκτρολόγο.

TCL 40 NXTPAPER

Το 24αρι φαντάζομαι είναι συνδεδεμένο σε ξεχωριστή ηλεκτρολογική γραμμή πχ όπως τον θερμοσίφωνα; Το 12αρι μπορεί να συνδεθεί και σε απλή πρίζα του δωματίου. Δεν χρειάζεται ξεχωριστεί γραμμή όπως το 24αρι. Για να το σιγουρέψεις ρώτα κάποιον ηλεκτρολόγο.

Το 24αρι μου το σύνδεσαν δυστυχώς με το καλώδιο της κουζινας,με ενημερωσαν τελευταία στιγμή ότι έπρεπε ένας ηλεκτρολόγος να φτιάξει νέα γραμμή που θα κατέληγε σε εργασίες, αλλα το σπίτι μόλις είχε βαφτεί

Οπότε αν το 12αρι χρειαζεται μόνο απλή πρίζα θα με βολέψει

Όπως και να χει θα συμβουλευτώ ηλεκτρολόγο

Ευχαριστώ για τη βοήθεια

Το σπίτι είναι 78τμ

Φώναξε ηλεκτρολόγο . Να δει πίνακα και καλωδίωση .

Φώναξε ηλεκτρολόγο . Να δει πίνακα και καλωδίωση .

θα φωναξω οπωσδηποτε και ηλεκτρολογο και αυτον που το περασε

σημερα λογω κρυου αλλα και υγρασιας κανει καθε μια ωρα αποψυξη για 10 λεπτα,δεν μπορουμε να ζεσταθουμε με τιποτα

δεν ειναι φυσιολογικο καθε μια ωρα:cry:

θα φωναξω οπωσδηποτε και ηλεκτρολογο και αυτον που το περασε

σημερα λογω κρυου αλλα και υγρασιας κανει καθε μια ωρα αποψυξη για 10 λεπτα,δεν μπορουμε να ζεσταθουμε με τιποτα

δεν ειναι φυσιολογικο καθε μια ωρα:cry:

Να σου πω την αλήθεια με κρύο έξω -1 μου κανε απόψυξη κάθε 1-2 ώρες για κανα 3-5 λεπτο .Δεν προλάβαινε το δωμάτιο να κρυώσει με την καμία .

Να σου πω την αλήθεια με κρύο έξω -1 μου κανε απόψυξη κάθε 1-2 ώρες για κανα 3-5 λεπτο .Δεν προλάβαινε το δωμάτιο να κρυώσει με την καμία .

Ίσως επειδή το δικό μου είναι 24αρι να αργεί τόσο, δεν ξέρω!

Ξέρεις αν και του παλιού τύπου κλιματιστικά κάνουν απόψυξη? Ο πατέρας μου λέει ότι δεν κάνει το δικό του, ένα Mitsubishi 10ετιας ειναι

Αυτό που έχει ο πατέρας σου μάλλον δεν είναι inverter, επίσης η πολύ συχνή απόψυξη μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη υγρού freon.

Νίκος

Κάτοχος Samsung Galaxy S10+ (Android 10 Official).

- 001 με την όπισθεν

Αυτό που έχει ο πατέρας σου μάλλον δεν είναι inverter, επίσης η πολύ συχνή απόψυξη μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη υγρού freon.

Όχι δεν είναι inverter, έγραψα παλιού τύπου εννοώντας αυτό.

Το δικό μου εχθές με σύνολο λειτουργίας 12 ώρες περίπου έκαψε 40 κιλοβατορες λόγω αυτής της κατάστασης, αποψυξη και ξανά φουλ λειτουργία, άρα μηδέν οικονομία για μένα. Απογοητευτικα,τζαμπα τα χρήματα που εδωσα

Το φρέον μήπως μπορώ να το ελέγξω και μόνος μου? Υπάρχει κάπου ένδειξη?

Πάντως το χω 2 χρονια, αν τελειώνει τόσο γρήγορα... τι να πω :O

40 Kw σε 12 ωρες; Μηπως κανεις λαθος; ειναι πολλα 3,5 kw ανα ωρα.

iPhone 14 Pro Max

iWatch 9

Airpods Pro

40 Kw σε 12 ωρες; Μηπως κανεις λαθος; ειναι πολλα 3,5 kw ανα ωρα.

Ναι! Βασικά δεν μένω συνέχεια, 1 με δύο ημέρες την εβδομάδα. Χθες πριν το ανοίξω είδα τον πινακα

Το κλιματιστικό λειτούργησε 4μμ-2πμ και 8πμ με 12μμ ,αλλά όπως είπα λειτουργούσε φουλ λόγω αποψυξης

Μήπως φταίει που δουλεύει για 78 τετραγωνικά;

Είχα κλειστό το ένα δωμάτιο, το 24αρι δεν καλύπτει περίπου 60-65τετραγωνικά?

Πρεπει να υπάρχει ισχυρότατη μόνωση άλλα και παλι δύσκολο,εμένα 22αρι mits στα ~40τ μέχρι 23-24 ανεβαζει σαλονοκουζινα του 2006 στην Αθηνά.

Οτι πάρεις 100...

Δύσκολο σε σπίτι με τυπική μόνωση. Πόσο μάλλον χωρίς μόνωση .

Καλημέρα και Καλή Χρονιά.

Έχει κανείς άποψη για αυτό http://www.e-shop.gr/air-condition-midea-msmbau-09hrfn1-smart-9000btu-inverter-p-HAP.000968;

Καλημέρα και Καλή Χρονιά.

Έχει κανείς άποψη για αυτό http://www.e-shop.gr/air-condition-midea-msmbau-09hrfn1-smart-9000btu-inverter-p-HAP.000968;

Μην το σκέφτεσαι καν ! Για τα χαρακτηριστικά του και για τα λεφτά του ειδικά με αυτή την προσφορά αξίζει.

Είναι απο τα καλύτερα σε κατανάλωση . Έχει αρκετά ήσυχη λειτουργία ανεμσιτήρα και έχει μια χαρά λειτουργίες σχεδόν πλήρες μηχάνημα !

Καλά λόγια ακούγονται για τα Midea !

Edited by Bananas

Μην το σκέφτεσαι καν ! Για τα χαρακτηριστικά του και για τα λεφτά του ειδικά με αυτή την προσφορά αξίζει.

Είναι απο τα καλύτερα σε κατανάλωση . Έχει αρκετά ήσυχη λειτουργία ανεμσιτήρα και έχει μια χαρά λειτουργίες σχεδόν πλήρες μηχάνημα !

Καλά λόγια ακούγονται για τα Midea !

Επίσης με προβληματίζει η μεγάλη διαφορά τιμής από το μέσο όρο. Μήπως είναι καμιά παραεισαγωγή και δεν υποστηρίζεται από την αντιπροσωπεία.Έχει κανένας ακούσει κάτι για την υποστήριξη των κλιματιστικών από το eshop ;

Γειά σας! Καλή Χρονιά! Ενδιαφέρομαι να πάρω κλιματιστικο, μάλλον 2:

http://www.skroutz.gr/s/7704567/Cooper-Hunter-CH-S09FTX5.html

http://www.skroutz.gr/s/7704341/Cooper-Hunter-CH-S12FTX5.html

εδώ και καποιες μερες-εβδομαδες ψαχνω, ειναι τα καλυτερα και πιο οικονομικά που έχω βρεί.

το θέμα είναι οτι όταν κανονισαμε για την εγκατάσταση και διαβαζα εδω και αλλου για *αντλια κενου αέρους* και του το είπα αν χρειάζεται, μονο που δεν γελαγε μαζι μου! και ποιος σου είπε κάτι τέτοιο; μου λεει, δεν χρειάζεται, αφου το φρέο είναι ήδη μέσα, έρχεται ετοιμο απο το εργοστάσιο, κλειστό, και στους σωλήνες κυκλοφορεί συνέχεια αέρας πάνω κατω, κρύος, ζεστος, και ειμαι λεει 30 χρόνια ψυκτικός και ξέρω, εσυ ξερείς τι είναι αυτό;

ένιωσα πολύ χαζή..

Ξέρει κανείς πού μπορώ να δώ το manual για να δω αν όντως χρειάζεται αντλία κενού;

π.σ. για τους μεμονωμένους σωλήνες ντρεπόμουν να ρωτήσω μετά απο αυτό..:(

Edited by teni

Όχι δεν είναι inverter, έγραψα παλιού τύπου εννοώντας αυτό.

Το δικό μου εχθές με σύνολο λειτουργίας 12 ώρες περίπου έκαψε 40 κιλοβατορες λόγω αυτής της κατάστασης, αποψυξη και ξανά φουλ λειτουργία, άρα μηδέν οικονομία για μένα. Απογοητευτικα,τζαμπα τα χρήματα που εδωσα

Το φρέον μήπως μπορώ να το ελέγξω και μόνος μου? Υπάρχει κάπου ένδειξη?

Πάντως το χω 2 χρονια, αν τελειώνει τόσο γρήγορα... τι να πω :O

Σε 12 ώρες φτάνουμε μέχρι τις 18 κιλοβατώρες αν είναι 12άρι και 36 αν είναι 24άρι. Αυτά για παλιό μηχάνημα.. Τα πιο σύγχρονα παίζουν κάπου στις 14 και 28-30 αντίστοιχα αν λειτουργούν σωστά, στο μέγιστο φορτίο τους.

Αν δεν είχες ανοικτό και φούρνο / θερμοσίφωνα / θερμάστρα / κάτι άλλο μαζί, ίσως το μηχάνημα σου να έχει βλάβη.

Επίσης αν είχες κάτω από 7 βαθμούς θερμοκρασία έξω, η απόψυξη είναι φυσιολογική. Πάνω από τους 7 ενδέχεται να δείχνει βλάβη του μηχανήματος (έλλειψη φρεον).

Αν πράγματι έχεις έλλειψη φρέον, θες σοβαρό μάστορα που θα αδειάσει το μηχάνημα με μηχάνημα ανάκτησης και θα το ξαναγεμίσει με όσα γραμμαρια υποδεικνύει ο κατασκευαστής, αφού πρώτα βρει το λόγο που το μηχάνημα έχασε φρέον, αφού σε 2 χρόνια που το έχεις, δε δικαιολογείται απώλεια φρεον.

Edited by dal_kos

Σε 12 ώρες φτάνουμε μέχρι τις 18 κιλοβατώρες αν είναι 12άρι και 36 αν είναι 24άρι. Αυτά για παλιό μηχάνημα.. Τα πιο σύγχρονα παίζουν κάπου στις 14 και 28-30 αντίστοιχα αν λειτουργούν σωστά, στο μέγιστο φορτίο τους.

Αν δεν είχες ανοικτό και φούρνο / θερμοσίφωνα / θερμάστρα / κάτι άλλο μαζί, ίσως το μηχάνημα σου να έχει βλάβη.

Επίσης αν είχες κάτω από 7 βαθμούς θερμοκρασία έξω, η απόψυξη είναι φυσιολογική. Πάνω από τους 7 ενδέχεται να δείχνει βλάβη του μηχανήματος (έλλειψη φρεον).

Αν πράγματι έχεις έλλειψη φρέον, θες σοβαρό μάστορα που θα αδειάσει το μηχάνημα με μηχάνημα ανάκτησης και θα το ξαναγεμίσει με όσα γραμμαρια υποδεικνύει ο κατασκευαστής, αφού πρώτα βρει το λόγο που το μηχάνημα έχασε φρέον, αφού σε 2 χρόνια που το έχεις, δε δικαιολογείται απώλεια φρεον.

Ευχαριστώ! Είχε γύρω στους 2 βαθμούς, απλώς μου έκανε εντύπωση που γινόταν κάθε μια ώρα, εκεί προβληματίστηκα .

Γενικά μιλώντας έχω καταλήξει ότι τα κλιματιστικά δεν προσφέρονται για θέρμανση σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Καλοριφέρ και παλι καλοριφέρ, αλλά κανείς δεν βάζει πια δυστυχώς