Jump to content

Κλιματιστικά / Κλιματισμός

CptBill
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια σας!

Είχα ένα fujico air condition περίπου 15 χρόνια και δεν είχα κανένα πρόβλημα με αυτό. Ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Δυστυχώς χάλασε φέτος οπότε ψάχνω κάτι καινούργιο.

Έχω κάποιες απορίες.

Ποιός ο λόγος να αγοράσει κάποιος κάποια γνωστή μάρκα όπως Hitachi, Mitsubishi αντί για κάποια άγνωστης μάρκας? Έιναι ενεργειακά καλύτερα? Λιγότερο θόρυβο? Χαλάνε λιγότερο.

Με 16000-18000 BTU ψύξη είμαι καλά για το σαλόνι μου.

Έχω βαρεθεί να ρωτάω σε μαγαζιά και ο καθένας να μου λέει ότι το ένα μοντέλο είναι καλύτερο από το άλλο.

Μπορείτε σας παρακαλώ να μου κάνε με δυο λόγια μια σύγκριση μεταξύ των γνωστών μαρκών? Επίσης έχει σημασία αν είναι παλιότερο μοντέλο? Απότι έχω καταλάβει τα παλιότερα μοντέλα είναι πιο ενεργειακά αποδοτικά αλλά πιστεύεται αξίζει η διαφορά χρηματών?

Τέλος παίζουν τίποτα προσφορές τώρα τελευταία?

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!

ενεργειακα καλυτερα

απο θορυβο τι να απαντησω?παραθεσε καποιο μοντελο.Αρκει να ειναι πιστοποιημενες οι μετρησεις.

Αυτο που ειχες 15 χρονια το δουλευες καθημερινα 5-6 ωρες την ημερα?μια φορα την εβδομαδα?μια φορα τον μηνα?

Επισης για να σου απαντησει καποιος αν αξιζει η διαφορα,ποσο θα το χρησιμοποιεις?

Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος

αγόρασα ενα aux 12ρι για ενα χωρο και για θέρμανση και για ψυξη.

Το εχω ρυθμισει στους 22 βαθμους.

Μετα απο 5-10 λεπτα λειτουργια περιπου σταματησε να βγαζει αερα.Πάτησα το κουμπακι ifeel που έχει και δειχνει την θερμοκρασια του χωρου, εδειξε 20.Ανεβασα την επιθυμητη θερμοκρασια στους 26, τίποτα.

Τωρα το εκλεισα εντελως για 5 λεπτα μηπως καπου εφαγε κανενα κολλημα.

Τι μπορει να φταιει?

Σε περιπτωση που σ λιγη ωρα δεν πάρει παλι μπρος, να καλεσω τον τεχνιτη που το εγκατεστησε ή το καταστημα που το αγορασα?

απντειτ: το ανοιξα, πηρε μπρος,αλλα μετα λιγη ωρα παλι σταματησε χωρις να εχει πιασει τη θερμοκρασια που ειχα επιλεξει, αλλα σταματησε οπως και πριν στους 20 βαθμους...

Edited by FREAK_OF_NATURE
:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Ευχαριστω πολύ για τις απαντήσεις σας. Το καλοκαίρι το δούλευα τουλάχιστον 15 ώρες κάθε μέρα και το χρησιμοποιούσα ελαφρά το χειμώνα.

Ωραία έχω καταλήξει να μην πάω σε άγνωστη μάρκα αλλά δεν έχω ιδέα τι να διαλέξω από τις γνωστές...

αγόρασα ενα aux 12ρι για ενα χωρο και για θέρμανση και για ψυξη.

Το εχω ρυθμισει στους 22 βαθμους.

Μετα απο 5-10 λεπτα λειτουργια περιπου σταματησε να βγαζει αερα.Πάτησα το κουμπακι ifeel που έχει και δειχνει την θερμοκρασια του χωρου, εδειξε 20.Ανεβασα την επιθυμητη θερμοκρασια στους 26, τίποτα.

Τωρα το εκλεισα εντελως για 5 λεπτα μηπως καπου εφαγε κανενα κολλημα.

Τι μπορει να φταιει?

Σε περιπτωση που σ λιγη ωρα δεν πάρει παλι μπρος, να καλεσω τον τεχνιτη που το εγκατεστησε ή το καταστημα που το αγορασα?

απντειτ: το ανοιξα, πηρε μπρος,αλλα μετα λιγη ωρα παλι σταματησε χωρις να εχει πιασει τη θερμοκρασια που ειχα επιλεξει, αλλα σταματησε οπως και πριν στους 20 βαθμους...

τωρα το εγκατεστησες? κανε ενα τηλφωνο στο εγκαταστατη...

οση ωρα δουλευει αποδιδει??

Ευχαριστω πολύ για τις απαντήσεις σας. Το καλοκαίρι το δούλευα τουλάχιστον 15 ώρες κάθε μέρα και το χρησιμοποιούσα ελαφρά το χειμώνα.

Ωραία έχω καταλήξει να μην πάω σε άγνωστη μάρκα αλλά δεν έχω ιδέα τι να διαλέξω από τις γνωστές...

σου ειπε πιο πανω bmw mercedes Κλπ :lol:

περα της πλακας τωρα,ολα εχουν να κανουν με το ποσα χρηματα σου περισευουν.Πολυ οικονομικα ,ηταν και σε προσφορα-μπορει να ειναι ακομα- ειναι τα toyotomi.Δες αν σε καλυπτει η τιμη τους,θεωρω αξιολογη την αγορα και αρκετα οικονομικα.

Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος

τωρα το εγκατεστησες? κανε ενα τηλφωνο στο εγκαταστατη...

οση ωρα δουλευει αποδιδει??

την περασμενη βδομαδα το εγκατεστησα. οση ωρα δουλευει βγαζει ζεστο αερα.απλα σε 5-10 λεπτα σταματαει..

πηρα τηλεφωνο την εταιρεια που μου το εγκατεστησε και μου ειπε τα εξης ο ενας μαστορας:

εγω το ειχα μεν στους 22 βαθμους, αλλα αυτο σταματουσε στους 20 γιατι λεει για να εχω μια θερμοκρασια τον χωρο 23 βαθμους περιπου, θα πρπει ν το βζω στο 26-27 τουλαχιστον.

πραγματι, το ρυθμισα στους 27 βαθμους και οταν παταω το ifeel μου βγαζει πως ο χωρος εχει 23 βαθμους...

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Βάλε τις περσιδες να στέλνουν αέρα προς τα κάτω. Λογικά αν κοιτάνε προς τα μπρος-πάνω ζεσταινεις τον αέρα στο ταβάνι και ο υπόλοιπος χώρος έχει χαμηλότερη θερμοκρασία εξού και η μικρότερη ένδειξη του ifeel

καλησπέρα και από μένα:)

θέλω να κάνω μεταφορά του aircondition. Γνωρίζει κανείς αν θα ξαναχρειαστεί να ζητήσουμε αντλία κενού ή είναι μόνο για την πρώτη εγκατάσταση;

καλησπέρα και από μένα:)

θέλω να κάνω μεταφορά του aircondition. Γνωρίζει κανείς αν θα ξαναχρειαστεί να ζητήσουμε αντλία κενού ή είναι μόνο για την πρώτη εγκατάσταση;

Θα χρειαστει μαζεμα του φρεον .να γινει μεταφορα στο σημειο που θελετε και μετα παλι κενο.Κενο παντα.

Καλησπέρα,

Εν όψει των κρύων ημερών που έρχονται πιστεύετε ότι μπορώ να θερμάνω ένα δωμάτιο 20τμ με κλιματιστικό 9000 BTU? Είναι πιο οικονομικό από πετρέλαιο? Σημειωτέον ότι το κλιματιστικό είναι αγορασμένο από πέρυσι (δηλαδή έχει χαμηλή κατανάλωση )...

Καλημέρα σας.

Θα ήθελα τη γνώμη σας για το παρακάτω:

http://www.airconenergy.gr/gr/el/products/ras-167skv-e3-ras-167sav-e3-seira-avant

για θέρμανση σε σαλονοκουζίνα 38 τμ.

Όποια άλλη πρόταση θα ήθελα να την ακούσω, αλλά να είναι οικονομική.

Ευχαριστώ πολύ.

Καλησπέρα,

Εν όψει των κρύων ημερών που έρχονται πιστεύετε ότι μπορώ να θερμάνω ένα δωμάτιο 20τμ με κλιματιστικό 9000 BTU? Είναι πιο οικονομικό από πετρέλαιο? Σημειωτέον ότι το κλιματιστικό είναι αγορασμένο από πέρυσι (δηλαδή έχει χαμηλή κατανάλωση )...

Χωρίς να ξέρω την τοποθεσία σου ή τα χαρακτηριστικά του δωματίου (μόνωση, προσανατολισμό κλπ), από δική μου εμπειρία ναι και ναι.

Καλημέρα.

Ποια η γνώμη σας για αυτό;

http://www.airconenergy.gr/gr/el/products/p2mvi-18-p2mvo-18-seira-passion

Ο χώρος που το θέλω έχει αναφερθεί σε προηγούμενο θέμα και οριακά παίρνει 18αρι. Επίσης να αναφέρω πως δεν θα το χρησιμοποιώ πολύ συχνά και το θέλω κυρίως για θέρμανση.

Χωρίς να ξέρω την τοποθεσία σου ή τα χαρακτηριστικά του δωματίου (μόνωση, προσανατολισμό κλπ), από δική μου εμπειρία ναι και ναι.

Το σπίτι είναι στο κέντρο της Αθήνας, από μόνωση δεν έχει κάτι ιδιάιτερο, να φανταστείς είναι σε παλιά πολυκατοικία, αλλά έχει καινούρια αλουμίνια

Ωραία, σ'ευχαριστώ πολύ! Άπ'ότι ακούω θα έχουμε βαρύ χειμώνα (αν και προς το παρόν το αντίθετο βλέπω :p ), οπότε είπα να προετοιμαστώ καταλλήλως!

Ρε παιδιά μια Ερώτηση για όσους ξέρουν

Έχω βάλει στο σπίτι μου το Hitachi rak50ppb

Το δουλεύω συνέχεια 24 ώρες το 24ωρο

Το έχω σταθερά στους 23 βαθμούς

Παρατηρώ τις τελευταίες μέρες πως ενώ δουλεύει κανονικά το μηχάνημα κάνει πάρα πολύ συχνά αποψυξη

Και όταν λέω παρά πολύ συχνά εννοώ κάθε 3 με 5 λεπτά

Είναι αυτό φυσιολογικό;

Πήρα τηλ στον άνθρωπο που μου το εγκατέστησε που είναι επισήμως αντιπρόσωπος τηςHitachi στη Θεσσαλονίκη και μου είπε ότι είναι φυσιολογικό λόγω της υγρασίας που έχει αυτές τις μέρες

Κάποιος που να ξέρει μπορεί να μου πει αν ισχύει ή μου είπε ******** ο άλλος;

πολύ καλη λύση , αν και διαβασα οτι βγήκε νεο μοντελο με wifi στα ίδια χρήματα .

----- προσθήκη μηνύματος 114 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ποια η γνώμη σας για αυτό;

http://www.airconenergy.gr/gr/el/products/p2mvi-18-p2mvo-18-seira-passion

Ο χώρος που το θέλω έχει αναφερθεί σε προηγούμενο θέμα και οριακά παίρνει 18αρι. Επίσης να αναφέρω πως δεν θα το χρησιμοποιώ πολύ συχνά και το θέλω κυρίως για θέρμανση.

Ρε παιδιά μια Ερώτηση για όσους ξέρουν

Έχω βάλει στο σπίτι μου το Hitachi rak50ppb

Το δουλεύω συνέχεια 24 ώρες το 24ωρο

Το έχω σταθερά στους 23 βαθμούς

Παρατηρώ τις τελευταίες μέρες πως ενώ δουλεύει κανονικά το μηχάνημα κάνει πάρα πολύ συχνά αποψυξη

Και όταν λέω παρά πολύ συχνά εννοώ κάθε 3 με 5 λεπτά

Είναι αυτό φυσιολογικό;

Πήρα τηλ στον άνθρωπο που μου το εγκατέστησε που είναι επισήμως αντιπρόσωπος τηςHitachi στη Θεσσαλονίκη και μου είπε ότι είναι φυσιολογικό λόγω της υγρασίας που έχει αυτές τις μέρες

Κάποιος που να ξέρει μπορεί να μου πει αν ισχύει ή μου είπε ******** ο άλλος;

Λοιπόν ο ενσωματωμένος μετρητής κατανάλωσης που έχει το μηχάνημα μου έγραψε για όλο τον Νοέμβριο που το δούλευα το μηχάνημα ότι κατανάλωσε 165kwh

Περιοχή καλαμαρια- Άγιος Ιωάννης Θεσσαλονίκης

Τώρα σχετικά με το προηγούμενο ποστ μου κάποιος αν ξέρει;

ο ενσωματωμένος μετρητής εμένα μου εβγαλε 202 kwh το νοέμβριο αλλά ρε φίλε δε το χω 24ωρο εγώ.

6 ώρες την ημέρα μέσο όρο. σε hitachi rak 70.

έχω μια ερώτηση ρε παιδιά μου άναψε το δεξί πράσινο λαμπάκι στην εσωτερική μονάδα που έχει το σηματάκι του προφίλτρου.

τα έβγαλα τα φίλτρα είναι πεντακάθαρα τι άλλο να κάνω? έβαλα και ένα υγρό ειδικό για αιρ κοντίσιον.

έχει τύχει σε κάποιον με hitachi? το λαμπάκι παραμένει αναμμένο είτε ανοιχτό είτε με κλειστό το αιρ κοντίσιον.

επίσης ρε παιδιά στους 25 το χω και πιάνει μετά βίας 22 μετά από πολλές ώρες βέβαια.

είναι νορμάλ αυτό? τι να κάνω?

ο ενσωματωμένος μετρητής εμένα μου εβγαλε 202 kwh το νοέμβριο αλλά ρε φίλε δε το χω 24ωρο εγώ.

6 ώρες την ημέρα μέσο όρο. σε hitachi rak 70.

έχω μια ερώτηση ρε παιδιά μου άναψε το δεξί πράσινο λαμπάκι στην εσωτερική μονάδα που έχει το σηματάκι του προφίλτρου.

τα έβγαλα τα φίλτρα είναι πεντακάθαρα τι άλλο να κάνω? έβαλα και ένα υγρό ειδικό για αιρ κοντίσιον.

έχει τύχει σε κάποιον με hitachi? το λαμπάκι παραμένει αναμμένο είτε ανοιχτό είτε με κλειστό το αιρ κοντίσιον.

επίσης ρε παιδιά στους 25 το χω και πιάνει μετά βίας 22 μετά από πολλές ώρες βέβαια.

είναι νορμάλ αυτό? τι να κάνω?

Φίλε για να έχεις το μεγάλο το70αρι σημαίνει ότι ζεσταίνεις και μεγάλο χώρο

Εγώ το έχω σταθερά στους 24 και μέσα στο σπιτι έχω 23.

Εσένα κάνει τόσο συχνά αποψυξη όσο το δικό μου ;

συχνά απόψυξη όχι δε το χω παρατηρήσει.

το χω στους 25 μετά από 4 ώρες λειτουργίας και μου

δείχνει 20 βαθμούς ακόμα.

ναι έχω μεγάλο χώρο 65-70 τ.μ. αλλά για αυτό το

λόγο το πήρα.

είναι απαράδεκτο να μη φτάνει έστω 22.

συχνά απόψυξη όχι δε το χω παρατηρήσει.

το χω στους 25 μετά από 4 ώρες λειτουργίας και μου

δείχνει 20 βαθμούς ακόμα.

ναι έχω μεγάλο χώρο 65-70 τ.μ. αλλά για αυτό το

λόγο το πήρα.

είναι απαράδεκτο να μη φτάνει έστω 22.

το 24000 ειναι μικρο για 70τμ.Γιατι το θεωρεις απαραδεκτο να μην φτανει 22?ασε που καιει σαν κτηνος.

εμενα το 18 ''εκαψε'' 90kwh τον νοεμβριο χωρις να κλεινω την μεσοπορτα .