Jump to content

Κλιματιστικά / Κλιματισμός

CptBill
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

γεια σας εχω σπιτι 70 τ.μ. και το ζεσταινω με σομπα πετρελαιου(ειναι στο χολ και ζεσταινει τα δωματια επαρκως)...ηθελα φετος να βαλω και ενα κλιματιστικο ωστε να ζεσταινει τον χωρο στο σαλονι που ειναι ενιαιος χωρος με την κουζινα και θα ηθελα την βοηθεια σας...διαθετω μεχρι 700 ευρω...επισης θα ηθελα να ειναι Α++/Α++ ωστε να μην καιει ρευμα σχεδον καθολου...εχω δει μεχρι στιγμης καποια αλλα επειδη ειμαι ασχετος με μαρκες καλες στα κλιματιστικα θα ηθελα και την γνωμη σας...παραθετω αυτα που βρηκα και ειδα εγω και περιμενω γνωμες!!

http://www.electric-eshop.gr/p.SAMSUNG-AR12FSSKABENEU.944842.html?analytics_session=3b021032-06fd-4e49-aa6b-0ac1179534a6

http://www.airconenergy.gr/gr/el/products/rak-35ppb-rac-35wpb-seira-inverter-perfomance-ppb

http://www.tsampas.gr/product.asp?catid=12098

Edited by mak0s

Smartphone: Google Nexus 5 16GB black

Stock rom,Stock kernel

Xposed modules:gravity,greenify

Nova Launcher Prime

dalvik and bionic libraries from z2

Για αυτό το κλιματιστικό (Panasonic RE18PKE-3) τι άποψη έχετε;

Είναι καλύτερο από το Hitachi Perfomance RAK-50PPB/RAC-50WPB;

Είχα βάλει στο μάτι το Hitachi αλλά διαβάζω παραπάνω για κάψιμο μοτερ και διστάζω.

Όταν λες να βάλω πόρτα; Πόρτα υπάρχει αλλά δεν γίνεται να είναι κλειστή γιατί το μαγαζί είναι εμπορικό κατάστημα και έχει αποδειχτεί ότι με ανοιχτή την πόρτα μπαίνουν πολύ πιο εύκολα οι πελάτες. Η αεροκουρτίνα είναι απαραίτητη, όχι μόνο για τη θερμοκρασία του χώρου αλλά και για μύγες/κουνούπια που έχουμε μόνιμο πρόβλημα. Αεροκουρτίνα και 12αρι λοιπόν προτείνεις;

καταλαβα οτι εχει πορτα :lol: ,απλα ενοουσα να μπορει να κλεινει.Ενταξει ξερεις καλυτερα για να λες οτι δεν μπορει να κλεισει αλλα ετσι φοβαμαι οτι το 12ρι δεν θα φτασει γιατι η κουρτινα οτι και να κανει απωλειες θα εχει.

γεια σας εχω σπιτι 70 τ.μ. και το ζεσταινω με σομπα πετρελαιου(ειναι στο χολ και ζεσταινει τα δωματια επαρκως)...ηθελα φετος να βαλω και ενα κλιματιστικο ωστε να ζεσταινει τον χωρο στο σαλονι που ειναι ενιαιος χωρος με την κουζινα και θα ηθελα την βοηθεια σας...διαθετω μεχρι 700 ευρω...επισης θα ηθελα να ειναι Α++/Α++ ωστε να μην καιει ρευμα σχεδον καθολου...εχω δει μεχρι στιγμης καποια αλλα επειδη ειμαι ασχετος με μαρκες καλες στα κλιματιστικα θα ηθελα και την γνωμη σας...παραθετω αυτα που βρηκα και ειδα εγω και περιμενω γνωμες!!

http://www.electric-eshop.gr/p.SAMSUNG-AR12FSSKABENEU.944842.html?analytics_session=3b021032-06fd-4e49-aa6b-0ac1179534a6

http://www.airconenergy.gr/gr/el/products/rak-35ppb-rac-35wpb-seira-inverter-perfomance-ppb

http://www.tsampas.gr/product.asp?catid=12098

hitachi.

Για αυτό το κλιματιστικό (Panasonic RE18PKE-3) τι άποψη έχετε;

Είναι καλύτερο από το Hitachi Perfomance RAK-50PPB/RAC-50WPB;

Είχα βάλει στο μάτι το Hitachi αλλά διαβάζω παραπάνω για κάψιμο μοτερ και διστάζω.

φαινεται οτι εχει ιδια χαρακτηριστικα....

Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος

καταλαβα οτι εχει πορτα :lol: ,απλα ενοουσα να μπορει να κλεινει.Ενταξει ξερεις καλυτερα για να λες οτι δεν μπορει να κλεισει αλλα ετσι φοβαμαι οτι το 12ρι δεν θα φτασει γιατι η κουρτινα οτι και να κανει απωλειες θα εχει.

Ναι, είναι αδύνατο να κλείσει η πόρτα. Ίσως σε τρελή βαρυχειμωνιά αλλά μόνο τότε. Γι αυτό σκεφτόμουν για 18αρι. Με το 9αρι στο φουλ όλο το καλοκαίρι, φώτα κλπ ο εκκαθαριστικός ήρθε 115Ε. Υπάρχει περιθώριο για μεγαλύτερη κατανάλωση.

Πάντως παιδιά εγώ παρόλες τις απόψεις των γνωστών μου, βασιζόμενος εδώ και στα τενχικά του αγόρασα το Hitachi PPB στα 880 μου το άφησαν...! Ελπίζω να μην πάρω μοτέρ στα χέρια :)
ck

Πάντως παιδιά εγώ παρόλες τις απόψεις των γνωστών μου, βασιζόμενος εδώ και στα τενχικά του αγόρασα το Hitachi PPB στα 880 μου το άφησαν...! Ελπίζω να μην πάρω μοτέρ στα χέρια :)

Και Εγώ το πέρασα το 50ppb πριν μια βδομάδα

Ελπίζω να μην έχουμε θέματα και βρεθούμε προ εκπλήξεων....

Το πήρα 840 στο ηλεκτρονική που το είχε βγάλει προσφορά...

καλο ειναι οσοι εχουν inverter κλιματιστικα να βαλουν ενα προστατευτικο κρουστικων ρευματων.Εστω και το απλο που εχει 5-10€ και κουμπωνει απλα στην πριζα.

ΥΓ. παιδια μην βγαζουμε αυθαιρετα συμπερασματα για βλαβες κλπ οτι μου ειπε καποιος που εχει ενα γνωστο και ενα τριτο ξαδερφο .Οποιος ειναι ας μπει εδω να μας πει τι και πως.

Edited by vasilimertzani
Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος

Τελικά αποφάσισα πως δεν μπορώ να αναβάλω άλλο την αγορά... Ψάχνω για 18άρι να θυμίσω (οριακά από ότι είχε πει ο gnt για τον χώρο μου) αλλά το budget μου δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 900 ευρώ.. Θα το χρησιμοποιώ κυρίως για θέρμανση και όχι για πολλές ώρες (έχω φυσικό αέριο και θέλω απλά να το χρησιμοποιώ όσο καθόμαστε στο σαλόνι). Είμαι ανάμεσα σε:

https://www.skroutz.gr/comparelists/407?compare=2506618%2C4861805%2C3048675%2C3037566

Είμαι πιο κοντά στο Toshiba και το Toyotomi. To Hitachi RAK50PPΒ το έχει ο Κωτσόβολος με δωρεάν εγκατάσταση στα 939 και άτοκες δόσεις αλλά δεν ξέρω τι δουλειά θα κάνουν οι τεχνικοί. Το Toyotomi στα 830 με άτοκες θα έρθει πάνω κάτω στα 930 του Hitachi. Το Toshiba για να πάρω άτοκες θα πάω στα 843 + εγκατάσταση... Η διαφορά επίσης είναι στα 3 χρόνια εγγύησης του Hitachi vs. 5 των άλλων. Έχει δει κανείς τη δουλειά των τεχνικών του Κωτσόβολου; Αν είναι καλοί τότε θεωρητικά συμφέρει το Hitachi.

Τελικά αποφάσισα πως δεν μπορώ να αναβάλω άλλο την αγορά... Ψάχνω για 18άρι να θυμίσω (οριακά από ότι είχε πει ο gnt για τον χώρο μου) αλλά το budget μου δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 900 ευρώ.. Θα το χρησιμοποιώ κυρίως για θέρμανση και όχι για πολλές ώρες (έχω φυσικό αέριο και θέλω απλά να το χρησιμοποιώ όσο καθόμαστε στο σαλόνι). Είμαι ανάμεσα σε:

https://www.skroutz.gr/comparelists/407?compare=2506618%2C4861805%2C3048675%2C3037566

Είμαι πιο κοντά στο Toshiba και το Toyotomi. To Hitachi RAK50PPΒ το έχει ο Κωτσόβολος με δωρεάν εγκατάσταση στα 939 και άτοκες δόσεις αλλά δεν ξέρω τι δουλειά θα κάνουν οι τεχνικοί. Το Toyotomi στα 830 με άτοκες θα έρθει πάνω κάτω στα 930 του Hitachi. Το Toshiba για να πάρω άτοκες θα πάω στα 843 + εγκατάσταση... Η διαφορά επίσης είναι στα 3 χρόνια εγγύησης του Hitachi vs. 5 των άλλων. Έχει δει κανείς τη δουλειά των τεχνικών του Κωτσόβολου; Αν είναι καλοί τότε θεωρητικά συμφέρει το Hitachi.

Επείγον! Μόλις είδα πως έχει βγει σε πολύ καλή προσφορά το Toyotomi.. Τι λέτε, αξίζει;;;;;;

http://fiorentinos.skroutzstore.gr/p.Toyotomi-kuro-TKN-TKG-A56DV-A-A-18-000-btu-h.814028.html?analytics_session=44719b3a-e8f8-4795-a101-087abf1bb79d

:!:

Edited by impreza_sti
Συνεχόμενα μηνύματα

Καλησπερα,θα ηθελα μια αποψη για τρια κλιματιστικα,

1ο:http://www.skroutz.gr/s/434996/Fujitsu-ASYG24LFC.html

2ο:http://www.skroutz.gr/s/2862296/Hitachi-RAK-60PPA-RAC-60WPA.html

3ο:http://www.skroutz.gr/s/3513832/Gree-Change-GRS-241-EI-JCD-N2.html.

Απο πλευρα θερμανσης και οικονομιας!!

Τα gree και τα inventor αξιζουν;

Edited by impreza_sti
Αφαίρεση άσκοπης μορφοποίησης κειμένου

Επείγον! Μόλις είδα πως έχει βγει σε πολύ καλή προσφορά το Toyotomi.. Τι λέτε, αξίζει;;;;;;

http://fiorentinos.skroutzstore.gr/p.Toyotomi-kuro-TKN-TKG-A56DV-A-A-18-000-btu-h.814028.html?analytics_session=44719b3a-e8f8-4795-a101-087abf1bb79d

:!:

αφου εχεις βρει το hitachi με την εγκατασταση στα 930 καλυτερα Hitachi.Εννοειται να απαιτησεις στην εγκατασταση οτι προβλεπεται.

Καλησπερα,θα ηθελα μια αποψη για τρια κλιματιστικα,

1ο:http://www.skroutz.gr/s/434996/Fujitsu-ASYG24LFC.html

2ο:http://www.skroutz.gr/s/2862296/Hitachi-RAK-60PPA-RAC-60WPA.html

3ο:http://www.skroutz.gr/s/3513832/Gree-Change-GRS-241-EI-JCD-N2.html.

Απο πλευρα θερμανσης και οικονομιας!!

Τα gree και τα inventor αξιζουν;

με την σειρα που τα εχεις βαλει ειναι πιστευω η καλυτερη επιλογη...

το hitachi ειναι μια κατηγορια πανω στην οικονομια στην θερμανση Α+

το gree και σε ψυξη και σε θερμανση ειναι μονο Α.Αν ηταν πιο οικονομικο το συζηταγαμε.

Νεος στο φορουμ θα ηθελα να με βοηθησετε οσο μπορειτε στην αγοτα κλιματιστικου.

Εχω ενα σαλονι 48τμ --> 2.90υψος - 5.5 πλατος - 8.7 μηκος με νοτιο προσανατολισμο.

Εχω καταληξει στην αγορα απο κοτσοβολο λογο ατοκων δοσεων και δωρεαν εγκαταστασης.

Ειμαι αναμεσα σε 2 κλιματιστικα στο Samsung AR24HSSDBWK S7 που βγαινει περιπου στα 1200 ευρω και στο Hitachi RAK70PPA στα 1450 ευρω.

Η αληθεια ειναι οτι μου αρεσει πολυ το Hitachi RAK70PPA αλλα το ειδα απο κοντα και ειναι τερας..πολυ μεγαλο 1.15 μετρα??ενω το samsung ειναι κατα 10 εκατοστα μικροτερο 1.06 μετρα και μου χωραει ισα ισα απο τοιχο σε κουφωμα.Ποιο να επιλεξω??

Επισης στα ποσα εκατοστα απο το ταβανι χρειαζεται να τοποθετηθει το κλιματιστικο ετσι ωστε να δουλευει σωστα??Ρωταω γιατι αν παρω το hitachi πρεπει να το ανεβασω τερμα επανω σχεδον να εφαπτεται στο ταβανι για να περασει πανω απο το κουφωμα

Ενω το samsung λογω του σχεδιασμου του δεν χρειαζεται να ανεβει εως επανω

Εχω ενα σαλονι 48τμ --> 2.90υψος - 5.5 πλατος - 8.7 μηκος με νοτιο προσανατολισμο.

Εχω καταληξει στην αγορα απο κοτσοβολο λογο ατοκων δοσεων και δωρεαν εγκαταστασης.

Ειμαι αναμεσα σε 2 κλιματιστικα στο Samsung AR24HSSDBWK S7 που βγαινει περιπου στα 1200 ευρω και στο Hitachi RAK70PPA στα 1450 ευρω.

Η αληθεια ειναι οτι μου αρεσει πολυ το Hitachi RAK70PPA αλλα το ειδα απο κοντα και ειναι τερας..πολυ μεγαλο 1.15 μετρα??ενω το samsung ειναι κατα 10 εκατοστα μικροτερο 1.06 μετρα και μου χωραει ισα ισα απο τοιχο σε κουφωμα.Ποιο να επιλεξω??

Επισης στα ποσα εκατοστα απο το ταβανι χρειαζεται να τοποθετηθει το κλιματιστικο ετσι ωστε να δουλευει σωστα??Ρωταω γιατι αν παρω το hitachi πρεπει να το ανεβασω τερμα επανω σχεδον να εφαπτεται στο ταβανι για να περασει πανω απο το κουφωμα

http://www.hapm.hitachi-asia.com/index/techsupp/InstallationManual/INS_RAK-70PPA%28EN%29.pdf

βρες και για το Samsung να δεις.Δεν μπορεις να το στριμωξεις σε εσοχη το κλιματιστικο.Θελει να εχει κενο απο παντου(παραθετει μετρησεις κατα ελαχιστο).

Μεγαλο ειναι αλλα τερας δεν το λες για 10 εκατοστα παραπανω ( εκτος αν μιλαμε για κατι αλλο :lol: )

Κάθε κατασκευαστής ορίζει επακριβώς τις αποστάσεις που πρέπει να αφήνεις σε κάθε πλευρά και για την εσωτερική αλλά και για την εξωτερική μονάδα.

Τέλος, θα συμφωνήσω και εγώ ότι 10cm μακρύτερη εσ. μονάδα δεν είναι άξια λόγου - εκτός και αν δε χωράει εκεί που έχεις σκεφτεί να το τοποθετήσεις.

Ρε παιδιά όσοι έχουν το Hitachi PPB, σήμερα το έβαλα να λειτουργήσει στο αυτόματο, στην Θέρμανση και ανά τακτά χρονικά διαστήματα ακούγεται ένας έντονος θόρυβος από την εσωτερική μονάδα, σαν να κάνει εξαέρωση ένα πράμα, σαν σφύριγμα.... το έχει παρατηρήσει κανείς; Edited by iznodur
ck

Καλημέρα

Έχει κανείς κανένα λινκ που να περιγράφει πόση διαφορά καταναλωσης έχει ενα κλιματιστικό με Α++ σε σχέση με ένα Α++ κλπ?

π.χ. 10% διαφορά στην απόδοση?

Για να δω αν αξίζει τον κόπο π.χ. να πάω από ένα κλιματιστικό Α++ σε ένα Α+++ πληρώνοντας 500€ διαφορα

Ευχαριστώ

Καλημέρα παιδιά!

Έχω ένα κλιματιστικό C12AWR (LG Mirror) από το 2009. Μέχρι και φέτος το καλοκαίρι δεν είχα κανένα πρόβλημα. Χτες, όμως, το έθεσα σε λειτουργία σε θέρμανση και παρατηρώ διαφορετική συμπεριφορά απ' ότι συνήθως:

Τρόπος λειτουργίας (όταν το έχω σε θέρμανση):

- Θέτω 24-25 βαθμούς

- Ανεμιστήρας στο full

- Παρακολουθώ με ένα μετρητή κατανάλωσης

Πέρυσι:

- Με το που το άναβα, και όσο ήταν σε φάση προθέρμανσης, ανέβαζε ισχύ στα 400-500 Watt (για 1-2 λεπτά), μετά επιτάχυνε δραματικά (έφτανε πχ 1500 Watt) και στη συνέχεια η ισχύς κατέβαινε σταδιακά μέχρι ~600-700 Watt (όπου και λειτουργούσε συνήθως)

- Ο ανεμιστήρας ξεκινούσε με χαμηλές στροφές και μετά την προθέρμανση έφτανε στο full (όπως το είχα ρυθμίσει)

- Αέρας ζεστός σε όλες τις φάσεις μετά την προθέρμανση.

Φέτος:

- Με το που το ανάβω, σε φάση προθέρμανσης ανεβάζει ισχύ ~400-500 Watt, για αρκετά λεπτά (5-6). Στη συνέχεια η ισχύς ανεβαίνει σταδιακά μέχρι τα ~600-700 Watt (δεν κάνει το πέταγμα στα 1500+ που έκανε τις άλλες φορές).

- Ο ανεμιστήρας ξεκινάει με χαμηλές στροφές και αργεί πάρα πολύ (ίσως και 20-30 λεπτά) να φτάσει στο full, παρόλο που το έχω έτσι ρυθμισμένο.

- Αέρας χλιαρός στην αρχή, ζεστός αργότερα (μετά από 15 λεπτά, ας πούμε).

Ερωτήσεις (τα φώτα σας, παρακαλώ):

1. Λέτε να έχει χάσει φρεον ή έχουμε καμιά χειρότερη βλάβη;

2. Παίζει να χρειάζεται συμπλήρωμα μετά από 5 χρόνια; (4 μόνο καλοκαίρι, το πέμπτο καλοκαίρι και χειμώνα).

3. Αν έχει διαρροή, υπάρχει περίπτωση να την βρει ένας τεχνικός ή παίζει και να μου σπάσουν τα νεύρα (καλώντας τεχνικό κάθε εβδομάδα χωρίς αποτέλεσμα);

σε hitachi rak70ppa τώρα με το σαββατοκύριακο που έκανε ψόφο το hitachi με μέση ημερήσια χρήση σαββάτου 4-5 ωρών κυριακής 7-8 ωρών και δευτέρας 4 -5ωρών μου βγάζει κατανάλωση 20,5 kwh.

θεωρώ ότι είναι πολύ οικονομικό δε το χεις ποτέ σε μεγάλες στροφές του ανεμιστήρα γιατί κάνει θόρυβο αλλά αν πιάσει τη κατάλληλη θερμοκρασία δε σε νοιάζει ο ανεμιστήρας.

μειονέκτημα μόνο ο θόρυβος σε μεγάλη σκάλα ανεμιστήρα τπτ άλλο. οικονομικότατο και μάλιστα το έχω πρώτα στη θέρμανση στους 24 βαθμούς οπότε πιάνεισ το χώρο 20-22...και αργότερα όταν πιάσει θερμοκρασία το βάζω στο eco και είναι κομπλέ και από περισσότερη οικονομία.

αυτή είναι μια πρώτη εκτίμηση του κλιματιστικού επειδή κάποιοι μου το ζήτησαν στο φόρουμ. ελπίζω να βοήθησα.

σε hitachi rak70ppa τώρα με το σαββατοκύριακο που έκανε ψόφο το hitachi με μέση ημερήσια χρήση σαββάτου 4-5 ωρών κυριακής 7-8 ωρών και δευτέρας 4 -5ωρών μου βγάζει κατανάλωση 20,5 kwh.

θεωρώ ότι είναι πολύ οικονομικό δε το χεις ποτέ σε μεγάλες στροφές του ανεμιστήρα γιατί κάνει θόρυβο αλλά αν πιάσει τη κατάλληλη θερμοκρασία δε σε νοιάζει ο ανεμιστήρας.

μειονέκτημα μόνο ο θόρυβος σε μεγάλη σκάλα ανεμιστήρα τπτ άλλο. οικονομικότατο και μάλιστα το έχω πρώτα στη θέρμανση στους 24 βαθμούς οπότε πιάνεισ το χώρο 20-22...και αργότερα όταν πιάσει θερμοκρασία το βάζω στο eco και είναι κομπλέ και από περισσότερη οικονομία.

αυτή είναι μια πρώτη εκτίμηση του κλιματιστικού επειδή κάποιοι μου το ζήτησαν στο φόρουμ. ελπίζω να βοήθησα.

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες.

Από θόρυβο η εξωτερική μονάδα τι λέει;

Καλημέρα

Έχει κανείς κανένα λινκ που να περιγράφει πόση διαφορά καταναλωσης έχει ενα κλιματιστικό με Α++ σε σχέση με ένα Α++ κλπ?

π.χ. 10% διαφορά στην απόδοση?

Για να δω αν αξίζει τον κόπο π.χ. να πάω από ένα κλιματιστικό Α++ σε ένα Α+++ πληρώνοντας 500€ διαφορα

Ευχαριστώ

http://www.skroutz.gr/guides/14.CHrisimes-plirofories-gia-tin-agora-klimatistikoy.html

500? αποκλειεται να ειναι μονο αυτη η διαφορα,ειναι αρκετα μεγαλη.

Καλημέρα παιδιά!

Έχω ένα κλιματιστικό C12AWR (LG Mirror) από το 2009. Μέχρι και φέτος το καλοκαίρι δεν είχα κανένα πρόβλημα. Χτες, όμως, το έθεσα σε λειτουργία σε θέρμανση και παρατηρώ διαφορετική συμπεριφορά απ' ότι συνήθως:

Τρόπος λειτουργίας (όταν το έχω σε θέρμανση):

- Θέτω 24-25 βαθμούς

- Ανεμιστήρας στο full

Πέρυσι:

- Με το που το άναβα, και όσο ήταν σε φάση προθέρμανσης, ανέβαζε ισχύ στα 400-500 Watt (για 1-2 λεπτά), μετά επιτάχυνε δραματικά (έφτανε πχ 1500 Watt) και στη συνέχεια η ισχύς κατέβαινε σταδιακά μέχρι ~600-700 Watt (όπου και λειτουργούσε συνήθως)

- Ο ανεμιστήρας ξεκινούσε με χαμηλές στροφές και μετά την προθέρμανση έφτανε στο full (όπως το είχα ρυθμίσει)

- Αέρας ζεστός σε όλες τις φάσεις μετά την προθέρμανση.

Φέτος:

- Με το που το ανάβω, σε φάση προθέρμανσης ανεβάζει ισχύ ~400-500 Watt, για αρκετά λεπτά (5-6). Στη συνέχεια η ισχύς ανεβαίνει σταδιακά μέχρι τα ~600-700 Watt (δεν κάνει το πέταγμα στα 1500+ που έκανε τις άλλες φορές).

- Ο ανεμιστήρας ξεκινάει με χαμηλές στροφές και αργεί πάρα πολύ (ίσως και 20-30 λεπτά) να φτάσει στο full, παρόλο που το έχω έτσι ρυθμισμένο.

- Αέρας χλιαρός στην αρχή, ζεστός αργότερα (μετά από 15 λεπτά, ας πούμε).

Ερωτήσεις (τα φώτα σας, παρακαλώ):

1. Λέτε να έχει χάσει φρεον ή έχουμε καμιά χειρότερη βλάβη;

2. Παίζει να χρειάζεται συμπλήρωμα μετά από 5 χρόνια; (4 μόνο καλοκαίρι, το πέμπτο καλοκαίρι και χειμώνα).

3. Αν έχει διαρροή, υπάρχει περίπτωση να την βρει ένας τεχνικός ή παίζει και να μου σπάσουν τα νεύρα (καλώντας τεχνικό κάθε εβδομάδα χωρίς αποτέλεσμα);

απο το 2009 να εχασε φετος το φρεον ειναι απιθανο..Συντηρηση εχεις κανει ποτε?

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες.

Από θόρυβο η εξωτερική μονάδα τι λέει;

θορυβο εξωτερικης σε διπλα τζαμια δεν υπαρχει πουθενα.Μοναδικο μειον στις εξωτερικες μοναδες ειναι να τις κρεμασεις σε τοιχο και να συντονιζει.

http://www.skroutz.gr/guides/14.CHrisimes-plirofories-gia-tin-agora-klimatistikoy.html

500? αποκλειεται να ειναι μονο αυτη η διαφορα,ειναι αρκετα μεγαλη.

απο το 2009 να εχασε φετος το φρεον ειναι απιθανο..Συντηρηση εχεις κανει ποτε?

θορυβο εξωτερικης σε διπλα τζαμια δεν υπαρχει πουθενα.Μοναδικο μειον στις εξωτερικες μοναδες ειναι να τις κρεμασεις σε τοιχο και να συντονιζει.

εχεις απόλυτο δίκιο.

κάνει θόρυβο στην εκκίνηση πιο πολύ,μετά μειώνεται σημαντικά ο θόρυβος.ακούς τον θόρυβο αν ανοίξεις τη μπαλκονόπορτα,με διπλά τζάμια δε περνάει τπτ μέσα και το χω δίπλα στη μπαλκονόπορτα.

σήμερα το πρωί λοιπόν με 3 ώρες ήδη ανοικτό είναι στις 26kwh.

δηλαδή σε 4 μέρες λειτουργίας τουλάχιστον 4-5 ωρών έχει κάψει ούτε 2,5 ευρώ.

τι άλλο να θέλεις από ένα κλιματιστικό?

Καλησπερα κι απο εμένα,

θα ήθελα τη γνώμη σας για κλιματιστικό (ψύξη/θέρμανση) σε σπίτι, αφορά σαλόνι/τραπεζαρία εννιαίο χώρο γύρω στα 32 τμ και ένα χωλάκι ~5τμ (δεν κλείνω ποτέ τη συρρόμενη που τα χωρίζει). Το σπίτι είναι ρετιρέ παλιό αλλά έχω αλλάξει τα τζάμια σε διπλά + μια υποτυπώδη μόνωση στην ταράτσα. Παρόλα αυτά εξαιτίας της κεντρικής θέρμανσης ψάχνω κάτι σε a/c (το τζάκι για τα βαριά κρύα).

Από μια πρόχειρη μελέτη σε sites/forums καταλήγω στο ότι με καλύπτει ένα κλιματιστικό 18000BTU (προφανώς κοιτάω μόνο Inverter), ισχύει;

Από εταιρίες / κλπ είμαι μεταξύ των

http://www.skroutz.gr/s/4861805/Hitachi-Perfomance-RAK-50PPB-RAC-50WPB.html (ελαφρώς over budget αλλά ίσως το παλέψω)

http://www.skroutz.gr/s/4905333/Toyotomi-Izuru-TRN-TRG-56ZR.html?from=autocomplete&keyphrase=toyotomi+izuru+trn+trg+56zr (πρέπει να κοιτάξω να είναι Made in japan;)

https://www.skroutz.gr/s/2506618/Toshiba-RAS-18N3KV2-E-RAS-18N3AV-E.html

https://www.skroutz.gr/s/4582204/Inventor-Passion-P2MVI-P2MVO-18.html (ακούω καλά λόγια λόγω 10ετους εγγυησης, ελληνικής εταιρίας)

Θα εκτιμούσα κάθε συμβουλή. Ευχαριστώ

Καλημέρα παιδιά!

Συγνώμη για την ασχετοσύνη, αυτο πως γίνεται; Συνδέεται ο μετρητής στον πίνακα με τη ασφάλεια του κλιματιστικού;

Καλησπερα κι απο εμένα,

θα ήθελα τη γνώμη σας για κλιματιστικό (ψύξη/θέρμανση) σε σπίτι, αφορά σαλόνι/τραπεζαρία εννιαίο χώρο γύρω στα 32 τμ και ένα χωλάκι ~5τμ (δεν κλείνω ποτέ τη συρρόμενη που τα χωρίζει). Το σπίτι είναι ρετιρέ παλιό αλλά έχω αλλάξει τα τζάμια σε διπλά + μια υποτυπώδη μόνωση στην ταράτσα. Παρόλα αυτά εξαιτίας της κεντρικής θέρμανσης ψάχνω κάτι σε a/c (το τζάκι για τα βαριά κρύα).

Από μια πρόχειρη μελέτη σε sites/forums καταλήγω στο ότι με καλύπτει ένα κλιματιστικό 18000BTU (προφανώς κοιτάω μόνο Inverter), ισχύει;

Από εταιρίες / κλπ είμαι μεταξύ των

http://www.skroutz.gr/s/4861805/Hitachi-Perfomance-RAK-50PPB-RAC-50WPB.html (ελαφρώς over budget αλλά ίσως το παλέψω)

http://www.skroutz.gr/s/4905333/Toyotomi-Izuru-TRN-TRG-56ZR.html?from=autocomplete&keyphrase=toyotomi+izuru+trn+trg+56zr (πρέπει να κοιτάξω να είναι Made in japan;)

https://www.skroutz.gr/s/2506618/Toshiba-RAS-18N3KV2-E-RAS-18N3AV-E.html

https://www.skroutz.gr/s/4582204/Inventor-Passion-P2MVI-P2MVO-18.html (ακούω καλά λόγια λόγω 10ετους εγγυησης, ελληνικής εταιρίας)

Θα εκτιμούσα κάθε συμβουλή. Ευχαριστώ

αφου δεν μπορεις το hitachi δες το toshiba τοτε.Καλο ειναι να ξεχασεις να αναβεις το τζακι στα πολλα κρυα ,καλυτερα το τζακι για τον χαβαλε μονο.ειναι πιο οικονομικο.

Συγνώμη για την ασχετοσύνη, αυτο πως γίνεται; Συνδέεται ο μετρητής στον πίνακα με τη ασφάλεια του κλιματιστικού;

θα εινναι μετρητης που μπαινει σε πριζα.

Καλησπερα,

Εδω και λιγες μερες μελετουσα στο συγκεκριμενο θεμα μια και σαφως προσφερει πολυ χρησιμες πληροφοριες!!

Ο λογος ηταν οτι ηθελα να αναβαθμισω το LG S12AQ που εχω στο καθιστικο εδω και 5 χρονια. Η χρηση του πλεον ηταν κυριως για θερμανση αλλα δυστυχως δεν με καλυπτε μια και ο χωρος ειναι περιπου 45τμ συν διαδρομο σε 8 ετων κτισμα με απλα κουφωματα αλουμινιου.. Το 2009 το πηρα για ψυξη, αλλα εκτοτε τα δεδομενα και η τιμη του πετρελαιου αλλαξαν.. Το συγκεκριμενο μοντελο περαν του ωραιου design ειχε και αρκετες καινοτομιες (πολλαπλα φιλτρα, αισθητήρα κίνησης κ.α.) μια και ηταν ας το πουμε η premium σειρα. Μεχρι τωρα δεν αντιμετωπισα το παραμικρο προβλημα οποτε και τελικα επελεξα παλι LG..

Συγκεκριμενα πηρα το LG D24RL απο MediaMarkt με 899 ευρω (24 ατοκες) και δωρεαν εγκατασταση.

Απο αυτα που διαβασα ξερω οτι σιγουρα δεν ειναι απο τις top επιλογες αλλα θελω να πιστευω οτι θα με καλυψει για το χωρο αυτο και... ειναι και κομψο.. Τι να πω.. λετε να το μετανιωσω???