Jump to content

Κλιματιστικά / Κλιματισμός

CptBill
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια σας παιδια. Καλο φθινοπωρο σε ολους. Προ ημερων εκανα μια βολτα σε καποια καταστηματα αναζητωντας ενα κλιματιστικο.

Γρηγορα διεπιστωσα οτι ημουν εντελως ασχετος και πως οι πωλητες θα με ετρωγαν λαχανο δινοντας μου οτι εκεινοι θα ηθελαν. Δεν εχω ιδεα απο κλιματιστικα. Τους κοιτουσα σαν ηλιθιος. Ψαχνοντας εφτασα εδω μαζι σας και διαβαζοντας καταλαβα οτι κοιμαμαι σε σχεση με το θεμα. Σας παρακαλω βοηθειστεμε να επιλεξω ενα κλιματιστικο και να μην πεταξω τα λεφτα μου. Απο αυτα που διαβασα εδω ενδιαφερομαι για ενα inverter που η τιμη του να πλησιαζει τα 1200 με 1500 ευρω. Με ενδιαφερει περισσοτερο η θερμανση χωρις ομως να αγνοω την ψυξη. Ο χωρος που θα κλιματιζεται ειναι 58 τμ με υψος 2.90μ με προσανατολισμο μεσημβρινο. Εσωτερικα ο χωρος χωριζεται απο τα αλλα δωματια με πορτες. Απο τις 3 πλευρες εξωτερικα ειναι ελευθερος με διπλο τουβλο και εσωτερικη μονωση το μπλε φελιζολ που εβαζαν προ 10ετιας. Οι 4 μπαλκονοπορτες με μεγαλα διπλα τζαμια. Η ταρατσα ειναι φτιαγμενη με την τεχνικη της αντεστραμενης που σημαινει οτι εχει κυψελες με κυβους φελιζολ. Η ταρατσα ομως εξωτερικα δεν εχει επιπλεον μονωση. Παρακαλω προτεινετε μου συγκεκριμενα μοντελα γιατι σας ειπα δεν τα καταφερνω με τα τεχνικα. Σας ευχαριστω.

Για την περίπτωσή σου ισχύουν όσα έγραψα στον dimitrisnt εδώ.

Μεγάλη προσοχή στην εγκατάσταση του συστήματος. Διάβασε με προσοχή εδώ και ειδικά το post του epinephelous, όπου παραπέμπω.

http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Καλημερα! Το τελευταιο διαστημα ειμαι κι εγω προς αναζητηση 2 κλιματιστικών μιας περιμενουμε παιδι συντομα και το πετρελαιο κοστιζει αρκετα. Το σπιτι ειναι 20ετιας και ειναι πολυ καλη κατασκευη, εχει 2πλα τζαμια τα οποια ειναι αρκετα γερασμενα, το καλο ειναι οτι πανω κατω δεξια και πισω μας ειναι αλλα διαμερισματα και ολον τον καιρο το σπιτι ειναι σε μεγαλο βαθμο σταθερη η θερμοκρασια. Μονο το ενα υπνοδωματιο ειναι εκτεθειμενο στο πλαι και βεβαια τα 2 μπαλκονακια μπροστα.

Ειναι παραθαλλασιο μερος στην ηγουμενιτσα και το σπιτι βλεπει νοτιοδυτικα.

Το σαλονι-κουζινα ειναι σκαρτα 35μ2 και υψος 2,70 εχει εναν διαδρομο 3μετρα επι 90εκ και μετα ειναι το υπνοδωματιο που ειναι 16μ2, εχει και ενα ακομα υπνοδωματιο 12μ2 το οποιο μαλλον θα ειναι κλειστο μεχρι να μεγαλωσει το παιδι. Με τις λιγες γνωσεις που εχω λεω να βαλω ενα 24αρι στο σαλονι και ενα 9αρι στο υπνοδωματιο να δουλευουν και τα 2 τον χειμωνα, τα θελω για ζεστη κυριως διοτι το καλοκαιρι το σπιτι θα ειναι οκ με λιγες ωρες την ημερα ac.

Μπορει να κανει και το 18αρι αλλα γιατι να μην μπει 24αρι να δουλευει πιο ανετα? (λεω εγω τωρα...)

Στα της μαρκας τωρα ειμαι στο τσακ να παραγγειλω 2 toyotomi izuru 1 2 Προυποθεση για μενα ειναι να ειναι με ατοκες δοσεις με πιστωτικη.

Τι λετε οι ειδικοι?

Edited by sokonik

Γεια χαρά παίδες, ψαχνω λυση θερμανσης για σαλονι 30τμ, με 3μ υψος ταβανι. Οι παρακειμενοι χωροι απομονωνονται με πορτες και το διαμερισμα εχει καλη μονωση (νεα κουφωματα, αλλοι οροφοι πανω και κατω).

Ψαχνω οικονομικη/αξιοπιστη λυση γιατι δε θα μενω εκει ο ιδιος αλλα θα το νοικιασω.

Ευχαριστω!

Για τον ενιαίο χώρο απαιτείται σύστημα 5 kW (~18000 BTU/h) και για το υπνοδωμάτιο 2,5 kW (~9000 BTU/h). O καλύτερος συνδυασμός για το budget σου είναι

-Hitachi Perfomance RAK-50PPB/RAC-50WPB

-Hitachi RAS/RAC-S10HA

Για τον ενιαίο χώρο απαιτείται σύστημα 5 kW (~18000 BTU/h) και για το υπνοδωμάτιο 2,5 kW (~9000 BTU/h). O καλύτερος συνδυασμός για το budget σου είναι

-Hitachi Perfomance RAK-50PPB/RAC-50WPB

-Hitachi RAS/RAC-S10HA

Σε ευχαριστω πολυ για την συμβουλη!

Το 18αρι το βρηκα στον κωτσοβολο 899ε με ατοκες δοσεις, εχει και ενα 24αρι με 40ε περισσοτερα δεν θα ειναι καλυτερα να παρω το δευτερο?

Το 9αρι δεν μπορεσα να το βρω με ατοκες δοσεις, εχεις να προτεινεις κατι παραπλησιο?

Βλεπω στις ιδιοτητες οτι π.χ. το 9αρι εχει αποδοση σπο 3.072 μεχρι 15.017 btu αυτο σημαίνει οτι το 9ρι υπολογιζεται σαν μεσος ορος ας πουμε?

Κάθε σύστημα έχει μια ονομαστική τιμή η οποία αντιστοιχεί σε ορισμένες συνθήκες, με κύρια μετρική την ογκομετρία του χώρου. Το να πάρεις υπερδιαστασιολογημένο σύστημα, αυτομάτως ρίχνει την απόδοση και κατά συνέπεια αυξάνει το κόστος χρήσης.

Στα 2,5 kW ως εναλλακτική μπορείς να δεις το Toyotomi Izuru ΤRG28ZR.

Αν βαλουμε λιγο μεγαλυτερο μηχανημα τι προβλημα υπαρχει? λογικα δεν πιανει πιο ανετα τα επιθυμητα αποτελέσματα? Αν σου ειναι ευκολο με 2 λογια να εξηγησεις. Ευχαριστω!!

Tα μεγαλύτερα συστήματα κατά κανόνα είναι λιγότερο αποδοτικά σε σχέση με τα μικρότερα. Το σύστημα διαθέτει αισθητήρες και αντιλαμβάνεται συγκεκριμένες παράμετρους. Αν τοποθετήσεις ένα σύστημα το οποίο υπερκαλύπτει ογκομετρικά το χώρο, δεν πρόκειται ποτέ να πιάσει τη μέγιστη απόδοση βάσει προδιαγραφών, καθώς ο ορισμός της ονομαστικής απόδοσης και του εύρους λειτουργίας που θα διατηρεί υψηλή απόδοση έχει υπολογιστεί για συνθήκες που δεν υφίστανται.

Επιπλέον, υπάρχει το ζήτημα θερμικής ανοχής. Τα μεγαλύτερα συστήματα έχουν σημαντικά μεγαλύτερη παροχή αέρα σε σχέση με τα μικρότερα, με αποτέλεσμα σε περιοχή εγγύς της εσωτερικής μονάδας να μην είναι εφικτό να επιτευχθεί θερμική άνεση (κοινώς ψυγείο κατά τη λειτουργία ψύξης, φούρνος κατά τη λειτουργία θέρμανσης). Να προσθέσω και την αυξημένη στάθμη θορύβου που παράγει ένα μεγαλύτερο σύστημα.

Τέλος, το κόστος κτήσης και χρήσης αυξάνεται ανάλογα με την ονομαστική απόδοση.

Για τους παραπάνω λόγους, το σύστημα πρέπει να είναι διαστασιοποιημένο βάσει των θερμικών απωλειών του χώρου.

Καλησπέρα.

Θέλω να πάρω 2 κλιματιστικά για το σπίτι μου σε διαμέρισμα ρετιρέ 5ου ορόφου πολυκατοικίας όπου έχει κυριολεκτικά ανοικτοσιά από παντού. Έχω θέα αλλά και κρύο το χειμώνα και υπερβολική ζέστη το καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε έκανα εσωτερική μόνωση οπότε παρατήρηση κατά 2 βαθμούς έστω έφτιαξε η κατάσταση.

Τώρα έχω μια σαλονοκουζίνα και χωλ ενιαίο στο σπίτι όπου όπως τα μέτρησα είναι 67.5 τμ σύνολο

δηλαδή σαλόνι και κουζίνα τα μέτρησα μαζί τους τοίχους.

Θέλω ένα μεγάλο αιρ κοντίσιον εκεί και ένα στη κρεβατοκάμαρα μου 15 τ.μ. όπως τη μέτρησα σήμερα.

budget 1800 euro και τα 2

ευχαριστώ εκ των προτέρων

Γεια χαρά παίδες, ψαχνω λυση θερμανσης για σαλονι 30τμ, με 3μ υψος ταβανι. Οι παρακειμενοι χωροι απομονωνονται με πορτες και το διαμερισμα εχει καλη μονωση (νεα κουφωματα, αλλοι οροφοι πανω και κατω).

Ψαχνω οικονομικη/αξιοπιστη λυση γιατι δε θα μενω εκει ο ιδιος αλλα θα το νοικιασω.

Ευχαριστω!

Ποιο είναι το διατιθέμενο budget;

Ονειρευομαι να βγαλω ακρη με γυρω στα 600Ε, μιας και το κοστος λειτουργειας δε θα επιβαρυνει εμενα.

Πχ αν 12αρι με καλυπτει, θα ηταν καταλληλο κατι σαν το Hitachi RAS/RAC-S14HB?

Edited by Alekos55

Λοιπόν, να σας πω κι εγώ τον πόνο μου. Αγόρασα επώνυμο κλιματιστικό των 1500€ πριν από έξι μήνες και χρησιμοποίησα κάποιον "γνωστό" για την εγκατάσταση. Επειδή -σύμφωνα και με όσα διάβαζα στο forum- είχα τις αμφιβολίες μου, με αφορμή ένα βούλωμα της αποχέτευσης κάλεσα συνεργείο συνεργαζόμενο με την επίσημη αντιπροσωπεία να το επιδιορθώσει, το οποίο και παρακάλεσα να κάνει και έναν έλεγχο της εγκατάστασης. Το αποτέλεσμα ήταν να διαπιστώσουν ότι όχι μόνο ο προηγούμενος τεχνικός είχε χρησιμοποιήσει χαλυβδοσωλήνες μικρότερης διαμέτρου από αυτή που απαιτούταν, κάνοντας μια πατέντα στις ενώσεις, αλλά και ότι οι σωλήνες είχαν τσακίσει σε ένα σημείο. Χρήση αντλίας κενού κλπ. ήξερα κι εγώ ότι δεν είχε κάνει γιατί τον είχα ρωτήσει και μου είπε ότι δεν χρειαζόταν. Ξαναέκανα σήμερα την εγκατάσταση από την αρχή ελπίζοντας ότι έσωσα πλέον το μηχάνημα αλλά και εξασφάλισα την ορθή λειτουργία του. Προς γνώση και συμμόρφωση...

Tην έκταση της ζημιάς και πότε αυτή θα εκδηλωθεί μακροσκοπικά, κανείς δεν μπορεί να το πει αν δεν προβεί σε επισταμένο έλεγχο του συστήματος. Από εκεί και πέρα, με αφορμή την αναφορά σου, να τονίσω για άλλη μια φορά ότι η εγκατάσταση του συστήματος είναι εξίσου σημαντική με την επιλογή του. Προσοχή λοιπόν.

@Αlekos55 O χώρος σου αντιστοιχεί ογκομετρικά σε χώρο κάλυψης 37,5 m² με τυπικό ύψος οροφής στα 2,4 m. Βάσει των στοιχείων που παραθέτεις απαιτείται σύστημα 4 kW (~14000 BTU/h). H συγκεκριμένη κατηγορία δυστυχώς δεν προσφέρει πολλές λύσεις στο διατιθέμενο budget. Aν κατέβεις στα 3,5 kW, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπορεί να καλυφθεί ο χώρος, με αποτέλεσμα η απόδοση να υποστεί μεγάλο πλήγμα και κατά συνέπεια το κόστος κτήσης να εκτιναχθεί. Αν υπερδιαστασιολογήσεις στα 5 kW, τότε και πάλι η απόδοση δεν πρόκειται να κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα (με μικρότερο ασφαλώς αντίκτυπο σε σχέση με το να υποδιαστασιολογήσεις).

@bkan82 Για τον εναιαίο χώρο θα απαιτηθεί σύστημα 7 kW (~24000 BTU/h), ενώ για το υπνοδωμάτιο αρκεί σύστημα 2,5 kW (~9000 BTU/h).

Μια καλή πρόταση συνδυασμού είναι:

-Hitachi RAK-70PPA / RAC-70WPA ή

-Mitsubishi MSZ/MUZ-GF71VE

και Hitachi RAS/RAC-S10HB

Edited by gnt

Aν κατέβεις στα 3,5 kW, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπορεί να καλυφθεί ο χώρος, με αποτέλεσμα η απόδοση να υποστεί μεγάλο πλήγμα και κατά συνέπεια το κόστος κτήσης να εκτιναχθεί.

θα εκτιναχθει το κοστος λειτουργειας, οχι κτησης, σωστα; Εκτος και αν δεν το πιανω.

Νομιζω βρηκα κατι στα 4kW - περυσι τον Οκτωβρη ανεφερες τα εξης κατω απο 600Ε:

Το Hitachi RAC/RAS-S14HA αναφερει θερμανση 14330 btu/h (ονομαστικη) και 17000 btu/h (μεγιστη).

To κόστος χρήσης είναι πάντα μεγαλύτερο από το κόστος κτήσης, υπό φυσιολογικές συνθήκες λειτουργίας.

Τα συστήματα που παραθέτεις είναι 3,5 kW, όπως είναι και το Hitachi.

καλησπέρα εδώ και 4-5 μέρες έγινε εγκατάσταση του

5KW Mitsubishi MSZ/MUZ-SF50VE

να θυμήσω ότι είναι στον πάνω όροφο μεζονέτας 8,50Χ4,60 με 2μ ύψος και έχω το εξής ερώτημα μετά από (λίγης χρήσης) ώρα λόγου καιρού, δλδ

το χρησιμοποίησα την πρώτη φορά 4 ώρες και τη δεύτερη άλλες τόσες στους 24c , ψύξη ,κατεύθυνση ροής αέρος στο αυτόματο με την υψηλή σκάλα και δε σταμάτησε καθόλου το κληματιστικό.....

και ρωτάω ειναι φυσιολογικό??? να έχω τόοοοσο πολύ απώλειες απο τις εσωτερικές σκάλες??? έχει τοποθετηθεί στο πλάτος του χώρου (8,50μ) στη μέση

Edited by kwgiou

Aν έχεις ένα θερμόμετρο με σχετικά καλή ακρίβεια μπορείς να μετρήσεις τον εξερχόμενο αέρα από τις γρίλιες και επίσης σε απόσταση 1 και 2 m από την εσωτερική μονάδα.

Αν ο χώρος δεν απομονώνεται πλήρως, δύσκολα η εσωτερική θερμοκρασία θα συγκλίνει στη ζητούμενη.

καλησπέρα εδώ και 4-5 μέρες έγινε εγκατάσταση του

5KW Mitsubishi MSZ/MUZ-SF50VE

να θυμήσω ότι είναι στον πάνω όροφο μεζονέτας 8,50Χ4,60 με 2μ ύψος και έχω το εξής ερώτημα μετά από (λίγης χρήσης) ώρα λόγου καιρού, δλδ

το χρησιμοποίησα την πρώτη φορά 4 ώρες και τη δεύτερη άλλες τόσες στους 24c , ψύξη ,κατεύθυνση ροής αέρος στο αυτόματο με την υψηλή σκάλα και δε σταμάτησε καθόλου το κληματιστικό.....

και ρωτάω ειναι φυσιολογικό??? να έχω τόοοοσο πολύ απώλειες απο τις εσωτερικές σκάλες??? έχει τοποθετηθεί στο πλάτος του χώρου (8,50μ) στη μέση

η αρχη λειτουργιας του κλιματιστικου σου ειναι να μην σταματαει ποτε.Μειωνει τοσο πολυ την αποδοση του ωστε να κραταει στα επιθυμητα επιπεδα την θερμοκρασια..το εχεις υποψη σου?

Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος

η αρχη λειτουργιας του κλιματιστικου σου ειναι να μην σταματαει ποτε.Μειωνει τοσο πολυ την αποδοση του ωστε να κραταει στα επιθυμητα επιπεδα την θερμοκρασια..το εχεις υποψη σου?

όχι δε το γνωρίζω-γνώριζα άμα έχεις κι άλλες πληροφορίες να μου πεις εκπρόσδεκτες......

πάντος δε πήρα χαμπάρι να χαμήλωσε ''στροφές'' δλδ να δούλευε σε αλλη ταχύτητα αφού δε το είχα στο auto το είχα στη 3η σκάλα...