Jump to content

Βοήθεια για κινητό μέχρι 250 ευρώ

melampous
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Για το συγκεκριμένο κινητό αυτό που με απέτρεψε να το συμπεριλάβω στη λίστα των επιλογών μου ήταν αφενός η μικρότερη οθόνη και αφετέρου (και πιο σημαντικό) ο άσχημος σχεδιασμός του. Δεν μου άρεσε καθόλου όταν το είδα από κοντά. Κατά τ' άλλα, είναι εξαιρετικό κινητό και σε εκπληκτική τιμή!

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το u ultra είναι πολύ καλύτερο από κάθε xiaomi στα 230€.Άσχετα που δεν με βόλεψε λόγω μεγέθους.Αυτοί που δεν έχουν θέμα με τα μεγάλα κινητά Ίσως πρέπει να ρίξουν μια ματιά..

Same Sh1t... Different Day

Θα συμφωνήσω. ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Καλά σε specs τα Sony και HTC που αναφέρετε αλλά μιλάμε για κινητά 2τίας πλέον με ότι αυτό συνεπάγεται σε σχεδιασμό και αναβαθμίσεις. :O

Οκ να το θεσουμε αλλιως τοτε, προτιμας ενα audi 2ετιας ή ενα Huyndai i20 καινουριο?
All it takes is a swipe...

Οκ να το θεσουμε αλλιως τοτε, προτιμας ενα audi 2ετιας ή ενα Huyndai i20 καινουριο?

Δεν νομίζω να στέκει για τα smartphone

Τουλάχιστον το htc τρέχει oreo και τρέχει απροβλημάτιστα σε ό,τι του ζητήσεις.Έχει 821 και δεν έχει ίχνος καθυστέρησης πουθενά.Το sence ui δεν μου αρέσει αλλά είναι παναλαφρο σε σχέση με TouchWiz.Κι από κάμερα καλύτερα να μην συγκρίνουμε βούρτσα με....οτιδήποτε κινέζικο μπορείτε να φανταστείτε.Και σε φώτο και σε βίντεο τα σπάει.

Same Sh..t , Different Day

Δεν νομίζω να στέκει για τα smartphone

Για σχεδιασμό και επιδόσεις στέκει. Τα midrange τηλέφωνα είναι σε γενικές γραμμές αντίστοιχα των flagships πριν από 2-4 χρόνια. Ας πούμε το Honor Play που μάλλον θα προτιμήσει ο φίλος έχει επεξεργαστή αντίστοιχο flagship toy '17 (περίπου ισοδύναμος του Snapdragon 835), κάμερα επιπέδου Mate 8 του '15 και κάτω και οθόνη LCD που τελευταία φορά που υπήρχαν ευρέως σε flagship ήταν το '17 (το '18 υπήρχαν σε ελάχιστα, όπως το απλό P20 και το Mi Mix 2s).

Για ενημερώσεις βέβαια ισχύσει σε γενικές γραμμές πως τα νεώτερα θα πάρουν και περισσότερες.

Αυτό δεν σημαίνει όμως πως το U Ultra είναι καλύτερη επιλογή για τον συγκεκριμένο χρήστη. Αν και έχει πολύ καλή κάμερα, πάσχει σε αυτονομία και κάποιος που δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για φωτογραφίες και βρίσκει την κάμερα του P Smart μια χαρά μάλλον θα εκτιμήσει περισσότερο την μεγαλύτερη αυτονομία.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το u ultra είναι πολύ καλύτερο από κάθε xiaomi στα 230€.Άσχετα που δεν με βόλεψε λόγω μεγέθους.Αυτοί που δεν έχουν θέμα με τα μεγάλα κινητά Ίσως πρέπει να ρίξουν μια ματιά..

Αρκεί να μην σε ενδιαφέρει η αυτονομια... Επιπλέον τις έχει και τις θερμοκραασίες του. Οπότε σχετικά είναι όλα. Καλύτερο κινητό ειναι αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις απαιτήσεις σου. ;)

Edited by Antretng

Έτσι είναι παιδιά, όπως τα λέτε.

Νομίζω ότι δεν υπάρχει η έννοια του "καλύτερου" κινητού, αλλά εκείνο που εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες μας, σε συνδυασμό και με τα χρήματα που προτιθέμεθα να δώσουμε.

Από την άλλη, υπάρχει και μια άλλη παράμετρος, αρκετά σημαντική κι αυτή στην επιλογή ενός κινητού (και όχι μόνο): πολλές φορές εξετάζεις τα χαρακτηριστικά του ενός κινητού, τα συγκρίνεις με κάποιο άλλο, και μετά με κάποιο άλλο μέχρι να αντιπαραβάλλεις ένα προς ένα τα χαρακτηριστικά τους και να προσπαθήσεις να πάρεις το καλύτερο. Και όταν πας στο κατάστημα να τα δεις από κοντά, ξαφνικά βλέπεις ένα άλλο κινητό το οποίο σου κάνει αμέσως "κλικ" είτε γιατί έχει έναν ωραίο σχεδιασμό είτε γιατί σου κάθεται ωραία στο χέρι σου (καμιά φορά ισχύουν και τα δύο). Και στο τέλος, επιλέγεις αυτό και μάλιστα είσαι και πολύ χαρούμενος με την επιλογή σου, ακόμα κι αν το κινητό που επέλεξες μπορεί να είναι κατώτερο σε (απόλυτα) χαρακτηριστικά από αυτά που είχες στην αρχική σου λίστα...

Κάτι ανάλογο συμβαίνει (συχνά) όχι μόνο με τα κινητά αλλά με τα...αυτοκίνητα. Πόσες φορές διαβάζουμε συγκριτικά τεστ, πόσα πιάνει το ένα, πόσο καίει το άλλο, τι επίπεδο εξοπλισμού έχει το τρίτο και πάει λέγοντας, και στο τέλος παίρνεις αυτό που γουστάρεις περισσότερο, μόνο και μόνο γιατί σε "φτιάχνει" να είσαι μέσα και να το οδηγείς (κι ας μην είναι το ταχύτερο ή το πιο δυνατό ή το πιο οικονομικό ή το πιο καλά εξοπλισμένο, κλπ).

Στη δική μου περίπτωση τέλος, νομίζω ότι έχω καταλήξει στο Honor Play και το μόνο κινητό που μπορεί να με βάλει πλέον σε δίλημμα είναι το Pocophone (μου άρεσε κι αυτό εξαρχής πολύ), εφ' όσον βέβαια πέσει η τιμή του κάτω από τα 250 ευρώ. Όποιο όμως και να επιλέξω στο τέλος, είμαι σίγουρος ότι την επιλογή μου θα την ευχαριστηθώ. :)

Κοίτα αν το Audi είναι σχεδιαστικά όπως το ΧΖ1, θα προτιμήσω το πανέμορφο και απροβλημάτιστο i20.... :p

Kαι για να σοβαρολογήσω, αντιπαρερχομένος αν έχουν σχέση αυτά που συγκρίνεις, θα πω ότι και στα αμάξια και στα κινητά και σε πολλά άλλα πράγματα είναι και κάτι να μας αρέσει...

Προσωπικά πχ βρίσκω τα bezels του ΧΖ1 άσχημα και τον σχεδιασμό του HTC παρωχημένο για κινητό που θα αγόραζα τώρα...

Το Honor Play από την άλλη είναι όμορφο και ακολουθεί σχεδιαστικά την τάση της εποχής...

Anyway σαφώς το τι αρέσει στον καθένα είναι υποκειμενικό και ναι συμφωνώ ότι το ΧΖ1 είναι σε καλή τιμή για Sony για τα specs του, απλά βάζω στην εξίσωση και το θέμα εμφάνισης καθώς είναι κάτι που λαμβάνει κάποιος υπόψιν όταν αγοράζει κάτι...

Φυσικα, περι ορεξεως που λενε. Αλλα δεν μπορω να ακουω οτι καλυτερα ενα redmi note 6 pro απο το ΧΖ1. Δεν συγκρινονται σαν συσκευες, αμα θελεις μεγαλη οθονη θα πας στο χιαομι αλλιως το σονυ του ριχνει στα αυτια απο ολες τις μπαντες.

ΥΓ στα ηλεκτρονικα εγω προσωπικα εδινα βαρος πρωτα στα χαρακτηριστικα και μετα την εμφανιση, δεν ειναι και κανενα αξεσουαρ μοδας ή ρουχο το κινητο. Γνωμη μου παντα

All it takes is a swipe...

Φυσικα, περι ορεξεως που λενε. Αλλα δεν μπορω να ακουω οτι καλυτερα ενα redmi note 6 pro απο το ΧΖ1. Δεν συγκρινονται σαν συσκευες, αμα θελεις μεγαλη οθονη θα πας στο χιαομι αλλιως το σονυ του ριχνει στα αυτια απο ολες τις μπαντες.

ΥΓ στα ηλεκτρονικα εγω προσωπικα εδινα βαρος πρωτα στα χαρακτηριστικα και μετα την εμφανιση, δεν ειναι και κανενα αξεσουαρ μοδας ή ρουχο το κινητο. Γνωμη μου παντα

Προσωπικά θα έπαιρνα Redmi Note 6 Pro αντί για XZ1 αν είχα να διαλέξω ανάμεσα στα δύο γιατί δεν μου αρέσουν οι μικρές οθόνες και το Sony μάλλον παραέχει μικρή μπαταρία. Επίσης για αρκετούς το κινητό είναι και αξεσουάρ μόδας. Γούστα είναι.

Προσωπικά θα έπαιρνα Redmi Note 6 Pro αντί για XZ1 αν είχα να διαλέξω ανάμεσα στα δύο γιατί δεν μου αρέσουν οι μικρές οθόνες και το Sony μάλλον παραέχει μικρή μπαταρία. Επίσης για αρκετούς το κινητό είναι και αξεσουάρ μόδας. Γούστα είναι.

Σίγουρα είναι θέμα γούστου. Πρέπει να σου αρέσει εμφανισιακά, δεν το συζητώ. Κατά τα άλλα όμως οι συσκευές δεν είναι συγκρίσιμες. Το Sony είναι ναυαρχιδα του '17 και σαν ποιότητα κατασκευής είναι άλλης κατηγορίας. Αν δεν σε χαλουν τα μπάζελ είναι μονόδρομος σε τέτοια τιμή.

Το δούλεψα λίγο από ένα φίλο και εντυπωσιάστηκα. Ας είναι σχεδόν 2 ετών νομίζω τρέχει την τελευταία έκδοση Android που και ακόμα να μην πάρει άλλη αναβάθμιση δεν έγινε και κάτι. Θα κάνεις τα πάντα για χρόνια ακόμη. Στερεοφωνικά ηχεία, αδιάβροχο, στιβαρό κτλ. Το μόνο που κάποιους τους χαλάει είναι τα μπάζελ.

Στα λεφτά αυτά πάντως, 250€, όταν πέρνεις αυτό ή το LG g6, ναυαρχίδες και τα δύο, είναι άκυρο να τα δώσεις για να πάρεις νεότερη αλλά υποδεέστερη συσκευη με κριτήριο μόνο την εμφάνιση. Το LG παρεμπιπτόντως είναι και όμορφο.

ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ

Καλά εννοείται ότι μεταξύ του Σόνυ και του σιαομι δεν υπάρχει σύγκριση.ανωτερο κατά πολύ το Σόνυ.

Tcl 20 5g

Μην ξεχνάτε ότι το Mi8 lite μπορείς να το πάρεις από Κίνα κάτω από 200 ευρώ αυτήν την εποχή. Και αυτό είναι ένα πολύ καλό deal. :)

Στα χρηματα αυτά δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από το xz1 και το g6, ειδικα το Sony πετάει.Το LG ισοφαρίζει τη διαφορά τους με την εμφάνιση του. Τα έχω και τα δύο και μιλάω εκ πείρας.

Στάλθηκε από το LG-H870 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ψάχνω και γω ένα τηλέφωνο όπως ο φίλος, γύρω στα 250...Έχω ψιλο-καταλήξει σε δύο : στο xiaomi redmi pro 6 ( 239 τα 4gb) και στο honor play(259), τιμές eshop αυτή τη στιγμή.

Η χρήση που κάνω είναι απλή, καθημερινή. Σερφάρισμα, viber, email, youtube, όχι παιχνίδια. Τι προτείνετε από τα 2 ;

Υ.Γ1 Δεν ξέρω αν έπρεπε να ανοίξω καινούριο θέμα.

Υ.Γ2 Προηγούμενο μου τηλέφωνο ήταν το lg g3.

Ψάχνω και γω ένα τηλέφωνο όπως ο φίλος, γύρω στα 250...Έχω ψιλο-καταλήξει σε δύο : στο xiaomi redmi pro 6 ( 239 τα 4gb) και στο honor play(259), τιμές eshop αυτή τη στιγμή.

Η χρήση που κάνω είναι απλή, καθημερινή. Σερφάρισμα, viber, email, youtube, όχι παιχνίδια. Τι προτείνετε από τα 2 ;

Δεν νομίζω πως το Redmi Note 6 Pro είναι καλή αγορά στα λεφτά που αναφέρεις. Αν θέλεις οπωσδήποτε εγγύηση επίσημου μεταπωλητή τότε προτίμησε το Honor Play. Διαφορετικά, ρίξε μια ματιά και στο Redmi Note 5, το προηγούμενο μοντέλο που είναι ίδιο με το 6 Pro πλην μπροστινής κάμερας και πάει στα 220.

Το LG G6 έχει πολύ καλή κάμερα αλλά μέτρια αυτονομία, το Sony XZ1 πολύ καλό επεξεργαστή αλλά μικρή οθόνη και επίσης όχι κορυφαία αυτονομία. Αν βέβαια δεν σε ενοχλούν αυτά είναι καλή αγορά. Διαφορετικά μάλλον θα ευχαριστηθείς το Play ή το Note περισσότερο λόγω αυτονομίας και μεγέθους οθόνης

Το Honor Play ναι αξίζει στα 259... Πολύ καλή περίπτωση... Το εξαιρετικό γενικά Νote 6 Pro δεν αξίζει 239 τη στιγμή που το βρίσκεις (ναι χωρίς εγγύηση) κάτω από 170 (+μεταφορικά) απ' έξω... Όπως έχω προτείνει και σε άλλα θέματα, βάλε στην εξίσωση και το Mi 8 Lite...

Για τη χρήση που αναφέρεις θα σε υπερκαλύψει όποιο από τα 3 και να επιλέξεις...

Το Honor Play ναι αξίζει στα 259... Πολύ καλή περίπτωση... Το εξαιρετικό γενικά Νote 6 Pro δεν αξίζει 239 τη στιγμή που το βρίσκεις (ναι χωρίς εγγύηση) κάτω από 170 (+μεταφορικά) απ' έξω... Όπως έχω προτείνει και σε άλλα θέματα, βάλε στην εξίσωση και το Mi 8 Lite...

Για τη χρήση που αναφέρεις θα σε υπερκαλύψει όποιο από τα 3 και να επιλέξεις...

Εγγύηση έχεις και από Σκρουτζ και από Κίνα απλά είναι ενός έτους. Τώρα αν αξίζει να πληρώσεις αρκετά παραπάνω, τις περισσότερες φορές, για ακόμη ένα χρόνο εγγύηση έχει να κάνει με την τσέπη του καθενός. Προσωπικά, δεν αξίζει.

Εντάξει δεν διαφέρουν απλα στη διάρκεια. Μιλάμε για εγγύηση καταστήματος με ότι συνεπάγεται. Δεν γνωρίζεις ούτε τι ανταλλακτικά βαζουν, ούτε τι σέρβις κάνουν. Μην σου πω ότι είναι άγνωστο και το αν θα στο επισκευάσουν και δεν στο βγάλουν υπαιτιότητα του χρήστη.

Προσωπικά έχω πάρει αρκετές φορές xiaomi από Κίνα ή Σκρουτζ αλλά εν γνώσει μου σχετικά με την εγγύηση.

Edited by Antretng

Εντάξει δεν διαφέρουν απλα στη διάρκεια. Μιλάμε για εγγύηση καταστήματος με ότι συνεπάγεται. Δεν γνωρίζεις ούτε τι ανταλλακτικά βαζουν, ούτε τι σέρβις κάνουν. Μην σου πω ότι είναι άγνωστο και το αν θα στο επισκευάσουν και δεν στο βγάλουν υπαιτιότητα του χρήστη.

Προσωπικά έχω πάρει αρκετές φορές xiaomi από Κίνα ή Σκρουτζ αλλά εν γνώσει μου σχετικά με την εγγύηση.

Συμφωνώ. Απλά τις περισσότερες φορές είναι πολλά παραπάνω. Π.χ. Το Mi8 lite που έχω στο Σκρουτζ έχει 230 ενώ σε μεγάλη αλυσίδα 330. Επίσης αν είσαι από εμάς :D το παίρνεις απ έξω, κάτω από 200 ευρώ. Αξίζει λοιπόν η παραπάνω τιμή; Κάποιοι θα πουν "Ναι" εγώ "Οχι" κατηγορηματικά. Οι περισσότερες περιπτώσεις ελαττώματος θα εμφανιστούν από την αρχή. Εντάξει, αν είμαι τόσο άτυχος και "βγάλει" κάτι μετά το χρόνο, έχω γλιτώσει 130 ευρώ τουλάχιστον. Για σκεφτείτε όμως ότι μετά από τόσο καιρό πόσες γρατσουνιές και χτυπήματα θα έχει αποκτήσει το κινητό μας που θα αποτελούν δικαιολογία για να σε βγάλουν εκτός εγγύησης; Δεν κατηγορώ όσους ψωνίζουν από μεγάλες αλυσίδες. Καλά κάνουν, στην τσέπη τους αυτοί κάνουν κουμάντο.

Συμφωνώ. Απλά τις περισσότερες φορές είναι πολλά παραπάνω. Π.χ. Το Mi8 lite που έχω στο Σκρουτζ έχει 230 ενώ σε μεγάλη αλυσίδα 330. Επίσης αν είσαι από εμάς :D το παίρνεις απ έξω, κάτω από 200 ευρώ. Αξίζει λοιπόν η παραπάνω τιμή; Κάποιοι θα πουν "Ναι" εγώ "Οχι" κατηγορηματικά. Οι περισσότερες περιπτώσεις ελαττώματος θα εμφανιστούν από την αρχή. Εντάξει, αν είμαι τόσο άτυχος και "βγάλει" κάτι μετά το χρόνο, έχω γλιτώσει 130 ευρώ τουλάχιστον. Για σκεφτείτε όμως ότι μετά από τόσο καιρό πόσες γρατσουνιές και χτυπήματα θα έχει αποκτήσει το κινητό μας που θα αποτελούν δικαιολογία για να σε βγάλουν εκτός εγγύησης; Δεν κατηγορώ όσους ψωνίζουν από μεγάλες αλυσίδες. Καλά κάνουν, στην τσέπη τους αυτοί κάνουν κουμάντο.

Μωρέ και γω παίρνω από έξω συσκευές με τη λογική ότι αν τύχει και χαλάσει στην χειρότερη πληρώνω το σέρβις (εδώ Ελλάδα να μην μπλέκω). Αν μάλιστα πλησιάζει τα διπλά χρήματα το κινητό με εγγύηση, λέω ας χαλάσει και με τα λεφτά που γλυτωσα αγοράζω άλλο καινούργιο. Που στη πραγματικότητα είναι μικρο το ποσοστό των συσκευών που πάνε σέρβις οπότε το πιθανότερο είναι να μην το χρησιμοποιήσεις καθόλου.

Αλλά γενικά καλό είναι να είσαι συνειδητοποιημένος ότι δεν έχεις εγγύηση παρά να νομίζεις ότι καλυπτεσαι για ενα έτος. Σκέψου για παράδειγμα αγορά από Κίνα και να σου χαλάσει σε 2 μήνες. Εκεί τι κάνεις; Ανταλλάζεις μηνύματα με το κατάστημα, περιμένεις να σου απαντήσει, ενδέχεται να σου κάνει και τη πάπια και να σε καθυστερεί... Αλλά οκ έχεις στη χειρότερη το "σκύλο" το paypal για τους πρώτους 6 μήνες. Οπότε πες κουτσα στραβά βγάζεις άκρη. Μετά τι κάνεις όμως; Το πακετάρεις, το στέλνεις Κίνα και περιμένεις να το επισκευάσουν και να στο επιστρέψουν; Πόσο καιρό θα μείνεις χωρίς συσκευή; Μετά σου λένε δεν έχουμε ανταλλακτικά και καθυστερουνε. Μετά από κάνα 2-3 μήνες που τράβηξε η περιπέτεια με τα μηνυματα, τις αποστολες και το σερβις έχεις επισκευασμένο το κινητο... Και όλα αυτά εφόσον υποθέσουμε ότι θα έχουν κάνει σωστή επισκευή, με καλή δουλειά και καλά ανταλλακτικά.

Ένας που θέλει εγγύηση δεν πάει ούτε σε Κίνα ούτε σε Σκρουτζ. Αυτή είναι η γνώμη μου. Η μόνη εξαίρεση για αγορά Κίνα είναι 1+ από το επίσημο δίκτυο της.

Edited by Antretng

Μωρέ και γω παίρνω από έξω συσκευές με τη λογική ότι αν τύχει και χαλάσει στην χειρότερη πληρώνω το σέρβις (εδώ Ελλάδα να μην μπλέκω). Αν μάλιστα πλησιάζει τα διπλά χρήματα το κινητό με εγγύηση, λέω ας χαλάσει και με τα λεφτά που γλυτωσα αγοράζω άλλο καινούργιο. Που στη πραγματικότητα είναι μικρο το ποσοστό των συσκευών που πάνε σέρβις οπότε το πιθανότερο είναι να μην το χρησιμοποιήσεις καθόλου.

Αλλά γενικά καλό είναι να είσαι συνειδητοποιημένος ότι δεν έχεις εγγύηση παρά να νομίζεις ότι καλυπτεσαι για ενα έτος. Σκέψου για παράδειγμα αγορά από Κίνα και να σου χαλάσει σε 2 μήνες. Εκεί τι κάνεις; Ανταλλάζεις μηνύματα με το κατάστημα, περιμένεις να σου απαντήσει, ενδέχεται να σου κάνει και τη πάπια και να σε καθυστερεί... Αλλά οκ έχεις στη χειρότερη το "σκύλο" το paypal για τους πρώτους 6 μήνες. Οπότε πες κουτσα στραβά βγάζεις άκρη. Μετά τι κάνεις όμως; Το πακετάρεις, το στέλνεις Κίνα και περιμένεις να το επισκευάσουν και να στο επιστρέψουν; Πόσο καιρό θα μείνεις χωρίς συσκευή; Μετά σου λένε δεν έχουμε ανταλλακτικά και καθυστερουνε. Μετά από κάνα 2-3 μήνες που τράβηξε η περιπέτεια με τα μηνυματα, τις αποστολες και το σερβις έχεις επισκευασμένο το κινητο... Και όλα αυτά εφόσον υποθέσουμε ότι θα έχουν κάνει σωστή επισκευή, με καλή δουλειά και καλά ανταλλακτικά.

Ένας που θέλει εγγύηση δεν πάει ούτε σε Κίνα ούτε σε Σκρουτζ. Αυτή είναι η γνώμη μου. Η μόνη εξαίρεση για αγορά Κίνα είναι 1+ από το επίσημο δίκτυο της.

Έτσι είναι, οι ανέσεις πληρώνονται, :) πολύ παραπάνω απ όσο αξίζουν και ο καθένας κάνει τις επιλογές του με βάση τις γνώσεις και το πορτοφόλι του. Το "τεντώσαμε" το θέμα :D