Jump to content

Φορητος Υπολογιστης σε ρόλο server


onefluffycloud
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχοντας always-on σύνδεση εμφανιστηκε η αναγκη να υπαρχει ενας Η/Υ σε λειτουργια 24 ωρες τη μερα, 7 μερες την εβδομαδα. Το θεμα που θελω να θιξω ειναι αν κατα τη γνωμη σας αφηνοντας ενα φορητο 24/7 σε λειτουργια μπορει αυτο να εχει αρνητικη επιδραση στη καλη λειτουργια του στο μελλον... Εχω την εντυπωση πως η συνεχη λειτουργια μπορει να εχει ως αποτελεσμα την υπερθερμανση του, κατι που μακροπροθεσμα μπορει να δημιουργησει προβληματα..

Ανησυχω γιατι αν και εχω centrino και μπορω να τον ρυθμισω να δουλευει στα 677Mhz ωστε να διατηρειται χαμηλη η θερμοκρασια οταν δεν ειμαι πανω απο τον Η/Υ - εχω την εντυπωση πως αν παρω την αποφαση να εχω ολη την ημερα τον Η/Υ ανοιχτο αυτο θα μειωσει τον χρονο ζωης του... Και ξερετε τι γινεται με τους φορητους, οταν χαλασει ο φορητος παει ολος για πεταμα (ή για service) δεν μπορεις να αλλαξεις (ευκολα) αυτο που χαλασε μονο...

 

Θελω τη γνωμη σας πανω σε αυτο το θεμα..

Link to comment
Share on other sites

Γενικός κανόνας είναι ότι όσο κι αν φροντίσεις τον φορητό, δε θα του αρέσει να δουλεύει σε ρόλο server, ειδικά τώρα το καλοκαίρι.
Αντιδογματισμός: http://www.antidogma.gr
Link to comment
Share on other sites

Προσωπικα εχω τον athlon64 3000+ φορητο μου ανοιχτο 24/7 τους τελευταιους 6 μηνες.Δεν υπαρχει κανενα προβλημα ως τωρα.Γενικα δεν παιθαινουν τιποτα σε idle συνθηκες που δουλευουν οταν "κατεβαζουν" π.χ

 

Φυσικα για υπερθερμανση δεν υπαρχει λογος.

Link to comment
Share on other sites

Τα προβλήματα δε θα φανούν εν μία νυκτί, αλλά θα είναι πιο μακροπρόθεσμα, αν ο υπολογιστής είναι ανοικτός συνέχεια...
Αντιδογματισμός: http://www.antidogma.gr
Link to comment
Share on other sites

Το πιθανότερο είναι να σκάσει ο σκληρός δίσκος πιο νωρίς απ'ότι θα συνέβαινε αν λειτουργούσες τον φορητό σαν... φορητό! Αν χρειάζεσαι ένα μηχάνημα ανοιχτό όλοι την μέρα καλύτερα να φτιάξεις ένα desktop ή ένα SFF, αν μη τι άλλο οι 3.5" σκληροί κοστίζουν λιγότερο.
Link to comment
Share on other sites

Με πρόλαβε ο προλαλήσαντας. Το βασικότερο που πρέπει να κοιτάξεις είναι ο σκληρός δίσκος. Σε περίπτωση που εχεις το laptop 24/7 ανοιχτό, βάλε κάποιον εξωτερικό USB2.0 ή Firewire και κράτα εκεί τα δεδομένα που είναι σημαντικά για σένα. Τέλος, απο την στιγμή που θα είναι always-on και μόνιμα συνδεμένο στο ρεύμα, καλά θα ήταν να βγάλεις εντελώς την μπαταρία του.
Phantom Of The Opera
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...