Diplomat Δημ. January 17, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 17, 2006 ρε συ γουντουλι, πως ειναι δυνατον να εχεις ανοιξει εσυ το θεμα και να εισαι εκτος θεματος συνεχεια? πηγες στο μελλον και τα ειδες ολα αυτα?ξεκινησες απο τα απλα διαβατηρια που θα εχουν ηλεκτρονικα αποτυπωνατα και το εκανες Ζηνα... Ωχαδερφισμός σε όλο του το μεγαλείο και για σενα: οι θεωριες συνωμοσιας σε ολο τους το μεγαλειο φιλικα Παράθεση A man is walking home one dark night in Belfast. Suddenly a figure with a gun moves out of the shadows and says: "What religion are you?" The fellow replies "I'm an atheist", to which the gunman replies, "Yeah, but a catholic or protestant atheist?" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hydro Δημ. January 17, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 17, 2006 οσοι μενουν κυπρο κοντα στην βρετανικη βαση για περαστε καμια φορα και παρτε τηλεφωνο εκει εξω να ακουσετε κατι... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hydro Δημ. January 17, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 17, 2006 Δυστυχώς τα συμφέροντα και η τρομοκρατια προωθουν τις κυβερνήσεις στην παρακολούθηση των κινήσεων μας. Απο την άλλη σκέφτομαι το εξής: Αν ήμουν κανας εγκληματίας οκ... δεν θα με συνέφερε να με παρακολουθουν. Αν όμως είμαι ένας κανονικός πολίτης τι με νοιάζει; Εμένα θα κάτσουν να παρακολουθήσουν; Αυτοί θα έχουν data για τους κατοίκους ολόκληρου του πλανήτη. Τίμη μου αν ασχοληθουν μαζί μου. :) Στην Ελλάδα του λαδώματος το πολυ πολυ να λαδώνουν οι Μεσημεριανες εκπομπές τον 'big brother' για να τους δίνει πληροφορίες για τους Celebrities.:p Και μία ερώτηση. Ποιός είναι ο αδελφός του μεγάλου αδελφού; :) δεν θα τους ελεγα "αδελφος" αλλα "αδελφους" η.π.α βρετανια ισραηλ ιαπωνια και ισπανια Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
telePS Δημ. January 17, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 17, 2006 Ο Ωχαδερφισμός σε όλο του το μεγαλείο ......... Οσο το περί φαρμακείου και τι φαρμάκου αγόρασες Αν πετύχαινε το πλήρες φακέλλωμα βάση του εμφυτευμένου μικροτσίπ ώστε να λειτουργεί το χεράκι μας σαν κάρτα αγορών αναλήψεων υγείας διαβατηρίου ταυτότητας κτλπ τότε θα ήξεραν και τι αγοράσαμε Προς το παρών διασταυρώσεις κάνουν και ένοια σου από τις πιστωτικές ξέρουν και τι αγόρασες Δεν με πειράζει αν μαθαίνουν τι αγοράζω... Στην τελική να ρωτήσω κάτι;; Εγω σπουδάζω μάρκετινγκ.Στην δουλεια μου σκοπός μου θα είναι να παρακολουθώ τις κινήσεις των καταναλωτών και να δω τι ψωνίζουν περισσότερο κλπ. Μήπως είμαι κι εγω 'Μεγάλος Αδελφός' και δεν το ξερα; Παράθεση Πάτρα - Αεροδρόμιο Αράξου Πάτρας - Ειδήσεις από την Πάτρα - Car upholstery cleaner Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hydro Δημ. January 17, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 17, 2006 Δεν με πειράζει αν μαθαίνουν τι αγοράζω... Στην τελική να ρωτήσω κάτι;; Εγω σπουδάζω μάρκετινγκ.Στην δουλεια μου σκοπός μου θα είναι να παρακολουθώ τις κινήσεις των καταναλωτών και να δω τι ψωνίζουν περισσότερο κλπ. Μήπως είμαι κι εγω 'Μεγάλος Αδελφός' και δεν το ξερα; την δουλεια σου κανεις δεν παραβιαζεις κανενα δεδομενο Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
woudoulis Δημ. January 17, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. January 17, 2006 ρε συ γουντουλι, πως ειναι δυνατον να εχεις ανοιξει εσυ το θεμα και να εισαι εκτος θεματος συνεχεια? πηγες στο μελλον και τα ειδες ολα αυτα?ξεκινησες απο τα απλα διαβατηρια που θα εχουν ηλεκτρονικα αποτυπωνατα και το εκανες Ζηνα... και για σενα: οι θεωριες συνωμοσιας σε ολο τους το μεγαλειο φιλικα Εκτός θέματος ? καμμία σχέση Τέλος πάντων αν κάνεις ένα σερφάρισμα στο νετ περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και παγκόσμιου φακελώματος τότε θα δεις πως δεν είμαι εκτός Αν εσένα δεν σε ενοχλεί να σε περνάνε για ρομπότ εμένα με ενοχλεί Φιλικά :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OveLix Δημ. January 17, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 17, 2006 Μπούρδες. Ο ίδιος ο Μάικλ Δερτούζος είχε πει ήδη από το 1999 «Ο Μεγάλος Αδελφός την έχει άσχημα γιατί η Αγορά της Πληροφορίας φέρνει σε επαφή εκατομμύρια ανθρώπους σήμερα. Σε μία δεκαετία (σ.σ. ως το 2010 δηλαδη) θα συνδέει ως και ένα δισεκατομμύριο. Χάρη σ' αυτήν θα ακούγονται οι φωνές των ανθρώπων, έτσι θα έχει πολύ μεγάλη επιρροή εκδημοκρατισμού. Και δεν πρόκειται για τη φωνή ενός μεμονωμένου περιοδικού ή ενός μεμονωμένου τηλεοπτικού σταθμού. Είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που φοβόμαστε. Διώχνει μακριά τον Μεγάλο Αδελφό.» Προτιμώ συνεπώς να εμπιστευτώ την κρίση του (μακαρίτη δυστυχώς) Δερτούζου παρά τις φωνές και τις καταστροφολογίες του κάθε φορουμογράφου. Παράθεση http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OveLix Δημ. January 17, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 17, 2006 Δεν ξέρω ποιος είναι ο αδελφός του Μεγάλου Αδελφού αλλά ο Μεγάλος Αδελφός του Σάκη (player) είμαι εγώ. Το έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη και μάλιστα ότι χρησιμοποιώ "γκεσταμπίτικες" μεθόδους :lol: :lol: Διαμαρτύρεται ο Σάκης για τον μεγάλο Αδελφό τη στιγμή που ο ίδιος στα δημόσια φόρουμ που είναι μέλος γράφει μόνος του λεπτομέρειες για το άτομό του. Σήμερα έμαθα ότι έχει κάνει σεξ σε νοσοκομείο! :hypno: Τελευταίο βαρυσύμαντο ποστ του στο sxeseis.gr "Ανεξέλεγκτο το σέξ στα νησιά. Υπάρχει κάποιος κύνδινος η ειναι θετικό στο να ξεδείνουμε;;;;;;;;;;;;;; :why::why: " Επίσης σε φόρουμ ο Σάκης έχει γράψει που μένει, τι αυτοκίνητο οδηγεί, τι δουλειά κάνει, τι κομπιούτερ έχει (Mac ολοκαίνουριο, έχω δει και φωτο), τα ηχοσυστήματά του, τις περιπέτειες του με γκόμενες, το μικροατύχημα που είχε με δίκυκλο, το ταξίδι του στη Γερμανία, την ακριβή πολιτική του τοποθέτηση και τόσα άλλα. Μέχρι φωτό με τη φάτσα του δημοσιεύει. Υ.Γ. Αυτά δεν τα λέω για να μειώσω τον Σάκη, ότι γουστάρει κάνει ο καθένας και μαγκιά του, αλλά για να δείξω ότι είναι λίγο αφελές να διαμαρτυρόμαστε ότι ο Μεγάλος Αδελφός σκαλίζει τη ζωή μας τη στιγμή που εμείς οι ίδιοι δημοσιεύουμε λεπτομέρειες σε ανοιχτά φόρα (στη..φόρα δλδ) :p Παράθεση http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. January 17, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 17, 2006 Κλασσική άποψη που μας κάνει να αφηνόμαστε σε ότι κάνουν χωρίς να μας νοιάζει Κλασική άποψη; Μπορείς να πεις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ τι έχει να φοβηθεί ένας νομοταγής πολίτης που ήδη είναι φακελωμένος μέσω ΑΦΜ και ΑΔΤ? Το ίδιο ακριβώς λένε και μερικοί "επαναστάτες" φοιτητές όταν κινδυνολογούν κατά της κατάργησης του ασύλου... "Κλασική άποψη" Εχουν και κάμερα τα κινητά πλέον :p Επίσης έχουν bluetooth, κάρτα μνήμης και βιντεοκλήση. Εκτός θέματος ? καμμία σχέση Τέλος πάντων αν κάνεις ένα σερφάρισμα στο νετ περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και παγκόσμιου φακελώματος τότε θα δεις πως δεν είμαι εκτός Μιας και εσύ δημιούργησες το θέμα, θεωρώ ότι κάτι ξέρεις παραπάνω για να ποστάρεις για το πρωτοσέλιδο της συγκεκριμένης εφημερίδας. Πάω λοιπόν με τα νερά σου και προσπερνώ το αρχικό ποστ του θέματος. Τυχαίνει να αγόρασα και να έχω στα χέρια μου την συγκεκριμένη εφημερίδα (για τις ταινίες που έδινε προφανώς), και μιας και έθιξες το θέμα την τράβηξα από τον κάλαθο των αχρήστων για να δω τι ακριβώς έλεγε τέλος πάντων το άρθρο που έγινε αφορμή να ξεθαφτεί το συγκεκριμένο θρεντ. Έχουμε και λέμε: Πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ θα ξοδέψει η πολιτεία... (ενώ θα μπορούσε να δώσει αύξηση στους συνταξιούχους) Αν και η σχετική απόφαση-πλαίσιο της ΕΕ δεν απαιτούσε κάτι τέτοιο, η κυβέρνηση (ΝΔ) φρόντισε να επεκτέινει... (τσκ, τσκ, τσκ...) Υπενθυμίζεται ότι με εισαγγελικές εντολές παρακολουθούνταν στην δεκαετία του '90 ως ύποπτοι τρομοκρατίας οι Αν. Παπανδρέου και Σ. Βαλυράκης για χρονικό διάστημα που ήταν πρωθυπουργός της χώρας και υπουργός δημόσιας τάξης αντίστοιχα... Μπορεί στα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη οι έλληνες ευρωβουλευτές να (με εξαίρεση 5 βουλευτές της ΝΔ) να καταψήφισαν στο ευρωπαικό κοινοβούλιο την απόφαση θεσμοθέτησης της εγκατάστασης του Μ. Αδερφού... (αυτό δεν χρειάζεται σχόλιο) ...η κυβέρνηση έχει ήδη στρώσει το χαλί του του τεράστιου αυτού φακελώματος... (Μπλε χαλί:p ) ...όπως αποκαλύπτει το Έθνος της Κυριακής... (Από τις συνταρακτικές αποκαλύψεις που μας έχει συνηθίσει :lol: ) και το αποκορύφωμα από το editorial, σελ. 6: ...η λύση υπάρχει. Και θα πρέπει να αναζητηθεί.(αυτά τα δυο δεν αντιφάσκουν; ) Αν η κυβέρνηση έχει όντως την πρόθεση (θέλει να πει: που δεν την έχει) να προχωρήσει σε σοβαρή αναθεώρηση του Συντάγματος και όχι σε απλά μπαλώματα ή διευθέτηση κάποιων εκκρεμμοτήτων... Από μένα κανένα άλλο σχόλιο. Προσέχουμε λίγο τις πηγές μας γουδούλη... :) Για περισσότερες πληροφορίες, όσοι δεν έχετε το συγκεκριμένο φύλλο μπορείτε να το βρείτε στην διεύθυνση: http://www.ethnos.gr Αν εσένα δεν σε ενοχλεί να σε περνάνε για ρομπότ εμένα με ενοχλεί Φιλικά Αν πράγματι πιστεύεις κάτι τέτοιο, πολύ περισσότερο δε, αν σε περνάνε για ρομπότ, θα ήταν περίεργο να μην σε ενοχλούσε. Πάντα φιλικά, ο Μεγάλος Αδερφός :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dennisthemenace Δημ. January 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 18, 2006 Απλά χρειάζεται ενα Golden Eye (James Bond) και να στείλει την ανθρωπότητα στην εποχή του λίθου. Ο άνθρωπος δυστηχώς δεν είναι σε θέση να χρησημοποιεί την τεχνολογία για καλό οπότε αυτή δεν θα πρέπει να είναι στα χέρια του.... Απόλυτο μεν, αλλά όσα λόγια και να λέμε περί της σωστής χρήσης της τεχνολογίας είναι μόνο για το θεαθήναι που λέμε, και την φαμφάρα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
woudoulis Δημ. January 18, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. January 18, 2006 Οταν ένα θέμα σας βρίσκει αδιάφορους τουλάχιστον ας μην ειρωνεύεστε αυτόν που γράφει και δεύτερον Οβελίξ πολύ κακός ανέφερες το τι έχει πει ο Σάκης σε άλλο φόρουμ και μάλιστα σε φόρουμ που αφορά την ανθρώπινη επικοινωνία σε σεξουαλικό ή συναισθηματικό επίπεδο Αν εσάς δεν σας ενοχλεί να σας αντιμετωπίζει το κράτος σαν εγκληματίες που βγήκαν με αναστολή πρόβλημά σας Εμένα με ενοχλεί και είναι ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ δικαίωμά μου νομίζω να με ενοχλεί Οι μεγαλύτεροι δικηγόροι και υπερασπιστές του δικαίου κρίνουν αντισυνταγματικές τις μεθόδους ηλεκτρονικής χάλκευσης του ατόμου για την προσωπική του ελευθερία Αν αυτό δεν ενοχλεί κάποιους η αιτία είναι γιατί δεν έχουν πάρει απλά χαμπάρι τι πραγματικά συμβαίνει Όλοι είμαστε υπό διαρκή παρακολούθηση, ως εν δυνάμει εχθροί. Ολοι είμαστε ηλεκτρονικά ύποπτοι για να μπορούν αυτοί ανενόχλητα να ρίχνουν πχ βόμβες στο ΙΡΑΚ ή όπου αλλού θέλουν και να μη τολμάμε να δείξουμε αύριο μεθαύριο την δυσαρέσκειά μας "Στα νέα διαβατήρια θα αποθηκεύονται προσωπικά δεδομένα του κατόχου υπό ηλεκτρονική μορφή. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ζητά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης από τις εταιρείες που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό για την προμήθεια του εξοπλισμού εκτύπωσης, θα πρέπει αυτός ¨να έχει τη δυνατότητα να τυπώνει ένα υψηλά αναγνώσιμο δυσδιάστατο barcode τύπου PDF417 στη σελίδα των δεδομένων και σε οποιαδήποτε θέση μέσα στην περιοχή του κειμένου¨. Στην σχετική προκήρυξη του διαγωνισμού αναφέρεται επίσης ότι ¨το εκτυπωτικό σύστημα θα πρέπει να έχει μελλοντικά τη δυνατότητα εισαγωγής βιομετρικών στοιχείων σε ηλεκτρονική μορφή, σε οποιαδήποτε σελίδα του διαβατηρίου κριθεί σκόπιμο και σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσεςοδηγίες της ICAO DOC 9303 PART 1, όπως αυτή θα ισχύει κάθε φορά. Με απλά λόγια, στα νέα διαβατήρια θα υπάρχει μια μαύρη ταινία (όπως αυτή στις πιστωτικές κάρτες), όπου θα μπορούν να αποθηκευτούν με τη μορφή αλγορίθμων τα αποτυπώματα του κατόχου, τα χαρακτηριστικά της ίριδας των ματιών του, του προσώπου του, ακόμα και της φωνής του, όσες πληροφορίες δηλαδή επιβάλλει κάθε φορά η πολιτική για την ασφάλεια των κρατών-μελών της Ε.Ε. και των ΗΠΑ" Ηχογραφείστε και τη φωνή σας ώστε να έχουν τον απόλυτο έλεγχο Αν πράγματι αξίζει για κάτι να ανησυχούμε αυτό είναι για την τύχη του δημοκρατικού πολιτεύματος. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ "Επισήμως, η δικαιολογία για όλα αυτά είναι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, όμως στην πράξη κάθε είδους «παραβατική» συμπεριφορά, από την τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα μέχρι την πορνογραφία και την απόκτηση «πειρατικών» τραγουδιών και ταινιών, μπορεί να ενταχθεί στον κατάλογο των υπό δίωξη δραστηριοτήτων." Μήπως να το σκεφτούμε λίγο ? διότι όλοι έχουμε τα mp3 μας ? 500 εκατομμύρια Ευρωπαίοι ΥΠΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ως εγκληματίες με αναστολή Να χαιρόμαστε τους εορτασμούς για τη χούντα ...................... Για σοβαρούς κινδύνους περιστολής των ατομικών ελευθεριών και αναβίωση παλαιότερων πολιτικών δίωξης του κοινωνικού φρονήματος κάνουν λόγο τόσο ο καθηγητής του Ποινικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Νίκος Παρασκευόπουλος, όσο και ο γνωστός ποινικολόγος Σπύρος Φυτράκης. «Οι σύγχρονες προσπάθειες ανίχνευσης της φυσιογνωμίας του δράστη ενός εγκλήματος ελάχιστη σχέση έχουν με τις θεωρίες του Λομπρόζο περί "εκ γενετής εγκληματία"», τονίζει ο κ. Παρασκευόπουλος και συνεχίζει: «Αυτό αρχικά δείχνει να αποσυνδέει τη σχετική μέθοδο από τις ρατσιστικές διακρίσεις. Στην πραγματικότητα όμως τα πράγματα τώρα είναι πολύ πιο επικίνδυνα για δύο κυρίως λόγους: Πρώτον, η διερεύνηση των χαρακτηριστικών δεν γίνεται πλέον για να προδιαγνωστεί μόνο ο καθ' έξιν δολοφόνος, αλλά στοχεύει τον πολίτη-δράστη οποιουδήποτε εγκλήματος. Δεύτερον, τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, ιδίως η διασταύρωση στοιχείων μέσω ηλεκτρονικής επεξεργασίας, πολλαπλασιάζουν τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες προγνώσεων. Ηδη σε αρκετές χώρες έχουν εισαχθεί ρυθμίσεις που θεσμοποιούν τη διερεύνηση της φυσιογνωμίας. Αυτή η αναθέρμανση συνδέεται με σοβαρούς κινδύνους: πιθανότητα λαθών, περιστολή ατομικών ελευθεριών, αναβίωση και διευκόλυνση φρονηματικών ταξινομήσεων Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Diplomat Δημ. January 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 18, 2006 Με απλά λόγια, στα νέα διαβατήρια θα υπάρχει μια μαύρη ταινία (όπως αυτή στις πιστωτικές κάρτες), όπου θα μπορούν να αποθηκευτούν με τη μορφή αλγορίθμων τα αποτυπώματα του κατόχου, τα χαρακτηριστικά της ίριδας των ματιών του, του προσώπου του, ακόμα και της φωνής του, όσες πληροφορίες δηλαδή επιβάλλει κάθε φορά η πολιτική για την ασφάλεια των κρατών-μελών της Ε.Ε. και των ΗΠΑ" woudoulis ξερεις τι ειναι προσωπικο δεδομενο? ετσι και αλλιως μεχρι τωρα οι αστυνομικες ταυτοτητες ειχαν και αποτυπωματα, και χρωμα ματιων και σχημα προσωπου. δηλαδη ο,τι ανεφερες παραπανω χωρις τη φωνη. ειναι η φωνη προσωπικο δεδομενο??? Αντιθετα οι παλιες ταυτοτητες ειχαν στοιχεια αποκαλυπταν προσωπικα δεδομενα (βλ. θρησκευμα) αλλα απαντησε και σε αυτη την ερωτηση...ειλικρινα πιστευες οτι για τα επομενα 1000 χρονια τα διαβατηρια θα εμεναν τα ιδια, ανεξαρτητα απο τις δυνατοτητες που δινει η μοντερνα τεχνολογια για αντιγραφη? Εμένα με ενοχλεί και είναι ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ δικαίωμά μου νομίζω να με ενοχλεί σαφως και ειναι. αυτο που δεν ειναι δικαιωμα σου ειναι να χαρακκτηριζεις ολους οσους δεν συνφωνουν με την αποψη σου κοινωνικα αναισθητους Βλ: Αν αυτό δεν ενοχλεί κάποιους η αιτία είναι γιατί δεν έχουν πάρει απλά χαμπάρι τι πραγματικά συμβαίνει και αλλ αχειροτερα πιο πριν Παράθεση A man is walking home one dark night in Belfast. Suddenly a figure with a gun moves out of the shadows and says: "What religion are you?" The fellow replies "I'm an atheist", to which the gunman replies, "Yeah, but a catholic or protestant atheist?" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alkhs123 Δημ. January 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 18, 2006 ta exete berdepsei ligo. to thema pio einai akrivos? to an einai sosto na mas parakolouthoun i to pios tha ta elegxei ola ayta?an sto 1o apadisoume oti den einai sosto tote emena pou eimai ston dromo kai me listeuei kapios i erxete kapios kai listeyei to magazi mou i katastrefei thn periousia mou giati na mhn xero pios to ekane ayto kai na timorithei katalilos? kai sto kato kato ti pirazei enan timio kai nomimo politi na iparxei mia kamera pano apo to kefali i na iparxei se kapio simio tou kosmou katagegrameno to ti exei kanei otan einai se dimosious xorous? isa isa pou einai asfaleia ayto kai ego to theoro anagaio edo pou exoume ftasei. posa eglimata exoun lithei mesa apo teties parakolouthiseis? posa akoma exoun apofeuxthei? oi adidraseis proerxode kata kirio logo apo xorous tous opious oloi xeroume kai gnorizoume poli kala to ti kanoun kathimerina ayta ta atoma kai katalavenoume poli eukola ton logo gia ton opion den ta theloune ola ayta. ta diabatiria etsi opos exoume ginei o kathenas borei kai vgazei ena plasto kai kikloforei opou thelei. emena pios tha me prostatepsei apo ayton, kai telos ti tha me piraxei an sto diko mou to diavatirio pou eimai nomimos iparxoun otidipote stoixeia gia mena. lete oti sas enoxlei ayto. ti sas enoxlei diladi an sto diavatirio iparxoun akrivi stoixeia gia esas sxetika me ta xaraktiristika sas thn foni sas i akoma kai gia to poso megalo einai to ayti sas? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hydro Δημ. January 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 18, 2006 http://www.fas.org/irp/eprint/ic2000/ic2000.htm:X Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hydro Δημ. January 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 18, 2006 http://jya.com/db08.htm breite to noymero 169... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
woudoulis Δημ. January 18, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. January 18, 2006 σαφως και ειναι. αυτο που δεν ειναι δικαιωμα σου ειναι να χαρακκτηριζεις ολους οσους δεν συνφωνουν με την αποψη σου κοινωνικα αναισθητους Βλ: Ντροπή σου και κρίμα να βάζεις στο στόμα μου πράγματα που δεν είπα Συ είπες ........ Οσο για τα παράπονά σου μπορείς να απευθυνθείς στον Σπύρο Σημίτη , καθηγητή της Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο της Φραγκφούρτης, Πρόεδρο του Εθνικού Γερμανικού Συμβουλίου Ηθικής που έχει κάνει μελέτες και μελέτες για την προστασία του ανθρώπου από το ηλεκτρονικό φακέλλωμα Οπως και να απευθυνθείς στον σύλλογο δικηγόρων που έχουν διατυπώσει τις φοβίες τους για το συγκεκριμένο τρόπο φακελώματος Εγώ έθεσα ένα θέμα προς συζήτηση όποιος νομίζει ότι το να λέμε τη γνώμη μας αποτελεί θέση μάχης κάνει λάθος Εδώ συζήτηση κάνουμε σαν φιλαράκια και εγώ ποτέ δεν έχω όρεξη να πω αναίσθητους με την έννοια που είπες τους φίλους μου. Υπάρχουν αμέτρητα θέματα εδώ που είναι ελαφρότατα , υπάρχει και αυτό που νομίζω ότι έχει κάποιο ενδιαφέρον . Ας μιλάμε όμορφα να μη κλειδωθεί Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
21century Δημ. January 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 18, 2006 Το θεμα ειναι μεγαλο φιλαρακια. Πρωτα απο ολα παροτι προστατευονται τα προσωπικα δεδομενα εντουτοις καποιοι επιθυμουν φακελωμα και το θεμα δεν ειναι γιατι το κανουν αλλα ποιοι θα τα εχουν στα χερια τους και πως θα τα αξιοποιησουν. Απλο παραδειγμα. Ξερετε σε ποσα σπιτι φιλων εχουν παρει τηλεφωνο τραπεζες και επιμενουν να πωλουν τραπεζικα προιοντα και μετα αναρωτηθειτε -χωρις να εχετε πιστωτικη ή κατι αλλο- που αντλησαν τα παραπανω στοιχεια. Ξερετε οτι τα πρσωπικα δεδομενα ειναι το προφιλ καθε πολιτη? μηπως τελικα το 1984 του Οργουελ ειναι εδω και δεν το εχουμε καταλαβει? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OveLix Δημ. January 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 18, 2006 ...εχουν παρει τηλεφωνο τραπεζες και επιμενουν να πωλουν τραπεζικα προιοντα και μετα αναρωτηθειτε -χωρις να εχετε πιστωτικη ή κατι αλλο- που αντλησαν τα παραπανω στοιχεια... Το τηλέφωνό μας μαζί με τη διεύθυνση και το όνομά μας είναι δημοσιεύμένα εδώ και δεκαετίες στους τηλεφωνικούς καταλόγους του ΟΤΕ. Εδώ και λίγα χρόνια και ηλεκτρονικά στο whitepages.oteshop.gr Τα στοιχεία του κάθε πολίτη (οικονομικα, οικογενειακά κλπ) τα δίνουμε και με λεπτομέρειες κάθε φορά που ζητάμε δάνειο ή κάρτα. Υπάρχουν φυσικά και περιπτώσεις που οι τράπεζες "ψαρεύουν" πελάτες στα τυφλά αλλά αυτό είναι σπάνιο. Εχετε αναρωτηθεί πόσα άκρως προσωπικά σας στοιχεία έχετε δώσει οικειοθελώς σε τράπεζες, διαγωνισμούς, εταιριές κινητής, club (συλλόγους) διαφόρων τύπων?? Τα στοιχεία σας είναι ήδη γνωστά. Σε όλους. Παράθεση http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OveLix Δημ. January 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 18, 2006 "Είναι προφανές ότι το συγκεκριμένο μέτρο εντάσσεται στο πλαίσιο πολιτικής περιστολής των δημοκρατικών ελευθεριών και των ατομικών δικαιωμάτων, συμπληρώνοντας τους «τρομονόμους» των κρατών - μελών, τον «ευρωτρομονόμο» και τις «τρομοσυμφωνίες», μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ. Εξάλλου, είναι γνωστό ότι οι αμερικανικές αρχές έχουν ζητήσει την προσαρμογή της ΕΕ σ' ένα ενιαίο σύστημα φακελώματος και παρακολούθησης με κοινές προδιαγραφές και υπό την εποπτεία των ΗΠΑ. Στοιχείο αυτού του συστήματος είναι και η αποτύπωση των «βιομετρικών στοιχείων» όλων των πολιτών σε ένα τσιπ, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στις «αρχές» να εντοπίζουν ανά πάσα στιγμή όποιον θέλουν και να έχουν όλα τα απαραίτητα γι' αυτόν δεδομένα." Το παραπάνω απόσπασμα είναι copy-paste από τον Ριζοσπάστη. Θα έπρεπε να το έχεις αναφέρει. No offence... Παράθεση http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
woudoulis Δημ. January 18, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. January 18, 2006 Το παραπάνω απόσπασμα είναι copy-paste από τον Ριζοσπάστη[/url]. Θα έπρεπε να το έχεις αναφέρει. No offence... Αχ σε ευχαριστώ ΟΒΕΛΙΞ γιατί δεν ήξερα από που ήταν Δεν είμαι ΚΚΕ αλλά αν οι άνθρωποι λένε και κάτι που με βρίσκει σύμφωνο δεν έχω πρόβλημα και κόμπλεξ να μη το παραδεχτώ ........ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ALR Δημ. January 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 18, 2006 "Σας φακελώνουμε, γιατί έτσι σας αρέσει!" Το νέο σλόγκαν , θα πιάσει τρελλά:p Δεν μου αρέσει το όλο σκηνικό με τα διαβατήρια και τις παρακολουθήσεις, δεν έχω κέφι να το αναλύσω περισσότερο αλλά δεν μου αρέσει. Τι μπορώ να κάνω ; Ξέρει κανεις ; Μπορώ να μην βγάλω διαβατήριο και νέα ταυτότητα;Μπορώ να πληρώνομαι κάπως αλλιώς , εκτός από την τράπεζα στην οποία καταθέτει ο εργοδότης μου τον μισθό μου; Βασικά, μπορώ να αγοράσω ή να πουλήσω κάτι, χωρίς να μου πάρουν τα στοιχεία, προσωπικά ή μή; Τι θα κάνω , πείτε μου. Όσοι ενδιαφέρεστε πραγματικά και χαλιέστε, αυτό πρέπει να συζητήσετε! Οι άλλοι όλοι, γρήγορα έξω :p Παράθεση iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. January 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 18, 2006 To πρόβλημα έχει να κάνει συγκεκριμένα με τη νέα ταυτότητα και το νέο διαβητήριο ή γενικά με την ιδέα του να έχεις ταυτότητα και διαβατήριο; Αν είναι το δεύτερο το δέχομαι ως άποψη, έχω συζητήσει με άτομα που είναι αντίθετοι σε τέτοιες πρακτικές, και παρόλο που διαφωνούμε καταλαβαίνω πολύ καλά τι λένε. Όταν όμως μου λένε ότι το πρόβλημα είναι το νέο διαβατήριο και η νέα ταυτότητα δε μπορώ να μην κάνω παραλληλισμούς αφενός με τη "Δεξιά του Κυρίου" (βλ. Άνθιμος κλπ - και σε καμία περίπτωση δεν εννοώ τη δεξιά ως πολιτικό χώρο) και αφετέρου με αυτούς που πιστεύουν ότι θα ήταν καλύτερα να είχαμε ενταχθεί στο ανατολικό μπλοκ μετά τον Β΄ Παγκόσμιο. Και φυσικά δε μπορώ να πάρω σοβαρά ούτε τους μεν ούτε τους δε. Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OveLix Δημ. January 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 18, 2006 Ας βάλουμε το ζήτημα στις πραγματικές του διαστάσεις λοιπόν (o τίτλος του θρεντ παραείναι υπερβολικός, θυμίζει τρομολαγνικά δελτία ειδήσεων. Ωστόσο θέμα υπάρχει, απλώς δεν είναι για να τρελαινόμαστε) : Είναι πολύ όμορφο να ξέρει κανείς ότι αν του κλέψουν το αυτοκίνητο το πλήρωμα κάθε περιπολικού θα έχει πρόσβαση στη βάση δεδομένων του υπουργείου συγκοινωνιών και θα μπορεί πατώντας μερικά πλήκτρα ενώ βρίσκεται στην εθνική οδό να ελέγξει κάθε ύποπτο όχημα. Ή ότι αν βρεθεί στο νοσοκομείο από σοβαρό ατύχημα ή ασθένεια ο γιατρός θα βρει μέσα σε ελάχιστα λεπτά στον υπολογιστή το ιατρικό ιστορικό και θα του σώσει τη ζωή κάνοντας τις σωστές ενέργειες. Το πρόβλημα αρχίζει από τη στιγμή που μπαίνει στη μέση το επιχειρηματικό κέρδος. Το όνειρο του κάθε ανώτερου στελέχους των εταιρειών που ενδιαφέρονται για μας είναι η διασύνδεση των διαφόρων αρχείων. Φανταστείτε όλες τις εταιρίες που διατηρούν αρχείο να έχουν πρόσβαση η μία στην άλλη. Οι ασφαλιστικές εταιρείες θα έχουν πρόσβαση στα αρχεία του ΙΚΑ και θα ξέρουν τα πάντα για το ιατρικό ιστορικό μας. Οι υπολογιστές των τραπεζών στην εφορία για να μάθουν τα πάντα για την περιουσία και το εισόδημά μας. Οι εταιρείες πρόσληψης προσωπικού σε τράπεζες, ταμεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα ώστε να ξέρουν τα πάντα για τον υποψήφιο υπάλληλο. Συνεπώς το πρόβλημα δεν είναι η καταγραφή (λίγο πολύ όλοι είμαστε λεπτομερέστατα καταγραμμένοι κάπου, «φακελωμένοι» είναι όσοι έχουν πιστωτικές κάρτες, τραπεζικούς λογαριασμούς, κωδικό στο Χρηματιστήριο, είναι γραμμένοι σε ταμεία υγείας και σύνταξης, κάνουν δήλωση στην εφορία ή αγοράζουν με τιμολόγιο. Τουτέστιν όλοι). Το πρόβλημα είναι η ανεξέλεγκτη διακίνηση των πληροφοριών που μας αφορούν χωρίς να το γνωρίζουμε. Οι αυταρχικές κυβερνήσεις δεν είναι το πρόβλημα πια (στην Ευρώπη πάντα). Από τις μεγάλες εταιρίες πρέπει να φυλαγόμαστε. Óταν ο πολίτης δεν ξέρει ποιος συγκεντρώνει πληροφορίες, για ποιο λόγο και σε ποιον παραδίδονται, ο πολίτης αυτός παύει σιγά σιγά να εξασκεί τα βασικά του δικαιώματα. Όταν κάποιος γνωρίζει πως υπάρχουν πληροφορίες γι' αυτόν, είτε το θέλει είτε δεν το θέλει, αλλάζει τον τρόπο της ζωής του. Δέκα απλά βήματα για να μην μετατραπείτε σε αντικείμενο συναλλαγής 1. Μην απαντάτε σε οτιδήποτε σας ρωτούν. Ζητήστε να μάθετε πώς ακριβώς αξιοποιούνται τα στοιχεία που δίνετε. 2. Διατηρείστε την ισορροπία των πληροφοριών. Ζητήστε να μάθετε τα πάντα για την εταιρία που σας «φακελώνει». Συνεργάτες, θυγατρικές, συμμαχίες, εταιρικοί δεσμοί. 3. Διατηρήστε σχέση εμπιστοσύνης με όσο γίνεται λιγότερες εταιρίες και οργανισμούς. Αν διαπιστώσετε ότι καταχρώνται την εμπιστοσύνη σας δίνοντας στοιχεία σε άλλες εταιρίες διακόψτε τη συνεργασία. 4. Οι εταιρίες που ζητούν τη ρητή δήλωσή σας για να μην χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία σας είναι οι πιθανότεροι διακινητές τους. Οι εταιρίες που ζητούν ρητά την άδειά σας για να το κάνουν είναι απλώς ύποπτοι. 5. Μην δίνετε το νούμερο της πιστωτικής σας κάρτας στο Ιντερνετ αν δεν είστε εντελώς βέβαιοι για την ασφάλεια του site. Ψάξτε στο πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε για το σύμβολο του λουκέτου ή περιμένετε να εμφανιστεί μήνυμα από τον υπολογιστή σας ότι πρόκειται για ασφαλή διεύθυνση. 6. Στο Ιντερνετ μην ψωνίζετε οτιδήποτε από οπουδήποτε. Όσο περισσότεροι έχουν το νούμερο της κάρτας, τη διεύθυνση και το e-mail τόσο το χειρότερο για σας. 7. Μια πολύ φθηνή συνδρομή σε περιοδικό μπορεί να σημαίνει ότι η ταχυδρομική σας διεύθυνση θα «πουληθεί» σε οποιονδήποτε θέλει να σας στείλει διαφημιστικό υλικό. 8. There is no such thing as a free lunch λένε οι Άγγλοι και διατηρήστε την καχυποψία σας σε οτιδήποτε είναι δωρεάν και ταυτόχρονα σας ζητά λεπτομέρειες για την κατάσταση και το εισόδημά σας. 9. Μπορείτε θαυμάσια να πουλήσετε εσείς τα προσωπικά σας στοιχεία, αν θελήσετε, με αντάλλαγμα φθηνότερες υπηρεσίες. Διαπραγματευτείτε τη διακίνηση των στοιχείων σας και διατηρήστε τον έλεγχό τους. 10. Προσαρμοστείτε στη νέα εποχή. Όσα περισσότερα γνωρίζετε τόσο ισχυροποιείστε απέναντι στο εμπόριο που σας χρησιμοποιεί. Διεκδικήστε το μερίδιο που σας αναλογεί. Παράθεση http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SakisPlayer Δημ. January 19, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 19, 2006 diplomat, απο τρόπους, καθόλου διπλωμάτης. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Diplomat Δημ. January 19, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 19, 2006 επειδη, συνεβηκε και πριν λιγες ημερες σε ενα αλλο θεμα, εχω να πω κατι. πιστευω και εγω οτι η συζητηση πρεπει να γινεται σε φιλικο κλιμα, αλλ απο την αλλη ο καθενας ειναι υπευθυνος για αυτα που γραφει αλλα και το τι μπορει καποιος να συμπερανει απο αυτα που γραφει. λοιπον, ο woudoulis εγραψε Ο Ωχαδερφισμός σε όλο του το μεγαλείο ......... και εγω απο αυτο συμπερανα οτι θεωρει κοινωνικα αναισθητους οσους πιστευουν οτι ο κινδυνος δεν ειναι τοσο μεγαλος. δεν το ειπα σε καμμια περιπτωση για να τον θιξω ουτε για να πω οτι ειναι κακος συνομιλητης. ηθελα να πω ουσιαστικα οτι καλο ειναι σε μια συζητηση να μην εχουμε την εντυπωση οτι εχουμε την απολυτη (σωστη) αποψη. αφου οπως λες δεν εννοουσες αυτο δεν εχω λογο να αμφιβαλλω. αλλα μην μου καταλογιζετε οτι βγαζω πραγματα και απο το μυαλο μου, νομιζω οτι ο συνειρμος που εκανα ηταν λογικος. diplomat, απο τρόπους, καθόλου διπλωμάτης. μερικες φορες αυτο που φαινεται σαν μη διπλωματικη πραξη, ειναι προσεχτικα σχεδιασμενο ωστε να ειναι αποψη. σκεωου οταν μπηκε ο αραφατ στον ΟΗΕ με την κουμπουρα στη μεση:rolleyes: Παράθεση A man is walking home one dark night in Belfast. Suddenly a figure with a gun moves out of the shadows and says: "What religion are you?" The fellow replies "I'm an atheist", to which the gunman replies, "Yeah, but a catholic or protestant atheist?" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts