Jump to content

[Επίσημο] Nokia 6280 3G

nervous
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Όταν είχε πρωτοκυκλοφορίσει η έκδοση v.5.92 για το 6280, αν θυμάμαι καλά :worry:, έλεγε στο changelog οτι πλέον θα υποστηρίζεται και η on-line αναβάθμιση firmware..

Αν είναι έτσι, η αναβάθμιση από παλιότερη της 5.92 έκδοση δε μπορεί να γίνει online!

Τι γίνεται όμως αν ήδη υπάρχει στο κινητό η έκδοση v5.92; μήπως η νόκια δεν έχει "ανεβάσει" στο νεότερη έκδοση από τη 5.92 (πχ την 6.10) και γι'αυτό το λόγο μας λέει πως δεν υπάρχει;

Σε αυτό θα μας διεκόλυνε κάποιος φιλος με 6288, αν μπορεί να κάνει online update σε νεότερη έκδοση..

Μα ήδη με την 3.81 το 6280 μπορεί να αναβαθμιστεί over the air δηλαδή μέσω του δικτύου και σύνδεση με κάποιο παρακλάδι της NOKIA (σελίδα wap?) , ωστόσο η σύνδεσή μου δεν μου επιτρέπει να προχωρήσω σε τέτοια δοκιμή, πρόσφατα πήρα τις ρυθμίσεις και απ όσο είδα λειτουργεί, αλλά όπως προείπα το υπόλοιπό μου δεν μου επέτρεψε να συνεχίσω και να δω το κατα πόσο ισχύει αυτή η διαδικάσία αναβάθμισης

Μέλος της θεατρικής

ομάδας Όχι Παίζουμε

"Ποτάμι: Διολίσθηση ύδατος εντός χάντακος ούτινος διαμορφούνται δύο όχθε εκατέρωθεν"

• Απαντήσεις 3,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Μα ήδη με την 3.81 το 6280 μπορεί να αναβαθμιστεί over the air δηλαδή μέσω του δικτύου και σύνδεση με κάποιο παρακλάδι της NOKIA (σελίδα wap?) , ωστόσο η σύνδεσή μου δεν μου επιτρέπει να προχωρήσω σε τέτοια δοκιμή, πρόσφατα πήρα τις ρυθμίσεις και απ όσο είδα λειτουργεί, αλλά όπως προείπα το υπόλοιπό μου δεν μου επέτρεψε να συνεχίσω και να δω το κατα πόσο ισχύει αυτή η διαδικάσία αναβάθμισης

Παιδιά για over the air αναβάθμιση ξεχάστε το! Στην Ελλάδα είμαστε! Συνδέσεις GPRS και 3G είναι πανάκριβες! Ακόμα και σε NOKIA SHOP χωρίς εγγύηση που στοιχίζει 15 ευρώ πιο φθηνά θα βγεί!! Δεν το συζητάμε! Αλήθεια το έχει κάνει κανείς;

Παιδιά για over the air αναβάθμιση ξεχάστε το! Στην Ελλάδα είμαστε! Συνδέσεις GPRS και 3G είναι πανάκριβες! Ακόμα και σε NOKIA SHOP χωρίς εγγύηση που στοιχίζει 15 ευρώ πιο φθηνά θα βγεί!! Δεν το συζητάμε! Αλήθεια το έχει κάνει κανείς;

Προσπάθησα, και κάρτα γιοκ... Δεν είναι μόνο πανάκριβες αλλά και αρκετά αργές, όσο για 3G ούτε συζήτηση, έπρεπε να πάω στο κέντρο για τέτοια δουλειά, στην περιοχή μου υπολειτουργεί... Άρα άλλη μια βόλτα σε NOKIA Shop, έτσι μ έρχεται να το πετάξω...

Και τέλοσπάντων, τί θα γίνει επιτέλους με αυτή τη χώρα? Από το internet μέχρι τα κινητά, πληρώνουμε πολλά περισσότερα από όσα αξίζουν οι οι υπηρεσίες που μας παρέχουν, φανταστείτε, στη Φινλανδία έχουν οπτικές ίνες και τις πληρώνουν όσο πληρώνουμε εμείς τη dsl 1024, Ταχύτητα 100mbit τουλάχιστον κάπου στα 30Ε το μήνα, ενώ εμείς... Έλεος δλδ, λίγο φιλότιμο...

Μέλος της θεατρικής

ομάδας Όχι Παίζουμε

"Ποτάμι: Διολίσθηση ύδατος εντός χάντακος ούτινος διαμορφούνται δύο όχθε εκατέρωθεν"

Όταν είχε πρωτοκυκλοφορίσει η έκδοση v.5.92 για το 6280, αν θυμάμαι καλά :worry:, έλεγε στο changelog οτι πλέον θα υποστηρίζεται και η on-line αναβάθμιση firmware.....

Και αυτό με κάνει να σκεφτώ γιατί μερικά 6280 μετά από αναβάθμιση (σε NOKIA Shops) φαίνονται σαν 6288 (όταν πατήσουμε *#0000#), και ίσως έχουμε ένα λόγο που δεν βγήκε το 6280 στις online... To 6288 βγήκε με 5.92 από την αρχή... Άρα σου κάνει με την 5.92 το

6280 ----->6288 και δεν χρειάζεται να βάλει και το πρώτο στα online.... Λέτε???

Μέλος της θεατρικής

ομάδας Όχι Παίζουμε

Άρα σου κάνει με την 5.92 το

6280 ----->6288 και δεν χρειάζεται να βάλει και το πρώτο στα online.... Λέτε???

Ακριβώς αυτό σκεφτόμουν κι εγώ..

3210-3310-8210-8310-6510-7250-3100-6230-6060-6280-E65-N82+2630-C7-SIII Mini-Moto G 2014-Redmi Note2 prime-Redmi Note3 Pro-Redmi Pro Χ25-Redmi 5 Plus-Mi A2

Άρα, προς το παρόν για 6280 v3.81 και παλαιότερα, αναβάθμιση γίνεται μόνο στα NOKIA shops αφού σύμφωνα με το changelog τόσο της 5.92 όσο και της 3.81(ψάχνοντας το forum δεν βρήκα κάτι σχετικό αλλά όπως είπε ο dmacross) , online αναβάθμιση υποστηρίζεται από την 5.92 και μετά. Στην οποία 5.92 κατά πάσα πιθανότητα το 6280 γίνεται 6288,(κ γι αυτό έχουμε το ίδιο firmware), πράγμα που θα ήθελα να επιβεβαιώσουν φίλοι που έκαναν αναβάθμιση στην 5.92. Εγώ έχω την 3.81 και σκοπεύω να αναβαθμίσω με πρώτη ευκαιρία, και να postarw φυσικά τα αποτελέσματα

Μέλος της θεατρικής

ομάδας Όχι Παίζουμε

Ευχαριστήθηκα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ με τα αποτελέσματα της μπαταρίας. Έστρωσε καλά. Τώρα, αντέχει 4 μέρες, αντιθέτως παλιά που άντεχε άντε το ΠΙΟ ΠΟΛΥ 2 μέρες. Ευτυχώς που έκανα αναβάθμιση.:)

Ρε παιδια γιατι ενω γραφω ενα μήνυμα με μικρα γράμματα στον παραλήπτη είναι κεφαλαία ? Το ιδιο συμβαίνει και εαν κάνω το μήνυμα προεπισκοπηση, μου εμφανίζει ολα τα γράμματα κεφαλαια

Firmwire Ver. 5.92

Το κάνει και σε άλλους αφτο ? Η μήπως είναι καμιά ρύθμιση του κινητού που δεν βλεπω... ?

Ρε παιδια γιατι ενω γραφω ενα μήνυμα με μικρα γράμματα στον παραλήπτη είναι κεφαλαία ? Το ιδιο συμβαίνει και εαν κάνω το μήνυμα προεπισκοπηση, μου εμφανίζει ολα τα γράμματα κεφαλαια

Firmwire Ver. 5.92

Το κάνει και σε άλλους αφτο ? Η μήπως είναι καμιά ρύθμιση του κινητού που δεν βλεπω... ?

Έτσι είναι με τα ελληνικά σε ΟΛΑ τα κινητά, αν δεν κάνω λάθος. Όταν στέλνεις ένα μήνυμα με ελληνικούς χαρακτήρες σε μικρά γράμματα, ο παραλήπτης τα γράμματα θα τα δει μεγάλα, και όχι μικρά όπως το έστειλες εσυ.

Δεν φταίει η firmware.

Firmwire Ver. 5.92

Είναι επειδή έχεις επιλέξει την περιορισμένη υποστήριξη χαρακτήρων. Αν θέλεις να τα στέλνει έτσι όπως τα γράφεις πήγαινε στις ρυθμίσεις μηνυμάτων και άλλαξε την υποστήριξη χαρακτήρων από περιορισμένη σε πλήρης. Να ξέρεις όμως οτι αν το κάνεις το μήνυμα δεν είναι 160 χαρακτήρες. Είναι αρκετά λιγότεροι (δε γνωρίζω ακριβώς πόσοι) και αν τους υπερβείς στέλνει παραπάνω μηνύματα.

Eτσι ειναι σε ολους. Αν θελεις να φαινονται μικρα, θα σε χρεωνει επιπλεον μηνυμα μετα τους 70 χαρακτηρες

ΥΓ: Φοβερος συγχρονισμος, ε?

Παιδια εγω εχω:

V 05.94

14-11-06

Αυτη ειναι η τελευταια εκδοση?

OK

ειδα οτι δεν ειναι η τελευταια!!!

My Phones

In Use: iPhone 5, Samsung Galaxy S3

Είναι επειδή έχεις επιλέξει την περιορισμένη υποστήριξη χαρακτήρων. Αν θέλεις να τα στέλνει έτσι όπως τα γράφεις πήγαινε στις ρυθμίσεις μηνυμάτων και άλλαξε την υποστήριξη χαρακτήρων από περιορισμένη σε πλήρης. Να ξέρεις όμως οτι αν το κάνεις το μήνυμα δεν είναι 160 χαρακτήρες. Είναι αρκετά λιγότεροι (δε γνωρίζω ακριβώς πόσοι) και αν τους υπερβείς στέλνει παραπάνω μηνύματα.

Είναι 70, αλλά με μικρά το στέλνουν μόνο μερικά ή όλα τα ericsson απ όσο γνωρίζω. Αυτό με το σύστημα περιορισμένο-πλήρης (160 χαρακτήρες- 70 χαρακτήρες αντίστοιχα) είναι για τον αριθμό των χαρακτήρων του sms και δεν παίζει ρόλο στο αν θα είναι κεφαλαία ή όχι τα γράμματα.

Μέλος της θεατρικής

ομάδας Όχι Παίζουμε

Είναι 70, αλλά με μικρά το στέλνουν μόνο μερικά ή όλα τα ericsson απ όσο γνωρίζω. Αυτό με το σύστημα περιορισμένο-πλήρης (160 χαρακτήρες- 70 χαρακτήρες αντίστοιχα) είναι για τον αριθμό των χαρακτήρων του sms και δεν παίζει ρόλο στο αν θα είναι κεφαλαία ή όχι τα γράμματα.

Όταν η υποστήριξη μηνυμάτων είναι στο [πλήρης] τότε ο παραλήπτης λαμβάνει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που βλέπεις στην οθόνη σου πριν πατήσεις το πλήκτρο της αποστολής. Αν πληκτρολόγησες μικρά θα σταλθούν μικρά, αν πληκτρολόγησες κεφαλαία θα σταλθούν κεφαλαία, αν πληκτρολόγησες και μικρά και κεφαλαία θα σταλθούν και μικρά και κεφαλαία. Αν δοκίμασες με το τηλέφωνό σου και διαπίστωσες κάτι διαφορετικό τότε το τηλέφωνό σου ή δε δουλεύει σωστά με τη συγκεκριμένη ρύθμιση (σφάλμα στο firmware) ή έχει κάποιο πρόβλημα. Δεν είναι θέμα SE και NOKIA. Αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης της συγκεκριμένης ρύθμισης.

Όταν η υποστήριξη μηνυμάτων είναι στο [πλήρης] τότε ο παραλήπτης λαμβάνει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που βλέπεις στην οθόνη σου πριν πατήσεις το πλήκτρο της αποστολής. Αν πληκτρολόγησες μικρά θα σταλθούν μικρά, αν πληκτρολόγησες κεφαλαία θα σταλθούν κεφαλαία, αν πληκτρολόγησες και μικρά και κεφαλαία θα σταλθούν και μικρά και κεφαλαία. Αν δοκίμασες με το τηλέφωνό σου και διαπίστωσες κάτι διαφορετικό τότε το τηλέφωνό σου ή δε δουλεύει σωστά με τη συγκεκριμένη ρύθμιση (σφάλμα στο firmware) ή έχει κάποιο πρόβλημα. Δεν είναι θέμα SE και NOKIA. Αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης της συγκεκριμένης ρύθμισης.

Στην 3.60 ανεξάρτητα από τη ρύθμιση κεφαλαία τα έστελνε, αλλά επειδή το περιορισμένο των χαρακτήρων δεν μου επέτρεπε να αφήσω την πλήρη υποστήριξη το έκανα περιορισμένη και από τότε δεν το άλλαξα, ενρω καν τι κάνει η 3.81....

Μέλος της θεατρικής

ομάδας Όχι Παίζουμε

Λοιπόν! Έχω στα χέρια μου ένα 6288 με λειτουργικό 6.10! Eίναι το τελευταίο του 6280. Όταν πατήσω *#0000#, μου βγάζει:

Nokia 6280

V 06.10

21-12-06

RM-78

Πάντως το τηλέφωνο λειτουργεί άψογα. Η αναβάθμιση έγινε σε Nokia Shop της Δελφών στη Θεσσαλονίκη. Αρχικά το 6288 είχε την 5.92 και όταν του έκαναν αναβάθμιση είχε πλέον την 6.10 του 6280 :shifty:

Λοιπόν! Έχω στα χέρια μου ένα 6288 με λειτουργικό 6.10! Eίναι το τελευταίο του 6280. Όταν πατήσω *#0000#, μου βγάζει:

Nokia 6280

V 06.10

21-12-06

RM-78

Πάντως το τηλέφωνο λειτουργεί άψογα. Η αναβάθμιση έγινε σε Nokia Shop της Δελφών στη Θεσσαλονίκη. Αρχικά το 6288 είχε την 5.92 και όταν του έκαναν αναβάθμιση είχε πλέον την 6.10 του 6280 :shifty:

καλημερα

τι διαφορες βλεπεις απο το παλιο???

Να γελάτε ,....... γιατί είναι μεταδοτικό !!!!!!:lol:

καλημερα

τι διαφορες βλεπεις απο το παλιο???

Δεν μπορώ να πω ότι άλλαξε κάτι, όμως βλέπω πως στην ταχύτητα αποθήκευσης εικόνας από την κάμερα, είναι λίγο πιο γρήγορο από πριν. Το ίδιο ισχύει και για τον χρόνο που κάνει για να παγώσει το βίντεο (play-pause). Πριν έκανε περίπου μισό δευτερόλεπτο και τώρα είναι σχεδόν άμεση η απόκριση. Σε κλήσεις, ταχύτητα μενού κλπ δεν βλέπω κάτι καλύτερο. Ίσως τελικά να μην αξίζει και τον κόπο. Ειδικά με τους κινδύνους της on-line αναβάθμισης...

Δεν μπορώ να πω ότι άλλαξε κάτι, όμως βλέπω πως στην ταχύτητα αποθήκευσης εικόνας από την κάμερα, είναι λίγο πιο γρήγορο από πριν. Το ίδιο ισχύει και για τον χρόνο που κάνει για να παγώσει το βίντεο (play-pause). Πριν έκανε περίπου μισό δευτερόλεπτο και τώρα είναι σχεδόν άμεση η απόκριση. Σε κλήσεις, ταχύτητα μενού κλπ δεν βλέπω κάτι καλύτερο. Ίσως τελικά να μην αξίζει και τον κόπο. Ειδικά με τους κινδύνους της on-line αναβάθμισης...

Πολυ λένε οτι τους βελτιώθηκε η αυτονομία της μπαταρίας... αφτο είναι πολύ καλό αν όντως ισχύει

Πολυ λένε οτι τους βελτιώθηκε η αυτονομία της μπαταρίας... αφτο είναι πολύ καλό αν όντως ισχύει
Ακόμα δεν ξέρω να σου πω. Το πήγα για αναβάθμιση πλήρως φορτισμένο κι ακόμα έχει περίπου 75%. Λογικά ναι, βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο η αυτονομία του :)

Παιδια νεος κ γω στα κολπα.Επειδη μπερδευτικα να κανω μια ερωτηση.Εχω το 6280 με version 5.92 αν το κανω αναβαθμιση θα παει στην 6.10 αποτι καταλαβα σωστα?Θα εχει το μενου απο το 6288?
Nokia:6120c,6500,N73,N81 / Toshiba G810 Portege WM6.5 / Apple iPhone 3GS 16GB / Samsung Galaxy S II / Samsung Galaxy S4 9505 stock

Παιδια νεος κ γω στα κολπα.Επειδη μπερδευτικα να κανω μια ερωτηση.Εχω το 6280 με version 5.92 αν το κανω αναβαθμιση θα παει στην 6.10 αποτι καταλαβα σωστα?Θα εχει το μενου απο το 6288?

Θα έχεις το μενού που έχεις και τώρα με τη 5.92

3210-3310-8210-8310-6510-7250-3100-6230-6060-6280-E65-N82+2630-C7-SIII Mini-Moto G 2014-Redmi Note2 prime-Redmi Note3 Pro-Redmi Pro Χ25-Redmi 5 Plus-Mi A2

Ούτως ή άλλως, το μενού των 6280 και 6288 είναι ακριβώς το ίδιο, άσχετα με την έκδοση που "φοράνε".

Ούτως ή άλλως, το μενού των 6280 και 6288 είναι ακριβώς το ίδιο, άσχετα με την έκδοση που "φοράνε".

Όλα τα S40 αυτής της έκδοσης, έχουν το ίδιο μενού, δεν αλλάζει τίποτα από συσκευή σε συσκευή, το μόνο που μπορείς να αλλάξεις είναι η προβολή, πχ λίστα ή εικονίδια. Τίποτε περισσότερο...

Μέλος της θεατρικής

ομάδας Όχι Παίζουμε

Thanks παιδια για τις info!Αρα ουσιαστικος λογος αναβαθμισης αυτη την στιγμη δεν συντρεχει.Με την 5.92 μπορω να κανω update μονος μου?Που πρεπει να συνδεσω το κινητο κ απο που κατεβαζουμε?
Nokia:6120c,6500,N73,N81 / Toshiba G810 Portege WM6.5 / Apple iPhone 3GS 16GB / Samsung Galaxy S II / Samsung Galaxy S4 9505 stock