Jump to content

Ευρώ vs Δραχμή


Guest RouKouNas
 Κοινοποίηση

Δραχμή η Ευρώ  

180 members have voted

  1. 1. Δραχμή η Ευρώ

    • Θέλω να ξαναγυρίσουμε στις Δραχμές..
      85
    • Καλά είναι τα Ευρώ.. Ας μείνουμε με αυτά..
      90
    • Δεν με απασχολεί.. Έτσι κι αλλιώς άλλος πληρώνει..
      5


Recommended Posts

Είναι φυσικό να υπάρχουν αυτές οι τιμές στις καντίνες των αεροδρομίων, σταθμών τρένων κ.τ.λ. όσο θα υπάρχουν καταναλωτές που θα αγοράζουν από αυτές. Μια είναι η λύση, μην αγοράζεται ένα προϊόν όταν θεωρείτε ότι αυτό είναι ακριβό, και να δείτε μετά πως θα ρίξουν τις τιμές.
ΦΤΑΙΕΙ, που είμαστε αυτοί που είμαστε. Και που δεν θ' αλλάξουμε ποτέ.
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 185
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Είναι φυσικό να υπάρχουν αυτές οι τιμές όσο υπάρχουν καταναλωτές που θα αγοράζουν. Μια είναι η λύση, μην αγοράζεται ένα προϊόν όταν θεωρείτε ότι αυτό είναι ακριβό, και να δείτε μετά πως θα ρίξουν τις τιμές.

ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΩ ΕΠΑΥΞΑΝΩ

Link to comment
Share on other sites

Έλεος πια με αυτά τα αεροδρόμια. Από ποιότητα είναι η χειρότερη δυνατή και οι τιμές τους πολυτελείας :mad: ...
Link to comment
Share on other sites

Λέτε να'χουν πλαφόν οι... τσίχλες? :D

Πάντως κ γω τόσο θα τις πουλούσα αφού υπάρχουν τόσα πολλά κορόιδα ν'αγοράσουν. Ο επίκουρος τα είπε όλα σε μια γραμμή :)

Link to comment
Share on other sites

Για σιγουρα αποτελεσματα παντως ριξε ενα φωνι στο Αλτερ...Παυλοπουλος και Τσιαμτσικας ψοφανε για κατι τετοια χεχε ειναι ικανοι να αφιερωσουν ολο το δελτιο στο θεμα !!!

http://img230.imageshack.us/img230/962/shirtlw.jpg

In this light and on this evening

Link to comment
Share on other sites

[off topic ΙΙ]Ευρώ vs Δραχμή

 

Και το θέμα του Arky,για την αισχροκέρδια στο αεροδρόμιο της Σάμου,μεταφέρθηκε εδώ μιας και το θεώρησα σχετικό.

 

ON topic plz.

Πληροφορίες για ο,τιδήποτε = PM.

Μα που ξέρεις, μπορεί,

να ταξιδέψουμε μια μέρα ή μια νύχτα μαζί.

Link to comment
Share on other sites

Χρησιμοποιειστε το 1520. Το εχω κανει δυο τρεις φορες και ειναι πολυ εξυπηρετικοι -κι επειδη θελουν να δειξουν οτι δουλευουν καμμια φορα και παρα πολυ εξυπηρετικοι!(σε μενα προχωρησαν καταγγελια συμβολαιου απο μονοι τους). Στειλτε mail στη Γενικη Γραμματεια Καταναλωτη. Τραβηξτε φωτογραφιες τα ταμπελακια με τις τιμες κι αφηστε τους να λενε οτι θα φωναξουν την αστυνομια (ας τη φωναξουν αν τολμανε). Και πανω απολα να μαθουμε να μπουκοταρουμε το ακριβο, το κακο ποιοτικα το οτιδηποτε που προσπαθουν να μας περασουν. Ειναι ελευθερη αγορα, κι εχουμε δικαιωματα επιλογης, αυτη ειναι η δυναμη μας. Αν για δυο μερες δεν ψωνιζε κανεις οτιδηποτε μεσα απο τα αεροδρομια τι νομιζετε οτι θα γινονταν;

http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg

Lord, let me be the person my dog thinks I am

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Πάλι καλά που υπάρχει το ευρώ

 

Αν το ευρώ ήταν άνθρωπος και οι κοινοί θνητοί ψήφιζαν ποιος θα πάει στην κόλαση, το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα θα έθετε σίγουρα σοβαρή υποψηφιότητα για μια θέση μ’ όλες τις κατάρες που έχει ακούσει. Τουλάχιστον στη χώρα μας.

 

Η πλειοψηφία του κόσμου θεωρεί την εισαγωγή του ευρώ υπεύθυνη για την σημαντική άνοδο των τιμών αρκετών προϊόντων και υπηρεσιών, λησμονώντας τα κύρια αίτια του πληθωρισμού στη χώρα μας. Την υπερβάλλουσα ζήτηση, την ολιγοπωλιακή διάρθρωση αρκετών αγορών, τα κλειστά επαγγέλματα, την ύπαρξη μη εμπορεύσιμων προϊόντων και υπηρεσιών που δεν είναι εκτεθειμένα στον ανταγωνισμό και άλλους.

 

Η μάζα του κόσμου παραβλέπει επίσης το γεγονός ότι το ευρώ ”ευθύνεται” για τα χαμηλότερα επιτόκια στη χώρα εδώ και πολλές γενιές. Τα χαμηλά επιτόκια επέτρεψαν σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας να δανεισθούν φθηνά χρήματα για να αγοράσουν, κατασκευάσουν η επισκευάσουν σπίτι, να αγοράσουν αυτοκίνητο και άλλα διαρκή καταναλωτικά αγαθά.

 

Τα χαμηλά επιτόκια επέτρεψαν επιπλέον στις επιχειρήσεις να μειώσουν τα χρηματοοικονομικά τους έξοδα και το κόστος του κεφαλαίου κίνησης. Έκαναν επίσης εφικτές πολλές επενδύσεις παγίου κεφαλαίου αφού το χαμηλό κόστος δανεισμού κατέστησε θετική την παρούσα αξία πολλών επενδύσεων.

 

Με άλλα λόγια, το ευρώ, το οποίο θεωρείται από τους περισσότερους υπεύθυνο για την ακρίβεια, όμως συνέβαλε αποφασιστικά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας τα τελευταία χρόνια.

 

Όμως, οι πρόσφατες αναταράξεις στις αναδυόμενες αγορές με την σημαντική διολίσθηση των εθνικών νομισμάτων και κεφαλαιαγορών ήλθε να μας υπενθυμίσει πόσο πολύ πιο ευάλωτοι θα ήμασταν αν νόμισμά μας δεν ήταν το ευρώ.

 

Μια ματιά σ’ ορισμένες αναδυόμενες αγορές στις οποίες ανήκαμε κι εμείς πριν λίγα χρόνια είναι αρκούντως αποκαλυπτική. Η τουρκική λίρα είχε διολισθήσει πάνω από 16% έναντι του ευρώ από την 1η Μαΐου μέχρι χθες με την ισοτιμία να κλείνει στο 1,94 χθες έναντι 1,66 το ίδιο διάστημα. Το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης τα πήγε λίγο καλύτερα αφού υποχώρησε 8,5% την ίδια περίοδο.

 

Αν μάλιστα μερικοί πιστεύουν ότι η Τουρκία δεν είναι καλό παράδειγμα, δεν έχουν παρά να ρίξουν μια ματιά σ’ άλλες αναδυόμενες αγορές της Ευρώπης, όπως η Ρωσία και η Πολωνία. Η διολίσθηση των εθνικών τους νομισμάτων είναι όντως μικρότερη σε σχέση με την τουρκική λίρα, όμως οι χρηματιστηριακές απώλειες της Ρωσίας είναι παραπλήσιες.

 

 

Αν λοιπόν δεν υπήρχε το ευρώ, τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια της δραχμής θα ήταν σε πολύ υψηλότερα επίπεδα και πιθανόν η Τράπεζα της Ελλάδος να έσπευδε να τα ανεβάσει κι άλλο για να προστατεύσει το εθνικό νόμισμα και να προλάβει την ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων.

 

Τι θα σήμαιναν τα υψηλότερα επιτόκια για τους δανειζόμενους και η αβεβαιότητα για την πορεία της συναλλαγματικής ισοτιμίας της δραχμής έναντι του δολαρίου δεν είναι δύσκολο να υποθέσει κανείς. Κι όχι μόνο αυτό.

 

Αρκεί να δει κανείς πόσο αρνητικά αντέδρασαν οι αναδυόμενες αγορές στην προοπτική της περαιτέρω ανόδου των επιτοκίων του δολαρίου από την Fed πρόσφατα για να καταλάβει πόσο ευάλωτες είναι. Μέχρι και η ανεπτυγμένη Σοφοκλέους ένοιωσε τους τριγμούς, επιβεβαιώνοντας την διαπίστωση που κάναμε στις αρχές Μαΐου για τον ”αναδυόμενο κίνδυνο του Χ.Α. από την Fed” με η χωρίς περαιτέρω άνοδο των αμερικανικών επιτοκίων.

 

Οι έλληνες έχουμε βραχύβια μνήμη. Ευτυχώς, λοιπόν που υπάρχει το ευρώ, το οποίο κατηγορούμε, για να μας προστατεύει από τα χειρότερα.

 

Από το euro2day.gr

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Σωστο το κειμενο , οι περισσοτεροι κατηγορουν το ευρω για την ανοδο των τιμων...ομως γι'αυτη την ανοδο αποκλειστικα υπευθυνη ειναι η αγορα οχι το νομισμα!Οι αισχροκερδεις μικροεπιχειρησεις εκμεταλλευτηκαν την αλλαγη του νομισματος γιατι οι περισσοτεροι δεν το ειχαν συνηθισει και ανεβαζαν τις τιμες προκλητικα...η ευρωπαϊκη ολοκληρωση ξεκινα απο την οικονομια και το ενιαιο νομισμα και ειμαστε στον σωστο δρομο αν και διερχομαστε μια κριση με το συνταγμα , η οποια λογικα θα ξεπεραστει.
Link to comment
Share on other sites

Όρθον, άλλωστε όταν πήγαν να κάνουν κάτι παρόμοιο σε άλλες χώρες, π.χ. στην Ολλανδία σε μπαρ, εστιατόρια, καφέ κλπ, ο κόσμος απλά δεν πήγε και τους ανάγκασε να τις μειώσουν.

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

Link to comment
Share on other sites

Όρθον, άλλωστε όταν πήγαν να κάνουν κάτι παρόμοιο σε άλλες χώρες, π.χ. στην Ολλανδία σε μπαρ, εστιατόρια, καφέ κλπ, ο κόσμος απλά δεν πήγε και τους ανάγκασε να τις μειώσου.

Ε βεβαια οι ξενοι δεν ειναι ζωα να πληρωνουν οσο-οσο για ενα καφεδακι...:mad: εχουν & πανισχυρους συνδεσμους καταναλωτων πουτους προστατευουν,ενω εμεις...:X

 

Ας μην υπηρχε το ευρω & θα βλεπαμε πώς θα πουλιουταν τοσα αυτοκινητα,ρουχα,συσκευες,μεχρι & σπιτια με δανεια & δοσεις...αντι να ευχαριστει ο Ελληνας το κοινο νομισμα που του επετρεψε,ακομα & φτωχος ή μικρομεσαιος,να μπορει να αποκτησει ανα πασα στιγμη σχεδον οποιοδηποτε καταναλωτικο αγαθο,διαμαρτυρεται κιολας...:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...