Jump to content

Ευρώ vs Δραχμή

Guest RouKouNas
 Κοινοποίηση

Δραχμή η Ευρώ  

180 members have voted

1. 1. Δραχμή η Ευρώ

• Θέλω να ξαναγυρίσουμε στις Δραχμές..
      85
    • Καλά είναι τα Ευρώ.. Ας μείνουμε με αυτά..
      90
    • Δεν με απασχολεί.. Έτσι κι αλλιώς άλλος πληρώνει..
      5

Recommended Posts

Γιάννη αυτό που λές για τα δεκαδικά, θα φανεί στην πράξη εδώ, μια και το νόμισμά μας -Λίρα Κύπρου- επιβάλλει τις υποδιαιρέσεις. Θα δούμε πώς θα μας επηρεάσει όταν με το καλό (γύρω στο 2007) το € θα γίνει και το δικό μας νόμισμα.

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

• Απαντήσεις 185
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Μάλλον μερικοί μπερδεύουν την έμφυτη τάση του Έλληνα για αρπαχτή με το ευρώ. Σιγά μην κατηγορήσω για την αύξηση των τιμών μέχρι και 300% το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα. Ο ένας Έλληνας ^%$%^@# τον άλλο και και οι δύο την ελληνική οικονομία. Απλά τα πράγματα....

Κάποιοι έχουν ξεχάσει μάλλον τα επιτόκια, τις υποτιμήσεις, τον πληθvρισμό, την διολίσθηση (που αύξαναn συνεχώς το δημόσιο χρέος) και πολλά άλλα όμορφα που επικρατούσαν επί δραχμής. Εγώ να θυμήσω απλά ότι σε κάθε υποτίμηση ήταν τα κερδοσκοπικά, κακά κεφάλαια που στόχευσαν τη δραχμούλα μας.

Για να μην μιλήσουμε για τους ασφυκτικούς περιορισμούς σε συνάλλαγμα που δικαιούνταν όσοι έφeυγαν στο εξωτερικό και άλλα πολλά. Την σκατοδραχμή είχαμε ρε παιδιά. Δεν είχαμε το μάρκο.

Σε σχέδια για το καλοκαίρι, υπολογισμένα, πιο φτηνά θα μου έρθουν 5 μέρες με αυτοκίνητο στην Ευρώπη (ιταλία, ελβετία, γερμανία), παρά 5 μέρες Σαντορίνη, και βέβαια δεν θα προτιμήσω τη Σαντορίνη. Περαστικά μας :mad:

Το ίδιο και για εμένα, αλλά βάλε 8 ημέρες και την Αυστρία στο πρόγραμμά σου.

http://skopia.digitalrice.com/ads/myphone-skopia.jpg

Ελληνικός στρατός και στρατιωτική θητεία - http://www.ellinikos-stratos.com/

Collecting coins - http://www.fleur-de-coin.com/

Με 2,50 ευρώ δεν υπάρχει καφές στην Αθήνα. Εκτός αν εννοείτε τίποτα Everest κ.λ.π. Στην Γλυφάδα ο καφές κάνει το λιγότερο 3,50 ευρώ και από όσο γνωρίζω υπάρχουν καφετέριες που τον χρεώνουν 4,5 και πάνω. Όμως δεν μπορείς να πας και πουθενά αλλού. Εγώ βέβαια επειδή έχω σκυλοβαρεθεί την Γλυφάδα κάνω το εξής με φίλους μου: 1η λύση) λεωφορείο ως το Σύνταγμα, μετρό ως την Ομόνοια, Ηλεκτρικός ως το Μαρούσι και μετά στα Flocafe κάτω από τον σταθμό του Ηλεκτρικού. 2η λύση) Α1 ως τον Πειραιά. Ορισμένες φορές όταν πηγαίνω στην Γλυφάδα για καφέ και δεν γουστάρω εκείνη την ώρα την καφετέρια με τα 3,5 ευρώ, πηγαίνω σε άλλη που έχει 4 ευρώ ο καφές μόνο και μόνο για το ότι έχει ΠΟΛΥ πιο ωραίο περιβάλλον. Τώρα στην Ηγουμενίτσα που είμαι ως φοιτητής, ο καφές ΔΕΝ κοστίζει πάνω από 2 ευρώ. Κάποιες καφετέριες τον έχουν 1,50 ευρώ!! Όλες οι καφετέριες της Ηγουμενίτσας κάνουν ΠΟΛΥ καλύτερο καφέ από τις καφετέριες στην Γλυφάδα. Έτσι π.χ. ενώ στην Αθήνα πάω μια φορά την ημέρα για καφέ, εδώ μπορώ να πάω 2 φορές την ημέρα. Εδώ βλέπεις όλες τις καφετέριες γεμάτες. Πάντα ήμουν κατά του ευρώ. Από τότε που μπήκε μας έχει καταστρέψει. Τα πάντα ακρίβυναν. Πλέον το κέρμα του 1 ευρώ το έχουμε όπως το κέρμα των 100 δραχμών... Για πολλά προϊόντα ακούς: "1 ευρώ παρακαλώ" ενώ για τα ίδια προϊόντα όσο είχαμε δραχμές "150 δραχμές παρακαλώ" . Ενώ το πεντοχίλιαρο επί δραχμών ήταν τρελά λεφτά, τώρα τα αντίστοιχα 14,67 ευρώ δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ. Μπορεί να φύγουν σε μερικές ώρες. Κάτι τελευταίο που αφορά σούπερ μάρκετ και κλείνω: για πολλά προϊόντα δεν θα πάω στον Βασιλόπουλο, Μαρινόπουλο κ.λ.π. αλλά στα Lidl που τα ίδια πράγματα τα έχουν σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Με τον πατέρα μου όταν ήρθα στην Ηγουμενίτσα πήγαμε πρώτα στα Lidl. Πήραμε τόσα πράγματα που θα χρειαζόμασταν σε λίγο δεύτερο καρότσι. Πόσα πληρώσαμε; 120-125 ευρώ. Για τα ίδια πράγματα στον Μαρινόπουλο θα πληρώναμε το λιγότερο 200 ευρώ... Αυτό νομίζω τα λέει όλα.
Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/

Την σκατοδραχμη;!!!

Φίλε με αφηνεις αφωνο.

Απο αυτην την δραχμη ξεκινησαν ολα και συγκεκριμενα απο το ταλαντο.

Αν θελετε να μαθετε τι καταστορφη κανανε στην Ελλαδα οι πολιτικοι μας ρωτηστε μερικους ιστορικους να σας πουν απο που ξεκιναει η ιστορια των νομισματων.

Μεχρι και ο Αλεξανδρος, ναι ο Μεγας, εχει το νομισμα του, με το κεφαλι του απο την μια.

Βασιλιαδες στην αρχαια Ελλαδα φτιαξανε νομισματα.

Δεν ειναι τοσο απλο να βριζεις ενα νομισμα που η ηλικια του μετραει 1000αδες χρονια. Απο προ Χριστού!

Μετα εχουμε τον αλλο. Να λεει οτι τα δανεια γιναν ποιο φτηνα.

Κουνια που σε κουναγε. Χαμηλωσανε την δοση, αυξησανε τους μηνες, βαρεσανε και τα επιτοκια και εσυ οταν κανεις τους υπολογισμους για ενα δανειο χ μετα απο 7 χρονια θα σου βγει χ*2.

Δυνατο ευρώ!

Εγω δεν θα σας πω οσα προαναφερθηκαν. Καποιοι σε καποια πραγματα εχετε δικιο.

Αλλα σκεφτητε το εξης.

Καντε μια λιστα με ολα τα προϊόντα που αγοραζετε κατα κόρον μεσα 15 μερες.

Καντε την μετατροπη σε δραχμες και σκεφτειτε ποσο εκαναν επι δραχμης ή πόσο θα μας κόστιζε επι δραχμης.

Ενα παραδειγμα ειναι αυτο με τις ντοματες Κρήτης. Ποια η διαφορα με τις κανονικες ντοματες που κανουν 80 λεπτά; Απλα τους ριχνουν ορμονες, τα κανουν ποιο μεγαλα και τσουκ ποιο μεγαλη η τιμη. 511 δραμχες ή 1.5 ευρώ

Ενα αλλο παραδειγμα που εχω στο νου μου. Το Πάσχα φαγαμε ντοπιο αρνί ή κατσικη στην διπλασια τιμη από ο,τι το ξένο. (δεν λεω τιποτε μιας και δεν το καταλαβαινω το γιατι αυτη η διαφορα).

Η μαγκια των Λιντλ φιλε ειναι μια. ΔΕΝ πανε ΠΟΤΕ σε Ελληνα μεσαζοντα και σε κανεναν μεσαζοντα. Πανε κατευθειαν στο παραγωγο.

Βλεπουμε τα χαλια των μεσαζοντων. Η πατατα πουλιοταν απο τους παραγωγους 0,19 ευρω. Ο Ελληνας μεσαζοντας θα την μοσχοπουλησει με 0,50 ευρω. Θα την εδινε στο πωλητη κι αυτος θα μας το δωσει με τιμη που μπορει να ξεπερασει και το 1 ευρω. Η αισχροκερδεια εναντι της κερδοσκοπιας.

Για να κανω κι εναν διαχωρισμο. Το μεν εμπεριεχει την λεξη ΅αισχρος, το δε τη λεξη ΅σκοπός΅. Δυο αντιθετα και τελειος διαφορετικα πραγματα.

Α, και κατι ακομα. Τα Λιντλ γραφουν με ΚΑΘΑΡΑ γραμματα απο ποια χωρα ειναι ενα προϊόν.

Και ποτε στα 3,4 χρονια που δουλευουν εδω στην Ελλαδα δεν εχουν ουτε ΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ. Και οι Ελληνες βαρανε και βαρανε και βαρανε. Αυτο τα λεει παλι ολα.

Γιατι ρε φιλε να αγορασω εγω το ρυζι 50% ποιο ακριβα απο περυσι οταν στο παραγωγο του εριξες την τιμη και απο 120 δραχμες περνει τωρα 70;

Ναι οπως το ακουσατε. Περυσι το ρυζι κοστιζε 70 δραχμες οταν προπερυσι πουλιοταν 120! (απο τον παραγωγο)

Δεν ειναι τοσο απλο να βριζεις ενα νομισμα που η ηλικια του μετραει 1000αδες χρονια. Απο προ Χριστού!

Κοίταξε, επειδή είμαι συλλέκτης να σου υπενθυμίσω ότι η δραχμή μετράει περίπου 180 χρόνια και όχι χιλιάδες. Μην υπολογίζεις και τις τεράστιες ενδιάμεσες περιόδους (χιλιετίες) που δεν υπήρχε ως νόμισμα.

Τώρα ως προς τα υπόλοιπα που λες, το πρόβλημα είναι η αισχροκέρδια του μεσάζοντα και όχι το ευρώ. Διάβασε το post σου και θα παρατηρήσεις ότι από αυτά που γράφεις δεν προκύπτει 'ευθύνη' του ευρώ.

http://skopia.digitalrice.com/ads/myphone-skopia.jpg

Ελληνικός στρατός και στρατιωτική θητεία - http://www.ellinikos-stratos.com/

Collecting coins - http://www.fleur-de-coin.com/

Δλδ καλύτερα να πληρώνεις κάτι 200 και 300% πάνω αρκεί ΟΤΑΝ και ΑΝ βγεις εξωτερικό να μην χρειαστεί να στηθείς σε ουρά για συνάλλαγμα. :worry:

Δεν ειναι τοσο η ουρα,οσο η διαφορα στις ισοτιμιες(συντριπτικη κατα της δραχμης)& η ανεπαρκεια σε πολλα αεροδρομια του παλιου μας νομισματος...

Και γενικα δεν θα ειχα τετοιο προβλημα αν για 3 χρονια που ημουν στην Ιταλια δεν καταλαβαινα τη διαφορα μεταξυ του να εχεις ενα ΚΟΙΝΟ νομισμα & να πρεπει να αλλαζεις συνεχεια μεταξυ 2 νομισματων...δες τι επαθε ο φιλος mario fit για να καταλαβεις ποσο εξυπηρετει το ευρω...μου'χει τυχει & μενα κατι παρομοιο,οχι τοσο ασχημο βεβαια,να τρεχω βραδυατικα στο αεροδρομιο(στο εξωτερικο)για ν'αλλαξω τις δραχμες μου & να μη βρισκω ανοιχτη τραπεζα ή γκισε...ε,ειναι λιγο τραγικο να κυκλοφορεις σε ξενη χωρα χωρις-ουσιαστικα-καθολου λεφτα στα χερια σου... :worry:

Και οσο για τις ανατιμησεις,ειναι πραγματικα αστειο να λεμε πως φταιει το ευρω επειδη πχ. τα 30 λεπτα δεν ακουγονται το ιδιο "βαρια" με το παλιο κατοσταρικο...νεοι ανθρωποι ειμαστε...να τα μπερδευαν οι γιαγιαδες & οι παππουδες μας ενταξει,αλλα οχι εμεις... :!:

Έχω να ρωτησω κατι ολους σας,

εαν για παραδειγμα (λεμε τωρα πραγμα αδυνατο βεβαια) ξαναγυρνουσαμε στις δραχμες και την επομενη μερα σας ελεγαν οτι:

Θα περνεις για μισθο 220000 δραχμες και:

ενας καφες θα κοστιζει 1300 δραχμες

ενα πακετο τσιγαρα 950 δραχμες

ενα ποτο σε ενα μπαρ 5000 δραχμες

ενα αναψυκτικο απο το περιπτερο 340 δραχμες

ενα μπουκαλι νερο 340 δραχμες

ενα παγωτο 680 δραχμες

ενα σουβλακι 610 δραχμες

μια πιτσα 3000 δραχμες

ενα cinema 2700 δραχμες

τι απο ολα αυτα θα κανατε?

Εχετε χασει το νοημα του θεματος νομιζω μερικοι.. Οταν λεμε να γυρισουμε στις δραχμες δεν μιλαμε να μεινουν οι τιμες στα ιδια επιπεδα.. Πιστευω οτι τα παραπανω παραδειγματα ειναι τρανταχτα για να καταλαβουμε τι πληρωνουμε και ποσο.. Και μη μου πειτε οτι θα κανατε κατι απο αυτα πληρωνοντας το σε δραχμες γιατι θα τραβηξω τα βυζια μου..

Πιστεύεις ότι αν γυρίσουμε στις δραχμές οι τιμές θα επιστρέψουν στα τότε επίπεδα;

Έχω ξαναρωτήσει, έχουν ρωτήσει και άλλοι, μια ξεκάθαρη απάντηση (ΝΑΙ ή ΟΧΙ) δεν έδωσε ακόμα κανένας που θέλει επιστροφή στη δραχμή...

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Την σκατοδραχμη;!!!

Φίλε με αφηνεις αφωνο.

Απο αυτην την δραχμη ξεκινησαν ολα και συγκεκριμενα απο το ταλαντο.

Αν θελετε να μαθετε τι καταστορφη κανανε στην Ελλαδα οι πολιτικοι μας ρωτηστε μερικους ιστορικους να σας πουν απο που ξεκιναει η ιστορια των νομισματων.

Μεχρι και ο Αλεξανδρος, ναι ο Μεγας, εχει το νομισμα του, με το κεφαλι του απο την μια.

Βασιλιαδες στην αρχαια Ελλαδα φτιαξανε νομισματα.

Κάτσε, θα μας κουφάνεις τώρα.

Το ότι οι αρχαίοι Αθηναίοι είχαν μια χρηματική μονάδα που τη λέγανε δραχμή (που δεν ήταν καν νόμισμα, απλά συμβόλιζε το πόσοι οβολοί χώραγαν στη χούφτα του χεριού) σημαίνει ότι η δραχμή που κόπηκε κάμποσες χιλιάδες χρόνια μετά έχει ιστορία χιλιάδψν ετών; :confused:

Μετα εχουμε τον αλλο. Να λεει οτι τα δανεια γιναν ποιο φτηνα.

Κουνια που σε κουναγε. Χαμηλωσανε την δοση, αυξησανε τους μηνες, βαρεσανε και τα επιτοκια και εσυ οταν κανεις τους υπολογισμους για ενα δανειο χ μετα απο 7 χρονια θα σου βγει χ*2.

Δυνατο ευρώ!

Εγω δεν θα σας πω οσα προαναφερθηκαν. Καποιοι σε καποια πραγματα εχετε δικιο.

Αλλα σκεφτητε το εξης.

Καντε μια λιστα με ολα τα προϊόντα που αγοραζετε κατα κόρον μεσα 15 μερες.

Καντε την μετατροπη σε δραχμες και σκεφτειτε ποσο εκαναν επι δραχμης ή πόσο θα μας κόστιζε επι δραχμης.

Ενα παραδειγμα ειναι αυτο με τις ντοματες Κρήτης. Ποια η διαφορα με τις κανονικες ντοματες που κανουν 80 λεπτά; Απλα τους ριχνουν ορμονες, τα κανουν ποιο μεγαλα και τσουκ ποιο μεγαλη η τιμη. 511 δραμχες ή 1.5 ευρώ

Ενα αλλο παραδειγμα που εχω στο νου μου. Το Πάσχα φαγαμε ντοπιο αρνί ή κατσικη στην διπλασια τιμη από ο,τι το ξένο. (δεν λεω τιποτε μιας και δεν το καταλαβαινω το γιατι αυτη η διαφορα).

Η μαγκια των Λιντλ φιλε ειναι μια. ΔΕΝ πανε ΠΟΤΕ σε Ελληνα μεσαζοντα και σε κανεναν μεσαζοντα. Πανε κατευθειαν στο παραγωγο.

Βλεπουμε τα χαλια των μεσαζοντων. Η πατατα πουλιοταν απο τους παραγωγους 0,19 ευρω. Ο Ελληνας μεσαζοντας θα την μοσχοπουλησει με 0,50 ευρω. Θα την εδινε στο πωλητη κι αυτος θα μας το δωσει με τιμη που μπορει να ξεπερασει και το 1 ευρω. Η αισχροκερδεια εναντι της κερδοσκοπιας.

Για να κανω κι εναν διαχωρισμο. Το μεν εμπεριεχει την λεξη ΅αισχρος, το δε τη λεξη ΅σκοπός΅. Δυο αντιθετα και τελειος διαφορετικα πραγματα.

Α, και κατι ακομα. Τα Λιντλ γραφουν με ΚΑΘΑΡΑ γραμματα απο ποια χωρα ειναι ενα προϊόν.

Και ποτε στα 3,4 χρονια που δουλευουν εδω στην Ελλαδα δεν εχουν ουτε ΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ. Και οι Ελληνες βαρανε και βαρανε και βαρανε. Αυτο τα λεει παλι ολα.

Γιατι ρε φιλε να αγορασω εγω το ρυζι 50% ποιο ακριβα απο περυσι οταν στο παραγωγο του εριξες την τιμη και απο 120 δραχμες περνει τωρα 70;

Ναι οπως το ακουσατε. Περυσι το ρυζι κοστιζε 70 δραχμες οταν προπερυσι πουλιοταν 120! (απο τον παραγωγο)

Έτσι όπως τα λες, καταλαβαίνω ότι αναγνωρίζεις ότι για την ακρίβεια δεν ευθύνεται το € αλλά η εκμετάλευση που γίνεται.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Κάποιοι έχουν ξεχάσει μάλλον τα επιτόκια, τις υποτιμήσεις, τον πληθvρισμό, την διολίσθηση (που αύξαναn συνεχώς το δημόσιο χρέος) και πολλά άλλα όμορφα που επικρατούσαν επί δραχμής. Εγώ να θυμήσω απλά ότι σε κάθε υποτίμηση ήταν τα κερδοσκοπικά, κακά κεφάλαια που στόχευσαν τη δραχμούλα μας.

yandr Αυτά που αναφέρεις συνεχίζουν να υφίστανται δεν άλλαξε κάτι.

Πιστεύεις ότι αν γυρίσουμε στις δραχμές οι τιμές θα επιστρέψουν στα τότε επίπεδα;

Έχω ξαναρωτήσει, έχουν ρωτήσει και άλλοι, μια ξεκάθαρη απάντηση (ΝΑΙ ή ΟΧΙ) δεν έδωσε ακόμα κανένας που θέλει επιστροφή στη δραχμή...

Ερχεται :p φίλε lewton η απάντηση είναι ΝΑΙ σε μερικά πράγματα(είδη πρώτης ανάγκης) θα υπήρχε σίγουρα μείωση τιμής,όσο και αν σου ακούγεται κάπως νομίζω οτι θα γινόταν.

Απλα δεν ριχνω την ευθυνη μονο στην μια πλευρα.

Οταν κουρδιζεις μια χορδη δεν την εχεις λασκα γιατι δεν θα πεξει. Δεν την τεντωνεις πολυ γιατι θα σπασει.

Ετσι και με το ευρω. Το νομισμα προσωπικα μια χαρα ειναι. Το προβλημα ειναι στο αυτο καθ΄εαυτο νομισμα και στην ιδιοσυγκρασια του καθενος.

Τι θελω να πω.

Ναι φταιει ο Ελληνας γιατι δεν μπορει να χωνεψει το οτι του πεφτει λιγο το 20λεπτο το 50λεπτο και παει λεγοντας.

Φταει ομως και η ισοτιμια του ευρω.

Για σκεψου ποσο καλα μπορεις να κανεις την μετατροπη αν ελεγες οτι 1 ευρω ίσον με 350 δραχμες, όσο θελανε και τοτε. Δεν τα καταφεραν και το αφησαν στα 340,75. Κι ερωτω. Γιατι ρε αδερφε δεν το αφηνες 340; Ή ακομα καλυτερα, για να μπορουμε να κανουμε και τον πολλαπλασιασμο ποιο ευκολα να το αφηνε 300.

Εκει βρισκετε το προβλημα.

Η ισοτιμια.

Μας καθετε στο λαιμο αυτο το ,75. Ή και ολοκληρη η ισοτιμια.

Μπορει να εχουμε το ευρω 20 χρονια. Αυτην την ισοτιμια δεν θα την χορτασω ποτε!

Για μένα φταίει καθαρά η αισχροκέρδεια και ο ωχαδελφισμός των ελλήνων και όχι το ευρω. Π.χ. αυτή τη στιγμή στην Ηλεία οι αγρότες δίνουν το καρπούζι σε εξευτελιστικές τιμές στους εμπόρους, όταν λοιπόν το καρπούζι θα φτάσει στους πάγκους θα πωλείται τουλάχιστον 1 ευρω και ο μ.....ς καταναλωτής θα δει τι τιμή θα βρίσει από μέσα του για το πόσο ακριβό είναι το καρπούζι αλλά στο τέλος θα αγοράσει! Αυτό είναι το λάθος για μένα αγοράζουμε όσο και ακριβό να είναι το προϊόν και αφού βλέπουν ότι αγοράζουμε συνεχίζουν αυτοί να ανεβάζουν τις τιμές.
ΦΤΑΙΕΙ, που είμαστε αυτοί που είμαστε. Και που δεν θ' αλλάξουμε ποτέ.

Αν δεν αγοράσει ο καταναλωτής θα το έχεις το καρπούζι στο χωράφι να σαπίζει, όπως γινόταν παλαιότερα με τα ροδάκινα όταν σταμάτησαν την απόσυρση.

Το θέμα είναι η συνειδητοποίηση του έμπορου, των μεσαζόντων και γένικα όλων μας που βγάζουμε 5-10 ευρώ παραπάνω εις βάρος του παραγωγού και του καταναλωτή..

Ερχεται :p φίλε lewton η απάντηση είναι ΝΑΙ σε μερικά πράγματα(είδη πρώτης ανάγκης) θα υπήρχε σίγουρα μείωση τιμής,όσο και αν σου ακούγεται κάπως νομίζω οτι θα γινόταν.

Δώσε ένα παράδειγμα προϊόντος που θα έπεφτε η τιμή του με την επιστροφή στη δραχμή.

Απλα δεν ριχνω την ευθυνη μονο στην μια πλευρα.

Οταν κουρδιζεις μια χορδη δεν την εχεις λασκα γιατι δεν θα πεξει. Δεν την τεντωνεις πολυ γιατι θα σπασει.

Ετσι και με το ευρω. Το νομισμα προσωπικα μια χαρα ειναι. Το προβλημα ειναι στο αυτο καθ΄εαυτο νομισμα και στην ιδιοσυγκρασια του καθενος.

Τι θελω να πω.

Ναι φταιει ο Ελληνας γιατι δεν μπορει να χωνεψει το οτι του πεφτει λιγο το 20λεπτο το 50λεπτο και παει λεγοντας.

Φταει ομως και η ισοτιμια του ευρω.

Για σκεψου ποσο καλα μπορεις να κανεις την μετατροπη αν ελεγες οτι 1 ευρω ίσον με 350 δραχμες, όσο θελανε και τοτε. Δεν τα καταφεραν και το αφησαν στα 340,75. Κι ερωτω. Γιατι ρε αδερφε δεν το αφηνες 340; Ή ακομα καλυτερα, για να μπορουμε να κανουμε και τον πολλαπλασιασμο ποιο ευκολα να το αφηνε 300.

Εκει βρισκετε το προβλημα.

Η ισοτιμια.

Μας καθετε στο λαιμο αυτο το ,75. Ή και ολοκληρη η ισοτιμια.

Μπορει να εχουμε το ευρω 20 χρονια. Αυτην την ισοτιμια δεν θα την χορτασω ποτε!

Έχεις απόλυτο δίκιο για την ισοτιμία ότι είναι κάπως δύσχρηστη, όχι τόσο λόγω του ,75 (το να μου φάνε 0,75 δραχμές είναι το τελευταίο που με καίει) όσο κυρίως λόγω του 340 που δε βολεύει από καμία άποψη.

Χίλιες φορές να ήταν 1€=400δρχ.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το έχουν ξεφτυλίσει πάντως

Ανήκουστο να πληρώνεις για ένα γάλα μικρό φρέσκο 1 και 40 !!!!!!!! σε φούρνο στη γειτονιά μου

Δηλαδή ρε παιδιά πείτε μου θα τολμούσε ποτέ κανείς να πουλάει ένα γάλα μικρό 450 δραχμές πριν βγει το ευρώ ?

Απόλυτη ξεφτύλα και κλέψιμο του χαμού

Ο Σκοπός τους ήταν να κάνουν το ένα ευρώ ίσο με ένα κατοστάρικο στις τιμές και το πέτυχαν

Χίλιες φορές δραχμή παρά αυτή η εκμετάλευση

Δεν φτάνουν πλέον για τίποτα

Πριν το ευρώ με ένα πεντοχίλιαρο έβγαινες ΣαββατοΚύριακο και τώρα θες 50 ευρώ μόνο για ένα Σάββατο

ΔΡΑΧΜΕΣ χίλιες φορές

ΜΑΚΑΡΙ να υψώσουμε και εμείς φωνή γιατί ενώ γεννήσαμε δημοκρατία μόνο φασισμό έχουμε εφόσον οι δυτικοί κάνουν δημοψηφίσματα για το κάθε τι ενώ εμείς το μόνο που θέλουν είναι να βλέπουμε δελτία στο σταρ ποιανής σκίστηκε το καλτσόν και σε όλα τα υπόλοιπα μεσάνυχτα

ΜΑΚΑΡΙ να υψώσουμε και εμείς φωνή γιατί ενώ γεννήσαμε δημοκρατία μόνο φασισμό έχουμε εφόσον οι δυτικοί κάνουν δημοψηφίσματα για το κάθε τι ενώ εμείς το μόνο που θέλουν είναι να βλέπουμε δελτία στο σταρ ποιανής σκίστηκε το καλτσόν και σε όλα τα υπόλοιπα μεσάνυχτα

Δημοψηφισματα εγιναν για το Ευρωσυνταγμα,οχι για το Ευρω... ;)

Γιατι ρε αδερφε δεν το αφηνες 340; Ή ακομα καλυτερα, για να μπορουμε να κανουμε και τον πολλαπλασιασμο ποιο ευκολα να το αφηνε 300.

:w00t:

Και τι είναι ρε Chris η ισοτιμία; Καρπούζι ή τυρί φέτα να πει ο μπακάλης "είναι 340.75, να τα αφήσω";;;

Με το συμπάθειο, αλλά προσέξτε λίγο τι εκσφενδονίζετε!

Δώσε ένα παράδειγμα προϊόντος που θα έπεφτε η τιμή του με την επιστροφή στη δραχμή.

Έχεις απόλυτο δίκιο για την ισοτιμία ότι είναι κάπως δύσχρηστη, όχι τόσο λόγω του ,75 (το να μου φάνε 0,75 δραχμές είναι το τελευταίο που με καίει) όσο κυρίως λόγω του 340 που δε βολεύει από καμία άποψη.

Χίλιες φορές να ήταν 1€=400δρχ.

Στο νερό :p ελπίζω να σε κάλυψα. :)

Δραχμη και παλι δραχμη!

Δεν καταλαβα ποια ειναι η ευκολια του ευρωπαικου νομισματος;

Η αγορα εχει γονατισει!

Για ρωτηστε τους υπαλληλους που ο μισθος τους παραμενει ο ιδιος, πως τα φερνουν βολτα!

Μην ξεχνατε οτι ο μεσος ελληνας ειναι η κινητηριος δυναμη στην αγορα!

Αν δεν εχει λεφτα δεν αγοραζει,τα μαγαζια κλεινουν το ενα μετα το αλλο,οι ακαλυπτες επιταγες καθε μηνα κανουν ρεκορ.

Αν αποφασισεις να βγεις για φαγητο το βραδυ σε μια <νορμαλ>ταβερνα εισαι το λιγοτερο για 50 ευρω( 17.037 Δρχ) το ζευγαρι χωρις το κρασι! :mad:

Καποιοι ειπαν πιο πανω οτι να κανεις ερευνα αγορας για να βρισκεις το φτηνοτερο!Δηλαδη αν καταλαβα καλα θα τρωω ολη μου την μερα στα σουπερ μαρκετ για να βρω ποιος εχει το πιο φτηνο γαλα;

Η μηπως να εχω το νου μου μην μου κτυπησει αλλη τιμη απο αυτη που αναγραφεται;

Αλλα ξεχασα αν δεν εχουμε το ευρω δεν θα εχουμε την ευρωπαικη <ολοκληρωση>

Η μοναδικη χρησιμοτητα εχει να κανει με τις εισαγωγες κ εξαγωγες οπου δεν γινεται η μετατροπη του νομισματος...αλλα η ελληνικη κοινωνια υποφερει στις καθημερινες συναλλαγες!

Και απο οτι ειδα κανενας απο τους υποστηρικτες του ευρω δεν εχει δωσει καποια πειστικη απαντηση !

Καποιοι ειπαν πιο πανω οτι να κανεις ερευνα αγορας για να βρισκεις το φτηνοτερο!Δηλαδη αν καταλαβα καλα θα τρωω ολη μου την μερα στα σουπερ μαρκετ για να βρω ποιος εχει το πιο φτηνο γαλα;

Tην έρευνα αγοράς την κάνεις είτε πληρώνεις σε Ευρώ, είτε σε δρχ είτε σε γιεν :!: Έτσι λειτουργεί ο ανταγωνισμός - αν πας και αγοράζεις από τον ακριβότερο έμπορα, τότε τον επιβραβεύεις. Αν συνεχίζεις να γεμίζεις την καφετέρια (όχι εσύ, ο κάθε ένας) που έχει ακριβύνει τον καφέ 100%, τότε με το συμπάθειο, αλλά μ@λ@κας είναι ο καφετζής να ρίξει τον καφέ;;

Έτσι λειτουργούσε και έτσι θα λειτουργεί πάντα η αγορά με οποιοδήποτε νόμισμα. Με το ευρώ (όπως συμφώνησαν όλοι εδώ μέσα) απλά χάσαμε το μπούσουλα με τα δεκαδικά και ποτέ δεν καταλάβαμε την αξία του. Ναι, ούτε και τώρα 3 χρόνια μετά. Τα ίδια έγιναν και αλλού, μου το έχουν επιβεβαιώσει προσωπικά σε συζητήσεις που έχω με συναδέλφους από άλλες χώρες. Τα ίδια σκ@τ@ παντού, απλά στην Ελλάδα το παραχέσ@με το πράγμα. Στις άλλες χώρες τα στρογυλλοποίησαν μια φορά, εμείς κάθε 3 και λίγο του ξανατραβάμε κι από μια αύξηση - αφού ο πελάτης δείχνει να μην ενοχλείται;;;; Αλλιώς θα σταμάταγε να ψωνίζει - όχι :rolleyes: Ή να πίνει τον καφέ ή να πίνει το ποτό.

Η μηπως να εχω το νου μου μην μου κτυπησει αλλη τιμη απο αυτη που αναγραφεται;

Ε καλά για αυτό δε φταίει το Ευρώ! Μη το παρακάνουμε.

Το έχουν ξεφτυλίσει πάντως

Ανήκουστο να πληρώνεις για ένα γάλα μικρό φρέσκο 1 και 40 !!!!!!!! σε φούρνο στη γειτονιά μου

Δηλαδή ρε παιδιά πείτε μου θα τολμούσε ποτέ κανείς να πουλάει ένα γάλα μικρό 450 δραχμές πριν βγει το ευρώ ?

Απόλυτη ξεφτύλα και κλέψιμο του χαμού

Ο Σκοπός τους ήταν να κάνουν το ένα ευρώ ίσο με ένα κατοστάρικο στις τιμές και το πέτυχαν

Χίλιες φορές δραχμή παρά αυτή η εκμετάλευση

Δεν φτάνουν πλέον για τίποτα

Πριν το ευρώ με ένα πεντοχίλιαρο έβγαινες ΣαββατοΚύριακο και τώρα θες 50 ευρώ μόνο για ένα Σάββατο

ΔΡΑΧΜΕΣ χίλιες φορές

μα καλά συγνώμη το ευρώ φταίει για αυτό ή ο Έλληνας (πάλι) ;

Αν το 1 ευρώ και 40 λεπτά δε σου κάνει εντύπωση (δεν αναφέρομαι σε σένα προσωπικά) για ένα μικρό γάλα, τότε δε φταίει ο φούρνος! υπάρχουν και περίπτερα ξέρετε!

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

μα καλά συγνώμη το ευρώ φταίει για αυτό ή ο Έλληνας (πάλι) ;

Αν το 1 ευρώ και 40 λεπτά δε σου κάνει εντύπωση (δεν αναφέρομαι σε σένα προσωπικά) για ένα μικρό γάλα, τότε δε φταίει ο φούρνος! υπάρχουν και περίπτερα ξέρετε!

1) υπάρχουν και περίπτερα ξέρετε!

Ναι στα περίπτερα έχει 90 και στο σούπερ μάρκετ 60 ( 100 δραχμές παραπάνω δηλαδή ...... )

Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να αναλύσουμε το θέμα ή να το συζητήσουμε γιατί η οικονομία είναι ταυτισμένη με το κράτος και οι πολιτικές ( με όποιο τρόπο συζητήσεις απαγορεύονται ) Ας μιλήσουμε για σαμπουάν

Συμφωνώ με τα posts του Chris79 KAI kukukali.

Kαι συμφωνώ πααααρα πολύ με αυτά τα ποστ που βγήκαν off topic toy Chris79.

Ευχαριστω που συμφωνεις και με τα ποστ μου και με το οτι βγηκαν εκτος θεματος απο την Νελλυ διοτι βγηκα εκτος εαυτου και το μπιπ μπιπ το θεμα.

Τωρα κατι που ειδα για τα περιπτερα.

Δεν φταιει ο περιπτερας που πουλαει το 1,5 λιτρο κοκα κολα με 1,70 και στο σουπερ μαρκετ το βρισκουμε με 0,70 με 0,80 λεπτα.

Αν παρετε τα τιμολογια των περιπτερων και των σουπερ μαρκετ θα ειναι μια τρομερη διαφορα τιμης της ιδιας της εταιριας, Κοκα κολα κομπανυ, να δινει το αναψυκτικο σε ποιο ακριβη τιμη απο αυτη του σουπερ μαρκετ με την διαφορα οτι αγοραζει λιγοτερα κομματια το περιπτερο.

Οπότε που ανταγωνισμος!

Στο σουπερ μαρκετ το δινουν πιθανων με λιγοτερο απο 0,50 λεπτα το κομματι λογω μεγαλης ποσοτητας και το περιπτερο το αγοραζει με 1,30!!! παρακαλω.

Στην ποιο υψηλη τιμη. Εχω δει το τιμολογιο απο το περιπτερο της γειτονιας μου με τα ιδια μου τα ματια.

Αντε τωρα εσυ να μιλησεις για το ευρω.