Guest RouKouNas Δημοσιεύτηκε June 11, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε June 11, 2005 "Χρυσές" δουλειές κάνει στην Ιταλία μια αλυσίδα σούπερ μάρκετ, που δέχεται και πάλι λιρέτες, μαζί με το ευρώ. Η συγκεκριμένη επιχείρηση, είχε κατακόρυφη αύξηση των πωλήσεών της, όμως στις Βρυξέλλες επικρατεί προβληματισμός για τον κατήφορο του ενιαίου νομίσματος. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Χατζηδάκης ανέφερε, ότι έξοδος από την ευρωζώνη θα ήταν καταστροφή για την οικονομία και απέδωσε τα προβλήματα, στο ότι ακόμη δεν έχουμε συνειδητοποιήσει την αξία του ενός ευρώ και το αντιμετωπίζουμε ως απλό κέρμα. δημιουργία: 10/06/05 10:16 πηγή: Ant1 Έτσι πιστεύω ότι εκδηλώνουν οι Ιταλοί την δυσαρέσκεια τους απέναντι στο ευρώ. Εσείς τι θα κάνατε εάν συνέβαινε κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
resurection_boy Δημ. June 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 11, 2005 Εγω πιστευω πως πρεπει να κρατισυμε το Ευρω. Η Δραχμες πανε, ξοφλισαν. Με της δραχμες θα παμε πισω και θα ειναι οικονομικη καταστροφη Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. June 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 11, 2005 Φυσικα το Ευρω γιατι ειναι ισχυροτερο απο τη δραχμη, τελευταια βεβαια εχει αρχισει τη πτωση :worry: Οσο για την ακριβεια που εφερε το ευρω, ας μη ψωνιζουμε απο το πρωτο μαγαζι που βλεπουμε μπροστα μας υπαρχουν τοσα αλλα μαγαζια. Εφερε ακριβεια το Ευρω αλλα οχι τοσο τραγικα πραγματα οσο λενε τα καναλια :rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ahill2 Δημ. June 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 11, 2005 Φυσικα το Ευρω γιατι ειναι ισχυροτερο απο τη δραχμη, τελευταια βεβαια εχει αρχισει τη πτωση :worry: Οσο για την ακριβεια που εφερε το ευρω, ας μη ψωνιζουμε απο το πρωτο μαγαζι που βλεπουμε μπροστα μας υπαρχουν τοσα αλλα μαγαζια. Εφερε ακριβεια το Ευρω αλλα οχι τοσο τραγικα πραγματα οσο λενε τα καναλια :rolleyes: Η πτώση του ευρώ κάνει καλό στο εμπόριο :) . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. June 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 11, 2005 Η πτώση του ευρώ κάνει καλό στο εμπόριο :) . Ναι αλλα δεν κανει καλο σε μενα στη μετατροπη Ευρω-Στερλινες Αγγλιας :D :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
killing_you2 Δημ. June 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 11, 2005 Μην λέμε και ότι θέλουμε NRG!! δεν χρειάζετε να βλέπουμε τι λένε τα καναλια για να δούμε τι ακρίβεια υπάρχει!! σε όλα το προιόντα η τιμή πήγε 200% πάνω το λιγότερο. απλά παραδείγματα! ο καφές απο 500 δραχμες (που τότε ήταν ακριβά!!) πήγε στις 1100 (3.50-4.50 ευρώ). τα τρόφημα τριπλασιάστικαν!!το καλαμάκι (σουβλάκι) απο το πολύ 200 δραχμές που ήταν! πήγε στο 1 ευρώ το λιγότερο. τα εμφ. νερά απο 80 δραχμές και ένα κατοστάρικο πήγαν στα 50 λεπτά!! χιλιάδες παραδείγματα... πες μου έστω άνα αντικείμενο πού έπεσε η τιμή του ή έστω παρέμεινε σταθερή ή αυξήθηκε σε λογικά επίπεδα!! Αν είναι να γυρίουμε στις δραχμές, ας γυρίσουμε, αλλα ας γυρίσουμε και τις τιμές προς τα κάτω!! γίνετε?? δε γινετε!! Παράθεση The "unwired" revolution began... _http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=6201&dateline=1272991407 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nokkia Δημ. June 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 11, 2005 Εγω πιστευω πως πρεπει να κρατισυμε το Ευρω. Η Δραχμες πανε, ξοφλισαν. Με της δραχμες θα παμε πισω και θα ειναι οικονομικη καταστροφηναι, να κρατησουμε τα ευρω, να εχουμε καλη οικονομια και να περναμε καλα ε? δλδ δεν σκεφτεστε οτι παει η ενοτητα του εθνους? καιρο με τον καιρο , ολοι θα γινουμε μια μαζα, απροσωπες χωρες, χωρις ιστορια, χωρις τιποτα! δυστυχως παει η δραχμουλα και στην επομενη γενια θα εχει ξεχαστει εντελως.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Cool19 Δημ. June 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 11, 2005 Συμφωνώ απόλυτα με τον killing_you2! Εδώ που φτάσαμε, περισσότερα αρνητικά θα έχει παρά θετικά. Οι τιμές δεν πρόκειται να ξαναπάνε έκει που ήταν με τις δραχμές!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimitris79 Δημ. June 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 11, 2005 Για τους συγκεκριμενους ιταλους που εκαναν αυτη την κινηση,ουδεν σχολιον...τι περιμενεις οταν εχουν στην κυβερνηση τους ατομα ξεκαθαρα εναντιον της ΕΕ,με φασιστικες αντιληψεις αλλων εποχων κλπ... :rolleyes: :mad: Για εμας,νομιζω πως ειναι καλυτερα να παραμεινουν ως εχουν τα πραγματα...δεν ειναι δυνατον να τα ριχνουμε ολα στο ευρω για την ακριβεια...ουτε χρειαζεται να εχουμε παντα κομπιουτερακι για να καταλαβουμε οτι πλεον μας κλεβουν παντου...το ευρω ηταν η αφορμη για την αισχροκερδεια,οι αιτιες υπηρχαν χρονια & απλως περιμεναν την καταλληλη ευκαιρια... :X Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. June 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 11, 2005 Μην λέμε και ότι θέλουμε NRG!! δεν χρειάζετε να βλέπουμε τι λένε τα καναλια για να δούμε τι ακρίβεια υπάρχει!! σε όλα το προιόντα η τιμή πήγε 200% πάνω το λιγότερο. απλά παραδείγματα! ο καφές απο 500 δραχμες (που τότε ήταν ακριβά!!) πήγε στις 1100 (3.50-4.50 ευρώ). τα τρόφημα τριπλασιάστικαν!!το καλαμάκι (σουβλάκι) απο το πολύ 200 δραχμές που ήταν! πήγε στο 1 ευρώ το λιγότερο. τα εμφ. νερά απο 80 δραχμές και ένα κατοστάρικο πήγαν στα 50 λεπτά!! χιλιάδες παραδείγματα... πες μου έστω άνα αντικείμενο πού έπεσε η τιμή του ή έστω παρέμεινε σταθερή ή αυξήθηκε σε λογικά επίπεδα!! Αν είναι να γυρίουμε στις δραχμές, ας γυρίσουμε, αλλα ας γυρίσουμε και τις τιμές προς τα κάτω!! γίνετε?? δε γινετε!! Ειναι αυτο που ειπα πιο πανω, να μαθουμε να επιλεγουμε. Γιατι να πας στη καφετερια με τα 3.5-4.5 ευρω?Επειδη αμα πας στη διπλανη που τον εχει 2.5 θα στη πει την αλλη μερα η γκομενιτσα στο σχολειο? Και μη μου πεις οτι δεν συμβαινει αυτο, οταν ειμαι στην Ελλαδα βλεπω καφετεριες που εχουν τον καφε 4 ευρω να ειναι γεματες φισκα και 2-3 διπλανες που τον εχουν 2.5-3 να ειναι μισογεματες και ειναι εξισου ωραιες! Υπαρχουν απειρα γυραδικα που εχουν ακομα 1.5 Ευρω το γυρο και ειναι μια χαρα!Υπαρχουν βεβαια και τα μεγαλα που πριν το Ευρω το ειχαν 1.70 (σε ευρω) και τωρα το πηγαν μετα απο 4 χρονια σε 2 ευρω αλλα με τεραστια διαφορα στη ποσοτητα. Δεν φταιει το ευρω για τις αυξησεις, ο Ελληνας φταιει που δεν εχει καταναλωτικη παιδεια. Μαθετε να κανετε ερευνα αγορας ακομα και για μια τσιχλα! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PeiramatoZwo Δημ. June 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 11, 2005 Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες, ότι η ακρίβεια δεν είναι πρόβλημα του ευρώ... απλώς με το ευρώ ξεθαρέψανε όλοι. Τα λεπτά τα καταργήσανε για λόγους ευκολίας. Και οι στρογγυλοποιήσεις έγιναν όλες προς τα πάνω. Το ευρώ φταίει ή εμείς που επιτρέψαμε τέτοιες ανατιμήσεις και μερικοί συμμετείχαμε ανεβάζοντας τις τιμές των προϊόντων που πουλάμε; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fanish1 Δημ. June 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 11, 2005 Ημουνα και είμαι υπέρ του ευρώ αλλά με μέτρο ρε παιδιά!! Ελεος!! Εχουμε χάσει το μπούσουλα εντελώς!! Μακάρι να βγούν χάρτινα 1 και 2 ευρώ μήπως και καταλάβουμε την αξία τους!! Παράθεση Τα πάντα για τον ερασιτέχνη αγρότη!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
undertow Δημ. June 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 11, 2005 Ένα σουπερμάρκετ στην Ιταλία δέχεται λιρέτες. Έχει θησαυρίσει μέχρι στιγμής. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
killing_you2 Δημ. June 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 11, 2005 Ειναι αυτο που ειπα πιο πανω, να μαθουμε να επιλεγουμε. Γιατι να πας στη καφετερια με τα 3.5-4.5 ευρω?Επειδη αμα πας στη διπλανη που τον εχει 2.5 θα στη πει την αλλη μερα η γκομενιτσα στο σχολειο? Και μη μου πεις οτι δεν συμβαινει αυτο, οταν ειμαι στην Ελλαδα βλεπω καφετεριες που εχουν τον καφε 4 ευρω να ειναι γεματες φισκα και 2-3 διπλανες που τον εχουν 2.5-3 να ειναι μισογεματες και ειναι εξισου ωραιες! Υπαρχουν απειρα γυραδικα που εχουν ακομα 1.5 Ευρω το γυρο και ειναι μια χαρα!Υπαρχουν βεβαια και τα μεγαλα που πριν το Ευρω το ειχαν 1.70 (σε ευρω) και τωρα το πηγαν μετα απο 4 χρονια σε 2 ευρω αλλα με τεραστια διαφορα στη ποσοτητα. Δεν φταιει το ευρω για τις αυξησεις, ο Ελληνας φταιει που δεν εχει καταναλωτικη παιδεια. Μαθετε να κανετε ερευνα αγορας ακομα και για μια τσιχλα! Για ποιές καφετέρειες μιλάς που εχουν τον καφέ 2.50;; στην Τρίπολη ναι ο καφές είναι 2.50, ΠΑΝΤΟΥ! αυτό έλειπε, αλλά σε τουριστικά μέρη (νησιά, μουσεία) και στην Αθήνα δεν πρόκειτε να βρείς καφέ κάτω απο 3 ευρώ, εκτός αν εννοείς το καφενείο του μπαρμπα'ντώνη ή το lounge cafe της κυρα-Βούλας. ο γύρος πάντος δεν τον εχω βρει πουθενα πάνω απο 1.50 στην Αθήνα! παντού 1.30 με 1.50 έχει, και φυσικά αμα δώ πυτάδικο με την πίτα 2 ευρώ θα λακίσω!! Ερευνα αγοράς δε διαφωνώ, αν είναι έτσι πάμε όλοι στα κινέζικα που οι τιμές τους είναι οι χαμηλότερες, αλλα... μήπως παίζει και θέμα η ποιότητα?? Παράθεση The "unwired" revolution began... _http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=6201&dateline=1272991407 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. June 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 11, 2005 Για ποιές καφετέρειες μιλάς που εχουν τον καφέ 2.50;; στην Τρίπολη ναι ο καφές είναι 2.50, ΠΑΝΤΟΥ! αυτό έλειπε, αλλά σε τουριστικά μέρη (νησιά, μουσεία) και στην Αθήνα δεν πρόκειτε να βρείς καφέ κάτω απο 3 ευρώ, εκτός αν εννοείς το καφενείο του μπαρμπα'ντώνη ή το lounge cafe της κυρα-Βούλας. ο γύρος πάντος δεν τον εχω βρει πουθενα πάνω απο 1.50 στην Αθήνα! παντού 1.30 με 1.50 έχει, και φυσικά αμα δώ πυτάδικο με την πίτα 2 ευρώ θα λακίσω!! Ερευνα αγοράς δε διαφωνώ, αν είναι έτσι πάμε όλοι στα κινέζικα που οι τιμές τους είναι οι χαμηλότερες, αλλα... μήπως παίζει και θέμα η ποιότητα?? Επειδη μενω Θεσσαλονικη ειναι αληθεια οτι οι περισσοτερες τον εχουν (τον καφε!!) πανω απο 3-3.5 ευρω. Ομως, επειδη το ξεφτυλισαν το θεμα πολλες κανανε προσφορες ειτε χαμηλωνοντας τη τιμη ειτε οριζοντας happy hour πχ 2-6 το μεσημερι ολα 50%. Ομως αυτες τις καφετεριες τις εβλεπες μισογεματες, γιατι σου λεει "θα με δει καμια γκομενα θα με πει και ματζιρη". Επισης οι τιμες που ανεφερα και για το γυρο ηταν για Θεσσαλονικη. Μπορει να σου φαινονται πολλα αλλα πιστεψε με το σαντουιτς ειναι τουλαχιστον διπλασιο απο αυτο της Αθηνας, ας με επιβεβαιωσουν και οι υπολοιποι :D Ερευνα αγορας δεν σημαινει αγοραζω το φθηνιαρικο, ερευνα αγορας ειναι θελω να αγορασω το 6230, κοιταω σε 2-3 μαγαζια ψαχνω και 2-3 online μαγαζια και παιρνω απο εκεινο που μου το δινει φθηνοτερα. Πιστεψε με αμα κανεις μια ερευνα αγορας για ενα προιον (οποιοδηποτε ακομα και ενα πακετακι τσιχλες) θα δεις απο μαγαζι σε μαγαζι μεγαλες διαφορες. Δεν ειναι τιποτα να παρουμε 2 τηλεφωνακια και να τσεκαρουμε 2 σαιτς για ενα προιον που ειναι ακριβουτσικο ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. June 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 11, 2005 Πολύ καλό το θέμα, αν και κάπως άκυρη η αφορμή (με το συμπάθειο :O ) αφού το ότι μια αλυσίδα δέχεται λιρέτες δε σημαίνει ότι οι Ιταλοί θέλουν να αλλάξουν νόμισμα, απλά να ξεφορτωθούν τις λιρέτες που τους ξέμειναν θέλουνε οι άνθρωποι. Επίσης στη Γερμανία η Deutche Telecom δέχεται στα κερματοτηλέφωνά της ένα συγκεκριμένο νόμισμα του μάρκου, αλλά και πάλι αυτό δε λέει τίποτα. Αν κάποιος θεωρεί ότι πρέπει να γυρίσουμε στη δραχμή λόγω της ακρίβειας, θα πρέπει να είναι υπερβολικά αισιόδοξος αν πιστεύει ότι οι τιμές θα ξαναπάνε εκεί που ήταν. Μάλλον θα ανέβουν κι άλλο, καθώς θα ακολουθήσει νέο μπαράζ στρογγυλοποιήσεων... :rolleyes: Για όσους θέλουν να γυρίσουμε στη δραχμή για άλλους λόγους, σεβαστή η άποψη αλλά διαφωνώ κάθετα, αν και ψιλοβαριέμαι να το αναλύσω. Τα πλεονεκτήματα του ευρώ έναντι της ασθενούς δραχμής έχουν αναφερθεί άπειρες φορές, αν και ο βασικός λόγος που είμαι υπέρ του ευρώ δεν είναι αυτός, αλλά το ότι με το ευρώ έγινε το πιο σημαντικό βήμα στην πρόσφατη ιστορία προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Το γιατί είμαι υπέρ της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης το έχω γράψει σε άπειρα άλλα threads, αλλά αφού είμαι υπέρ αυτής είμαι σαφέστατα υπέρ του ευρώ. Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
papajohn Δημ. June 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 11, 2005 Lewton , με καλύψες 100%, πανω που βαριόμουν να γράψω! :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
shodanjr_gr Δημ. June 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2005 Εννοείται με το ευρώ καλύτερα. Δεν πρόκειται να κάτσω να το αναλύσω, με καλύψατε οι απο πάνω :Ρ Απλά ένα πράμμα θα πω...από τότε που έβγαλα πιστωτική κάρτα, ελληνικό μαγαζί με software ζήτημα είναι αν έχει πάρει χρήματά μου 4-5 φορές...όταν το play.com έχει το Grand Theft Auto 35 ευρώ και ο Παπασωτηρίου 50, γιατί να διαλέξω τον δεύτερο; Η έρευνα αγοράς γλιτώνει το πορτοφόλι μας και δίνει και ένα μήνυμα στους καταστηματάρχες...αλλά βέβαια ο Έλληνας δεν φταίει πότε ο ίδιος, όλο άλλοι του φταίνε για την κατάντια του (το νόμισμα, οι πολιτικοί, ο διπλανός του...). Αυτά.- Παράθεση http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. June 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2005 Απλά ένα πράμμα θα πω...από τότε που έβγαλα πιστωτική κάρτα, ελληνικό μαγαζί με software ζήτημα είναι αν έχει πάρει χρήματά μου 4-5 φορές...όταν το play.com έχει το Grand Theft Auto 35 ευρώ και ο Παπασωτηρίου 50, γιατί να διαλέξω τον δεύτερο; Αυτά.- Γιατι θα σου κλεψουν τον αριθμο της καρτας και αλλα τετοια ωραια :w00t: Το καλο ειναι οτι τα νεα παιδια, σαν εσενα, σιγα σιγα ξεκολανε απο κατι τετοια. Για να φανταστειτε ποσο συχνα χρησιμοποιει κανεις στο εξωτερικο τη χρεωστικη ή πιστωτικη του καρτα, μεχρι και κεμπαπ πληρωνεις μεσω τηλεφωνο με τη καρτα σου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. June 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2005 Γιατι θα σου κλεψουν τον αριθμο της καρτας και αλλα τετοια ωραια :w00t: Το καλο ειναι οτι τα νεα παιδια, σαν εσενα, σιγα σιγα ξεκολανε απο κατι τετοια. Για να φανταστειτε ποσο συχνα χρησιμοποιει κανεις στο εξωτερικο τη χρεωστικη ή πιστωτικη του καρτα, μεχρι και κεμπαπ πληρωνεις μεσω τηλεφωνο με τη καρτα σου. Μίλησε η τρίτη ηλικία! :p :p Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rigasnic Δημ. June 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2005 καλά λέτε, σιγά την αφορμή δηλαδή... Η όλη ιστορία είναι επειδή ξεφορτώνονται τα παλιά τους χαρτονομίσματα; Ε πόσα θα έχουν; έτσι κι αλλιώς ρέστα σε ευρώ πρέπει να παίρνουν αλλιώς φαντάζομαι το σουπερ μάρκετ είναι παράνομο. Και απλά αυτό σημαίνει οτι οι Ιταλοί βαριόνται να πάνε στις τράπεζες να εξαργυρώσουν τις λιρετες τους. Όσο για τις τιμές ας είμαστε λίγο προσεχτικοί. Ουσιαστικά οι μεγάλες ανατιμήσεις έχουν γίνει στα προϊόντα που κόστιζαν πριν ~100 δρχ και τώρα τα κάναμε ~1€. Στα ακριβότερα προϊόντα, αλλά και στα προϊόντα μεγάλων εταιρειών οι τιμές έχουν μείνει ολόιδιες γιατί ελέγχονται (για παράδειγμα δείτε κάτι τυπικές χρεώσεις στις εταιρείες κινητής όπως 5.87€ ή 8.80€ που έχουν μείνει από τις 2000 και 3000 δρχ αντίστοιχα. Το ίδιο και η βενζίνη...) το καλαμάκι (σουβλάκι) απο το πολύ 200 δραχμές που ήταν! πήγε στο 1 ευρώ το λιγότερο. αυτό είναι που λέμε κάντε έρευνα αγοράς! Το καλύτερο σουβλάκι στην Αττική @ Πεντέλη στον Σταμάτη με 0.90€ :p Παράθεση [imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign] rigasnic :: The ex-night shift :: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mario_fit Δημ. June 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2005 Προσωπικα πιστςυω πως ειναι καλλιτερο να μεινει το ευρω. Ενα ισχυρο νομισμα και μαζι του έγινε ισως το πιο σημαντικο βημα προς την ευρωπαϊκη ολοκληρωση...(μιλωντας για την προσφατη ιστορια) Οσον αφορα την ακριβια που εφερε το ευρω, επιτρεψτε μου να πω, οτι παντου (με ψαξιμο ομως δεν λεω) υπαρχουν μαγαζια με αναλογες τιμες με αυτες οταν ειχαμε δραχμη και οτι καπου φταιει και ο "α" ή ο "Β" καταστηματαρχης ο οποιος με το που μπηκε το ευρω αρχισε να τριβει τα χερια του και πηδησε τις τιμες. Γιατι αντιθετα με την Ιταλια στην Ελλαδα ειδα μια απιστευτη στρογγυλοποιηση προς τα πανω. Παραδειγμα ενα προιον που ιταλια κοστιζε 100.000 λιρες με το ευρω κοστιζε αυτοματα 51.6 Ευρω (και το λεω απο προσωπικη εμπειρια). Γιατι 1ευρω = με 1937 περιπου λιρες. Ελλαδα κατι το οποιο εκανε 30.000 κανονικα θα επρεπε να το παρουμε 87.90 Ευρω αλλα ειμαι σιγουροςς οτι ολοι θα το εβαζαν 90ευρω για στρογγυλοποιηση...(αντε 89.90 για να χτυπησει στο ματι). Nα συμπληρωσω οτι το ευρω μου εχει λυσει τα χερια και οσων αφορα το συναλλαγμα, σαν φοιτητης εξωτερικου που ειμαι. Παράθεση http://www.imageshack.gr/files/s1c78u27pdrzea87u6p2.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
killing_you2 Δημ. June 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2005 καλά λέτε, σιγά την αφορμή δηλαδή... Η όλη ιστορία είναι επειδή ξεφορτώνονται τα παλιά τους χαρτονομίσματα; Ε πόσα θα έχουν; έτσι κι αλλιώς ρέστα σε ευρώ πρέπει να παίρνουν αλλιώς φαντάζομαι το σουπερ μάρκετ είναι παράνομο. Και απλά αυτό σημαίνει οτι οι Ιταλοί βαριόνται να πάνε στις τράπεζες να εξαργυρώσουν τις λιρετες τους. Όσο για τις τιμές ας είμαστε λίγο προσεχτικοί. Ουσιαστικά οι μεγάλες ανατιμήσεις έχουν γίνει στα προϊόντα που κόστιζαν πριν ~100 δρχ και τώρα τα κάναμε ~1€. Στα ακριβότερα προϊόντα, αλλά και στα προϊόντα μεγάλων εταιρειών οι τιμές έχουν μείνει ολόιδιες γιατί ελέγχονται (για παράδειγμα δείτε κάτι τυπικές χρεώσεις στις εταιρείες κινητής όπως 5.87€ ή 8.80€ που έχουν μείνει από τις 2000 και 3000 δρχ αντίστοιχα. Το ίδιο και η βενζίνη...) αυτό είναι που λέμε κάντε έρευνα αγοράς! Το καλύτερο σουβλάκι στην Αττική @ Πεντέλη στον Σταμάτη με 0.90€ :p Κάνει και delivery??? :p Παράθεση The "unwired" revolution began... _http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=6201&dateline=1272991407 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
botilas Δημ. June 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2005 Σε λίγο που θα αγοράζουμε και το καρπούζι με την φέτα... και όχι με το κιλό όπως κάνουμε μέχρι τώρα να δω τί θα λέμε.... και πως θα το σχολιάζουμε.....!!!! Παράθεση fake! :X Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakaflias Δημ. June 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2005 Αν είναι να γυρίσουμε στις δραχμές, ας γυρίσουμε, αλλα ας γυρίσουμε και τις τιμές προς τα κάτω!! γίνετε?? δε γινετε!! Κριμα που εφυγαν αλλα ήταν αναγκαιο. Δυνατοτερο το ευρο και καλα θα κανουμε να κατ5αλαβουμε την δυναμη του και να κοιταμε οπως ειπαν μερικοι απο που και ποσο το αγοραζουμε. Παράθεση :X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts