gasgounis Δημοσιεύτηκε October 8, 2018 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε October 8, 2018 Καλημερα 1)Το χρηματικό ποσό που διαθέτουμε. Ιδανικα γυρω στα 300 αλλα παντα ξεφευγεις λιγο απο το μπατζετ. Προφανως οσο πιο λιγα τοσο το καλυτερο. 2) Το μέγεθος οθόνης που προτιμούμε. 5.5 νομιζω ειναι καλα, εξαρταται βεβαια και απο τα bezels 3) Το θέλουμε απο Ελλάδα ή και απο Κίνα/Ευρώπη; Με 2ετη εγγύηση αντιπροσωπείας ή μας αρκεί και η εγγύηση του καταστήματος; Λεω να το παρω απο πλαισιο. Για να εχω εγγυηση αντιπροσωπειας και να εκμεταλλευτω εκπτωση και επιπλεον εκπτωση με αγορα μεσω καρτας eurobank. Παντως θα προτιμουσα εγγυηση αντιπροσωπειας. 4) Χρειαζόμαστε 800αρα μπάντα ώστε να χουμε σε περισσότερα μέρη 4g; (επαρχία χωρις 800αρα έχεις σοβαρό θέμα) Νομιζω το το καλο σημα ειναι παντα καλα να υπαρχει. Οποτε καλο αλλα οχι απαραιτητο 5) Το θέλουμε dual? Χρειαζόμαστε ραδιόφωνο, ir ή nfc? Ραδιοφωνο χρησιμοποιω αλλα οχι συχνα. Οποτε καλο αλλα οχι απαραιτητο. Ir εχω να δουλεξω απο εποχες νοκια 6110. Nfc ποτε. Αρα...δεν με νοιαζει. Dual αδιαφορο 6) Χρειαζόμαστε ελληνικό μενου; Αν ναι, πειράζει αν χρειαστεί φλασαρισμα; Δεν με απασχολει. Αν δεν εχει ελληνικα, να εχει αγγλικα. Χωρις φλασαρισμσ 7) Μας ενδιαφέρει ο καλός ήχος ή/και η καλή οθόνη; Αν ναι θέλουμε amoled (και) stereo ή μας αρκεί lcd (και) mono. Δεν εχω απαιτησεις, οτι να ναι... 8) Βάλτε σε σειρά προτεραιότητας τα εξής: ταχύτητα, βαρύ gaming, κάμερα, αυτονομία. Καμερα, ταχυτητα, αυτονομια, gaming 9) Ποια είναι η τωρινή σας συσκευή. Huawei p9lite 2016 Μου την εχει βαρεσει το τελευταιο καιρο με τις φωτο που εβγαζε το κινητο μου βραδυ, ολες οι νυχτερινες φωτογραφιες χαλια. Αλλο παραπονο γενικα στη χρηση του δεν ειχα, μονο οι νυχτερινες φωτο. Οποτε ειδα μια προσφορα που εχει το πλαισιο και μου μπηκε η ιδεα να αλλαξω κινητο. Για παραδειγμα p20 64gb με πληρωμη μεσω χρεωστικης eurobankμου βγαινει 400 ευρω, νομιζω αρκετα καλητιμη. Να σημειωσω οτι δεν ειναι δεσμευτικο να γινει η αγορα απο την αλυσιδα αυτη αλλα νομιζω οτι η εκπτωση με μορφη επιστροφης 20% ειναι καλη και σε καποιες συσκευες εχει ηδη αλλη μια εκπτωση. Επισης στο κινητο η χρηση ειναι αρκετη ομιλια και πολυ σερφαρισμα και social. Οποτε θελω 4G και καλη μπαταρια, αν και πλεον εχω φορτιστες παντου (σπιτι, αυτοκινητο, γραφειο) Παιγνιδια σπανια. Συχνα ομως GPS επισης Απο τη συσκευη μου ειμαι ευχαριστημενος γενικα και θελω να αλλαξω μονο λογω της καμερας. Ηθελα να βγαλω φωτογραφιες στις διακοπες και δεν τολμουσα, ειδικα βραδυ... ασε που μετα απο ενα σημειο αργουσε αρκετα να ανοιξει η καμερα και να ειναι τοιμη για ληψη, σαν να κολλαγε το κινητο. Υπαρχει κατι καλυτερο και ιδανικα και φθηνοτερο συγχρονως;;; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. October 9, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 9, 2018 Htc u11 που σε αυτά τα λεφτά έχει μακράν τη καλύτερη κάμερα. Ενδιαφέρουσα επιλογή είναι και το lg v30 με το wide φακό. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gasgounis Δημ. October 9, 2018 Author Κοινοποίηση Δημ. October 9, 2018 Htc u11 που σε αυτά τα λεφτά έχει μακράν τη καλύτερη κάμερα. Ενδιαφέρουσα επιλογή είναι και το lg v30 με το wide φακό. Ποιο U11 απο ολα? Στο σκρουτζ βρισκω πολλα διαφορετικα μοντελα Εχουν ολα την ιδια καμερα? Το lg ξεκιναει απο 450, που τα βρισκω πολλα Επειδη αυτα ειναι 400+ , κατι πιο οικονομικο εχετε να προτεινετε; η δεν αξιζει να αγορασω νεα συσκευη και ειναι ολες ιδιες μεχρι ενα ποσο? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. October 9, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 9, 2018 Ποιο U11 απο ολα? Στο σκρουτζ βρισκω πολλα διαφορετικα μοντελα Εχουν ολα την ιδια καμερα? Το lg ξεκιναει απο 450, που τα βρισκω πολλα Επειδη αυτα ειναι 400+ , κατι πιο οικονομικο εχετε να προτεινετε; η δεν αξιζει να αγορασω νεα συσκευη και ειναι ολες ιδιες μεχρι ενα ποσο? Προφανως htc u11 σκετο (εκτος αν απλα γραφει dual). Μπορεις για παραδειγμα να παρεις απο σκρουτζ στα 380κατι https://www.skroutz.gr/s/12267097/HTC-U11-Dual-4GB-64GB.html ή απο bestprice στα 370κατι https://www.bestprice.gr/item/2155081465/htc-u11-4gb-64gb-dual.html?qid=3gVIw0f_EQr_902f1&seq=1 Το v30 μπορεις να το βρεις φτηνοτερα εδω https://www.bestprice.gr/item/2155138851/lg-v30-64gb.html?qid=3gVIxeaLy0M_060be&seq=3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xteacher Δημ. October 10, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2018 Καλημερα Υπαρχει κατι καλυτερο και ιδανικα και φθηνοτερο συγχρονως;;; Μηπως να μεινεις στην αρχικη σκεψη και να παρεις το p20? Θα το προτιμουσα σαν αγορα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gasgounis Δημ. October 10, 2018 Author Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2018 καλησπερα σας και ευχαριστω για τις απαντησεις. Για να πω την αληθεια, πρωτη μου επιλογη ειναι το P20. Νομιζω οτι ειναι πιο καινουργια συσκευη απο τις αλλες 2. Επισης μπορω να το παρω σε συγκριτικα αρκετα καλυτερη τιμη. Επιπλεον η αγορα απο "κανονικο" μαγαζι, εξασφαλιζει εγγυηση απο αντιπροσωπεια. Κατι φθηνοτερο εχετε να προτεινετε? Να ρωτησω για τις παρακατω συσκευες να μου πειτε την γνωμη σας: galaxy A6 Galaxy A8 Redmi Note 5 Mi mix 2 Να επαναλαβω οτι δεν εχω λογο να αγορασω απο το Πλαισιο, αλλα το θεωρω ευκαρια με την ηδη εκπτωση και με την 20% επιστροφη με χρηση χρεωστικης καρτας απο συγκεκριμενη τραπεζα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zampas Δημ. October 10, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2018 Το honor 10 ειναι σχεδον το ιδιο κινητο με το p20 αλλα ποιο φτηνο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. October 10, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2018 (edited) Εγω τα πρότεινα (u11, v30) γιατί έχεις πρώτο σε προτεραιότητα τη κάμερα. Πρόσεξε, το p20 δεν έχει τη κάμερα του p20 pro. ;) Και γενικά όλα όσα έγραψες έχουν κατώτερη κάμερα. Επιπλέον το ότι είναι περσινές δεν σημαίνει ότι είναι και κατώτερες συσκευές. Αν θες ρίξε μια ματιά στα threads των συσκευών και reviews. Περισσότερο έχει να κάνει με τις προτεραιότητες σου. Edited October 10, 2018 by Antretng Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xteacher Δημ. October 11, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2018 Εγω τα πρότεινα (u11, v30) γιατί έχεις πρώτο σε προτεραιότητα τη κάμερα. Πρόσεξε, το p20 δεν έχει τη κάμερα του p20 pro. ;) Και γενικά όλα όσα έγραψες έχουν κατώτερη κάμερα. To v30 δεν εχει καλη καμερα . Με ενα 1um πιξελ δε μπορεις να κανεις πολλα πραματα οταν το ισο χρειαστει να ανεβει. Το p20 μπορει να μην εχει την τριπλη καμερα του π20 προ αλλα εχει 1/2.3" σενσορα και 1.55"um πιξελ .Δεν παιζει κατι καλυτερο στα χαρτια αυτην την εποχη. Xωρια ο 20αρης bw που σου δινει ειτε λεπτομερεια-αναλυτικοτητα σε χαμηλα ισο ειτε λιγοτερο θορυβο στις βραδινες σε συνδιασμο με τον 12αρη. Xωρια του οτι το mate 10pro με υποδεεστερο σενσορα εχει δειξει αρκετα καλα δειγματα στο αντιστοιχο thread με την βοηθεια του 20αρη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. October 11, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2018 (edited) To v30 δεν εχει καλη καμερα . Με ενα 1um πιξελ δε μπορεις να κανεις πολλα πραματα οταν το ισο χρειαστει να ανεβει. Το p20 μπορει να μην εχει την τριπλη καμερα του π20 προ αλλα εχει 1/2.3" σενσορα και 1.55"um πιξελ .Δεν παιζει κατι καλυτερο στα χαρτια αυτην την εποχη. Xωρια ο 20αρης bw που σου δινει ειτε λεπτομερεια-αναλυτικοτητα σε χαμηλα ισο ειτε λιγοτερο θορυβο στις βραδινες σε συνδιασμο με τον 12αρη. Xωρια του οτι το mate 10pro με υποδεεστερο σενσορα εχει δειξει αρκετα καλα δειγματα στο αντιστοιχο thread με την βοηθεια του 20αρη. Μην κοιτάς μόνο το σενσορα. Δες πραγματικά δείγματα. Σε συγκριτικά που χει κάνει ο Νίκος κοιτάει στα ίσα s9+, mate 10 pro κλπ (στειλτου pm να σου δείξει). Η lg έχει τρομερό λογισμικό. Αν τραβάει raw θα συμφωνήσω. Αλλά συνήθως όταν μιλάμε για κινητά ρωτάνε για αυτόματο jpeg. Εκεί λοιπόν το software κανει την διαφορα. Οι περισσοτεροι θαυμαζουν το hdr+ της google αλλα προσωπικα περισσοτερο χαζευω το λογισμικο της lg όπου τοσο το hdr οσο και το Night mode (ενα ειδος stacking) καναν εναν μικρο αισθητηρα να βγαζει θαυματα. Η κορυφωση της lg φωτογραφικα ηταν το g5 που εκτος του λογισμικου ειχε και μεγαλυτερο αισθητηρα. Κριμα που κανει τσιγγουνιες τωρα η lg. Edited October 11, 2018 by Antretng Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_Mpl Δημ. October 11, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2018 To v30 δεν εχει καλη καμερα . Με ενα 1um πιξελ δε μπορεις να κανεις πολλα πραματα οταν το ισο χρειαστει να ανεβει. Το p20 μπορει να μην εχει την τριπλη καμερα του π20 προ αλλα εχει 1/2.3" σενσορα και 1.55"um πιξελ .Δεν παιζει κατι καλυτερο στα χαρτια αυτην την εποχη. Xωρια ο 20αρης bw που σου δινει ειτε λεπτομερεια-αναλυτικοτητα σε χαμηλα ισο ειτε λιγοτερο θορυβο στις βραδινες σε συνδιασμο με τον 12αρη. Xωρια του οτι το mate 10pro με υποδεεστερο σενσορα εχει δειξει αρκετα καλα δειγματα στο αντιστοιχο thread με την βοηθεια του 20αρη. Συγγνώμη που θα διαφωνήσω αλλά έχω κάνει συγκριτικά με mate 10 pro και S9 plus και note 8 και σε πολλές βγαίνει καλιτερο το v30 σε λεπτομερεια κυρίως που υποτίθεται ότι υστερεί. Ακόμα και βράδυ, με στοκ τα πάει πολύ καλά και με gcam σκοτώνει. Καλό θα είναι να μην λέμε τη γνώμη μας χωρίς να έχουμε δει 5 δείγματα. Δεν λέω μα το πάρεις αλλά αφού κάνουμε συγκριτικά, πάρε μια ιδέα και μετά μίλα. Για μένα το v30 είναι τοπ στα 370 που έχει. U11 δεν έχω βρει φθηνό αλλά δε μου αρέσει σε άλλους τομείς, πχ βίντεο, γράφει wmv που μετά δεν παίζει σε άλλες συσκευές αν δεν κατεβάσεις συγκεκριμένο media player και που παίζει έχει θέματα, προσωπικά επειδή χρησιμοποιώ sd και κρατάω αρχείο από το ένα στο αλλο με ενόχλησε αυτό. Συν τα μεγαλύτερα μπεζελ συν την έλλειψη αδιάβροχου συν την έλλειψη θύρας 3.5..είναι πολλά για να το πάρεις σε σχέση με v30. Huawei με τέτοιο μενού και αν δεν είναι p20pro δεν θα έπαιρνα με τίποτα Παράθεση Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. October 11, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2018 (edited) Πάντως πέραν της μορφής αρχείου που ίσως χρειαστείς app για να παίξει σε άλλο κινητό (πχ vlc), το u11 έχει μακράν το καλύτερο βίντεο από όσα κινητά έχω πιάσει. Εξαιρετική λεπτομέρια και ήχος. Όσον αφορά τη τιμή έχω βάλει link παραπάνω. Το u11 έχει και αυτό αδιαβροχοποίηση (ip67). Θα συμφωνήσω ότι έχει μπεζελς αλλά τουλάχιστον στο μπεζελ έχει και τα πλήκτρα οπότε γλυτώνεις επιφάνεια στην οθόνη. Edited October 11, 2018 by Antretng Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_Mpl Δημ. October 11, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2018 Πάντως πέραν της μορφής αρχείου που ίσως χρειαστείς app για να παίξει σε άλλο κινητό (πχ vlc), το u11 έχει μακράν το καλύτερο βίντεο από όσα κινητά έχω πιάσει. Εξαιρετική λεπτομέρια και ήχος. Όσον αφορά τη τιμή έχω βάλει link παραπάνω. Το u11 έχει και αυτό αδιαβροχοποίηση (ip67). Θα συμφωνήσω ότι έχει μπεζελς αλλά τουλάχιστον στο μπεζελ έχει και τα πλήκτρα οπότε γλυτώνεις επιφάνεια στην οθόνη. Αντρεα έχεις δίκιο, είχα ξεχάσει ότι είναι αδιάβροχο, ενώ το είχα, ήμουν σίγουρος ότι δεν είναι. Τώρα για το βίντεο επιμένω ότι είναι βλακεια να μην παίζει σε άλλη συσκευή λόγω codecs. Ήταν ενοχλητικό γιατί έχω μικρό παιδί και ξενέρωσα που δεν τα έβλεπα. Με vlc παίζουν αλλά όχι καλά. Για μένα ήταν λόγος αυτός να Ξενερωσω. Μόνο στα Samsung παίζουν καλά ίσως επειδή πληρώνει άδειες και σε Microsoft. Γενικά το u11 είναι καλή επιλογή αλλά η lg έχει πιο άμεσο σέρβις εδώ Ελλάδα που είναι σημαντικό, και ότι άλλο είπα πιο πριν και επιπρόσθετα το v30 έχει επίσης πολύ καλό βίντεο. Παράθεση Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. October 11, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2018 Καλά και το v30 είναι εξαιρετικό. Αν είδες αυτά τα 2 πρότεινα από την αρχή. Ας δει και κανένα review ο φίλος και βλέπει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xteacher Δημ. October 11, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2018 Exω δει τις φωτος στο αντιστοιχο thread ..Σχεδον ποτε δεν με αφησε ικανοποιημενο. Απο το p20 περαν των specs..εχω δει και φωτος στο φλικρ αλλα και ολα τα προηγουμενα της huawei που ειναι σε αρκετα καλο βαθμο. Οπως ειχα πει και εκει..το ταπεινο honor 6x ειναι καλυτερο απο το z9 mini που ειχα . Aσχολουμαι-(παλιοτερα κυριως) αρκετα με τα τεχνικα και μπορω να δω κατι περα απο την πρωτη αναγνωση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. October 11, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2018 Βέβαια ο δεύτερος φακός του honor 6x έχει καθαρά βοηθητικό ρόλο για artficial bokeh και όχι συνδιασμό rgb με b&w που κάνουν τα άλλα huawei. Οπότε αν το αναφέρεις ως το τι προσφέρει ο διπλος φακός εδώ δεν έχει νόημα... Κατά τα άλλα έχουν γίνει άμεσα συγκριτικά... Μπορείς να τα βρεις στο flickr του Νίκου. Υ.Γ. Δεν είσαι ο μόνος που ασχολείσαι. Φιλικά ;) :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xteacher Δημ. October 11, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2018 Eχεις μια ταση να προσθετεις λογια που ποτε δεν ειπα ουτε αφησα να εννοηθουν. Το ανεφερα καθαρα ως προς τον εναν σενσορα...και την συνηθεια της huawei να βγαζει ποιοτικες συσκευες.Αν και με μικροτερο αισθητηρα σε μεγεθος εχει μεγαλυτερο pixel..και περα οτι στις ημερησιες εχει και iso 50 και βγαζει καλυτερo αποτελεσμα απο ακρη σε ακρη ελεω φακου (στο κεντρο δεν ειχε θεμα του το nubia ...και σταματουσε σε iso100) στις βραδινες το μεγαλυτερο pixel του 6x ισοσκελιζει τη διαφορα απο τον λιγο μεγαλυτερο αισθητηρα (1/2.9" με 1/2.6"). Ενολιγοις ειναι ανεπαισθητα λιγο καλυτερος αυτος του 6x. To bokeh αδιαφορο μου ειναι..με τον τροπο που δουλευει χαλια ειναι. (στην αντιστοιχη ρυθμιση του f/4 εχει καποιο αποτελεσμα και αυτο οχι παντα -αναλογα τι χρωματα εχει στην εικονα γιατι μπορει να θολωσει λαθος περιοχη.) Ολο αυτο το ποστ απλα για να καταλαβεις τι εννοουσα στο προηγουμενο ποστ και να μην αποπροσανατολιζεις τη κουβεντα με πραματα που δεν ειπα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_Mpl Δημ. October 11, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2018 Exω δει τις φωτος στο αντιστοιχο thread ..Σχεδον ποτε δεν με αφησε ικανοποιημενο. Απο το p20 περαν των specs..εχω δει και φωτος στο φλικρ αλλα και ολα τα προηγουμενα της huawei που ειναι σε αρκετα καλο βαθμο. Οπως ειχα πει και εκει..το ταπεινο honor 6x ειναι καλυτερο απο το z9 mini που ειχα . Aσχολουμαι-(παλιοτερα κυριως) αρκετα με τα τεχνικα και μπορω να δω κατι περα απο την πρωτη αναγνωση. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κάτσει να δω το p20τι κάνει αλλά όταν έχω κάνει άμεσα συγκριτικά με άλλα κινητά και είναι κοντά ή καλύτερο το v30, το να λες ότι δε σε ικανοποιεί σημαίνει ότι δε θα σε ικανοποιεί και κανένα άλλο. Εξάλλου δε νομίζω ότι το p20 έχει τόση διαφορά από mate 10 pro. Κατά τα άλλα μπορεί να μπει ο φίλος να δει.. Παράθεση Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. October 11, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2018 (edited) Eχεις μια ταση να προσθετεις λογια που ποτε δεν ειπα ουτε αφησα να εννοηθουν. Το ανεφερα καθαρα ως προς τον εναν σενσορα...και την συνηθεια της huawei να βγαζει ποιοτικες συσκευες.Αν και με μικροτερο αισθητηρα σε μεγεθος εχει μεγαλυτερο pixel..και περα οτι στις ημερησιες εχει και iso 50 και βγαζει καλυτερo αποτελεσμα απο ακρη σε ακρη ελεω φακου (στο κεντρο δεν ειχε θεμα του το nubia ...και σταματουσε σε iso100) στις βραδινες το μεγαλυτερο pixel του 6x ισοσκελιζει τη διαφορα απο τον λιγο μεγαλυτερο αισθητηρα (1/2.9" με 1/2.6"). Ενολιγοις ειναι ανεπαισθητα λιγο καλυτερος αυτος του 6x. To bokeh αδιαφορο μου ειναι..με τον τροπο που δουλευει χαλια ειναι. (στην αντιστοιχη ρυθμιση του f/4 εχει καποιο αποτελεσμα και αυτο οχι παντα -αναλογα τι χρωματα εχει στην εικονα γιατι μπορει να θολωσει λαθος περιοχη.) Ολο αυτο το ποστ απλα για να καταλαβεις τι εννοουσα στο προηγουμενο ποστ και να μην αποπροσανατολιζεις τη κουβεντα με πραματα που δεν ειπα. Teacher συγνωμη αλλα δεν ειχα καταλαβει οτι κοντραριζομαστε :lol: Εγω αποπροσανατολιζω ή με το πλατιασμα και το ανοιγμα σε θεωρητικες συζητησεις που κανεις καθε φορα παλευουμε να βγαλουμε ακρη που κολλανε με τη συζητηση; Δες τι εχουμε γραψει και τι εχεις γραψει εσυ. Μιλαγαμε για v30, p20, u11 και εσυ αναφερεις το honor 6x και z9 mini. Μπορεις να μου εξηγησεις που κολλάνε; Εκανα μια προσπαθεια... αν απετυχα να βρω τη συνδεση μηπως ηταν επειδη παλευουμε να καταλαβουμε το συνειρμο σου; Και το αστειο ειναι οτι δεν εγραψες απλα οτι το p20 ειναι καλυτερο (που αντε να το δεχομουν) αλλα οτι το v30 εχει κακη καμερα... Επιπλέον μιλας παντα με ενα υφος "εγω ξερω, εσεις δεν ξερετε... ελατε να σας διδαξω...". Μας βαζεις Links, μας μιλας για αισθητηρες, μας μιλας για φακους... εισαι σχεδον σιγουρος οτι τα ξερεις μονο εσυ και κανενας αλλος... Αλλα ειναι δυνατον να μιλαμε για αμεσα δειγματα συγκρισης και να τα διαψευδεις με νομοτελειακη μαλιστα βεβαιοτητα λογω ενός νούμερου (λες και η τεχνολογια των αισθητηρων ή λογισμικου ειναι ομοιογενης σε ολες τις συσκευες....). Στη τελικη μια χαρα βρίσκεις κινητά με μεγάλους αισθητηρες που εχουν κατωτερο αποτελεσμα απο μικρότερους. Δεν θα σου δειξω δειγματα ούτε θα σου εξηγησω περαιτέρω τους λογους μιας και θα σου κανω το καλο να κανεις μια αναζητηση ;). Και ολα αυτα για να σου εξηγησω για κατι που κανεις συνέχεια. Μην υποτιμας τους συνομιλητες σου. Δεν εισαι ο μονος "γνωστης" της επιστημης της φωτογραφιας. Αν μη τι αλλο ο διαλογος εξελισσει όλους τους συμμετεχοντες ;):). Στη τελικη μονο οταν μπορεις να μιλησεις απλα γνωριζεις πραγματικα ενα αντικειμενο. Νικο σε παρακαλω βάλε το συγκριτικο. Οχι τιποτα αλλο αλλα εδω γραφουμε για να βοηθησουμε το topic starter. Edited October 11, 2018 by Antretng Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gasgounis Δημ. October 12, 2018 Author Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2018 Ρε παιδια, απο την ορολογια που αναφερατε ουτσ τα μισα δεν καταλαβα.... εγω ενα κινητο να βγαζει ωραιες φωτο σε χαμηλο φωτισμο, ειτε σε μια εκδρομη ειτε σε ενα μπαρ που θα εχω βγει με την παρεα μου. Και να βγαζει και καλες φωτο μεσα στην ημερα, ειτε αξιοθεατα ειτε οτιδηποτε μου αρεσε τελος παντων. Και προφανως να ειναι αξιοπρεπης συσκευη και στα υπολοιπα. Α και στο μυαλο μου, εφοσον βγαζει καλες φωτο τοτε θα στεκει αρκετα καλα και στους αλλους τομεις. Απο το huawei p9 lite, ημουν ευχαριστημενος γενικα αλλα καθολου στην καμερα, ισως λιγο σε καλο φωτισμο και κοντινες αποστασεις. Λιγο φθηνοτερες συσκευες αξιζει κα κοιταξω ή θα ειναι πεταμενα λεφτα; Νικο, μπορεις να ανεβασεις το λινκ με το συγκριτικο που αναφερεται παραπανω; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_Mpl Δημ. October 12, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2018 (edited) Ρε παιδια, απο την ορολογια που αναφερατε ουτσ τα μισα δεν καταλαβα.... εγω ενα κινητο να βγαζει ωραιες φωτο σε χαμηλο φωτισμο, ειτε σε μια εκδρομη ειτε σε ενα μπαρ που θα εχω βγει με την παρεα μου. Και να βγαζει και καλες φωτο μεσα στην ημερα, ειτε αξιοθεατα ειτε οτιδηποτε μου αρεσε τελος παντων. Και προφανως να ειναι αξιοπρεπης συσκευη και στα υπολοιπα. Α και στο μυαλο μου, εφοσον βγαζει καλες φωτο τοτε θα στεκει αρκετα καλα και στους αλλους τομεις. Απο το huawei p9 lite, ημουν ευχαριστημενος γενικα αλλα καθολου στην καμερα, ισως λιγο σε καλο φωτισμο και κοντινες αποστασεις. Λιγο φθηνοτερες συσκευες αξιζει κα κοιταξω ή θα ειναι πεταμενα λεφτα; Νικο, μπορεις να ανεβασεις το λινκ με το συγκριτικο που αναφερεται παραπανω; Εγω γιαυτο δεν συνεχισα την κουβεντα, ειδα οτι δεν απαντησες, λεω ας μας πει το παλικαρι τι καταλαβε, τι θελει, μην μιλαμε τσαμπα. Η αποψη μου ειναι οτι απο τη στιγμη που σε καλυπτε το p9 lite στα αλλα, που το εχω δουλεψει και για μενα ειναι μαπα (μην παρεξηγηθεις), το v30 Που δεν ειναι το πιο γρηγορο κινητο που θα βρεις, θα σε καλυψει σε ολα. Εχει 2 καμερες, με την 2η να ειναι wide που σημαινει οτι βγαζεις πανοραμικες φωτο σε τοπια ή ακομα και στην παρεα, ακομα και σελφι που θα τις ευχαριστηθεις τρομερα, ενω η κυρια καμερα τα παει αριστα τη μερα αλλα και το βραδυ καλα. Επισης με την χρηση ενος app, της google camera, εχεις και πολυ καλυτερες βραδινες, οταν θα θες να βγαλεις σκοταδι, με φωτα κλπ οπου ζοριζονται ολα. Το v30 ειναι πανεμορφο, ελαφρυ, με μικρα μπεζελ, αδιαβροχο και με πολυ καλη αυτονομια, οποτε ειναι πληρες στα υπολοιπα κατα τη γνωμη μου, εχει και θυρα ακουστικων εχει και τελειο ηχο, oled Οθονη, aod Πολυ ωραιο, κλπ. Τωρα τα κινητα που ρωτησες εσυ ειναι κατωτερα σε πολλα θεματα, το u11 παλι ειναι καλο σε καποια αλλα για μενα δεν ειναι καλυτερο απο το v30 συνολικα, ισως εχει καλυτερη λεπτομερεια ή ειναι πιο γρηγορο, αλλα μοιαζει πιο παλιο και σαν εμφανιση και με τα υπολοιπα μειον που σου ειπα δε θα το επαιρνα, συν οτι σερβις εχεις εξωτερικο ενω Lg ακομα εδω. Το P20 δεν το εχω δουλεψει, αλλα δεν ξερω αν μπορεις να το πεις καλυτερο επειδη στα χαρτια δειχνει καλο. ΚΑι τα αλλα στα χαρτια ειναι καλα αλλα μεγαλο ρολο παιζει ο αλγοριθμος και της lg ειναι αριστος. θα σου δωσω λινκ εδω σε λιγο εδω ενα: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=7678657#post7678657 και αλλο ενα εδω: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=7673580#post7673580 ενα ακομα: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=7669998#post7669998 και αυτο: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=7667482#post7667482 θες κι αλλα? εχεις κουραγιο?εγω μονο ετσι συγκρινω. ολα τα αλλα ειναι θεωριες. Σιγουρα δεν ειναι δυνατο να εχουμε ολα τα κινητα να τα συγκρινουμε αμεσα, αλλα οταν κανεις 2-3 αμεση συγκριση μπορεις να καταλαβεις πολυ περισσοτερα συν οτι μετα μπορεις με μια συγκριση του ενος με ενα καινουριο, να καταλαβεις εχοντας αποψη για το που υπερτερει και που μειονεκτει, πως θα τα πηγαινε και με τα υπολοιπα Edited October 12, 2018 by Nikos_Mpl Παράθεση Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Melinbonian Δημ. October 12, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2018 Επειδη αρκετοι προτεινουν το V30 και ειμαι κι εγω σε αναλογο διλημμα, υπαρχει λογος που δε γινεται αναφορα στο αντιστοιχο μοντελο της LG στη σειρα G? Μιλαω για το G7. Απο χαρακτηριστικα το βλεπω λιγο καλυτερο, με μικροτερο μεν angle στη καμερα αλλα σε ολα τα αλλα ισως λιγο πιο πανω και τιμη πανω κατω ιδια. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_Mpl Δημ. October 12, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2018 (edited) Επειδη αρκετοι προτεινουν το V30 και ειμαι κι εγω σε αναλογο διλημμα, υπαρχει λογος που δε γινεται αναφορα στο αντιστοιχο μοντελο της LG στη σειρα G? Μιλαω για το G7. Απο χαρακτηριστικα το βλεπω λιγο καλυτερο, με μικροτερο μεν angle στη καμερα αλλα σε ολα τα αλλα ισως λιγο πιο πανω και τιμη πανω κατω ιδια. https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=8712&idPhone2=9115 δες τα διπλα διπλα. εχεις νεοτερο soc με πιο δυνατο επεξεργαστη αλλα για μενα το μονο που κερδιζεις ειναι οτι ειναι πιο ενεργοβορος αφου μιλαμε για ιδια αρχιτεκτονικη (ιδια nm και πιο ψηλα τα mhz μονο). 2ον εχεις ιδια ραμ, τραγικο που δεν εβαλαν 6αρα. Υπαρχει v30 με 6αρα που θα το επαιρνα με χιλια αλλα δεν ερχεται ελλαδα. 3ον εχεις LCD Οθονη που ειναι ακομα πιο ενεργοβορα και δεν κερδιζεις κατι σε εικονα. 4ον και σημαντικοτερο εχεις μονο 3000Mha Μπαταρια απο 3300 σε μεγαλυτερη οθονη 5ον εχεις Notch Που προσωπικα δε με νοιαζει αλλα το v30 εχει αψογα μπεζελ για να πεις οτι κερδιζεις απο το αλλο 6ον δεν εχεις καλυτερες καμερες και εχεις μικροτερο ευρος στην wide (ακομα πιο μικρο γιατι καθε χρονο το μαζευει)- 7ον ειναι πιο ακριβο 8ον ΒΤ, usb κλπ ειναι ολα ιδια, δεν χανεις κατι εκτος απο FM radio νομιζω. 9ον το V30 εχει ιδανικες διαστασεις με πιο μεγαλο πλατος, τοσο ωστε να μην ειναι υπερβολικα φαρδυ αλλα οχι τηλεκοντρολ οπως εχουν γινει ολα τα καινουρια. Εγω σκεψου το ειχα καμποσο καιρο βασικο και το ξανα πηρα για 2ο να το εχω για τα επομενα χρονια και για καθε φορα που θα αλλαζω το βασικο μου. Αρα τo G7 ειναι ανουσια αγορα αν δεν πεσει σε τιμη κατω απο V30 για μενα. Edited October 12, 2018 by Nikos_Mpl Παράθεση Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. October 12, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2018 (edited) θες κι αλλα? εχεις κουραγιο?εγω μονο ετσι συγκρινω. ολα τα αλλα ειναι θεωριες. Σιγουρα δεν ειναι δυνατο να εχουμε ολα τα κινητα να τα συγκρινουμε αμεσα, αλλα οταν κανεις 2-3 αμεση συγκριση μπορεις να καταλαβεις πολυ περισσοτερα συν οτι μετα μπορεις με μια συγκριση του ενος με ενα καινουριο, να καταλαβεις εχοντας αποψη για το που υπερτερει και που μειονεκτει, πως θα τα πηγαινε και με τα υπολοιπα Και γω αυτο κανω. Οταν προσπαθω να καταλαβω την ποιοτητα μιας καμερα και δεν εχω την πολυτελεια να την πιασω στα χερια μου, κοιταω συγκριτικο με καποια γνωστη μου συσκευη ενω και ο ιδιος εχω ανεβασει αρκετα συγκριτικα και σκοπιμα συγκεκριμενα κάδρα ωστε να ειναι unbiased. Πλεον με τις διαφορες που εχουν τοσο οι τεχνολογιες των αισθητηρων (bsi, dual pixel κλπ), οξυτητα φακού και το λογισμικο/αλγοριθμους δεν ειναι ευκολο να κρινεις μονο απο μεγεθος αισθητηρα, aperture και ois. Στη τελικη ακομα και το ois, σε αντιθεση με τους φακους των φωτογραφικών μηχανών, στα κινητα δεν γραφουν ποσα στοπ επωφελησε. Για παράδειγμα στο op3 και mi5 το Ois ηταν για πεταμα (ακομα και σε 1/17 ηθελες προσοχη για να μην εχεις camera shake). Σε αλλα εκανες extreme αργές ταχυτητες (πχ g5, g6, op6, le max 2 κλπ) και ειχαν πιο αργο κλειστρο στο αυτοματο. Ειναι σημαντικο να τονισουμε οτι οταν καποιος ρωταει για καμερα κινητου συνηθως εννοει αυτοματο και jpeg. Εννοειται πως αν παιξεις με long exposure ή/και raw τα πραγματα μπορει να ειναι πολυ διαφορετικά. Φιλε @gasgounis όποιο και απο τα δυο και να παρεις (u11, v30) θα μεινεις ικανοποιημένος και θα παθεις πλάκα σε σχεση με το τωρινό σου. Το u11 εχει περισσοτερη λεπτομέρια που το βοηθάει και στα πρόσωπα ενω το v30 εχει το wide φακο που δινει το κάτι παραπάνω σε landscapes. Οκ στο u11 ειναι λιγο πιο παλιά η αναλογία οθόνης αλλά όπως είπα επειδη εχει offcreen buttons δεν χανει πολύ ενώ εχει και το δαχτυλικό μπροστά που βολεύει περισσότερο. Στα συν του u11 βάλε και το ελαφρύτερο λογισμικό που το καθιστα πιο smooth. Τώρα για την εγγυηση ναι, θα χεις μια παραπανω αναμονη αν του συμβει κάτι αφου πανε Ιταλια. Δες reviews, διαβασε τι λενε και στα αντιστοιχα threads και αποφασιζεις. Καλορίζικο οτι και αν παρεις. :) Edited October 12, 2018 by Antretng Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ea6gka Δημ. October 13, 2018 Κοινοποίηση Δημ. October 13, 2018 αν σε ενδιαφερει η λεπτομερεια και η καθαροτητα στις φωτογραφιες σου παρε το HTC U11, αν τα εφε τοτε παρε το V30 Παράθεση All it takes is a swipe... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts