Jump to content

Απορία με CPU Pentium 4

kostas-k
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αν έχω ένα επεξεργαστή στα FSB533 λειτουργεί σε ένα motherboard που υποστηρίζει μέχρι FSB400?

Στην καλύτερη περίπτωση θα παίζει αλλά με FSB400 δηλαδή 33% πιο αργά. Στη χειρότερη δε θα παίζει καθόλου. Μήπως μπορείς να κάνεις κανένα update στην motherboard.

Μπα,δε σηκωνει αναβάθμιση μιας και έχω laptop που υποστιρίζει FSB400 μόνο.Που θα σιγουρέψω αν παίζει στα 400?

Ξέρετε αν ένας Mobile Pentium 4 είναι στις ίδιες διαστάσεις με ένα Pentium 4 και απλά αλλάζουν τα χαρακτηριστικά?

Ή ο Mobile Pentium 4 είναι πιο μικρός?

Αν θυμάμαι καλά δεν έχουν καμία σχέση οι mobile δεν έχουν pins αλλά κατι σαν μπιλιες.Α και κάτι που είναι σήγουρα διαφορετικό είναι η τροφοδοσία :D

Το έψαξα τελικά και οι Mobile είναι ίδιοι με τους κανονικούς.Απλά έκανα βίδες το laptop για να βγάλω τον επεξεργαστή και το είδα.

Και έχει και pins και έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με ένα Pentium 4,

"478 pin PPGA FC-PGA2" και οι δυο. Άρα θα μπαίνει.

Πάντως εγώ θα σου πρότεινα να πας Εδώ και να ψάξεις πολύ καλά τα specs των 2 prossesors γιατί πολύ φοβάμαι θα έχεις ασυμβατότητα core voltage και ετσι και να λειτουργεί ο επεξεργαστής που θα πάρεις θα υπολυτουργεί σε πολύ μεγάλο βαθμό

Πήγα εκεί και τα είδα,και οι δύο τύποι (FSB533 & FSB400) έχουν το ίδιο Core Voltage στα 1,5V.Αλλά τελικά θα βάλω ένα FSB400 γιατί σε ένα μαγαζί που ρώτησα μου είπαν ότι απλά δεν θα λειτουργεί ο Pentium 4 FSB533 σε μητρική που υποστηρίζει μόνο FSB400.

Απλά αντί για Mobile Intel Pentium 4-M που έχω τώρα,θα βάλω Intel Pentium 4.

Θα χρειαστείς καλύτερο ανεμηστηράκι γιατί οι Ρ4 ανεβάζουν περισσότερη θερμοκρασία

Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra

122897885_Screenshot2023-02-162220155.jpg.e6f51eae4d98bfe4a1f50dd86c3c27d3.jpg

Το ανεμιστηράκι που έχω είνα αυτόματο και στην αρχή δεν λειτουργεί και μετά ανάλογα με την θερμοκρασία του επεξεργαστή λειτουργεί στην 1η,2η ή 3η ταχύτητα.Υπάρχει η επιλογή να λειτουργεί συνέχεια στην 3η ταχύτητα οπότε και θα την ενεργοποιήσω αν δω ότι κολάει στο "Αυτόματο".Απλά μάλλον θα πρέπει να βάλω και μεγαλύτερη μπαταρία αφού θα έχει μεγαλύτερη κατανάλωση!

Δεν παίζει ρόλο μόνο ότι έχει ταχύτητες αλλά σε τι rpm τρέχει και τι υλικό και σχεδιασμό έχει το ανεμηστηράκι

Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra

122897885_Screenshot2023-02-162220155.jpg.e6f51eae4d98bfe4a1f50dd86c3c27d3.jpg

Ναι,το ξέρω απλά μια μέρα είχα κολλήσει με ένα παιχνίδι και το έπαιζα τρεις ώρες συνέχεια και το ανεμιστηράκι λειτουργούσε μόνο στην 1η ταχύτητα.Πόσο παραπάνω θα ζεσταθεί ο Pentium 4!!!

Πιστεύω πάντως να κάει δουλειά.Κάτσε βέβαια να λειτουργήσει και ο επεξεργαστής!!