dazedd Δημοσιεύτηκε June 1, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε June 1, 2005 Έχω δύο pc στο σπίτι μου και θέλω να τα συνδέσω στο LAN. Θέλω να δώσω internet στο δεύτερο pc.Σας παρακαλώ πείτε μου τρόπο για να ρυθμίσω τα δύο pc σε LAN.Έχω ένα alcatel modem speedtouch.Ευχαριστώ για την κατανόηση :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
redalert19882000 Δημ. June 1, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2005 sta xp pigene theseis diktiou kai dexi stin karta diktiou. meta pata idiotites sta tcp/ip kai bale na min einai aytomates oi rithmiseis.bale ip adress 192.168.0.1 , maska ypodiktiou 255.255.255.0 .telos tha baleis tin sindesi me tin opoia kaneis connect koinoxristi. sls tha pas dexi epano tis kai idiotites. meta gia proxorimenoys kai koinoxristi sto allo pc tha baleis stin karta diktiou ip 192.168.0.2 , maska ypodiktiou 255.255.255.0 , proepilegmeni pili 192.168.0.1 kai dns 192.168.0.1. eisai etoimos. sorry gia ta greekenglish alla grafo apo server 2000 kai den xo ellinika Παράθεση Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dazedd Δημ. June 2, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2005 οκ ευχαριστώ φίλε μου :D :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dazedd Δημ. June 2, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2005 Φίλε έκανα οτι μου είπες αλλα λαν δε βλεπω καθολου ουτε μπορω να ανταλλαξω αρχεια ή ιντερνετ με τα 2 pc. Να προσθέσω και τα 2 pc εχουνε windows xp pro ελληνικά το ένα pc έχει καρτα lan πάνω στο mobo ενω στο αλλο εχω μια κάρτα realtek. Τέλος θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν μπορούσατε να παραθέσετε καμια εικόνα με τα βήματα που πρέπει να κανω Ευχαριστω προκαταβολικά Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dazedd Δημ. June 2, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2005 Κανείς να με help βρε παιδιά ?? Εστω κανα λινκ με πληροφορίες για το πως θα στήσω το λαν ??? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
seeker Δημ. June 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2005 Έχεις Firewall (ίσως το Zone Alarm)? Παράθεση Ψάχνετε πληροφορίες για το Linux? Τότε επισκεφθείτε το LinuxOS Club Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dazedd Δημ. June 2, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2005 Οχι δεν εχω firewall Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
undertow Δημ. June 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2005 ιντερνετ μπορείς να μοιραστείς μόνο με το internet connection sharing. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dazedd Δημ. June 2, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2005 ιντερνετ μπορείς να μοιραστείς μόνο με το internet connection sharing. Ναι αυτό το ξέρω το θέμα ειναι πως εκανα τις ρυθμήσεις που μου δώσανε παραπάνω παρολα αυτα ομως σε καμία απο τις 2 lan κάρτες δεν ανάβουνε τα ledakia. Mήπως αμα συνδεσω στο μοντεμ στο πρωτο pc με usb και στο δευτερο με lan να δουλέψει και να εχω ιντερνετ και στο δεύτερο ?? Aν το κάνω αυτο θα πρέπει να έχω εγκατεστημένα και στα 2 pc τους drivers του modem ?? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
redalert19882000 Δημ. June 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2005 Ναι αυτό το ξέρω το θέμα ειναι πως εκανα τις ρυθμήσεις που μου δώσανε παραπάνω παρολα αυτα ομως σε καμία απο τις 2 lan κάρτες δεν ανάβουνε τα ledakia. Mήπως αμα συνδεσω στο μοντεμ στο πρωτο pc με usb και στο δευτερο με lan να δουλέψει και να εχω ιντερνετ και στο δεύτερο ?? Aν το κάνω αυτο θα πρέπει να έχω εγκατεστημένα και στα 2 pc τους drivers του modem ?? Απο τοτε που βαζεις το καλοδιο απο πισω θα πρεπει να αναψουν τα λαμπακια της καρτας ακομη και οταν δεν εχεις κανει ριθμισεις. Ελενξε το καλοδιο σου η παρε καποιο αλλο Παράθεση Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
redalert19882000 Δημ. June 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2005 http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=80821 Για δες και αυτο αλλα πρωτα θα πρεπει στην μπαρα να υπαρχουν λαμπακια δικτιου αλλα το ιδιο απο πισω στις θυρες Παράθεση Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JAs0nX Δημ. June 6, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 6, 2005 Παιδια προσπαθησα κ εγω μια φορα να συνδεθω με το laptop του αδερφου μου για να παιξουμε κανα παιχνιδακι αλλα δεν τα καταφερα... εχουμε κ οι 2 xp συνδεω το καλωδιο (crossover - δεν ξερω αν το λεω σωστα, αυτο με τα καλωδια που πανε αναποδα) και ενω εκανα τον wizard κ στα δυο PC κανενα δεν εβλεπε το αλλο... Μαλιστα αναβε κ το λαμπακι κατω δεξια στο systray σαν να ειμασταν συνδεδεμενοι... sharing και τετοια τα ειχα φτιαξει... αλλα πηγαινα My network places και τιποτα! Αυτο που λετε πιο πανω με τα IP δεν το ειχα βαλει πουθενα βεβαια... αυτο φταιει? γιατι τα συγκεκριμενα ΙΡ? ειναι στανταρ? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geeksada Δημ. June 6, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 6, 2005 Παιδια προσπαθησα κ εγω μια φορα να συνδεθω με το laptop του αδερφου μου για να παιξουμε κανα παιχνιδακι αλλα δεν τα καταφερα... εχουμε κ οι 2 xp συνδεω το καλωδιο (crossover - δεν ξερω αν το λεω σωστα, αυτο με τα καλωδια που πανε αναποδα) και ενω εκανα τον wizard κ στα δυο PC κανενα δεν εβλεπε το αλλο... Μαλιστα αναβε κ το λαμπακι κατω δεξια στο systray σαν να ειμασταν συνδεδεμενοι... sharing και τετοια τα ειχα φτιαξει... αλλα πηγαινα My network places και τιποτα! Αυτο που λετε πιο πανω με τα IP δεν το ειχα βαλει πουθενα βεβαια... αυτο φταιει? γιατι τα συγκεκριμενα ΙΡ? ειναι στανταρ? Οχι δεν ειναι στανταρ.Μπορεις για παραδειγμα να βαλεις 10.170.10.1 στο ενα και 10.170.10.2 στο αλλο.Πρεπει να αλλαζει το τελευταιο νουμερο μονο.Το subnet mask πρεπει να ειναι ιδιο και στα δυο pc. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
redalert19882000 Δημ. June 6, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 6, 2005 Παιδια προσπαθησα κ εγω μια φορα να συνδεθω με το laptop του αδερφου μου για να παιξουμε κανα παιχνιδακι αλλα δεν τα καταφερα... εχουμε κ οι 2 xp συνδεω το καλωδιο (crossover - δεν ξερω αν το λεω σωστα, αυτο με τα καλωδια που πανε αναποδα) και ενω εκανα τον wizard κ στα δυο PC κανενα δεν εβλεπε το αλλο... Μαλιστα αναβε κ το λαμπακι κατω δεξια στο systray σαν να ειμασταν συνδεδεμενοι... sharing και τετοια τα ειχα φτιαξει... αλλα πηγαινα My network places και τιποτα! Αυτο που λετε πιο πανω με τα IP δεν το ειχα βαλει πουθενα βεβαια... αυτο φταιει? γιατι τα συγκεκριμενα ΙΡ? ειναι στανταρ? Φιλε μου στ pc 1 βαλε ip 192.168.0.2 και μασκα υποδικτυου 255.255.225.0 pc 2 βαλε ip 192.168.0.3 και μασκα υποδικτυου 255.255.225.0 Tελος προσεχε να βρισκονται στην ιδια ομαδα εργασιας. Τα sharing δεν μας ενδιαφερουν προς το παρον Κανε ενα restart και εισαι ok!! Παράθεση Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. June 6, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 6, 2005 To subnet mask είναι 255.255.255.0. Σαν gateway βάζεις το ip του μηχανήματος που έχει πρόσβαση στο δίκτυο, αν υπάρχει τέτοιο (ή του adsl modem/router αν έχεις). DNS βάζεις αυτά που έχει ο provider. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
redalert19882000 Δημ. June 6, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 6, 2005 To subnet mask είναι 255.255.255.0. Σαν gateway βάζεις το ip του μηχανήματος που έχει πρόσβαση στο δίκτυο, αν υπάρχει τέτοιο (ή του adsl modem/router αν έχεις). DNS βάζεις αυτά που έχει ο provider. Ok mcde to αλλαξα. Sorry Παράθεση Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
onefluffycloud Δημ. June 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 7, 2005 εχω μια ερωτηση πανω στο ιδιο θεμα. Εχω ενα φορητο με WindowsXP και ειναι συνδεδεμενος στο διαδικτυο. Εχω και ενα πιο παλιο Η/Υ με linux. Ενω τα μηχανηματα βλεπονται κανονικα στο δικτυο μεταξυ τους, ο παλιος Η/Υ δεν μπορει να συνδεθει στο διαδικτυο ενω εχω βαλει για gateway την IP του φορητου που εχει προσβαση και εχω ενεργοποιηση το internet connection sharing στα windows. Το DNS δεν το εχω ρυθμισει.. λετε να φταιει αυτο; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. June 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2005 Δοκίμασε να βάλεις τον DNS Server του provider σου. Στο site του, ή στο helpdesk θα υπάρχει η ip διεύθυνση του. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
onefluffycloud Δημ. June 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 8, 2005 τον βρηκα τον DNS server.. "H panafonet έχει 2 DNS servers, οι οποίοι έχουν ip adresses 213.249.17.10 και 213.249.17.11" Το θέμα ειναι που θα βάλω αυτον τον DNS server? στο notebook που εχει προσβαση στο διαδικτυο ή στο linux pc που δεν εχει;ή και στα δυο; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sadiagraxa Δημ. June 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 9, 2005 Κατι ασχετο και ισως καραφλιασετε αλλα "συγχωρεστε με το καημενο" :p Καποια στιγμη ειχα DSL αλλα τωρα δεν εχω για λιγο καιρο λογω προβληματων... Το DSL router μοιραζε την γραμμη σε 3 PC και με το ενα θελω να κανω Lan για να παιζουμε παιχνιδια... Χρειαζετε να επανασυνδεθω σε DSL η μπορω και ετσι σκετο; (Μεσω του router δηλαδη) Και τα 2 PC εχουν καρτα δικτυου Realtek... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
onefluffycloud Δημ. June 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 9, 2005 χαχαχαα... ελεος.τι ερωτηση ειναι αυτη! εννοειται πως μπορεις να τα συνδεσεις! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. June 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 9, 2005 Το adsl modem το μόνο που κάνει είναι να παρέχει τη σύνδεση με τον έξω κόσμο. Η πιο απλή λύση όταν υπάρχουν πολλοί υπολογιστές που μοιράζονται μια σύνδεση και θέλεις να επικοινωνούν μεταξύ τους, είναι ένα switch. Τα συνδέεις όλα εκεί (και το modem, στο πριζάκι για το uplink) και είσαι έτοιμος. Στο κάθε μηχάνημα βάζεις ip κάτι του στυλ 10.0.0.x, subnet mask 255.255.255.0, gateway το ip του Modem (π.χ. στο alcatel είναι 10.0.0.138) και DNS το ip του DNS Server του provider. Για να έχεις file sharing φροντίζεις όλα τα μηχανήματα να είναι στο ίδιο workgroup. Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sadiagraxa Δημ. June 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 10, 2005 χαχαχαα... ελεος.τι ερωτηση ειναι αυτη! εννοειται πως μπορεις να τα συνδεσεις! Ρομπα εγινα !!! :lol: Τελοσπαντων, θα φερω ενα φιλαρακι που ξερει απο αυτα για να μου το "φτιαξει" γιατι εβαλα ολα αυτα που μου ειπες mcde αλλα στο δικο μου PC μου κανει "νερα" και δεν αντεχω... :wacko: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest Tankwart Δημ. June 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 10, 2005 Καταφερα να φτιαξω το λαν ολα ειναι οκ.Δηλαδη εχω: pc 1: laptop ip: 192.168.0.1 mask:255.255.255.0 default gateway:192.168.0.1 prefered dns:192.168.0.1 αυτος ο υπολογιστης εχει συνδεση dsl forthnet και ειναι αυτος που εχει το modem(usb).Aπο αυτον φευγει καλωδιο λαν και παει στον pc2 (desktop) με¨ pc 2: desktop ip: 192.168.0.2 mask:255.255.255.0 default gateway:192.168.0.1 prefered dns:192.168.0.1 και οι 2 εχουν win xp pro english.Λοιπον¨ 1)η συνδεση ιντερνετ μοιραζεται αψογα. 2)ο laptop "βλεπει"(filesharing) τον desktop αψογα ΑΛΛΑ.....: o desktop δε βλεπει το laptop και κατι μου λεει για permission kai administrator κ.λ.λπ.. μου ειπε καποιος οτι μαλλον φταινε οι ρυθμισεις στα user profiles.(o desktop εχει 2 users,κωδικους δεν εχω βαλει πουθενα.....) Eπισης στο my network places, οταν δουλευω στον desktop(pc2),φαινονται αψογα οι σκληροι του laptop ποθ ειναι shared,απλα δεν μπορω να τους ανοιξω(πεταει το σπαστικο μηνυμα λαθους) Πως θα το ρυθμισω αυτο?οντως φταιει αυτο???please help me.. Αυτη η μικρη λεπτομερεια με εχει ξενερωσει .....ειμαι πολυ κοντα ...Αλλα.... Ευχαριστω!!!! Το μηνυμα λαθους που μου πεταει ειναι αυτο: laptop is not accessible.you might not have permission to use this network resource.Contact the administrator to find out if you have accezsss permisions. The network path was not found Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest Tankwart Δημ. June 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. June 11, 2005 ακυρο τελικα ....απο τα user groups εσβησα κατι guest και δουλεψε... βεβαια καποια στιγμη ξανα εφαγε ενα κολλημα και δε δουλευε,και μετα παλι ολα οκ!!!! Windows einai ayta........ to anefera dioti mporei na voi8hsei kapoion me paromoio problhma!!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts