Jump to content

Χρησιμοποιείτε πειρατικό λογισμικό στο PC σας;

TrobocopR
 Κοινοποίηση

Χρησιμοποιείτε πειρατικό λογισμικό στο PC σας;  

147 members have voted

1. 1. Χρησιμοποιείτε πειρατικό λογισμικό στο PC σας;

• Όχι, γιατί δεν έχω επιλογή/υπόκειμαι σε έλεγχο.
      3
    • Όχι, γιατί θεωρώ ότι δεν αξίζει το κόπο ή χρειάζομαι υποστήριξη/service.
      1
    • Όχι, γιατί το νέο μου PC/φορητός συμπεριλαμβάνει όλα όσα χρειάζομαι.
      4
    • Όχι, χρησιμοποιώ λογισμικό ανοιχτού κώδικα
      3
    • Ανάλογα, και ναι και όχι.
      21
    • Ναι, γιατί θεωρώ απάτη να πληρώσω για προγράμματα γεμάτα bugs και "τρύπες".
      25
    • Ναι, γιατί τo οriginal είναι δυσανάλογα υπερτιμημένο.
      58
    • Ναι, γιατί καμία εταιρεία δεν έκλεισε λόγω πειρατείας, το αντίθετο.
      26
    • Δεν ξέρω/δεν απαντώ/Leave me alone
      6

Recommended Posts

Παρακαλώ δικαιολογήστε με λίγα λόγια την θέση σας επί του ζητήματος...

Προσωπικά ακολουθώ μια μέση οδό... Καταλαβαίνω ότι για να φτιαχτεί ένα πρόγραμμα κάποιοι άνθρωποι ξενυχτάνε και πρέπει να πληρωθούν. Δεν έχω πρόβλημα να πληρώσω για κάποιο πρόγραμμα αν θεωρώ ότι αξίζει τα λεφτά του και ότι "θα βγάλει τα λεφτά του". Εξάλλου υπάρχουν πολλοί "πλάγιοι" τρόποι να βρεις πολύ καλά προγράμματα χωρίς να τα χρυσοπληρώσεις, όπως π.χ. πλήρη παιχνίδια που δίνουν δωρεάν κάποια περιοδικά, μέσω αγγελιών, προγράμματα freeware/shareware, κ.τ.λ. Επίσης ποτέ δεν τρέχω να πάρω ένα πρόγραμμα αμέσως μόλις βγαίνει, εκτός αν το θέλω πάρα πολύ. Χάριν σύγκρισης το Diablo 2 (3 δισκάκια στην θήκη του και τις οδηγίες του) σήμερα κοστίζει 15 ευρώ τελική, ενώ το πειρατικό 9, σε φακελάκια...Θα μου πείτε είναι πολύ παλιό παιχνίδι. Σίγουρα. Ένας φίλος μου όμως τελικά αγόρασε το γνήσιο αφού πρώτα είχε αγοράσει το πειρατικό...2 φορές! Είχε βαρεθεί να πετάει ελαττωματικά δισκάκια no name....

Αλλά σε περιπτώσεις προφανούς και στυγνής εκμετάλλευσης μάλλον το σκέφτομαι και δεύτερη και τρίτη φορά...

Έδωσα τη δυνατότητα να απαντήσετε παραπάνω από μία επιλογή γιατι νομίζω είναι πάρα πολύ πιθανό κάτι τέτοιο... ;)

Οτι θελω το κατεβαζω αλλα αν καποιο προγραμμα (οχι παιχνιδι) ειναι πολυ καλο σε σωστη τιμη και το χρησιμοποιω πραγματικα τοτε θα το αγορασω.

Samsung S21 Ultra

Samsung Note 9

Samsung Galaxy Watch 4

[c0rrupt3d_tranSm1SS10n]

Αν το πρόγραμμα που θέλω είναι σχετικά μικρό ( ως 20 mb ) το κατεβάζω από το kazaa ή από κάποιο site. Αν είναι παραπάνω δεν το κατεβάζω και μπορεί να ψάξω να το βρω αντιγραμμένο. Αν όμως το θέλω ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τότε το κατεβάζω. Πληροφοριακά έχω να αγοράσω κάποιο πρόγραμμα περίπου 2 χρόνια :whistle:
Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/

Εγώ με την αγορά του τελευταίου μoυ υπολογιστή είχε πολύ software μέσα και δεν χρειάζεται να αγοράσω τα βασικά προγράμματα, ναι κάποια τα αγοράζω! :)

Βέβαια, κάποια προγράμματα όπως το photoshop είναι πολύ ακριβά και δεν μπορώ να τα αγοράσω! :o Τα παίρνω λοιπόν πειρατικά!

Επίσης τα μικρά προγράμματα, μέχρι 40 mb τα κατεβάζω και εγώ απο kazaa και τα συναφή, είναι πειρασμός! :happy:

Φυσικα και χρησιμοποιώ πειρατικό λογισμικό. Αφού υπάρχει και κυκλοφορεί ελεύθερο.

Οτιδήποτε είναι δωρεάν ή "δωρεάν" είναι κουτό να περιμένεις από τους ανθρώπους να το πληρώσουν.

Ηθικά είναι κακό. Αλλά και οι εταιρίες δεν είναι εκκλησίες. Όπως εκείνες κοιτούν το κέρδος τους έτσι και εγώ κοιτώ το δικό μου. Αφού εχω τη δυνατότητα να κατεβάσω το οφις θα το κατεβασω. Δεν νιώθω ότι κλέβω κανέναν και κανείς δεν παθαίνει κακό. Εκτός ίσως από τα τρισέγγονα του Γκέιτς αντί για Λαμποργκίνι θα έχουν μόνο Πόρσε :)

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac

συμφωνω με τον OveLix Αφου κυκλοφορει ελευθερο γιατι να μην το χρησιμοποιησουμε Δεν φταιμε εμεις που καποιοι το βαλαν στο Δικτυο...

Φισικα το δικο μου pc ειναι καινουριο και καποια βασικα προγραμματ τα ειχε εγνατεστιμενα ηδη αλλα καποια αλλα που χρειαζομαι τα βρισκω ειτε απο φιλους μου (και αυτοι πειρατικα τα χουν, downloading απο το net..) ή καποια που ειναι σχετικα μικρα τα κατεβαζω μονος μου

http://tbn0.google.com/images?q=tbn:lEYIzMDZH05CHM:http://www.boston.com/ae/movies/blog/surfer.gif

SuRf to the EdGe!!!!

Κατά σειρά:

Ναι, γιατί τo οriginal είναι δυσανάλογα υπερτιμημένο.

Ναι, γιατί καμία εταιρεία δεν έκλεισε λόγω πειρατείας, το αντίθετο.

Ναι, γιατί θεωρώ απάτη να πληρώσω για προγράμματα γεμάτα bugs και "τρύπες".

Οι εταιρίες στηρίζονται στους μεγάλους πελάτες που έχουν τα χρήματα να τα σκάσουν κι όχι σε μας.

Όσα είπε ο προλαλήσαν ! :D

Ποτέ μου δεν αγόρασα original cd...Μόνο όταν ήμουνα μικρός και δεν ήξερα ότι κυκλοφορούσαν και σε copy.... :p

Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away..

Τι ερώτηση είναι αυτή πάλι?

Εδώ δεν έχουμε να φάμε καλά καλά και εσυ μας λες αν χρησιμοποιόύμε πειρατικά ? Ε αν δε χρησιμοποιούσαμε κιόλας να πιάναμε τα πι σι να τα πετάγαμε. Ποιος θα δώσει 300 Ε για windows και άλλα τόσα για κάθε πρόγραμμα που τον ενδιαφέρει ??

Εγώ θα έκανα το τοπικ ως

Μηπως ΔΕ χρησιμοποιείτε πειρατικό λογισμικό στο πι σι σας...

:)

:X

Αρχικό Μήνυμα από τον gkr41

Οι εταιρίες στηρίζονται στους μεγάλους πελάτες που έχουν τα χρήματα να τα σκάσουν κι όχι σε μας.

Έχεις δίκιο σ'αυτο. Θα δώσω ένα πραγματικό παράδειγμα. Πρόσφατα ο ΟΤΕ αναβάθμισε τα λειτουργικά του στα τριψήφιά του σε Win2000 professional από Win NT. Μιλάμε για 100 υπολογιστές+τους servers μόνο στο 134 που ήμουν εγώ. Ο ΟΤΕ όμως είναι γνωστό ότι έχει και άλλα τριψήφια! Και μερικές εκατοντάδες καταστήματα!! Και δυο τρια King Size μέγαρα!!! Επίσης είναι γνωστή και η τιμή των "professional" λειτουργικών της Microsoft!!!! Χώρια οι εφαρμογές!!!!!! Στην Ελλάδα όμως δεν υπάρχει μόνο ο ΟΤΕ! Υπάρχουν και δεκάδες χιλιάδες άλλες εταιρείες/υπηρεσίες που χρειάζονται "πισιά" με "παράθυρα" για να λειτουργήσουν!!!! Ας μην ξεχνάμε φυσικά και τους ΟΕΜ!!!!!!!!! Και τόση ώρα μιλάμε μόνο για την Ελλάδα!!!!!!!!!!!!!! ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!! ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!! Γιατί εγώ τρελλάθηκα από τα νούμερα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wacko: :wacko: :wacko:

Πάντως φαίνεται ότι ως τωρα δεν υπάρχει κανείς που να αντιπαθεί τις μαϊμούδες...βέβαια, εντάξει.... δεν με αφήνει και έκπληκτο! ;) :) :whistle:

Παιδιά συγνώμη αλλά υπάρχει πραγματικά έστω κι ΕΝΑΣ που αγοράζει πρωτότυπο σόφτγουερ στην Ελλάδα (εξαιρούνται οι χοντρολεφτάδες κι όσοι τα χρεώνονται αναγκαστικά μέσω των διάφορων Πλάτο-Άλτεκ αρπαχτοσυστημάτων)?!?!? :whistle:

Αρχικό Μήνυμα από τον sallax

κι όσοι τα χρεώνονται αναγκαστικά μέσω των διάφορων Πλάτο-Άλτεκ αρπαχτοσυστημάτων)?!?!? :whistle:

Να ρωτήσω κάτι άσχετο! Εγώ όταν αγόρασα το τελευταίο μου notebook είχε μαζί και το CD Rom ανάκτησης προιόντος, το οποίο περιλαμβάνει και το λειτουργικό! Αυτό το χρεώνομαι επιπλέον; :confused:

Όχι φίλε μου. Περιλαμβάνεται στην τιμή του Notebook. Δηλαδή, ναι, το πληρώνεις!!! :( :worry: :o

Αλλά δυστυχώς είναι δύσκολο έως αδύνατο να βρείς "άδειο" φορητό, οπότε δεν μπορούσες να κάνεις αλλιώς... :(

Ε, καλά... Χέζουν (σόρρυ) οι αρκούδες στο δάσος? Φυσικά και παίζει "πειρατικό" και μάλιστα -πιστεύω- ΠΑΝΤΟΥ!

Μεχρι τώρα έχω πληρώσει τα DOS 6.1, τα Windows 3.1, τα Windows 95 GR, τα Windows 95 EN (2 φορές, μια το κανονικό CD και μια τα προεγκατεστημένα στο laptop) και τα Windows NT 4 Workstation. Εκεί σταμάτησα! ΦΤΑΝΕΙ από μένα νομίζω...

http://www.danasoft.com/sig/sigmacom.jpg

Xalara mono copies oti cd exw ta teleftea 5xronia!!!! kai mousika kai software,games ta panta...as einai kala to net kai oi peirates! :)

Οφείλω ωστόσο να παραδεχτώ ότι υπάρχει ένα πρόγραμμα που το αγοράζω original και αμέσως μόλις κυκλοφορεί. To Flight Simulator της Microsoft. "Πετάω" μαζί του από το 1995, αγοραζω καθε του έκδοση (μάλιστα πρόπερσι πήρα το πρωτο κουτι απο τον Παπασωτηρίου την πρώτη μέρα).

ΑΠό εκεί και πέρα έχω πληρώσει για add-ons που λόγω της χαμηλής (σχετικά) κυκλοφορίας τους δεν τα βρίσκεις στα γνωζζτά μαγαζαά :)

Μέχρι εκεί όμως . Να μην μας γίνει και συνήθεια :)

Εγω πιστευω οτι τις προσωπικες προσπαθειες μικρων προγραμματιστων πρεπει να τις επιβραβευουμε αγοραζοντας το software ενω να λεμε οχι στις μεγαλες εταιρειες που προσπαθουν που παροτι εχουν το bugget δημιουργουν software γεματα bug (microsoft????)

Host

Παιδια εγω που λογω επαγγελματος χρησιμοποιω πανακριβα προγραμματα (Photoshop, Painter, Corel, QuarkXPress, Premier, After Effects, Illustrator, FlashMX κλπ), θα επρεπε να εχα δωσει τουλαχιστον 10.000 ευρω. Αρα....

Αρχικό Μήνυμα από τον geokaza

Παιδια εγω που λογω επαγγελματος χρησιμοποιω πανακριβα προγραμματα (Photoshop, Painter, Corel, QuarkXPress, Premier, After Effects, Illustrator, FlashMX κλπ), θα επρεπε να εχα δωσει τουλαχιστον 10.000 ευρω. Αρα....

Με αφορμή αυτό να επισημανω ότι το κόστος αγοράς των προγραμμάτων περιλαμβάνει υποστήριξη, updates κλπ. Ο κάτοχος πειρατικής κοπιας είναι μόνος του αν του συμβεί κατι. Θα πρέπει να ψαξει να βρει τη λύση αλλού. Ξερετε πόσο μεγάλο κόστος για τις εταιρίες είναι η υποστήριξη των απλών πελατών? Το προγραμμα από τη στιγμή που θα γραφτεί και θα κυκλοφορήσει έχει μόνο τα έξοδα διανομής. Τα έσόδά του, όπως είπε και τρόμποκοπ (χαχα! τρομερό nick!) είναι από τις μεγαλες εταιρίες που δεν μπορουν να ξεφυγουν απο τους ελεγχους και δεν μπορούν να εμπιστευτουν την επενδυσή τους σε πειρατικά προγράμματα.

Χρηματικά λοιπον μπορεί εμείς να κερδίζουμε αλλά είμαστε μόνοι μας. Βέβαια για όποιον έχει ασχοληθεί έστω και λίγο αυτό του φαίνεται αστείο. Και είναι.

Η πειρατεία σε μαθαίνει κομπιούτερ

Εδώ έρχεται λοιπόν το μεγάλο ΚΑΛΟ που κανουν τα πειρατικά προγράμματα. Πώς νομίζετε ότι μάθαμε όλοι μας κομπιούτερ? Προσπαθώντας να λύσουμε προβλήματα και να εγκαταστήσουμε προγράμματα αφού δεν μπορούσαμε να καλέσουμε το helpdesk. Στη 4η-5η εγκατασταση των Windows ήμασταν πλέον εξπέρ.

Αρχικό Μήνυμα από τον geokaza

θα επρεπε να εχα δωσει τουλαχιστον 10.000 ευρω. Αρα....

...είσαι πολύ πλούσιος... :D :lol: :happy:

Αρχικό Μήνυμα από τον OveLix

Σόρι σάλαξ, παρεμβλήθην και σού χάλασα το αστείο....

Να'σαι καλά φίλτατε Οβελίξ να γράφεις αυτά που γράφεις κι ας κόβεις κάθε φορά τα βλακοαστεία μου... :happy: :happy: :happy:

[Άλλωστε τα μπάλωσα τελικώς :D ]

YES! Eμφανίστηκε ο πρώτος υποστηρικτής γνήσιου λογισμικου!!! :p Γιατί είχα αρχίσει να μετανιώνω που έβαλα τόσες πολλές κατηγορίες και στα γνήσια... :D :lol: :D

Φιλικά πάντα... Αλέξης.................... :)