Nikos_s3 Δημ. December 27, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 27, 2009 μιας και ζωντάνεψε το τόπικ.....κάτοχος πλέον και εγώ του νέου τύπου διπλώματος (οπότε δεν είμαι αναγκασμένος να κουβαλάω την ''τεράστια'' ταυτότητα για ταυτοποίηση σε περίπτωση αγοράς με πιστωτική κάρτα..;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mariel19 Δημ. December 27, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 27, 2009 μιας και ζωντάνεψε το τόπικ.....κάτοχος πλέον και εγώ του νέου τύπου διπλώματος (οπότε δεν είμαι αναγκασμένος να κουβαλάω την ''τεράστια'' ταυτότητα για ταυτοποίηση σε περίπτωση αγοράς με πιστωτική κάρτα..;) τι παραστατικά χρειάζονται για το νέο δίπλωμα; θέλουν και φωτογραφίες, κτλ; σε κάποιο παράρτημα του Υπουργείου συγκοινωνιών φαντάζομαι θα πρέπει να πάμε εμείς "της επαρχίας" .. Το νέο δίπλωμα στο δίνουν αμέσως; ή παίρνει καιρό; άντε να το αλλάξουμε το παλιοδίπλωμα..! δεν χωράει σε κανένα πορτοφόλι! Παράθεση Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012) Xiaomi Redmi Note 2 16GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
THEO_LEGEND Δημ. December 27, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 27, 2009 τι παραστατικά χρειάζονται για το νέο δίπλωμα; θέλουν και φωτογραφίες, κτλ; σε κάποιο παράρτημα του Υπουργείου συγκοινωνιών φαντάζομαι θα πρέπει να πάμε εμείς "της επαρχίας" .. Το νέο δίπλωμα στο δίνουν αμέσως; ή παίρνει καιρό; άντε να το αλλάξουμε το παλιοδίπλωμα..! δεν χωράει σε κανένα πορτοφόλι! 4φωτο διαβατηριου + παραβολο (27 ευρω αν θυμαμαι καλα) +7 περιπου μερες αναμονης = νεο διπλωμα Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] ΤΗΕΟ in normal mode Με εκνευρίζουν οι "στόκοι" Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_s3 Δημ. December 27, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 27, 2009 Aπό τις 4 φωτογραφίες (συνήθως τόσες βγάζεις μίνιμουμ σε φωτογραφείο-10 ευρώ μου στοίχησαν) κράτησαν 1 τελικά....δίνεις βέβαια 3 με την αίτηση , τσεκάρουν ποια τους κάνει περισσότερο (να μην έχει δαχτυλιές-σημάδια κτλ) και σου επιστρέφουν με το δίπλωμα αυτές που δεν χρειάστηκαν. 30 ευρώ είναι τα παράβολα αν και υπάρχει εξτρά παράβολο 9 ευρώ αν το δίπλωμα σου είναι τσαλακωμένο-φθαρμένο κτλ (ψιλοαπάτη το παράβολο αυτό, δε χρειάστηκε να το πληρώσω μιας και το παλιό μου ήταν άθικτο, τοποθετημένο σε θήκη μέσα στο ντουλαπάκι από την ημερομηνία έκδοσής του πολλά χρόνια πριν). 10 εργάσιμες σου λένε αλλά συνήθως σε 10 ημερολογιακές το παίρνεις....τα κατέθεσα 8 Δεκ. και το πήρα στις 17 του ιδίου...:) να προσθέσω επίσης ότι με πρόσκόμηση επίσημου κρατικού εγγράφου, μπορεί να αναφέρεται στο δίπλωμα και η ομάδα αίματος...έδωσα φωτοτυπία της κάρτας αιμοδότη και περάστηκε κανονικά στο πίσω μέρος...:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greek_aeras Δημ. December 28, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2009 Κοιτάξτε σχετικά και αυτό: http://www.ermis.gov.gr/portal/page/portal/kep/FullStory?sid=760 Νίκο είναι επιβεβαιωμένο ότι το δέχονται και ως έγγραφο ταυτοποίησης; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_s3 Δημ. December 28, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2009 Νίκο είναι επιβεβαιωμένο ότι το δέχονται και ως έγγραφο ταυτοποίησης; αν και ακόμα δεν έχω πάει σε ''αυστηρό'' μαγαζί που ζητάει επιβεβαίωση στοιχείων, το θεωρώ σχεδόν βέβαιο ότι θα το δεχτούν...:) δεν ισχύει δε το ίδιο σε τράπεζα, όπου προχτές ''έφαγα πόρτα'' σε ανάληψη γιατί θέλουν μόνο ταυτότητα ή διαβατήριο...:mad:..λες και το δίπλωμα με την φωτογραφία μου και την υπογραφή μου σκαναρισμένη δεν αποτελεί επίσημο κρατικό έγγραφο...:mad: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greek_aeras Δημ. December 28, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2009 Ευχαριστώ για την απάντηση. Λογικά και σε αεροδρόμια δεν θα το δέχονται. θα κάνω μια ερώτηση και θα ενημερώσω σχετικά :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_s3 Δημ. December 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 29, 2009 κι όμως...ξάδερφός μου (ιδιοκτήτης σχολής οδηγών που ανέλαβε την όλη διαδικασία) με πληροφόρησε ότι έχει ταξιδέψει εκτός Ελλάδος (Ε.Ε φαντάζομαι) με το νέου τύπου δίπλωμα οδήγησης...:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
poloman Δημ. January 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2010 Aπό τις 4 φωτογραφίες (συνήθως τόσες βγάζεις μίνιμουμ σε φωτογραφείο-10 ευρώ μου στοίχησαν) κράτησαν 1 τελικά....δίνεις βέβαια 3 με την αίτηση , τσεκάρουν ποια τους κάνει περισσότερο (να μην έχει δαχτυλιές-σημάδια κτλ) και σου επιστρέφουν με το δίπλωμα αυτές που δεν χρειάστηκαν. 30 ευρώ είναι τα παράβολα αν και υπάρχει εξτρά παράβολο 9 ευρώ αν το δίπλωμα σου είναι τσαλακωμένο-φθαρμένο κτλ (ψιλοαπάτη το παράβολο αυτό, δε χρειάστηκε να το πληρώσω μιας και το παλιό μου ήταν άθικτο, τοποθετημένο σε θήκη μέσα στο ντουλαπάκι από την ημερομηνία έκδοσής του πολλά χρόνια πριν). 10 εργάσιμες σου λένε αλλά συνήθως σε 10 ημερολογιακές το παίρνεις....τα κατέθεσα 8 Δεκ. και το πήρα στις 17 του ιδίου...:) να προσθέσω επίσης ότι με πρόσκόμηση επίσημου κρατικού εγγράφου, μπορεί να αναφέρεται στο δίπλωμα και η ομάδα αίματος...έδωσα φωτοτυπία της κάρτας αιμοδότη και περάστηκε κανονικά στο πίσω μέρος...:) Σε ΚΕΠ γινεται? Αν ναι, με τα ιδια χαρτια και φωτο? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_s3 Δημ. January 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2010 φαντάζομαι πως ναι...είχα ρωτήσει πριν αρκετούς μήνες και απάντησαν θετικά με την διαφορά ότι καθυστερεί σημαντικά (κοντά 1.5 μήνα μου είχαν πει) λόγω του ότι στέλνουν τις αιτήσεις μαζικά και όχι μία μία... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
poloman Δημ. January 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2010 Καλως, σε ευχαριστω πολυ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
virginia285 Δημ. January 7, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2010 τα δέχονται σαν στοιχείο ταυτοποίησης ειδικά απο τη στιγμή που γράφουν και το ΑΦΜ πάνω μαι με ενα σμπάρο έχεις δυο τριγώνια. Το δοκίμασα σε τράπεζες (2) και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα Παράθεση Εγώ πάντως -άω/ώ, και ας λέτε εσείς ό,τι θέλετε!!! Δε ζητώ, απλά νιώθω...και πολύ γουστάρω....;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_s3 Δημ. January 7, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2010 τα δέχονται σαν στοιχείο ταυτοποίησης ειδικά απο τη στιγμή που γράφουν και το ΑΦΜ πάνω μαι με ενα σμπάρο έχεις δυο τριγώνια. Το δοκίμασα σε τράπεζες (2) και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα τι εννοείς?? δοκίμασες να κάνεις ανάληψη με το νέο δίπλωμα και σου έδωσαν τα χρήματα??:blink: γιατί στην Eurobank ''έφαγα τρελή πόρτα'' και αναγκάστηκα να πάω στο κατάστημα που συνεργάζομαι... κατά τ'άλλα, σε καταστήματα που ζητάνε ταυτοποίηση παίζει μια χαρά...:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RAVER Δημ. January 7, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2010 Παντως το νεο διπλωμα που ρωτησα υπευθυνο ατομο..μπορεις να το χρησιμοποιησεις για καθε νομιμη δουλεια που το θελεις. εχει επισης περισσοτερα στοιχεια απο το παλιο.:) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
poloman Δημ. February 1, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 1, 2010 Σημερα πηγα τα χαρτια για το νεο διπλωμα στο ΚΕΠ. Σε περιπου ενα μηνα θα το εχω στα χερια μου. Ρωτησα και αν κανει για ταυτοτητα και μου ειπε ναι! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. February 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 6, 2010 παιδια ερωτηση. ποσο ειναι το προστιμο αν δεν εχει καποιος διπλωμα αυτοκινητου.το ανωτατο και το κατωτατο που μπορει να δωσει ο δικαστης,κι επισης τι συμβαινει αν δικαστεις ερημην σε δικαστηριο με την αιτιολογια του διπλωματος.ποσο μπορει να πληρωσει στην περιπτωση αυτη και πως μπορει να ληξει το θεμα χωρις να τον πανε αυτοφορω. απλα εχω ενα φιλο που δικαστηκε ερημην για διπλωμα γιατι φοβηθηκε μην του πουν μεγαλο προστιμο και τον κρατησουν μεσα. Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
madloufos Δημ. February 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 6, 2010 παιδια ερωτηση. ποσο ειναι το προστιμο αν δεν εχει καποιος διπλωμα αυτοκινητου.το ανωτατο και το κατωτατο που μπορει να δωσει ο δικαστης,κι επισης τι συμβαινει αν δικαστεις ερημην σε δικαστηριο με την αιτιολογια του διπλωματος.ποσο μπορει να πληρωσει στην περιπτωση αυτη και πως μπορει να ληξει το θεμα χωρις να τον πανε αυτοφορω. απλα εχω ενα φιλο που δικαστηκε ερημην για διπλωμα γιατι φοβηθηκε μην του πουν μεγαλο προστιμο και τον κρατησουν μεσα. Εγω απ οτι εχω καταλαβει ειναι οπως ξυπνησει ο δικαστης. Ενας φιλος μου δικαστηκε εν παρουσια του και εφαγε προστιμο 500 ευρω επειδη δεν ειχε το διπλωμα την ημερα της δικης και ξαναζητησε εκδικαση που θα εχει τοτε το διπλωμα.Δεν εχει εκδικαστει απο το καλοκαιρι ακομα η υποθεση του. Ενας αλλος φιλος μου πηρε 2 αναβολες και την 3η που πηγε με το διπλωμα την γλυτωσε μονο με τα εξοδα των δικαστηριων. Εγω περιμενω εκδικαση που με ειχαν πιασει 4 φορες χωρις διπλωμα.Μαλιστα η 1η ηταν πριν απο 2,5 χρονια και οταν εψαξα στο αρχειο του δικαστηριου οι υποθεσεις μου δεν ειχαν καν παρει ημερομηνια εκδικασης και απ οτι φαινεται θα παραγραφουν. Διπλωμα εχω βγαλει κανονικα εδω και 1 χρονο και απ οτι ρωτησα το δικηγορο μου μου ειπε οτι απο την στιγμη που το εχω το διπλωμα μονο εξοδα δικαστηριου θα πληρωσω.Και αυτα ειναι γυρω στα 300 ευρω μαξιμουμ. Παράθεση http://loufos.mybrute.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Johnny_Nik Δημ. February 28, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 28, 2010 Καλημέρα, πρόσφατα αγόρασα μια μοτοσυκλέτα αλλά στην πορεία για το σπίτι η πινακίδα που ήταν ελαφρώς κομμένη κόπηκε τελείως και έπεσε στο δρόμο το μεγαλύτερο μέρος της. Εμένα μου απέμειναν τα 2 πρώτα γράμματα πάνω στη μηχανή άρα όυτε η σφραγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας όπου θα εξηγήσω παρακάτω γιατί την αναφέρω. Αυτό που έκανα αμέσως σχεδόν από την αποκόλληση ήταν να πάω να τυπώσω μια παράνομη πινακίδα σε ένα από τα πολλά μαγαζάκια στο μεταξουργείο και να τι βιδώσω στη θέση της παλιάς, έχω κανονικά στα χέρια μου τόσο τα τέλη κυκλοφορίας όσο και την άδεια με μια ιδιαιτερότητα όμως. Επειδή η μεταβίβαση έγινε σε ΚΕΠ η άδεια είναι φωτοτυπία της παλιάς με τα στοιχεία μου συμπληρωμένα. Για να αντικαταστήσω την πινακίδα χρειάζομαι (λογικά) την κανονική άδεια κυκλοφορίας η οποία θα πάρει περίπου ένα μήνα από τώρα για να εκδοθεί, άρα και δεν μπορώ να προχωρήσω σε έκδοση νέου αριθμού στο υπουργείο χωρίς αυτήν(?), επίσης, αφού το μόνο που μου έμεινε ήταν 2 γράμματα χωρίς τη σφραγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν μπορώ να αποδείξω ότι η γνήσια πινακίδα κόπηκε και έβγαλα την παράνομη. Τί πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπίσω σε αυτήν την περίπτωση? Πρέπει μήπως να πάω στην τροχαία να δηλώσω απώλεια αριθμού για να είμαι καλυμένος τουλάχιστον ώσπου να βγεί η άδεια? Δεν μπορώ να μην κινώ τη μηχανή γιατί ειναι το μόνο μεταφορικό μέσον που έχω αυτή τη στιγμή edit: Να υποθέσω ότι επανατύπωση του ίδιου αριθμού με την επίσημη πινακίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν θα γίνεται οπότε η αντικατάσταση του αριθμού είναι μονόδρομος? Παράθεση Μέλος της θεατρικής ομάδας Όχι Παίζουμε "Ποτάμι: Διολίσθηση ύδατος εντός χάντακος ούτινος διαμορφούνται δύο όχθε εκατέρωθεν" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
madloufos Δημ. February 28, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 28, 2010 Η τροχαια σ αυτη την περιπτωση μπορει να σου βαλει προστιμο για πινακιδα επειδη δεν εχει την σφραγιδα πανω. Και γω στο μηχανακι μου εχω πινακιδα χωρις σφραγιδα αλλα μοιαζει παρα πολυ με την νομιμη δεν μ εχουν γραψει ποτε.Βεβαια ειχα αδεια κυκλοφοριας, ασφαλεια και τελη και ετσι δεν προκαλουσα. Καλο θα ηταν να δηλωσεις απωλεια πινακιδας ετσι ωστε να εισαι καλυμμενος και σε περιπτωση ελεγχου να μπορουν να το διασταυρωσουν. Παράθεση http://loufos.mybrute.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Johnny_Nik Δημ. February 28, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 28, 2010 Η τροχαια σ αυτη την περιπτωση μπορει να σου βαλει προστιμο για πινακιδα επειδη δεν εχει την σφραγιδα πανω. Και γω στο μηχανακι μου εχω πινακιδα χωρις σφραγιδα αλλα μοιαζει παρα πολυ με την νομιμη δεν μ εχουν γραψει ποτε.Βεβαια ειχα αδεια κυκλοφοριας, ασφαλεια και τελη και ετσι δεν προκαλουσα. Καλο θα ηταν να δηλωσεις απωλεια πινακιδας ετσι ωστε να εισαι καλυμμενος και σε περιπτωση ελεγχου να μπορουν να το διασταυρωσουν. Και εγώ φυσικά έχω κομπλέ άδειες κυκλοφορίας ασφάλειες τέλη όλα πληρωμένα και νόμιμα. Και γενικά φροντίζω να μην προκαλώ, κρανάκι μπουφανάκι καθρεύτες στη θέση τους. Λίγη φασαρία κάνει παραπάνω γιατί θέλει επισκεύή αλλά γενικά το πάω χαλαρά όσο μπορώ να μην ενοχλώ. Αν δηλώσω απώλεια μένω με το χαρτί ως έχει να αποδείξω ότι την έχασα ή πρέπει οπωσδήποτε να βγάλω καινούργια μετά? Παράθεση Μέλος της θεατρικής ομάδας Όχι Παίζουμε "Ποτάμι: Διολίσθηση ύδατος εντός χάντακος ούτινος διαμορφούνται δύο όχθε εκατέρωθεν" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
madloufos Δημ. February 28, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 28, 2010 Και εγώ φυσικά έχω κομπλέ άδειες κυκλοφορίας ασφάλειες τέλη όλα πληρωμένα και νόμιμα. Και γενικά φροντίζω να μην προκαλώ, κρανάκι μπουφανάκι καθρεύτες στη θέση τους. Λίγη φασαρία κάνει παραπάνω γιατί θέλει επισκεύή αλλά γενικά το πάω χαλαρά όσο μπορώ να μην ενοχλώ. Αν δηλώσω απώλεια μένω με το χαρτί ως έχει να αποδείξω ότι την έχασα ή πρέπει οπωσδήποτε να βγάλω καινούργια μετά? Αν δηλωσεις οτι την εχασες τοτε βγαζεις καινουργια.Και νομιζω πρεπει να πληρωσεις. Εγω παντως θα δηλωσω απωλεια για να παρω απο τις καινουργιες που ειναι συμμαζεμενες γιατι η νομιμη πινακιδα που εχω ειναι απο τις τεραστιες και ειναι σαν αεροδιαδρομος.:lol::lol: Παράθεση http://loufos.mybrute.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Johnny_Nik Δημ. February 28, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 28, 2010 Αν δηλωσεις οτι την εχασες τοτε βγαζεις καινουργια.Και νομιζω πρεπει να πληρωσεις. Εγω παντως θα δηλωσω απωλεια για να παρω απο τις καινουργιες που ειναι συμμαζεμενες γιατι η νομιμη πινακιδα που εχω ειναι απο τις τεραστιες και ειναι σαν αεροδιαδρομος.:lol::lol: Ξέρω ξέρω...:lol: Αυτό ήθελα να αποφύγω, οι παλιές είναι πολύ πιο ωραίες και πιο μαζεμένες κατά τη γνώμη μου. Οι νέα φουρνιά από τις καινούργιες δεν ξέρω, δεν τις έχω πολυσυναντήσει. Βεβαια δεν υπάρχει περίπτωση να ταξιδέψω στο εξωτερικό με τη μηχανή οπότε τι τις θέλω... θα δοκιμάσω μάλλον να προχωρήσω στην αλλαγή λίγο αργότερα. Παράθεση Μέλος της θεατρικής ομάδας Όχι Παίζουμε "Ποτάμι: Διολίσθηση ύδατος εντός χάντακος ούτινος διαμορφούνται δύο όχθε εκατέρωθεν" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts