Jump to content

Επέκταση RAM σε Τoshiba Satellite...

george_mech
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Θα ήθελα να κάνω επέκταση στη RAM του φορητου μου (Toshiba Satellite P20-304)...Τωρα έχω 512άρα και θα ήθελα να βάλω επιπλέον άλλη μία ή ακόμα και μια 1024άρα...Πόσο κοστίζουν?Είνα η πρώτη φορά που θα κάνω αναβάθμιση σε φορητό και έτσι δεν ξέρω απο τιμές.. :O

Θα πρέπει να επικοινωνήσεις με κάποιο κατάστημα, αλλά έχε υπόψη σου ότι οι μνήμες για laptops είναι αρκετά ακριβότερες από αυτές για desktop μηχανήματα.

Η πιο καλη τιμη που βρηκα ηταν στο e-shop,μια Κingston 512 η οποια ειχε 60 ευρω.Δεν ξερω γιατι αλλα ηταν αρκετα πιο φτηνη απο τις υπολοιπες που ειδα,παντως ενας φιλος που την πηρε εχει μεινει ικανοποιημενος.

Πριν αγορασεις ομως να κοιταξεις μηπως εχεις 2Χ256,και δεν εχεις ελυθερο slot.

Ο ασφαλέστερος τρόπος να βρείς τη μνήμη που εγγυημένα ταιριάζει στο μηχάνημά σου, είναι πηγαίνοντας στο http://www.crucial.com/eu και χρησιμοποιώντας το Crucial Memory Advisor Tool. ;) Έχω παραγγείλει μνήμη από την crucial και την έχεις την επόμενη εργάσιμη στην πόρτα σου!

Σε εμενα ας πουμε εχει ενα μικρο πορτακι απο την κατω μερια του laptop που γραφει ram και απο κατω ενα σχεδιακι μια μνημης.Λογικα και σε εσενα καπως ετσι θα ειναι.Ανοιξε το και θα δεις.

Αλλιώς κατεβάζεις το cpu-z( http://www.cpuid.com ) και βλέπεις την καρτέλα "Memory"

Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra - Samsung Galaxy S25 Ultra

1702003769_Screenshot2025-01-23125714.jpg.2d5069c07feeafa311c222e0095e2ab7.jpg

Παιδιά,τελικά ρωτησα το φίλο μου που θυμόταν καλύτερα απο εμένα και μου είπε οτι έχουμε (πηραμε τον ίδιο φορητό τον Αυγουστο) δυο 256άρες....Μου ειπε οτι το φυλλάδιο που τον είχαμε δεί έγραφε 256+256...Τι γίνεται τώρα?

Nα σου πω την αληθεια το φανταστηκα γιατι απότι εχω δει στα περισσοτερα αυτο κανουν(λογικα λογω κοστους).Κι εγω το ιδιο προβλημα εχω :( και τωρα θα δω αν μπορω να τις πουλησω σε κανα ebay,αλλιως..

Αν τις εχεις πολυ αναγκη και δεν μπορεις τις πουλησεις,τις κρατας και παιρνεις 2 512αρες.Παντως και μια να βαλεις(δηλ. 768 ΡΑΜ) μια μικρη διαφορα θα δεις. ;)