Jump to content

Θερμοκρασία HDD... 14 oC !!!

architect_duth
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχω τοποθετήσει στο case μου κάποια extra ανεμιστηράκια, έτσι έχει 1 μπροστά που βάζει αέρα με ροοστάτη, 1 του τροφοδοτικού και 1 πίσω που βγάζει αέρα. Επίσης έβαλα ένα πολύ μαμάτο σύστημα ψύξης του σκληρού το οποίο είναι 2 μικρά ανεμιστηράκια σε μία πλάκα η οποία βιδώνει κάτω από τον σκληρό και δουλεύει αδιάκοπα ψύχοντας τον σκληρό. Το αποτέλεσμα είναι το συννημένο αρχείο, δηλαδή θερμοκρασία σκληρού 14 βαθμών κελσίου, όταν βέβαια είναι σε αδράνεια ο υπολογιστής. Χμμ...λέμε ότι καλό είναι να έχει καλή ψύξη το pc... εγώ μήπως το παράκανα???? :blink: :lol:

...μία μέρα, ο Κινέζος Αυτοκράτορας διέταξε τον πρώτο ζωγράφο της αυλής να σβήσει τον καταρράκτη από μία τοιχογραφία του παλατιού, γιατί ο θόρυβος του νερού τον εμπόδιζε να κοιμηθεί...

Regis Debray: Vie et Mort de l' Image

Ποτέ δεν μπορείς να τα παρακάνεις με την ψύξη, όσο πιο κάτω τόσο καλύτερα αρκεί να μην σε ενοχλεί ο θόρυβος...

Sorry που θα σου χαλάσω τον ενθουσιασμό αλλά είναι σφάλμα του temperature sensor ( του σένσορα που μετρά την θερμοκρασία ).

Με air cooling ( fans ) δεν είναι δυνατό να πέσει η θερμοκρασία ενός component ( π.χ. σκληρού δίσκου ) κάτω από την θερμοκρασία δωματίου/περιβάλλοντος.

Οπότε το 14C θα ισχύει σε εσένα π.χ. αν έχεις 0C room temp :D

Ξέχασα να σας πω ότι μένω Γριλανδία!!! :lol: :lol: :lol:

Λοιπόν πέρα από την πλάκα... πριν βάλω τα ανεμιστηράκια έδειχνε φυσιολογικές θερμοκρασίες του τύπου 30-40 (νομίζω) σε αδράνεια. Πάντως η αλήθεια είναι ότι και σε εμένα φαίνεται πολύ περίεργο. Εφόσων όμως δεν είναι πρόβλημα που είναι, αν είναι, τόσο χαμηλα, είμαι οκ!!! :)

...μία μέρα, ο Κινέζος Αυτοκράτορας διέταξε τον πρώτο ζωγράφο της αυλής να σβήσει τον καταρράκτη από μία τοιχογραφία του παλατιού, γιατί ο θόρυβος του νερού τον εμπόδιζε να κοιμηθεί...

Καλά βρέ άσπλαχνε! Κρυοπαγήματα θα δημιουργήσεις στον καημένο το σκληρό :lol: :p

Ανταλλακτήριο προγνωστικών στοιχήματος ποδοσφαίρου. Από τον παίκτη, για τον παίκτη!

http://www.progno.gr ;)

Sorry αλλά εγώ δεν εμπιστέυομαι το speedfan :D

Γιατί....

Μήπως ξέρεις πια θερμοκρασία είναι αυτή που λέει 70?μπορεί να είναι τα mosfet η το chipset που ανεβάζουν κάτι τέτοιες θερμοκρασίες με παθητικά η χωρίς καθόλου ψυκτράκια....

Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra

122897885_Screenshot2023-02-162220155.jpg.e6f51eae4d98bfe4a1f50dd86c3c27d3.jpg

architect_duth

Απλά ο ανεμηστήρας μάλλον χτυπάει τον sensorα.....

Τράβα πάρε ένα gatewatch από το πλάισιο και βάλε τον ένα αισθητήρα πάνω στον σκληρό για να είσαι σίγουρος.....

Εγώ με έναν 60άρη να τον βαράει από πίσω από 35++ πήγε 28++ χωρίς φορτίο...

Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra

Γιατί....

Μήπως ξέρεις πια θερμοκρασία είναι αυτή που λέει 70?μπορεί να είναι τα mosfet η το chipset που ανεβάζουν κάτι τέτοιες θερμοκρασίες με παθητικά η χωρίς καθόλου ψυκτράκια....

Συνήθως αυτό το κάνουν τα προγράμματα Hardware Monitoring όταν εντοπίζουν λάθος κάποιον ελεγκτή θερμοκρασιών ( Temp Sensoring Controller ) [ συνήθως βλέπουμε κάποιον της Winbond :D ] , και έτσι χρησιμοποιεί άλλες κλίμακες και ίσως δείχνει και παραπάνω από τους υπάρχοντες αισθητήρες μετρήσεις ( π.χ. να δείχνει 4 temps ενώ οι sensors μας πραγματικά είναι συνολικά 2 :D )

Επίσης καμιά φορά έχουν setupάρει κάποιον εξτρά ελεγκτή ( software side ) που δεν υπάρχει στην ουσία, απλά νομίζουν ότι υπάρχει.

architect_duth

Απλά ο ανεμηστήρας μάλλον χτυπάει τον sensorα.....

Τράβα πάρε ένα gatewatch από το πλάισιο και βάλε τον ένα αισθητήρα πάνω στον σκληρό για να είσαι σίγουρος.....

Εγώ με έναν 60άρη να τον βαράει από πίσω από 35++ πήγε 28++ χωρίς φορτίο...

Δεν πειράζει, δεν ενοχλούμε και τόσο αφού μου φτάνει που έπεσε η θερμοκρασία. Το κακό είναι ότι τα ανεμιστηράκια δουλεύουν πάντα, καθώς δεν έχουν κάποιον ροοστάτη. Γίνεται να βάλεις εσύ ο ίδιος ροοστάτη??? :confused:

Ναι μπορείς.

Αν δεν είσαι πρακτικός τύπος με χέρια που...πιάνουν, μπορείς να πάρεις τον Vantec Nexus Fan & Light Controller, που μπορείς να ρυθμίζεις την ταχύτητα 3ων ανεμιστήρων αλλά και να τους κλείνεις εντελώς.

Ή το Gatewatch που κάνει μόνο 30ε και να έχει 4 sensores και ρυθμισμα στροφών για 4 ανεμηστήρες.....

Ή κάτι ποιο απλό να πάει σε ένα κατάστημα ηλεκρικών και να πάρει ένα ροοστάτη....και να τον βάλει μόνος του...

Πρακτικός τύπος είμαι αλλά έχω την εντύπωση ότι από το φαν φεύγουν 4 καλώδια ενώ ο ροοστάτης έχει 3. Επίσης, πουλάνε βίσματα σαν αυτά του ροοστάτη που τελικά συμφέρει ή να πάρω έτοιμο "αντάπτορα"?

4 καλώδια....2 για κάθε ανεμηστήρα......ρα χ΄νεις και τα 4 σε έναν ροοστάτη με το πολύ 1ευρώ...