Jump to content

Κολλημένος CPU στην ψύκτρα!!!!

architect_duth
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εχθές άνοιξα να καθαρίσω το case μίας φίλης μου γιατί μόνο βρύα και λιχήνες δεν είχε πιάσει. Ανοίγοντας λοιπόν το κουτί, είδα ότι ακόμα και στην ψύκτρα του επεξεργαστή είχα τέτοια σκόνη που αμφιβάλλω αν περνούσε αέρας. Συνεπώς με λίγο προσπάθεια το βγάζουμε. Έκπληκτος παρατηρώ ότι επάνω στην ψύκτρα ήταν κολλημένος και ο επεξεργαστής, ο οποίος λογικά βγήκε από την θέση του χωρίς να σηκωθεί το σιδεράκι που τον ασφαλίζει. Περιττό να σας πω ότι κάθε δυνατή προσπάθεια να το ξαναβάλουμε μετά τον καθαρισμό ήταν μάταια επειδή λόγω ψύτρας δεν σηκωνόταν το σιδεράκι. Μετά από 2-3 ώρες και ενώ εμείς είμασταν σίγουροι ότι δεν φταίει αυτό, ξαναβγάζουμε το CPU που έμπαινε αλλά χωρίς επαφή και μετά από προσπάθεια τον ξεκολλάμε (μία κόλλα σαν σκόνη ήταν) και τον τοποθετήσαμε κανονικότατα από την αρχή και όλα δούλεψαν ρολόι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: ΚΟΛΛΑΝΕ ΤΟΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΨΥΚΤΡΑ???????

:mad: :mad: :w00t: :w00t: :wacko: :wacko: :blink: :blink:

...μία μέρα, ο Κινέζος Αυτοκράτορας διέταξε τον πρώτο ζωγράφο της αυλής να σβήσει τον καταρράκτη από μία τοιχογραφία του παλατιού, γιατί ο θόρυβος του νερού τον εμπόδιζε να κοιμηθεί...

Regis Debray: Vie et Mort de l' Image

δεν κολλάνε τον επεξεργαστή στην ψύκτρα ( εκτός και αν ήταν αγορασμένος από πλαίσιο την περίοδο που μπερδέψανε τις πάστες ).

Επειδή ήταν ζεστός ο επεξεργαστής, είχε αυξηθεί το "δέσιμο" με την θερμοαγώγιμη πάστα.

Απλά έπρεπε να κουνήσεις λίγο αριστερά δεξιά την ψύκτρα για να σπάσουν τα δεσμά, και έπειτα να την σηκώσεις.

Όχι δεν ήταν από πλαίσιο (καλά, μπέρδεψαν τις πάστες με κόλλα?? :blink: :lol: ), αλλά τώρα που τον τοποθέτησα χωρίς πάστα, πειράζει???

...μία μέρα, ο Κινέζος Αυτοκράτορας διέταξε τον πρώτο ζωγράφο της αυλής να σβήσει τον καταρράκτη από μία τοιχογραφία του παλατιού, γιατί ο θόρυβος του νερού τον εμπόδιζε να κοιμηθεί...

Αυτό είναι συχνό γαινόμενο με τους επεξεργαστές που έχουν heatspreader....

Εγώ πάντως το waterblock όσο και αν το έκανα αριστερά και δεξιά...πάλυ τον επεξεργαστή στο block τον έβλεπα...

Καλό θα ήταν ότι είχε μήνει τουλάχιστο από θερμαγώγιμη να την άφηνες...

Τι cpu έχεις?

Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra - Samsung Galaxy S25 Ultra

1702003769_Screenshot2025-01-23125714.jpg.2d5069c07feeafa311c222e0095e2ab7.jpg

Εχθές άνοιξα να καθαρίσω το case μίας φίλης μου γιατί μόνο βρύα και λιχήνες δεν είχε πιάσει. Ανοίγοντας λοιπόν το κουτί, είδα ότι ακόμα και στην ψύκτρα του επεξεργαστή είχα τέτοια σκόνη που αμφιβάλλω αν περνούσε αέρας. Συνεπώς με λίγο προσπάθεια το βγάζουμε. Έκπληκτος παρατηρώ ότι επάνω στην ψύκτρα ήταν κολλημένος και ο επεξεργαστής, ο οποίος λογικά βγήκε από την θέση του χωρίς να σηκωθεί το σιδεράκι που τον ασφαλίζει. Περιττό να σας πω ότι κάθε δυνατή προσπάθεια να το ξαναβάλουμε μετά τον καθαρισμό ήταν μάταια επειδή λόγω ψύτρας δεν σηκωνόταν το σιδεράκι. Μετά από 2-3 ώρες και ενώ εμείς είμασταν σίγουροι ότι δεν φταίει αυτό, ξαναβγάζουμε το CPU που έμπαινε αλλά χωρίς επαφή και μετά από προσπάθεια τον ξεκολλάμε (μία κόλλα σαν σκόνη ήταν) και τον τοποθετήσαμε κανονικότατα από την αρχή και όλα δούλεψαν ρολόι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: ΚΟΛΛΑΝΕ ΤΟΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΨΥΚΤΡΑ???????

:mad: :mad: :w00t: :w00t: :wacko: :wacko: :blink: :blink:

Συμβαίνει συχνά, άλλοι λιγότερο τυχεροί έμειναν με τον επεξεργαστή στα χέρια και μερικά ποδαράκια του στο socket... :mad:

Συμβαίνει συχνά, άλλοι λιγότερο τυχεροί έμειναν με τον επεξεργαστή στα χέρια και μερικά ποδαράκια του στο socket... :mad:

Πάλι καλά δηλαδή που εμένα και βγήκε ολόκληρος και μπήκε κανονικά... Ουφ!!! :)

Όχι τίποτα...αλλά δεν είναι και δικός μου. Είναι μίας φίλης μου και της έκανα εξυπηρέτηση γιατί δεν ήξερε αυτή τπτ.

Αυτό είναι συχνό γαινόμενο με τους επεξεργαστές που έχουν heatspreader....

Εγώ πάντως το waterblock όσο και αν το έκανα αριστερά και δεξιά...πάλυ τον επεξεργαστή στο block τον έβλεπα...

Καλό θα ήταν ότι είχε μήνει τουλάχιστο από θερμαγώγιμη να την άφηνες...

Τι cpu έχεις?

Έχει P4 στα 3,00 MHz, αλλά όταν τον έβγαλα καθάρισα όλη την θερμαγώγιμη :worry: !!!

Πάντως μετά τον καθαρισμό είδαμε αποτελέσματα. Από 80 βαθμούς του CPU πήγε 60 :!: :!: . Σε εμένα είναι 35 βέβαια, οπότε πλέον το ερώτημα είναι άλλο... Γαιτί τόσο μεγάλη θερμοκρασία;;; Αυτήν την θερμοκρασία μου την δίνει το BIOS.

Xm.....

Γιατι έχω την εντύπωση πως είχε υπερβολική πάστα πάνω....

Ειναι Nothwood η Perscott(512kb/1024kb cache)

Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra - Samsung Galaxy S25 Ultra

Gia afto ton afineis ligo na doulepsei kai na zestathei gia na malakosei i pasta kai meta ton vgazeis. ;)

Εξαρτάται την ψυξη που έχεις....

Για να μαλακώσει η πάστα θέλει κάπου 40 βαθμούς+++ κάτι που ας πούμε εγώ έχω σε full load με τον 3500+ clawhammer στα 1,77 και 2970mhz.....(με αισθη΄τηρα πάνω στον επεξεργαστή)

Έχω την εντύπωση ότι είναι Prescott, αλλά ρε παιδιά πρώτη φορά βλέπωω τέτοια θερμοκρασία! Το αστείο είναι ότι στο BIOS έχει λειτουργία να κλείνει αυτόματα υπολογιστής αν περάσει την θερμοκρασία που του έχεις ορίσει και η μεγαλύτερη που δέχεται σαν όριο είναι 70 βαθμοί!!! Δηλαδή ποτέ δεν θα άνοιγε :D :D :D :mad:

Βασικά οι επεξεργαστές της intel έχουν thermal diode οπότε ότι και να γίνει στους 132 κλείνει

132 ??? Ωραία, και μετά βάζεις ένα τηγανάκι και τρως αυγά ομελέτα!!! :lol: :lol: :lol: