Jump to content

Της ταυτότητας τα πάθη...

Michelle
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Όλα ξεκίνησαν στις 18/4 όπου καποιος "έξυπνος" μου εκλεψε το πορτοφόλι, μαλλον μέσα στο λεωφορειο. Κατα συνέπεια εκτος απο λεφτά, απώλεσα και πάσο, κάρτα ΑΤΜ, εισητηριο τρένου για Αθήνα, αστυνομική ταυτότητα και διαφορα αλλα μικρότερης σημασίας...

Πάσο έβγαλα σε μια μόλις μέρα. Εισητηριο ευτυχως μου εστειλαν οι γονεις μου χρηματα μεσω ενος φίλου τους και εβγαλα αλλο. Την καρτα την μπλόκαρα και σήμερα ξαναέκανα αίτηση για καινούρια.

Το παραγματικό πρόβλημα ήταν η ταυτότητα. Εκει διαπίστωσα γιατι τόσοι Ελληνες μιλούν για γραφειοκρατία. Πάω που λετε στις 19/4 να καταγγείλω την κλοπή στο Α.Τ. Λευκου Πυργου. Εκει βλέπω μια ουρα απο 6-7 άτομα με το ίδιο πρόβλημα. Αφοτου περίμενα μάται επι 50 λεπτά και η ουρά εμενε η ίδια, εφυγα για να μην χάσω ενα σημαντικό μάθημα που είχα και αποφάσισα να πάω την επόμενη μέρα.

Πάω λοιπον στις 20/4 και έγινε κανονικά η μήνυση κατα αγνώστων και μου έδωσαν το απόκομμα. Μου είπαν ότι πρέπει να περάσει μία εβδομάδα για να πάω να βγάλω καινούρια. Διαμαρτύρομαι εγώ οτι σε μία εβδομάδα θα λείπω εκτός Θεσσαλονίκης και δεν ειναι εφικτό να περάσω απο το τμημα τους για να δώσω το απόκομμα και να παραλάβω τη βεβαίωση ότι έχει κλαπει η ταυτότητα μου... Τους λεω οτι, δεν μπορει ειναι παράνομο να κυκλοφορει ενας ενήλικας χωρίς ταυτότητα! Απάντηση: "Ε και τι να σε κάνουμε εμεις?"!!!

Το καταπίνω κι αυτό το...πικρό ποτήριο και φευγω διακοπές. Γυρίζοντας κάνω όσα μου είχαν πει για να βγάλω επιτέλους καινούρια ταυτότητα και περιχαρής πηγαίνω στο τμήμα στις 19/5 μαζι με τη μάρτυρα. Εκει διαπιστώνω ότι, φευ, μπορει όλα τα χαρτια να ήταν σωστα αλλά πρεπει λεει να θυμάμαι τον προηγούμενο αριθμό απ'εξω για να τον ακυρώσουν!!! Η πρόταση τους: πήγαινε σε μια τράπεζα στην οποία έχεις λογαριασμό να στον δώσουν. Το ότι ειναι ευαισθητο προσωπικό δεδομένο και δεν το δίνουν πουθενα έτσι εύκολα ούτε καν φάνηκε να το ξέρουν!

Τελικά, στάθηκα τυχερή και το ίδιο βράδυ βρήκα τη βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ στην οποία έγραφε και τον αριθμό ταυτότητας που είχα... Ξεκινάω πάλι την επόμενη μέρα το πρώι, βεβαιη πλεον οτι όλα θα πηγαιναν ρολοι. Φυσικα ξαναπλήρωσα ταξι (γιατι ήταν και μακρια παναθεμα το!) και πήγα πάλι μαζι με τη μαρτυρα. Μετα απο λίγη ώρα αναμονης υπογράφτηκαν τα χαρτια και πήρα την προσωρινη ταυρότητα σιγουρη πλεον οτι τα βάσανα μου έχουν τελειώσει! Θα θελα...

Δευτερα πρωι (σήμερα) τρέχω στην τράπεζα να κάνω επιτελους αναληψη για να πληρώσω το λογαριαμό του (π)ΟΤΕ που είχε λήξει απο τις 5/5 και δεν μπορουσα να τον πληρώσω πριν λόγω ελλειψης ταυτότητας...

Φτανω στον ταμία, του δίνω την ταυτότητα και το βιβλιάριο και με ρωτάει: -Εσυ εισαι η Μαρία??

-Όχι λεω, η Μιχαήλια ειμαι, αυτη που γράφει το βιβλιάριο!

-Μα η ταυτότητα λεει Μαρία!

-Αποκλείεται, το μπερδεψατε μάλλον με το όνομα μητρός!

Μου δείχνει εν συνεχεία την ταυτότητα και διαπιστώνω ότι η -πανηλίθια προφανώς- υπάλληλος είχε βάλει σαν ονοματεπώνυμο δικό μου αυτό της μάρτυρος!!!! Δηλαδη στην ταυτότητα φαινόταν αλλο επίθετο πατέρα, άλλο μητέρας κι αλλο το δικό μου!!

Φαντάζεστε τι σοκ επαθα! Και φυσικά αναγκάστκα να ξαναπληρώσω ταξι για να ξαναπάω στο Α.Τ. Τούμπας και να μου διορθώσουν την ταυτότητα και κατα συνέπεια να χάσω όλο το πρωινό μου.

Ελπίζω τα παθη μου να τελειώσουν εδω και να μην ξαναχρειαστει να ασχοληθω με το θέμα της ταυτότητας μου αλλο. Τι να πω...Θα δειξει...

• Απαντήσεις 154
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Μιχαήλια... Ωραίο όνομα :D

Εσυ απο όλο αυτό το όνομα σου έμεινε? :p

Πάντως δεν με φωνάζουν πια έτσι, απο την Α' Γυμνασίου περίπου και μετά με φωνάζουν Λία. Πάντως το Michelle απο κει βγαίνει.

Παρακαλώ θερμα όμως να μην πατατιάσουμε το θέμα...

Kαλά τα ίδια έπαθα με το διαβατήριο. Μακρία απο τη γραφειοκρατία. Δεν έχει ιδιωτικα? :w00t:

Τι ιδιωτικά εννοεις?? :wacko:

Θες να πεις οτι στο διαβατήριο σου εγραψαν και λάθος ονοματεπώνυμο??? :w00t:

Εσυ απο όλο αυτό το όνομα σου έμεινε? :p

Όχι φυσικά...

Έχω και μια πιο σοβαρή παρατήρηση: Για ποιό λόγο πήγες την πρώτη φορά στο Α.Τ. Λευκού Πύργου και τη δεύτερη στο Α.Τ. Τούμπας; :alien:

Επρεπε να ακουγες την δικη μου περιπτωση πριν 2 χρονια.

Εχασα την ταυτοτητα.

<<Ωραια, και?>> :blink:

ε ειπα να περασω να δω τι κανετε, ε τι και.Δηλωση απωλειας ηρθα να κανω.

<<Ελα αυριο>>

δεν γινεται,φευγω για δουλεια σημερα το απογευμα στις 5 για Κρητη και θα γυρισω σε 20 μερες,

<<Ε,ενταξει, ελα αυριο το πρωι κατα τις 8>> :rotfl: :rotfl: :hunter: :fool:

ε μετα απο αυτο....

ευτυχως βρεθηκε η ταυτοτηα απο αλλους και με ειδοποιησαν 1 μηνα μετα.

Επεστρεψα στο τμημα και λεω, βρεθηκε, ολα καλα.Ενταξει μου λενε,κανενα προβλημα...μου φανηκε λοιπον πως ειτε που δηλωσα απωλεια ειτε να μην δηλωνα,ενα και το αυτο... :lol: :lol:

Το κακο ειναι πως και να δωσεις απωλεια ταυτοτητας,ετσι και την βρει καποιος αετονυχης μπορει να ανοιξει μεχρι και εταιρεια και να φορτωσει τους παντες με ακαλυπτες επιταγες.Φυσικα το δικιο σου δεν το βρισκεις ουτε καν δηλωνοντας τα στοιχεια απωλειας... :w00t: :w00t:

"Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,

ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul."

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τι ιδιωτικά εννοεις?? :wacko:

Θες να πεις οτι στο διαβατήριο σου εγραψαν και λάθος ονοματεπώνυμο??? :w00t:

Εννοώ όχι κρατικά. :lol:

Τέλοσπαντων. Μου έγραψαν λάθος ημερομηνία γέννησης και λάθος όνομα πατρός. Ας βάλουν γυαλιά επιτέλους..

It's what you do to me..

Όχι φυσικά...

Έχω και μια πιο σοβαρή παρατήρηση: Για ποιό λόγο πήγες την πρώτη φορά στο Α.Τ. Λευκού Πύργου και τη δεύτερη στο Α.Τ. Τούμπας; :alien:

Το περίμενα οτι κάποιος θα ρώταγε. Λοιπον στο ΑΤ Λευκού Πυργου πήγα για να δηλώσω την κλοπή επειδη η περιοχη στην οποια μου το εκλεψαν υπαγόταν σε αυτο.

Το σπίτι στο οποίο μένω όμως υπαγόταν στο ΑΤ Τούμπας οπότε επρεπε να πάω εκει για την ταυτότητα...

Πιασ' τ'αυγό και κουρευτο που λενε...

Το ταξί btw τι το ήθελες; Γιατί δεν πήρες αστικό αφου ήταν μακρια; :worry:

Γιατι δεν ήξερα πως να παω στο τμήμα μετα τη στάση του αστικου και δεν είχα και ίδεα απο ποια λεωφορεια πανε εκει, ποσο κοντα και πόσο συχνα περνανε.

Α καλα, μια χαρα τα πραγματα Ελλαδα... :rolleyes:

Καμια ταλαιπωρια βλεπω, οταν παιρνει μπρος ο κρατικος μηχανισμος και η γραφειοκρατεια...

Εμενα παντως το μονο που πραγματικα με ενοχλει ειναι η αντιμετωπιση απο ορισμενους δημοσιους υπαλληλους (στην περιπτωση μας αυτους στην αστυνομια), που αν πετυχεις σε κανενα ξυνο.... :vava:

Ασε περαν οτι σου φτανει την πιεση στο 50 (την μικρη κιολας), σου βγαζει και το λαδι να σε εξυπηρετησει....

Και το καλοκαιρι εχω να αλλαξω την ταυτοτητα μου...:rolleyes:

Παλι καλα που το ονομα μου ειναι ευκολο να το γραψουν με λατινικους χαρακτηρες, γιατι του αδερφου μου του αλλαξαν τα φωτα μεχρι να το κανουν... :mad:

Ας ελπισουμε Michelle να τελειωσε το θεμα και ναμην χρειαστει να ξαναπας.

P.S.-Aπιστευτη η απαντηση που πηρες preocupine!!!! :w00t: :lol: :up:

Michelle καλό είναι να δηλώσεις την κλοπή της ταυτότητας και στον Τειρεσία ( http://www.teiresias.gr/ ) έτσι ώστε να μην μπορεί κάποιος να την χρησιμοποιήσει για να βγάλει δάνειο, πιστωτική κάρτα κ.τ.λ.
ΦΤΑΙΕΙ, που είμαστε αυτοί που είμαστε. Και που δεν θ' αλλάξουμε ποτέ.

Γιατι δεν ήξερα πως να παω στο τμήμα μετα τη στάση του αστικου και δεν είχα και ίδεα απο ποια λεωφορεια πανε εκει, ποσο κοντα και πόσο συχνα περνανε.

Και τι ήθελες στους άγνωστους δρόμους της Τούμπας;

Που πήγαινες;

Και τι ήθελες στους άγνωστους δρόμους της Τούμπας;

Που πήγαινες;

Αφου εκει ειναι το ΑΤ στο οποίο υπάγεται το σπίτι μου! (Το σπιτι μου ειναι στο φάληρο-Σχολή τυφλών) Με δουλεύεις??

Sorry αλλά δεν κατάλαβα μερικά πράγματα

Τελικά σε λένε Μιχαήλια ή Μαρία;

Μένεις Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή Αγρίνιο;

:confused:

Με λενε Μιχαήλια και Μαρια λενε τη μανα μου και τη μαρτυρα και με ειχαν γραψει Μαρια στην ταυτοτητα καταλαθος.

Μενω Θεσσαλονίκη, η μανα μου Αθήνα και το αγόρι μου Αγρίνιο και πηγαινω συχνα οπότε το έχω βάλει κι αυτό σαν περιοχή.

Σου ελυσα τις απορίες? :)

katarxas, an sou tin klepsane , eprepe na diloseis oti tin exases! einai eykolotero na bgaleis alli!

prosopika exasa tin taytotita mou , e kai eipa as bgalw kainouria (xwris to 8riskeyma) alla ola kala! meta apo 3 mines eipane na perasw na tin parw!

(gia afto to patsabouri pou onomazoune taytotita!)

any way, tin pio aidia taytotita olou tou kosmou exei i ellada! plastikopiimeno koloxarto me gramata me to xeri ! ase , pou de xwraei se portofoli, oute se 8esi gia arta pistotiki! opows 8a'prepe!

diabatirio , akousa parapanw kapios perase kolasi, den kserw alla prosopika, ebgala se mai mera kainourio (ananeosi)

So this is how liberty dies, with thunderous applause

Με λενε Μιχαήλια και Μαρια λενε τη μανα μου και τη μαρτυρα και με ειχαν γραψει Μαρια στην ταυτοτητα καταλαθος.

Μενω Θεσσαλονίκη, η μανα μου Αθήνα και το αγόρι μου Αγρίνιο και πηγαινω συχνα οπότε το έχω βάλει κι αυτό σαν περιοχή.

Σου ελυσα τις απορίες? :)

Ε φυσικό είναι να έχεις πρόβλημα ταυτότητας βρε... :alien:

Εδώ μπερδευτήκαμε εμείς :worry:

Δες και τον Kimi στην υπογραφή μου πως κοιτάζει απορημενος :what:

Πολύ εύκολα χαρακτηρίζεις κάποιον ηλίθιο.

Επίσης γενικά όταν σου δίνουν κάτι σε κάποιο μαγαζί δεν το κοιτάς να δεις αν είναι ΟΚ;

Έπιασες τη νέα σου ταυτότητα και δεν της έριξες μια ματιά, να δεις τι λέει;

Τέλος είναι εντυπωσιακό το ότι δε θυμόσουν τον αριθμό της παλιάσ σου ταυτότητας. Τέτοια πράγματα πρέπει να τα ξέρουμε απέξω.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Επίσης γενικά όταν σου δίνουν κάτι σε κάποιο μαγαζί δεν το κοιτάς να δεις αν είναι ΟΚ;

Έπιασες τη νέα σου ταυτότητα και δεν της έριξες μια ματιά, να δεις τι λέει;

Τέλος είναι εντυπωσιακό το ότι δε θυμόσουν τον αριθμό της παλιάσ σου ταυτότητας. Τέτοια πράγματα πρέπει να τα ξέρουμε απέξω.

Ε πολλά ζητάς και εσύ τώρα... :w00t: :lol: :alien:

Engage...

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/225horse11.gifΜα που είναι η PowerΖ? :w00t:

Εχω κι εγω τις ενστασεις μου. Το οτι εσυ δεν μπορουσες να ακολουθησεις αυτα που λεει ο Νομος (να πας μετα απο μια βδομαδα κλπ) δεν σημαινει οτι ο Αστυνομικος εκανε κατι λαθος, προβλημα σου ειναι αν δεν μπορεις. Τωρα για το οτι γραψανε λαθος το ονομα σου, το ηλιθια για να χαρακτηρισει αυτη την υπαλληλο ειναι λιγο.

Εχω κι εγω τις ενστασεις μου. Το οτι εσυ δεν μπορουσες να ακολουθησεις αυτα που λεει ο Νομος (να πας μετα απο μια βδομαδα κλπ) δεν σημαινει οτι ο Αστυνομικος εκανε κατι λαθος, προβλημα σου ειναι αν δεν μπορεις. Τωρα για το οτι γραψανε λαθος το ονομα σου, το ηλιθια για να χαρακτηρισει αυτη την υπαλληλο ειναι λιγο.

Μα εγώ δεν παραπονέθηκα γι'αυτο. Παραπονέθηκα διότι θα με αναγκαζαν να παραβώ το νόμο έστω και γι'αυτη τη μια βδομάδα.

Κακομοίρα Michelle πόσο βαριέμαι τέτοιου είδους τρεξίματα..

Εγώ είχα πάθει κάτι τέτοιο με το δίπλωμα οδήγησης και έτρεχα πόσες μέρες.

Όταν ήθελα να ανανεώσω το διαβατήριό μου όμως πήγα σε ένα ταξιδιωτικό γραφείο τους έσκασα 15 ευρώ παραπάνω και πήγαν αυτοί για μένα και σε ουρές και όλα :cool:

Ούτε εγώ θυμάμαι τον αριθμό ταυτότητάς μου! :O

http://tinypic.com/m7e35j.jpg

Μα εγώ δεν παραπονέθηκα γι'αυτο. Παραπονέθηκα διότι θα με αναγκαζαν να παραβώ το νόμο έστω και γι'αυτη τη μια βδομάδα.

Εχμ..να προσεχες να μην στην εκλεβαν :confused:

Αλλωστε υπαρχουν και πολλα αλλα επισημα εγγραφα του κρατους που μπορεις να εχεις μαζι σου αν δεν θελεις να παραβεις το νομο.

Πιστοποιητικο γεννησεως, διαβατηριο, διπλωμα αυτοκινητου κλπ

Καταλαβαινω απολυτα τον εκνευρισμο σου που εγραψαν λαθος το ονομα σου, εγω πραγματικα δεν ξερω πως θα αντιδρουσα, το λιγοτερο που θα εκανα παντως ηταν μια αναφορα για αυτο τον υπαλληλο που δεν ξερει να διαβαζει. Ομως μη ριχνουμε και ολες τις ευθυνες δεξια και αριστερα.

Τελος θα σου συνιστουσα να μη κουβαλας μαζι σου την ταυτοτητα, κανεις δεν θα σε παει μεσα αν δεν εχεις πανω σου την ταυτοτητα σου.