Jump to content

Future-proof Κινητό

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Χρόνια Πολλά στο forum!

Ψάχνω ένα κινητό με τα ακόλουθα (απλά ελπίζω) χαρακτηριστικά.

1. Να είναι γρήγορο, out of the box. Δεν πρόκειται να φλασαριστεί ποτέ, ούτε να του αλλάξω ρομ κτλ. Οπότε, μια καλή εμπειρία χρήσης

2. Οθόνη > 5'.

3. Μπαταρία καλή. Ας βγάζει έστω μια μέρα με αρκετη χρήση.

4. Ελληνικό μενού.

5. Αρκετός εσωτερικός χώρος. Τουλάχιστον 32GB.

6. Χρόνος Χρήσης. Πολύ σημαντικό. Η νέα αλλαγη τηλεφώνου δε θα γίνει νωρίτερα από 2 χρόνια, μάλλον λέω και λίγο. Οπότε να είναι αξιοπρεπές (όσο γίνεται) 2-3 χρόνια μετά.

Η πρώτη επιλογή χωρίς καμιά συζήτηση θα ήταν το Redmi Note 4X. Ο λόγος όμως που δεν καταλήγω σε αυτό είναι γιατι νομίζω πως πάλιωσε. Με άλλα λόγια, ψάχνω το Redmi Note 4X του 2018!!. Ένα value for money κινητό χωρίς να ξοδέψω μια περιουσία! Δε με απασχολεί αν θα είναι απο Κίνα ή από Ελλάδα (skroutz) αρκεί να μην πληρώσω τελωνείο.

Budget 150-200€. Με έμφαση στο 150. Προσ τα 200 μόνο αν κάτι αξίζει πραγματικά.

Ελπίζω να μη ζητάω πολλά!

http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=33852&dateline=1200936946

Εντάξει,το ξέρω οτι είμαι πολύ ωραίο παιδί.Αλλά ηρεμήστε και εσείς λίγο,κορίτσια..

Χρόνια πολλά. Τι θες να βελτιώσεις στο rn4x και κοιτάς για άλλη συσκευή; Ωστε να δουμε τι να σου προτείνουμε.

Πρακτικά, τίποτα απολύτως. Φανταστικό κινητό. Το μόνο που με βάζει σε σκέψεις είναι μήπως απαρχαιωθεί γρήγορα. Εκτος αν περιμένω για rn5 που όμως δεν ξέρω τιμές και τυχόν κουσούρια..

http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=33852&dateline=1200936946

Εντάξει,το ξέρω οτι είμαι πολύ ωραίο παιδί.Αλλά ηρεμήστε και εσείς λίγο,κορίτσια..

Κράτα το τοτε. Σε κανά χρόνο το ξανακοιτάς ;)

Τα χρήματα που δινεις δεν ειναι αρκετά για να πεις οτι έκανες αναβάθμιση εκτός και αν θες να βελτιώσεις κάμερα/οθονη/ηχεια.

Αν έχεις το μοντέλο 3/32 μια καλή αναβάθμιση σε οθόνη και κάμερα στα 150 ευρώ θα ήταν το nubia m2 4/64. Αν μπορείς περίμενε τα πρώτα reviews του note 5 Edited by Nnoutas

Εφόσον δεν το χαλάει οθόνη ή κάμερα γιατί να πάει σε κινητά που έχουν ίδιο επεξεργαστή, ram και μπαταρία; Γράφει ότι το άγχος του είναι μην έχει απαρχαιωθει...

Εγώ καταλαβαίνω ότι ψάχνει να πάρει μια συσκευή σαν το note 4 αλλά με ημερομηνία διάθεσης 2018. Όχι ότι έχει το redmi.

Αν τελικά έχει ήδη το note 4 δεν έχει νόημα να δώσει λεφτά για να πάρει αντίστοιχη συσκευή. Πάλι το ιδιο παρωχημένη θα είναι σε δύο χρόνια.

Ας κρατήσει τα λεφτά να πάει του χρόνου σε κάτι που να αξίζει.

Redmi note 4x του 2018 είναι για την ώρα το redmi 5 plus και σε λίγες μέρες το redmi note 5 pro

Που θα έχει διπλή κάμερα και τον πιο φρέσκο επεξεργαστή sd636

Καλημέρα, χρόνια πολλά παιδιά! Χριστός Ανέστη!

Όταν λες future proof εννοείς τα specs του να αντέχουν ή να έχει και support με αναβαθμίσεις, νέες εκδόσεις Android κλπ;

Αν εννοείς το πρώτο, προτείνω και εγώ να μείνεις με το Note 4X που αντέχει ακόμα μια χαρά και θα αντέχει για καιρό ακόμα... Αν εννοείς το 2ο δεν ξέρω αν μπορείς να βρεις συσκευή στα 150-200 που να μπορεί να στο εγγυηθεί αυτό, με εξαίρεση ίσως το Mi A1 λόγω του Android One...

Σε κάθε περίπτωση, για την ώρα τουλάχιστον δε βρίσκω συσκευή σε αυτό το budget που να την πεις σοβαρή αναβάθμιση σε σχέση με αυτό που έχεις τώρα...

Νομίζω ότι, δεν έχει, αλλά σκέφτεται, να πάρει το note 4x. Απλά τον φρενάρει ότι είναι περσινό μοντέλο και θέλει κάτι πιο φρέσκο. Καλά δε κατάλαβα; :)

Redmi 5 Plus 4/64 από εμένα ή περίμενε για το Redmi Note 5 (καλύτερος επεξεργαστής και κάμερα), που σε λίγο καιρό θα παίζει κάτω από 200 ευρώ.

Νομίζω ότι, δεν έχει, αλλά σκέφτεται, να πάρει το note 4x. Απλά τον φρενάρει ότι είναι περσινό μοντέλο και θέλει κάτι πιο φρέσκο. Καλά δε κατάλαβα; :)

Redmi 5 Plus 4/64 από εμένα ή περίμενε για το Redmi Note 5 (καλύτερος επεξεργαστής και κάμερα), που σε λίγο καιρό θα παίζει κάτω από 200 ευρώ.

Redmi Note 5 και Redmi 5 plus ειναι ίδιες συσκευές.

Μόνο το Redmi Note 5 pro διαφέρει (έχει τον 636 και καλύτερη κάμερα).

Αν είναι να δώσει τόσα λεφτά, χίλιες φορές καλύτερα το meizu pro 6 plus. :)

Edited by Antretng

Redmi Note 5 και Redmi 5 plus ειναι ίδιες συσκευές.

Μόνο το Redmi Note 5 pro διαφέρει (έχει τον 636 και καλύτερη κάμερα).

Αν είναι να δώσει τόσα λεφτά, χίλιες φορές καλύτερα το meizu pro 6 plus. :)

Εδώ πάντως το λέει Redmi note 5 (όχι pro)

https://www.kimovil.com/el/khoro-agora-xiaomi-redmi-note-5

Έχεις δίκιο για το meizu :)

Απείρως καλύτερη υποστήριξη έχουν τα χιαομι

Αφού λέει ότι το θέλει και για δύο χρόνια και βάλε

Μονο που δεν έχουν καμία σχέση ως συσκευές. Το pro 6 plus αποτελεί περσινή ναυαρχίδα της meizu ;)

Η τιμή που έχει αυτό το καιρό ειναι απλά άριστη. Μόνο με Mi note 3 μπορείς να το συγκρίνεις (παρότι κάτοχος Mi note 3, θεωρώ ανώτερη συσκευή το pro 6 plus λόγω οθονάρας).

Κατά τα άλλα 5 γαϊδαροι μαλώναμε σε ξένο αχυρώνα :lol:. Που ειναι ο topic starter?

Κατά τα άλλα 5 γαϊδαροι μαλώναμε σε ξένο αχυρώνα :lol:. Που ειναι ο topic starter?

:lol: Ναι μια χαρά τα λέμε εμείς αλλά μόνοι μας μου φαίνεται :lol:

Εδώ είμαι και εγώ παιδιά!

Σας ευχαριστώ καταρχήν για τις απαντήσεις! Το rn4x δεν το έχω. Είναι αυτό που σκέφτομαι πάρω αλλά με αποτρέπει λίγο η ημερομηνία που βγήκε στην αγορά. Το rn5 φαίνεται ενδιαφέρον αλλά δεν ξέρω ποτέ θα κυκλοφορήσει τελικά και σε τι τιμή θα το βρούμε. Και πάνω από όλα, θα είναι το ίδιο vfm όπως το 4; Δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις γενικά. Να μην κολλάει, να έχει χώρο και να τραβάει φωτογραφίες με μια απλή κάμερα. Από εκεί και πέρα, ότι άλλο επιπλέον, τόσο το καλύτερο!

Σας ευχαριστώ καταρχήν για τις απαντήσεις! Το rn4x δεν το έχω. Είναι αυτό που σκέφτομαι πάρω αλλά με αποτρέπει λίγο η ημερομηνία που βγήκε στην αγορά. Το rn5 φαίνεται ενδιαφέρον αλλά δεν ξέρω ποτέ θα κυκλοφορήσει τελικά και σε τι τιμή θα το βρούμε. Και πάνω από όλα, θα είναι το ίδιο vfm όπως το 4; Δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις γενικά. Να μην κολλάει, να έχει χώρο και να τραβάει φωτογραφίες με μια απλή κάμερα. Από εκεί και πέρα, ότι άλλο επιπλέον, τόσο το καλύτερο!

Redmi 5 Plus για να έχεις και την συχνή υποστήριξη από τη xiaomi ή το nubia M2 (καλύτερη κάμερα και οθόνη) από εμένα, πάλι :)

Νόμιζα ότι είχες το rn4x και κοίταζες για επόμενο :lol:

Τότε συμφωνώ με τον Nnountas ότι ειναι μια χαρά επιλογή το redmi 5 plus. :)

Αν πάλι ανεβείς σε budget δες το meizu pro 6 plus που έγραψα παραπάνω (169 ευρώ απο banggood) που για αυτά που δινει το θεωρώ ευκαιρία.

Το αφήνω στη κρίση σου. ;)

Επανήλθα! Το Meizu Pro 6 Plus καλό δείχνει αλλά δε βλέπω να παίρνει κάποια αναβάθμηση οπότε μάλλον καταλήγει στην non-futureproof κατηγορία.

Καινούριες σκέψεις για το Xiaomi Mi A1 καθώς και για το Xiaomi 5 Plus.

Και για να μην ανοίξω καινούριο θέμα (αν και θα μου άρεσε σαν σύγκριση), τι λέτε, ποια η γνώμη σας μεταξύ των

1. Xiaomi Redmi 4X (Global/Snapdragon)

2. Xiaomi Redmi 5 Plus

3. Xiaomi Mi A1

γενικά προτιμάω εκδόσεις με 64GB/4GB