Jump to content

Asus Zenfone 5 / 5Z

focusinos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους,

Αρχίζω να πιστεύω οτι η 2.19 δεν είναι ό,τι καλύτερο και σκέφτομαι να εγκαταλείψω και αυτήν και φυσικά το 4.4 . Το κινητό έχει κολλήσει 2 φορές (ενώ μέχρι τώρα δεν είχε κολλήσει ποτέ) και η διαχείριση μνήμης και μπαταρίας είναι χειρότερες. Επίσης βλέπω οτι το πληκτρολόγιο δεν λειτουργεί το ίδιο καλά: το αυτόματο λεξικό μπλοκάρει και δεν υπογραμμίζει όλη τη λέξη. Επίσης διαπιστώνω οτι όταν μαντεύει μια λέξη, αν αυτή αρχίζει κυρίως από Β ή Μ, τότε βάζει διπλό το γράμμα στην αρχή της λέξης. Κάτι δεν πάει καλά γενικά με το πληκτρολόγιο... Κάτι που δεν έχει σχολιαστεί μέχρι τώρα είναι το δεύτερο Γ που υπάρχει στο πληκτρολόγιο, το οποίο έχει το ίδιο σχήμα και στα πεζά γράμματα. Τι είναι αυτό;

• Απαντήσεις 3,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καλημέρα σε όλους,

Αρχίζω να πιστεύω οτι η 2.19 δεν είναι ό,τι καλύτερο και σκέφτομαι να εγκαταλείψω και αυτήν και φυσικά το 4.4 . Το κινητό έχει κολλήσει 2 φορές (ενώ μέχρι τώρα δεν είχε κολλήσει ποτέ) και η διαχείριση μνήμης και μπαταρίας είναι χειρότερες. Επίσης βλέπω οτι το πληκτρολόγιο δεν λειτουργεί το ίδιο καλά: το αυτόματο λεξικό μπλοκάρει και δεν υπογραμμίζει όλη τη λέξη. Επίσης διαπιστώνω οτι όταν μαντεύει μια λέξη, αν αυτή αρχίζει κυρίως από Β ή Μ, τότε βάζει διπλό το γράμμα στην αρχή της λέξης. Κάτι δεν πάει καλά γενικά με το πληκτρολόγιο... Κάτι που δεν έχει σχολιαστεί μέχρι τώρα είναι το δεύτερο Γ που υπάρχει στο πληκτρολόγιο, το οποίο έχει το ίδιο σχήμα και στα πεζά γράμματα. Τι είναι αυτό;

Βάλε SwiftKey να ησυχασεις.

Να πω και εγώ την δική μου εμπειρία γιατι βλεπω να γράφονται μονο τα άσχημα για την 4.4..

Προσωπικά ειμαι με την 2.19.40.18 απο όταν βγηκε και δεν ειχα κανενα κολλημα η επανεκκινηση. Βεβαια προσπαθω να κραταω το κινητο σχετικα ελαφρυ (δεν βαζω facebook, skype, whatsapp κλπ) και δεν εχω κανένα θέμα ουτε απο πλευράς αποδοσης ουτε μπαταρίας (μου κραταει πανω απο μερα με λογικη χρηση και νομιζω λιγο περισσοτερο απ'ότι κρατουσε με 4.3).

Η μνήμη όντως δειχνει να ειναι πιο γεματη απο πριν στην μπαρα με τα quick settings αλλα χωρις να δημιουργείτε καθυστέρηση σε οποιαδήποτε εφαρμογη

Αναρωτιέμαι λοιπον μηπως πολλα απο τα κολλήματα και προβληματα οφειλονται σε 3rd party εφαρμογές

Τα μόνα θεματάκια που εχει το δικο μου ειναι ότι:

1) Δεν μου εχει βρει ποτε τιποτα στα OTA updates. Ισως δεν ειναι διαθέσιμο για εμας με την WW αλλα δεν ξερω αν υπαρχει κατι επισημο σχετικά με αυτο το θεμα απο την ASUS

2) Το θεμα που περιγραφει ο προηγούμενος φιλος με το πληκτρολόγιο, το οποιο ομως το εκανε απο την 4.3 και απλα εβαλα το swiftkey που ειναι κατα τη γνωμη μου κλασεις ανωτερο σε layout και prediction και το θεμα λυθηκε :)

Προβλήματα με το πληκτρολόγιο είχε όντως και η 4.3 , αν και σαφώς λιγότερα. Πέρα από το επιπλέον γράμμα, δεν είχα δει κάτι άλλο. Το λεξικό δούλευε αρκετά καλά κατά τη γνώμη μου. Κατέβασατο swiftikey και η πρώτη εικόνα είναι πολύ καλή - έχει πάρα πολλές ρυθμίσεις! :)

Στα της διαχείρισης των εφαρμογών, νομίζω οτι είναι λογικό να χρησιμοποιηθούν και 3rd party εφαρμογές. Δεν έχω μεταβάλλει την κατάσταση του κινητού από την 4.3 στην 4.4 : τις ίδιες εφαρμογές χρησιμοποιώ και βλέπω οτι η μνήμη πλέον συχνά γεμίζει (η έκδοση 2/16). Μάλιστα στο γνωστό κυκλάκι με τη μνήμη, βλέπω για πρώτη φορά να παίρνει και κόκκινο χρώμα. Τότε είναι που διαπιστώνω και για πρώτη φορά κάποια μικρά θέματα με το ξεκλείδωμα του κινητού - πχ αργεί να ανάψει η οθόνη κτλ. Μακάρι να λυθούν στην επόμενη αναβάθμιση, αλλιώς με βλέπω πραγματικά να επιστρέφω στην καλή και σίγουρη 1,18..

Ξέρετε πως μπορώ να βάλω στο αθόρυβο το κινητό, όταν κάποιος με καλεί, χωρίς βέβαια να διακοπεί η κλήση?

Ξέρετε πως μπορώ να βάλω στο αθόρυβο το κινητό, όταν κάποιος με καλεί, χωρίς βέβαια να διακοπεί η κλήση?

Δοκίμασες να πατήσεις κάποιο από τα κουμπιά volume πριν το σηκώσεις;

// 500px | blog | site | LinkedIn

//mobiles//Nokia 3210x2, Siemens A55, Sagem C5-2V, Siemens CX-75, SE K750i, SE W580i, LG GT-505, LG POP, Nokia Xpress Music 5220, LG Optimus One P500, Nokia C1-02, SE Xperia Neo V, LG Nexus 4, Lenovo A820, ZTE Geek V975, Huawei Honor 3C, Huawei Honor 6, Oukitel K4000, Xiaomi Mi Note 3 Pro

Δοκίμασες να πατήσεις κάποιο από τα κουμπιά volume πριν το σηκώσεις;

Όχι, το δοκίμασα μόλις τώρα και δούλεψε, ευχαριστώ. Να υποθέσω δεν γίνεται να το κάνεις αυτό και γυρνώντας το κινητό ανάποδα.

Όχι, το δοκίμασα μόλις τώρα και δούλεψε, ευχαριστώ. Να υποθέσω δεν γίνεται να το κάνεις αυτό και γυρνώντας το κινητό ανάποδα.

Αναλόγως τι επιλογές έχει κάνει ο κατασκευαστής, δες τις ρυθμίσεις του κινητό γιατί εγώ ακόμη το περιμένω.

//mobiles//Nokia 3210x2, Siemens A55, Sagem C5-2V, Siemens CX-75, SE K750i, SE W580i, LG GT-505, LG POP, Nokia Xpress Music 5220, LG Optimus One P500, Nokia C1-02, SE Xperia Neo V, LG Nexus 4, Lenovo A820, ZTE Geek V975, Huawei Honor 3C, Huawei Honor 6, Oukitel K4000, Xiaomi Mi Note 3 Pro

εχει αλλαξει κανενας τον ηχο μηνυματος και να βαλει ενα δικο του ηχο? το προσπαθησα εγω εχθες αλλα δεχεται μονο αυτους που εχει προεγκατστημένους.:worry:
Mobile: XIAOMI REDMI PRO

Γιατι δεν το κανεις ενα downgrade σε 4.3?μηπως φταιει το λογισμικο?αυτο που θελω να ρωτησω εγω ειναι αν υπαρχουν εφαρμογες για τρεξιμο η ποδηλατο που συμβατες με intel x86 και ειναι συγκεκριμενες?!γιατι εβαλα το runtastic pro και ξεκινησα χαλαρα ενα περπατημα/τρεξιμο για κανα 40λεπτο και οταν το ξεκλειδωσα μου εδειχνε οτι ηθελε!!!λετε να φταιει το gps?

πιθανον να ειναι απο το θεμα που υπαρχει με το gps , συγκρινω το sports tracker σε νοκια Ν8 και στο ασους και στο νοκια ειναι πολυ πιο λογικα τα αποτελεσματα.

εγω εχω ενα θεματακι που δεν μπορω να καταλαβω, γιατι μια κραταει καλα η μπαταρια και μια κρατει λιγο , Ηχρηση του ειναι ιδια και στις 2 περιπτωσεις και εχω κλεισει με greenify αρκετες εφαρμογεσ

εχει αλλαξει κανενας τον ηχο μηνυματος και να βαλει ενα δικο του ηχο? το προσπαθησα εγω εχθες αλλα δεχεται μονο αυτους που εχει προεγκατστημένους.:worry:

Βάλε στο folder με όνομα ringtones ότι θελεις και θα είναι οκ

πιθανον να ειναι απο το θεμα που υπαρχει με το gps , συγκρινω το sports tracker σε νοκια Ν8 και στο ασους και στο νοκια ειναι πολυ πιο λογικα τα αποτελεσματα.

εγω εχω ενα θεματακι που δεν μπορω να καταλαβω, γιατι μια κραταει καλα η μπαταρια και μια κρατει λιγο , Ηχρηση του ειναι ιδια και στις 2 περιπτωσεις και εχω κλεισει με greenify αρκετες εφαρμογεσ

Το Sports Tracker δουλεύει άψογα στο δικό μου. Αντίθετα (λιγότερο) στο HTC One SV και (περισσότερο) στο HTC 310 έδειχνε κάτι απίστευτες μέγιστες ταχύτητες με το ποδήλατο (πχ 70 χ.α.ω. ) . Στο Asus είναι μια χαρά. Γενικά λειτουργώ το GPS και με κάτι εφαρμογές για τη δουλειά μου και είναι απροβλημάτιστο μέχρι τώρα

μου δειχνει οτι πηγαινω απο 0.5 εως 1 χιλιομετρο παραπανω στην ταχυτητα με αποτελεσμα να βγαζει και λαθος στο συνολο της διαδρομης , παντα σε σχεση με το Ν8 που το δουλευω 3 χρονια

και οπως εχει αναφερθει παλιοτερα ο δεκτης εχει αποκλιση τουλαχιστον 6 μετρα , οποτε πιστευω πως το Ν8 μετραει πιο σωστα

Edited by tempes

Ίσως έχει να κάνει και με την περιοχή. Εγώ έχω ελάχιστη απόκλιση. Να φανταστείς οτι τρέχω την εφαρμογή ΕΓΣΑ 87 και σε διάφορες μετρήσεις που έκανα για πλάκα, η απόκλιση που έχω από το τοπογραφικό GPS της δουλειάς μου είναι περίπου 30 εκατοστά, όταν επιλέγω επαναληπτικές μετρήσεις. Στη χρήση του Sports Tracker δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα, η ακρίβεια είναι η αναμενόμενη για κινητό. Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ το Ν8 για να κάνω συγκρίσεις, αλλά όταν η απόκλιση στη θέση είναι κάτω του μέτρου, νομίζω οτι είναι παραπάνω από καλά.

Συνδέω ακουστικά από Sony και από Samsung και κανένα από τα δύο δεν δουλεύει η απάντηση με το κουμπάκι του ακουστικού....

το έχει παρατηρήσει κανείς??

μου δειχνει οτι πηγαινω απο 0.5 εως 1 χιλιομετρο παραπανω στην ταχυτητα με αποτελεσμα να βγαζει και λαθος στο συνολο της διαδρομης , παντα σε σχεση με το Ν8 που το δουλευω 3 χρονια

και οπως εχει αναφερθει παλιοτερα ο δεκτης εχει αποκλιση τουλαχιστον 6 μετρα , οποτε πιστευω πως το Ν8 μετραει πιο σωστα

σημερα που έβαλα παλι το runtastic τα έδειξε μια χαρα και την διαδρομη επισης.. οποτε όλα μια χαρα!! βεβαια κολλησε λιγο η εφαρμογή ίσως γιατί είναι η pro και ειναι "χαρισμενη"..

Xiaomi Mi8 Global 6/128 Xiaomi.eu Dev Rom

βασικα με την κιτ κατ δεν δοκιμασα το gps πριν ομως που το χρειαστηκα μου εδειχνε λαθος και το gps test εδειχνε 6 μετρα αποκλιση οπως και σε αλλα παιδια που το δοκιμασαν

Απαντάνε κανονικά στην κλήση με το κουμπάκι του ακουστικού?

Ta δικά μου ακουστικά πάντως, από το xperia m , μια χαρά απαντάνε. Μόλις το τσέκαρα.

Μήπως τρέχει κάτι με τα συγκεκριμένα που δοκιμάζεις;

Scotty, beam us up.

Στο faq της Asus αναφέρει άμα είναι OMTP ή CTIA το πρότυπο του βυσματος ακουστικών. Δείτε εκεί και αγοράστε / δοκιμάστε αναλόγως

• The title was changed to Asus Zenfone 5 / 5Z