tax_opari91 Δημ. May 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2005 Και ΟΧΙ δεν συμβαίνει ΜΟΝΟ όταν κοιμόμαστε ανάσκελα , εγώ το έχω πάθει και στα πλάγια Εγω δεν το χω παθει , ΧΑ! Σας την ειπα! :lol: :yahoo::tease: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trapped Δημ. May 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2005 Δηλαδή το Πάτερ ημών πριν τον ύπνο το κάνουμε μόνο για το σατανά ? γενικά δεν είναι καλό να έχουμε ήρεμο ύπνο ? και κατά δεύτερον είναι τόοοοοοοσες πολλές οι θεωρίες για αυτό το θέμα που έτσι και τις ξεκινήσουμε δεν τελειώνουμε ποτέ Δεν είναι σατανικό όταν κοιμόμαστε ανάσκελα !!!! Τι κουφό είναι αυτό που λες τώρα Απλά σε αυτή τη στάση είναι πολύ πιο εύκολο να συμβεί αυτό το λεγόμενο "πλάκωμα ή ίσκιωμα ή sleep paralysis " ή όπως αλλιώς το λένε από παλιά μέχρι σήμερα Σωστά.. μια προσευχή με κάνει να νιώθω πολύ καλύτερα.. Πιστεύω πως πρέπει να νιώσεις το αίσθημα του θανάτου για να μπορέσεις να καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι να έχεις και να νιώθεις μια ανώτερη δύναμη να σε προστατεύει. Παράθεση It's what you do to me.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. May 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2005 Δεν είναι σατανικό όταν κοιμόμαστε ανάσκελα !!!! Τι κουφό είναι αυτό που λες τώρα Απλά σε αυτή τη στάση είναι πολύ πιο εύκολο να συμβεί αυτό το λεγόμενο "πλάκωμα ή ίσκιωμα ή sleep paralysis " ή όπως αλλιώς το λένε από παλιά μέχρι σήμερα Έτσι όπως το 'πες έμοιαζε σα να εννοούσες πως πρέπει λέμε το Πάτερ Ημών για να μην έρθει η Μόρα στον ύπνο μας, μας πλακώσει και δε μπορούμε να κινηθούμε. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ng78 Δημ. May 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2005 Κάπου είχα διαβάσει ότι η υπνοπαράλυση, η αίσθηση βουητού που δυναμώνει, αίσθηση βάρους στο στήθος που προκαλεί δυσκολία στην αναπνοή και διάφορες άλλες διαταραχές στη διάρκεια του ύπνου είναι πιο συχνές στις ηλικίες από 11 μέχρι 21 χρονών. Από αυτή την ηλικία και μετά η συχνότητά τους μειώνεται κατακόρυφα, σε σημαντικό ποσοστό, αλλά εξακολουθούν να παρουσιάζονται - αν και πολύ σπανιότερα. Παλιότερα είχα βρει και σχεδιάγραμμα σε κάποιο site, που δείχνει τη συχνότητά των διαταραχών αυτών, ανάλογα με την ηλικία, αλλά δεν θυμάμα ποιο site ήταν. Πάντως είναι απολύτως φυσιολογικά πράγματα, που συμβαίνουν σε πάρα πολύ κόσμο (αν όχι σε όλους), από ό,τι μου είχε πει κι εμένα γιατρός. Παράθεση this signature is under heavy construction Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trapped Δημ. May 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2005 Επειδή με απασχολούσε αρκετά [με απασχολεί ακόμα] το θέμα, έμαθα πως για αποφυγή τέτοιου περιστατικού, να μην γυμναζόμασται πριν πάμε για ύπνο, ειδικά όταν είναι αργά. Παράθεση It's what you do to me.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
woudoulis Δημ. May 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2005 Ναι και βέβαια η προσευχή βοηθάει και στη "μώρα" ή "παράλυση ύπνου" ή όπως αλλιώς μπορεί κάποιος να το εξηγήσει όπως βοηθάει στα πάντα Με αυτή τη λογική το είπα Είναι ένα θέμα που έχει δύο τρεις εκδοχές όπως ξαναείπα Μια εκ αυτών είναι η ιατρική , η άλλη η απλή ψυχολογική και η άλλη η μεταφυσική Τρέχα γύρευε λοιπόν μιας και όσο δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι κινδυνεύουμε να πέφτουμε σε ατοπήματα Εχω πάθει τέτοιο πλάκωμα σε βαθμό να νομίζω πράγματι πως εκείνη τη στιγμή πεθαίνω Δεν είναι ότι πιο ευχάριστο ...... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Ilias1908 Δημ. May 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2005 Εγω παντως μεχρι στιγμης, 16 χρονια, δεν εχω παθει ποτε υπνοπαραλυση. Αν και δεν επιδιωκω να παθω, ειμαι πολυ περιεργος με το πως ακριβως νιωθεις :cool: Παράθεση Ανταλλακτήριο προγνωστικών στοιχήματος ποδοσφαίρου. Από τον παίκτη, για τον παίκτη! http://www.progno.gr ;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. May 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2005 Ναι και βέβαια η προσευχή βοηθάει και στη "μώρα" ή "παράλυση ύπνου" ή όπως αλλιώς μπορεί κάποιος να το εξηγήσει όπως βοηθάει στα πάντα Με αυτή τη λογική το είπα Είναι ένα θέμα που έχει δύο τρεις εκδοχές όπως ξαναείπα Μια εκ αυτών είναι η ιατρική , η άλλη η απλή ψυχολογική και η άλλη η μεταφυσική Τρέχα γύρευε λοιπόν μιας και όσο δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι κινδυνεύουμε να πέφτουμε σε ατοπήματα Εχω πάθει τέτοιο πλάκωμα σε βαθμό να νομίζω πράγματι πως εκείνη τη στιγμή πεθαίνω Δεν είναι ότι πιο ευχάριστο ...... Αφού υπάρχει ιατρική εξήγηση, ποιός ο λόγος να πιστεύουμε σε Μόρες κτλ; :confused: Oύτε κι εγώ έχω πάθει τέτοιο πράγμα πάντως, κι ούτε είμαι περίεργος να δω πως είναι :p Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
woudoulis Δημ. May 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2005 Μα δεν είπε κανείς να πιστεύεις σε μώρες κτλπ Αλλωστε τη παλιά εποχή που δεν είχαν ούτε γιατρούς στα χωριά τι ήθελες να πουν της γιαγιάς ? έπαθες sleep paralysis ? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Ilias1908 Δημ. May 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2005 Τι ειναι οι μωρες; Παράθεση Ανταλλακτήριο προγνωστικών στοιχήματος ποδοσφαίρου. Από τον παίκτη, για τον παίκτη! http://www.progno.gr ;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eccentric Δημ. May 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2005 Τι ειναι οι μωρες; Mόρα = εφιάλτης, βραχνάς. ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ng78 Δημ. May 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2005 Εγω παντως μεχρι στιγμης, 16 χρονια, δεν εχω παθει ποτε υπνοπαραλυση. Αν και δεν επιδιωκω να παθω, ειμαι πολυ περιεργος με το πως ακριβως νιωθεις :cool: Δεν είναι κάτι τρομερό. Τυχαίνει να "μισοξυπνήσεις" απότομα από βαθύ ύπνο και μέχρι να ξυπνήσει πλήρως το κέντρο του εγκεφάλου που ελέγχει την κίνηση, για 10-15 δευτερόλεπτα δεν μπορείς να κουνήσεις χέρια και πόδια. Κάτι άλλο τώρα: Το να βλέπετε στον ύπνο σας ότι περπατάτε και ξαφνικά γλιστράτε, σας έχει τύχει ποτέ; Έχω ακούσει ότι το παθαίνει αρκετός κόσμος. Έχει τύχει και σε εμένα (ειδικά όταν ήμουν πιο μικρός, τώρα πολύ σπανιότερα), και το αποτέλεσμα είναι σαν αντανακλαστική κίνηση να τραντάζομαι προσπαθώντας να βρω την ισορροπία μου και μερικές φορές να ξυπνάω. Είμαι καλά γιατρέ; :p (θα μου πείτε, με τέτοια πεζοδρόμια και δρόμους που έχουμε, πώς να μη βλέπουμε εφιάλτες ότι γλιστράμε; :w00t: ) Η επίσημη εξήγηση που είχα ακούσει πάντως, είναι ότι οφείλεται στην ξαφνική πτώση του καρδιακού ρυθμού και της πίεσης του αίματος όταν περνάμε στο βαθύτερο στάδιο του ύπνου. Παράθεση this signature is under heavy construction Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Βασίλης Δημ. May 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2005 Κάτι άλλο τώρα: Το να βλέπετε στον ύπνο σας ότι περπατάτε και ξαφνικά γλιστράτε, σας έχει τύχει ποτέ; Έχω ακούσει ότι το παθαίνει αρκετός κόσμος. Έχει τύχει και σε εμένα (ειδικά όταν ήμουν πιο μικρός, τώρα πολύ σπανιότερα), και το αποτέλεσμα είναι σαν αντανακλαστική κίνηση να τραντάζομαι προσπαθώντας να βρω την ισορροπία μου και μερικές φορές να ξυπνάω. Είμαι καλά γιατρέ; :worry: Έχω φτάσει να "πέφτω" πιο πολλές φορές στον ύπνο μου παρά στον ξύπνιο μου :p Και πάντα όταν το παθαίνω αυτό ξυπνάω με μιας,με αίσθημα φόβου να το πω;Το νιώθω πάντως και το καταλαβαίνω τόσο ρεαλιστικά που νομίζω γίνεται στην πραγματικότητα :confused: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tax_opari91 Δημ. May 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2005 :worry: Έχω φτάσει να "πέφτω" πιο πολλές φορές στον ύπνο μου παρά στον ξύπνιο μου :p Και πάντα όταν το παθαίνω αυτό ξυπνάω με μιας,με αίσθημα φόβου να το πω;Το νιώθω πάντως και το καταλαβαίνω τόσο ρεαλιστικά που νομίζω γίνεται στην πραγματικότητα :confused: Χωρις πλακα , το παθαινω κ γω καμια φορα (πολυ σπανια δε θυμαμαι ποτε ηταν η τελευταια) Μια φορα ειχα σπασει ενα ποτηρι που ειχα στο κομοδινο οπως πεταχτηκα :lol: Περιττο να σας πω οτι οπως ημουνα απο τον υπνο μου εφτασε στην καλτσα... :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. May 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2005 h stash tou upnou einai shmantikh oxi mono gia to sleep paralysis alla gia polla akoma...kalyterh stash 8eorhtai h embruikh,dld sto plai..mproumuta einai kalo na apofeygete ka8os "piezontai" polal eksoterika organa..anaskela pali epishs einai kalo na apofeygetai ... exete dei polla zoa na koimoyntai me ta podia pros ta pano?:p Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bel Δημ. May 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2005 exete dei polla zoa na koimoyntai me ta podia pros ta pano?:p Ναι αμε,το σκύλο μου. :p :lol: Παράθεση http://img404.imageshack.us/img404/9686/bestiolnv6nd7.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DENIOR Δημ. May 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2005 Stekomoyn se enan molo se mia paralia ths Ko.Htan apogeyma,kalokairi.H thalassa htan hremh.Aifnis kapoia kymata arxisan na proskroyoyn ston molo.Koitaksa pros to meros toys kai antikrisa ena monadiko theama.Ta kymata meteferan polla mikra psaria,ta opoia eksfendonizontan pano ston molo.Kapoia katakathisan sto edafos... H skhnh synexisthke epi ena lepto toylaxiston.Oloi parakoloythoysan emvronthtoi to spanio ayto theama.Dyskoleyontan,opos kai ego,na pistepsoyne oti tha mporoyse na symvei kati tetoio xoris apolytos kamia anthropinh paremvash... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
agiorgitis Δημ. May 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2005 DENIOR, έχεις σκεφτεί να πάς για σεναριογράφος? Σοβαρά.... Παράθεση http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. May 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2005 ela re denior..pou na deis na brexei vatraxia kiolas.... Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xristos69 Δημ. May 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2005 Stekomoyn se enan molo se mia paralia ths Ko.Htan apogeyma,kalokairi.H thalassa htan hremh.Aifnis kapoia kymata arxisan na proskroyoyn ston molo.Koitaksa pros to meros toys kai antikrisa ena monadiko theama.Ta kymata meteferan polla mikra psaria,ta opoia eksfendonizontan pano ston molo.Kapoia katakathisan sto edafos... H skhnh synexisthke epi ena lepto toylaxiston.Oloi parakoloythoysan emvronthtoi to spanio ayto theama.Dyskoleyontan,opos kai ego,na pistepsoyne oti tha mporoyse na symvei kati tetoio xoris apolytos kamia anthropinh paremvash... Απίστευτο!!!!! :blink: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DENIOR Δημ. May 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2005 Exei tyxei na deite polles fores sth zoh sas tetoio theama;Sta ksafnika na emfanistoyn kymata kai na eksfendonizoyn me dynamh psaria sto molo; Oyte o pateras moy oyte ego oyte kanenas apo toys anthropoys poy htan ston molo,ekeinh th stigmh,den eixe ksanaantikrisei paromoio theama... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bel Δημ. May 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2005 Exei tyxei na deite polles fores sth zoh sas tetoio theama;Sta ksafnika na emfanistoyn kymata kai na eksfendonizoyn me dynamh psaria sto molo; Oyte o pateras moy oyte ego oyte kanenas apo toys anthropoys poy htan ston molo,ekeinh th stigmh,den eixe ksanaantikrisei paromoio theama... Αν και δεν μου εχει τύχει να παρακολουθήσω κάτι ανάλογο,προσωπικά δεν το θεωρώ και τόσο αφύσικο σαν γεγονός.Μια λογική εξήγηση είναι τα κύματα να συμπαρέσυραν και κάποιο κοπάδι απο ψάρια. Παράθεση http://img404.imageshack.us/img404/9686/bestiolnv6nd7.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DENIOR Δημ. May 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2005 Αν και δεν μου εχει τύχει να παρακολουθήσω κάτι ανάλογο,προσωπικά δεν το θεωρώ και τόσο αφύσικο σαν γεγονός.Μια λογική εξήγηση είναι τα κύματα να συμπαρέσυραν και κάποιο κοπάδι απο ψάρια. Ayto einai alhtheia,alla paramenei ena poly parakseno gegonos... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eccentric Δημ. May 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2005 Κάτι άλλο τώρα: Το να βλέπετε στον ύπνο σας ότι περπατάτε και ξαφνικά γλιστράτε, σας έχει τύχει ποτέ; Έχω ακούσει ότι το παθαίνει αρκετός κόσμος. Έχει τύχει και σε εμένα (ειδικά όταν ήμουν πιο μικρός, τώρα πολύ σπανιότερα), και το αποτέλεσμα είναι σαν αντανακλαστική κίνηση να τραντάζομαι προσπαθώντας να βρω την ισορροπία μου και μερικές φορές να ξυπνάω. Nαι μου έχει συμβεί και νιώθεις ένα φοβερο ανεξέλεγτο σπασμό να σε κυριεύει...Μετά νιώθεις και για αρκετά δευτερόλεπτα φόβο, λες και γλύτωσες από του Χάρου τα δόντια.... :cry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. May 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2005 Kati paromoio. Egw vlepw oti peftw apo kapou pshla. Kai exw thn idia antidrash Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts