Jump to content

"Θαύματα" και παράξενα γεγονότα που σας έχουν συμβεί

killing_you2
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σκευτόμουν πως δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο θέμα και πιστευω

πως θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

να διαβάζουμε για ανεξήγητα γεγονότα που έχουν συμβεί σε έσας ή σε γνωστούς σας.

The "unwired" revolution began...

_http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=6201&dateline=1272991407

• Απαντήσεις 66
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Είχα Sleep paralysis 2 φορές. Νομίζεις πως βγαίνεις απ το σώμα σου κατα κάποιο τρόπο, αν και είναι απόλυτα φυσιολογικό [για τους επιστήμονες τουλάχιστο..]

Πες πως είναι φυσιολογικό σε ενα 17χρονο που στη μέση της νύχτας παραλύει στον ύπνο του.

It's what you do to me..

ma einai fusiologiko na paraluseis panw ston upno sou apo ti stigmh pou o egkefalos einai ektos leitourgias...de sou exei tuxei pote na exeis ksipnisei kai meta na parapatas kai na eisai akoma zalismenos?

egw prwsopika de pisteuw se thavmata ktl pisteuw oti kai na ginei uparxei eksigish apla oi anthrwpoi den einai ikanoi na skeftoun kai akouw polous pou lene oti px trakara kai den epatha tipota kai eixa agio ktl auta einai anohsies kai egw trakara to kalokairi kai oloi elegan eixa ti panagia sto pleuro mou(anhmera 15Augousto) kai ena mhna meta skotwthikan 4 gnwstoi mou so apla hmoun tuxeros

I don't live in Greece, Greece lives in me...

βασικά έχω ακούσει μια λογική εξήγιση για αυτό. οι "παλιοι" λένε οτι σε πλάκωσε η ........... (δεν θυμάμαι σε ****άνενα τελειώνει).

τέλος πάντον αυτό που συμβαίνει (σπάνιο αλλα συμβαίνει) είναι οτι οταν ξυπνάς απότομα, σε κάποιες περιπτώσεις δεν έχει ξυπνήσει ενα κομάτι του μυαλό σου και νιώθεις σαν κάποιος να σε πλακώνει ενώ στην πραγματικότητα δεν μπορείς να σηκώσεις το σώμα σου γιατι δεν δίνει εντολή το μυαλό.

αλήθεια σας έχει συμβεί ποτέ να βρεθείτεσε χρονικό κενό?? δηλαδή να περάσουν μερικά λεπτά ενώ στη πραγματικότητα να έχει περάσει περισσότερη ώρα ή το αντίθετο?? θα σας πω μια ιστορία που μου έχει συμβεί άλλη στιγμη :)

_http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=6201&dateline=1272991407

Είχα Sleep paralysis 2 φορές. Νομίζεις πως βγαίνεις απ το σώμα σου κατα κάποιο τρόπο, αν και είναι απόλυτα φυσιολογικό [για τους επιστήμονες τουλάχιστο..]

Πες πως είναι φυσιολογικό σε ενα 17χρονο που στη μέση της νύχτας παραλύει στον ύπνο του.

Τι ακριβως ειναι αυτο; Δεν καταλαβα ντιπ :confused:

Εγω κατι παραξενο, αλλα απολυτα φυσιολογικο, που μου χει συμβει 2 φορες μεχρι τωρα ειναι να ξυπναω στον υπνο μου ξαφνικα γιατι εχω "καβαλησει" το χερι μου και εχει κοπει η κυλοφορια του αιματος και νιωθω πολυυυ περιεργα. Σαν να ειναι πρισμενο και τσιμπημενο απο 100αδες μελισσες :X . Υπαρχει περιπτωση να δημιουργηθει καμια επιπλοκη αν το χερι μενει για ΠΟΛΛΗ ωρα χωρις αιμα;

Ανταλλακτήριο προγνωστικών στοιχήματος ποδοσφαίρου. Από τον παίκτη, για τον παίκτη!

http://www.progno.gr ;)

Τι ακριβως ειναι αυτο; Δεν καταλαβα ντιπ :confused:

Εγω κατι παραξενο, αλλα απολυτα φυσιολογικο, που μου χει συμβει 2 φορες μεχρι τωρα ειναι να ξυπναω στον υπνο μου ξαφνικα γιατι εχω "καβαλησει" το χερι μου και εχει κοπει η κυλοφορια του αιματος και νιωθω πολυυυ περιεργα. Σαν να ειναι πρισμενο και τσιμπημενο απο 100αδες μελισσες :X . Υπαρχει περιπτωση να δημιουργηθει καμια επιπλοκη αν το χερι μενει για ΠΟΛΛΗ ωρα χωρις αιμα;

Όχι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Γι'αυτό ξυπνάς κιόλας. Για να το κατεβάσεις και να ξανακυλήσει αίμα. Έχει προνοήσει και για αυτό ο Θεούλης..

Οταν θα το δεις για πρωτη φορα να ειναι νεκρο τοτε θα παθεις πλακα ομως...

:confused: :worry: Δηλαδη μπορει να νεκρωθει το χερι; Εχεις ακουσει τπτ σχετικο να συμβει σε καποιον;

Ανταλλακτήριο προγνωστικών στοιχήματος ποδοσφαίρου. Από τον παίκτη, για τον παίκτη!

:confused: :worry: Δηλαδη μπορει να νεκρωθει το χερι; Εχεις ακουσει τπτ σχετικο να συμβει σε καποιον;

Το παθαινω κι εγω αυτο, οποτε μη μασας θα πας μα παρεα :D

Δεν ειναι τιποτα αλλα αν το δεις και σερνεται πισω σου,μην νομιζεις οτι επαθες εγκεφαλικο,θελει κανενα 5λεπτο να συνελθει.Μεχρι τοτε ειναι κατι ξενο πανω σου.

Mutilator :shifty:

Δεν ειναι τιποτα αλλα αν το δεις και σερνεται πισω σου,μην νομιζεις οτι επαθες εγκεφαλικο,θελει κανενα 5λεπτο να συνελθει.Μεχρι τοτε ειναι κατι ξενο πανω σου.

Ασε, την πρωτη φορα που το παθα ηταν ελαφρα η κατασταση. Την 2η φορα ηταν το χεσιμο.... Δεν εννιωθα να ειχα δεξι χερι και το ακουμπουσα με το αριστερο και ηταν σαν να ακουμπουσα αλλον ανθρωπο :blink: :wacko:. ΦΡΙΚΗ! Ευτυχως επανηλθε σε κανα λεπτο και δεν κρατησε παραπανω :scared:

Κι εγώ το έχω πάθει αυτό με το χέρι και το έχω πάθει και στο πόδι. :O

Μέσα στον ωραίο μου ύπνο με ξυπνάει και το σηκώνω με το άλλο χέρι γιατί είναι λες και δεν υπάρχει.Σπαστικόοοο :mad:

Αλλά αυτό δεν είναι και πολύ ανεξήγητο..

Ανεξήγητο θα'λεγα είναι κάτι που παθαίνω συχνά:Μόλις σκεφτώ κάποιον με παίρνει τηλέφωνο ή αν σκέφτομαι κάποιον που έχω να δω καιρό τότε τον βλέπω την ίδια μέρα. :shifty:

Επίσης μπορεί να σκεφτώ ένα τραγούδι και να ανοίξω την tv και να παίζει :wacko:

http://tinypic.com/m7e35j.jpg

ναι το έχω πάθει και εγώ αυτό :p

εν'το μεταξύ πήγα να το σηκώσω με το αλλο μου χέρι και ήταν ασήκωτο... όπως ήμουν και μισοκοιμησμένος και το είχα ψηλά μου πέφτει απο το χερι που το κραταγα και σκάει πάνω στο πρόσωπο μου, πω πω τι σφαλιάρα ήταν αυτή!!! ακόμα τη θυμάμαι! :lol:

Τα έχω πάθει κι εγώ αυτά. Μία φορά με το πόδι και 3-4 με το χέρι. Μάλιστα στην περίπτωση του ποδιού, μόλις ξύπνησα δεν το είχα καταλάβει και μολις κατέβηκα απο το κραβάτι έφαγα μία ωραιότατη τούμπα...!

Τώρα στην περίπτωση του χεριού, κι εγώ την πρώτη φορά τρόμαξα πραγματικά. Τις επόμενες όμως το διασκέδαζα! (Αν δεν μπορείς να το αποφύγεις, απόλαυσέ το δε λένε?) Το σήκωνα και το άφηνα να κάνει ελεύθεση πτώση!

Πλάκα-πλάκα πάντως είναι αρκετά τρομακτικό να πιάνεις το χέρι σου και να μην νιώθεις τίποτα. Σά να πιάνεις το χέρι κάποιου άλλου. Ακόμα κι αν στο κόψουν εκείνη την ώρα πιστεύω δεν καταλαβαίνεις τπτ...

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg

Στο sleep paralysis δεν παραλύει ένα τμήμα του σώματός σου, "παραλύει" συνήθως ολόκληρο.

Είναι μάλιστα ένας απο τους λόγους για τους οποίους ξεσκίστηκε ο μεταβολισμός μου και τώρα πια δεν μπορώ να κοιμηθώ νωρίς... το πάθαινα πολύ συχνά για μεγάλο χρονικό διάστημα, και ανακάλυψα -αργά δυστυχώς- τί το προκαλεί.

Ζητώ συγγνώμη αν ξεφεύγω απο το topic, αλλα καλό θα είναι να παραθέσω κάτι που έγραψα πρίν καιρό, καθώς πολλοί άδικα τρομάζουν απο το συγκεκριμένο φαινόμενο:

Σας έχει τύχει ποτέ να ξυπνήσετε και νοιώσετε έντονα οτι κάτι σας εμποδίζει να κάνετε την παραμικρή κίνηση, ένα συναίσθημα "παράλυσης", συνοδευόμενο απο την αίσθηση οτι κάτι σας πνίγει, ή οτι κάποιος ή κάτι βρίσκεται στο δωμάτιο μαζί σας, ακούγοντας παράλληλα περίεργους ήχους; Τα παραπάνω συμπτώματα, τις περισσότερες φορές προκαλούνται πολύ απλά απο μια κοινή διαταραχή του ύπνου, την υπνοπαράλυση, η οποία παρουσιάζεται στο 50% των ανθρώπων ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου.

Παράλυση ύπνου, ή υπνοπαράλυση. Ο όρος περιγράφει πλήρως το φαινόμενο. Πρόκεται για μια μικρή χρονική περίοδο, στα αρχικά στάδια του ύπνου (predormital) ή μετά το ξύπνημα (postdormital), κατα την οποία αδυναμούμε να εκτελέσουμε οποιαδήποτε μυική κίνηση και ομιλία. Στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχει η δυνατότητα σταδιακής αλλα πολύ αργής κίνησης των άκρων, ματιών και του στόματος, ενώ άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

* Λανθασμένη αίσθηση ασφυξίας

* Περίεργους ήχους ή φωνές, μέσα ή έξω απο το δωμάτιο

* Έντονη αίσθηση κάποιας παρουσίας δίπλα σας ή κάπου στο δωμάτιο

* (Σε ακραίες περιπτώσεις) Έντονο μυικό τρέμουλο ή/καί έντονο βουητό (χτύπημα) στα αυτιά

Η υπνοπαράλυση συχνά συνδέεται με την ναρκοληψία, μια νευρολογική πάθηση η οποία προκαλεί ανεξέλεγκτη υπνηλία, ομως υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι βιώνουν υπνοπαραλύσεις χωρίς να παρουσιάζουν συμπτώματα ναρκοληψίας. Δεν είναι επιβλαβής, αν και οι περισσότεροι κυριολεκτικά τρελλαίνονται απο φόβο λόγω του ότι δεν είναι σε θέση να καταλάβουν εκείνη τη στιγμή τι συμβαίνει, και δεν γνωρίζουν οτι μέσα στα επόμενα λεπτά, βαθμιαία ή απότομα θα είναι σε θέση να κινηθούν και πάλι.

Πρόκεται για διαταραχή η οποία προξενεί γνήσιο και δικαιολογημένο φόβο, όμως η εξήγηση του φαινομένου είναι απλή:

Όταν κοιμόμαστε, ο εγκέφαλός μας παύει να στέλνει σήματα στους μυς και στα άκρα μας, ωστε να μην αντιδρούμε σωματικά όπως στα όνειρά μας. Σε περίπτωση π.χ. που ονειρευόμαστε οτι τρέχουμε, ο εγκέφαλός μας συγκρατεί τα κάτω άκρα, επομένως αυτά δεν εκτελούν κίνηση αντίστοιχη του τρεξίματος. Αν και ακούγεται κάπως "αστείο", υπάρχουν περιπτώσεις οπου άνθρωποι έχουν χάσει ακόμα και τη ζωή τους, πηδώντας απο παράθυρα κτιρίων και τρέχοντας στον δρόμο ενώ κοιμούνται, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν απο κάποιο εφιάλτη. Μια πιο ελαφριά μορφή της αδυναμίας του εγκεφάλου μας να συγκρατήσει την κίνηση του σώματός μας κατα τη διάρκεια του ύπνου είναι η υπνοβασία.

Τώρα, στην υπνοπαράλυση, ο άνθρωπος που την βιώνει ανακτά τις αισθήσεις του απο τον ύπνο, λιγο πρίν ο εγκέφαλος ξεκινήσει και πάλι να στέλνει σήματα στα άκρα και το σώμα μας, βιώνοντας μια εικονική παράλυση, η διάρκεια της οποίας είναι συνήθως λίγα, 20 με 30 δευτερόλεπτα, ενώ μπορεί να φτάσει και τα 2 λεπτά.

Τα πιό πιθανά αίτια αυτής της διαταραχής είναι η έλλειψη ύπνου, κακές διατροφικές συνήθειες πρίν απο τον ύπνο, και υπερβολικό άγχος. Χωρίζεται σε ελαφριά παράλυση: οπου μπορείτε να κινήσετε τα μάτια, το στόμα (δεν μπορείτε να φωνάξετε όμως) και τα δάχτυλα των χεριών σας, και σε βαριά παράλυση, στην οποία δεν μπορείτε να κινηθείτε καθόλου.

Πολύ συχνά, οι παθόντες νομίζουν ότι κάποιος βρίσκεται στο δωμάτιο μαζί τους, ενώ άλλοι έχουν την αίσθηση ότι κάποιος ή κάτι κάθεται στο στήθος τους και τους προκαλεί ασφυξία. Πρόκεται για υπναγωγικές παραισθήσεις οι οποίες σχετίζονται με τον φυσικό κύκλο των ονείρων. Αυτές οι παραισθήσεις, γνωστές και ως "hag phenomena" προέρχονται απο τον εγκέφαλό μας και δεν προξενούν καμία απολύτως σωματική ζημιά. Πιθανότατα πρόκεται για όνειρα που βλέπουμε εκείνη τη στιγμή, μέρος των οποίων διαφεύγουν απο το υποσυνείδητο. Κατα την διάρκεια της υπνοπαράλυσης λίγα μπορούν να γίνουν για να διακοπεί συντομότερα, θεωρώντας σαν δεδομένο οτι δεν μπορείτε να κουνηθείτε. Άν πρόκεται για ελαφριά μορφή όμως, μπορείτε να κάνετε μερικά πράγματα για να την διακόψετε. Για παράδειγμα η επίμονη προσπάθεια ομιλίας (σσ: ουρλιαχτού...) ή κίνησης των δαχτύλων σας θα την διακόψει μετά απο λίγα δευτερόλεπτα.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία κατα την οποία αρχικά εκδηλώνεται. Προσωπικά θυμάμαι να την είχα βιώσει πρώτη φορά όταν ήμουν 8 χρονών, ενώ η συχνότητα της διαταραχής διαφέρει ανάλογα με το άτομο, απο δύο με τρείς φορές στην διάρκεια της ζωής του, μέχρι πολλαπλές φορές το ίδιο βράδυ. Στην τελευταία περίπτωση, και εαν η διαταραχή εξελιχθεί σε κρίση, ίσως να χρειαστεί να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Άν και είναι απόλυτα φυσιολογικό ένας άνθρωπος να βιώσει υπνοπαράλυση μερικές φορές στην ζωή του, πρόκεται για διαταραχή του ύπνου, κάτι που σημαίνει οτι μπορεί να προληφθεί. Μερικοί τρόποι για να αποφύγετε εμφανίσεις υπνοπαράλυσης, ή για να τις ελαττώσετε εαν βιώνετε αυτήν την περίοδο, είναι να διατηρείτε ένα φυσιολογικό πρόγραμμα όσον αφορά τον ύπνο, να τρέφεστε σωστά, και να κοιμάστε αρκετά, περίπου 7-9 ώρες ημερησίως.

...now I realise that I can't turn back, the future is here to stay...

...but hey, we're just children of tomorrow, hanging on to yesterday...

==================================================

Τρίτη έως Πέμπτη, 18:00-20:00, στον Queen Radio

τρελό γέλιο!!

σα μαριονέτα είσαι... :D

κατι παράξενο;;

πριν από 2 ωρίτσες συζητούσαμε για αυτό το θέμα με κάτι φιλαράκια και τώρα το διαβάζω και εδώ :confused::worry:

defy+

LG G2

XZ1

Poco F2 pro

file papathva mporeis na mou eksigiseis ti einai h upografi sou? ena mhna twra prospathw na mantepsw.. :rolleyes: (offtopic tou kerata)
I don't live in Greece, Greece lives in me...

Και να μη κοιμάστε ανάσκελα ! και να μην το σκέφτεστε

Οταν νιώθετε ότι μουδιάζει το σώμα σιγά σιγά ή να ακούτε κάτι σαν βουητό να δυναμώνει να σηκώνεστε και να ρίχνετε λίγο νερό πάνω σας και να ξαπλώνετε μετά

Και κάνα Πάτερ Ημών πριν τον ύπνο δεν βλάπτει

@Offtopic του Κερατα. Τα καλυτερα score του στον ναρκαλιευτη (minesweeper)

πορωμενος ειναι ο τυπος... 3''???....

Οσο για το sleep paralysis..... πολλη παραπληροφορηση πεφτει. Οχι 50% των ανθροπων , αλλα 30. και δε μου φαινεται και τοσο τρομερο πια... αφου κραταει λιγο.

Βεβαια αμα βλεπεις και το Old Hag πανω σου θα ψιλοφρικαρεις :rolleyes:

Και να μη κοιμάστε ανάσκελα ! και να μην το σκέφτεστε

Οταν νιώθετε ότι μουδιάζει το σώμα σιγά σιγά ή να ακούτε κάτι σαν βουητό να δυναμώνει να σηκώνεστε και να ρίχνετε λίγο νερό πάνω σας και να ξαπλώνετε μετά

Και κάνα Πάτερ Ημών πριν τον ύπνο δεν βλάπτει

δεν το καταλαβα το σκεπτικο σου? οταν κοιμομαστε ανασκελα ειναι σατανικο? η αμα μουδιαζει ενα μελος μας αυτο το κανει ο σατανας παλι? :blink:

δεν το καταλαβα το σκεπτικο σου? οταν κοιμομαστε ανασκελα ειναι σατανικο? η αμα μουδιαζει ενα μελος μας αυτο το κανει ο σατανας παλι? :blink:

για το sleep paralysis λέει.

Yparxoyn thewries gi ayto to fenomeno kathola tromaktikes...

To eixa diavasei sto strange... Ekana kairo na koimithw anaskela :p

Οχι , απλα συμφωνα με οτι διαβασα χθες βραδυ , το sleep paralysis / Old Hag Syndrome μπροει να παρουσιαστει μονο αν καποιος κοιμαται ανασκελα. υπερβολες :p σιγα μη σταματησουμε να κοιμομαστε ανασκελα :lol:

Read At Your Own Risk!

h**p://w*w.castleofspirits.com/sleepparalysis.html

Δηλαδή το Πάτερ ημών πριν τον ύπνο το κάνουμε μόνο για το σατανά ? γενικά δεν είναι καλό να έχουμε ήρεμο ύπνο ?

και κατά δεύτερον είναι τόοοοοοοσες πολλές οι θεωρίες για αυτό το θέμα που έτσι και τις ξεκινήσουμε δεν τελειώνουμε ποτέ

Δεν είναι σατανικό όταν κοιμόμαστε ανάσκελα !!!! Τι κουφό είναι αυτό που λες τώρα

Απλά σε αυτή τη στάση είναι πολύ πιο εύκολο να συμβεί αυτό το λεγόμενο "πλάκωμα ή ίσκιωμα ή sleep paralysis " ή όπως αλλιώς το λένε από παλιά μέχρι σήμερα