Jump to content

Διακοπές στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό?

silvertaur
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Επειδη αναφερθηκε πιο πριν,οντως το θεμα ειναι γενικοτερα για τις διακοπες,αλλα αφου τωρα πλεον μπαινουμε στο καλοκαιρι,ειναι λογικο να επικεντρωνομαστε σε αυτο.

• Απαντήσεις 57
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εγώ πάντως προτείνω ανεπιφύλακτα Αυστρία, την οποία έχω επισκεφθεί 2 φορές και φέτος έρχεται η τρίτη. Το θέμα είναι όταν πας Βιέννη με τι καρδιά ξαναγυρνάς Ελλάδα, αλλά τι να κάνουμε; Δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα δικά μας.

By the way, 4 μέρες στο Hilton της Βιέννης πάνω στον Δούναβη (έχει 3 Hilton η πόλη) μου κόστισε 75 ευρώ το δίκλινο πέρυσι για κάθε μέρα (για 45 τ.μ. δωμάτιο). Στην Ελλάδα κάτω από 100 ευρώ βρίσκεις μόνο υπόγεια. Άντε γεια...

Salzburg καταπληκτική πόλη μιας και αναφέρεις Αυστρία. (Βιέννη δεν έχω πάει για να συγκρίνω).

KCB

οι διαφορες στην τιμολογιακη πολιτικη απο περιοχη σε περιοχη ειναι τεραστια.Πλεον στα ξενοδοχεια της Αθηνας των 5* βρισκεις ισως και φτηνοτερες τιμες απ'οτι στα νησια σε 3*-4*.Ας συνεχισουν ετσι και θα δεχτουν πολυ συντομα το τελειωτικο χαστουκι,αναφερω ενδεικτικα πως η TUI & Thompson 2 απο τους κορυφαιους Tour operators της Ευρωπης ετοιμαζονται για τα τοπικα τους γραφεια εντος της Ελληνικης επικρατειας με σκοπο την πωληση πακετων διακοπων σε Ελληνικους προορισμους με τιμες εφαμιλλες που λαμβανουν οι Ευρωπαιοι. Ηδη η πρωτη ζημια στα Ελληνικα ταξιδιωτικα πρακτορεια εγινε με το Plotin που εβαλε λουκετο προ 3μηνου.Επεται και συνεχεια( Δεν θελω να δωσω ονομα γιατι δεν εχει ανακοινωθει επισημα,αναφερω μονο πως ειναι ενα εκ των κορυφαιων Ελληνικο πρακτορειο που συντομα θα κλεισει)

Δυστυχως ενω δουλευω στον τουρισμο και παντα πιστευα οτι πρεπει να υποστηριζω το εγχωριο προιον, λυπαμαι που το λεω αλλα οι διακοπες μου θα κινηθουν σε χωρες του εξωτερικου διοτι θα μου προσφερουν πολυ περισσοτερα απ'οτι εδω και σαφως σε ποιο ανταγωνιστικοτερες τιμες.Προτιμω να παω στην Ταιλανδη και να περασω καποιες μερες εξαιρετικα πλουσιοπαροχα παρα να μεινω στην Ελλαδα και να σκεφτομαι το αν θα παω να πιω εναν καφε.Προτιμω να κανω σαφαρι με 20€ παρα να μισθωσω την σακαρακα του κυρ Μητσου για 1 ημερα με τα διπλασια τουλαχιστον λεφτα.

Ελλαδα και Κυπρος το εχασαν το παιχνιδι του Τουρισμου δυστυχως,χωρες οπως η Τυνησια,το Μαροκο,η Τουρκια και οι νεοενταχθεισες στην Ε.Ε προσφερουν δυνατο προιον σε τιμες μεχρι και 70% των εδω τιμων...

Και στην τελικη θα αρχισουμε να κοιταμε οχι τι μπορεις να μου προσφερεις, αλλα ποσο μπορω να πληρωσω λιγοτερο...

"Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,

ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul."

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δυστυχως οντως τα πραγματα δεν εξελισσονται καλα για την Ελλαδα μας και αυτο εχει να κανει με τις τιμες και την εξυπηρετηση.Ο φιλος παραπανω ανεφερε 2 μεγαλες αληθειες.Απλα στη μια που αφορα την Ταιλανδη θα επεκταθω και θα πω..και οχι μονο.Σε παρα πολλα μερη με τα ιδια λεφτα(δεν λεω ουτε λιγοτερα ουτε περισσοτερα) μπορεις να περασεις πλουσιοπαροχα και να σε υπολογιζουν πανω απο ολα σαν ανθρωπο και σαν πελατη,ενω εδω σου παιρνουν τα λεφτα λες και σου κανουν χαρη.Η αλλη μεγαλη αληθεια και ταυτοχρονα φοβερα εξοργιστικη ειναι οτι αν κλεισεις πακετο διακοπων στην Ελλαδα μεσω αγγλικου κυριως γραφειου(και απο Γερμανια γινεται) σου ερχεται αρκετα φθηνοτερα απο το αν εκανες το ιδιο μεσω ελληνικου πρακτορειου ή μονος σου.Αν δε φτιαξουν τα πραγματα,τοτε η λυση που ειπε και ο φιλος παραπανω..ισως ειναι μονοδρομος πλεον..να δεχτουν δηλαδη το τελειωτικο χαστουκι και να αναγκαστουν να αλλαξουν την πολιτικη τους και να δειξουν επιτελους σεβασμο στον Ελληνα συμπατριωτη τους,ο οποιος ειτε μονος ειτε με το ταιρι του ειτε με τη παρεα του ή οικογενεια του αφηνει συγκριτικα με τους ξενους τα περισσοτερα λεφτα(σε διαμονη,διατροφη και διασκεδαση) στα ελληνικα νησια.Προσωπικα εντος Ελλαδας για τα μπανια μου περιοριζομαι εντος Αττικης,σε κοντινες βολτες σε Λουτρακι και Χαλκιδα και επισης στον τοπο καταγωγης μου(Βολος-Πηλιο).

Ετσι όπως τα λές είναι φίλε porcupine,μεγάλο παράδειγμα και φιάσκο(βγήκε και στα δελτία) το περσινό στο φαγητό,όπου η κλασσική ελληνική σαλάτα πήγε στα 5 ευρώ και πάνω πλέον και όταν ερωτηθήκανε γιατί έγινε αυτό η μαγαζάτορες απαντήσανε "ε αφού οι τουρίστες τρώνε μόνο σαλάτα" :blink: πάντως κανείς δεν σκέφτηκε να ρίξει τις τιμές έστω και μισό ευρώ σε όλα τα άλλα φαγητά μπάς και φαει κανείς κάτι άλλο εκτός τις μέχρι πρότεινος "φτηνής" σαλάτας :lol:.

@ ahill2

και πιστεψε με,τα βλεπω εντονα γιατι ειμαι στελεχος σε ομιλο ξενοδοχειων και βλεπω που ποναμε στην ποιο ισχυρη και επικερδη βιομηχανια που εχουμε...

Δεν ειναι πλεον δυσκολα τα πραγματα, ειναι τραγικα...

οι πληροτητες ισως ανεβουν φετος, το average room rate ομως θα ειναι μειωμενο κατα 20% τουλαχιστον...

[sIGPIC][/sIGPIC]

ax ti mou 8umises re kcb!!sto slatzburg eixame xa8ei kai de mporousame na prosanatolistoume...

Δεν είχατε τους κατάλληλους χάρτες φαίνεται.. :!: 3 μέρες πέρασα στο Salzburg και το είχα μάθει απέξω.. :p Είναι αρκετά οργανωμένοι και αν έχεις χάρτη δεν χάνεσαι ποτέ σου,εδώ με αυτοκίνητο δικό μας κυκλοφορούσαμε και ποτέ δεν χαθήκαμε.. :)

Νοίκιασα αυτοκίνητο στην Αυστρία (μιας και συγκρίνουμε τιμές πήρα Opel Meriva 1600 με 40 ευρώ τη μέρα) και την γύρισα σχεδόν στο σύνολό της. Άσχημη πόλη δεν βρήκα πουθενά και με ένα απλό χάρτη κατάφερα να μην χαθώ ούτε μία φορά (σε αντίθεση με Αθήνα που αν μπλέξεις σε στενάκια δεν βγαίνεις ποτέ).

Ελλάδα θα ξαναπαω διακοπές όταν η κλασσική πανσιόν κατέβει στα 40 ευρώ και τα ξενοδοχεία πρώτης κατηγοράς στα 70-80 (high season). Αν δεν συμβεί δεν πειράζει, υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές με πολύ καλά πορτοκάλια μάλιστα.

Πάντως αυτά περί πληρότητας είναι μπούρδες των δενοδόχων. Κάθε χρόνο 40% κάτω ανακοινώνουν. Θα είχαν φθάσει όλοι στο 0% εδώ και χρόνια αν ήταν έτσι. Εγώ ξέρω ότι οι αφήξεις μειώθηκαν γύρω στο 5% πέρυσι και πρόπερσι.

http://skopia.digitalrice.com/ads/myphone-skopia.jpg

Ελληνικός στρατός και στρατιωτική θητεία - http://www.ellinikos-stratos.com/

Collecting coins - http://www.fleur-de-coin.com/

Η Αθηνα σαν προορισμος εχει γινει πλεον( στο κομματι των ξενοδοχειων) ποιο φτηνη απο τις αντιστοιχες μεγαλες Ευρωπαικες με τιμη περιπου στα 100€ στα 5* ξενοδοχεια ενω τα Ευρωπαικα παιζουνε με τιμες 140 - 160€

Οι αφιξεις εχουν αυξηθει καμποσο και παλι αναφερομαι στην Αθηνα, λογω μεγαλων συνεδριων ( υπενθυμιζω το Διαβητολογικο συνεδριο που θα λαβει χωρα τον Σεπτεμβρη με 15.000 ατομα!) αλλα η μεση τιμη δωματιου εχει μειωθει πολυ.Απο 124€ average room rate που ειχαμε τουλαχιστον στην αλυσιδα που εργαζομαι, εχουμε φτασει φετος μεχρι στιγμης στα 98€ - 102€ τις τιμες μας στα προιοντα τις συγκρατησαμε οσο γινονταν αλλα και παλι η κατασταση ειναι δυσκολη.Δεν ειναι θεμα του ποσο θα πληρωσει ο τουριστας το δωματιο,ειναι θεμα ομως να χρειαζεται μια 4αμελης οικογενεια 100€ περιπου για να φαει σε ενα Normal εστιατοριο.Ενδεικτικα αναφερω την περασμενη Κυριακη που εφαγα με την παρεα στα Applebee's και πληρωσαμε 4 ατομα 117€ για 1 Σαλατα,2 πρωτα τα κυριως μας τα οποια δεν ηταν steaks 2 μπυρες, 3 Coca Cola,1 γλυκο.Με 20€ το maximum στην Ταιλανδη σκιζεσαι στο φαγητο.

Παει η εποχη που πουλαγαμε ηλιο,αρχαια και θαλασσα.Πλεον ειναι καιρος να καταλαβουμε πως αυτος που πληρωνει,θελει επιπεδο υπηρεσιων και φτηνο μαλιστα.Να το θυμαστε, σε 5 το πολυ χρονια η Ελλαδα θα εχει all inclusive τουρισμο Γ' Διαλογης, με ποτα μπομπα και φαγητο που ουτε τα γουρουνια θα το τρωνε....

[sIGPIC][/sIGPIC]

Προσωπικά, δε νομίζω να πάω σύντομα στην Ελλάδα για διακοπές (για να το πώ πιο σωστά δεν πρόκειται να πληρώσω...), για τρεις λόγους.

1. Για μένα, διακοπές (όταν μπορώ να πάω) σημαίνει αλλαγή περιβάλλοντος, και επειδή στην πόλη μου έχω σε 10 λεπτά το Σαρωνικό (καλή παραλία) και σε 20 Κορινθιακό, δε μου χρειάζεται η θάλασσα.

2. Η κοπέλα μου έχει σπίτι :cool: πάνω στη θάλασσα σε ένα νησάκι που αναφέρθηκε παραπάνω (και πρόκειται να επισκευτούμε σύντομα... :D :cool: )

3. Το σημαντικότερο για μένα. Δε μπορώ να ανεχτώ την κοροϊδία των Ελληνικών προορισμών. Πρόπερσι έκλεισα μέσω Αγγλίας στην Κερκυρα και πλήρωνα σχεδόν τα μισά απ' ό,τι προβλεπόταν (για τους Ελληνες). Πριν μερικά χρόνια φιλοξενήθηκα από φίλο στη Ζακυνθο και μόνο τα καράβια, οι βενζίνες και τα διόδια στοίχησαν περισσότερο απ' ό,τι πλήρωναν κάποιοι Άγγλοι για να έρθουν αεροπορικώς από Αγγλία για 3 μέρες σε ξενοδοχείο με πισίνες στο Λαγανά και να γυρίσουν... Νομίζω ότι όλοι έχουμε αντίστοιχα παραδείγματα...

Πάντως για να είμαι δίκαιος, όποτε έχω πάει κάπου στην Ελλάδα είτε με μεσολάβηση, είτε με προτροπή κάποιου φίλου (οπου και μου είπε τα σωστά μέρη για να πάω) έχω περάσει καλά.

με τέτοια ακρίβεια στην ελλάδα, εννοείται εξωτερικό...

και λιγότερα χαλάς και ανοίγει το μάτι σου...

:X

Οποιος δεν θελει να τα σκαει στους κλεφτες, http://www.olympicholidays.co.uk και επιλεξτε accomodation only. Στην εταιρια δουλευουν πολλοι κυπριοι οποτε οτι απορια εχετε καλειτε και ζητατε να μιλησετε με καποιον που μιλα Ελληνικα :)

Η Αθηνα σαν προορισμος εχει γινει πλεον( στο κομματι των ξενοδοχειων) ποιο φτηνη απο τις αντιστοιχες μεγαλες Ευρωπαικες με τιμη περιπου στα 100€ στα 5* ξενοδοχεια ενω τα Ευρωπαικα παιζουνε με τιμες 140 - 160€

Οι αφιξεις εχουν αυξηθει καμποσο και παλι αναφερομαι στην Αθηνα, λογω μεγαλων συνεδριων ( υπενθυμιζω το Διαβητολογικο συνεδριο που θα λαβει χωρα τον Σεπτεμβρη με 15.000 ατομα!) αλλα η μεση τιμη δωματιου εχει μειωθει πολυ.Απο 124€ average room rate που ειχαμε τουλαχιστον στην αλυσιδα που εργαζομαι, εχουμε φτασει φετος μεχρι στιγμης στα 98€ - 102€ τις τιμες μας στα προιοντα τις συγκρατησαμε οσο γινονταν αλλα και παλι η κατασταση ειναι δυσκολη.Δεν ειναι θεμα του ποσο θα πληρωσει ο τουριστας το δωματιο,ειναι θεμα ομως να χρειαζεται μια 4αμελης οικογενεια 100€ περιπου για να φαει σε ενα Normal εστιατοριο.Ενδεικτικα αναφερω την περασμενη Κυριακη που εφαγα με την παρεα στα Applebee's και πληρωσαμε 4 ατομα 117€ για 1 Σαλατα,2 πρωτα τα κυριως μας τα οποια δεν ηταν steaks 2 μπυρες, 3 Coca Cola,1 γλυκο.Με 20€ το maximum στην Ταιλανδη σκιζεσαι στο φαγητο.

Παει η εποχη που πουλαγαμε ηλιο,αρχαια και θαλασσα.Πλεον ειναι καιρος να καταλαβουμε πως αυτος που πληρωνει,θελει επιπεδο υπηρεσιων και φτηνο μαλιστα.Να το θυμαστε, σε 5 το πολυ χρονια η Ελλαδα θα εχει all inclusive τουρισμο Γ' Διαλογης, με ποτα μπομπα και φαγητο που ουτε τα γουρουνια θα το τρωνε....

Φιλε porcupine συμφωνουμε για αλλη μια φορα,στο μονο που θα διαφωνησω ειναι για τις τιμες στα καλα αθηναικα ξενοδοχεια.Προσφατως σχετικα(μεσα Απριλη) ηταν να ερθουν καποιοι συναδελφοι στην Αθηνα για επαγγελματικους λογους και ανελαβα να τους κλεισω ξενοδοχειο.Πηρα τηλ σε 6-7 τα οποια ηταν 3 και 4 αστερων και οι τιμες τους ηταν πανω απο τα 100 ευρω το δικλινο(αν θελεις θα σου τα αναφερω το βραδυ ή αυριο να παρεις τηλ να το διαπιστωσεις).Οποτε το καλοκαιρι φανταζομαι οτι θα ειναι ακομα πιο ακριβα.Βρηκα παντως και 2 καλα με τιμες κατω απο 100.

Πηγαινοντας ξανα στο αρχικα θεμα,κατα την προσωπικη μου γνωμη αν ενδιαφερει καποιον πιο πολυ η θαλασσα και τα μπανια,αλλα εχει ευκολη προσβαση στη θαλασσα(λογω κατοικιας,εξοχικου,φιλων,συγγενων),σιγουρα δεν αξιζει να πληρωσει μια περιουσια σε καποιο νησι για να απολαυσει ακριβως τα ιδια.Αν δεν πληρωναμε ομως μια περιουσια σιγουρα δεν θα σκεφτομασταν τοσο εντονα να παμε στο εξωτερικο.Εγω τα τελευταια χρονια παω στο εξωτερικο και περιοριζομαι σε μονοημερες ή διημερες αποδρασεις εντος Ελλαδας.Το καλο με ενα ταξιδι στο εξωτερικο(οπουδηποτε) ειναι οτι στο τελος κανεις απολογισμο και αμεση συγκριση με ενα ταξιδι στην Ελλαδα,γνωριζοντας πως τα περασες,ποσα ξοδεψες,γιατι και που τα ξοδεψες,πως ηταν η εξυπηρετηση,η διαμονη,το φαγητο και αλλα πολλα.

Εδω παιζει αλλη περιπτωση.Εαν ζητουσες ως εταιρεια τιμη λογικα θα επαιρνες χαμηλοτερη απ' οτι παιρνουν οι Individual πελατες.Απο κει και περα ειναι στην διακριτικη ευχερεια του που θα χτυπησει ο καθε reservations manager τον υποψηφιο πελατη.Την επομενη φορα πιεσε,μην ζητας απλως τιμη και φροντισε να της ζητας ως εξης.

1.Τηλεφωνω απο την ταδε εταιρεια και μου προτεινε καποιος συνεργατης σας το ξενοδοχειο σας.Ενδιαφερομαι απο ταδε μεχρι ταδε για 4 μονοκλινα ή δικλινα με πρωινο

2.Στην τιμη που θα δωσει,φροντισε να εχεις μαζεψει στον αξονα της περιοχης οπου θελεις να διαμεινουν αντιστοιχες τιμες των ανταγωνιστων.Οποτε αν ακουσεις να σου λεει << η τιμη ειναι 147€>>, πες με εκπληξη, πως ο διπλα το δινει στα 130€ και πως αν μπορει να κανει και ο ιδιος κατι καλυτερο.

Ετσι παιζουν πλεον οι περισσοτερες εταιρειες και τα πρακτορεια.Τι και ποσο το δινεις σε σχεση με τον ανταγωνισμο για να σε προτιμησω.Εννοια σου, ολοι καιγονται για τις διανυκτερευσεις,Για παραδειγμα, τι ειναι προτιμοτερο? μια εκπτωση 15-20% και να κερδισει τις διανυκτερευσεις ή τιποτα? Ετσι και λεφτα δεν θα εισπραξει και χαμηλη πληροτητα θα εχει αν πει οχι.Οι ξενοι το εχουν συνειδοτοποιησει και βαρανε ολομετωπα!θελω τοσα δωματια για τοσες μερες και το ταδε μου το δινει τοσο,εσυ ποσο???

;)

Δοκιμασε το,δεν χανεις τιποτε.

[sIGPIC][/sIGPIC]

m'aresei pou meta tous olympiakous 8a pername ta panw mas :(

wres wres, aporw, poso aima exei pia afti i xwra na xasei, kai epibiwnei akoma!? apo pantou aimoragoume oikonomika!

So this is how liberty dies, with thunderous applause

Πλεον ειναι καιρος να καταλαβουμε πως αυτος που πληρωνει,θελει επιπεδο υπηρεσιων και φτηνο μαλιστα.Να το θυμαστε, σε 5 το πολυ χρονια η Ελλαδα θα εχει all inclusive τουρισμο Γ' Διαλογης, με ποτα μπομπα και φαγητο που ουτε τα γουρουνια θα το τρωνε....

Πέστα χρυσόστομε! Το ίδιο πρόβλημα αντιμέτωπίζουμε και εμείς, με αποτέλεσμα σε θέρετρα όπως την Αγ. Νάπα, να βλέπεις φτηνοτουρισμό που πάει σε πεντάστερα με εξευτελιστικές τιμές, ενώ εμείς οι ιθαγενείς πληρώνουμε συνήθως το ένα άλλο ένα. Και ας ξέρουν οι ξενοδόχοι οτι ο Κύπριος οικογενειάρχης ξοδεύει περισσότερα στις διακοπές του απ'ότι ο Άγγλος 17-20χρονος που έρχεται μόνο για clubbing. Φυσικά, τα τελευταία χρόνια επειδή έχει και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια, έχουν αρχίσει να κάνουν ειδικές τιμές για Κύπριους, :lol: αλλά και πάλιν οι τιμές που πληρώνουν οι ξένοι μέσω των πρακτορείεων είναι κατά πολύ χαμηλότερες :X

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

Και φυσικα αγαπητε BestMan για να δεις ποσο μλκια μας δερνει, αντι να υποστηριξουμε την εγχωρια μας αγορα,παμε και την φθειρουμε απο μονοι μας,παραδειγμα το 99% των ξενοδοχειων στην Κυπρο και ενα 15-20% στην Ελλαδα αναγραφουν τους καταλογους κατα βασιν στα Αγγλικα...Η μητρικη γλωσσα δεν εμφανιζεται καν.

Απο κει και περα ειμαστε λαος της αρπαχτης Ελλαδιτες και Κυπριοι,για να σκεφτειτε τι γινεται,ανεφερα σε προηγουμενο ποστ μου το διαβητολογικο συνεδριο του Σεπτεμβρη στην Αθηνα.Επειδη λοιπον η ζητηση ειναι φρικτα τεραστια (15.000 συνεδροι) τα ξενοδοχεια πουλησαν τα δωματια με τιμες 450€+ σε αρκετες των περιπτωσεων ποιο ακριβα απ'οτι τα ειχαν δωσει στους αγωνες....Παραλιγο να το χαναμε το συνεδριο αυτο και να το περναν οι Ιταλοι,ευτυχως μαζεψαν τις τιμες ( απο τα 700€+ :P στα επιπεδα που προανεφερα)και θα γινει τελικως εδω.Σαν προορισμος η χωρες μας ειναι φοβερα ακριβες,οταν μπηκε το ευρω στην ζωη μας, ειμασταν ανταγωνιστικοι,πλεον με το δολαριο να ειναι υποδιαιστερο του ευρω στα 1.26$ κατα πρωτον ο αμερικανος σκεφτεται να πατησει το ποδι του στην Ευρωπη και κατα δευτερο οι υπολοιποι που δεν ανηκουν στην ευρωζωνη σκεφτονται να ερθουν σε μια τοσο ακριβη χωρα.Ολοι λιγο πολυ κανουν συγκρισεις, 1.5€ ο εσπρεσσο στην Λισσαβονα 3.5€+ στην Αθηνα.Για να μην αναφερω φυσικα και μια πλειαδα αλλων υπηρεσιων και προιοντων...Εδω εφτασε το Intercity για Θεσσαλονικη να κοστιζει σχεδον το ιδιο με το αεροπλανο!Αν ειναι δυνατον, το κατ'εξοχην μεσο μεταφορας του απλου κοσμακη ειναι εφαμμιλο του αεροπλανου...

Τα χειροτερα δεν τα εχουμε δει ακομα.8 τουλαχιστον ξενοδοχεια στην Αθηνα και περιπου 15 στην υπολοιπη Αττικη λογικα μεχρι το τελος της Season θα κλεισουν...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Και σκέψου ότι £1=1.7058€. Ακόμα και απο τη στερλίνα το νόμισμά μας είναι πιο ακριβό....Βέβαια εδώ έχουμε αρχίσει να προσελκύουμε golfers αλλά και πάλιν απέχουμε πολύ από την προσέγγιση σοβαρού τουρισμού. Σχετικά σοβαρό -και μεγαλύτερης ηλικίας- τουρισμό προσελκύει μόνο η Πάφος....

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

Εγώ πάλι 120-140 ευρώ το δωμάτιο για Ελλάδα δεν δίνω σε κανένα ξενοδοχείο.

Έμεινα στο Μακεδονία της Θεσαλλονίκης παραμονή πρωτοχρονιάς, το σκεφτόμουνα να μπουκάρω στη ρεσεψιόν με το αυτοκίνητο από τις ******** που έκαναν. Ανήμερα Χριστούγεννα τα πέρασα στο Athena Grand στην Κοτζιά και οι τύποι ήταν για πολλές κλωτσιές. και στα δύο είχαν γίνει λάθος κρατήσεις, το προσωπικό ήταν είτε αγενές είτε ανεπαρκές στη δουλειά του, ειδικά στο Μακεδονία συμπλήρωσα και χαρτί παραπόνων.

Άκου 450 ξενοδοχείο για Ελλάδα. Με αυτά τα λεφτά πάω 4ήμερο στην ευρώπη και περνάω 100 φορές καλύτερα.

Αν αυτά τα ξενοδοχεία θεωρούνται Α κατηγορίας, τότε προτιμώ Β κατηγορίας στο εξωτερικό.

http://skopia.digitalrice.com/ads/myphone-skopia.jpg

Ελληνικός στρατός και στρατιωτική θητεία - http://www.ellinikos-stratos.com/

Collecting coins - http://www.fleur-de-coin.com/

Πέστα χρυσόστομε! Το ίδιο πρόβλημα αντιμέτωπίζουμε και εμείς, με αποτέλεσμα σε θέρετρα όπως την Αγ. Νάπα, να βλέπεις φτηνοτουρισμό που πάει σε πεντάστερα με εξευτελιστικές τιμές, ενώ εμείς οι ιθαγενείς πληρώνουμε συνήθως το ένα άλλο ένα. Και ας ξέρουν οι ξενοδόχοι οτι ο Κύπριος οικογενειάρχης ξοδεύει περισσότερα στις διακοπές του απ'ότι ο Άγγλος 17-20χρονος που έρχεται μόνο για clubbing. Φυσικά, τα τελευταία χρόνια επειδή έχει και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια, έχουν αρχίσει να κάνουν ειδικές τιμές για Κύπριους, :lol: αλλά και πάλιν οι τιμές που πληρώνουν οι ξένοι μέσω των πρακτορείεων είναι κατά πολύ χαμηλότερες :X

Το πρόβλημα αυτό το έχει χρόνια η Κέρκυρα αλλά οι Κερκυραίοι δεν βάζουν μυαλό (κι εγώ Κερκυραίος είμαι). Κάθε χρόνο χειρότερες υπηρεσίες και ακριβότερες για να βγάλουν και τα σπασμένα. Σιγά σιγά το απέκτησαν και Ρόδος Κρήτη (συγκεκριμένες περιοχές τουλάχιστον) και πάει λέγοντας....

KCB

Guest valeria
Προτιμώ την Ελλάδα για διακοπές καλοκαιριού,το εξωτερικό το αφήνω για πιο ιδιαίτερες περιστάσεις.... :rolleyes:

Προσωπικά εγώ δεν έχω ανάγκη απο διακοπές (να πάω σε νέα μέρη να δω μουσεία,να πηγαίνω για μπάνια κτλ κτλ).

Μου αρκεί να πηγαίνω κάθε μέρα για beach soccer εδώ στην Έδεσσα με τους φίλους μου και ύστερα να παίζουμε ένα ωραίο μπουγέλο.Το βραδάκι μια βόλτα σε κανένα μπαράκι ή πιο σπάνια cs

Όσον αφορά τα μπάνια,δεν θέλω να πάω σε κάποιο εξωτικό μέρος ή σε κάποιο νησί (μου αρκεί ο Πολύγυρος όπου μένουν οι συγγενείς μου - υπάρχει θάλασσα 10 χιλιόμετρα μακριά)

Τώρα σχετικά με τις χειμερινές διακοπές και πάλι μου αρέσει να απολαμβάνω το κρύο και τα πιθανά χιόνια,αλλά σαφώς και θα πήγαινα στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα

Μου αρκεί να πηγαίνω κάθε μέρα για beach soccer εδώ στην Έδεσσα με τους φίλους μου και ύστερα να παίζουμε ένα ωραίο μπουγέλο.
Στη copa cabana της Εδεσσας; :p :lol: