Mivas Δημ. March 8, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 8, 2015 Πάντως ο UC Browser κατά καιρούς παίρνει ενημερώσεις, οπότε ίσως βελτιωθεί η εμφάνιση των σελίδων. Εκτός κι αν θέλει κάποια ρύθμιση που δεν γνωρίζω. Για την ώρα ο Opera είναι η πρώτη επιλογή παραταύτα. Μια ερώτηση για τον συγχρονισμό ημερολογίων ήθελα να κάνω. Κατάφερα μετά από αρκετές προσπάθειες με το Exchange, αλλά συγχρονίζει μόνο το πρώτο ημερολόγιο της Microsoft. Πως μπορώ να προσθέσω και τα υπόλοιπα; Δεν είναι απαραίτητο να συγχρονίζει συνέχεια, αρκεί να φορτώσω γιορτές, αργίες και γενέθλια επαφών. Παράθεση Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1 Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
melampous Δημ. March 8, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 8, 2015 Ρωτάς κάτι που με είχε απασχολήσει εδώ και πολύ καιρό, και παιδεύτηκα πολύ μέχρι να βγάλω άκρη. Πες μου όμως, τι ακριβώς θέλεις να κάνεις, για να σου πω τι έκανα (μπορεί να θες κάτι άλλο εσύ). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mivas Δημ. March 9, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2015 Ρωτάς κάτι που με είχε απασχολήσει εδώ και πολύ καιρό, και παιδεύτηκα πολύ μέχρι να βγάλω άκρη. Πες μου όμως, τι ακριβώς θέλεις να κάνεις, για να σου πω τι έκανα (μπορεί να θες κάτι άλλο εσύ). Αν λες για το ημερολόγιο, απλά αυτό που έγραψα... Να έχω δηλαδή γιορτές, αργίες και γενέθλια επαφών στο ημερολόγιο στο κινητό μου. Τα έχω ήδη σε 3 διαφορετικά ημερολόγια στο λογαριασμό της Microsoft και μπορώ να τα βλέπω στον υπολογιστή μέσω του windowslive ή ενός φυλλομετρητή. Το exchange συγχρονίζει μόνο το πρώτο ημερολόγιο δυστυχώς... Ένας τρόπος θα ήταν αν μπορούσα να συγχωνεύσω τα 3 ημερολόγια σε 1, ώστε να τα εμφανίζει όλα στο κινητό. Εναλλακτικά, αν μπορούσα να τα εξάγω στον υπολογιστή και να τα περάσω ως αρχείο στο κινητό, offline, θα ήταν μια καλή λύση. Αλλά δεν ξέρω πως γίνεται και αν γίνεται αυτό... Παράθεση Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1 Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Moralas Δημ. March 9, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2015 Αν λες για το ημερολόγιο, απλά αυτό που έγραψα... Να έχω δηλαδή γιορτές, αργίες και γενέθλια επαφών στο ημερολόγιο στο κινητό μου. Τα έχω ήδη σε 3 διαφορετικά ημερολόγια στο λογαριασμό της Microsoft και μπορώ να τα βλέπω στον υπολογιστή μέσω του windowslive ή ενός φυλλομετρητή. Το exchange συγχρονίζει μόνο το πρώτο ημερολόγιο δυστυχώς... Ένας τρόπος θα ήταν αν μπορούσα να συγχωνεύσω τα 3 ημερολόγια σε 1, ώστε να τα εμφανίζει όλα στο κινητό. Εναλλακτικά, αν μπορούσα να τα εξάγω στον υπολογιστή και να τα περάσω ως αρχείο στο κινητό, offline, θα ήταν μια καλή λύση. Αλλά δεν ξέρω πως γίνεται και αν γίνεται αυτό... Από το παλικάρι που έφτιαξε τον οδηγό, συγχωρέστε με δε θυμάμαι το nickname του, αν το έχει κάποιος ας μου πει να τον προσθέσω στο post: Eortologio + kinites eortes ver. 1.4 21/4/2006 --------------------------- created by Vasilis Toulias, for http://www.myphone.gr please share! --------------------------- Καλησπέρα παιδιά. Εδώ και καιρό έψαχνα μια λύση για να έχω όλες τις γιορτές ως υπενθυμίσεις στο Outlook, τόσο τις σταθερές όσο και τις κινητές γύρω από το Πάσχα. Το eortologio.gr είναι μια ενδιαφέρουσα λύση, αλλά θέλει πρόσβαση στο internet. Το Today είναι πολύ χρήσιμο, μικρό και βολικό, αλλά προϋποθέτει υπολογιστή (επομένως όχι PocketPC) και στην εποχή του DSL όπου κάνουμε επανεκκίνηση το PC μας 1/εβδομάδα, είναι πολύ εύκολο να περάσουν οι γιορτές χωρίς να το καταλάβεις (αφού το Today τρέχει με κάθε reboot των Windows). Η λύση βρέθηκε, με τη βοήθεια ενός παλαιού thread του myphone, όπου επισυνάπτονταν κάποια excels, για import. Αυτά είχαν ορισμένα λάθη και επίσης δεν υποστήριζαν κινητές εορτές... Για το λόγο αυτό κάθισα και έφτιαξα μια πιο πλήρη λύση, η οποία αποτελείται από δύο excel: - Το πρώτο είναι για τις σταθερές γιορτές και περιλαμβάνει μόνο το 2006 (επίτηδες). Είναι το πρώτο excel που πρέπει να κάνετε import και μετά να πάτε σε ένα-ένα τα νεοεισαχθέντα ραντεβού και να τα καθορίσετε ως yearly recurring. Θα σας πάρει κανά μισάωρο, αλλά είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για να ξεμπλέξετε για πάντα και να κρατήσετε "ελαφρύ" το ημερολόγιό σας. Το αρχείο αυτό, σε σχέση με το αρχικό που είχαν κάνει post τα παιδιά έχει κάποιες μικροδιορθώσεις και έχουν αφαιρεθεί και όλες οι κινητές εορτές από τη λίστα. - Το δεύτερο αρχείο περιέχει μόνο τις κινητές. Επειδή αυτές δεν έχουν σταθερή ημερομηνία, για κάθε έτος περιλαμβάνεται καινούρια σειρά καταχωρήσεων (μην ανησυχείτε, κάθισα και σας έφτιαξα μέχρι το 2050. Πιστεύω σας φτάνει ;)). Πάλι με import τις χειρίζεστε και αυτές. Ο λόγος που σας είπα να βάλετε πρώτα τις σταθερές είναι γιατί αν βάλετε και τις δύο και μετά πάτε να κάνετε recurring, δε θα ξέρετε ποιες πρέπει να κάνετε recurring και ποιες όχι, αφού θα έχουν ανακατευθεί. Σε περίπτωση που θέλετε να κρατήσετε πιο "ελαφρύ" το ημερολόγιο σας, μπορείτε εύκολα να ανοίξετε το excel, να σβήσετε τις ημερομηνίες από το 2007-2050 και να κάνετε μόνο import το 2006, και του χρόνου κάνετε το ίδιο για το 2007 κ.ο.κ. ---------------------------- Τέλος, να επισημάνω ότι για τη διαδικασία import πηγαίνετε (στο Outlook 2002,3): File -> Import and Export -> Import from another program or file -> Microsoft Excel -> Browse (επιλογή αρχείου .xls) -> Next -> Destination Folder: Calendar -> και τέλος κάνετε drag & drop όλα τα πεδία του excel στα συνονόματα πεδία του Outlook (είναι στην ίδια οριζόντια ευθεία). Το τελευταίο θα χρειαστεί να το κάνετε μόνο μία φορά, μην ανησυχείτε. Παράθεση monthly top 10 house mix set on video Anastasio@soundcloud Anastasio@mixcloud Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mivas Δημ. March 9, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2015 Moralas, ευχαριστώ για τον κόπο σου, αλλά είχα κανει κάτι αντίστοιχο στο outlook, νομίζω με τον οδηγό του colossus, απλά το αποτέλεσμα είναι πολλά διαφορετικά ημερολόγια και το exchange συγχρονίζει μόνο 1. Θα δω μήπως μπορώ να ενώσω τα αρχεία με export από το outlook και αντιγραφή στο excel. Ελπίζω να μην μπερδευτούν κινητές και σταθερές γιορτές! Παράθεση Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1 Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
melampous Δημ. March 9, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2015 Αν λες για το ημερολόγιο, απλά αυτό που έγραψα... Να έχω δηλαδή γιορτές, αργίες και γενέθλια επαφών στο ημερολόγιο στο κινητό μου. Τα έχω ήδη σε 3 διαφορετικά ημερολόγια στο λογαριασμό της Microsoft και μπορώ να τα βλέπω στον υπολογιστή μέσω του windowslive ή ενός φυλλομετρητή. Το exchange συγχρονίζει μόνο το πρώτο ημερολόγιο δυστυχώς... Ένας τρόπος θα ήταν αν μπορούσα να συγχωνεύσω τα 3 ημερολόγια σε 1, ώστε να τα εμφανίζει όλα στο κινητό. Εναλλακτικά, αν μπορούσα να τα εξάγω στον υπολογιστή και να τα περάσω ως αρχείο στο κινητό, offline, θα ήταν μια καλή λύση. Αλλά δεν ξέρω πως γίνεται και αν γίνεται αυτό... Λοιπόν, στην ίδια, περίπου, φάση ήμουν κι εγώ πριν λίγο καιρό. Για την ακρίβεια, έχω κι εγώ 3 διαφορετικά ημερολόγια στο Hotmail (business, personal και office). Τέλος πάντων, αυτό δεν έχει και τόση σημασία. Αντίστοιχα, στο κινητό είχα κι εκεί τα ίδια τρία ημερολόγια, κι επιπλέον άλλα δύο (εορτολόγιο και υποχρεώσεις). Αυτό που εγώ ήθελα να κάνω είναι να μπορούσα να συγχρονίσω όλα τα ημερολόγια του κινητού με τα αντίστοιχα στο Hotmail. Μετά λύπης μου διαπίστωσα ότι μόνο το βασικό ημερολόγιο του κινητού συγχρονίζεται (πρόσεξε: με το Office Outlook via Pc Suite). Για να συγχρονίσεις απευθείας ημερολόγιο με το κινητό, πρέπει να φτιάξεις exchange λογαριασμό (κάτι που έχεις κάνει ήδη απ' ότι κατάλαβα) και μετά μπορείς να κατεβάσεις στο κινητό σου το ημερολόγιο που έχεις επιλέξει στον λογαριασμό σου (Hotmail) ως προεπιλεγμένο (αυτό το επιλέγεις στις ρυθμίσεις του ημερολογίου του Hotmail και μπορείς κάθε φορά να το αλλάξεις, να κάνεις δηλαδή ως βασικό όποιο ημερολόγιο από τα τρία θες. Δεν είναι δηλαδή μια μόνιμη επιλογή). Με αυτόν τον τρόπο, αλληλομεταφέρεις από και προς το κινητό δεδομένα του ΒΑΣΙΚΟΥ (και μόνο) ημερολογίου σου στο Hotmail. Εσύ όμως έχεις τρία διαφορετικά ημερολόγια, και ρωτάς πώς μπορείς να τα συγχρονίσεις με τον exchange λογαριασμό σου στο κινητό. Η απάντηση είναι ότι ΔΕΝ γίνεται. Δυστυχώς...Μόνο ένα κάθε φορά... Μπορείς όμως να κάνεις το εξής: να κάνεις export και τα τρία ημερολόγιά σου από το Hotmail (σε μορφή .ics), να τα κάνεις import στο Office Outlook και από κει να τα περάσεις στο κινητό μέσω του Pc Suite. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις στο κινητό σου όλα τα ημερολόγια σε μια καταχώρηση αλλά όμως, να ξέρεις ότι ΔΕΝ θα είναι η ίδια με του exchange λογαριασμού. Αυτό σημαίνει ότι ο συγχρονισμός του κινητού με το Hotmail θα γίνεται όπως σου είπα πριν. Αν θες να μπορείς να συγχρονίζεις τα δεδομένα του κινητού σου με αυτά του λογαριασμού στο Hotmail, η δεύτερη επιλογή είναι αφού κάνεις export και τα τρία ημερολόγια, και αφού τα κάνεις import στο Office Outlook, να ΜΗΝ τα συγχρονίσεις με το κινητό (μέσω Pc Suite), αλλά να το ξανακάνεις export (πάντα σε μορφή .ics) και να το περάσεις στο ημερολόγιο του Hotmail (κάνοντας import), να επιλέξεις το συγκεκριμένο ημερολόγιο ως βασικό (από τις ρυθμίσεις) και να είναι αυτό που θα συγχρονίζεται με το κινητό σου. Σε αυτή την περίπτωση, θα έχεις όλα σου τα δεδομένα και στο κινητό και στο Hotmail, θα μπορείς να κάνεις όποια αλλαγή θες, είτε στο ένα είτε στο άλλο, χωρίς να φοβάσαι για απώλεια στον συγχρονισμό, το πρόβλημα όμως σε αυτή την περίπτωση είναι ότι όλες οι καταχωρήσεις στον λογαριασμό σου στο Hotmail θα έχουν το ίδιο χρώμα, όπως και αυτές στο κινητό θα έχουν το ίδιο χρώμα. Αν δεν σε πειράζει αυτό, νομίζω ότι είναι η πιο βολική λύση. Μια τρίτη λύση είναι απλά να μεταφέρεις τα δύο από τα τρία ημερολόγια που θες στο κινητό (με τον τρόπο που σου είπα παραπάνω) και να κρατήσεις για συγχρονισμό με το Hotmail το ημερολόγιο εκείνο που κάνεις τις περισσότερες αλλαγές, έτσι ώστε να συγχρονίζεται απευθείας και να γλιτώνεις κόπο. Σε αυτή την περίπτωση, έχεις και τα τρία ημερολόγια στο κινητό, με διαφορετικές καταχωρήσεις, άρα και διαφορετικό χρώμα για το καθένα, αλλά μόνο ένα θα συγχρονίζεται... Αυτά! Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα περισσότερο... Για ό, τι άλλο θες, ρώτα...εδώ είμαστε! :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mivas Δημ. March 10, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2015 Σ'ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου! Ναι κι εγώ κάτι τέτοια σενάρια σκεφτόμουν, απλά δεν ξέρω πως να κάνω εξαγωγή από το hotmail και το πρόγραμμα του Outlook. Πολύ μπέρδεμα τελικά. Όπως και οι επαφές. Άλλες έχω σε email/skype/facebook και άλλες στο κινητό/Nokia suite. Κι εκεί πόνος! Στα windowsphone συγχρονίζονται και ενώνονται όλα αυτόματα τουλάχιστον. Αλλά αφού χρησιμοποιώ ακόμη το 808 ως κύρια συσκευή, τα θέλω κι εκεί... Θα δω αν μπορέσω να βγάλω άκρη. Ευχαριστώ για τις ιδέες πάντως! :) Παράθεση Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1 Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
melampous Δημ. March 10, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2015 Για τις επαφές σου, δεν έχω κάτι να σου πω, δεν έτυχε (ακόμα τουλάχιστον) να ασχοληθώ με το θέμα. Για το πώς θα κάνεις όμως export το ημερολόγιό σου από το Hotmail, δες αυτό: http://www.akruto.com/backup-phone-contacts-calendar/hotmail-calendar/ Το αρχείο που θα πάρεις μετά από αυτή τη διαδικασία θα είναι σε μορφή .ics. Όταν ανοίξεις το Office Outlook, θα πατήσεις στην επιλογή "αρχείο" και από κει θα επιλέξεις το "εξαγωγή/εισαγωγή". Μετά θα ακολουθήσεις τα βήματα για να κάνεις import αλλά και export. Υ.Γ. (1) Παρ' όλα αυτά, εγώ αντιμετώπισα το εξής πρόβλημα: το αρχείο που είχα κάνει export από το Hotmail, για κάποιο λόγο δεν το έκανε import στο Office Outlook (μου έγραφε ότι είναι κατεστραμμένο ή κάτι τέτοιο). Αναγκάστηκα να το κάνω import στον λογαριασμό που έχω στο Gmail, να το κάνω export από κει (πάντα με τη μορφή .ics) και μετά να το περάσω στο Office Outlook. Εσύ μπορεί να μη χρειαστεί να μπεις σε αυτή τη διαδικασία, απλά το αναφέρω γιατί ίσως σου προκύψει σαν θέμα. Υ.Γ. (2) Για την περίπτωσή σου, εφ' όσον θέλεις να μεταφέρεις τα τρία σου ημερολόγια στο κινητό, θα σου πρότεινα είτε να τα ενώσεις σε ένα (με τον τρόπο που σου είπα) είτε το πολύ σε δύο και να επιλέξεις ποιο από τα δύο θες να κρατήσεις για συγχρονισμό με τον exchange λογαριασμό σου (θα πρότεινα αυτό που αναμένεις να κάνεις τις περισσότερες αλλαγές). Βέβαια, εσύ θες να περάσεις γιορτές/αργίες και γενέθλια. Και τα τρία νομίζω ότι έχουν σταθερές καταχωρήσεις (π.χ. τα γενέθλια είναι πάντα συγκεκριμένη μέρα, οι γιορτές και οι αργίες το ίδιο). Γιατί θες απαραίτητα να είναι συγχρονισμένα; Φαντάζομαι γιατί μελλοντικά μπορεί να προσθέσεις μια επαφή και να θες να συμπληρώσεις και τα γενέθλια. Το σημαντικό πάντως είναι ότι υπάρχει λύση γι' αυτό που θες, οπότε απλά σκέψου τι ακριβώς θες να κάνεις. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mivas Δημ. March 11, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2015 Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!! :) Οι ρυθμίσεις του Outlook ημερολογίου για εξαγωγή, ήταν λίγο κρυμμένες και δεν τις έβρισκα τόσο καιρό από εκεί! Κατάφερα να κάνω εξαγωγή γιορτές, αργίες κλπ, οπότε θα τα περάσω όλα αυτά χωρίς συγχρονισμό, μέσω του προγράμματος Outlook και θα δοκιμάσω να βάλω τα γενέθλια μόνο στο exchange (+ ό,τι προσωρινές υποχρεώσεις χρειαστώ), για να μπορώ να προσθέσω όπως είπες και νέα στοιχεία όποτε χρειαστεί. Πολύς μπελάς τελικά ο συγχρονισμός και εισαγωγή/εξαγωγή στο Symbian... Τείνει να γίνει κυρίως offline πλατφόρμα πλέον, αλλά ακόμη κι έτσι το αγαπάμε! :) Παράθεση Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1 Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Moralas Δημ. March 11, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2015 Τείνει να γίνει κυρίως offline πλατφόρμα πλέον, αλλά ακόμη κι έτσι το αγαπάμε! :) Κάνεις πλάκα? Γιαυτό το αγαπάμε... :cry: Παράθεση monthly top 10 house mix set on video Anastasio@soundcloud Anastasio@mixcloud Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mivas Δημ. March 11, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2015 Κάνεις πλάκα? Γιαυτό το αγαπάμε... :cry: Έτσι!!! Symbian for ever! Δε μασάμε! ;) Παράθεση Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1 Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
matersci Δημ. March 11, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2015 Επειδή έχω σκοπό να χρησιμοποιήσω τα Ν8 και 808 μου σαν κύριες συσκευές και για το 2015 και επειδή και εγώ θέλω συγχρονισμό επαφών/ημερολογίου από και προς κινητό και email τον τελευταίο καιρό δοκίμασα σχεδόν όλες τις διαθέσιμες λύσεις. Τελικά αποφάσισα να πάω σε συνδρομητική υπηρεσία συγχρονισμού. Υπάρχουν διάφορες λύσεις, κάποιες έχουν και δωρεάν δοκιμή. Τελικά κατέληξα στο memotoo.com και με 12€ έχω συγχρονισμό επαφών και ημερολογίου από και προς symbian/email/υπολογιστή ενώ συγχρονίζει και τις επαφές μου με facebook/linkedin κτλ ώστε να έχω και profile picture. Γενικά υποστηρίζει σχεδόν τα πάντα. Δεν είναι δωρεάν αλλά τι να κάνουμε, αφού δεν με βλέπω να ξεκολλάω εύκολα από symbian :rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mivas Δημ. March 11, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2015 δεν με βλέπω να ξεκολλάω εύκολα από symbian :rolleyes: Ούτε κι εμείς! :) ----- προσθήκη μηνύματος 9 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Σχετικά με το ημερολόγιο και τις επαφές, ακόμη παιδεύομαι πάντως... Αν δεν τα καταφέρω μπορεί να ακολουθήσω την λύση του matersci. Το ημερολόγιο γενεθλίων της Microsoft δεν μπορώ να το εξάγω/κατεβάσω/αντιγράψω/συγχρονίσω με κανένα τρόπο... Επομένως γενέθλια δεν μπορώ να φορτώσω στο Symbian αυτόματα, παρά μόνο να τα γράψω ως συμβάντα ένα ένα... Δουλειά με περιμένει... :( Επίσης με τις επαφές έχει γίνει μπλέξιμο και τώρα πια έπαψε να συγχρονίζει. Έχω άλλες επαφές σε συσκευή/Nokia Suite και άλλες σε Windowslive/Facebook/Skype/Messenger κλπ, κι άντε να βγάλω άκρη! :wacko: Παράθεση Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1 Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
matersci Δημ. March 11, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2015 (edited) Ούτε κι εμείς! :) ----- προσθήκη μηνύματος 9 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Σχετικά με το ημερολόγιο και τις επαφές, ακόμη παιδεύομαι πάντως... Αν δεν τα καταφέρω μπορεί να ακολουθήσω την λύση του matersci. Και εγώ παιδεύτηκα με διάφορα προγράμματα κτλ αλλά δεν έβγαλα άκρη. Το googasync δούλευε με το gmail αλλά όταν άλλαξε το login του το gmail σταμάτησε να λειτουργεί και αυτό. Απ' ότι κατάλαβα ο τρόπος που συζητάτε δεν είναι αμφίδρομος, δεν θα μπορείς να στέλνεις από το κινητό στο ημερολόγιο ή της επαφές του email. Εγώ ήθελα να το κάνω αμφίδρομα γιαυτό πήγα στη λύση που ανέφερα. Edited March 11, 2015 by matersci Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
melampous Δημ. March 11, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2015 Ούτε κι εμείς! :) ----- προσθήκη μηνύματος 9 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Σχετικά με το ημερολόγιο και τις επαφές, ακόμη παιδεύομαι πάντως... Αν δεν τα καταφέρω μπορεί να ακολουθήσω την λύση του matersci. Το ημερολόγιο γενεθλίων της Microsoft δεν μπορώ να το εξάγω/κατεβάσω/αντιγράψω/συγχρονίσω με κανένα τρόπο... Επομένως γενέθλια δεν μπορώ να φορτώσω στο Symbian αυτόματα, παρά μόνο να τα γράψω ως συμβάντα ένα ένα... Δουλειά με περιμένει... :( Επίσης με τις επαφές έχει γίνει μπλέξιμο και τώρα πια έπαψε να συγχρονίζει. Έχω άλλες επαφές σε συσκευή/Nokia Suite και άλλες σε Windowslive/Facebook/Skype/Messenger κλπ, κι άντε να βγάλω άκρη! :wacko: Μην απογοητεύεσαι, για όλα υπάρχει λύση. Θα μπορέσω να πω περισσότερα αύριο που ελπίζω να έχω περισσότερο χρόνο. Πες μου μόνο ποια έκδοση Office Outlook έχεις στο pc σου (2003, 2007, κλπ) και θα σου πω τι σου προτείνω. Η λύση που επέλεξε ο Matersci είναι καλή, την είχα σκεφτεί κι εγώ, αλλά στο τέλος το "πάλεψα" και δεν την επέλεξα τελικά. Αν κάνει το πρόγραμμα όλα όσα λέει, είναι καλή φάση (12 ευρώ για πάντα ή για ετήσια συνδρομή; ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mivas Δημ. March 12, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2015 Πάντως ειδικά για τα γενέθλια, ίσως υπάρχει μια εναλλακτική. Αν έχω τα γενέθλια στις επαφές, χωρίς να τα έχω σε κάποιο ημερολόγιο, νομίζω τα εμφανίζει ως υπενθύμιση το qoocalendar, που έχει και widget, οπότε είναι κάτι κι αυτό. Αλλά για τις επαφές πολύ μπλέξιμο. Και εξαγωγή άλλα προγράμματα κάνουν μια μια σε μορφή vfc π.χ. το Nokia Suite και άλλα όπως το Outlook.com ή η εφαρμογή Outlook (εγώ έχω το 2013), τις βγάζουν όλες μαζί σε πίνακα τιμών που ανοίγει με excel. Ο συγχρονισμός δεν μου δούλεψε για Skype/facebook/messenger και επαφές κινητού/Nokia Suite, οπότε μόνο πλάγιες οδούς εξαγωγής προσπαθώ να βρω... Παράθεση Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1 Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
matersci Δημ. March 12, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2015 Αν κάνει το πρόγραμμα όλα όσα λέει, είναι καλή φάση (12 ευρώ για πάντα ή για ετήσια συνδρομή; ) 12 τον χρόνο. Αν πάρεις πάνω από χρόνο, πέφτει η τιμή. Μέχρι τώρα έχω συγχρονίσει n8, gmail και 808. Συγκεκριμένα: το ημερολόγιο στο gmail είναι αυτό που χρησιμοποιώ μέσω προγράμματος και στον υπολογιστή. Στο κινητό απ' όταν σταμάτησε να δουλεύει το googasync είχε μείνει πίσω. Έτσι συγχρόνισα το 808 με το ενημερωμένο ημερολόγιο του gmail και μετά ομοίως το Ν8. Επαφές στο gmail δεν πολυχρησιμοποιούσα γιατί δεν ήταν εύκολο να περνάω τις νέες επαφές από το κινητό. Επίσης από όταν έκανα το 808 κύρια συσκευή μερικές νέες επαφές δεν τις είχα περάσει στο Ν8. Έτσι έστειλα τις επαφές από το 808 στο gmail και στο Ν8. Το σημαντικό είναι ότι έχω συγχρονισμό προς τις δύο κατευθύνσεις, δηλαδή αν περάσω μία νέα επαφή (ή αλλάξω μία υπάρχουσα) στο 808 θα περάσει και στο gmail και στο N8. Ομοίως αν δημιουργήσω ένα νέο meeting ή to-do κτλ στο gmail (είτε κατευθείαν από την σελίδα είτε από πρόγραμμα τύπου outlook που αναφέρατε) θα περάσει και στα δύο κινητά. Μάλιστα το έχω βάλει να κάνει αυτόματο συγχρονισμό κάθε τόσο, ώστε να είμαι πάντα up to date. Τέλος, συγχρόνισα τις επαφές στο site της εφαρμογής με το facebook και το linkedin και έτσι κάθε φορά που συγχρονίζουν οι επαφές έχω αυτόματα και φωτογραφίες προφίλ και ότι άλλες πληροφορίες θέλω (διεύθυνση, δουλειά κτλ) στις επαφές μου και στα δύο τηλέφωνα και στο gmail. Νομίζω για όλα αυτά τα αξίζει τα λεφτά του. Προσπάθησα και εγώ να τα γλιτώσω αλλά αμφίδρομος συγχρονισμός δεν γίνεται... Εκτός από gmail υποστηρίζει και πάρα πολλά ακόμα site, σχεδόν τα πάντα https://www.memotoo.com/gb/my-addressbook-and-contacts-how-to-sync.php Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
melampous Δημ. March 12, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2015 Πάντως ειδικά για τα γενέθλια, ίσως υπάρχει μια εναλλακτική. Αν έχω τα γενέθλια στις επαφές, χωρίς να τα έχω σε κάποιο ημερολόγιο, νομίζω τα εμφανίζει ως υπενθύμιση το qoocalendar, που έχει και widget, οπότε είναι κάτι κι αυτό. Αλλά για τις επαφές πολύ μπλέξιμο. Και εξαγωγή άλλα προγράμματα κάνουν μια μια σε μορφή vfc π.χ. το Nokia Suite και άλλα όπως το Outlook.com ή η εφαρμογή Outlook (εγώ έχω το 2013), τις βγάζουν όλες μαζί σε πίνακα τιμών που ανοίγει με excel. Ο συγχρονισμός δεν μου δούλεψε για Skype/facebook/messenger και επαφές κινητού/Nokia Suite, οπότε μόνο πλάγιες οδούς εξαγωγής προσπαθώ να βρω... Λοιπόν, για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε... Κατ' αρχήν, έχεις δίκιο για το ημερολόγιο των γενεθλίων. Το Hotmail δεν σου δίνει τη δυνατότητα να το κάνεις export. Μπορείς να κάνεις το εξής: να κατεβάσεις ένα προγραμμάτι που λέγεται "outlook connector" (θα το βρεις στο google). Αυτό, πάει και "κολλάει" στο Office Outlook και σου δίνει τη δυνατότητα να συγχρονίσεις τον λογαριασμό σου στο Hotmail με το Office Outlook. Μπορείς, δηλαδή, να βλέπεις από κει τα mails σου, όπως και το ημερολόγιο. Συγχρονίζει όλα τα ημερολόγια που έχεις, και αυτό των γενεθλίων. (Σου παραθέτω ένα link από το youtube απλά για να δεις πώς λειτουργεί: ) Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να έχεις τα ημερολόγιά σου στο Office Outlook και από κει να τα κάνεις export. Σε ρώτησα ποια έκδοση του Outlook έχεις γιατί εγώ έχω την 2003 και ΔΕΝ κάνει export με τη μορφή .ics (αυτή που έχεις νομίζω ότι τα σώζει σε .ics). Υ.Γ. (1) Τα συγχρονισμένα ημερολόγια που θα δημιουργήσει το Outlook Connector δυστυχώς ΔΕΝ συγχρονίζονται με το κινητό μέσω Pc Suite (τουλάχιστον, εγώ δεν βρήκα κάποιον τρόπο). Αν θες να το περάσεις στο κινητό σου, τότε θα πρέπει να κάνεις export το ημερολόγιο που σε ενδιαφέρει (π.χ γενέθλια), και μετά import στο default ημερολόγιο του Office Outlook γιατί μόνο αυτό συγχρονίζει με το κινητό (μέσω Pc Suite). Υ.Γ (2) Μπορείς να κάνεις και το άλλο: αφού συγχρονίσεις τα ημερολόγια του Hotmail στο Office Outlook μέσα από το outlook connector, να τα κάνεις όλα μετακίνηση στο default ημερολόγιο του Office Outlook και να τα μεταφέρεις στο κινητό σου μέσα από το Pc Suite. Σε αυτή την περίπτωση, θα έχεις και τα τρία ημερολόγιά σου (ή όσα τέλος πάντων εσύ επιλέξεις) στο κινητό σου αλλά ΔΕΝ θα συγχρονίζονται με τον λογαριασμό σου στο Hotmail (γιατί θα βρίσκονται στο βασικό ημερολόγιο του κινητού σου, το οποίο όπως έχουμε πει είναι διαφορετικό από αυτό του exchange λογαριασμού σου). Σημαντική σημείωση: Το outlook connector σου δίνει την επιλογή να δουλεύεις πάνω στο Office Outlook χωρίς να είσαι online συνδεδεμένος με τον λογαριασμό σου στο Hotmail (για να μπορείς να κάνεις όσες μετατροπές θες και κρίνεις απαραίτητεςς, και στο τέλος να συνδεθείς για να γίνει ο συγχρονισμός. Απλό και κατανοητό). Αν στο παραπάνω παράδειγμα που σου έγραψα (της μεταφοράς των ημερολογίων στο default ημερολόγιο του Office Outlook) ξεχάσεις να το αποσυνδέσεις, τότε θα σβηστούν από το Hotmail (αυτό δεν είναι απαραίτητα πρόβλημα γιατί μπορείς πανεύκολα να τα ξαναμεταφέρεις με τον ίδιο τρόπο). Απλά στο λέω για να το γνωρίζεις. Με απλά λόγια τι μπορείς να κάνεις: 1. κατεβάζεις το outlook connector και το κάνεις install 2. ανοίγεις το Office Outlook, ακολουθείς τα βήματα για την ενεργοποίηση του outlook connector (δες και το βιντεάκι γι' αυτό) 3. συγχρονίζεις τα ημερολόγιά σου και πατάς "εργασία χωρίς σύνδεση" από το "Αρχείο" 4. κάνεις την μεταφορά των (συγχρονισμένων) ημερολογίων που θες στο default του Office Outlook ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙΣ ΔΥΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ EITE 5. κάνεις συγχρονισμό με το κινητό μέσω Pc Suite για να τα μεταφέρεις αλλά δεν θα έχεις τη δυνατότητα να τα συγχρονίζεις με το Hotmail EITE 6. κάνεις το ημερολόγια export σε μορφή .ics και το κάνεις import στο Hotmail Υ.Γ. (3) Τώρα που σου γράφω, έχω στο μυαλό μου τη διαδικασία και νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι πολύ απλό: Αφού χρησιμοποιήσεις το outlook connector και συγχρονίσεις στο Office Outlook τα ημερολόγια που έχεις στο Hotmail, κάνε μετακίνηση των ημερολογίων στο βασικό που έχεις επιλέξει στο Hotmail για να συγχρονίζει με το κινητό. Δηλαδή, αν το βασικό σου ημερολόγιο στο Hotmail είναι οι γιορτές σου, μπορείς σε αυτόν τον φάκελο να μεταφέρεις τις καταχωρήσεις σου από το ημερολόγιο των γενεθλίων αλλά και αυτές από το άλλο σου ημερολόγιο. Το ημερολόγιο αυτό, θα έχει τις καταχωρήσεις που θα συγχρονίζονται με το κινητό (από και προς το κινητό). Αλλά είπαμε, το μόνο μειονέκτημα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι θα έχεις το ίδιο χρώμα στο κινητό και στο Hotmail. Αν δεν σε πειράζει αυτό, μάλλον είναι η πιο απλή και εύκολη λύση. Και όταν το δοκιμάσεις και δεις ότι δουλεύει καλά, αν θες, κάνεις απεγκατάσταση το outlook connector. Για τις επαφές σου, επειδή δεν έχω ασχοληθεί, δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Ειδικά Skype και Facebook δεν τα χρησιμοποιώ κιόλας. Ως προς τις επαφές όμως που έχεις στο Hotmail, έχω την εντύπωση ότι όταν φτιάχνεις exchange λογαριασμό στο κινητό, έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις αν θες να γίνεται συγχρονισμός και στις επαφές σου (από και προς το κινητό). Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος γι' αυτό αλλά νομίζω ότι έτσι είναι. Οπότε, τουλάχιστον αυτές τις επαφές μπορείς να τις συγχρονίσεις. Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα περισσότερο! :blink: Για ό,τι άλλο θες να ρωτήσεις, είπαμε, εδώ είμαστε! :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mivas Δημ. March 14, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 14, 2015 Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο και τον κόπο σου! :) Δεν το είχα υπόψη μου αυτό το outlook connector, θα το δω μήπως βοηθήσει με το outlook το πρόγραμμα και το διαδικτυακό. Τα υπόλοιπα σενάρια φαίνονται και τα πιο απλά, οπότε τουλάχιστον να κάνουμε την δουλειά μας με τα ημερολόγια. Όσο για τις επαφές έχω θέμα. Κάτι παίχτηκε με διπλότυπες κλπ και διαγράφθηκαν όλες από το κινητό (μέσω exchange). Μετά σβήστηκαν κάποιες και από το outlook.com και έγινε μπέρδεμα! Ευτυχώς, δεν είχα κάνει συγχρονισμό με Nokia Suite, και έμειναν εκεί. Τώρα, διέγραψα το exchange για να είμαι ήσυχος, αντέγραψα πάλι τις επαφές από το Suite στο κινητό και μένει να δω πως θα τις ξαναστείλω στο outlook.com. Μεγάλος πόνος ο συγχρονισμός στο Symbian το σήμερον! :( Αν απελπιστώ, θα καταφύγω στην λύση του matersci στο τέλος. Απλά αντί να δώσω τα 12 ευρώ για κάτι που θεωρείται δεδομένο και δωρεάν π.χ. στα WindowsPhone, θα προτιμούσα να τα δώσω για μια καινούργια μπαταρία για το 808, μιας και ξεφορτίζει σε μια μέρα με ελάχιστη χρήση... Παράθεση Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1 Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
melampous Δημ. March 14, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 14, 2015 Χμμ...μην απογοητεύεσαι, αντιμετωπίζεις τα ίδια ακριβώς προβλήματα που είχα κι εγώ όταν ξεκίνησα να αναζητώ τον τρόπο που θα κάνω έναν σωστό συγχρονισμό (ανάθεμα την ώρα και την στιγμή που το εγκατέλειψαν, πανάθεμά τους! :angry: ) Λοιπόν, τι θα έκανα εγώ στη θέση σου: 1. Φτιάξε ένα καλό back up από τα δεδομένα του κινητού σου (ημερολόγιο, επαφές και ό, τι άλλο εσύ κρίνεις απαραίτητο), έτσι ώστε να είσαι πάντα κατοχυρωμένος! 2. Με το outlook connector θα μεταφέρεις τα δεδομένα που θες από τον λογαριασμό σου στο Hotmail στο Office Outlook. 3. Όντας αποσυνδεδεμένος, θα αρχίσεις να φτιάχνεις τα ημερολόγιά σου και τις επαφές σου στο Office Outlook με τον τρόπο που εσύ θέλεις, θα τα βάλεις σε μια τάξη, όμορφα και ωραία (έτσι ώστε όταν τα βλέπεις να τα καμαρώνεις!:D ) και μετά θα συνδεθείς με τον λογαριασμό σου (μέσω του outlook connector μιλάω πάντα) και θα τα μεταφέρεις και στον λογαριασμό σου στο Hotmail 4. Αν έχεις κρατήσει ενεργό κάποιον λογαριασμό exchange στο κινητό σου, θα τον σβήσεις και θα φτιάξεις έναν καινούργιο, έτσι ώστε να γίνει "καθαρός" συγχρονισμός. 5. Αυτό ήταν, μετά από αυτά τα απλά (;) βήματα θα είσαι...Αρχοντίδης!:lol: Υ.Γ. (1) Αν ήξερες πόσες φορές χρειάστηκε να κάνω αυτές τις διαδικασίες μέχρι να μπορέσω να το φέρω στα μέτρα μου, θα γέλαγες! Οπότε, ξαναλέω, μην απογοητεύεσαι! Υ.Γ. (2) Επειδή εμένα δεν με ενδιέφερε να ασχοληθώ με τον συγχρονισμό των επαφών, δεν είμαι 100% σίγουρος ότι μπορείς να συγχρονίσεις τις επαφές που έχεις στο Office Outlook με τον λογαριασμό σου στο Hotmail (μέσω του outlook connector). Υποθέτω ότι γίνεται. Οι επαφές πάντως από το Hotmail στο κινητό σου συγχρονίζονται κανονικά. Οπότε, θα πρότεινα (ξαναλέω, χωρίς να έχω πειραματιστεί με αυτό), πριν φτιάξεις τον exchange λογαριασμό, να τις διαγράψεις όλες (αφού βέβαια πάρεις back up - καλού κακού) και να αφήσεις στον πρώτο συγχρονισμό να στις περάσει όλες από κει (ίσως γι' αυτό είχες διπλο-επαφές). Υ. Γ. (3) Ίσως το γνωρίζεις ήδη, να ξέρεις ότι ο πρώτος συγχρονισμός του κινητού σου με το Hotmail μπορεί να διαρκέσει αρκετά λεπτά (μπορεί και πάνω από 10 αν έχεις πολλές καταχωρήσεις) Αυτά! ;) Περιμένω εξελίξεις! :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mivas Δημ. March 15, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 15, 2015 Ευχαριστώ για τις προτάσεις και για τον κόπο σου, αλλά τελικά τζίφος... Το πρόγραμμα που μου πρότεινες δεν είναι συμβατό με την έκδοση 2013. Τα ημερολόγια γενεθλίων, επομένως τα ξεχνώ και θα τα κάνω χειροκίνητα μάλλον... Σχετικά με τις επαφές. Έστειλα περί τα 300 αρχεία vcf από τις επαφές του Nokia suite στο Outlook 2013. Αυτά τα έστειλα όλα με προσθήκη λογαριασμού στο hotmail. Όλα καλά μέχρι εδώ αν εξαιρέσεις ότι δεν στέλνει τις αποθηκευμένες φωτογραφίες των επαφών. Στο ανάποδο κόλλησα πάλι! Πώς μπορώ να στείλω επαφές από το hotmail ή το outlook 2013 στο Nokia Suite? Πήγα στον συγχρονισμό επαφών αλλά τίποτα... Έχει πονέσει το κεφάλι μου πια... Μια τελευταία λύση είναι να τραβήξω τις επαφές στο κινητό μέσω exchange και από εκεί στο Nokia Suite... Πολύ μεγάλος μπελάς ο συγχρονισμός... Αν τελειώσω με αυτά, θα αφήσω το exchange μάλλον για να συγχρονίσω επαφές Nokia Suite - hotmail με ενδιάμεσο το κινητό... Παράθεση Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1 Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
melampous Δημ. March 15, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 15, 2015 Είπαμε, μην απογοητεύεσαι! :happy: Κατ' αρχήν, μου έκανε εντύπωση που το outlook connector δεν είναι συμβατο με το Office 2013. Το έψαξα λίγο και είδα ότι δεν χρειάζεται γιατί η έκδοση που έχεις περιλαμβάνει το πρωτόκολλο που χρειάζεται για τον συγχρονισμό με τον λογαριασμό σου στο Hotmail. Για περισσότερες λεπτομέρειες, δες αυτά: 1. https://support.office.com/en-us/article/Add-an-Outlookcom-or-other-Exchange-ActiveSync-mail-account-to-Outlook-642c1902-bdd9-4dc3-abe7-76d60b148b23?CorrelationId=3f4d6144-0a81-41a9-b00e-22814c4cda93&ui=en-US&rs=en-US&ad=US 2. http://blogs.office.com/2012/11/15/put-the-power-of-outlook-2013-behind-your-outlook-com-email/ 3. http://www.slipstick.com/outlook/olc-hotmail/sync-calendar-contacts-using-outlook-com/ Αφού δοκιμάσεις να συγχρονίσεις τον λογαριασμό σου (Hotmail) στο Office Outlook, δοκίμασε να ακολουθήσεις τα βήματα που σου είπα στο προηγούμενο μήνυμα. Ως προς τις επαφές σου, θα πρότεινα το εξής: Να τις μεταφέρεις όλες είτε στο Hotmail είτε στο κινητό (όχι μοιρασμένες από δω κι από κει δηλαδή) και όταν φτάσεις να φτιάξεις τον exchange λογαριασμό να μεταφερθούν αναλόγως. Δοκίμασε αυτά που είπαμε και ξαναμιλάμε αύριο για τα επόμενα βήματα...:D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mivas Δημ. March 17, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2015 Λοιπόν, για αρχή ημερολόγιο γενεθλίων και επαφές από skype, facebook, messenger κλπ τα ξεχνάω, γιατί δεν υπάρχει τρόπος να τα εξάγω ή να τα συγχρονίσω... Τα υπόλοιπα γίνονται μετά από αρκετή διαδικασία, χωρίς τις φωτογραφίες όπως είπα, αλλά και πάλι ο συγχρονισμός είναι παίδεμα... Δεν μπορώ δηλαδή να έχω το outlook 2013 ή το κινητό ως ενδιάμεσο για να συγχρονιστεί το hotmail ή οποιοδήποτε email με το Nokia Suite... Δεν είναι πρακτικό απλά... Για την ώρα θα το αφήσω έτσι, αλλά για αργότερα μπορεί να εφαρμόσω την λύση του matersci... Κρίμα να πληρώσεις για κάτι που θα έπρεπε να είναι δεδομένο... Άτιμη Microsoft... Παράθεση Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1 Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
matersci Δημ. March 17, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2015 Για την ώρα θα το αφήσω έτσι, αλλά για αργότερα μπορεί να εφαρμόσω την λύση του matersci... Κρίμα να πληρώσεις για κάτι που θα έπρεπε να είναι δεδομένο... Άτιμη Microsoft... Κάποιες σελίδες έχουν δωρεάν trial λίγων ημερών. Αν θες απλά να τα περάσεις μία φορά ίσως σε βολεύει. Πχ για google αυτό δίνει δωρεάν την πλήρη έκδοση για μία εβδομάδα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
melampous Δημ. March 17, 2015 Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2015 Λοιπόν, για αρχή ημερολόγιο γενεθλίων και επαφές από skype, facebook, messenger κλπ τα ξεχνάω, γιατί δεν υπάρχει τρόπος να τα εξάγω ή να τα συγχρονίσω... Τα υπόλοιπα γίνονται μετά από αρκετή διαδικασία, χωρίς τις φωτογραφίες όπως είπα, αλλά και πάλι ο συγχρονισμός είναι παίδεμα... Δεν μπορώ δηλαδή να έχω το outlook 2013 ή το κινητό ως ενδιάμεσο για να συγχρονιστεί το hotmail ή οποιοδήποτε email με το Nokia Suite... Δεν είναι πρακτικό απλά... Για την ώρα θα το αφήσω έτσι, αλλά για αργότερα μπορεί να εφαρμόσω την λύση του matersci... Κρίμα να πληρώσεις για κάτι που θα έπρεπε να είναι δεδομένο... Άτιμη Microsoft... Βρε, δεν είπαμε να μην απογοήτευεσαι; Σκεφτόμουν να σου προτείνω να σου φτιάξω εγώ τον συγχρονισμό έτσι όπως τον θες, αλλά αυτό θα σήμαινε ότι θα είχα πρόσβαση στα δεδομένα σου και κάτι τέτοιο δεν είναι καλό...:X Αν θες όμως, μπορούμε να βρεθούμε κάπου και να το κάνουμε από κοινού (φαντάζομαι ότι μένεις στην Αθήνα). Σε αυτή την περίπτωση εννοείται ότι κερνάς καφέ!:p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts