Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Symbian και τις εφαρμογές του

platijet
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Και με wifi μπήκα και με 3G αλλά τίποτα! Μόνο cosmote εχω! το Vodafone που να το βρω; λες να βγάλω τη κάρτα και να την ξαναβάλω; εκτός αυτού εγώ εχω symbian!

Προσωπικά, μόλις έμαθα ότι η Vodafone έχει ανοιχτή την επιλογή για αγορές εφαρμογών με χρέωση της κάρτας, πήρα έναν αριθμό και τον έχω γι' αυτό τον λόγο και μόνο. Για αγορές εφαρμογών για το Symbian ( το N8 έχεις, ε; το καλύτερο κινητό που έχω αγοράσει ποτέ :O ) χρησιμοποιούσα μια κάρτα της Q. Για να κάνεις αγορές με αυτό τον τρόπο, συμπληρώνεις τον αριθμό σου στα στοιχεία του Nokia λογαριασμού σου.

Huawei Nova 5T

Ναι το Ν8 εχω! Θα δω πρώτα τι θα μου απαντήσουν και θα δω τι θα κάνω! Πάντως πρώτη φορά συναντώ δυσκολία σε αγορά από λογαριασμό κινητής και μάλιστα για belle κιόλας! Δηλαδή αν ο άλλος δεν έχει πιστωτική τι πρέπει να κάνει; να τρέξει να βγάλει μόνο και μόνο για συγκεκριμένη αγορά; Πηγα να κατεβάσω κι άλλη εφαρμογή και παλι δεν μπόρεσα να την αγοράσω με λογαριασμό κινητής! Το κουμπί για πληρωμή μέσω λογαριασμού το έχει σε μαύρο φόντο ενώ το άλλο σε λευκό! Edited by evris2013

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Φίλε μου, εφόσον έχεις τον Nokia λογαριασμό σου ενεργοποιημένο (προσοχή, γιατί μερικές φορές μπαίνεις στο κατάστημα αλλά για κάποιο

ανεξήγητο λόγο δεν σε έχει συνδεδεμένο.. ) μέσω data, όχι WiFi τότε μπορείς να αγοράσεις κανονικά οποιαδήποτε εφαρμογή επιθυμείς.

Θα σου χρεωθεί απευθείας στον λογαριασμό σου, αν όμως έχεις κάρτα και δεν αρκεί το υπόλοιπο της, τότε πιθανόν να μη μπορείς να ολοκληρώσεις

την αγορά. Πάντως αν αναφέρεις πρόβλημα μέσω καταστήματος, η ανταπόκριση τους είναι τάχιστη! Επίσης υπάρχει εφαρμογή στο κατάστημα

Nokia Care..

Racing because all other sports require one ball only!

Φίλε μου, εφόσον έχεις τον Nokia λογαριασμό σου ενεργοποιημένο (προσοχή, γιατί μερικές φορές μπαίνεις στο κατάστημα αλλά για κάποιο

ανεξήγητο λόγο δεν σε έχει συνδεδεμένο.. ) μέσω data, όχι WiFi τότε μπορείς να αγοράσεις κανονικά οποιαδήποτε εφαρμογή επιθυμείς.

Θα σου χρεωθεί απευθείας στον λογαριασμό σου, αν όμως έχεις κάρτα και δεν αρκεί το υπόλοιπο της, τότε πιθανόν να μη μπορείς να ολοκληρώσεις

την αγορά. Πάντως αν αναφέρεις πρόβλημα μέσω καταστήματος, η ανταπόκριση τους είναι τάχιστη! Επίσης υπάρχει εφαρμογή στο κατάστημα

Nokia Care..

Εντάξει παιδιά, ευχαριστώ πολύ! Εχω σύνδεση Cosmote οπότε δεν μένω από ευρώ! Απλά έβγαλα τη κάρτα και την ξαναέβαλα παλι. Μπήκα μετά στο wifi αλλά παλι δεν μπόρεσα να κάνω την αγορά. Μόλις όμως πηγα στη 3G σύνδεση, έκανε κατευθείαν την αγορά και την λήψη! Πιθανόν να μη διάβαζε τη κάρτα φαίνεται! Φυσικά απάντηση ακόμα δεν πήρα, οπότε μάλλον αργούν!

Εντάξει παιδιά, ευχαριστώ πολύ! Εχω σύνδεση Cosmote οπότε δεν μένω από ευρώ! Απλά έβγαλα τη κάρτα και την ξαναέβαλα παλι. Μπήκα μετά στο wifi αλλά παλι δεν μπόρεσα να κάνω την αγορά. Μόλις όμως πηγα στη 3G σύνδεση, έκανε κατευθείαν την αγορά και την λήψη! Πιθανόν να μη διάβαζε τη κάρτα φαίνεται! Φυσικά απάντηση ακόμα δεν πήρα, οπότε μάλλον αργούν!

Για να διαβάζει την κάρτα σου πρέπει να έχεις ενεργοποιημένο το 3g. :)

Huawei Nova 5T

Μα ήταν ενεργοποιημένο το 3G. Την πρώτη φορά δεν έκανε την αγορά ούτε με wifi αλλά ούτε και με 3G. Απλά μου έγραφε ότι η αγορά απέτυχε! Μόλις όμως έβγαλα την κάρτα sim και την ξανάβαλα, άνοιξα το wifi, αλλά και παλι μου έγραφε ότι η αγορά απέτυχε! Μόλις το ενεργοποίησα το 3G ξανά τότε έγινε η αγορά κανονικά! Μου έστειλαν και ευχαριστήριο μήνυμα για την αγορά μου κιόλας! Άλλες φορές δεν γινόταν κάτι τέτοιο!

Μα ήταν ενεργοποιημένο το 3G. Την πρώτη φορά δεν έκανε την αγορά ούτε με wifi αλλά ούτε και με 3G. Απλά μου έγραφε ότι η αγορά απέτυχε! Μόλις όμως έβγαλα την κάρτα sim και την ξανάβαλα, άνοιξα το wifi, αλλά και παλι μου έγραφε ότι η αγορά απέτυχε! Μόλις το ενεργοποίησα το 3G ξανά τότε έγινε η αγορά κανονικά! Μου έστειλαν και ευχαριστήριο μήνυμα για την αγορά μου κιόλας! Άλλες φορές δεν γινόταν κάτι τέτοιο!

Και σε 'μένα χρειάστηκε 2 - 3 φορές να βάλω και να βγάλω την κάρτα, για να λειτουργήσει. Από 'δω και πέρα, θα μπορείς να αγοράζεις εφαρμογές, χωρίς "πατέντες". :)

Huawei Nova 5T

• 2 weeks later...
Όλα τα καταστήματα κινητών μπορούν να στα μεταφέρουν τα μηνύματα και άλλα! Ακόμα και στα Nokia Care που έγιναν i-care τώρα!

Με τι κόστος περίπου; Ακόμα και αν δεν αγόρασες από αυτούς την συσκευή;

sos παίδες. Το πιο χρήσιμο πρόγραμμα που έτρεχε στο κινητό μου, κάνει γκέλες!

Για όσους δεν γνωρίζουν το cutebox είναι (client) πρόγραμμα για dropbox.

Έκανα λοιπόν αποσύνδεση από τον λογαριασμό μου, πάω να συνδεθώ ξανά και μου βγάζει μήνυμα ότι η μνήμη είναι πλήρης και να κλείσω εφαρμογές και κλείνει μόνο του το πρόγραμμα. Το θέμα όμως είναι ότι από εφαρμογές δεν τρέχει καμμία στο background (τσεκαρισμένο και με taskman).

Καμμιά ιδέα;

De4vTfGN_o.jpg Sony Ericsson K800i -> Nokia N82 -> Nokia N8 -> Nokia Lumia 1020 -> iPhone SE -> iPhone 13 mini

sos παίδες. Το πιο χρήσιμο πρόγραμμα που έτρεχε στο κινητό μου, κάνει γκέλες!

Για όσους δεν γνωρίζουν το cutebox είναι (client) πρόγραμμα για dropbox.

Έκανα λοιπόν αποσύνδεση από τον λογαριασμό μου, πάω να συνδεθώ ξανά και μου βγάζει μήνυμα ότι η μνήμη είναι πλήρης και να κλείσω εφαρμογές και κλείνει μόνο του το πρόγραμμα. Το θέμα όμως είναι ότι από εφαρμογές δεν τρέχει καμμία στο background (τσεκαρισμένο και με taskman).

Καμμιά ιδέα;

Μήπως το έχεις φορτωμένο με πολλά μηνύματα (sms, mms, ειδικότερα ηχητικά μηνύματα στον τηλεφωνητή); και σε μένα το παρουσίαζε αυτό σε ορισμένα προγράμματα το Ν8 τη μία στιγμή λειτουργούσε ένα πρόγραμμα κι αν έμπαινα μετά από λίγο έβγαζε μνήμη πλήρης και όταν έσβηνα μερικά μηνύματα λειτουργούσε απροβλημάτιστα μετά.:worry:

Ό,τι λειτουργεί σωστά, δεν το πειράζουμε. ;)

Το πρώτο που έκανα ήταν απεγκατάσταση και διαγραφή φακέλων αλλά τζίφος. Ποιος ξέρει τι κόλλημα έφαγε.

Τεσπά, μη σας πρίζω παιδιά. Ευχαριστώ πολύ πάντως για τις απαντήσεις

De4vTfGN_o.jpg Sony Ericsson K800i -> Nokia N82 -> Nokia N8 -> Nokia Lumia 1020 -> iPhone SE -> iPhone 13 mini

Εννοούσα τους φακέλους συστήματος, στο private. Αν τα έσβησες και αυτά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

Αν ξέρεις να μου πεις σε ποιον φάκελο μέσα στο private βρίσκονται αυτά τα αρχεία θα σου ήμουν ευγνώμων. Αυτό νομίζω πραγματικά θα βοηθούσε πολύ. Έψαξα με το xplore αλλά δεν τον βρήκα

Βασίλη επειδή με ενδιαφέρει πολύ το dropbox έχω δοκιμάσει και το filesplus αλλά το cutebox μου φαίνεται σαφώς πιο εύχρηστο. Το filesplus ούτε ταχύτητα download δεν δείχνει.

Thanks πάντως ;)

To filesplus 1 στις 2 φορές που θα πάω να τρέξω ένα αρχείο από το dropbox θα μου βγάλει error 404, file not found ενώ την ίδια στιγμή με αφήνει να το κάνω copy paste στην εσωτερική μνήμη και να το τρέξω από εκεί. Το cutebox είναι πολύ πιο βολικό.

giorgosnp, δοκίμασε να ανοίξεις το sis του cutebox με το SISContents και να δεις ποιους φακέλους χρησιμοποιεί. Δεν τους έχω πρόχειρους και δεν είμαι σε windows τώρα.

και μενα μου κανει το ιδιο ακριβως πραγμα το cutebox....

δοκιμασε με το Dropian :) σε καποια το θεωρω ακομα καλυτερο!

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Το πρώτο που έκανα ήταν απεγκατάσταση και διαγραφή φακέλων αλλά τζίφος. Ποιος ξέρει τι κόλλημα έφαγε.

Τεσπά, μη σας πρίζω παιδιά. Ευχαριστώ πολύ πάντως για τις απαντήσεις

Πόση ελεύθερη C: έχεις;

Όλα δικά σου μάτια μου κι ο πόνος σου δικός μου

είδαν πολλά τα μάτια μου στις γειτονιές του κόσμου...

[sIGPIC][/sIGPIC]

δοκίμασε να ανοίξεις το sis του cutebox με το SISContents και να δεις ποιους φακέλους χρησιμοποιεί

Στο Xplore έκανα αναζήτηση για cutebox. Βρήκε 2 αρχεία στους εξής φακέλους (τα οποία και έσβησα αλλά το πρόβλημα παραμένει) :

C:\Data\.config\Genera

C:\Logs

Στα Ε: και F: δεν βρήκε τίποτα.

Δεν βρίσκω κάτι στους φακέλους που βγάζει το SISContents

δοκιμασε με το Dropian :) σε καποια το θεωρω ακομα καλυτερο!

Στο official belle refresh δεν τρέχει δυστυχώς το Dropian. Ανοίγει μια μαύρη οθόνη και μένει εκεί. Δεν φορτώνει

Πόση ελεύθερη C: έχεις;

110 mb στο C:

Στο Xplore έκανα αναζήτηση για cutebox. Βρήκε 2 αρχεία στους εξής φακέλους (τα οποία και έσβησα αλλά το πρόβλημα παραμένει) :

C:\Data\.config\Genera

C:\Logs

Στα Ε: και F: δεν βρήκε τίποτα.

Δεν βρίσκω κάτι στους φακέλους που βγάζει το SISContents

Στο official belle refresh δεν τρέχει δυστυχώς το Dropian. Ανοίγει μια μαύρη οθόνη και μένει εκεί. Δεν φορτώνει

110 mb στο C:

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο, πέρα απ' το να δοκιμάσεις να εγκαταστήσεις παλιότερη έκδοση του cutebox, να δεις πως θα συμπεριφερθεί.

Όλα δικά σου μάτια μου κι ο πόνος σου δικός μου

είδαν πολλά τα μάτια μου στις γειτονιές του κόσμου...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Επικοινώνησα με τον προγραμματιστή (του cutebox) και αφού του εξήγησα το πρόβλημα μου ζήτησε το ΙΜΕΙ για να φτιάξει και να μου στείλει μια έκδοση του προγράμματος η οποία θα δημιουργήσει ένα αρχείο log κάθε βήματος ξεχωριστά έως και το crashάρισμα της εφαρμογής, ώστε να εντοπίσει το πρόβλημα και να το διορθώσει.

Ελπίζω να μην έκανα βλακεία που του έδωσα το ΙΜΕΙ (γιατί έχω ακούσει κάτι κουλά περί ΙΜΕΙ...)

Απόσπασμα από το μέιλ του:

"please send me you're phone's IMEI so I can sign a debug version of cuteBox with a developer certificate and send it to you. This version will generate a log file on your phone that you could send it to me to see where in the code the application is crashing. This log file is a text file that you can also read so you can make sure no password or account information is logged there. This would help me get closer to pinpointing the problem"

• 3 weeks later...
με το quickoffice 7.1.18 έχω ένα πρόβλημα. Οποτεδήποτε στο excel πάω να εισάγω μια function, το αρχείο κλείνει και βρίσκομαι στην κεντρική οθόνη του quickoffice. Καμιά ιδέα?

Δεν έχω ασχοληθεί με excel αλλά αν θες για δοκίμασε και το Picsel Smart Office 1.8.0

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Symbian και τις εφαρμογές του
  • The topic was pinned