Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Symbian και τις εφαρμογές του

platijet
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά το spb mobile shell πως μπορεί να σταματήσει να τρέχει;

Από την αρχική οθόνη δεν μπορώ να το κλείσω και από το ίδιο

το πρόγραμμα δεν βλέπω επιλογή.

Άλλη μια ερώτηση που έχω είναι η εξής: Αγοράζω μερικά προγράμματα από

το OVI store. Κάνω hard format το κινητό. Μετά πως τα επαναγκαθιστώ; Ρωτάω

γιατί πρώτη φορά θα κάνω αγορά μέσα από το κινητό. Ευχαριστώ.

πατα παρατεταμενα το κουμπι του μενου κα καντο να μην τρεχει. αν δεν το θες πηγαινε για απεγκατασταση στη διαχειριση εφαρμογων. για το 2ο δεν ξερω

Nαι γιατι;

Απλά αναρωτιέμαι. Υπάρχει πρόβλημα με το autostart του προγράμματος, ή δημιουργεί πρόβλημα στη συσκευή?

Απλά αναρωτιέμαι. Υπάρχει πρόβλημα με το autostart του προγράμματος, ή δημιουργεί πρόβλημα στη συσκευή?

Προτιμώ τον ενσωματωμένο task manager, μονο για να δω processes και διάφορα αλλα τον χρησιμοποιώ (UID's, RAM).

Από οποιαδήποτε homescreen του SPB Mobile Shell:

Εκκίνηση->Ρυθμίσεις->Δεξί softkey->Έξοδος Shell

Σημ.: Αν κλείσεις το τηλέφωνό σου έχοντας κλείσει το SPB Mobile Shell, το Shell δεν θα ξανανανοίξει από μόνο του όταν ανοίξεις το τηλέφωνο. Θα πρέπει να το ξαναανοίξεις χειροκίνητα.

Αν κλείσεις το τηλέφωνό σου με το Shell ανοιχτό, μόλις ξαναανοίξεις το τηλέφωνο θα ξαναανοίξει και το Shell.

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Kαλησπερα σε ολους! Μια ερωτηση. Χτες απεγκατετησα το nokia internet radio γιατι κατι κολλαγε οταν το ανοιγα. Μολις δοκιμασα να το εγκαταστησω ξανα μου εβγαλε το σφαλμα: αδυνατη η εγκατασταση προστατευμενης εφαρμογης απο μη εγκρυρο προμυθευτη η κατι παρομοιο τελος παντων. Να σημειωσω οτι ηταν η ιδια ακριβως εφαρμογη που εγκατεστησα την πρωτη φορα κανονικα στο κινητο. Οταν μαλιστα δοκιμασα να βαλω μια αλλη εκδοση μου εβγαλε ακριβως το ιδιο σφαλμα. Εκανα επανεκινηση ,ξαναδοκιμασα αλλα παλι τα ιδια. Δε με απασχολει και πολυ γιατι ουσιαστικα δε χρησιμοποιω το Internet radio και ενδεχοενος να το αφαιρουσα τελειως, αλλα εχει κανεις καμια ιδεα γιατι συνεβη αυτο το κουλο; Edited by Rayden1

Nokia 3210-3410-6510-5210-5410-6230i-Sony Ericsson k750-k810-Nokia N73-N79-N86-N8-Lumia 920-LG G2-Sony Xperia Z3-Huawei Mate 8-LG V30-G8X-Samsung S21-S23

Από οποιαδήποτε homescreen του SPB Mobile Shell:

Εκκίνηση->Ρυθμίσεις->Δεξί softkey->Έξοδος Shell

Νάσαι καλά ευχαριστώ. Δεν είναι και στο πιο εύκολο μέρος. Όποιος το δουλεύει είναι

ευχαριστημένος ή τρώει πολύ μνήμη με όλα αυτά τα γραφικά;

Επίσης βλέπω ότι το τηλέφωνο μου (Ν8) έχει προεπιλεγμένη μνήμη εγκατάστασης

την μνήμη μαζικής αποθήκευσης και όχι αυτή του τηλεφώνου. Υπάρχει κάποιος

λόγος γι' αυτό;

Και κάτι τελευταίο. Είναι σίγουρο ότι το shazam δεν δουλεύει; Γιατί το άλλο πρόγραμμα

που προτείνουν κάποια παιδιά εδώ μέσα κοστίζει και δεν θέλω να το αγοράσω τσάμπα

καθώς δεν έχει δοικιμαστική έκδοση.

Edited by geram

Νάσαι καλά ευχαριστώ. Δεν είναι και στο πιο εύκολο μέρος. Όποιος το δουλεύει είναι

ευχαριστημένος ή τρώει πολύ μνήμη με όλα αυτά τα γραφικά;

Επίσης βλέπω ότι το τηλέφωνο μου (Ν8) έχει προεπιλεγμένη μνήμη εγκατάστασης

την μνήμη μαζικής αποθήκευσης και όχι αυτή του τηλεφώνου. Υπάρχει κάποιος

λόγος γι' αυτό;

Και κάτι τελευταίο. Είναι σίγουρο ότι το shazam δεν δουλεύει; Γιατί το άλλο πρόγραμμα

που προτείνουν κάποια παιδιά εδώ μέσα κοστίζει και δεν θέλω να το αγοράσω τσάμπα

καθώς δεν έχει δοικιμαστική έκδοση.

Όσο να'ναι έχει ένα θέμα με την κατανάλωση μνήμης το SPB Mobile Shell. Εμένα μου κατεβαίνει αρκετά η μνήμη όταν το χρησιμοποιώ, συνήθως κάτω από 80ΜΒ.

Όσο για το Shazam, δεν το έχω δουλέψει, για κάτι αντίστοιχο όμως δες το Sound Hound. Το δουλεύω και είναι καταπληκτικό.

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

καλησπερα παρακαλω οποιος γνωριζει ας με βοηθησει,εχω το nokia n8 κατεβασα το handywi apn θα ηθελα να το διαγραψω απο το κινητο μπορει καποιος να με βοηθησει πως να το κανω παω εφαρμογες-γραφειο-διαχειριση αρχειων-μνημη μαζικης αποθηκευσεις αλλα δεν το βρισκω εκει και ουτε αλλου,παω ρυθμισεις-συνδεσιμοτητα-wlan,παταω πανω αλλα δεν βγαζει διαγραφη,παρακαλω ας βοηθησει καποιος ευχαριστω

Ρυθμίσεις-Διαχείριση εφαρμογών-εγκατεστημένες εφαρμογές, παρατεταμένο πάτημα στην εφαρμογή που θές να διαγράψεις-διαγραφή.

Δεν ξέρω αν είναι σχετικό αλλά με ένα πρόχειρο γκούγκλινγ βρήκα αυτό...

http://discussions.nokia.com.au/t5/Eseries-and-Communicators/HandyWi-APN-bug/m-p/643348

αδερφε σε ευχαριστω το εχω κανει αλλα εκει μεσα δεν βρισκω το handywi apn......... εχουμε κατι αλλο?

Θα πας στο φάκελο του μενού όπου υπάρχει το εικονίδιο της εν λόγω εφαρμογής και μετά θα πατήσεις Επιλογές -> Οργάνωση -> παρατεταμένο πάτημα στο εικονίδιο της εφαρμογής -> Διαγραφή

Κάποια βοήθεια;

Κάποια βοήθεια;

οταν πας στο περιεχομενο μου στο ovi store θα δεις τι εχεις εγκαταστησει. λογικα θα τα χανεις. γιαυτο λενε οτι κανε ενα καλο backup. γιατι δεν το στελνεις σαν απορια στο ovi?

οταν πας στο περιεχομενο μου στο ovi store θα δεις τι εχεις εγκαταστησει. λογικα θα τα χανεις. γιαυτο λενε οτι κανε ενα καλο backup. γιατι δεν το στελνεις σαν απορια στο ovi?

Έπρεπε να διαβάσω πρώτα την βοήθεια πριν ρωτήσω..

Αντιγράφω από το ovi support:

"..You can re-download any content by signing into Ovi Store and accessing My Stuff as long as the content is still available.

..Note that purchased content can be re-downloaded only up to 5 times."

Τι γίνεται με εμάς που με κάθε νέα αναβάθμιση θέλουμε να κάνουμε hard reset;

Μένει να το ανακαλύψω.

Και επειδή με τις διάφορες εκδόσεις symbian έχω μπερδευτεί:

Οι εφαρμογές που είχα στο Ε72 λειτουργούν απροβλημάτιστα στο Ν8;

Ευχαριστώ.

Edited by geram

Έπρεπε να διαβάσω πρώτα την βοήθεια πριν ρωτήσω..

Αντιγράφω από το ovi support:

"..You can re-download any content by signing into Ovi Store and accessing My Stuff as long as the content is still available.

..Note that purchased content can be re-downloaded only up to 5 times."

Τι γίνεται με εμάς που με κάθε νέα αναβάθμιση θέλουμε να κάνουμε hard reset;

Μένει να το ανακαλύψω.

δεν ξερω αν τα εγκαθιστας σε καρτα μνημης οπως εγω (μπορεις απο τις επιλογες που σου δινει το Ovi Store και οταν κανεις το hard reset την βγαζεις. ισως ετσι να λυνεται το προβλημα. αλλα γιατι hard reset μετα απο καθε αναβαθμιση. δεν νομιζω οτι ειναι απαραιτητο

Και επειδή με τις διάφορες εκδόσεις symbian έχω μπερδευτεί: Οι εφαρμογές που είχα στο Ε72 λειτουργούν απροβλημάτιστα στο Ν8;

Ναι, τα περισσότερα λειτουργούν ενώ σε κάποιες άλλες θα περάσεις νεότερες εκδόσεις των εφαρμογών (για 5th edition και symbian^3).

Aλλα γιατι hard reset μετα απο καθε αναβαθμιση. δεν νομιζω οτι ειναι απαραιτητο

Δεν είναι απαραίτητο, αλλά είναι καλό να γίνεται. Αν τις αναβαθμίσεις δεν τις χωρίζει μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν χρειάζεται να κάνεις hard reset. Με τον συνδυασμό όμως hard reset & update, η συσκευή πάντα λειτουργεί ταχύτερα και απροβλημάτιστα.

Δεν είναι απαραίτητο, αλλά είναι καλό να γίνεται. Αν τις αναβαθμίσεις δεν τις χωρίζει μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν χρειάζεται να κάνεις hard reset. Με τον συνδυασμό όμως hard reset & update, η συσκευή πάντα λειτουργεί ταχύτερα και απροβλημάτιστα.

με το δεδομενο οτι ολοι εχουμε βαλει πολυ πραμα στα νεα μας κινητα θα ηταν μεγαλος κοπος να τα ξαναστησεις απο την αρχη μετα απο ενα update. το ερωτημα μου ειναι. αν τα εγκαθιστω σε καρτα μνημης καιτην βγαλω πριν κανω το update και το hard reset και ξανα την βαλω πισω οι εφαρμογες θα παιξουν κανονικα?

Θα πας στο φάκελο του μενού όπου υπάρχει το εικονίδιο της εν λόγω εφαρμογής και μετά θα πατήσεις Επιλογές -> Οργάνωση -> παρατεταμένο πάτημα στο εικονίδιο της εφαρμογής -> Διαγραφή

αδερφε αυτη ειναι η πλακα δεν υπαρχει εικονιδιο και οταν το βρισκω στα wifi το πατω παρατεταμενα αλλα δεν βγαζει διαγραφη.........:(

αδερφε αυτη ειναι η πλακα δεν υπαρχει εικονιδιο και οταν το βρισκω στα wifi το πατω παρατεταμενα αλλα δεν βγαζει διαγραφη.........:(

αν θελεις να διαγραψεις σημειο προσβασης ειναι αλλο πραγμα. πας συνδεσιμοτητα ρυθμισεις συνδεσιμοτητας σημεια προσβασης και εκει με παρατεταμενο πατημα το σβηνεις. αν θελεις να σβησεις εφαρμογη καλυτερα πηγαινε διαχειριση εφαρμογων εγκατεστημενες εφ και εκει βρες την και με πατημα θα σου βγαλει απεγκατασταση

Δεν ξέρω αν είναι σχετικό αλλά με ένα πρόχειρο γκούγκλινγ βρήκα αυτό...

http://discussions.nokia.com.au/t5/Eseries-and-Communicators/HandyWi-APN-bug/m-p/643348

σχετικο ειναι φιλε μου και ευχαριστω το θεμα ειναι να βρω ακρη

με το δεδομενο οτι ολοι εχουμε βαλει πολυ πραμα στα νεα μας κινητα θα ηταν μεγαλος κοπος να τα ξαναστησεις απο την αρχη μετα απο ενα update. το ερωτημα μου ειναι. αν τα εγκαθιστω σε καρτα μνημης καιτην βγαλω πριν κανω το update και το hard reset και ξανα την βαλω πισω οι εφαρμογες θα παιξουν κανονικα?

Δεν είναι βέβαιο. Κάποιες εφαρμογές, παρ' ότι εγκαθίστανται στην κάρτα μνήμης, εν τούτοις εγκαθιστούν και κάποια βοηθητικά αρχεία (συνήθως μικρά) στην μνήμη του τηλεφώνου. Θυμάμαι ότι αντιμετώπισα τέτοιο πρόβλημα με το N95.

Δεν είναι βέβαιο. Κάποιες εφαρμογές, παρ' ότι εγκαθίστανται στην κάρτα μνήμης, εν τούτοις εγκαθιστούν και κάποια βοηθητικά αρχεία (συνήθως μικρά) στην μνήμη του τηλεφώνου. Θυμάμαι ότι αντιμετώπισα τέτοιο πρόβλημα με το N95.

αυτη ειναι και η δικια μου εντυπωση απλα ηθελα μια πιο εμπειρη γνωμη:)

Αυτό συμβαίνει σε όλα τα Symbian. Όταν κάνουμε εγκατάσταση μια εφαρμογή στην κάρτα μνήμης μερικά αρχεία γίνονται εγκατάσταση και στην μνήμης της συσκευής. Μετά από format δεν είναι σίγουρο ότι θα λειτουργήσουν όλες οι εφαρμογές, πιθανότατα μερικές ή ίσως και όλες να χρειαστούν ξανά πέρασμα από την αρχή. Εγώ πάντως όταν είχαν symbian και έκανα format μετά περνούσα όσες εφαρμογές είχα από την αρχή για να είμαι σίγουρος ότι όλα θα παίζουν σωστά.

iPhone 7 Plus 128GB Black iOS 10.3.1

MacBook Pro 13" macOS Sierra 10.12.4

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Symbian και τις εφαρμογές του
  • The topic was pinned