Jump to content

Vfm συσκευή

kormoranos1989
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

1) Το χρηματικο ποσο που διαθετουμε. Έως 300 ευρώ, ωστόσο όσο χαμηλότερα τόσο το καλύτερο.

2) Το μεγεθος οθονης που προτιμουμε. Τουλάχιστον 5,5 ωστόσο θέλω κινητό με μικρά περιθώρια. Οπότε μάλλον πάμε προς 5,99+ το οποίο μου φαίνεται και ελκυστικότερο.

3) Το θελουμε απο Ελλαδα ή και απο Κινα/Ευρωπη; Με 2ετη εγγυηση αντιπροσωπειας ή μας αρκει και η εγγυηση του καταστηματος; Από Κίνα μάλλον, εκτός αν η διαφορά είναι μικρή.

4) Χρειαζομαστε 800αρα μπαντα ωστε να χουμε σε περισσοτερα μερη 4g; (επαρχια χωρις 800αρα εχεις σοβαρο θεμα) οπωσδήποτε

5) Το θελουμε dual? Χρειαζομαστε ραδιοφωνο, ir ή nfc? οπωσδήποτε dual, ir δεν ξέρω τι είναι, nfc ραδιόφωνο αδιάφορα.

6) Χρειαζομαστε ελληνικο μενου; Αν ναι, πειραζει αν χρειαστει φλασαρισμα; Στα αγγλικά θα το χρησιμοποιώ.

7) Μας ενδιαφερει ο καλος ηχος ή/και η καλη οθονη; Αν ναι θελουμε amoled (και) stereo ή μας αρκει lcd (και) mono. Όλες οι οθόνες το ίδιο μου φαίνονται.

8) Βαλτε σε σειρα προτεραιοτητας τα εξης: ταχυτητα, βαρυ gaming, καμερα, αυτονομια. Ταχύτητα, αυτονομία, gaming, camera.

9) Ποια ειναι η τωρινη σας συσκευη. Redmi note 3

10) Minimum 32GB χωρητικότητα, κατά προτίμηση 64+.

Να σας πω και μερικά με δικά μου λόγια.

Βασικότατο για την συσκευή είναι να μην έχουμε lags σε καθημερινή χρήση, δεν το χρησιμποιώ για κάτι απαιτητικό. Έπειτα με ενδιαφέρει η αυτονομία καθώς πολύ συχνά ξεχνάω ότι έχω κινητό και το αφήνω αφόρτιστο. Κοινώς θέλω κάτι να έχει αυτονομία όπως είχε το redmi note 3 μου πριν 2 χρόνια.

Η κάμερα δεν με απασχολεί καθόλου, του redmi note 3 με υπερκαλύπτει φανταστείτε.

Το κινητό δεν νομίζω να το κρατήσω πάνω από 1,5-2 χρόνια, συνεπώς σε αυτόν τον ορίζοντα κοιτάω.

Μπορώ να διαθέσω και 300 και 600 ευρώ, ωστόσο νομίζω πως δεν θα πιάσουν τόπο γι αυτό κοιτάω να καλύψω τις λιγοστές ανάγκες μου όσο φθηνότερα γίνεται.

Απ' αυτά που έχω δει μέχρι τώρα του Oukitel k6 μου φαίνεται εξαιρετικό (6300 mah, 4/64, πολύ όμορφο) για τα 180 ευρώ περίπου που κοστίζει από το banngood με priority ωστόσο δεν θα rootάρω τη συσκευή καθώς χρησιμοποιώ e-banking. Την παλεύουν καθόλου τα oukitel; Για τον επεξεργαστή κάποια γνώμη;

Ευχαριστω.

Ως κάτοχος ενός oukitel k6000 pro, εδώ και 10 μήνες, μπορώ να σου πω τα καλύτερα για την oukitel. Την εμπιστεύομαι και το κ6 στα 180 ευρώ είναι πειρασμός.

Αξιόλογα είναι τα Oukitel... Τουλάχιστον έτσι ακούγεται και το μοντέλο που ανέφερε ο φίλος από περπάτησε στην αγορά... Βέβαια δεν είναι Huawei, Xiaomi κλπ σε πωλήσεις για να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα περί ποιότητας, αξιοπιστίας αλλά ΟΚ...

Ενδιαφέρον και πλήρες το Κ6... Ο επεξεργαστής είναι MTK με ότι συνεπάγεται αυτό σε σχέση με Snapdragon... Για καθημερινή χρήση στα πράγματα που θες εσύ, ενδεχομένως να μη σημαίνει και τίποτα παρά μόνο λιγότερες custom roms και ίσως χαμηλότερη αυτονομία σε σχέση με Snapdragon, αλλά με μπαταρία τέτοιου φορτίου νομίζω είσαι καλυμμένος...

Edited by SpyrosR

Με εχει μπερδέψει λιγο, εχει τον 6763 ή τον p23; ψάχνοντας γι αυτους τους 2 φαινεται ο ενας να ειναι 4 πυρηνος ενω ο άλλος 8πυρηνος και με καλυτερα ρολόγια. Σε καποια site λενε οτι ειναι ο ιδιος. Στο bangood αναφέρει πως εχει 6763 αλλα 8πυρηνο. Μπορει να με κατατοπισει καποιος;

Με εχει μπερδέψει λιγο, εχει τον 6763 ή τον p23; ψάχνοντας γι αυτους τους 2 φαινεται ο ενας να ειναι 4 πυρηνος ενω ο άλλος 8πυρηνος και με καλυτερα ρολόγια. Σε καποια site λενε οτι ειναι ο ιδιος. Στο bangood αναφέρει πως εχει 6763 αλλα 8πυρηνο. Μπορει να με κατατοπισει καποιος;

Στο kimovil βρήκα αυτά:

Μοντέλο:MediaTek Helio P23 (MT6763)

CPU 4x 2.0 GHz ARM Corte

Τύπος Octa-Core

Σύμφωνα με το wikichip εδώ, P23 και 6763 είναι το ίδιο chip. Οctacore...

Ριξε μια ματια και στην εγχωρια αγορα.Huawei mate 10 lite και το νεοεισερχομενο Huawei honor 7x.Tα 2 αυτα κινητα ειναι σχεδον πανομοιοτυπα στα χαρακτηριστηκα , καλυπτουν ολα τα κριτηρια σου και στα σκρουτζομαγαζα πλεον η τιμη τους πλησιαζει τα 300 και κατι ευρω.Συν οτι θα εχεις ελληνικη εγγυηση για οτιδηποτε χρειαστεις.Ελπιζω να βοηθησα καλη χρονια να χουμε :)

Ριξε μια ματια και στην εγχωρια αγορα.Huawei mate 10 lite και το νεοεισερχομενο Huawei honor 7x.Tα 2 αυτα κινητα ειναι σχεδον πανομοιοτυπα στα χαρακτηριστηκα , καλυπτουν ολα τα κριτηρια σου και στα σκρουτζομαγαζα πλεον η τιμη τους πλησιαζει τα 300 και κατι ευρω.Συν οτι θα εχεις ελληνικη εγγυηση για οτιδηποτε χρειαστεις.Ελπιζω να βοηθησα καλη χρονια να χουμε :)

Aπό ένα πρόχειρο skroutzing και τα 2 τα βρίσκω από skroutzομάγαζα, οπότε δεν ισχύει ακριβώς αυτό που λες περί Ελληνικής εγγύησης... Το Μate 10 υπάρχει στον Κωτσόβολο αλλά πάει στα 369, οπότε και ξεφεύγει... Το δε Honor 7X έχει αναφερθεί ότι υπάρχει και στο Banggood σε καλύτερη τιμή, την ώρα που στην Ελλάδα υπάρχει μόνο σε skroutzομάγαζα...

Συμφωνώ πάντως ότι είναι αξιόλογες συσκευές αμφότερες...

Αν είναι να μιλήσουμε για κάτι από Ελλάδα που καλύπτει όσα ζητάει ο φίλος, νομίζω καλή περίπτωση είναι και το Mi A1 στα 300 ακριβώς από αλυσίδες με εγγύηση κλπ...

Καλή χρονιά να έχουμε, με υγεία πάνω απ' όλα! :)

Aπό ένα πρόχειρο skroutzing και τα 2 τα βρίσκω από skroutzομάγαζα, οπότε δεν ισχύει ακριβώς αυτό που λες περί Ελληνικής εγγύησης... Το Μate 10 υπάρχει στον Κωτσόβολο αλλά πάει στα 369, οπότε και ξεφεύγει... Το δε Honor 7X έχει αναφερθεί ότι υπάρχει και στο Banggood σε καλύτερη τιμή, την ώρα που στην Ελλάδα υπάρχει μόνο σε skroutzομάγαζα...

Συμφωνώ πάντως ότι είναι αξιόλογες συσκευές αμφότερες...

Αν είναι να μιλήσουμε για κάτι από Ελλάδα που καλύπτει όσα ζητάει ο φίλος, νομίζω καλή περίπτωση είναι και το Mi A1 στα 300 ακριβώς από αλυσίδες με εγγύηση κλπ...

Καλή χρονιά να έχουμε, με υγεία πάνω απ' όλα! :)

Τι εννοεις οτι δεν ισχυει η ελληνικη εγγυηση ? Πηρες τηλεφωνο στα καταστηματα και σου ειπαν οτι ειναι μοντελα παραεισαγωγης που προοριζονταν για εκτος Ευρωπης αγορες π.χ Κινα ? Αν οχι τοτε τα κινητα αυτα χαιρουν την εγγυηση της ελληνικης αντιπροσωπειας της Huawei και ας μην πωλουνται απο μεγαλα καταστηματα αλυσιδων.Επισης ο κορμορανος δεν διευκρινισε οτι επιθυμει η αγορα να γινει αποκλειστικα απο μεγαλο καταστημα , επομενως και τα σκρουτζομαγαζα τα οποια πουλανε και αυτα ευρωπαικα μοντελα θα τον καλυψουν σιγουρα.Αν δεις στο banggood το honor 7x εχει κωδικο BND-L10 το οποιο υποδικνυει οτι προοριζεται για την κινεζικη αγορα ενω το ευρωπαικο εχει ΒΝD-L21.Aν το σκρουτζομαγαζο πουλαει πχ το 1ο μοντελο τοτε ναι δεν χαιρει ελληνικης εγγυησης αλλα απλως εγγυηση καταστηματος.Τωρα τι ακριβως διαφορες εχουν οι 2 εκδοσεις ?Μαλλον στις μπαντες λειτουργιας του κινητου στα οποια δεν ειμαι ειδημων.

Edited by Lensman

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά.

Δεν με ενδιαφέρει να δώσω τα διπλά λεφτά για παρόμοια χαρακτηριστικά από Ελλάδα καθώς η εγγύηση δεν με ενδιαφέρει. Το Mate lite μου άρεσε σαν κινητό αλλά τα 350 που θέλει από Ελλάδα είναι πολλά για τα χαρακτηριστικά του.

Το honor 7x ήταν η αρχική μου προτίμηση, αλλά δεν έχει 800αρα μπάντα δυστυχώς. Υστερεί και σε άλλα βέβαια (εκτός από CPU) αλλά είναι honor όπως και να 'χει και στα λεφτά που ζητούνται τώρα (από Κίνα), είναι παρπάνω τίμιο.

Θα ήθελα να δω και το stock android του Α1 αλλά πολύ βαρετό το design ρε παιδί μου...

Τι εννοεις οτι δεν ισχυει η ελληνικη εγγυηση ? Πηρες τηλεφωνο στα καταστηματα και σου ειπαν οτι ειναι μοντελα παραεισαγωγης που προοριζονταν για εκτος Ευρωπης αγορες π.χ Κινα ? Αν οχι τοτε τα κινητα αυτα χαιρουν την εγγυηση της ελληνικης αντιπροσωπειας της Huawei και ας μην πωλουνται απο μεγαλα καταστηματα αλυσιδων.Επισης ο κορμορανος δεν διευκρινισε οτι επιθυμει η αγορα να γινει αποκλειστικα απο μεγαλο καταστημα , επομενως και τα σκρουτζομαγαζα τα οποια πουλανε και αυτα ευρωπαικα μοντελα θα τον καλυψουν σιγουρα.Αν δεις στο banggood το honor 7x εχει κωδικο BND-L10 το οποιο υποδικνυει οτι προοριζεται για την κινεζικη αγορα ενω το ευρωπαικο εχει ΒΝD-L21.Aν το σκρουτζομαγαζο πουλαει πχ το 1ο μοντελο τοτε ναι δεν χαιρει ελληνικης εγγυησης αλλα απλως εγγυηση καταστηματος.Τωρα τι ακριβως διαφορες εχουν οι 2 εκδοσεις ?Μαλλον στις μπαντες λειτουργιας του κινητου στα οποια δεν ειμαι ειδημων.

Βασικά αν δεις το μόνο που γράφει EU από honor 7x έχει 349 ευρώ. Και πάλι το EU δεν σημαίνει πάντα (κατά τα σκρουτζομάγαζα) ευρωπαική αντιπροσωπεία. Για παράδειγμα έχω δει άπειρα EU στη xiaomi που δεν εννοούνε αντιπροσωπεία.

Οπότε καλό ειναι να ρωτήσει τι παίζει. Αν και τα 349 ευρώ τα θεωρώ πολλά όταν μπορείς να πάρεις το mate 10 lite απο κωτσοβόλο με 20 ευρώ διαφορά.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά.

Δεν με ενδιαφέρει να δώσω τα διπλά λεφτά για παρόμοια χαρακτηριστικά από Ελλάδα καθώς η εγγύηση δεν με ενδιαφέρει. Το Mate lite μου άρεσε σαν κινητό αλλά τα 350 που θέλει από Ελλάδα είναι πολλά για τα χαρακτηριστικά του.

Το honor 7x ήταν η αρχική μου προτίμηση, αλλά δεν έχει 800αρα μπάντα δυστυχώς. Υστερεί και σε άλλα βέβαια (εκτός από CPU) αλλά είναι honor όπως και να 'χει και στα λεφτά που ζητούνται τώρα (από Κίνα), είναι παρπάνω τίμιο.

Θα ήθελα να δω και το stock android του Α1 αλλά πολύ βαρετό το design ρε παιδί μου...

Εφόσον κοιτάς και από Κίνα, δες και το mi note 2. Χωρίς 800αρα έχει λιγότερο από 300 ευρώ. Με 800αρα βέβαια ανεβαίνει και αυτό.

Antretng σιγουρα με την ελλιπη πληροφορηση απο τα site αρκετων σκρουτζομαγαζων ειναι επιτακτικη παντα η επικοινωνια με το καστατημα πριν απο οποιαδηποτε αγορα-παραγγελια.Μπορει και τα φθηνοτερα καταστηματα με το Honor 7x να ειναι ευρωπαικα απλως να μην το αναγραφουν.Παντως για huawei και λογω εταιρειας και λογω οτι ηδη βρισκεται στην Ευρωπη καιρο δεν πιστευω τα EU μοντελα τους να μην τα καλυπτει οποιασδηποτε χωρας αντιπροσωπεια , ενω για την νεοεισερχομενη στην ευρωπη xiaomi πιστευω θα υπαρχουν για καποιο διαστημα "παραφωνιες" του τυπου ευρωπαικα μοντελα και αποκλειστικες εισαγωγες απο αντιπροσωπους ανα χωρα.

Οπότε ας το ελέγξει και βλέπει.:)

Προσωπικά πάντως αν ήταν να πάρω το honor 7x θα το παιρνα απο έξω αφού η διαφορά στη τιμή είναι τεράστια (κάπου 190 ευρώ από banggood) και ας μην έχει 800αρα. Από την άλλη τα γράφω και λίγο εκ του ασφαλούς αφού έχω αρκετά καλή κάλυψη στις περιοχές που κινούμε από τις υπόλοιπες μπάντες.