Jump to content

Dual sim καλη καμερα μεχρι 400

gilas
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

1) Το χρηματικο ποσο που διαθετουμε.

Με το ζορι 400

2) Το μεγεθος οθονης που προτιμουμε.

Δεν εχω θεμα

3) Το θελουμε απο Ελλαδα ή και απο Κινα/Ευρωπη; Με 2ετη εγγυηση αντιπροσωπειας ή μας αρκει και η εγγυηση του καταστηματος;

Ελλαδα

4) Χρειαζομαστε 800αρα μπαντα ωστε να χουμε σε περισσοτερα μερη 4g; (επαρχια χωρις 800αρα εχεις σοβαρο θεμα)

Δεν εχω θεμα

5) Το θελουμε dual? Χρειαζομαστε ραδιοφωνο, ir ή nfc?

Dual oπωσδηποτε

6) Χρειαζομαστε ελληνικο μενου; Αν ναι, πειραζει αν χρειαστει φλασαρισμα;

Δεν εχω θεμα

7) Μας ενδιαφερει ο καλος ηχος ή/και η καλη οθονη; Αν ναι θελουμε amoled (και) stereo ή μας αρκει lcd (και) mono.

Οχι

8) Βαλτε σε σειρα προτεραιοτητας τα εξης: ταχυτητα, βαρυ gaming, καμερα, αυτονομια.

Καμερα,αυτονομια,ταχυτητα, gaming

9) Ποια ειναι η τωρινη σας συσκευη.

xiaomi redmi 4 prime

Αυτη τη στιγμη το xiaomi με καλυπτει απολυτα στους τομεις ταχυτητα, αυτονομια. Δεν θα το αλλαζα αλλα θελω κατι με καλη καμερα

Δυστυχως η καμερα του xiaomi ειναι τραγικη ειδικα σε χαμηλο φωτισμο

Σκεφτηκα να πουλησω το xiaomi να δωσω και την mirrorless που εχω και δεν την χρησιμοποιω λογω μεγεθους και να παρω κατι 2 σε 1. Δηλαδη με καλη καμερα αλλα και με τα καλα του xiaomi

Απο αυτα που ειδα και διαβασα εχουμε p9, honor 8και9 και οριακα p10

Θα με εψηνε το s7 αλλα το δικαρτο ξεφευγει δυστυχως

Το p10 με εκνευριζει που δεν εχει κουμπια εκτος οθονης οπως το honor 9.

Tα ειδα ολα και το honor 9 μου αρεσε περισσοτερο. Το θεμα ειναι πως παει σε καμερα γιατι δεν ακουσα και τα καλυτερα. Ο αλλος στο φορουμ γραφει οτι εχει χειροτερη καμερα απο το g4!! Ειναι δυνατον?

Τι προτεινετε?

Το honor 9 να ξέρεις οτι τα πάει χείροτερα απο p10 αφού δεν έχει ois.

Μιας και είσαι xiaomakias, αν είναι να παίξεις σε κάμερα επιπέδου p10 δες και το Mi5s αν δεν σε ενδιαφέρει το α/μ και το bokeh. Παρόμοια απόδοση έχουν αλλά κοστίζει και 100 ευρω λιγότερο. Δες εδώ μερικά δείγματα που είχα τραβήξει Mi5s samples

Βέβαια μην έχεις "αυταπάτες".Κάνενα κινητό (ακόμα και το samsung s8) δεν θα φτάνει σε απόδοση την mirrorless (εκτός και αν ειναι κάποια της Nikkon τύπου j4)

Edited by Antretng

Kαλα σιγουρα δεν περιμενω επιδοσεις mirrorless

Καλο φαινεται το mi5s το θεμα ειναι εχει υποστηριξη απο ελλαδα αν χαλασει ή το στελνω κινα?? Για μενα αυτο ειναι απαγορευτικο

Βλεποντας παντως τι κυκλοφορει το ξανασκεφτομαι να δωσω τοσα λεφτα για απλα καλη καμερα. Μονο το s8 βλεπω να ειναι πραγματικα καλο αλλα ειναι τρομακτικα ακριβο

Το redmi 4 pro πεταει, εχει τρομερη μπαταρια. Αν ειχε και αξιοπρεπη καμερα δεν το αλλαζα απλα ποτε

Το mi5s έχει εγγύηση μόνο καταστήματος και όχι αντιπροσωπείας. Από την άλλη το παίρνεις και 287 ευρώ. Αν θες εγγύηση και δίκαρτο τότε πας huawei p10 στα 400κατι ευρώ.

Γενικά όπως καταλαβαίνεις ο συνδιασμός καλή κάμερα, καλή αυτονομία, δίκαρτο και εγγύηση αντιπροσωπείας ζορίζει αρκετά...

Δες και το z2 play https://www.skroutz.gr/s/12113388/Lenovo-Moto-Z2-Play-4GB-64GB.html?from=catspan&keyphrase=z2+play#specs

Edited by Antretng

Το mi note 3, με εξαίρεση το τηλεφακό και το bokeh, έχει ελαφρώς χειρότερη κάμερα από το Mi5s. Υστερεί σε dynamic range.

Το Mi5s ακόμα και σήμερα αποτελεί τη καλύτερη κάμερα της xiaomi και το πρότεινα καθαρά λόγω τιμής (287 ευρώ). Να χαν ίδια λεφτά ή να προτιμούσε την μεγαλύτερη οθόνη ή ram να το συζητάγαμε. :)

Edited by Antretng

Υστερει σε dynamic range αλλα εχει ois και f1.8 διαφραγμα και βγαζει καλυτερες βραδυνες. Kαι να εξαιρεσεις το optical zoom και το bokeh παλι καλυτερη καμερα εχει το mi note 3. Εγω εννοουσα να το παρει στα 240κατι απο κινα που ειναι κλεψιμο! Αν θελει ντε και καλα εγγυηση ελληνικης αντιπροσωπειας προφανως και δεν το κοιταει.

Και τι έγινε που χει φωτεινότερο φακό και ois? Τα φωτογραφικά δείγματα ειναι (ελαφρώς) κατώτερα. Στη τελική ξεχνάς ότι έχει μεγαλύτερο αισθητήρα.

Με την ίδια λογική το Mi note 3 είναι καλύτερο από dslr με kit φακο γιατί έχει διάφραγμα f3.5. Προφανώς δεν ειναι τα μόνα που μετράνε σε μια κάμερα :)

Κατά τα άλλα έχει εξαιρετική κάμερα το mi note 3, αλλά εφόσον το θέλει απο Ελλάδα και δεν τον ενδιαφέρουν οι ίντσες καταλαβαίνεις ότι το κατά 100 ευρώ φτηνότερο mi5s ειναι σίγουρα καλύτερη επιλογή (εκτός εαν τον ενδιαφέρει ο τηλεφακός και bokeh).

Edited by Antretng

Προφανως δεν ειναι τα μονα που μετρανε αλλα αν ειναι να το βαζει σε τριποδο για να μη βγαινουν κουνημενες επειδη δεν εχει ois και να βγαινουν ελαφρως καλυτερες τι να το κανεις?

Τα φωτογραφικά μου δείγματα τα είδες; Τραβάει με υψηλότερο shutter speed οπότε και δεν βγαίνουν κουνημένες οι φωτογραφίες. Ίσα ίσα που λόγω υψηλότερου shutter speed έχεις και μικρότερο motion blur (δηλαδή λιγότερη θολούρα στα κινούμενα "αντικείμενα").

Γενικά ο μεγαλύτερος αισθητήρας καλύπτει με το παραπάνω τη διαφορά από το φωτεινότερο φακό και ois.

Edited by Antretng

Tα ειδα. Δεν ειπα οτι δε βγαζει ωραιες το mi5s. Για μενα του mi note 3 ειναι ελαφρως καλυτερες. To υψηλοτερο shutter speed για αυτο το λογο ειναι, για να αντισταθμισει την ελλειψη ois.

Από τη στιγμή που το υψηλότερο shutter speed αντισταθμίζει την έλλειψη Ois τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για κουνημένες φωτογραφίες. Και λέω ότι ίσα ίσα που έχεις και λιγότερες θολούρες απο κινούμενα αντικείμενα/ανθρώπους.

Στο νήμα με τις συγκρίσεις καμερών κινητών είχε γίνει σύγκριση του mi6 (που λένε ότι έχει ίδια κάμερα με mi note 3) με το mi5s. Εκεί λοιπόν είχε φανεί ελαφρώς κατώτερο από το mi5s. Επιπλέον ότι δείγματα έχω δει από το mi note 3 φαίνεται να υστερεί ελαφρώς σε dynamic range χωρίς όμως να υπερτερεί κάπου (ίδια επίπεδα λεπτομέριας/θορύβου αλλά καίει περισσότερο τις φωτεινές πηγές).

Εν πάσει παριπτώσει, μπορείς να ψαχτείς και να το δεις. Εγώ τουλάχιστον έβαλα τα δείγματα που χα τραβήξει όταν είχα το mi5s. Από εκεί και πέρα ο καθένας κρίνει καλύτερα μόνος του. Αλλά μην διαβάζω κιόλας σχόλια τύπου "ποιο Mi5s...". Καλό το mi note 3 αλλα μην υποτιμάμε τις άλλες συσκευές. Μέχρι και ότι έχει κάμερα επιπέδου s7 edge είχα διαβάσει κάπου και τρελαθηκα απο την υπερβολή.:X

Να σημειωθεί ότι το mi note 3 το περιμένω να μου έρθει από Κίνα. Δεν ειναι ότι παινεύω κάποια δική μου συσκευή και προφανώς ειναι πολύ καλή συσκευή και κάμερα. Τα όποια διθυραμβικά σχόλια έχει πάρει από το dxomark ειναι κυρίως λόγω του τηλεφακού και καλό Bokeh. Εκεί λοιπόν σίγουρα κερδίζει ;)

Τέσπα, αρκετά ζαλίσαμε τον φίλο. Πάρε p10 να γλυτώσεις από τις διαφωνίες μας :p :lol:

Edited by Antretng

Το g5 το βγάλατε από το παιχνίδι; σε αυτές τις ίντσες έχει την καλύτερη κάμερα από όλα σε αυτά τα λεφτά νομίζω

Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το g5 το βγάλατε από το παιχνίδι; σε αυτές τις ίντσες έχει την καλύτερη κάμερα από όλα σε αυτά τα λεφτά νομίζω

Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ο φίλος ψάχνει για dual. Αν δεν κάνω λάθος το g5 dual ειναι πολύ ακριβότερο. Επιπλέον δεν θέλει να χάσει σε αυτονομία και κακά τα ψέμματα το g5 σε αυτό το τομέα δεν τα πάει και πολύ καλά.