stark Δημοσιεύτηκε December 14, 2017 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε December 14, 2017 (edited) Καλησπέρα παιδιά. Είμαι με iPhone από το 3G. Πέρασα από 3GS, 4S, 5S και τώρα είμαι στο SE (64 GB) με το οποίο την ερχόμενη άνοιξη κλείνω 2 χρόνια. Για λόγους πρακτικούς προτιμούσα τις μικρές διαστάσεις. Οι σκέψεις για μετάβαση έχουν αρχίσει να με ...βασανίζουν, και παρακάτω παραθέτω τους προβληματισμούς μου & τις ερωτήσεις μου, ευελπιστώντας και σε ένα δικό σας feedback που θα μπορούσε ίσως να βοηθήσει. - Πλέον στο θέμα της διάστασης είμαι λιγο πιο flexible καθότι λίγο με τα bluetooth ακουστικά, λίγο με το smartband που έχω, το κινητο μένει κάπως περισσότερο μέσα στο τσαντάκι μου. Παρόλα αυτά, δεν θα ήθελα κάτι μεγαλύτερο από 5'' - άντε 5,2'' οθόνη. - Σημαντικός λόγος που σκέφτομαι να φύγω από το iOS...: Πλέον με τις τιμές των iPhones δεν δύναμαι και -για να πω και την αληθεια- δεν θέλω και να μπω στη διαδικασία να ξοδεύω τόσα χρήματα για κινητό. Η πάγια τακτική μου ήταν ότι κάθε 2 χρόνια πουλούσα το iPhone μου, έβαζα και κάποια χρήματα για να αγοράσω κάποιο από τα νεότερα (όχι κατ' αναγκη το νεότερο) μοντέλο. Πλέον τα "επιπλεον" αυτά χρήματα που καλούμαι να βάλω για iPhone είναι πολλά ! Κοιτάζω λοιπόν προς Android. - Αλλοι λόγοι: -> Αν δεν "εκμεταλλευτώ" την σχετικά καλή μεταπωλητική αξία που έχει σήμερα το SE μου (λίγους μήνες πριν ανακοινωθεί το επόμενο μοντέλο), τότε μάλλον ξεμένω με το SE για κανα 2 χρόνια ακόμα και μετά είμαι στο μηδέν. Αν το πουλήσω τώρα, βάζω λίγα χρήματα παραπάνω και παίρνω ένα αξιοπρεπές Android. -> Η -όχι και τόσο καλή- συνεργασία του iOS με το Android TV Box μου (βλέπε Miracast, κλπ). -> Η όχι και τόσο πλήρης συνεργασία του iOS με το smartband μου. Στο iOS έχει μια εφαρμογή με κάποιες βασικές επιλογές. Σε Android έχεις περισσότερες επιλογές στην επίσημη εφαρμογή, και άλλες 2-3 εφαρμογές με τις οποίες μπορείς να κάνει πολύ περισσότερα και να προσθέσεις στο smartband λειτουργίες που με το iOS δεν μπορείς. Γενικότερα το κλειστό iOS έχει αρχίσει να μου τη δίνει. Κάποια side-notes που έχουν σημασία: - Οι 3 εφαρμογές που χρησιμοποιώ περισσότερο στο κινητό μου αυτή τη στιγμή είναι οι παρακάτω (και δεν είναι τυχαίο που οι 2 είναι αγορασμένες και ..ακριβές): 1) Fantastical 2: δεν έχω βρει πιο βολικό calendar. Τόσο στο αισθητικό όσο και στο λειτουργικό κομμάτι με έχει βολέψει πολύ. Κυρίως το widget του είναι ακριβώς όπως το θέλω. Σε περιβάλλον Android δεν είμαι σίγουρος ότι θα έχω τόσο καλές εναλλακτικές, αλλά οι τελευταίες εκδόσεις του Google Calendar app φαίνονται αξιοπρεπείς. 2) 1Password: Με έχει σώσει. Το έχω αγοράσει τόσο στο iOS όσο και στα Windows. Και έδωσα αρκετά χρήματα, οπότε η αλλαγή σε κάποια άλλη παρόμοια εφαρμογή δεν αποτελεί καν ...επιλογή. Δυστυχώς με ένα πέρασμα απο τα forums της AgileBits (που το αναπτύσσει) γίνεται προφανές ότι η ίδια εφαρμογή σε περιβάλλον Android είναι κατώτερη. Θέλω να πιστεύω ότι τα βασικά βέβαια θα μπορώ να τα κάνω... και σε Android. Εναλλακτική (σε λογική τιμή) υπάρχει και είναι το Enpass, αλλά όπως ανέφερα, έχω δώσει αρκετά χρήματα για το 1password και δεν θα μου ήταν εύκολο να το ..πετάξω. Υπάρχει και το Lastpass. 3) iOS Notes: Αυτή η απλή εφαρμογή είναι ότι πιο βολικό έχω δουλέψει στην οικογένεια των "εφαρμογών για σημειώσεις". Για Evernote δεν θέλω καν να ακούσω, ενώ παλαιότερα το Google Keep δεν μου άρεσε ιδιαίτερα, αν και πρόσφατα άκουσα ότι έχει βελτιωθεί. Θέλω στο app να μπορω να βαζω images, και γενικα να ειναι flexible και λειτουργικο. --> Επίσης, σε όλο το σπίτι έχω σετάρει Airport Express και στέλνω εκεί τον ήχο από το iTunes ή το κινητό μου. Αυτά θα παραμείνουν όπως έχουν, και αυτό κάνει το iTunes Remote app απαραίτητο. Γι' αυτό το σκοπό έχω βρει την εφαρμογή (σε Android) Remote for iTunes, για την οποια εχω διαβασει τα καλυτερα. Τι ψάχνω σε συσκευή Android: - Οθόνη μέχρι 5,2'', ROM 64GB (ίσως συμβιβαστώ και με 32GB αλλά πολύ χλωμό), RAM 3GB minimum, Αξιοπρεπή CPU, Αν υπάρχει 3,5 jack καλοδεχούμενο (αν και ξέρω ότι τελικά μάλλον θα θέλω να το έχω για λίγο καιρό ακόμα), κάμερα που να παίρνει καλές photos & video (κάτι στα επίπεδα του SE), και οπωσδήποτε να παίρνει microSD καρτα. Επίσης οπωσδήποτε την μπάντα B20/800. Θα ήθελα να υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση, αλλά μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτό. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει microSD slot, τότε μιλάμε για 128GB ROM. Τιμή έως 400 € Για εξαιρετικές περιπτώσεις ίσως φτάσω τα 450 €. 1) Το χρηματικο ποσο που διαθετουμε / maximum 400 - 450 € 2) Το μεγεθος οθονης που προτιμουμε / Οθόνη μέχρι 5,2'' 3) Το θελουμε απο Ελλαδα ή και απο Κινα/Ευρωπη; Με 2ετη εγγυηση αντιπροσωπειας ή μας αρκει και η εγγυηση του καταστηματος; / Δεν εχω θέμα να το πάρω και από Κίνα / Ευρώπη. 4) Χρειαζομαστε 800αρα μπαντα ωστε να χουμε σε περισσοτερα μερη 4g; (επαρχια χωρις 800αρα εχεις σοβαρο θεμα) / Οπωσδήποτε με μπάντα B20/800 5) Το θελουμε dual? Χρειαζομαστε ραδιοφωνο, ir ή nfc? / Dual και Radio δεν με ενδιαφερουν. Ir θα το ήθελα, NFC απαραίτητα. 6) Χρειαζομαστε ελληνικο μενου; Αν ναι, πειραζει αν χρειαστει φλασαρισμα; / Ελληνικό μενού 7) Μας ενδιαφερει ο καλος ηχος ή/και η καλη οθονη; Αν ναι θελουμε amoled (και) stereo ή μας αρκει lcd (και) mono. / Οχι οπωσδήποτε Amoled. Μου κάνει και μια καλή LCD. Ο ήχος δεν με ενδιαφέρει στο ηχείο, αλλά με ενδιαφέρει 100% στα ακουστικά ! 8) Βαλτε σε σειρα προτεραιοτητας τα εξης: ταχυτητα, βαρυ gaming, καμερα, αυτονομια. / Ταχύτητα - Αυτονομία - Κάμερα. (gaming ούτε για αστείο) 9) Ποια ειναι η τωρινη σας συσκευη. / iPhone SE 64 GB. - Μια συσκευή που μου φαίνεται ελκυστική γι' αυτά που προσφέρει είναι το Galaxy S7 (το απλο, όχι το EDGE). Τα αρνητικά: θα πάρει μόνο ένα ακόμα update (σε Android 8 / Oreo) και όχι και τόσο σύντομα. Επίσης θα προτμούσα έκδοση με τουλαχιστον 64GB ROM (που από όσο ξέρω δεν υπάρχει). - Είμαι θετικός και σε Xiaomi, καθότι πολλά από αυτά είναι VFM συσκευές, αν και αποθαρρύνομαι από τα σχόλια περί κάμερας. Επίσης πολλές συσκευές δεν έχουν την B20/800 μπάντα. - Για root και custom roms δεν ψήνομαι πολύ. Αλλά δεν το αποκλείω κιόλας να ασχοληθώ κάποια στιγμή, όταν θα ξέρω ότι έτσι κι αλλιώς η συσκευή μου δεν θα πάρει άλλο επίσημο update. Αυτά τα -όχι και τόσο- λίγα.. και ελπίζω να μην κούρασα. Οποιοδήποτε feedback καλοδεχούμενο :-) Edited December 14, 2017 by stark Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
_Alexandros37 Δημ. December 14, 2017 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2017 Honor 9 Έχει ακριβώς ότι ψάχνεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. December 14, 2017 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2017 (edited) Εγω θα αντιπρότεινα το p10 αφού έχει ois στη κάμερα (οπότε το βράδυ τα πηγαίνει καλύτερα), πιο ποιοτικό ήχο, ίσως και πιο ποιοτική κατασκευή και νομίζω η διαφορά στη τιμή ειναι μικρή αυτη τη περίοδο. Edited December 14, 2017 by Antretng Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stark Δημ. December 14, 2017 Author Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2017 Honor 9 Έχει ακριβώς ότι ψάχνεις. Εγω θα αντιπρότεινα το p10 αφού έχει ois στη κάμερα (οπότε το βράδυ τα πηγαίνει καλύτερα), πιο ποιοτικό ήχο, ίσως και πιο ποιοτική κατασκευή και νομίζω η διαφορά στη τιμή ειναι μικρή αυτη τη περίοδο. Πολύ καλές επιλογές. Για το Honor 9 με προβληματιζει που είναι γυάλινο. Αν καταλαβα καλά έρχεται με θήκη στο πακέτο, αλλα δεν ξέρω αν αυτή ή έστω και καποια καλύτερη θήκη θα μπορούσε να το προστατεψει απο πτωση, κλπ. Το P10 εχει καλύτερη κάμερα και ήχο, δεν είναι γυάλινο, αλλα προβληματίζομαι που δεν έχει hardware navigational keys, παρα μονο τα gestures στο home button. Αν ενεργοποιησεις τα Virtual Navigation Keys, χανεις 1) χωρο στην οθονη, 2) το Home button (!). Επισης ειναι πιο ακριβο, και δεν ειναι διαθεσιμο στο Public στο οποιο εχω δωροεπιταγη 100 € ! :( Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
_Alexandros37 Δημ. December 14, 2017 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2017 Άποψη μου, μια καλή θήκη την χρειάζεσαι, άσχετα από το υλικό της πλάτης, όποιο κινητό κι αν πάρεις. Το σκέφτηκα να προτείνω και το p10 αλλά είδα ότι θα ήθελες και ir. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. December 14, 2017 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2017 Βασικά εφόσον παίζει δωροεπιταγη και δεδομένου ότι το honor 9 έχει μεγαλύτερη διαφορά τιμής από ότι στο Σκρουτζ, μάλλον για εκεί σε κόβω. Εναλλακτικά δες και το g6 αλλά μόνο Σκρουτζ. Μην σε τρομάζει το μέγεθος της οθόνης. Είναι αναλογία 18:9. Ως εκ τούτου σε διαστάσεις είναι ίδιο με το p10 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
le_bron Δημ. December 15, 2017 Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2017 Νομιζω οτι φωτογραφιζεις το mi6. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pgetsopoulos Δημ. December 15, 2017 Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2017 Για εφαρμογες να προτεινω 1) Business Calculator 2. Πολλες επιλογες για παραμετροποιηση, πληρες σε λειτουργιες 2) Αν κοιταξεις εναλλακτικες, κοιτα και το KeePass. Δωρεαν, open source και offline αλλα μπορεις να συγχρονιζεις μεσω dropbox η αλλες υπηρεσιες την τοπικη σου βαση (μισο λεπτο στησιμο) Παράθεση Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy: Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stark Δημ. December 15, 2017 Author Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2017 Άποψη μου, μια καλή θήκη την χρειάζεσαι, άσχετα από το υλικό της πλάτης, όποιο κινητό κι αν πάρεις. Το σκέφτηκα να προτείνω και το p10 αλλά είδα ότι θα ήθελες και ir. Εχεις δικιο σε αυτο. Ο προβληματισμος μου προκυπτει απο το οτι δεν εχω "ξαναζησει" με γυαλινο (και στην πλατη) κινητο. Βασικά εφόσον παίζει δωροεπιταγη και δεδομένου ότι το honor 9 έχει μεγαλύτερη διαφορά τιμής από ότι στο Σκρουτζ, μάλλον για εκεί σε κόβω. Εναλλακτικά δες και το g6 αλλά μόνο Σκρουτζ. Μην σε τρομάζει το μέγεθος της οθόνης. Είναι αναλογία 18:9. Ως εκ τούτου σε διαστάσεις είναι ίδιο με το p10 Έχω 50 € πιστωτικό στο Public + μια δωροεπιταγή 50 € που μπορώ να την αξιοποιήσω σε Public, Mediamarkt ή Electronet. Το G6 πανεμορφο (περισσοτερο απο ολα) αλλα πανακριβο σε εκδοσεις πανω απο 32GB και στο Public δεν το εχει καν. Ουτε στο Mediamarkt. Νομιζω οτι φωτογραφιζεις το mi6. Εύκολα αν ειχε B20/800 μπάντα και βύσμα για ακουστικά ! Δυστυχώς δεν τα έχει. Κυρίως για την έλλειψη της B20 κριμα. Για τα ακουστικα ας πουμε οτι βολευόμουν και με τον αντάπτορα. Για εφαρμογες να προτεινω 1) Business Calculator 2. Πολλες επιλογες για παραμετροποιηση, πληρες σε λειτουργιες 2) Αν κοιταξεις εναλλακτικες, κοιτα και το KeePass. Δωρεαν, open source και offline αλλα μπορεις να συγχρονιζεις μεσω dropbox η αλλες υπηρεσιες την τοπικη σου βαση (μισο λεπτο στησιμο) Για λιγα δευτερολεπτα ψάρωσα και λέω "μα γιατι μου προτεινει calculator" ;; :p Οντως το Business Calendar 2 φαίνεται εξαιρετικο ! Να σαι καλα. Θα ανοιξω αλλο topic για ειδικα για apps κάποια στιγμή ! Αν σκεφτω σοβαρα και το Galaxy s7 (το απλο), τι μειονεκτηματα λετε παιρνω ...μαζι με την αγορα του; 469 - 50 = 419 € στο Mediamarkt. Βεβαια απο την αλλη εχουμε Honor 9 με 399 - 50 - 50 = 299 στο Public... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. December 15, 2017 Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2017 (edited) Έχω 50 € πιστωτικό στο Public + μια δωροεπιταγή 50 € που μπορώ να την αξιοποιήσω σε Public, Mediamarkt ή Electronet. Το G6 πανεμορφο (περισσοτερο απο ολα) αλλα πανακριβο σε εκδοσεις πανω απο 32GB και στο Public δεν το εχει καν. Ουτε στο Mediamarkt. Εγώ το προτείνω στη περίπτωση που πήγαινες για p10 οπότε αν το πάρεις το g6 από το σκρούτζ σου βγαίνει ίδια λεφτά. Άλλωστε το πιστωτικό και την δωροεπιταγή μπορείς είτε να τις αξιοποιήσεις αργότερα είτε τις έβαζες αγγελία πχ στα 70 ευρώ (οπότε θα σου ρθει το g6 στα 340 ευρώ) ;). Είτε τσιμπάς ένα redmi 4a και το βάζεις αγγελία κανα 20αρικο κάτω ως σφραγισμένο infoquest ;) Από την άλλη, όπως σου έχω γράψει ήδη, αν πρέπει να χρησιμοποιήσεις τα κουπόνια άμεσα, τότε το honor 9 είναι το πιο vfm δεδομένου του πόσο ακριβότερα έχουν αυτα τα καταστήματα τις άλλες συσκευές. Edited December 15, 2017 by Antretng Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
_Alexandros37 Δημ. December 15, 2017 Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2017 Προσωπικά, αν μου έβγαινε το honor 9 299€ δεν θα το σκεφτόμουν καν :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. December 15, 2017 Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2017 Καλα η τιμή ειναι εξαίρετη. Δεν το συζητώ. Αλλά αν πχ προτιμάει το g6 υπάρχει τρόπος. :) Καθαρά ως αντιπρόταση του ακριβότερου (σε τιμές public) p10 το χα βαλει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stark Δημ. December 15, 2017 Author Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2017 Προσωπικά, αν μου έβγαινε το honor 9 299€ δεν θα το σκεφτόμουν καν :lol: Καλα η τιμή ειναι εξαίρετη. Δεν το συζητώ. Αλλά αν πχ προτιμάει το g6 υπάρχει τρόπος. :) Καθαρά ως αντιπρόταση του ακριβότερου (σε τιμές public) p10 το χα βαλει. Γενικά διαβάζω αρκετα καλά πράγματα για το Honor 9. Το πιστωτικό που έχω 50 € στο Public ειναι ενος χρονου (μεχρι Δεκ 2018) Η δωροεπιταγή 50 € στο Public ειναι μέχρι 31/01/2018 Α και έχω και μια ακόμα δωροεπιταγή 30 € στο Γερμανό (έως 31/01/2018 - αλλά η γκάμα του σε κινητα κλπ ειναι λιγο για κλάματα) Πήξαμε στις δωροεπιταγές λέμε... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. December 15, 2017 Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2017 (edited) Απλά αν μιλάγαμε για τιμη 400 ευρώ, είναι πιο vfm το g6 αφού έχει καλύτερη κάμερα (στο αυτόματο), έχει μεγαλύτερη 18:9 οθόνη και είναι και αδιάβροχο (αν δεν κάνω λάθος το honor 9 δεν ειναι). Επιπλέον συνήθως η lg στις ναυαρχίδες βάζει δυνατά ηχεία (δεν μπορώ να ξέρω με σιγουριά πως ειναι στο g6). Από εκει και πέρα βλέπεις τις επιλογές σου και αν εχεις όρεξη πχ να αγοράσεις με τις επιταγές σφραγισμένο redmi 4a και να το πουλήσεις. ;) Φυσικά αν δεν σε νοιάζου όλα όσα έγραψα, τότε καλύτερα honor 9. Αν μη τι άλλο έχει αποδείξει ότι είναι πιο αξιόπιστες οι συσκευές της. Edited December 15, 2017 by Antretng Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stark Δημ. December 15, 2017 Author Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2017 Απλά αν μιλάγαμε για τιμη 400 ευρώ, είναι πιο vfm το g6 αφού έχει καλύτερη κάμερα (στο αυτόματο), έχει μεγαλύτερη 18:9 οθόνη και είναι και αδιάβροχο (αν δεν κάνω λάθος το honor 9 δεν ειναι). Επιπλέον συνήθως η lg στις ναυαρχίδες βάζει δυνατά ηχεία (δεν μπορώ να ξέρω με σιγουριά πως ειναι στο g6). Από εκει και πέρα βλέπεις τις επιλογές σου και αν εχεις όρεξη πχ να αγοράσεις με τις επιταγές σφραγισμένο redmi 4a και να το πουλήσεις. ;) Φυσικά αν δεν σε νοιάζου όλα όσα έγραψα, τότε καλύτερα honor 9. Αν μη τι άλλο έχει αποδείξει ότι είναι πιο αξιόπιστες οι συσκευές της. Το Honor 9 εχει οντως καποιες αδυναμιες που τις λες και ..αποθαρρυντικές p.s. Η ιστορια με τα bootloops δεν αφορά και το G6; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. December 15, 2017 Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2017 (edited) Όχι γιατί έχουν πλέον χαμηλότερες θερμοκρασίες οι επεξεργαστές (τεχνολογία 14 nm). Το g5 ας πούμε δεν εβγαλε bootloop. Έβγαλε όμως image retention όπου αν το ζορίζεις αρκετά και ανεβάζει θερμοκρασίες, ενδεχομένως μετά από κάποιους μήνες να στο εμφάνιζε. Αν στο εμφάνιζε, όποτε το ζορίζεις αρκετή ώρα με πχ παιχνίδια (να ζεστάνει το κινητό) μεναν σκιές από τυχόν στατικές εικόνες. Αυτές βέβαια μετά από λιγα λεπτά φεύγαν. Μιλάω καθαρά για g5. Για g6 δεν έχει ακουστεί κάτι. Αλλά δεδομένου ότι δεν παίζεις παιχνίδια να το πιέζεις, δεν νομίζω ότι θα πρεπε να σε απασχολεί. ;) Edited December 15, 2017 by Antretng Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
_Alexandros37 Δημ. December 15, 2017 Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2017 Το Honor 9 εχει οντως καποιες αδυναμιες που τις λες και ..αποθαρρυντικές p.s. Η ιστορια με τα bootloops δεν αφορά και το G6; Δεν πρόκειται να πιάσει τέτοιες θερμοκρασίες από μόνο του, εκτός κι αν παίζεις παιχνίδια. Επίσης είναι απόλυτα φυσιολογικό να πάρει νερά από τη στιγμή που ΔΕΝ είναι αδιάβροχο. Όχι, το g6 δεν έχει βγάλει bootloop (αλλά με την lg ποτέ δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος ;)) Τα αρνητικά του g6 είναι άλλα. Είναι η παρουσία του sd821 αντί για τον 835 που θα έπρεπε να έχει. Όχι τόσο από πλευράς επιδόσεων αλλά υποστήριξης (λογικά θυμάσαι τι έγινε όταν η qualcomm δεν αναβάθμισε τους drivers του 801 και έτσι οι συσκευές που τον είχαν έμειναν χωρίς nougat). Βέβαια, είναι λίγο περίεργο να πληρώνεις για ναυαρχίδα του 17 αλλά να έρχεται με επεξεργαστή ναυαρχίδας του 16 και όλα αυτά λίγο πριν μπει το 18 ;) Επίσης το g6 αν και έχει 100mAh παραπάνω, έχει χειρότερη αυτονομία (5.7" qhd vs 5.1" fhd) και απ' ότι βλέπω η αυτονομία είναι πιο σημαντική για σένα από την κάμερα όπου είναι καλύτερο το g6. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. December 15, 2017 Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2017 (edited) Καλά για τον 821 μιλάμε. Μια χαρά τούμπανο επεξεργαστής ειναι και για φέτος. Αν ειχε τον 835 θα χε τιμή 600+ ευρώ. Ακόμα και το mi6 που ειναι οικονομικότερη εταιρεία xiaomi και μάλιστα με μικρότερη και χαμηλότερης ανάλυσης οθόνη, πιο ακριβό ειναι. Όσον αφορά το θέμα αναβαθμίσεων, για την huawei μιλάμε η οποία δίνει 1 άντε 2 updates max (θυμήσου το p8 που πήρε μόνο ενα update). Δεν ειναι δηλαδή ότι θα χει τις τρελά παραπάνω αναβαθμίσεις με huawei. Επιπλέον με qualcomm soc βάζεις έστω με custom rom επόμενη έκδοση android (πχ στο lg g2 έχει βγει oreo) ενώ με kirin σίγουρα ειναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Για την μπαταρία παίζει να χεις δίκιο, αν και έχει πολύ καλύτερη αυτονομία από πχ το περσυνό lg g5 (κάπου για 5 ώρες sot μιλάνε). Γενικά το honor 9 (αυτό το καιρό) το βρισκω λίγο overpriced όταν με ένα 8% διαφορά στη τιμή παίρνεις το ανώτερο p10. Βέβαια επειδή ο φίλος μπορεί να εκμεταλλευτεί τα κουπόνια, αλλάζει η ιστορία. :) Edited December 15, 2017 by Antretng Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stark Δημ. December 15, 2017 Author Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2017 Όσον αφορά το θέμα αναβαθμίσεων, για την huawei μιλάμε η οποία δίνει 1 άντε 2 updates max (θυμήσου το p8 που πήρε μόνο ενα update). Δεν ειναι δηλαδή ότι θα χει τις τρελά παραπάνω αναβαθμίσεις με huawei. Επιπλέον με qualcomm soc βάζεις έστω με custom rom επόμενη έκδοση android (πχ στο lg g2 έχει βγει oreo) ενώ με kirin σίγουρα ειναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Γενικά το honor 9 (αυτό το καιρό) το βρισκω λίγο overpriced όταν με ένα 8% διαφορά στη τιμή παίρνεις το ανώτερο p10. Βέβαια επειδή ο φίλος μπορεί να εκμεταλλευτεί τα κουπόνια, αλλάζει η ιστορία. :) Το Honor 9 με χαλαει που δεν ειναι εστω water resistant, εν ετει 2017. Εδω το iPhone SE που εχω, που επισημα ΔΕΝ εχει τετοια προστασια, στα test σε νερο (επι πολλα λεπτα κιολας) τα παει περιφημα ! Επισης το Honor δεν εχει καλη προστασια ουτε στην οθονη του απο οτι διαβασα. Για τον Exynos του S7 υπάρχει κίνηση σε επιπεδο custom roms; Γιατι δεν σας κρυβω ότι μια ελαφρως μαζοχιστική τάση μέσα μου έχει μια συμπάθεια προς το S7, και θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη αν μέσα στις επομενες μερες (γιορτες, κλπ) παιξει καμια καλη προσφορα (π.χ. κοντα στα 350 €). Για το θεμα με τα κουπονια, ειναι λιγο σχετικα τα πραγματα. Μονο το κοστος της microSD, μιας καλης θηκης και ενος καλου glass να βαλουμε στα υποψιν σαν απαραιτητα αξεσουαρ, νομιζω τα κουπονια κάπως θα ...αξιοποιηθούν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. December 15, 2017 Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2017 Σε exynos όχι δεν νομιζω να παίζουν πολύ custom roms. Γενικά αν έχεις σκοπό να βάλεις custom τότε πας qualcomm. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stark Δημ. December 15, 2017 Author Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2017 Σε exynos όχι δεν νομιζω να παίζουν πολύ custom roms. Γενικά αν έχεις σκοπό να βάλεις custom τότε πας qualcomm. Αν ξεμεινω μετα απο πολυ καιρο με το S7 τοτε ισως οντως να το σκεφτομουν. Κατα 99% θα μεινω με την stock rom, όποια συσκευή κι αν παρω. Το καλο ειναι οτι το S7 θα παρει και Oreo update. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
spy14 Δημ. December 18, 2017 Κοινοποίηση Δημ. December 18, 2017 https://www.skroutz.gr/s/13550257/Alcatel-A7-32GB.html Παράθεση Tcl 20 5g Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pgetsopoulos Δημ. December 18, 2017 Κοινοποίηση Δημ. December 18, 2017 Για λιγα δευτερολεπτα ψάρωσα και λέω "μα γιατι μου προτεινει calculator" ;; :p Οντως το Business Calendar 2 φαίνεται εξαιρετικο ! Να σαι καλα. Θα ανοιξω αλλο topic για ειδικα για apps κάποια στιγμή ! :blink: Ναι δε ξερω τι στο καλο εγραψα σορρυ :lol: Παράθεση Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy: Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stark Δημ. December 20, 2017 Author Κοινοποίηση Δημ. December 20, 2017 Ευχαριστώ όλα τα παιδιά που κατέθεσαν τις απόψεις τους και με βοήθησαν. Απόψε πέρασα από το Public στο Mall του Αγίου Δημητρίου και ρώτησα για τη διαθεσιμότητα του S7 το οποίο παρεμπιπτόντως δεν το είχαν καν στην έκθεση. Ρώτησα αν υπάρχει στο κατάστημα σε μαύρο και σε ποια τιμή. Εψαξαν για αρκετή ώρα και τελικά βρήκαν στην αποθήκη τους. Αρχική τιμη 599 €. Τους είπα αν μπορούν να (μου) κάνουν price match στην τιμή του Mediamarkt που αυτη τη στιγμή το έχει στα 469 € (η χαμηλοτερη στα μεγαλα καταστηματα - υπόψιν σήμερα skroutz μαύρο ξεκινάει από τα 447 € ενώ στο BestPrice αυτή τη στιγμή αν το αναζητήσει κανείς βγάζει "Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο από κανένα κατάστημα", και παντως το πρωι το εβρισκες γυρω στα 420 €). Ο υπάλληλος του Public μίλησε στον προϊστάμενο του καταστήματος και δέχτηκαν το price match ! Προσωπικά είχα και μια δωροεπιταγή των 50 € οπότε μου βγήκε στα 419 €. Προφανώς υπάρχει πιθανότητα να κατεβάσουν κι άλλο την τιμή στο εγγύς μέλλον, αλλά ΟΚ, κάποια στιγμή χρειαζεται να ...αποφασίζουμε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antogr Δημ. December 22, 2017 Κοινοποίηση Δημ. December 22, 2017 Αντε καλορίζικο. Να το χαρείς ρε φίλε. Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts