Jump to content

Ποιος στο καλό αγοράζει κινέζικα;

TrobocopR
 Κοινοποίηση

Ψωνια απο Κινεζους:  

176 members have voted

1. 1. Ψωνια απο Κινεζους:

• Εχω ψωνισει και θα συνεχισω να ψωνιζω (ή σκοπευω να ψωνισω αν δω κατι που μ'αρεσει)
      48
    • Μια φορα εκανα το λαθος...
      7
    • Ποτε!
      63
    • Ποτε και κραζω και οποιον γνωστο το κανει!
      58

Recommended Posts

Ελα Κώστα πως το είπες αυτό? φορολογειται για το 500% κερδος του..

Μάλλον δεν ζεις στην Ελλάδα καλέ μου φίλε. Μη σου πω ότι μόνο το 20-30% των καταστημάτων κόβει σωστές αποδείξεις αν κόβει και καθόλου...

Πάρε το χαμπάρι. Φορολογία σωστή στο Ελλάντα πληρώνουν μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που δεν μπορούν να κρύψουν τις αποδοχές τους.

Οσο για το ατμοσίδερο, ναι οκ έχεις δίκιο. Οποιος αγοράζει τέτοια προιόντα..τι να πω. Ποτέ δεν θα αγόραζα τέτοιου είδους προιόν. Αντε το πολύ - πολύ κανένα ραδιοφωνάκι τσέπης με μπαταρίες. :O

Sorry, αλλα αν ζητησεις αποδειξουλα ο καλος κυριος θα πληρωσει το ΦΠΑ του, αν δεχεις να μοιρασετε το ΦΠΑ 15% αυτος - 4% εσυ, δε θ απληρωσει...

And still yparxoyn fthna magazia. ΑΥΤΑ χτυπανε οι Κινεζοι, οχι τον Αρμανι και το Gucci....

Be the change you want to see in the world.

Mahatma Gandhi

• Απαντήσεις 162
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ειναι παρανοικο αυτο που συμβαινει με τα κινεζικα στην Ελλαδα....

Χιλιαδες απο τα φτηνιαρικα κολοπροιοντα τους εχουν κατακλησει τη χωρα.

Οσοι παρακολουθειτε το θεμα θα εχετ διαβασει για τις μαφιοζικες μεθοδους με τις οποιες παιρνουν μαγαζια, ( οσοι δε πουλανε στους δρομους), για τους μηδενικους φορους που πληρωνουν, παρτε τωρα και θανατους απο ηλεκτροπληξια, πιστολακια λειζερ που τυφλωνουν και αλλα ομορφα.

:mad: :mad: :mad:

Αλλα οχι δε φταινε οι Κινεζοι, αυτοι τη δουλεια τους κανουν, εμεις φταιμε που παμε και ψωνιζουμε απο εκει....

Ρε σεις ειναι δυνατον????

Ειναι δυνατον να ενυσχυει οποιοςδηποτε αυτο το ελλεινε παρεμποριο????

Κώστα...

απο τότε που γύρισες στην Ελλάδα έχει φρικάρει και σε καταλαβαίνω...

κι εγώ τα ίδια βλέπω...

Μην ασχολείσαι γιατι είμαστε χώρα της παράνοιας!!

Παμε πίσω στο νησί!!!

παιδια ελεος που σας φταινε οι κινεζοι τωρα..

τι ρατσισμος ειναι αυτος? να βγαλουν το ψωμι τους θελουν οι ανθρωποι και τα καταφερνουν πολυ καλα και μπραβο τους.θα πεσουμε να τους φαμε? ας μην πουλανε μια μπλουζα 100 ευρω οι ξυπνιοι οι δικοι μας, οι ελληνες.

προσωπικα δεν εχω ψωνισει τιποτα κινεζικο κ για να πω την αληθεια ουτε εχω προσεξει κανα μαγαζι τους αλλα εχετε σκεφτει ποσοι ανθρωποι αναμεσα μας δεν εχουν λεφτα για φαγητο καλα καλα? αυτοι απο που θα αγορασουν τα ρουχα τους αν οι τιμες ειναι ανεβασμενες και ειδικα απο τοτε που βγηκε το ευρω οι τιμες στριγγυλεψαν προς τα πανω!

εγω ειμαι υπερ σε αυτο που κανουν οι κινεζοι και μπραβο τους που καταφερνουν και βγαζουν τοσα για να δεινουν και τα διπλα ενοικια απο αυτα που ζηταει ο ενοικιαστης.

να μην ειμαστε ρατσιστες, οταν οι ελληνες προσπαθουν ομως σε καποια χωρα εκει δ λεμε τιποτα ..

Σχετική δημοσκόπηση...

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=56763&highlight=%EA%E9%ED%DD%E6%E9%EA%E1+%F0%F1%EF%FA%FC%ED%F4%E1

Ίσως ένα μέρτζ να είναι γουέλ ιν όρντερ... :p

By vampyre : Εκανα merge και ο Θεός βοηθός :p

Για μένα οι Κινέζοι δεν αποτελούν πρόβλημα όσο λειτουργούν με τους ίδιους όρους που δουλεύουν οι Έλληνες. Αν κάνουν μαϊμουδιές χωρίς τιμολόγια, χωρίς ΙΚα κτλ. να τιμωρηθούν (όπως και οι Έλληνες βέβαια αν παρανομούν).

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Παιδιά αν λειτουργούσε το σύστημα εισαγωγής κινέζικων προϊόντων σωστά, το πρόβλημα δεν θα είχε το ίδιο μέγεθος. Και εξηγούμαι... τα γνωστά κυκλώματα λοιπόν, σε συνεργασία με τους κινέζους στέλνουν ολόκληρες καραβιές με οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε. Τα κοντέινερ με τα προϊόντα φτάνουν στα λιμάνια του Πειραιά και της Ιταλίας (τα περισσότερα) και δεν τα παραλαμβάνει κανένας. Οπότε σύμφωνα με τη νομοθεσία, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, τα κοντέινερ κατάσχονται από το κράτος, καταγράφεται το περιεχόμενό τους και βγαίνουν σε πληστηριασμό. Εδώ ξαναέρχονται τα κυκλώματα τα οποία αγοράζουν με το κιλό (στην κυριολεξία) το περιεχόμενο και το διοχετεύουν πλεόν νομότυπα (αφού αγοράστηκαν με νόμιμη διαδικασία και με τιμολόγια) στα μικρά κινέζικα μαγαζιά (γλυτώνοντας φυσικά τους δασμούς που πρέπει να επιβληθούν για χώρα εκτός ΕΕ). Η ΕΕ είναι ιδιαίτερα θορυβημένη από το γεγονός αυτό και προτίθεται να λάβει δραστικά μέτρα καταστολής του φαινομένου.
Φιλικά Γιώργος

Ναι, μπορει το μαγαζι στο Κολωνακι να πουλαει με 500% κερδος, πλυν ομως πληρωνει υπαλληλους και το ΙΚΑ τους και φορολογειται για το 500% κερδος του. Επισις αν δε σου αρεσει πας διπλα στο Ζαρα ή στο Φοκα και ψωνιζεις σε λογικοτατες τιμες.

Ε οχι και λογικοτατες τιμες...σου θυμιζω οτι εχεις κανει και στην Αγγλια που ειναι και πολυ ακριβοτερη χωρα.

Wirelessly posted (Nokia6630/1.0 (3.45.113) SymbianOS/8.0 Series60/2.6 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1)

Καλά το Άργος έχει και το παζάρι... Και δεν είναι λίγοι οι Αργίτες που ψωνίζουν από εκεί!

Kαι τι σχεση εχει αυτο; :confused: (ολες οι πολεις εχουν παζαρι)

Φυσικα ψωνιζουν πολλοι απο εκει και καλα κανουν.

δεν ειναι κατι κακο να ψωνιζεις απο το παζαρι...(Δεν λεω οτι λες αυτο)

Μαλλον εννοεις οτι ψωνιζουν απο εκει και γι'αυτο δεν πανε στα κινεζικα ε; :confused: :)

Οπως ειπε και ο aimilioς αν ειναι νομιμοι και πληρωνουν κανονικα καλα κανουν κι εχουν τα μαγαζια.Δρωμενος ομως απο το αρθρο που διαβασα και που δειχνει το εντελως αντιθετο, πιστευω οτι μονο κακο κανουν στην οικονομια.

εκει ειναι η ενσταση μου και οχι επειδη ειναι κινεζοι οι κορεατες ή δεν ξερω τι.... :!:

P.S.-Πολυ σωστα οσα ανεφερε ο Δημητρης.Πραγματικα πολλοι το ειχαν παραξηλωσει με τις τιμες.... :mad:

Α!Kατι αλλο για τους δικους μας μαγαζατορες.

Δημητρη που ησουν και Ρωμη, ξερεις ποσοι Ελληνες ερχονται καθε χρονο Παρμα-Bologna παιρνουν περσνη και προπερσυνη στοκαρια και μετα την πουλανε χρυση κυριολεκτικα Ελλαδα; :blink:

Κώστα...

απο τότε που γύρισες στην Ελλάδα έχει φρικάρει και σε καταλαβαίνω...

κι εγώ τα ίδια βλέπω...

Μην ασχολείσαι γιατι είμαστε χώρα της παράνοιας!!

Παμε πίσω στο νησί!!!

Πες το ψεμματα... Πραγματικα φρικαρω και πιο πολυ φρικαρω με την απαθεια σε καποια ζητηματα. Αν ειχαν πεθανει 3 Βρετανοι απο ηλεκτροπληξια διδερωνοντας (18 αν το δουμε αναλογικα με το πλυθησμο) οι κινεζοι θα αρχιζανε να κολυμπανε για τη Κινα :p

And once more, δε με νοιαζει που ειναι κινεζοι, ξαναλεω οτι οι Βουλγαροι πιο μεγαλοι ζημια κανουν οσο αναφορα τις θεσεις εργασιας.....

Be the change you want to see in the world.

Mahatma Gandhi

1) Χαχαχα! Όταν οι Έλληνες "κατακτούν" την Αστόρια είναι καλά, ε?

Όταν πάμε στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο η China-Town είναι όμορφο φολκλόρ, ε??

Αλλά στη γειτονιά μας ο Κινέζος είναι "απατεώνας" και "κλέφτης" ε??

(Πώς στο καλό καταφέρνουν οι Κινέζοι και στήνουν τα καταστήματα χωρίς να πληρώνουν φόρους και χωρίς να έχουν χαρτιά ενώ οι δικοί μας οι χωμένοι και μέσα στα πράγματα δεν μπορούν, ποτέ δεν θα το καταλάβω. Πρέπει να εχουν ταλέντο οι Κινέζοι).

2) Οι Κινέζοι μαγαζάτορες δεν κάνουν τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από τους Έλληνες "συναδέλφους" τους που ανοίγουν τα μαγαζιά με "λαδώματα", δεν αποδίδουν το ΦΠΑ και κοιτάνε να κερδίσουν με κάθε κόστος (συνήθως του καταναλωτή). Το σύστημα ελέγχου πάσχει, δεν φταίνε οι μετανάστες.

3) Το Compaq laptop μου ειναι made in China, τα γνήσια Adidas μου είναι made in Vietnam και τα Zara μπλουζάκια μου ειναι made in Turkey και Sri Lanka. Καλωσήλθατε στο παγκοσμιοποιημένο εμπόριο.

4) Προτιμώ χίλιους Κινέζους και μαγαζάτορες παρά 100 και κλέφτες. Στο κάτω κάτω το εμπόριο τονώνει την οικονομία και όσα περισσότερα εμπορικά ανοίγουν τόσο το καλύτερο. Όσο για εκείνους που κλείνουν, τι να κάνουμε? Αυτά έχουν οι επιχειρήσεις.

5) Από τα κινέζικα ρουχάδικα αγοράζουν κυρίως οι μετανάστες και τα πολύ χαμηλά εισοδήματα. Να λέτε πάλι καλά που υπάρχουν τα κινέζικα γιατί αλλιώς οι πραγματικά φτωχοί συνάνθρωποί μας δεν θα είχαν να φορέσουν ούτε κάλτσες.

6) Όλοι οι έμποροι που φωνάζουν "Έξω οι κλέφτες" είναι οι ίδιοι που δεν μάς κόβουν αποδείξεις, οι ίδιοι που δεν αποδίδουν το ΦΠΑ και οι ίδιοι που κλαίγονται κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα που δεν πάμε σε αυτους να ξοδέψουμε το δώρο σε υπερτιμημένα ρούχα και αγαθά. Δεν τους λυπάμαι.

7) Αν δεν ψώνιζε κανείς από τα "κινέζικα" ούτε θα εξαπλώνονταν ούτε θα μας απασχολούσε. Προφανώς κάνουν τζίρο και αυτό ενοχλεί.

8) Όσοι διαμαρτύρονται για τα μαγαζιά καλά θα κάνουν να διαμαρτύρονται για τους ανύπαρκτους τελωνειακούς και φορολογικούς ελέγχους που επιτρέπουν το λαθρεμπόριο, τη φοροδιαφυγή και την εισαγωγή επικίνδυνων συσκευών (βλέπε σίδερα). Αυτός είναι ο κίνδυνος και όχι η πυτζάμες για τον παππού με τα 3 ευρώ.

9) Ήδη η ΕΕ τα έχει παίξει με την πλημμύρα των πάμφθηνων κινέζικων προϊόντων. Αναμένονται μέτρα προστασίας, μόνο που θα είναι πολύ δύσκολο καθώς έχουμε υπογράψει συμφωνίες με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου που ουσιαστικά καταργούν τους περιορισμούς. Ίδωμεν.

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac

O kosmakis pou den exei lefta apo pou tha psonisei?

Apo kolonaki,psihiko,ermou? Stous kinezous tha paei,sta pazaria kai poli kala tha kanei me afta pou ginontai.

Mutilator :shifty:

Για μένα οι Κινέζοι δεν αποτελούν πρόβλημα όσο λειτουργούν με τους ίδιους όρους που δουλεύουν οι Έλληνες. Αν κάνουν μαϊμουδιές χωρίς τιμολόγια, χωρίς ΙΚα κτλ. να τιμωρηθούν (όπως και οι Έλληνες βέβαια αν παρανομούν).

Καταρχάς καλησπέρα!Δεν τα έχω με τους κινέζους αλλά για να σου πώ την αλήθεια δεν λειτουργούν και με τους ίδιους όρους.Καταρχάς το ωράριό τους το ξέρεις?Απλά δεν έχουν ωράριο!Ανοίγουν νώρις το πρωί και κλείνουν μετά τις 21:30 το βράδυ.Έχεις δει κανέναν έλληνα να δουλεύει έτσι? :O

ΤΟΥ ΦΕΥΓΑΤΟΥ Η ΜΑΝΑ ΔΕΝ ΕΚΛΑΨΕ ΠΟΤΕ :!: :!:

Α!Kατι αλλο για τους δικους μας μαγαζατορες.

Δημητρη που ησουν και Ρωμη, ξερεις ποσοι Ελληνες ερχονται καθε χρονο Παρμα-Bologna παιρνουν περσνη και προπερσυνη στοκαρια και μετα την πουλανε χρυση κυριολεκτικα Ελλαδα; :blink:

Ετσι ακριβως ειναι... :mad: εχω δει ακριβως τα ιδια παπουτσια(γυναικεια κυριως)να τα πουλανε στην Ιταλια συνοικιακα μαγαζακια 20-40 ευρω & εδω να τα εχουν διαφοροι μπουρναζοι κλπ 150-180!!! :w00t: Για να μην πω για το "βαφτισμα" ολων των ρουχων σαν ιταλικα ή στη χειροτερη περιπτωση γαλλικα,μιας & μαλλον ειναι ντροπη να παραδεχτουν οτι τα φερανε απ'την Κινα ή τα...Τρικαλα... :X

Guest valeria
Ετσι ακριβως ειναι... :mad: εχω δει ακριβως τα ιδια παπουτσια(γυναικεια κυριως)να τα πουλανε στην Ιταλια συνοικιακα μαγαζακια 20-40 ευρω & εδω να τα εχουν διαφοροι μπουρναζοι κλπ 150-180!!! :w00t: Για να μην πω για το "βαφτισμα" ολων των ρουχων σαν ιταλικα ή στη χειροτερη περιπτωση γαλλικα,μιας & μαλλον ειναι ντροπη να παραδεχτουν οτι τα φερανε απ'την Κινα ή τα...Τρικαλα... :X
Αυτό παιδιά το έχω ακούσει κι εγώ και μου είχε φανεί στην αρχή λίγο περίεργο μετά το πίστεψα. :blink: Μου το έχει πει φίλος μου που έμενε στην Ιταλία για χρόνια!

Guest RouKouNas
Διαβαζω το θεμα εδω & αρκετη ωρα & δεν πιστευω στα ματια μου...ΚΑΛΑ ΕΙΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ???Οι κινεζοι σας φταινε τωρα?Οι ανεκδιηγητοι(για να μη τους χαρακτηρισω αλλιως)ντοπιοι επιχειρηματιες που συνηθως πουλανε με κερδος μεταξυ 500 και 1000% δεν σας ενοχλουν?Που αγοραζουν χονδρικα ενα σωρο μαιμουδες & μετα σας τις πλασαρουν για levis,diesel κλπ?Τα παπουτσακια ναικ & γενικα τα αθλητικα ειδη που φτιαχνονται σε Βιετναμ.Μπαγκλαντες,Ινδια,Κινα κλπ δε σας πειραζουν?Ελεος δηλαδη... :rolleyes:

Δεν λεω οτι τα κινεζικα προιοντα μου αρεσουν(αν & μια μπλουζα που καποτε ψωνισα για την πλακα μου ακομα κραταει ),ουτε οτι οι τροποι που ακολουθουν(να μην πληρωνουν φορους κλπ)με βρισκουν συμφωνο...Ομως το να βρισκουμε τη ριζα του κακου στους σαταναδες-σχιστοματηδες μου φαινεται γελοιο...ας σοβαρευτουν πρωτα οι δικοι μας κλεφτοκοταδες που κοιτανε να μας τ'αρπαξουν σε καθε ευκαιρια,χωρις πολλες φορες να μας προσφερουν την αντιστοιχη ποιοτητα γι'αυτα που χρυσοπληρωνουμε & μετα τα λεμε...

Προσωπικα γουσταρω να κλεινουν μαγαζια ατομων που ξεκινησαν φυσιολογικα,αλλα επειδη ειδαν πως εχουν πελατεια αυξησαν τις τιμες 200-300% μεσα σ'ενα χρονο... :mad: κι οσο για τον πατριωτισμο που επιασε ορισμενους τι να σας πω...εδω ακομα & ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΡΟΥΧΑ & ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΤΩΝ ΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004 ηταν made in China αυτο δε σας πειραξε? :rolleyes:

Θα πω & κατι τελευταιο...ολη αυτη η ιστορια μου θυμιζει την αντιμετωπιση πολλων Ελληνων οταν πηγαιναν μεταναστες & εκαναν πανω-κατω τα ιδια για να μπορεσουν να επιβιωσουν...ας μην ειμαστε λοιπον ρατσιστες χωρις λογο...ή μηπως οσο τα κινεζακια μας εραβαν τα ρουχα & τα παπουτσια μας για ενα ξεροκομματο ψωμι ηταν καλα & τωρα που σηκωσαν κεφαλι εγιναν " κ@λοκινεζοι"?

vampyre κανε τον Dimitris79 moderator..!!! :) :) :cool: Μιλάμε δεν παίζεται ο άνθρωπος!!! Ότι ακριβώς ήθελα να πω διαβάζοντας το θέμα το είπε.. :)

Συμφωνώ με Δημήτρη Βαμπιρ και Οβελίξ.

Τα ρούχα που φοράτε όλοι είναι made in asia γενικώς, να μην αναφερθώ σε ηλεκτρικές συσκευές κομπιούτερ κτλ. :rolleyes: για τα επώνυμα τζην που κάπου αναφέρθηκαν με 60 ευρώ να ξέρετε οτι είναι η made in Καστοριά ή made in asia.

Μην χάνετε τον στόχο του θέματος. Δεν νομίζω κανείς να αμφιβάλει ότι το 99.9999% των ρούχων και γενικότερα των προϊόντων που χρησιμοποιούμε είναι made in China.

Το πρόβλημα με τα κινέζικα καταστήματα δεν είναι τα προϊόντα τους, είναι το καθεστός κάτω από το οποίο δουλεύουν το οποίο είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ. Αν τα εν λόγω καταστήματα πλήρωναν τους φόρους τους και έκοβαν αποδείξεις, τα ρούχα αυτά δεν θα τα πούλαγαν στις τιμές που τα δίνουν τώρα...

Δεν αντιλέγω βέβαια ότι και οι έλληνες καταστηματάρχες το έχουν ολιγόν καβαλήσει το καλάμι....

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Μην χάνετε τον στόχο του θέματος. Δεν νομίζω κανείς να αμφιβάλει ότι το 99.9999% των ρούχων και γενικότερα των προϊόντων που χρησιμοποιούμε είναι made in China.

Το πρόβλημα με τα κινέζικα καταστήματα δεν είναι τα προϊόντα τους, είναι το καθεστός κάτω από το οποίο δουλεύουν το οποίο είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ. Αν τα εν λόγω καταστήματα πλήρωναν τους φόρους τους και έκοβαν αποδείξεις, τα ρούχα αυτά δεν θα τα πούλαγαν στις τιμές που τα δίνουν τώρα...

Δεν αντιλέγω βέβαια ότι και οι έλληνες καταστηματάρχες το έχουν ολιγόν καβαλήσει το καλάμι....

Αν και εγώ είμουνα μετανάστης σε άλλη χώρα τότε και εγώ θα εκμεταλευόμουνα όποιο παραθυράκι του νόμου έβρισκα για να γλιτώσω και μια δραχμή.

Ο μετανάστης λοιπόν δικαιούται να κλέβει το κράτος αλλά ο ντόπιος όχι;

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Ο μετανάστης λοιπόν δικαιούται να κλέβει το κράτος αλλά ο ντόπιος όχι;

Το συγκεκριμενο θεμα καθε αλλο παρα αυτο λεει. Ακομα ακομα απο τον τιτλο το καταλαβενεις. Ο ντοπιος λοιπον δικαιουται να κλεβει το κρατος, ενω ο μεταναστης οχι?

Guest RouKouNas
ΞΕΦΥΓΑΜΕ..!! Το ερωτημα δεν ειναι ποσα ή ποια προϊοντα στο σπιτι μας λενε στο ταμπελακι τους Made in China αλλα ποιος η ποια αγοραζει απο τα καταστηματα των κινεζων ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.. Ειναι γνωστο στους περισσοτερους απο εμας οτι η Κινα ειναι η Νο 1 βηομηχανια στον κοσμο και απασχολει εκατονταδες εκατομμυρια εργαζομενους (δεδομενου οτι εχουν ξεπερασει και το 1,2 δις σε πληθυσμο) Βρηκαμε ενα θεμα μου φενεται για να θαψουμε τους ερμους τους Κινεζους.. :X

Τα κινέζικα καταστήματα δεν δουλεύουν με διαφορετικό καθεστώς από τα εγχώρια. Ποιος πιστεύει δηλαδή ότι ο μετανάστης ξέρει καλύτερα "τα κόλπα" από έναν ντόπιο ώστε να γλιτώνει φόρους κλπ??

Διαβάζω ότι οι κινέζοι μένουν ανοιχτά μέχρι αργά. Είναι παράνομο αυτο? Αν ναι, ας φωνάξει κάποιος την αστυνομία. Έχω βαρεθεί να ακούω τους λιγδιάρηδες καταστηματάρχες της Αιόλου (αυτοί διαμαρτύρονται κυρίως) να λένε τα μύρια όσα για τους κινέζους. Τι παράνομους, τι κλέφτες, τι δεν ξέρω γω. Ε, τότε πως ζουν και βασιλεύουν τα μαγαζιά τους? Δωροδοκούν την αστυνομια??

Χθες πήγε συνεργείο της Νομαρχίας στη Βαρβάκειο και οι χασάπηδες τούς έδιωξαν με τις κλωτσιές για να μην γίνει έλεγχος ποιότητας και τιμών!!!!

ΑΥΤΗ η συμπεριφορά βλάπτει τον καταναλωτή και όχι οι ρόμπες των 5 ευρώ που παίρνουν οι γιαγιάδες και οι φτωχές αλβανίδες.

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac

Τα κινέζικα καταστήματα δεν δουλεύουν με διαφορετικό καθεστώς από τα εγχώρια. Ποιος πιστεύει δηλαδή ότι ο μετανάστης ξέρει καλύτερα "τα κόλπα" από έναν ντόπιο ώστε να γλιτώνει φόρους κλπ??

Διαβάζω ότι οι κινέζοι μένουν ανοιχτά μέχρι αργά. Είναι παράνομο αυτο? Αν ναι, ας φωνάξει κάποιος την αστυνομία. Έχω βαρεθεί να ακούω τους λιγδιάρηδες καταστηματάρχες της Αιόλου (αυτοί διαμαρτύρονται κυρίως) να λένε τα μύρια όσα για τους κινέζους. Τι παράνομους, τι κλέφτες, τι δεν ξέρω γω. Ε, τότε πως ζουν και βασιλεύουν τα μαγαζιά τους? Δωροδοκούν την αστυνομια??

Χθες πήγε συνεργείο της Νομαρχίας στη Βαρβάκειο και οι χασάπηδες τούς έδιωξαν με τις κλωτσιές για να μην γίνει έλεγχος ποιότητας και τιμών!!!!

ΑΥΤΗ η συμπεριφορά βλάπτει τον καταναλωτή και όχι οι ρόμπες των 5 ευρώ που παίρνουν οι γιαγιάδες και οι φτωχές αλβανίδες.

Συγνώμη που δεν θα προσθέσω τίποτα στην κουβέντα αλλά ΠΕΣΤΑ ΒΡΕ OVELIX που βρήκανε τώρα και για όλα φταίνε οι κινέζοι που πουλάνε φτηνά Γ' διαλογής ρούχα και ηλεκτρονικά για το σπίτι κτλ.

Δεν μας φταίει ότι το αρνί και το κατσίκι πάει 11 ευρώ ούτε η ντομάτα κτλ. ο κινέζος φταίει που πουλάει στα 10 ευρώ ρούχα (μήπως αυτό φταίει και για την ακρίβεια τον τροφίμων?) :blink: