Jump to content

Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αν όμως σου απήγαγε κάποιος το παιδί ενώ θα μπορούσε να είχε σωθεί με αυτό, πως θα ένιωθες;

Όσο για τα supermarkets, τι ψωνίζει δηλαδή το παιδί σου; Το πολύ πολύ να κρατάει στατιστικά ο ψιλικατζής σχετικά με τα γαριδάκια που αγοράζει :lol:

• Απαντήσεις 12,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αρχικά ναι... Ήδη όμως επεξεργάζονται ιδέες για ειδικά βραχιόλια ή ακόμα και μικροεμφυτεύματα (καλά αυτό ειναι αρκετα μακρινό) με τη δικαιολογία ότι θα βοηθούν στον εντοπισμό παιδιών σε περιπτώσεις απαγωγών όπως στη Νότια Αμερική που παραείναι συχνό φαινόμενο...
Δεν είναι καθόλου μακρυνό· η τεχνολογία αυτή κυκλοφορεί στο εμπόριο ήδη· ένα club αθλητικό (αν θυμάμαι καλά) στην ισπανια το εφαρμόζει εθελοντικά στα μέλη του· πρόκειται για εμφυτεύματα σχεδόν όμοια με αυτά που πρέπει να φορούν υποχρεωτικά οι σκύλοι πλέον στην Ελλάδα (όσοι πήγατε τον σκύλο σας σε κτηνίατρο μάλλον θα ξέρετε).

Βασικά δε νομίζω να εκλείψουν τελείως τα 40άρια. Αυτό γιατί πάντα υπάρχουν και θα υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι απλά ενδιαφέρονται να απλά να παίρνουν/δέχονται τηλέφωνα και να στέλνουν κάνα μήνυμα αραιά και που. Δεν είναι κακό αυτό.

Απλά νομίζω πως επιτέλους οι κατασκευαστές (πέρα απ'τη Nokia) πλέον δεν θα έχουν καμία δικαιολογία να μην προσφέρουν περισσότερα κινητά που να βασίζονται σε S60 και- γιατί όχι- S80 και S90.

Με την εδραίωση της Symbian στα smartphones "χαμηλότερων δυνατοτήτων" νομίζω θα δούμε και μια αύξηση διαθέσιμων προγραμμάτων. Περιμένω να δω τα δωρεάν ειδικευμένα εργαλεία εξέλιξης λογισμικού για τη v9.1 μέχρι το τέλος του 2005:

- Eclipse IDE

- GCC 3.4

Και τα δυο θα είναι δωρεάν, οπότε καμία δικαιολογία για τους προγραμματιστές που δείχνουν ραθυμία! ;)

Για όσους θέλουν επιδόσεις και βγάζουν χρήματα από αυτό... RealView compiler και CodeWarrior v3!

Αν όμως σου απήγαγε κάποιος το παιδί ενώ θα μπορούσε να είχε σωθεί με αυτό, πως θα ένιωθες;

Όσο για τα supermarkets, τι ψωνίζει δηλαδή το παιδί σου; Το πολύ πολύ να κρατάει στατιστικά ο ψιλικατζής σχετικά με τα γαριδάκια που αγοράζει :lol:

Όπως θα είδες από το κείμενό μου δεν είμαι φανατικός και δέχομαι ότι η τεχνολογία αυτή έχει και ασύλληπτες εφαρμογές. Στη ζυγαρια που τα βάζω όλα όμως μου δείχνει ότι πάμε για μια φυλακή εκτός φυλακών.

Φίλιππε, το club διακοπών στο οποίο μάλλον αναφέρεσαι χρησιμοποιεί bracelets δλδ βραχιόλια... δεν νομίζω ότι υπάρχουν τόσο τρελοί άνυρωποι που θα έβαζαν εμφύτευμα για τις διακοπές τους ...

Όπως θα είδες από το κείμενό μου δεν είμαι φανατικός και δέχομαι ότι η τεχνολογία αυτή έχει και ασύλληπτες εφαρμογές. Στη ζυγαρια που τα βάζω όλα όμως μου δείχνει ότι πάμε για μια φυλακή εκτός φυλακών.

Φίλιππε, το club διακοπών στο οποίο μάλλον αναφέρεσαι χρησιμοποιεί bracelets δλδ βραχιόλια... δεν νομίζω ότι υπάρχουν τόσο τρελοί άνυρωποι που θα έβαζαν εμφύτευμα για τις διακοπές τους ...

Που είναι το πρόβλημα λοιπόν; Μπορείς να μην δεχτεις να το εμφυτεύσουν αφου δε σε υποχρεώνει κανείς.

Ξερει κανεις πως μπορω να ανοιξω αρχεια τυπου .pbf.Τα ειχα δημιουργησει με το bluetooth handset manager.Το κινιτο δεν το εχω πια και το προγραμμα δεν ξεκιναει αν δε γινει συνδεση με ενα νοκια κινητο.Με λιγα λογια προσπαθω να δω τον τηλεφωνικο καταλογο που ειχα στο pc απο το κινητο.

Κατά τη γνώμη μου το πιο σημαντικό απ'τα καινούργια features που διάβασα ως τώρα είναι η πλήρης [πλέον] υποστήριξη των νέων "εννιαίων" σετ επεξεργαστών (one core) και των καινούργιων γρήγορων compiler. Νομίζω θα δούμε μια ραγδαία ανάπτυξη εφαρμογών στα smartphones καθώς αυτά γίνονται φθηνότερα... :)

Το symbian 9 μηπως το δούμε σε συσκευες με ένα τσιπάκι που θα κάνει όλη τη δουλειά? Ο kernel του λέει οτι για αυτή τη δουλειά φτιαχτηκε(αυτό που λεέι βασικα είναι::allows manufacturers to build Symbian OS phones based on a single core processor that integrates the two processors (baseband and application processors) commonly used today, thereby helping handset manufacturers reduce phone build costs).Μηπως αυτό είναι το πρώτο βημα, μετα την ανακοίνωση συνεργασιας της Nokia με τη Texas Instruments? :whistle:

--------------------

Τα μεγάλα μυαλά συναντιούνται, ε, Prof.Wizard? :D :lol:

[sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

δηλαδή αν πάρω 'ενα 9500 θα βρει μόνο του WiFi με τα οποία μπορώ να συνδε8ω??

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo.gif

Α proud member of the Alliance, opposed to members of the Horde!

Μαζικές πωλήσεις smartphones = Δραματική αύξηση ιών...;)

Το βλέπω σε δύο χρόνια το πολύ να φορτώνουμε στα smartphones full προγράμματα Antivirus & Firewall... και να ψαχνόμαστε με adwares, spywares, worms, dialers και βάλε...:angry:

Πολύ ωραία. Για απορίες και ερωτήσεις σχετικά με το 6600 σου, μπορείς να πας στο Nokia Series 60 forum, δηλαδή εδώ: http://www.myphone.gr/forum/forumdisplay.php?f=14

Εγώ πήρα το Κ700 με αναβάθμιση από το Γερμανό !

Κυνήγα το λευκό της ζωής σου

Μαζικές πωλήσεις smartphones = Δραματική αύξηση ιών...;)

Το βλέπω σε δύο χρόνια το πολύ να φορτώνουμε στα smartphones full προγράμματα Antivirus & Firewall... και να ψαχνόμαστε με adwares, spywares, worms, dialers και βάλε...:angry:

Εδώ φίλε μου οφείλω να κάνω μία παράθεση και να σου υπενθυμίσω κάτι το οποίο αρκετός κόσμος δε γνωρίζει αλλά δυστυχώς διατυμπανίζει αδίκως...

Από μια δήλωση της ίδιας της κοινοπραξίας:

Α number of examples of malware targeting Symbian OS phones have been discovered, of which most have been ‘proof of concept’ or ‘zoo’ malware that have been sent to security firms.

None of the examples of malware so far discovered exploits any technological weakness in Symbian OS. Instead, malware has relied upon misleading phone users to install the malware and for it to be subsequently disseminated.

Διάβασε με προσοχή το παραπάνω. Άμα ο χρήστης είναι ηλίθιος και φορτώνει στο κινητό του ότι σαβούρα βρίσκει από αμφισβητήσημες πηγές τότε καλά να πάθει. Το θέμα είναι πως για την ώρα (!) δεν έχουν βρεθεί τεχνολογικές τρύπες (βλέπε Micro$oft) στο λογισμικό Symbian. Πάντα ο ιδιοκτήτης φορτώνει τον ιό και μάλιστα γνωρίζει τη στιγμή που φόρτωσε το ύποπτο πρόγραμμα.

@songless bird,

ακριβώς φίλε. :)

Μικρότερες καταναλώσεις και χαμηλότερο τελικό κόστος για τους αγοραστές.

Ένα πράγμα μόνο δε μ'άρεσε στην έκδοση 9.1: ενώ υποστηρίζει USB 2.0 client και USB mass storage που δίνει ικανές επεκτάσεις στην πλατφόρμα, θα περίμενα να υιοθετούσαν το USB OTG. Όχι μόνο θα έδινε η συγκεκριμένη προδιαγραφή ικανότητες host στην πλατφόρμα αλλά θα μείωνε και το φυσικό μέγεθος των επαφών/καταναλώσεων.

Τέσπα, δεν είναι κάτι "μεγάλο"... ελπίζω στην έκδοση 9.2 να το υποστηρίζουν, για το καλό όλης της αγοράς. :o

mizithropsolis, πήγαινε στο link που παρέθεσες. Αυτό θα σε βγάλει στο forum στο οποίο αντιστοιχεί το κινητό σου και ρώτα εκεί. Good luck.

Όπως την κόβω την δουλειά, προβλέπω σύντομα αντικατάστασης του S40 με κάποιο υποσύνολο του Symbian OS. Δεν είναι κακό αυτό. Ενδιαφέρον ακούγεται.

Τα series 40 οπώς εχω διαβάσει θα αντικατασταθούν με την series 50.

οποτε μαλλόν κάτι σαν υποσυνολο του symbian θα είναι. :cool:

The "unwired" revolution began...

_http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=6201&dateline=1272991407

Εδώ φίλε μου οφείλω να κάνω μία παράθεση και να σου υπενθυμίσω κάτι το οποίο αρκετός κόσμος δε γνωρίζει αλλά δυστυχώς διατυμπανίζει αδίκως...

Από μια δήλωση της ίδιας της κοινοπραξίας:

Α number of examples of malware targeting Symbian OS phones have been discovered, of which most have been ‘proof of concept’ or ‘zoo’ malware that have been sent to security firms.

None of the examples of malware so far discovered exploits any technological weakness in Symbian OS. Instead, malware has relied upon misleading phone users to install the malware and for it to be subsequently disseminated.

Διάβασε με προσοχή το παραπάνω. Άμα ο χρήστης είναι ηλίθιος και φορτώνει στο κινητό του ότι σαβούρα βρίσκει από αμφισβητήσημες πηγές τότε καλά να πάθει. Το θέμα είναι πως για την ώρα (!) δεν έχουν βρεθεί τεχνολογικές τρύπες (βλέπε Micro$oft) στο λογισμικό Symbian. Πάντα ο ιδιοκτήτης φορτώνει τον ιό και μάλιστα γνωρίζει τη στιγμή που φόρτωσε το ύποπτο πρόγραμμα.

Φίλε μου με παρεξήγησες. Εγώ πουθενά δε μίλησα για τρύπες ή αδυναμίες στο Symbian. Κι έχω πλήρη γνώση του πώς δουλεύουν οι μέχρι στιγμής αυτοί "ιοί". Για να καταλάβεις τι εννοούσα, θα στο θέσω αλλιώς: Ποιον browser έχουν σχεδόν όλοι στο στόχαστρο; Ποιο λειτουργικό για PC; Τον Internet Explorer και τα Windows XP. Και γιατί; Μήπως επειδή είναι αυτά που χρησιμοποιεί ο περισσότερος κόσμος, άρα έχουν και τα μεγαλύτερα ποσοστά χρήσης από μέσο-κατώτερο (σε σχετικές γνώσεις) χρήστη; Μάλλον επειδή όταν ο κάθε πιτσιρικάς θέλει να πουλήσει μούρη στην underground σκηνή, έστω και πίσω από nicks, κοιτάει να χτυπήσει το πιο διαδεδομένο πρόγραμμα, ώστε να είναι μεγαλύτερη η φασαρία γύρω από το όνομά του...

Ελπίζω τώρα να κατάλαβες. Και χαλάρωσε.

Και εγώ συνήθως από τον Γερμανό αγοράζω … :cool:
ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΜΑΘΑ ΝΑ ΒΑΖΩ ΥΠΟΓΡΑΦΗ.... :X

Aς προωθήσει/διαφημήσει πρώτα το λειτουργικό της και μετά ας ασχοληθεί με τις μάζες. Είναι τουλάχιστον αστείο να λέει ότι θέλει να κάνει τα smartphone προσιτά σε όλους την στιγμή που 9 στους 10 χρήστες Symbian κινητών δεν γνωρίζουν ΚΑΝ ότι το κινητό τους διαθέτει λειτουργικό σύστημα, πόσο μάλλον τι μπορούν να κάνουν με αυτό. (Μια από τις αιτίες διάδοσης των "ιών")

Τα μόνα smartphones που διαφημήστηκαν ως τέτοια μέχρι στιγμής.... δεν ήταν Symbian powered.

Στις διαφημήσεις δεν βλέπεις σούπερ κινητό με λειτουργικό σύστημα τάδε... σούπερ κινητό με μεγάλη οθόνη, κάμερα και MMS βλέπεις...

• The title was changed to Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!
  • The topic was unlocked
  • The topic was pinned