Jump to content

Αγορά συσκευής με ΜΕΓΑΛΗ οθόνη

fouskmech
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα, ήρθε η ώρα να αλλάξω το passport μου και ψάχνω για νέα συσκευή με μεγάλη οθόνη. Τι θα ήθελα να έχει:

Android, ΜΕΓΑΛΗ οθόνη>5.7", ΕΠΙΠΕΔΗ (οπωσδήποτε), 16:9 (κατά προτίμηση) , να φαίνεται καθαρά κάτω από ήλιο, να έχει θύρα ακουστικών, να ΜΗΝ έχει on-screen buttons (αν γίνεται), να παίρνει SD card (αν γίνεται), ΟΠΩΣδήποτε με notification led (αν γίνεται και με διάφορα χρώματα ανάλογα με την εφαρμογή), γρήγορο αναγνώστη δαχτυλικού (αν γίνεται στο εμπρός μέρος), καλή διάρκεια μπαταρίας=να βγάζει μια μέρα (δεν είμαι heavy user), να έχει FM.

Έχω υπόψη τις εξής 2 επιλογές: LG V20 ή XIAOMI MI MAX 2. To μεν LG δεν έρχεται Ελλάδα, έχει μικρή(?) μπαταρία και μεγάλο SAR, και on screen buttons, ενώ το MAX2 δεν έχει Β20. Τελικά, μόνο το MAX 2 μου κάνει ?

Δε θέλω iPhone (αν και έχω macbook), θα ήθελα s-pen αλλά έχει edge πλευρές και είναι ΠΟΛΥ μακρόστενο, δεν έχω social media accounts... δε με πολυκαίει η κάμερα.....

Σας ΠΑΡΑΚΑΛΩ, βοήθεια..............

Καλησπέρα, ήρθε η ώρα να αλλάξω το passport μου και ψάχνω για νέα συσκευή με μεγάλη οθόνη. Τι θα ήθελα να έχει:

Android, ΜΕΓΑΛΗ οθόνη>5.7", ΕΠΙΠΕΔΗ (οπωσδήποτε), 16:9 (κατά προτίμηση) , να φαίνεται καθαρά κάτω από ήλιο, να έχει θύρα ακουστικών, να ΜΗΝ έχει on-screen buttons (αν γίνεται), να παίρνει SD card (αν γίνεται), ΟΠΩΣδήποτε με notification led (αν γίνεται και με διάφορα χρώματα ανάλογα με την εφαρμογή), γρήγορο αναγνώστη δαχτυλικού (αν γίνεται στο εμπρός μέρος), καλή διάρκεια μπαταρίας=να βγάζει μια μέρα (δεν είμαι heavy user), να έχει FM.

Έχω υπόψη τις εξής 2 επιλογές: LG V20 ή XIAOMI MI MAX 2. To μεν LG δεν έρχεται Ελλάδα, έχει μικρή(?) μπαταρία και μεγάλο SAR, και on screen buttons, ενώ το MAX2 δεν έχει Β20. Τελικά, μόνο το MAX 2 μου κάνει ?

Δε θέλω iPhone (αν και έχω macbook), θα ήθελα s-pen αλλά έχει edge πλευρές και είναι ΠΟΛΥ μακρόστενο, δεν έχω social media accounts... δε με πολυκαίει η κάμερα.....

Σας ΠΑΡΑΚΑΛΩ, βοήθεια..............

Εγω θα προτεινα s8+ ή OnePlus 5.

Ολα τα εχουν εκτος απο fm.

Και το ραδιο,ειτε παιρνεις bluetooth ακουστικο με δεκτη fm επανω(οπως η Sony) ή αν εχεις μεγαλο ογκο δεδομενων μπορεις να ακους ραδιοφωνο μεσω ιντερνετ.Εστω και με μετριο σημα 3G 2/4 να ειναι ή 2-3/5 ή 4G B20 με 1/4 ή 1/5 σημα ειναι αρκετο για να εχεις ραδιοφωνο χωρις διακοπες.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Σε ευχαριστώ, αν και πρώην κάτοχος note 4, το μεν S8 έχει edge οθόνη (ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ........) και το 1+5Τ είναι 18:9. Θα ήθελα κάτι σε 16:9. Είναι και λίγο τσιμπημένη η τιμή τους......

Αν είναι να πάω σε 18:9, θα ήθελα κάτι πραγματικά μεγάλο, πάνω από 6.2 καθώς το 18:9 είναι στενή η οθόνη και δεν έχει και τόσο μεγάλη επιφάνεια.

Σε ευχαριστώ.

Σε ευχαριστώ, αν και πρώην κάτοχος note 4, το μεν S8 έχει edge οθόνη (ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ........) και το 1+5Τ είναι 18:9. Θα ήθελα κάτι σε 16:9. Είναι και λίγο τσιμπημένη η τιμή τους......

Αν είναι να πάω σε 18:9, θα ήθελα κάτι πραγματικά μεγάλο, πάνω από 6.2 καθώς το 18:9 είναι στενή η οθόνη και δεν έχει και τόσο μεγάλη επιφάνεια.

Σε ευχαριστώ.

Εφοσον ειχες note 4,πανε στο 8αρι που ειναι 6,3 με 18:9 οθονη.Αλλα κανει και 1.000€.

Εχει τα παντα,dual camera αλλα αβολη θεση εχει ο fingerprint scanner.Το fm παντως λυνεται αν εχεις 5-6GB το μηνα.Δεν καιει πολλα mb,αν το βαζεις 1 ωρα την ημερα π.χ και τις αλλες ωρες με wifi.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

@Νikolas14,

είχα όντως το Note4 και είναι ακόμα πολύ καλή συσκευή. Αλλά..... το 8άρι είναι πανάκριβο, είναι edge (πανάθεμά τους) και σα λουκανικόπιτα..... το έχω δει live πολλές φορές. Το δε mi MAX 2, έχει λογική τιμή, λίγο μεγαλύτερο SAR, τα κάνει όλα, αλλά είναι ελαφώς τεράστιο. Το περιμένω βέβαια... αφού είναι 6.44"

Οι γνώμες σας είναι ευπόρσδεκτες, μιας και περιμένω εναλλακτικές. Ξέρω ότι το MAX 2 είναι πολύ σοβαρός υποψήφιος αλλά θέλω αό τους ειδικούς να με βοηθήσουν μήπως μου διαφεύγει κάτι. Χθες είδα το LG V20, και καθόταν τέλεια στο χέρι μου.

Υπάρχει στο forum ένας χρήστης, ο @cmvr ? αν το λέω σωστά. Μήπως ξέρετε το ακριβές nickname του να τον ρωτήσω κάτι? έχει και ένα thread που γράφει για τις συσκευές με μεγάλη οθόνη.

Το honor 8 pro είναι vfm στα 466 5,7inc dual SIM φοβερή οθόνη 2k ips βέβαια όχι amoled και υπέρυθρες που όλες οι εταιρείες το χουν παρατήσει για μένα που την είχα την συσκευή αξίζει και με το παραπάνω

Sent from my VKY-L09 using Tapatalk

@Νikolas14,

είχα όντως το Note4 και είναι ακόμα πολύ καλή συσκευή. Αλλά..... το 8άρι είναι πανάκριβο, είναι edge (πανάθεμά τους) και σα λουκανικόπιτα..... το έχω δει live πολλές φορές. Το δε mi MAX 2, έχει λογική τιμή, λίγο μεγαλύτερο SAR, τα κάνει όλα, αλλά είναι ελαφώς τεράστιο. Το περιμένω βέβαια... αφού είναι 6.44"

Οι γνώμες σας είναι ευπόρσδεκτες, μιας και περιμένω εναλλακτικές. Ξέρω ότι το MAX 2 είναι πολύ σοβαρός υποψήφιος αλλά θέλω αό τους ειδικούς να με βοηθήσουν μήπως μου διαφεύγει κάτι. Χθες είδα το LG V20, και καθόταν τέλεια στο χέρι μου.

Δεν ξερω,αλλα το Mi Max ειναι αρκετα καλη συσκευη απλα δεν εχει την 800αρα για το 4G.Κυριως θεματα εχει η Wind,αλλα και οι αλλες 2 σε μικροτερο βαθμο.

Κάνε μια υποχώρηση ως προς το δαχτυλικο αποτύπωμα και τα πλήκτρα πλοήγησης και πάρε mate 9.

Ένας ΠΟΛΥ σοβαρός λόγος για να ΜΗΝ πάρω το MATE 9 είναι ότι ΔΕΝ έχει notification led. Όπως και το MATE 10. Kαι ενώ το mate 10 ήταν πολύ καλό, 16:9, πολύ μικρά bezels και άρα ακόμα μικρότερο από το ΜΑΤΕ 10, ΕΠΙΠΕΔΗ οθόνη, με καλή ανάλυση οθόνης ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΪΚΟ home button ME το fingerprint στο ΕΜΠΡΟΣ μέρος, δεν του βάζουνε notification led. Μα καλά, ΤΕΛΕΙΩΣ βλάκες είναι ?

Είδα μόλις ένα review του απλού ΜΑΤΕ 10, και ΈΧΕΙ notification LED. Mάλλον είναι το νέιο μου τηλέφωνο. Μόνο FM δεν έχει μαμώτο......

Edited by fouskmech

Το mate 9 (και νομίζω και το 10άρι) έχει αν δεν κάνω λάθος notifications' led αλλά είναι τόσο 'αχνό' που ουσιαστικά είναι σαν να μην έχει. Αβλεψία τους...Και επειδή έχεις και BB νομίζω το μόνο αντάξιο led είναι εκείνο των samsung (αλλά υπάρχει το θέμα με την κυρτή οθόνη). Edited by TheGuru
Sent neither from iphone nor android phone

Κοιτάξτε...... το passport που έχω είναι μοτνέλο του 14. Τα gestures που έχει και η όλη φιλοσοφία του λειτουργικού, από τα ηχεία, την ποιότητα κλήσεων, το HUB, το πολύχρωμο notification led, το multitasking, και άλλα, δείχνουν ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ:

Ότι η συσκευή αυτή ήταν μπροστά από την εποχή της, και είχε από τότε "επαγγελματικές" λειτουργίες. Λειτουργίες που διευκόλιναν τη ζωή αυτών που έβλεπαν το τηλέφωνο ως εργαλείο, και όχι σαν μέσο κοινωνικής καταξίωσης και media consumption. ΤΕΛΕίΑ. Και δεν ακούω τίποτα για iphonia και galaxakia. Καλό το Note μαζί με το s-pen, αλλά passport ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

Αλλά οι ΜΙΝΑΡΕΣ... το εγκατέληψαν. Είναι τόσο ΣΤΟΚΟΙ, που ούτε αυτοί μπορούν να δούν ότι υπάρχει ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ, που θεωρεί το τηλέφωνο εργαλείο. Δε λέω, θα σερφάρεις, θα κάνεις social, θα δεις youtube, αλλά πάνω από όλα είναι ΕΡΓΑΛΕΙΟ. Θα μπορούσαν κάλιστα να κάνουν ένα passport 2, με λειτουργικό BB, οθόνη 4:3 (5.5" και βάλε) ή 16:9 (6" και βάλε), ΧΩΡΙΣ πληκτρολόγιο, και υποστήριξη όλων των HOT εφαρμογών. Και ας έκανε 1200 ευρώ. Το κομμάτι του κόσμου που θα τα σκάσει για να έχει το σούπερ ΕΡΓΑΛΕΙΟ που κάνει και όλες τις άλλες μπούρδες, δίνει χαλαρα ένα ΜΕΓΑΛΟ ποσό για να κάνει τη δουλειά του όμορφα και ωραία.

Εντάξει, θα ξέφευγε λίγο από το ΚΑΛΑΣΣΙΚΟ BLACKBERRY, δε θα είχε ας πούμε πληκτρολόγιο, αλλά θα ήταν η ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ μεταξύ εργαλείου και νέας εποχής.

Ρε 'σεις, θα πάω να ρίξω 2 ζευγάρια χαστούκια στον Chen, και θα αναλάβω εγώ CEO............

----- προσθήκη μηνύματος 7 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Το mate 9 (και νομίζω και το 10άρι) έχει αν δεν κάνω λάθος notifications' led αλλά είναι τόσο 'αχνό' που ουσιαστικά είναι σαν να μην έχει. Αβλεψία τους...Και επειδή έχεις και BB νομίζω το μόνο αντάξιο led είναι εκείνο των samsung (αλλά υπάρχει το θέμα με την κυρτή οθόνη).

δες αυτό το video, το LED φαίνεται ικανοποιητικό (στο 2'.24"). Εντάξει, δε σε στραβώνει... αλλά θα φαίνεται ελπίζω....

Θέλω το mocha brown.

Edited by fouskmech

Δεν έβαλες το link απο το video. Το είδα πάντως live αναμμένο καθώς φόρτιζε και διαπίστωσα οτι θα ειναι εύκολο να μην το δεις (κάτι που στο ΒΒ z10 δεν παίζει να γίνει.)
Sent neither from iphone nor android phone

Δεν έβαλες το link απο το video. Το είδα πάντως live αναμμένο καθώς φόρτιζε και διαπίστωσα οτι θα ειναι εύκολο να μην το δεις (κάτι που στο ΒΒ z10 δεν παίζει να γίνει.)

Δίκιο έχεις, εδώ είναι στο (2':24"):

Αλλά είναι ακριβό ακόμα, κατά τα Χριστούγεννα.... ή το Γενάρη. Έως τότε θα έχει ανακοινωθεί το huawei honor note 9 και ίσως το xiaomi mi max 3 οπότε θα πάρω την τελική απόφαση....

το mate 10 είναι ακριβό καθώς βγήκε μόλις, είναι πιο μαζεμένο, έχει την Β20, μάλλον έχει πιο φωτεινή οθόνη, αλλά δεν έχει ραδιόφωνο.

Το mi MAX 2, έχει σούπερ τιμή, είναι πιο μεγάλο (και καλο και κακό), έχει FM αλλά όχι την Β20.

Χμ..... δύσκολη επιλογή.... δεν ξέρω... η ζυγαριά κλείνει προς το max 2 λόγω τιμής....

Εγώ θα κοιτούσα και το honor 8 pro που πρότεινε και ο @kpanos32

Δεν το μπορώ ΚΑΘΟΛΟΥ. iphone-ίζει στο σχέδιο και δεν το αντέχω, έχει τεράστια bezels και σχτικά μικρή οθόνη....

Πάντως και το Honor Note 9 θα είναι ενδιαφέρον, αν παραμείνει 16:9, και μειώσουν τα bezels πάνω κάτω και στο πλάϊ όπως στο Mate 10.

Αυτό το τεράστιο και απαίσιο μαύρο πλαίσιο που έχει η οθόνη του honor note 8, δεν μπορώ να καταλάβω τι εξυπηρετεί........

Edited by fouskmech

Να κανω μια ερωτηση τι ειναι B20???
Είναι μπάντα LTE (4g) κυρίως έχεις Θεμα αν έχεις wind και είσαι στην επαρχία ,δεν θα έχεις επαρκή κάλυψη στο 4g

Sent from my VKY-L09 using Tapatalk

Aν δεν καίγεσαι για Β20 (δηλ. είσαι χωρίς Cosmote επαρχία), εγώ θα πρότεινα Mi Max 2, το οποίο βέβαια έχεις ήδη υπόψιν... Κοντά στα ~200 που παίζει, αξίζει νομίζω και καλύπτει όσα ζητάς....

Σας ευχαριστώ, είμαι όντως επαρχία (Χανιά) ΜΕ Cosmote και αύριο το παραλαμβάνω. Το mi max 2. Ελπίζω να μην τρομάξω μόλις το πιάσω στα χέρια μου, αν και παλιότερα είχα Νοτε 4 (μεγαλούτσικο και αυτό).

Σχετικά με το internet on the go, ναι, πράγματι το χρησιμοποιώ και γω, αλλά για mails και browsing. Άντε και κάνα extranet, όψι όμως για hotspot στο λαπτοπ μου, δεν έχω τόσα πολλά δεδομένα εξάλλου. Οπότε πιστεύω ότι για βασική χρήση θα με καλύψει.

Σας ευχαριστώ, είμαι όντως επαρχία (Χανιά) ΜΕ Cosmote και αύριο το παραλαμβάνω. Το mi max 2. Ελπίζω να μην τρομάξω μόλις το πιάσω στα χέρια μου, αν και παλιότερα είχα Νοτε 4 (μεγαλούτσικο και αυτό).

Σχετικά με το internet on the go, ναι, πράγματι το χρησιμοποιώ και γω, αλλά για mails και browsing. Άντε και κάνα extranet, όψι όμως για hotspot στο λαπτοπ μου, δεν έχω τόσα πολλά δεδομένα εξάλλου. Οπότε πιστεύω ότι για βασική χρήση θα με καλύψει.

Αν εισαι με κοσμοτε κομπλε στην επαρχια.Ο πατερας μου με Vodafone και χωρις B20 εχει 4G 7/10 φορες οταν εχω εγω 10/10.