Jump to content

[Note 8] Η εμπειρία σας με τη μπαταρία

ntinoscrypton
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Οτι εφαρμογη της google μπορεις να βγαλεις κερδισμενος θα βγεις σε μπαταρια. Εχει της πιο ενεργοβορες εφαρμογες μαζι με το facebook instagram. Αν σβησεις εφαρμογες που εχει προεγκατεστημενες το note8 να ξερεις δεν σβηνονται πληρως αρκετη σαβουρα με πολλα wakelocks συνεχιζει να μενει μεσα στο κινητο και να τρεχει ασταματητα. Αν εισαι root μπορω να σου δωσω ενα script που θα καθαριση ολη την σαβουρα που τρεχει φανερά αλλά και κρυφα μεσα στο system μας και που μας πλασαρουν μαζι με τα κινητα τους. Θα δεις μεγαλη διαφορα στα παντα.

Μια μικρή λίστα για σβησιμο και αντικατασταση με αλλα apps που συνηθως ειναι καλητερα απο τα προεγκατεστημενα των εταιρειων.

Gmail

Google Chrome

Google Maps

Google Play Books

Google Play Magazines

Google Play Movies & TV

Google Play Music

Google Search

Google+

Facebook

Hangouts

Instagram

Internet

Lookout

CalendarDrive

Άμα καταργήσεις τα πάντα, ας πάει και σε ένα feature phone ή σε ένα των 200 ευρώ. Άποψη μου πάντα, το να μην έχεις τίποτα για να σε βγάζει λίγο παραπάνω η μπαταρία είναι ανούσιο.

Αν δε θες κάτι από αυτά εννοείται το βγάζεις. Πχ Google play books κλπ τα έχω και εγώ βγάλει. Αλλά Facebook σιγά μην μπαίνω από browser.

Θεωρώ ότι ακόμα και σε αυτό, αν κλείσεις τις 50 χαζές ειδοποιήσεις που έχει και κρατήσεις μόνο βασικές που ενδιαφέρουν, αν κλείσεις χαζές ρυθμίσεις όπως να συγχρονίζει επαφές, να παίζει αυτόματα βίντεο κλπ κλπ τότε κάνεις οικονομία.

Για μένα το σωστό στήσιμο εφαρμογών είναι πλέον πιο βασικό από το να τις πετάμε όλες έτσι.

Τώρα για Gmail ok, έχεις mail client πιο ελαφρύ πιο πλήρη και λιγότερο ενεργοβορο. Τον πετάς. Τώρα για 3Rd party apps γενικώς, έχω διαπιστώσει από τα στατιστικά μου ότι πάντα είναι χειρότερα. Ή σχεδόν πάντα.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

• Απαντήσεις 605
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Άμα καταργήσεις τα πάντα, ας πάει και σε ένα feature phone ή σε ένα των 200 ευρώ. Άποψη μου πάντα, το να μην έχεις τίποτα για να σε βγάζει λίγο παραπάνω η μπαταρία είναι ανούσιο.

Αν δε θες κάτι από αυτά εννοείται το βγάζεις. Πχ Google play books κλπ τα έχω και εγώ βγάλει. Αλλά Facebook σιγά μην μπαίνω από browser.

Θεωρώ ότι ακόμα και σε αυτό, αν κλείσεις τις 50 χαζές ειδοποιήσεις που έχει και κρατήσεις μόνο βασικές που ενδιαφέρουν, αν κλείσεις χαζές ρυθμίσεις όπως να συγχρονίζει επαφές, να παίζει αυτόματα βίντεο κλπ κλπ τότε κάνεις οικονομία.

Για μένα το σωστό στήσιμο εφαρμογών είναι πλέον πιο βασικό από το να τις πετάμε όλες έτσι.

Τώρα για Gmail ok, έχεις mail client πιο ελαφρύ πιο πλήρη και λιγότερο ενεργοβορο. Τον πετάς. Τώρα για 3Rd party apps γενικώς, έχω διαπιστώσει από τα στατιστικά μου ότι πάντα είναι χειρότερα. Ή σχεδόν πάντα.

Δεν χρειαζομαι τιποτα απο τα παραπανω δεν τα θεωρω απωλεια τα θεωρω ανουσια και ασκοπα να υπαρχουν μεσα pre install. Εγω δεν χρησιμοποιω καμια απο αυτες που εγραψα πιο πανω ειδικα facebook instagram. 3rd party apps οποια ειναι για root users ειναι καλυτερα απο τα official. Εφοσον ζητησε ξεμπουκωμα απο apps της google θα βρει και τα αντιστοιχα για Non root. 1 ωρα + θα βγαλεις σιγουρα οθονη αν εισαι root χωρις fb και instagram. Τωρα ο φιλος παραπανω δεν ξερω αλλα εφοσον θελει να ξεμπουκωσει απο drain apps. Παραθετω to debloat να το κανει τεστ σε οποια apps δεν χρειαζεται.

Edited by asdfaster

Παρέλαβα σήμερα το κινητό! Αλλαχτηκε εκ νέου το πλακετακι φόρτισης, μητρική και κάτι τσιπακια! Φαίνεται να φορτίζει κανονικά! Εν αναμονή να δούμε αν έγινε δουλειά...

Στάλθηκε από το SM-N950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παρέλαβα σήμερα το κινητό! Αλλαχτηκε εκ νέου το πλακετακι φόρτισης, μητρική και κάτι τσιπακια! Φαίνεται να φορτίζει κανονικά! Εν αναμονή να δούμε αν έγινε δουλειά...

Με το καλό. Εύχομαι να μην σου ξαναβγάλει πρόβλημα

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Με το καλό. Εύχομαι να μην σου ξαναβγάλει πρόβλημα

Από το στόμα σου και στου Note το αυτί!

• 2 weeks later...

Και εγώ παιδιά. Και την φοβόμουν πολύ αλλά έχω από 6 έως 8 ώρες SOT με όλα ανοιχτά εκτός από AOD

Προσωπικά πολύ ικανοποιημένος από τη μπαταρία παιδιά..

Σύντομα θα σου "πέσει"...... (η μπαταρία)

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Σύντομα θα σου "πέσει"...... (η μπαταρία)

Εσένα μπορεί να σου πέφτει. Εμένα όχι. :nagger:

- There is no place like 127.0.0.1 -

Εσένα μπορεί να σου πέφτει. Εμένα όχι. :nagger:

Εδώ θα 'μαστε παιδί μου, να το δούμε..... :lol:

Εδώ θα 'μαστε παιδί μου, να το δούμε..... :lol:

Οι τρεις φορτιστές μου, δύο σπίτι, ενας στο γραφείο, ένας yenkee και ενα powerbank belkin στο αυτοκίνητο, δε μου πέφτουν ποτέ! :rolleyes:

- There is no place like 127.0.0.1 -

Έχοντας περάσει πάνω από μια εβδομάδα μπορώ να πω ότι δεν αντιμετώπισα αλλο πρόβλημα με την φόρτιση του κινητού. Ελπίζω να μην γίνει κάτι και πάει και αυτό το τζαμακι Στα σκουπίδια!

Πριν 4-5 ημέρες διαπίστωσα ότι η φωτεινότητα άλλαξε απο το αυτόματο που την είχα και έμεινε σταθερή στο φουλ. Επίσης έβαλα δεύτερη sim για δεδομένα με καλύτερο σήμα (πριν είχα μόνο μια sim κ ας Ι με κακό σήμα για μισή ημέρα). Και ξαφνικά θαύμα. Ενώ είχα 4 με 4,5 ώρες sot και έφτανα το βράδυ με 10% τώρα χτυπάει 5,5 με 6 sot και το βράδυ ~45%!!!! Επιτέλους χαίρομαι τη συσκευή. Ούτε με το s8+ τέτοιοι χρόνοι.

Να σημειώσω πως και πριν αλλά και τώρα έχω μόνιμα ανοιχτά δεδομένα (4g) και WiFi.

Πριν 4-5 ημέρες διαπίστωσα ότι η φωτεινότητα άλλαξε απο το αυτόματο που την είχα και έμεινε σταθερή στο φουλ. Επίσης έβαλα δεύτερη sim για δεδομένα με καλύτερο σήμα (πριν είχα μόνο μια sim κ ας Ι με κακό σήμα για μισή ημέρα). Και ξαφνικά θαύμα. Ενώ είχα 4 με 4,5 ώρες sot και έφτανα το βράδυ με 10% τώρα χτυπάει 5,5 με 6 sot και το βράδυ ~45%!!!! Επιτέλους χαίρομαι τη συσκευή. Ούτε με το s8+ τέτοιοι χρόνοι.

Να σημειώσω πως και πριν αλλά και τώρα έχω μόνιμα ανοιχτά δεδομένα (4g) και WiFi.

Ειναι γνωστο οτι τα σαμμυ επηρεαζονται πολυ στην αυτονομια τους αν το σημα ειναι κακο!

Το εχω διαπσιτωσει κι εγω αυτο...

ΜySmartphone: Samsung Galaxy S24 Ultra

MySmartwatch:  Garmin Forerunner 965

τοσο μεγαλη διαφορα βλεπεις?

Δηλαδη αν ηταν και το s8+ δικαρτο και ειχες μια καρτα για ιντερνετ θα εβγαζε τα διπλα?

Αν και μου φαινεται λιγο υπερβολη η τοση αυξηση, σιγουρα το σημα παιζει ρολο.

Επισης οντως οσο ειμαι με wifi στο νοτε 8 παει μια χαρα. ΟΤαν δουλεψω 4G παει πολυ μετρια, και μιλαω για τα ιδια σημεια που εκανα χρηση με s8 plus, που ειτε οφειλεται στη μικροτερο μπαταρια (λογικο) ειτε και σε κακο μονταρισμα (ισως θα μπορουσε δηλαδη να μην πεφτει τοσο πολυ)

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Θυμήθηκα όταν το πήρα το χρησιμοποίησα 2-3 μέρες χωρίς sim (παρκαρισμένο στο σπίτι και πολύ σκάλισμα). Τα αποτελέσματα ήταν τουλάχιστον θεαματικά (8 ώρες sot) οπότε αυτή η κατακόρυφη βελτίωση είναι μάλλον λογική.

Πρώτη φόρτιση ΑΛΛΆ χωρίς Sim...

VvKH4IA.jpg

wqGgwPe.jpg

Θυμήθηκα όταν το πήρα το χρησιμοποίησα 2-3 μέρες χωρίς sim (παρκαρισμένο στο σπίτι και πολύ σκάλισμα). Τα αποτελέσματα ήταν τουλάχιστον θεαματικά (8 ώρες sot) οπότε αυτή η κατακόρυφη βελτίωση είναι μάλλον λογική.

ενταξει, χωρις σιμ συμφωνω. Εγω μιλαω για κανονικη χρηση.

απλα μου κανει εντυπωση οτι με 2 σιμ, που σημαινει οτι πιανει ταυτοχρονα σε 2 κεραιες, βελτιωνει τοσο την αυτονομια, οταν θεωρητικα θα θελει περισσοτερη ενεργεια να πιασει σε 2 απο ο,τι σε μια. Τωρα αν η μια εχει κακο ιντερνετ, σιγουρα με τη 2η το βελτιωνεις, αλλα μην ξεχναμε οτι δεν παυεις να παιρνεις και 2ο σημα.

Τελος παντων, μακαρι ο καθε ενας οπως βολευεται να παιρνει το μεγιστο απο το κινητο.

Εγω εχω καρτα μνημης μεσα και δεν εχω και 2η σιμ με ιντερνετ να βαλω.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρώ μια μείωση στην αυτονομία της συσκευής (περίπου στο 15%) χωρίς να έχω "πειραξει" κάτι και χωρίς να έχω αλλάξει την χρήση που κάνω.

Η μόνη διαφορά που εντοπίζω είναι ότι είμαι πλέον πολύ περισσότερο χρόνο με 4G και λιγότερο με WiFi.

Το sot δεν ξεπερνά τις 3 ώρες και ομιλία από 80 έως 120 λεπτά.

Έχει τόση αυξημένη κατανάλωση η χρήση 4G σε σύγκριση με WiFi ή μήπως η τελευταία αναβάθμιση μείωσε αισθητά της αυτονομία της συσκευής;

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρώ μια μείωση στην αυτονομία της συσκευής (περίπου στο 15%) χωρίς να έχω "πειραξει" κάτι και χωρίς να έχω αλλάξει την χρήση που κάνω.

Η μόνη διαφορά που εντοπίζω είναι ότι είμαι πλέον πολύ περισσότερο χρόνο με 4G και λιγότερο με WiFi.

Το sot δεν ξεπερνά τις 3 ώρες και ομιλία από 80 έως 120 λεπτά.

Έχει τόση αυξημένη κατανάλωση η χρήση 4G σε σύγκριση με WiFi ή μήπως η τελευταία αναβάθμιση μείωσε αισθητά της αυτονομία της συσκευής;

αυτο ανεφερα και εγω παραπανω, οτι η χρηση 4G Μειωνει αρκετα την αυτονομια, κατι που δεν ειχα διαπιστωσει με s8+. Τουλαχιστον τοσο δυασαναλογα.

Πιστευω οτι απλα φταιει το 4G και ισως και ητελευταια αναβαθμιση συνδυαστικα.

Ισως έπρεπε να δοκιμάσετε να το ριξετε σε 3g. Η διαφορά στην ταχύτητα σπανια ειναι μεγαλη, αλλά η διαφορά σε κατανάλωση ειναι.. Τουλάχιστον σε νοτε 4 που εχω, δοκιμάστε το στο νοτε 8, μπορει να το βρειτε ποιο βολικο.

Ισως έπρεπε να δοκιμάσετε να το ριξετε σε 3g. Η διαφορά στην ταχύτητα σπανια ειναι μεγαλη, αλλά η διαφορά σε κατανάλωση ειναι.. Τουλάχιστον σε νοτε 4 που εχω, δοκιμάστε το στο νοτε 8, μπορει να το βρειτε ποιο βολικο.

Επιτρεψε μου να διαφωνήσω ως προς την ταχύτητα. Εγώ τουλάχιστον που είμαι επαρχία έχω τρομερά καλύτερη απόκριση ακόμα και στο browsing με 4g, οπότε προτιμώ να θυσιαζω αυτονομία, εξάλλου με βγάζει την μέρα. Τώρα αν τύχει να θέλω κάτι παραπάνω κλείνω και τελείως.

Αυτό δεν το έκανα και νομίζω ότι δεν θα το κάνω ποτέ.

Κάθε συσκευή που κατέχω την απολαμβάνω στο μέγιστο των δυνατοτήτων που μου προσφέρει και μπορώ να χρησιμοποιήσω.

Δεν είναι ότι δεν βγάζω την ημέρα μου αλλά εκεί που τελείωνα την ημέρα με 25-40% τώρα φτάνω στο 15%-30% χωρίς να έχω ξεφύγει υπερβολικά από την συνηθισμένη μου χρηση :(

Επιτρεψε μου να διαφωνήσω ως προς την ταχύτητα. Εγώ τουλάχιστον που είμαι επαρχία έχω τρομερά καλύτερη απόκριση ακόμα και στο browsing με 4g, οπότε προτιμώ να θυσιαζω αυτονομία, εξάλλου με βγάζει την μέρα. Τώρα αν τύχει να θέλω κάτι παραπάνω κλείνω και τελείως.

Ναι, ανάλογως σε ποια περιοχή είσαι, μπορει να εχει διαφορά.. Δεν εννοούσα για ολους οτι δεν εχει διαφορά.

Απλα μπορει να βολεψει κάποιους.

Ναι, ανάλογως σε ποια περιοχή είσαι, μπορει να εχει διαφορά.. Δεν εννοούσα για ολους οτι δεν εχει διαφορά.

Απλα μπορει να βολεψει κάποιους.

σιγουρα, αν εχεις κακο 4G οκ το κλεινεις, αλλα το να το θυσιασεις δεν αξιζει γιατι η διαφροα ειναι μεγαλη.

Πάντως η μπαταρία του, ανάλογως πως είναι στημένο το κινητο, μπορει να είναι ή του ύψους ή του βαθους.. Γι αυτο και τοσο αντικρουομενες απόψεις.

Αδειο, χωρις εφαρμογές πήγαινε νορμάλ, όπως ανεμενα. Εβγαζε 5-6 ωρες οθόνης. Μετα απο πολυ πείραγμα, γεμάτο εφαρμογές και mod, αφαιρεση διαφημισεων, microsd 128αρα που ειχα στο νοτε 4 (με 80 γιγα), κλπ βλεπω ξαφνικά, σε 9 ωρες χρησης, 3.5 ωρες οθονης και η μπαταρία τελειώνε.. Πρωτο σε χρηση το android system.. το οποίο ειχε κατανάλωσει 22% οταν η οθονη ειχε 11%.. Τραγικη δηλαδή. (αυτο και 2η και 3η μερα χρησης, την 1η ειναι αναμενόμενο).

Εντωμεταξυ μεσα στο system είναι 500 διεργασίες, αντε βγαλε ακρη αρουταριστος τι απο ολα φταιει..

Βαζω gsam battery, με adb απο pc για να δουλέψει σαν ρουταρισμενη και να βγαζει ποιο πολλες πληροφορίες, απο το system, εμφανίζει οτι εκαψε την ποιο πολυ μπαταρία το dex, το οποίο μάλλον είναι λάθος γιατι το εχω παγώσει.

Τέλος πάντων, αφαιρω όσες εφαρμογές πιστεύω οτι μπορεί να έχουν θεμα, κλεινω blokada, που εχω για διαφημίσεις, παγωνω καμια 80ρια εφαρμογές / διεργασίες.

Και σβηνω από τη microsd οτι αρχεια κρυφα ή συστήματος υπήρχαν απο το νοτε 4, ωστε να μείνουν μονο καθαρα αρχεια.

Παροτι ειχα θεμα στην αυτόνομια, το standby ηταν μια χαρα πάντως. Και εσβησα και την davlik cashe.

Αποτέλεσμα :

Τωρα εχει εντελώς αλλη συμπεριφορά..

Το system πηγε πολυ κατω, οθονη 1η μακραν σε κατανάλωση.

Στο 50% μπαταρίας έχω οθονη 3:45 σε 6 ωρες χρησης μόνο βεβαια.. Οι 2 ωρες οθόνης σε ίντερνετ σε 4g..

Τωρα θα βαλω μια μια οτι αφαιρεσα να δω αν καποια εκανε τι ζημιά..

Edited by sosimple2

• The title was changed to [Note 8] Η εμπειρία σας με τη μπαταρία