Jump to content

Xiaomi Mi A1

Street
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Επίσης μου βγάζει ένα force close: Η λειτουργία mi community διακόπηκε. Καμία ιδέα; ευχαριστώ πολύ

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Άκη αυτό που ζητάς δεν ξέρω αν θα όντως κάποιος μπορεί να το κάνει, να κάτσει να (ξανα)γραψει και ουσιαστικά να μεταφράσει το νήμα του xda. Αν δεν "καταλαβαίνεις" τις οδηγίες ίσως να μην είσαι και "έτοιμος" να το κάνεις. Και να να σου δώσω να καταλάβεις πιο καλά τι εννοώ, αν κάτι δεν πάει καλά ή απλά κολλήσεις κάπου, εδώ θα έρθεις (και λογικό αυτό) μετά να ξαναρωτήσεις "παίδες κόλλησα εδώ, τί έκανα λάθος" και μάλλοιν τις απορίες θα πρέπει να τις λύσει αυτός που το έγραψε. Φυσικά αυτό είναι και το νόημα μιας τέτοιου είδους κοινότητας (για να προλάβω όποιες αντιδράσεις) απλά θεωρώ πως πολύ δύσκολα κάποιος θα καθίσει, να κάνει μετάφραση ενός άλλου νήματος, εκτός αν ψηθεί, να κάνει έναν οδηγό, να γίνει sticky και να υπάρχει κάπου διαθέσιμος εύκολα και γρήγορα για όλους. Φιλικά. ;)

Διάβασε εδώ http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=462218

Θα χρειαστεί να ξεκλειδώσεις.

Λοιπόν, δίνω οδηγό για την εγκατάσταση της google camera σύμφωνα με τον οδηγό στο XDA.

1. Κατεβάζουμε το αρχείο από εδώ, απενεργοποιούμε οποιοδήποτε antivirus - firewall που μπορεί να υπάρχει στον υπολογιστή μας (ειδικά στα windows 10, αν δεν το απενεργοποιήσουμε δεν αντιγράφει τα αρχεία).

2. Αποσυμπιέζουμε και εκτελούμε το GCam Mi A1.exe.

3. Επιλέγουμε install drivers, και στη συνέχεια την έκδοση 1.4.3. Στο παράθυρο που θα μας εμφανίσει, απαντάμε σε όλα ναι (Y) (τρεις φορές, για ADB και Fastboot, για ADB System-wide και Device Drivers).

* Αν επιμένει για κάποιο λόγο και δε μας κάνει εγκατάσταση, επιλέγουμε την έκδοση 1.3.

4. Στο κινητό μας απενεργοποιούμε οποιοδήποτε κλείδωμα οθόνης (είτε μοτίβο, είτε αποτύπωμα ή ότι άλλο έχουμε), μέσα από τις ρυθμίσεις --> Ασφάλεια και τοποθεσία. Στη συνέχεια μέσα από τις ρυθμίσεις επιλέγουμε Σύστημα --> Σχετικά με το τηλέφωνο και πατάμε επανειλημμένα πάνω στο Build number μέχρι να ενεργοποιηθούν οι Επιλογές προγραμματιστή. αφού ενεργοποιηθεί το νέο μενού, μέσα από αυτό ενεργοποιούμε δύο επιλογές, USB debugging και OEM unlocking.

Πλέον είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε.

5. Συνδέουμε το κινητό στον υπολογιστή και πατάμε στο πρόγραμμα "Enable HAL3, EIS and install Gcam".

*Θα χρειαστούν περίπου δύο λεπτά. Στο διάστημα αυτό το κινητό θα κάνει επανεκκίνηση, θα δούμε στην οθόνη την ένδειξη FASTBOOT, στη συνέχεια TWRP και έπειτα το κινητό θα κάνει και πάλι επανεκκίνηση. ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΣΥΝΔΕΟΥΜΕ, μέχρι να εμφανίζει στο πρόγραμμα κάτω αριστερά το μήνυμα "Finalized" και στο κινητό να μας ζητά PIN.

Είμαστε σχεδόν έτοιμοι.

6. Τελευταίο Βήμα. Αποσυνδέουμε πλέον το κινητό, ανοίγουμε την εφαρμογή της Google camera (αναφέρεται ως camera και αυτό, όμως είναι λίγο πιο σκούρο το εικονίδιο σε σχέση με αυτό της stock εφαρμογής), και από το hamburger menu, πάνω αριστερά επιλέγουμε Settings --> Advanced, και επιλέγουμε Super High στο HDR+parameters, ενεργοποιούμε το Portrait mode, ενεργοποιούμε το Use ZSL, και στο HDR+ image quality επιλέγουμε 100% (Αυτές τις ρυθμίσεις προτείνει ο developer, φυσικά ο καθένας μπορεί να πειραματιστεί και να τις τροποποιήσει σύμφωνα με τις ανάγκες του). Για να αποθηκευτούν οι ρυθμίσεις δεν βγαίνουμε από αυτό το μενού αλλά κάνουμε force shutdown την εφαρμογή (πατάμε το κάτω αριστερό πλήκτρο (Ξ) και "σπρώχνουμε" την εφαρμογή να χαθεί).

Ελπίζω να βοήθησα. Αν κάποιο κομμάτι είναι δυσνόητο ή επιδέχεται αλλαγής επισημάνετε το μου για να βελτιώσουμε τον οδηγό.

Edited by kastorakos84

1998 - 2015: Πάνω από 50 συσκευές, ουτε θυμάμαι ποιες... 2015: Nokia Lumia 930, 2016: Samsung S6 Edge Plus, 2017: LG G6, Sony Xperia XA1 Ultra, 2018: Xiaomi Mi A1, Samsung Note 8, 2019: Samsung Note 10 Plus
2023: Moving to IOS, iPhone 14 Pro Max, iPhone 15 Pro Max

παιδια ξεκλειδωσα τον bootloader αλλα θελω να τον ξανακλειδωσω. τι κανω;

Nokia 3200 ---> Sony Ericsson W810i ---> Sony Ericsson W995i ---> Huawei Honor 2 ---> Huawei Mate 7 ---> Xiaomi Mi A1 ---> Xiaomi Mi 9 SE ---> Realme 9 Pro+

παιδια ξεκλειδωσα τον bootloader αλλα θελω να τον ξανακλειδωσω. τι κανω;

Με ποιον τρόπο τον ξεκλείδωσες?

1998 - 2015: Πάνω από 50 συσκευές, ουτε θυμάμαι ποιες... 2015: Nokia Lumia 930, 2016: Samsung S6 Edge Plus, 2017: LG G6, Sony Xperia XA1 Ultra, 2018: Xiaomi Mi A1, Samsung Note 8, 2019: Samsung Note 10 Plus

Με ποιον τρόπο τον ξεκλείδωσες?

https://forum.xda-developers.com/mi-a1/how-to/root-mi-a1-oreo-8-0-disabling-ota-magisk-t3728654

δεν δεχεται καμια εντολη μεσω cmd για να το βαλω σε fastboot και να το κλειδωσω. δεν αναγνωριζει καν το κινητο

Nokia 3200 ---> Sony Ericsson W810i ---> Sony Ericsson W995i ---> Huawei Honor 2 ---> Huawei Mate 7 ---> Xiaomi Mi A1 ---> Xiaomi Mi 9 SE ---> Realme 9 Pro+

https://forum.xda-developers.com/mi-a1/how-to/root-mi-a1-oreo-8-0-disabling-ota-magisk-t3728654

δεν δεχεται καμια εντολη μεσω cmd για να το βαλω σε fastboot και να το κλειδωσω. δεν αναγνωριζει καν το κινητο

Το κινητό λειτουργεί? Αν χτυπήσεις adb devices, το εμφανίζει? Επιβεβαίωσες μέσα από τις επιλογές προγραμματιστή ότι είναι ανοικτό το usb debugging?

Λοιπόν, δίνω οδηγό για την εγκατάσταση της google camera σύμφωνα με τον οδηγό στο XDA.

1. Κατεβάζουμε το αρχείο από εδώ, απενεργοποιούμε οποιοδήποτε antivirus - firewall που μπορεί να υπάρχει στον υπολογιστή μας (ειδικά στα windows 10, αν δεν το απενεργοποιήσουμε δεν αντιγράφει τα αρχεία).

2. Αποσυμπιέζουμε και εκτελούμε το GCam Mi A1.exe.

3. Επιλέγουμε install drivers, και στη συνέχεια την έκδοση 1.4.3. Στο παράθυρο που θα μας εμφανίσει, απαντάμε σε όλα ναι (Y) (τρεις φορές, για ADB και Fastboot, για ADB System-wide και Device Drivers).

* Αν επιμένει για κάποιο λόγο και δε μας κάνει εγκατάσταση, επιλέγουμε την έκδοση 1.3.

4. Στο κινητό μας απενεργοποιούμε οποιοδήποτε κλείδωμα οθόνης (είτε μοτίβο, είτε αποτύπωμα ή ότι άλλο έχουμε), μέσα από τις ρυθμίσεις --> Ασφάλεια και τοποθεσία. Στη συνέχεια μέσα από τις ρυθμίσεις επιλέγουμε Σύστημα --> Σχετικά με το τηλέφωνο και πατάμε επανειλημμένα πάνω στο Build number μέχρι να ενεργοποιηθούν οι Επιλογές προγραμματιστή. αφού ενεργοποιηθεί το νέο μενού, μέσα από αυτό ενεργοποιούμε δύο επιλογές, USB debugging και OEM unlocking.

Πλέον είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε.

5. Συνδέουμε το κινητό στον υπολογιστή και πατάμε στο πρόγραμμα "Enable HAL3, EIS and install Gcam".

*Θα χρειαστούν περίπου δύο λεπτά. Στο διάστημα αυτό το κινητό θα κάνει επανεκκίνηση, θα δούμε στην οθόνη την ένδειξη FASTBOOT, στη συνέχεια TWRP και έπειτα το κινητό θα κάνει και πάλι επανεκκίνηση. ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΣΥΝΔΕΟΥΜΕ, μέχρι να εμφανίζει στο πρόγραμμα κάτω αριστερά το μήνυμα "Finalized" και στο κινητό να μας ζητά PIN.

Είμαστε σχεδόν έτοιμοι.

6. Τελευταίο Βήμα. Αποσυνδέουμε πλέον το κινητό, ανοίγουμε την εφαρμογή της Google camera (αναφέρεται ως camera και αυτό, όμως είναι λίγο πιο σκούρο το εικονίδιο σε σχέση με αυτό της stock εφαρμογής), και από το hamburger menu, πάνω αριστερά επιλέγουμε Settings --> Advanced, και επιλέγουμε Super High στο HDR+parameters, ενεργοποιούμε το Portrait mode, ενεργοποιούμε το Use ZSL, και στο HDR+ image quality επιλέγουμε 100%. Για να αποθηκευτούν οι ρυθμίσεις δεν βγαίνουμε από αυτό το μενού αλλά κάνουμε force shutdown την εφαρμογή.

Ελπίζω να βοήθησα. Αν κάποιο κομμάτι είναι δυσνόητο ή επιδέχεται αλλαγής επισημάνετε το μου για να βελτιώσουμε τον οδηγό.

Καλησπέρα!

Εύγε φίλε μου για τον οδηγό. Θα το δοκιμάσω. Το μονο που ηθελα να ρωτήσω ειναι, πως θα κάνουμε force shutdown την εφαρμογή στο τελευταίο βήμα για να αποθηκευτούν οι ρυθμίσεις;

Εννοείς οτι θα πρέπει να πάμε στις ρυθμίσεις του κινητού μετά "εφαρμογές και ειδοποιήσεις" και απο κει να βρούμε την εφαρμογή τη κάμερας για να κάνουμε force closed;

Edited by mitsre

Μπράβο για τον οδηγό. :) Για το 6ο βήμα και γενικότερα το ποια κάμερα θα βάλει ο καθένας ίσως θα πρεπε καλύτερα να αφήσεις να αποφασίσει ο καθένας τι χρειάζεται :) (Πχ το super high για μενα ειναι απαγορευτικά αργό ενώ προτιμώ model nexus 6p για χαμηλότερο NR)

Αν το δοκιμάσουν και βγει ευκολος θα το βάλω στο πρώτο post. ;)

Αλλά θα πρότεινα κάπως να το επισημάνεις ότι υπάρχουν διάφορες κάμερες και διάφορες ρυθμίσεις (πχ βάλε Link από τον οδηγο που έβαλα παραπάνω ή γράψε ότι μπορούν να το ψάξουν οι ίδιοι)

Edited by Antretng

Το κινητό λειτουργεί? Αν χτυπήσεις adb devices, το εμφανίζει? Επιβεβαίωσες μέσα από τις επιλογές προγραμματιστή ότι είναι ανοικτό το usb debugging?

Ναι από αυτό σου γράφω τώρα. Δεν ξέρω τι φταίει. Πρέπει να το βάλω σε fastboot mode πρώτα και μετά να δώσω τις εντολές μήπως; Με factory reset θα επανέλθει αν είναι να το κάνω μην γίνει καμία πατάτα

το επανεφερα παιδες. ολα πενα.

Βάλτο σε fastboot σύνδεση με το pc και κοίτα στο devices manager πως το βλέπει στο Android phone

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

το επανεφερα παιδες. ολα πενα.

Να αναφέρεις πάντα πως έλυσες το πρόβλημα σου, γιατί μπορεί να το διαβάσουν αργότερα και άλλοι χρήστες που μπορεί να έχουν το ίδιο πρόβλημα ώστε να γνωρίζουν τι να κάνουν... ;)

παιδια. εμενα μου κολλαει στο locking boatloader και δεν κανει finilized. γιατι;

Το αφήνω όπως έχει γιατί άμα δεν ξέρεις καλά την διαδικασία τον ήπιες

Xiaomi Poco X5 Pro (HyperOS 1.0.2.0, Android 14)

παιδια. εμενα μου κολλαει στο locking boatloader και δεν κανει finilized. γιατι;
Πια ρομ είχες πριν κλειδώσεις bootloader

Πια ρομ είχες πριν κλειδώσεις bootloader

android oreo. update ιανουαριου. έκανα επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων τωρα μπας και στρωσει. αμαν πολυ μπερδεμα ρε ****το

Γιατί δεν κάνει για ορεο; Κι εγώ ορεο είμαι και έλεγα να το κάνω απόψε.

Παρεμπιπτόντως ευχαριστώ τον συμφορουμιτη για τον οδηγό.

Είσαι εξαιρετικός συμφορουμίτη! Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον λεπτομερή οδηγό!

Όλα αυτά να φανταστώ τα κάνουμε αφού έχουμε ξεκλειδώσει τον bootloader, σωστά?

Και στο τέλος πρέπει να τον ξανακλειδώσουμε πάλι. Μέσω αυτού του οδηγού?

Χάνουμε κάτι από την εγγύηση του τηλεφώνου αν το κάνουμε όλο αυτό?

Edited by akisthegreat

Είσαι εξαιρετικός συμφορουμίτη! Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον λεπτομερή οδηγό!

Όλα αυτά να φανταστώ τα κάνουμε αφού έχουμε ξεκλειδώσει τον bootloader, σωστά?

Και στο τέλος πρέπει να τον ξανακλειδώσουμε πάλι. Μέσω αυτού του οδηγού?

Χάνουμε κάτι από την εγγύηση του τηλεφώνου αν το κάνουμε όλο αυτό?

Το ξεκλείδωμα και το κλείδωμα του bootloader γίνεται μέσα από το προγραμματάκι. Εσύ δεν θα χρειαστεί να κάνεις κάτι.

Καλησπέρα!

Εύγε φίλε μου για τον οδηγό. Θα το δοκιμάσω. Το μονο που ηθελα να ρωτήσω ειναι, πως θα κάνουμε force shutdown την εφαρμογή στο τελευταίο βήμα για να αποθηκευτούν οι ρυθμίσεις;

Εννοείς οτι θα πρέπει να πάμε στις ρυθμίσεις του κινητού μετά "εφαρμογές και ειδοποιήσεις" και απο κει να βρούμε την εφαρμογή τη κάμερας για να κάνουμε force closed;

Όχι, θα το διορθώσω και στον οδηγό, απλώς, πατάς το αριστερό πλήκτρο κάτω με τις τρεις γραμμές και "σέρνεις" το παράθυρο, είτε δεξιά είτε αριστερά ώστε να χαθεί.

Μπράβο για τον οδηγό. :) Για το 6ο βήμα και γενικότερα το ποια κάμερα θα βάλει ο καθένας ίσως θα πρεπε καλύτερα να αφήσεις να αποφασίσει ο καθένας τι χρειάζεται :) (Πχ το super high για μενα ειναι απαγορευτικά αργό ενώ προτιμώ model nexus 6p για χαμηλότερο NR)

Αν το δοκιμάσουν και βγει ευκολος θα το βάλω στο πρώτο post. ;)

Αλλά θα πρότεινα κάπως να το επισημάνεις ότι υπάρχουν διάφορες κάμερες και διάφορες ρυθμίσεις (πχ βάλε Link από τον οδηγο που έβαλα παραπάνω ή γράψε ότι μπορούν να το ψάξουν οι ίδιοι)

Είναι όντως αρκετά αργό, απλώς, ο οδηγός βασίζεται σε μετάφραση του ότι έχει ορίσει ο dev και το άφησα έτσι γιατί έτσι το δίνει, και δεν ήθελα να δημιουργήσω σύγχυση.

Φίλε καστορακο μια ερώτηση σε παρακαλώ. Ο οδηγός κάνει για ορεο μια ενημέρωση Ιανουαρίου;

Διάβασα στο xda ότι είμαστε τυχεροί γιατί το κλείδωμα ξεκλείδωμα του bootloader δεν χάνει δεδομένα. Ισχύει;

Από θέμα εγγύησης, επειδή έχω ελληνικό ξέρεις κάτι;

Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά είχα ένα s7 που μου κλέψανε και δύο πιτσιρίκια να τρέχουν και δεν έχω την ευχέρεια να ψάξω πολύ.

Σε ευχαριστώ για όλα και τον οδηγό.

Δοκίμασες να τον κλειδώσεις χειροκίνητα?

Απενεργοποιείς το κινητό, πατάς ταυτόχρονα Vol- και Power για να μπει σε fastboot και το συνδέεις στο pc. Από εκεί, από γραμμή εντολών, πληκτρολογείς

fastboot oem lock

Φίλε καστορακο μια ερώτηση σε παρακαλώ. Ο οδηγός κάνει για ορεο μια ενημέρωση Ιανουαρίου;

Διάβασα στο xda ότι είμαστε τυχεροί γιατί το κλείδωμα ξεκλείδωμα του bootloader δεν χάνει δεδομένα. Ισχύει;

Από θέμα εγγύησης, επειδή έχω ελληνικό ξέρεις κάτι;

Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά είχα ένα s7 που μου κλέψανε και δύο πιτσιρίκια να τρέχουν και δεν έχω την ευχέρεια να ψάξω πολύ.

Σε ευχαριστώ για όλα και τον οδηγό.

Και εγώ στο δικό μου σε Oreo με Update Ιανουαρίου το πέρασα (Build Number OPR1.170623.026.8.1.10). Όσον αφορά την εγγύηση, δεν σε επηρεάζει, γιατί δεν φαίνεται η τροποποίηση και κλειδώνει ξανά ο bootloader.

Edited by kastorakos84

Και πάλι σε ευχαριστώ.θα το κάνω όποτε προλάβω γιατί χωρίς το eis καληνύχτα

Φτάσαμε στα μισά του μήνα και ακόμη να δούμε το update του Φεβρουαρίου.

Δεν καταλαβαίνω πως αντιλαμβάνονται το Android one, ούτε η Google, ούτε η Xiaomi.

Η Google τι κινήσεις κάνει για να δει αν το πρόγραμμα της τρέχει κανονικά;

Η Xiaomi τι περιμένει; Τον Μάρτιο;

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

• The title was changed to Xiaomi Mi A1