mobilemaniac Δημοσιεύτηκε April 6, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε April 6, 2005 Καλησπερα θελω να αγορασω μια καρτα δικτυου στον γερασμενο pc μου(p3 στα 500) για να τον συνδεσω με ενα φορητο που εχω.Εχω επιλεξει 3 διαφορετικες καρτες και θελω να μου πειτε ποια προτεινεται.Επισης τη διαφορα εχουν το καλωδιο utp με το καλωδιο ftp, και αν υποστηριζουν tις συνδεσης αυτες.Ευχαριστω πολυ Δειτε τις επιλογες που εχω επιλεξειMULTIRAMA.rar Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Crypton-R- Δημ. April 6, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 6, 2005 Oles oi kartes diktuou einai idies gia mena, mono tin taxututa koitazw. Mipws ennoeis kalwdia UTP kai STP? (Den thumamai tis diafores) Παράθεση Πλήκτρα: Nokia 3310 > 3510i > 7250i > 7610 > Sony Ericsson W580 > W595 Πλήκτρα / Αφή: HTC Touch Diamond > Sony Ericsson Xperia mini pro Πλήκτρα: Nokia 113 > Samsung C3530 > E1182 > Nokia 114 Αφή: LG G2 > Samsung Galaxy S7 Edge > S8+ > Huawei Mate 20 Pro > Samsung Galaxy S21 Ultra > S23 Ultra Smart Watch: Samsung Gear S2 Classic > S3 Classic > Samsung Galaxy Watch4 Classic Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Agent M Δημ. April 6, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 6, 2005 Oles oi kartes diktuou einai idies gia mena, mono tin taxututa koitazw. Mipws ennoeis kalwdia UTP kai STP? (Den thumamai tis diafores) Ναι αυτό εννοεί :) UTP σημαίνει unshielded twisted pair ενώ STP shielded twisted pair Τη διαφορά τη καταλαβαίνεις άμα διαβάσεις τη πρώτη λέξη... ;) Παράθεση Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mobilemaniac Δημ. April 7, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 Ναι αυτό εννοεί :) UTP σημαίνει unshielded twisted pair ενώ STP shielded twisted pair Τη διαφορά τη καταλαβαίνεις άμα διαβάσεις τη πρώτη λέξη... ;) Φιλε μου οι παραπανω καρτες δικτυου που εχω επιλεξει υποστηριζουν αυτα τα προτωκολα επικοινωνιας? (utp/ftp) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
csk4023 Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 Μεταφερόμαστε στο hardware... Το ftp καλώδιο υπάρχει αλλά συχνά συγχέεται με το stp αν και δεν είναι ακριβώς το ίδιο. FTP=foil screened twisted pair. Η διαφορά είναι ότι το STP έχει "θωράκιση" τόσο γύρω από κάθε ζεύγος καλωδίων όσο και γύρω από όλη τη δέσμη των καλωδίων ενώ το FTP έχει μόνο τη δεύτερη. Με άλλα λόγια το STP εξασφαλίζει και την απουσία παρεμβολών μεταξύ των ζευγών, κάτι που δεν το κάνει το FTP. edit: επειδή τώρα είδα αυτό Φιλε μου οι παραπανω καρτες δικτυου που εχω επιλεξει υποστηριζουν αυτα τα προτωκολα επικοινωνιας? (utp/ftp) To ftp μπορεί να σημαίνει και file transfer protocol αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση αναφερόμαστε στον τύπο καλωδίου που περιέγραψα. Το utp είναι το unshielded twisted pair δηλαδή το ίδιο καλώδιο χωρίς θωράκιση όπως είπε και ο AgentM παραπάνω. Άρα πάλι δεν μιλάμε για πρωτόκολλο (το udp είναι αυτό). Η κάρτα δέχεται όλα τα καλώδια αρκεί στις άκρες τους να υπάρχει κλιπάκι RJ45. ...και κάποια σχεδιαγράμματα που βρήκα τώρα σχετικά με τους τύπους καλωδίων http://www.micronet.info/Products/Wiring/SP1103e2.jpghttp://www.micronet.info/Products/Wiring/SP1103e1.jpg Παράθεση Find me on Facebook (sign in first) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 Δεν είδα τις κάρτες που βρήκες, αλλά συνήθως ακόμα και με μια πολύ φτηνή κάνεις μια χαρά την δουλειά σου. Δεν έχουν μεγάλες διαφορές δηλαδή. Αυτό που πρέπει να προσέξεις όμως, αν πρόκειται να συνδέσεις τα δύο μηχανήματα απευθείας (χωρίς hub ή switch δηλαδή) είναι ότι θα πρέπει να πάρεις καλώδιο crossover και όχι απλό (απλά ζήτησε το στο κατάστημα). Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mobilemaniac Δημ. April 7, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 Δεν είδα τις κάρτες που βρήκες, αλλά συνήθως ακόμα και με μια πολύ φτηνή κάνεις μια χαρά την δουλειά σου. Δεν έχουν μεγάλες διαφορές δηλαδή. Αυτό που πρέπει να προσέξεις όμως, αν πρόκειται να συνδέσεις τα δύο μηχανήματα απευθείας (χωρίς hub ή switch δηλαδή) είναι ότι θα πρέπει να πάρεις καλώδιο crossover και όχι απλό (απλά ζήτησε το στο κατάστημα). Σας ευχαριστω παιδια πολυ.Βρηκα και μια αλλη καρτα δικτυου απο το e-shop. με 5ευρω.Δν ξερω αν αξιζει Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Agent M Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 Σας ευχαριστω παιδια πολυ.Βρηκα και μια αλλη καρτα δικτυου απο το e-shop. με 5ευρω.Δν ξερω αν αξιζει Όπως σου είπε και ο mcde πιο πάνω μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου και με μια πολύ φτηνή κάρτα δικτύου ;) 5 ευρώ μια χαρά είναι! ;) Δηλαδή πόσο θα ήθελες να πληρώσεις για μια κάρτα δικτύου; :rolleyes: :confused: Πάρε την και θα είσαι μια χαρά :) Παράθεση Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mobilemaniac Δημ. April 7, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 Όπως σου είπε και ο mcde πιο πάνω μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου και με μια πολύ φτηνή κάρτα δικτύου ;) 5 ευρώ μια χαρά είναι! ;) Δηλαδή πόσο θα ήθελες να πληρώσεις για μια κάρτα δικτύου; :rolleyes: :confused: Πάρε την και θα είσαι μια χαρά :) Αφου την πηρα τι ρυθμισεις πρεπει να κανω για να συνδεσω τον υπολογιστη μου με winme με ενα laptop με win 2000?Το μονο που εκανα ειναι να την εγκαταστησω και τη δοκιμασα αφου συνδεσα με το xbox οποτε δουλευει σωστα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Agent M Δημ. April 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 7, 2005 Αφου την πηρα τι ρυθμισεις πρεπει να κανω για να συνδεσω τον υπολογιστη μου με winme με ενα laptop με win 2000?Το μονο που εκανα ειναι να την εγκαταστησω και τη δοκιμασα αφου συνδεσα με το xbox οποτε δουλευει σωστα. Τα Millenium με τα Win2000 έχουν τελείως διαφορετική φιλοσοφία καθώς απευθύνονται σε διαφορετικό καταναλωτικό κοινό... Τα μεν για παιχνίδια και άντε καμιά εφαρμογή ενώ τα δε για δίκτυα και άλλα καλούδια. Θα πρέπει στα Millenium να εγκαταστήσεις το πρωτόκολλο NetBeui αν θυμάμαι καλά για να μπορούν τα Millenium να δουν τα 2000 και να επικοινωνήσουν. ;) Παράθεση Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mobilemaniac Δημ. April 8, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. April 8, 2005 Τα Millenium με τα Win2000 έχουν τελείως διαφορετική φιλοσοφία καθώς απευθύνονται σε διαφορετικό καταναλωτικό κοινό... Τα μεν για παιχνίδια και άντε καμιά εφαρμογή ενώ τα δε για δίκτυα και άλλα καλούδια. Θα πρέπει στα Millenium να εγκαταστήσεις το πρωτόκολλο NetBeui αν θυμάμαι καλά για να μπορούν τα Millenium να δουν τα 2000 και να επικοινωνήσουν. ;) Με το προγραμμα flashFxp που συνδεω το xbox με το pc γινεται να συνδεσω και το laptop μου? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NikTG Δημ. April 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 9, 2005 Με το προγραμμα flashFxp που συνδεω το xbox με το pc γινεται να συνδεσω και το laptop μου? Γίνεται μόνο εφόσον στο ένα από τα δύο τρέχει πρόγραμμα ftp server... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mobilemaniac Δημ. April 9, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. April 9, 2005 Γίνεται μόνο εφόσον στο ένα από τα δύο τρέχει πρόγραμμα ftp server... Δηλαδη για να καταλαβω ας πουμε οτι στον υπολογιστη μου περναω το προγραμμα flashfxp και μετα συνδεω με το ειδικο καλωδιο το laptop μου.Αυτο φτανει για να γινει η συνδεσει μεταξυ τον υπολογιστων?η πρεπει να κανω και κατι αλλο.Και θα πρεπει να περασω και διεθυνση ip που δεν ξερω τι να βαλω.Σας παρακαλω οποιος ξερει please help Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NikTG Δημ. April 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2005 Δηλαδη για να καταλαβω ας πουμε οτι στον υπολογιστη μου περναω το προγραμμα flashfxp και μετα συνδεω με το ειδικο καλωδιο το laptop μου.Αυτο φτανει για να γινει η συνδεσει μεταξυ τον υπολογιστων?η πρεπει να κανω και κατι αλλο.Και θα πρεπει να περασω και διεθυνση ip που δεν ξερω τι να βαλω.Σας παρακαλω οποιος ξερει please help Θα πρέπει οι 2 υπολογιστές να βρίσκονται στο ίδιο Workgroup να έχουν διευθύνσεις στο ίδιο IP range και στο ίδιο Subnet και παράλληλα να έχεις ενεργοποιήσει το File Sharing στους υπολογιστές για τα αρχεία που θελεις να ανταλλάξεις... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
XASAPAKOS Δημ. March 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2007 oi kartes diktiou theloun egatastash drivers i oxi? Παράθεση Stay Hungry | Stay Foolish | http://www.iChas.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Totos Δημ. March 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2007 Όχι όλες.Όσες χρειάζονται συνήθως υπάρχει cd στην συσκευασία.Αλλιώς ψάξε μέσω goolge να βρείς drivers ΑΝ έχεις κάποιο πρόβλημα με κάποια τέτοια κάρτα. Παράθεση no sig... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
XASAPAKOS Δημ. March 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2007 mou thn ebale aytos sto magazi k dn prepei na m ebale drivers an eixe..k sto device manager dn thn briksw pouthena..dn eprepe na iparxei? dn kserw oute modelo oute tpt ;/ Παράθεση Stay Hungry | Stay Foolish | http://www.iChas.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Totos Δημ. March 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2007 Ε βγάλτην και δες.Αν είναι On-board ψάξε με την ονομασία της μητρικής.Το άνοιγμα του κουτιού σου απ'ότι καταλαβαίνω δεν το γλυτώνεις... Παράθεση no sig... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts