kok1980 Δημ. October 22, 2017 Κοινοποίηση Δημ. October 22, 2017 Δύο δείγματα του lg g5se από το night mode του.... Ioannina lg g5se night mode by Kostas Kokkalis, on Flickr Lg g5se night mode by Kostas Kokkalis, on Flickr Και μια manual χαιρατη στο 0.5 sec... Κορυφαίο ios Ioannina lg g5se manual by Kostas Kokkalis, on Flickr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. October 22, 2017 Author Κοινοποίηση Δημ. October 22, 2017 kok1980 ωραίες λήψεις. Αλλά νομίζω η τελευταία αν την έβγαζες σε 1/3 ή 1/4 θα ήταν καλύτερα. Είναι ελαφρώς κουνημένη. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kok1980 Δημ. October 22, 2017 Κοινοποίηση Δημ. October 22, 2017 kok1980 ωραίες λήψεις. Αλλά νομίζω η τελευταία αν την έβγαζες σε 1/3 ή 1/4 θα ήταν καλύτερα. Είναι ελαφρώς κουνημένη. Την βλέπω στον υπολογιστή σε φουλ ανάλυση και ζουμ και δεν είναι καθόλου κουνημένη. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. October 22, 2017 Author Κοινοποίηση Δημ. October 22, 2017 (edited) Την βλέπω στον υπολογιστή σε φουλ ανάλυση και ζουμ και δεν είναι καθόλου κουνημένη. Είναι λίγο. Αν δεις η auto ειναι πιο sharp που αν δεν ήταν κουνημένη θα έπρεπε να ισχύει το ανάποδο. Δεν παύει να είναι εντυπωσιακό για 1/2 (είχα το g5 και ξέρω ποσο καλό ois έχει) αλλα είμαι σίγουρος ότι σε 1/3 ή 1/4 θα είχες καλύτερο αποτέλεσμα. ;) Edited October 22, 2017 by Antretng Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
babill2004 Δημ. October 22, 2017 Κοινοποίηση Δημ. October 22, 2017 Μία....... Ιουαλιανή Nexus 6p, auto IMG_20170720_094533 by P. V, on Flickr "Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Giwrgos_Gk Δημ. October 23, 2017 Κοινοποίηση Δημ. October 23, 2017 Μία....... Ιουαλιανή Nexus 6p, auto IMG_20170720_094533 by P. V, on FlickrΣαν να ενοχλήθηκε λίγο η στριμμενη. Στάλθηκε από το MI MAX 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
x_vagos_x Δημ. October 23, 2017 Κοινοποίηση Δημ. October 23, 2017 Λίγα με το γατί. :baby: ----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Έχει άποψη κανείς για το καλύτερο αποτέλεσμα ανάμεσα σε S7 και G6; S7 για γρήγορες λήψεις, κοντινά, insta-ready χωρίς πολλή πολλή λεπτομέρεια με ζωντανά έως ΠΟΛΥ ΖΩΝΤΑΤΑ χρώματα. G6 για τοπία την ημέρα και manual βράδυ. Προσωπικά θα (ξανα)πήγαινα σε S7 αντί για G6. :rolleyes: Instagram Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlidisc Δημ. October 23, 2017 Κοινοποίηση Δημ. October 23, 2017 LG G4 ISO:100 ΚΛΕΙΣΤΡΟ:4sec Τίποτα το σπουδαίο...απλά το γουστάρω τρελά το εργαλείο και βγάζω ότι νάναι...:p 20171022_220040 ----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- S7 για γρήγορες λήψεις, κοντινά, insta-ready χωρίς πολλή πολλή λεπτομέρεια με ζωντανά έως ΠΟΛΥ ΖΩΝΤΑΤΑ χρώματα. Τόσο ζωντανά...που περπατάνε...φεύγουν...και μετά ψάχνεις να τα βρείς στο κάδρο σου...και απλά δεν τα βρίσκεις! :p Θα επέλεγα για πολλά πράγματα το S7, όχι όμως για την κάμερα του. Εκτός του ακαριαίου focus (που κάνει θαύματα στις λήψεις όταν το αντικείμενο κινείται) όλα τα άλλα είναι τόσο ψεύτικα...που για μένα είναι σαν κακή παρένθεση η συγκεκριμένη συσκευή - σε ότι αφορά την φωτογραφία...:down: iPhone 15 Pro Max - Apple Watch 7 - Mac mini M1 - Airpods Pro 2 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
x_vagos_x Δημ. October 23, 2017 Κοινοποίηση Δημ. October 23, 2017 Νομίζω υπερβάλλεις. Σε οτιδήποτε άλλο πέραν της φυσικότητας των χρωμάτων, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Αν όχι τεχνικά, τουλάχιστον γενικά. Δεν θα 'λεγα το ίδιο για το G6 με το θαμπό contrast μέρα νύχτα και το lag στο θεό που όντως το κάδρο σου... πάει περίπατο μέχρι να το φωτογραφήσεις. Τεσπα, fanboyισμοί Δευτεριάτικα. Έξ' απο 'δώ. :P Instagram Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlidisc Δημ. October 23, 2017 Κοινοποίηση Δημ. October 23, 2017 (edited) Τεσπα, fanboyισμοί Δευτεριάτικα. Έξ' απο 'δώ. :P ΟΞΩΩΩΩΩ!!!! :D Είπαμε: Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Ο καθένας επιλέγει ανάλογα με τα ΘΕΛΩ του. Εγώ την γνώμη μου είπα. Και ΔΕΝ είμαι υπερβολικός. Με το S7 δεν έχανα φωτογραφία, 100% επιτυχία, αλλά όταν την έβαζα στο PC, προσπαθούσα να βρώ πού στον βούρτσο ήταν αυτά τα χρώματα που μου έδειχνε το κινητό!!!! Το είπες σωστότατα: "Σε οτιδήποτε άλλο πέραν της φυσικότητας των χρωμάτων, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό". Εάν λοιπόν σε ενδιαφέρει η φυσικότητα, δεν παίρνεις S7. ΜΟΝΟ αυτό έχω να του καταλογίσω (φωτογραφικά). Εμένα με "πόνεσε" πολύ αυτό. Επίσης: Με αυτά που βλέπω, ΟΥΤΕ G6 θα έπαιρνα!!!! edit Ένα LeMax με HDR+ καρφωμένο και άντε γειά!!!! :) Edited October 23, 2017 by pavlidisc iPhone 15 Pro Max - Apple Watch 7 - Mac mini M1 - Airpods Pro 2 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
x_vagos_x Δημ. October 23, 2017 Κοινοποίηση Δημ. October 23, 2017 Βρε το παιδί ρωτάει ανάμεσα σε G6 και S7 και του λες τίποτα; Και λέω υπερβάλλεις γιατί για το S7 έβγαλες χολή, για το G6 μόνο σπόντα. :devil: ΟΞΩΩΩΩΩΩ! :P PS Σε τι mood έχουμε πετύχει τον Αντρέα, φοβάμαι μόνο. χαχαχαχαχα PS2 Τώρα θα μου πεις το S7 το 'χες και ξέρεις τι έζησες, το G6 οχι. Σωστό κι αυτό. Instagram Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
spy14 Δημ. October 23, 2017 Κοινοποίηση Δημ. October 23, 2017 IMG_20170408_153639 by σπυρος τσαγγαρακης, on Flickr παλια,ολα στο αυτοματο.ειχε αερα εκεινη την ημερα και τα μοντελα δεν καθόντουσαν ησυχα.ακομα δεν επαιξα με τις ρυθμισεις. Tcl 20 5g Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. October 23, 2017 Author Κοινοποίηση Δημ. October 23, 2017 (edited) PS Σε τι mood έχουμε πετύχει τον Αντρέα, φοβάμαι μόνο. χαχαχαχαχα Αφού το σταματήσατε μόνοι σας θα το παίξω Ζεν :lol: Βρε, μη με τρολάρετε :p Ένα LeMax με HDR+ καρφωμένο και άντε γειά!!!! :) Καλά, HDR+ και φυσικότητα δεν πάνε μαζί βέβαια. Παρόλα αυτά είναι τόσο τεράστια η διαφορά που το "ανέχτηκα". Τώρα που το γύρισα σε στοκ μιας και θέλω να το δουλέψω λιγο με τη στοκ του πριν το βάλω αγγελία, πραγματικά είναι χαώδεις οι διαφορές. Είναι ένας καλός αισθητήρας, με ένα εξαιρετικό ois αλλά με ένα τραγικά κακό λογισμικό. Με τον ίδιο αισθητήρα είχα εντυπωσιακά αποτελέσματα στο moto x style Edited October 23, 2017 by Antretng Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
x_vagos_x Δημ. October 23, 2017 Κοινοποίηση Δημ. October 23, 2017 (edited) Καλά το X Style ήταν από τα καλύτερα midrange κινητά που είχα έβερ. AAAAAAAAAAχχχχχ 21 mpixels και έκανες zoom-in και χαιρόσουν λεπτομέρεια..... Αν είχε και αυτό OIS ίσως το είχα ακόμα. Δεν ήξερα πως το LeMax είχε τον ίδιο αισθητήρα με OIS. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ. Πόσο θα το στείλεις αν κι εφόσον; Χαλβαδιάζει το MiA1 η αδερφή μου σε κανένα μήνα και ίσως θέλω το LeMax σου :) Στείλε PM Σπύρο μ' αρέσει πάρα πολύ η λεπτομέρεια που έχει πιάσει, παρά τον αέρα. Εντυπωσιακό για τη συγκεκριμένη συσκευή. Edited October 23, 2017 by x_vagos_x Instagram Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
spy14 Δημ. October 23, 2017 Κοινοποίηση Δημ. October 23, 2017 (edited) Καλά το X Style ήταν από τα καλύτερα midrange κινητά που είχα έβερ. AAAAAAAAAAχχχχχ 21 mpixels και έκανες zoom-in και χαιρόσουν λεπτομέρεια..... Αν είχε και αυτό OIS ίσως το είχα ακόμα. Δεν ήξερα πως το LeMax είχε τον ίδιο αισθητήρα με OIS. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ. Πόσο θα το στείλεις αν κι εφόσον; Χαλβαδιάζει το MiA1 η αδερφή μου σε κανένα μήνα και ίσως θέλω το LeMax σου :) Στείλε PM Σπύρο μ' αρέσει πάρα πολύ η λεπτομέρεια που έχει πιάσει, παρά τον αέρα. Εντυπωσιακό για τη συγκεκριμένη συσκευή.σε ευχαριστω.η αληθεια είναι ότι με το αθλημα των φωτο δεν το εχω.τραβαω ότι να είναι.ουτε που να κανω χειροκίνητα focus δεν ξερω.:rolleyes:αυτη αν θυμαμαι καλα εκανα tap στο κεντρο. σε αυτή την φωτο μου αρεσει που λογω αερα το φοντο πισω,τα λουλούδια στο κεντρο,τα συννεφα,και το κλαδι πανω δεξια βγηκαν κουνημένα και κατά συνεπεια αρκετα φλου. Edited October 23, 2017 by spy14 Tcl 20 5g Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. October 23, 2017 Author Κοινοποίηση Δημ. October 23, 2017 Δεν νομίζω να το κρατήσω ολόκληρο μήνα. Σε κάθε περίπτωση μην περιμένεις τα αποτελέσματα του moto x style με στοκ κάμερα. Παραδόξως έχει πολύ κακό dynamic range και απόδοση χρωμάτων. Βέβαια με τη gcam αποκαλύφθηκε και η ποιότητα του αισθητήρα. Με op3 και rn4x γα παράδειγμα δεν είχα τόσο καλό αποτέλεσμα. Και ναι το moto x style είχε κορυφαία οθόνη, χειρονομίες και ίσως το καλύτερο ήχο που έχω ακούσει από κινητό. Μέχρι και τον snapdragon 808 είχαν καταφέρει να μην έχει throttling. Είχε τέτοια ψύχτρα που έπαιζα μιση ώρα asphalt 8 και δεν έκανε κιχ. Βέβαια δεν ήταν mid range, αλλά απλά 2 ετών ναυαρχίδα. Το μετάνιωσα που το δωσα τόσο γρήγορα και ας με χάλαγε η κάπως μικρή αυτονομία. σε ευχαριστω.η αληθεια είναι ότι με το αθλημα των φωτο δεν το εχω.τραβαω ότι να είναι.ουτε που να κανω χειροκίνητα focus δεν ξερω.:rolleyes: Είναι όντως εξαιρετική. Αν κάποιος ψάχνει κινητό με βάση τη κάμερα σε αυτή τη κατηγορία τιμής, θα το έχω επόψιν στην ενότητα "επιλογή κινητού" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
spy14 Δημ. October 23, 2017 Κοινοποίηση Δημ. October 23, 2017 (edited) Δεν νομίζω να το κρατήσω ολόκληρο μήνα. Σε κάθε περίπτωση μην περιμένεις τα αποτελέσματα του moto x style με στοκ κάμερα. Παραδόξως έχει πολύ κακό dynamic range και απόδοση χρωμάτων. Βέβαια με τη gcam αποκαλύφθηκε και η ποιότητα του αισθητήρα. Με op3 και rn4x γα παράδειγμα δεν είχα τόσο καλό αποτέλεσμα. Και ναι το moto x style είχε κορυφαία οθόνη, χειρονομίες και ίσως το καλύτερο ήχο που έχω ακούσει από κινητό. Μέχρι και τον snapdragon 808 είχαν καταφέρει να μην έχει throttling. Είχε τέτοια ψύχτρα που έπαιζα μιση ώρα asphalt 8 και δεν έκανε κιχ. Βέβαια δεν ήταν mid range, αλλά απλά 2 ετών ναυαρχίδα. Το μετάνιωσα που το δωσα τόσο γρήγορα και ας με χάλαγε η κάπως μικρή αυτονομία. Είναι όντως εξαιρετική. Αν κάποιος ψάχνει κινητό με βάση τη κάμερα σε αυτή τη κατηγορία τιμής, θα το έχω επόψιν στην ενότητα "επιλογή κινητού"δεν είμαι γνωστης αλλα νομιζω ότι είναι συμπαθητικη η καμερα του.τουλαχιστον καταλαβαίνεις τι βλέπεις στην φωτο.αργα η γρηγορα το μοντελο θα καταργηθεί γιατι είναι παλιο.ισως βεβαια οι αισθητήρες στο καινουργιο μοντελο να διατηρηθουν.και δεν ξερω στα αλλα μοντελα της αλκατελ με τον ιδιο αριθμο megapixels αν είναι ο ιδιος αισθητήρας.υ.γ. η αληθεια είναι ότι παρολη την συννεφια ειχε αρκετο φως το οποιο βοηθαει πολύ να βγει ποιο καλη μια φωτο. Edited October 23, 2017 by spy14 Tcl 20 5g Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlidisc Δημ. October 23, 2017 Κοινοποίηση Δημ. October 23, 2017 Βρε το παιδί ρωτάει ανάμεσα σε G6 και S7 και του λες τίποτα; Και λέω υπερβάλλεις γιατί για το S7 έβγαλες χολή, για το G6 μόνο σπόντα. :devil: Εγώ;Χολή; Για το S7; ΣΑ δε ντρέπεσαι! Επειδή δηλαδή ακούω SamsAng και βγάζω σπυράκια...τί πάει να πεί αυτό...:!: Άν και το S8 (όχι το plus) είναι τρελός έρωτας :rotfl: Καλά, HDR+ και φυσικότητα δεν πάνε μαζί βέβαια. Παρόλα αυτά είναι τόσο τεράστια η διαφορά που το "ανέχτηκα". Αυτή η ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά είναι που με άφησε με ανοιχτό το στόμα! :yawn: Καλά το X Style ήταν από τα καλύτερα midrange κινητά που είχα έβερ. AAAAAAAAAAχχχχχ 21 mpixels και έκανες zoom-in και χαιρόσουν λεπτομέρεια..... Αν είχε και αυτό OIS ίσως το είχα ακόμα. Αυτό που ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ υπάρχει ένα αν...την αγανάκτησή μου μέσα δηλαδή! Όντως τρομερό εργαλείο το X Style. iPhone 15 Pro Max - Apple Watch 7 - Mac mini M1 - Airpods Pro 2 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
x_vagos_x Δημ. October 23, 2017 Κοινοποίηση Δημ. October 23, 2017 Δεν νομίζω να το κρατήσω ολόκληρο μήνα. Σε κάθε περίπτωση μην περιμένεις τα αποτελέσματα του moto x style με στοκ κάμερα. Παραδόξως έχει πολύ κακό dynamic range και απόδοση χρωμάτων. Βέβαια με τη gcam αποκαλύφθηκε και η ποιότητα του αισθητήρα. Με op3 και rn4x γα παράδειγμα δεν είχα τόσο καλό αποτέλεσμα. Και ναι το moto x style είχε κορυφαία οθόνη, χειρονομίες και ίσως το καλύτερο ήχο που έχω ακούσει από κινητό. Μέχρι και τον snapdragon 808 είχαν καταφέρει να μην έχει throttling. Είχε τέτοια ψύχτρα που έπαιζα μιση ώρα asphalt 8 και δεν έκανε κιχ. Βέβαια δεν ήταν mid range, αλλά απλά 2 ετών ναυαρχίδα. Το μετάνιωσα που το δωσα τόσο γρήγορα και ας με χάλαγε η κάπως μικρή αυτονομία. Είναι όντως εξαιρετική. Αν κάποιος ψάχνει κινητό με βάση τη κάμερα σε αυτή τη κατηγορία τιμής, θα το έχω επόψιν στην ενότητα "επιλογή κινητού" Κι εγώ μετάνιωσα που το έδωσα -σχετικά. Δεν με χάλασε καθόλου το 30αράκι που έβγαλα πουλώντας το δεύτερο χέρι, βέβαια :shifty: Μετά πήρα το Honor 8 το οποίο ήταν μέρα με τη νύχτα σαν εμπειρία χρήσης σε σχέση με το Moto, και έπαθα ένα σοκ. Τεσπα. Ίσως το πετύχω το LeMax σου λοιπόν αν το timing είναι σωστό. :) Εσένα pavlidis δε σου μιλάω επίτηδες μην παίρνεις αέρα. :P Instagram Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlidisc Δημ. October 23, 2017 Κοινοποίηση Δημ. October 23, 2017 Να θέσω και έναν άλλο προβληματισμό. Γιατί έτσι κι αλλιώς εδώ ψάχνουμε ψύλλους στ' άχυρα. Περί OIS ο λόγος. Αναντικατάστατο προσόν. Αδιαμφισβήτητο πανίσχυρο όπλο για έναν φακό. Πώς να ελέγξεις την αποτελεσματικότητά του όμως πρίν την αγορά; Μία μονάδα η οποία να λέει οτι αυτό το ΟΙS είναι τόσα dramia stable (μιλάμε για γ@m@tη μονάδα μέτρησης :ρ ) Κατά καιρούς γίνεται λόγος για ΟΙS καλύτερα ή για ΟΙS χειρότερα. Παινεύουμε αρκετά το OIS μία συσκευής, ή λέμε οτι σε κάποια άλλη είναι διακοσμητικό στοιχείο. Γιατί...άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα τις κουκουβάγιας! Δεν σημαίνει δηλαδή οτι επειδή έχει το smartphone μου OIS θα δουλεύει όπως του διπλανού (που πάλι έχει OIS) . Εσένα pavlidis δε σου μιλάω επίτηδες μην παίρνεις αέρα. :P Καλά κάνεις και δεν τον μιλάς τον κερατά. Κράτα τα μπόσικα! :D iPhone 15 Pro Max - Apple Watch 7 - Mac mini M1 - Airpods Pro 2 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. October 23, 2017 Author Κοινοποίηση Δημ. October 23, 2017 (edited) Στους φακους μηχανών έχουν μονάδα μέτρησης τα στοπ. Αν πχ γράφει 3 στοπ όφελος τότε πχ από 1/30 που μπορεί να ήθελε μια φωτογραφία σε wide (30mm) χωρις ois για να βγει χωρίς προσπάθεια, τότε μπορείς να το ρίξεις σε 1/8 με παρόμοια ευκολία λήψης. Βεβαια σε αυτά παίζει ρόλο το κατά πόσο κιόλας σε βολεύει στα χέρια σου το πιάσιμο της μηχανής. Στα κινητά για παράδειγμα που έχεις απαλό touch και όχι κουμπί να πατήσεις, έχει ένα σχετικό shutter lag (αρα γλυτώνει τράνταγμα από το πάτημα)) και ενώ δεν εξέχει και ο φακός, το αντίστοιχο του 1/30 πέφτει στο 1/20 με 1/17. Βεβαια συνήθως επιτρέπουν χαμηλότερο shutter speed μιας και το χάσιμο σε sharpness από το υψηλότερο iso είναι μεγαλύτερο από ένα ελαφρύ camera shake οπότε θα δείτε κινητά χωρίς ois με 1/15, 1/14 ή ακόμα και 1/12. Πάντως μια ένδειξη για το πόσο καλό ois (στη περίπτωση που δεν γράφουν πουθενά το όφελος) είναι και ο τύπος, δηλαδή αν είναι πχ 4axis ή 6axis. Κατά τα άλλα το πολύ δυνατό ois δεν είναι δεσμευτικό για μένα δεδομένου ότι θέλω να έχει υψηλό shutter speed να γλυτώνω motion blur. Σε 1/10 δεν βγάζεις candid shots (αυτές προσωπικά με ενδιαφέρουν περισσότερο) πόσο μάλλον σε 1/4. Αυτό λοιπόν ήταν που με κάνε να λατρέψω το mi5s (πχ iso 1000 με shutter 1/30 και παρόλα αυτά είχε καλή ποιότητα) Edited October 23, 2017 by Antretng Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlidisc Δημ. October 23, 2017 Κοινοποίηση Δημ. October 23, 2017 Στους φακους μηχανών έχουν μονάδα μέτρησης τα στοπ. Αν πχ γράφει 3 στοπ όφελος τότε πχ από 1/30 που μπορεί να ήθελε μια φωτογραφία σε wide (30mm) χωρις ois για να βγει χωρίς προσπάθεια, τότε μπορείς να το ρίξεις σε 1/8 με παρόμοια ευκολία λήψης. Βεβαια σε αυτά παίζει ρόλο το κατά πόσο κιόλας σε βολεύει στα χέρια σου το πιάσιμο της μηχανής. Στα κινητά για παράδειγμα που έχεις απαλό touch και όχι κουμπί να πατήσεις, έχει ένα σχετικό shutter lag (αρα γλυτώνει τράνταγμα ή από το πάτημα)) και ενώ δεν εξέχει και ο φακός, το αντίστοιχο του 1/30 πέφτει στο 1/20 με 1/17. Βεβαια συνήθως επιτρέπουν χαμηλότερο shutter speed μιας και το χάσιμο σε sharpenes από το υψηλότερο iso είναι μεγαλύτερο από ένα ελαφρύ camera shake οπότε θα δείτε κινητά χωρίς ois με 1/15, 1/14 ή ακόμα και 1/12. Πάντως μια ένδειξη για το πόσο καλό ois (στη περίπτωση που δεν γράφουν πουθενά το όφελος) είναι και ο τύπος, δηλαδή αν είναι πχ 4axis ή 6axis. Κατά τα άλλα το πολύ δυνατό ois δεν είναι δεσμευτικό για μένα δεδομένου ότι θέλω να έχει υψηλό shutter speed να γλυτώνω motion blur. Σε 1/10 δεν βγάζεις candid shots (αυτές προσωπικά με ενδιαφέρουν περισσότερο) πόσο μάλλον σε 1/4. Αυτό λοιπόν ήταν που με κάνε να λατρέψω το mi5s (πχ iso 1000 με shutter 1/30 και παρόλα αυτά είχε καλή ποιότητα) Αφού το διάβασα 10-20 φορές για να καταλάβω (δεν μιλάω πολύ καλά την φωτο-γλώσσα), ερωτώ: Το υψηλό shutter speed (για να μην έχουμε motion bluer) δεν θα πρέπει να πάει πακέτο είτε με μεγάλο αισθητήρα είτε με μικρό aperture (f/1.x) είτε ΙΔΑΝΙΚΑ και με τα δύο ταυτόχρονα; Εάν ναι (συγνώμη εάν λέω κάτι λάθος αλλά δυσκολεύομαι να μιλήσω με τέτοιους ορισμούς γιατί δεν τους "έχω" 100%) τότε ο παραπάνω συνδυασμός δεν μπορεί να αντικατασταθεί με ένα καλό ΟΙS ώστε να ανεβάζεις χρόνο κλείστρου με σκοπό να μπει περισσότερο φως; Εδώ βέβαια έχεις χάσει το χέρι ή το πρόσωπο που κουνιέται...(και μάλλον εδώ είναι που πατάς εσύ και λές ότι θές ταχύτητατο κλείστρο ε; Τις candid shots όπως τις λές; ) Μούσκεμα έγινα...:heat: iPhone 15 Pro Max - Apple Watch 7 - Mac mini M1 - Airpods Pro 2 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Abdalis_3k60 Δημ. October 23, 2017 Κοινοποίηση Δημ. October 23, 2017 Αφού το διάβασα 10-20 φορές για να καταλάβω (δεν μιλάω πολύ καλά την φωτο-γλώσσα), ερωτώ: Το υψηλό shutter speed (για να μην έχουμε motion bluer) δεν θα πρέπει να πάει πακέτο είτε με μεγάλο αισθητήρα είτε με μικρό aperture (f/1.x) είτε ΙΔΑΝΙΚΑ και με τα δύο ταυτόχρονα; Εάν ναι (συγνώμη εάν λέω κάτι λάθος αλλά δυσκολεύομαι να μιλήσω με τέτοιους ορισμούς γιατί δεν τους "έχω" 100%) τότε ο παραπάνω συνδυασμός δεν μπορεί να αντικατασταθεί με ένα καλό ΟΙS ώστε να ανεβάζεις χρόνο κλείστρου με σκοπό να μπει περισσότερο φως; Εδώ βέβαια έχεις χάσει το χέρι ή το πρόσωπο που κουνιέται...(και μάλλον εδώ είναι που πατάς εσύ και λές ότι θές ταχύτητατο κλείστρο ε; Τις candid shots όπως τις λές; ) Μούσκεμα έγινα...:heat: Χαχα σε καταλαβαινω απολυτα φιλε! Και γω το διαβασα 1-2 φορες, και αποφασισα να μπω σε sites να διαβασω περι των stops και πως η αλλαγη σε μια παραμετρο επηρεαζει τις υπολοιπες. Για την ακριβεια να δω ποσο ΑΚΡΙΒΩΣ τις επηρεαζει. Ο Ανδρεας απλα θελει να βγαζει Candid shots αρα δεν μπορει να θυσιασει το να βγει με blur το προσωπο του ατομου που βγαζει, μιας και εκει εγκειται η ολη ουσια της συγκεκριμενης τεχνικης υποθετω. Αρα οσο καλο OIS κι αν εχει, δεν θα το χρησιμοποιησει σε μεγαλο βαθμο. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. October 23, 2017 Author Κοινοποίηση Δημ. October 23, 2017 (edited) Αυτό που λέω απλά είναι ότι το ois είναι σημαντικό αλλά όχι πανάκεια. Το να μου βάζει πχ iso 400 με shutter speed 1/10 για μένα είναι καταστροφή (πχ το g5 έτσι κάνει όταν άλλα κινητά έχουν 1/30 ή 1/50). Το θόρυβο τον ανέχεσαι, την θολούρα όχι. Και μην σκέφτεστε μόνο candid shots. Εδώ μια μεγάλη παρέα να βγάλεις, πάντα κάποιος θα είναι λιγο κουνημμένος. Και τυχόν φωτογραφίες κατοικιδίων ή άλλων κινούμενων δεν το συζητώ καν. Σε τέτοιες περιπτώσεις προτιμάς θόρυβο. Θα μου πεις γιατί δεν κουμπώνεις απλά ένα υψηλότερο shutter speed? Αφενώς θα χάσω χρόνο και δεν θα προλάβω τη στιγμή, αφετέρου το manual στα κινητά συνήθως χρησιμοποιούν κατώτερους αλγόριθμους αποθορυβοποίησης. Γενικά είναι αναγκαίο το OIS αλλά αν μπορώ να έχω παρόμοια ποιότητα απο κινητά που βάζουν υψήλοτερο shutter speed, τότε σίγουρα προτιμώ τα δεύτερα. Εκτός αν πιστεύεις ότι μπορείς να βγάλεις παιδιά ή αυθόρμητες στιγμές ανθρώπων με ταχύτητες 1/10 ή 1/4. Πάντως με το mi5s ακόμα και ζευγάρια που χορεύαν tango κατάφερνα να βγάλω αξιοπρεπής σχετικά φωτογραφίες (οκ είχαν κάποιο Motion blur αλλά σε ανεκτά επίπεδα) Edited October 23, 2017 by Antretng Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlidisc Δημ. October 23, 2017 Κοινοποίηση Δημ. October 23, 2017 (edited) Μάλιστα. Κατάλαβα τί θέλεις να πείς. Είναι αυτό που είδα π.χ όταν έβγαλα φωτό σε εσωτερικό χώρο στα γενέθλια του γιου μου. Καμιά 20αριά παιδιά κάθονται σε ένα τραπέζι (χαμηλός φωτισμός). Η φωτό που βγήκε είχε 3-4 παιδιά τζαμάτα (προφανώς αυτά που είχαν μείνει παγοκολώνες), φαγητά τούρτες κλπ ακίνητα αντικείμενα όλα τζαμάτα...αλλά τα 15-16 παιδιά που είχαν έστω και την παραμικρή κινητικότητα τα έβγαλε θολά (motion bluer ?). Εκεί λοιπόν, μάλλον το G4 θα είχε κάτι σε 1/10 ενώ θα μπορούσε να είχε 1/50. Ναι μέν θα έχανε σε λεπτομέρεια η ακίνητη τούρτα (λέω τώρα....) αλλά πολύ περισσότερα παιδιά θα έβγαιναν καθαρά. Το S7 ας πούμε εδώ, θα έβγαζε όλα τα παιδιά σχεδόν ακίνητα, αλλά θα έχανε σε λεπτομέρεια η τούρτα (ξαναλάω τώρα...). Και φυσικά θα άλλαζε και γεύση η τούρτα καθώς θα είχε εντελώς άλλα χρώματα => άλλες γεύσεις...! :lol: Υ.Γ φαντάζομαι το mi5s τώρα με το port της google κάμερας θα κάνει παπάδες ε (για να χρησιμοποιήσω λέξη που φοριέται τώρα τελευταία);;;; :blink: Edited October 23, 2017 by pavlidisc iPhone 15 Pro Max - Apple Watch 7 - Mac mini M1 - Airpods Pro 2 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts