akalos Δημ. September 5, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2017 (edited) https://flic.kr/p/XaESpm https://flic.kr/p/YbnD2h έτσι,για να ανεστορουμαι όπως λέμε στην Κρήτη Αϊ Γιάννης ο καψάς Sent from my LG-H960 using Tapatalk Edited September 5, 2017 by akalos Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. September 5, 2017 Author Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2017 https://flic.kr/p/XaESpm https://flic.kr/p/YbnD2h έτσι,για να ανεστορουμαι όπως λέμε στην Κρήτη Αϊ Γιάννης ο καψάς Sent from my LG-H960 using Tapatalk Καλησπέρα. Εδώ βάζουμε μη επεξεργασμένες φωτογραφίες από κινητά προκειμένου να μπορούμε να σχηματίσουμε άποψη περι της ποιότητας τους. Εδώ δεν φαίνεται ούτε το exif ούτε από ποια συσκευή είναι και προφανώς έχουν υποστεί επεξεργασία (ίσως αυτοματοποιημένο από τη συμπίεση) Ίσως ταιριάζαν καλύτερα στο άλλο thread http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=446474&page=211 και εκεί απλά θα γράψεις από ποια συσκευή είναι :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
akalos Δημ. September 5, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2017 (edited) Καλησπέρα. Εδώ βάζουμε μη επεξεργασμένες φωτογραφίες από κινητά προκειμένου να μπορούμε να σχηματίσουμε άποψη περι της ποιότητας τους. Εδώ δεν φαίνεται ούτε το exif ούτε από ποια συσκευή είναι και προφανώς έχουν υποστεί επεξεργασία. Ίσως ταιριάζαν καλύτερα στο άλλο thread http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=446474&page=211 και εκεί απλά θα γράψεις απλά από ποια συσκευή είναι :) έχασα τις original και τις βρήκα από messenger...άρα συμπιεσμένες να υποθέσω πάντως δεν είναι επεξεργασμένες,κι όλα στο αυτόματο από το LG v10 απλά ήθελα να δείξω ότι οι φωτο είναι να θυμόμαστε το πάγωμα του χρόνου μια ευχάριστης η δυσάρεστης στιγμής.. Sent from my LG-H960 using Tapatalk Edited September 5, 2017 by akalos Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. September 5, 2017 Author Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2017 έχασα τις original και τις βρήκα από messenger...άρα συμπιεσμένες να υποθέσω πάντως δεν είναι επεξεργασμένες,κι όλα στο αυτόματο από το LG v10 Sent from my LG-H960 using Tapatalk Ίσως, αλλά όπως καταλαβαίνεις δεν βοηθάνε για συμπεράσματα. Έχουν χάσει κατά πολύ σε ποιότητα απο την συμπίεση ενώ δεν φαίνονται στοιχεία όπως iso, shutter speed κλπ Είναι όμως ωραίες φωτογραφίες και θα πρότεινα να τις βάλεις στο άλλο που είναι πιο καλλιτεχνικό :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marios_ch Δημ. September 5, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2017 S8+, auto, hdr off, μετριος φωτισμος 20170905_174915 by marios86, on Flickr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Giwrgos_Gk Δημ. September 5, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2017 Xiaomi mi max 2 auto Xiaomi mi max 2 auto by Giwrgos Gkretsikos, on Flickr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aptaliko Δημ. September 5, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2017 Galaxy S8+ vs Fujifilm X-T2 S8+ 2017-08-04_08-23-10 by V M, on Flickr Fujifilm X-T2 2017-08-05_08-31-45 by V M, on Flickr Ericsson788, Nokia 3310,7650,3650,N82,N95, Samsung i8910,S2,S3,S4,S6,S7 edge,S8+,S9+,S10+,S20 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
highland1 Δημ. September 5, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2017 Galaxy S8+ vs Fujifilm X-T2 S8+ 2017-08-04_08-23-10 by V M, on Flickr Fujifilm X-T2 2017-08-05_08-31-45 by V M, on Flickrαποκλειεται μηπως μας τα ειπες αναποδα;δεν υπαρχει περιπτωση το s8+ να βγαζει καλυτερες φωτογραφιες απο την fuzifilm xt2 και εδω αυτο φαινεται ,απιστευτο Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Abdalis_3k60 Δημ. September 5, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2017 Galaxy S8+ vs Fujifilm X-T2 S8+ 2017-08-04_08-23-10 by V M, on Flickr Fujifilm X-T2 2017-08-05_08-31-45 by V M, on Flickr Πιο φωτεινη και λιγο πιο...κοκκινη του S8; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
highland1 Δημ. September 5, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2017 (edited) ποιο φωτεινη και ποιο ευκρινης σιγουρα ,εγω αυτο βλεπω(απο το κινητο) 1700 ευρω εχει μονο το σωμα της fuzi, απιστευτο... εκτος αν εχεις κανεναν χαλια φακο αλλα και παλι...τωρα ειδα εχεις τον στανταρ αλλα δεν δικαιολογειτε! Edited September 5, 2017 by highland1 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilis0008 Δημ. September 5, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2017 Galaxy S8+ vs Fujifilm X-T2 S8+ 2017-08-04_08-23-10 by V M, on Flickr Fujifilm X-T2 2017-08-05_08-31-45 by V M, on Flickr Το s8 έχει κάψει το φεγγάρι τελείως Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. September 5, 2017 Author Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2017 (edited) Πιο φωτεινή ναι, αλλά γιατί πιο ευκρινής; Απλά έχει περισσότερο sharpening. Αν σου αρέσει έτσι απλά το αυξάνεις στις ρυθμίσεις της κάμερας. ;) Επίσης αν σου φαίνεται σκοτεινή, ίσως αν άλλαζες το metering mode να ερχόταν σε πιο κοντυνά αποτελέσματα. Γενικά τέτοιες διαφορές δεν έχουν τόσο νόημα αφού εύκολα τις προσαρμόζεις στις φωτογραφικές μηχανές. Το σημαντικότερο είναι να έχει αξιοπιστο metering (πχ μονιμα να υποκθετει μισο στοπ) παρά να έχει διακύμανση (πχ μια φορα μισο στοπ κατω και μια άλλη 1 στοπ πανω). Edited September 6, 2017 by Antretng Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aptaliko Δημ. September 6, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2017 αποκλειεται μηπως μας τα ειπες αναποδα;δεν υπαρχει περιπτωση το s8+ να βγαζει καλυτερες φωτογραφιες απο την fuzifilm xt2 και εδω αυτο φαινεται ,απιστευτο Πραγματικά η αίσθηση που βγάζει είναι αυτή που είπες όπου και εμένα στα μάτια μου αρέσει ποιο πολύ του S8+ σε σχέση με της Fuji η οποία παρεμπιπτόντως βγάζει απίστευτες φωτογραφίες. Το συγκεκριμένο θέμα τραβήχτηκε στη λογική του βλέπω κάτι μπροστά μου βγάζω το τηλέφωνο αμέσως και τραβάω χωρίς να υπολογίσω τίποτα, χωρίς να ρυθμίσω κάτι ούτε καν τον ορίζοντα να ισιώσω :lol:. Με την Fuji X-T2 έχεις περισσότερη λεπτομέρεια αφού είναι 24mp σε σχέση με τα 12mp του S8+ αλλά στο S8+ είναι ποιο φωτεινή αφού έχεις διάφραγμα f/1,7 σε σχέση με το f/5.6 και κρατώντας τα ISO εξαιρετικά χαμηλά. Γενικά για τηλέφωνο τα πήγε αρκετά καλά σε ένα θέμα όπου στο σούρουπο πας να αποτυπώσεις φεγγάρι, θάλασσα, λεπτομέρειες στη θάλασσα. βουνό, λεπτομέρειες στο βουνό. Πιο φωτεινή ναι, αλλά γιατί πιο ευκρινής; Απλά έχει περισσότερο sharpening. Αν σου αρέσει έτσι απλά το αυξάνεις στις ρυθμίσεις της κάμερας. ;) Επίσης αν σου φαίνεται σκοτεινή, ίσως αν άλλαζες το metering mode να ερχόταν σε πιο κοντυνά αποτελέσματα. Γενικά τέτοιες διαφορές δεν έχουν τόσο νόημα αφού εύκολα τις προσαρμόζεις στις φωτογραφικές μηχανές. Το σημαντικότερο είναι να έχει αξιοπιστο metering (πχ μονιμα να υποκθετει μισο στοπ) παρά να έχει διακύμανση (πχ μια φορα μισο στοπ κατω και μια άλλη 1 στοπ πανω). Έτσι είναι, αν καθόσουν να πειράξεις και τα 2 σίγουρα θα έπαιρνες καλύτερα αποτελέσματα ειδικά στην Fuji X-T2 που τράβηξε στα ISO 200 ενώ θα μπορούσα να άνετα να ανεβάσω παραπάνω ή και να πειράξω την έκθεση. Ericsson788, Nokia 3310,7650,3650,N82,N95, Samsung i8910,S2,S3,S4,S6,S7 edge,S8+,S9+,S10+,S20 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giannis1_ Δημ. September 6, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2017 Auto IMG_20170905_112353 by giannis manie, on Flickr HDR-miui IMG_20170905_112401_HDR by giannis manie, on Flickr Νομιζω οτι υπερβαλει με το HDR η miui... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
highland1 Δημ. September 6, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2017 Έτσι είναι, αν καθόσουν να πειράξεις και τα 2 σίγουρα θα έπαιρνες καλύτερα αποτελέσματα ειδικά στην Fuji X-T2 που τράβηξε στα ISO 200 ενώ θα μπορούσα να άνετα να ανεβάσω παραπάνω ή και να πειράξω την έκθεση.δεν διαφωνω αλλα μενω εκπληκτος απο το αποτελεσμα αναμεσα σε μια φωτογραφικη κινητου και μια mirrorless 2000e θα περιμενε κανεις μεγαλες διαφορες υπερ της δευτερης εστω στο auto κατι που δεν γινεται εδω,βεβαια τις ειδα απο το κινητο αλλα και παλι επιμενω οτι του s8 μου φαινεται καλυτερη και οχι επειδη εχω το s8+ μπορει να ηταν και αλλο κινητο ειμαι αντικειμενικος αυτο βλεπω αυτο λεω Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. September 6, 2017 Author Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2017 (edited) δεν διαφωνω αλλα μενω εκπληκτος απο το αποτελεσμα αναμεσα σε μια φωτογραφικη κινητου και μια mirrorless 2000e θα περιμενε κανεις μεγαλες διαφορες υπερ της δευτερης εστω στο auto κατι που δεν γινεται εδω,βεβαια τις ειδα απο το κινητο αλλα και παλι επιμενω οτι του s8 μου φαινεται καλυτερη και οχι επειδη εχω το s8+ μπορει να ηταν και αλλο κινητο ειμαι αντικειμενικος αυτο βλεπω αυτο λεω Μα δεν είναι κατώτερο... είναι απλα σκοτεινότερο. Βάλε metering centre και θα βγαίνει πιο φωτεινό. Αύξησε και το sharpness αν σου αρέσει. Όλα αυτά είναι ρυθμίσεις της κάμερας (τα πειράζεις μια φορά και τέλος). Δηλαδή προσαρμόζεις στα γούστα σου το τρόπο που "δουλεύει" η κάμερα και είσαι οκ. Όλες οι κάμερες στο default τους έχουν πιο συντηρητικές ρυθμίσες. Άσε που η προβολή στο flickr αδικούν τα mpixels της. Άλλωστε δεν ξέρουμε αν ενεργοποιήθηκε hdr στο s8 (νομίζω ενεργοποιείται αυτόματα, σωστα; ) Για την ιστορία δεν χρείαζεσαι κάμερα των 2000 ευρώ για να πετύχεις καλύτερο αποτέλεσμα από τα κινητά. Και μια rx100 των 300 ευρώ αρκεί. ;) Καλό το s8, εξαιρετικό για καμεροκινητο αλλά μην τρελαθούμε κιόλας. :) Άλλωστε μια κάμερα δεν την κρίνεις μόνο από μια φωτογραφία. Edited September 6, 2017 by Antretng Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Abdalis_3k60 Δημ. September 6, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2017 Π10+ με contrast +1 IMG_20170906_123240 by alex-mand, on Flickr contrast auto IMG_20170906_123227 by alex-mand, on Flickr ποια σας καθεται καλυτερα παιδες; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. September 6, 2017 Author Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2017 Π10+ με contrast +1 ποια σας καθεται καλυτερα παιδες; Τελείως υποκειμενικό. Ποια προτιμάς εσύ; :) Δοκίμασε το διαφορετικές συνθήκες και αποφάσισε. Όσο αυξάνεις το contrast να ξέρεις ότι τόσο πιο σκοτεινές θα είναι οι σκιές σου. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marios_ch Δημ. September 6, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2017 Με το +1 μου φαίνεται καλύτερη!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Abdalis_3k60 Δημ. September 6, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2017 Τελείως υποκειμενικό. Ποια προτιμάς εσύ; :) Δοκίμασε το διαφορετικές συνθήκες και αποφάσισε. Όσο αυξάνεις το contrast να ξέρεις ότι τόσο πιο σκοτεινές θα είναι οι σκιές σου. Δεν ξερω ακομα. Τονιζει νομιζω πιο πολυ τα χρωματα και μ αρεσει ως ενα σημειο, οπως και οι αντιθεσεις νομιζω ειναι του γουστου μου. Στο κινητο φαινονται λιγο πιο υπερβολικες αλλα στο λαπτοπ εχω την εντυπωση πως μου καθονται πιο καλα στο ματι. Δοκιμασα να ανεβασω και το saturation +1 αλλα μετα βγαινει σαν καρικατουρα. Η δικη σου αποψη ποια ειναι; Τι σου καθισε καλυτερα; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. September 6, 2017 Author Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2017 Δεν ξερω ακομα. Τονιζει νομιζω πιο πολυ τα χρωματα και μ αρεσει ως ενα σημειο, οπως και οι αντιθεσεις νομιζω ειναι του γουστου μου. Στο κινητο φαινονται λιγο πιο υπερβολικες αλλα στο λαπτοπ εχω την εντυπωση πως μου καθονται πιο καλα στο ματι. Δοκιμασα να ανεβασω και το saturation +1 αλλα μετα βγαινει σαν καρικατουρα. Η δικη σου αποψη ποια ειναι; Τι σου καθισε καλυτερα; Έχω την εντύπωση πως στην φωτογραφία με contrast 0 ήταν πιο κοντά σε αυτό που έβλεπες. Σωστά; (το ξέρεις μόνο εσύ) Προσωπικά θα ήθελα δείγματα έξω στο δρόμο με τον ήλιο πισω σου, στο πλάι σου και κόντρα ώστε να βγαίνει το θέμα σου σκοτεινό. Τράβα μετά και μερικές νυχτερινές και από όλα τα δειγματα σου μπορώ να σου πω την γνώμη μου. Πάντως αν κρίνω από αυτές που έχεις ανεβάσει, νομίζω δεν θα πείραζα contrast μιας και προτιμώ τις φυσικές φωτογραφίες. Να θυμάσαι ότι μετά με επεξεργασία αν χρειαστεί είναι ευκολότερο να αυξήσεις το contrast παρά να το μειώσεις. Οπότε γενικά όσο πιο συντηριτική η jpeg engine (λιγοτερο sharpening, λιγότερο nr, λιγότερο contrast και saturation) τόσο προτιμότερο για επεξεργασία αφού το να αυξήσεις είναι ευκολο. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Abdalis_3k60 Δημ. September 6, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2017 Έχω την εντύπωση πως στην φωτογραφία με contrast 0 ήταν πιο κοντά σε αυτό που έβλεπες. Σωστά; (το ξέρεις μόνο εσύ) Προσωπικά θα ήθελα δείγματα έξω στο δρόμο με τον ήλιο πισω σου, στο πλάι σου και κόντρα ώστε να βγαίνει το θέμα σου σκοτεινό. Τράβα μετά και μερικές νυχτερινές και από όλα τα δειγματα σου μπορώ να σου πω την γνώμη μου. Πάντως αν κρίνω από αυτές που έχεις ανεβάσει, νομίζω δεν θα πείραζα contrast μιας και προτιμώ τις φυσικές φωτογραφίες. Να θυμάσαι ότι μετά με επεξεργασία αν χρειαστεί είναι ευκολότερο να αυξήσεις το contrast παρά να το μειώσεις. Οπότε γενικά όσο πιο συντηριτική η jpeg engine (λιγοτερο sharpening, λιγότερο nr, λιγότερο contrast και saturation) τόσο προτιμότερο για επεξεργασία αφού το να αυξήσεις είναι ευκολο. Ωραια θα βγαλω μερικες και θα ανεβασω για πιο ολοκληρωμενη εικονα. Ευχαριστω παντως! Για την ακριβεια αυτο που βλεπω ειναι καπου ενδιαμεσα. Το καφε στο ξυλο ειναι πιο κοντα στο 0, και τα υπολοιπα στο +1 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aptaliko Δημ. September 6, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2017 Galaxy S8+ vs Fujifilm X-T2 S8+ 2017-08-16_09-31-26 by V M, on Flickr Fujifilm X-T2 2017-08-16_09-30-32 by V M, on Flickr Ericsson788, Nokia 3310,7650,3650,N82,N95, Samsung i8910,S2,S3,S4,S6,S7 edge,S8+,S9+,S10+,S20 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. September 6, 2017 Author Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2017 @aptaliko νομίζω επειδή έπιασε περισσότερη σκιά λόγω μικρότερου focal την έβγαλε μισο στοπ φωτεινότερη του fuji. Θέλουμε περισσότερες με μεγάλες αποστάσεις. ;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aptaliko Δημ. September 6, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2017 @aptaliko νομίζω επειδή έπιασε περισσότερη σκιά λόγω μικρότερου focal την έβγαλε μισο στοπ φωτεινότερη του fuji. Θέλουμε περισσότερες με μεγάλες αποστάσεις. ;) Eδώ η mirrorless ανέβασε ISO 1.600 και σε συνδυασμό με το f/2.8 έδωσε αρκετά φωτεινή εικόνα, το S8+ σταθερά όπως πάντα κράτησε τα ISO χαμηλά (200) πάντως τα πήγε πολύ καλά. Ericsson788, Nokia 3310,7650,3650,N82,N95, Samsung i8910,S2,S3,S4,S6,S7 edge,S8+,S9+,S10+,S20 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts