Jump to content

Κριτική καμερών κινητών

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν ξερω τι εννοεις Κωστα, αλλα εμενα καμια δε μου αρεσε απο τις βραδινες. Ολες ειναι πιτα στον θορυβο σε βαθμο που ειναι αχρηστη η φωτογραφια. Στη συγκεκριμενη που αναφερεις θεωρω πως το κινητο θα επρεπε να ριξει την ταχυτητα στο 1/6 και να κατεβαζε ISO στο 1000 μηπως και σωθει η κατασταση. Αν και παλι, στη φωτογραφια με ISO 800 ο θορυβος ειναι παραπανω απο εμφανης νομιζω.

Ετσι ακριβώς είναι, πολυ μέτριες οι φώτο δεν προκύπτει απο πουθενά οτι υπάρχει κάποια καλη φωτογραφια.

Και στα 2 σετ? νομιζω το 2ο ειναι καλυτερο το V30 ενω το 1ο το Note.

Παρεπιπτοντως οι φωτογραφιες σου απο το 5Τ τα σπανε, δεν εχω προλαβει να στο γραψω αλλα πραγματικα δυνατες!

Αυτο υπαρχει καπου να το βλεπεις?γιατι δεν προσεξα να το λεει καπου

Αντρεα, εγω στο 1ο σετ προτιμω του νοτε γιατι το αμαξι αριστερα το δειχνει καλυτερα πιστευω με λιγοτερο θορυβο και καλυτερη ευκρινεια ενω στο βαθος δεν εχουν διαφορα.

Στο 2ο σετ ομως νομιζω υπερτερει το v30.

Θα το κρατησω το κινητο, ειχα σκοπο να παρω ενα μεταβατικο κινητο μεχρι να παω σε σ9, αλλα το mate δε με βολεψε καθολου σε μενου και μερικους ακομα τομεις και το εδωσα και πηρα αυτο που ειναι πιο κοντα στα θελω μου, και ακομα πιο ομορφο (θεωρω οτι ειναι το πιο ομορφο κινητο που ειχα ποτε).

Θα συμφωνήσω μαζι σου Νίκο ειδικά εσένα που τα έχεις και τα 2. Στο 1 σετ είναι καλύτερο το νοτε 8 για το λόγο που λες. Θα ήθελα να δω και άλλα δείγματα.

• Απαντήσεις 8,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Το mi5 γενικά πάσχει από θόρυβο στις νυχτερινές. Ειδικά αν δεν ενεργοποιηθεί το hht.

Αυτή που λέει ο Κώστας μάλλον την αναφέρει επειδή δεν έχει εστιάσει.

Γιώργο αυτή με τις βάρκες ειναι η ίδια που τράβηξες με hdr+ εδώ https://flic.kr/p/FdwzG2 ;

Αντρέα το mi5 έχει μικρότερο αισθητήρα από το mi5s έτσι δεν είναι? Αν ισχύει, τότε είναι λογικό να έχει κάποιο θόρυβο σε βραδυνές, ειδικά σε σχέση με το S και χωρίς hdr+ που έχουμε δείγματα.

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

Αντρεα, εγω στο 1ο σετ προτιμω του νοτε γιατι το αμαξι αριστερα το δειχνει καλυτερα πιστευω με λιγοτερο θορυβο και καλυτερη ευκρινεια ενω στο βαθος δεν εχουν διαφορα.

Στο 2ο σετ ομως νομιζω υπερτερει το v30.

Θα το κρατησω το κινητο, ειχα σκοπο να παρω ενα μεταβατικο κινητο μεχρι να παω σε σ9, αλλα το mate δε με βολεψε καθολου σε μενου και μερικους ακομα τομεις και το εδωσα και πηρα αυτο που ειναι πιο κοντα στα θελω μου, και ακομα πιο ομορφο (θεωρω οτι ειναι το πιο ομορφο κινητο που ειχα ποτε).

Για το αμάξι αριστερά συμφωνώ. Δες όμως το θόρυβο στο δεξιό αμάξι όπως και στα φωτεινά σημεία (πχ γύρω από τη λάμπα της κολώνας)

Επιπλέον έχει ανοίξει καλύτερα τις σκιές, οι οποίες βέβαια επειδή ειναι σκοτάδι όντως χάνουν σε λεπτομέρια... όμως αυτές οι σκιές δεν φαίνονται καν στο note 8.

Αλλά ακόμα και στα φωτισμένα μέρη δεν είμαι σίγουρος αν εχει καλύτερη ευκρίνεια το note 8 ή αν απλά ο θόρυβος δινει μια ψευδαίσθηση λεπτομέριας. Στα φωτισμένα φύλλα για παράδειγμα δεν βλέπω παραπάνω λεπτομέρια (πχ δεξια τις εισόδου ή πίσω).

Οπότε οριακά όπως είπα προτιμώ το V30 σε αυτό το κάδρο. Όπως και να χει, θα δούμε και άλλα δείγματα.

Καλορίζικο (όσο το κρατήσεις :lol: ). Πάντως δεν του το χα του V30. ;)

Edited by Antretng

Αντρέα το mi5 έχει μικρότερο αισθητήρα από το mi5s έτσι δεν είναι? Αν ισχύει, τότε είναι λογικό να έχει κάποιο θόρυβο σε βραδυνές, ειδικά σε σχέση με το S και χωρίς hdr+ που έχουμε δείγματα.

Ισχύει αυτό που λες. Βέβαια δεν είμαι σίγουρος αν φταίει μόνο ο αισθητήρας ή αν φταίει και το software. Αν δεν κάνω λάθος το op3 έχει ίδιο αισθητήρα.

Με hht θα βγαινε βέβαια καλύτερα (δυστυχώς παλιά η xiaomi το ενεργοποιούσε αυτόματα μόνο αφού τελίκιαζε το iso) αλλά η αλήθεια ειναι ότι δεν μου άρεσε ακόμα και έτσι το αποτέλεσμα. Το παράδοξο όμως ειναι ότι την μέρα τρώει σε λεπτομέρια αρκετά flagships.

Θανο πολυ δυνατες οι φωτο, το πιξελ κενταει!!!

Ευχαριστώ Μάριε! Αρχίζουν και μου αρέσουν και εμένα οι ημερήσιες αρκετά αλλά δεν ξέρω αν όντως βελτιώνεται το κινητό σιγά σιγά (κάτι είχαν γράψει ότι έχει ΑΙ που μαθαίνει τις συνθήκες και προσαρμόζεται) ή τις συνηθίζω :lol:

Xiaomi MI A1 στο auto, με stock camera app

IMG_20180304_190503.jpg

Με gcam με hdr+ ενεργό

IMG_20180304_190418.jpg

Και μια με HTC U ULTRA στο auto.

IMAG0265.jpg

Η εστίαση είναι στο στρογγυλό παράθυρο ψηλά πάνω από την πόρτα..

Mate 10 pro. Στο αυτοματο σχετικα προχειρες. Με την σαυρα χρησιμοποιηθηκε χ2 zoom

40589439272_0057cf671e_z.jpg2018-03-05_01-02-00 by Andreas, on Flickr

25760734617_7aabcea79e_z.jpg2018-03-05_01-00-35 by Andreas, on Flickr

25760756017_42f9d80c4c_z.jpg2018-03-05_01-02-28 by Andreas, on Flickr

38821024830_74f75c2c51_z.jpg2018-03-05_01-02-55 by Andreas, on Flickr

Για το αμάξι αριστερά συμφωνώ. Δες όμως το θόρυβο στο δεξιό αμάξι όπως και στα φωτεινά σημεία (πχ γύρω από τη λάμπα της κολώνας)

Επιπλέον έχει ανοίξει καλύτερα τις σκιές, οι οποίες βέβαια επειδή ειναι σκοτάδι όντως χάνουν σε λεπτομέρια... όμως αυτές οι σκιές δεν φαίνονται καν στο note 8.

Αλλά ακόμα και στα φωτισμένα μέρη δεν είμαι σίγουρος αν εχει καλύτερη ευκρίνεια το note 8 ή αν απλά ο θόρυβος δινει μια ψευδαίσθηση λεπτομέριας. Στα φωτισμένα φύλλα για παράδειγμα δεν βλέπω παραπάνω λεπτομέρια (πχ δεξια τις εισόδου ή πίσω).

Οπότε οριακά όπως είπα προτιμώ το V30 σε αυτό το κάδρο. Όπως και να χει, θα δούμε και άλλα δείγματα.

Καλορίζικο (όσο το κρατήσεις :lol: ). Πάντως δεν του το χα του V30. ;)

Οντως εχεις δικιο, απλα το αριστερα μου εκανε εντυπωση και δεν εδωσα τοση βαση στο δεξια.

Οπως και να εχει, θα εχω περισσοτερα δειγματα το επομενο διαστημα σε διαφορες συνθηκες, και θα ειναι στην κριση ολων.

Οσο για το αν θα το κρατησω, επειδη εχω διαφορα κριτηρια για τις συσκευες, για μενα το σ9 ειναι ο,τι πιο πληρες σε αυτα που θελω αλλα το V30 ειναι τοσο ομορφο και με λιγες ελλειψεις ή λιγοτερο ενοχλητικες (πχ οκ δε δουλευει το 5Ghz με την gopro ή το wifi direct για αποστολη αρχειων σε αλλες μαρκες αλλα συνολικα με γεμιζει αρκετα και ισως το κρατησω παραπανω απο οσο πιστευα).

Μαριε εννοειται οτι θα εχουμε κι αλλα δειγματα και συγκρισεις. Προσωπικα προτιμω συγκρισεις γιατι τα σκετα δειγματα σιγουρα βοηθουν αλλα για μενα δημιουργουν εδω λαθος εντυπωσεις πολλες φορες, πχ να νομιζουμε οτι αλλο θα εβγαζε καλυτερα ή χειροτερα οποτε θα προσπαθω να βγαζω διπλα διπλα με αλλες συσκευες να υπαρχει και αμεση συγκριση.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Ημερίσιες χθεσινές από το κέντρο της Αθήνας με το Πίξελ 2

39917972544_198c1d15ee_n.jpg2018-03-05_08-46-29

Ευχαριστώ Μάριε! Αρχίζουν και μου αρέσουν και εμένα οι ημερήσιες αρκετά αλλά δεν ξέρω αν όντως βελτιώνεται το κινητό σιγά σιγά (κάτι είχαν γράψει ότι έχει ΑΙ που μαθαίνει τις συνθήκες και προσαρμόζεται) ή τις συνηθίζω :lol:

Θα ακουστεί σαν κακία αλλά μόνο η παραπάνω μου αρεσει,οι υπόλοιπες εχουν κάτι που δεν μου κάθεται...

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Τι σαύρα είναι αυτή;;;;;;;;;;;

Ειναι Λιακόνι

Θα ακουστεί σαν κακία αλλά μόνο η παραπάνω μου αρεσει,οι υπόλοιπες εχουν κάτι που δεν μου κάθεται...

Προς θεού καμία κακία :D

Προσωπικά, από αυτές που έβαλα, αυτή μου αρέσει περισσότερο σαν λεπτομέρεια, χρώματα κλπ.

Χόστελ τις βλέπεις από κινητό ή από υπολογιστή?

Πρώτη και πρόχειρη σύγκριση V30 με note:

Auto με ταπ στο φως:

για κινητα που κοστιζουν 800-900 ευρω...θεωρω αυτες τις βραδυνες πολυ μετριες

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

παρα πολυ εντυπωσιακη φωτογραφια...πολυ δυνατη η καμερα του Mate 10

για κινητα που κοστιζουν 800-900 ευρω...θεωρω αυτες τις βραδυνες πολυ μετριες

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

παρα πολυ εντυπωσιακη φωτογραφια...πολυ δυνατη η καμερα του Mate 10

Κοίτα να δεις, μερικά πράγματα στη ζωή είναι απλά..

Και μια Ferrari μπορεί να κάνει όσο 10 golf, αλλά δεν πάει 10 φορες πιο γρήγορα.

Έτσι και εδω, μιλάμε για ΚΙΝΗΤΑ, και έχουν τα όρια τους. Εννοείται ότι σαν φωτογραφίες είναι αδιάφορες και κακές, αλλά είναι ένα τεστ για σύγκριση... Αν αυτό δεν μπορείς να το καταλάβεις δε σου φταίω.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Και μια με HTC U ULTRA στο auto.

IMAG0265.jpg

Η εστίαση είναι στο στρογγυλό παράθυρο ψηλά πάνω από την πόρτα..

έχει υπερφωτισει τη σκηνή κι εχει έντονη διάχυση και καμένες λάμπες όπως είχαμε δει και σε δείγματα απο το U11

aka bill_thes

Ημερίσιες χθεσινές από το κέντρο της Αθήνας με το Πίξελ 2

38818143570_9c54bb7a39_n.jpg2018-03-05_08-44-21

26756655578_114554e2a0_n.jpg2018-03-05_08-44-48

39732580205_ff541eb951_n.jpg2018-03-05_08-46-01

39917972544_198c1d15ee_n.jpg2018-03-05_08-46-29

Δεν ειναι καλες οι φωτο απο το Pixel 2.

Κατι δεν παει καλα με το software.

Ειδικα στη πρωτη...υπερβολικο contrast και αλλοιωση στα χρωματα

Και μια Ferrari μπορεί να κάνει όσο 10 golf, αλλά δεν πάει 10 φορες πιο γρήγορα.

Έτσι και εδω, μιλάμε για ΚΙΝΗΤΑ, και έχουν τα όρια τους. Εννοείται ότι σαν φωτογραφίες είναι αδιάφορες και κακές, αλλά είναι ένα τεστ για σύγκριση... Αν αυτό δεν μπορείς να το καταλάβεις δε σου φταίω.

Ετσι ακριβώς είναι Νικο πάντα με σύγκριση και αντικειμενικοτητα!
έχει υπερφωτισει τη σκηνή κι εχει έντονη διάχυση και καμένες λάμπες όπως είχαμε δει και σε δείγματα απο το U11
Θα συμφωνήσω 100% και στα 2 σκελη.

Mi5s stock

39720621675_07dced2194_c.jpgIMG_20180304_122747

Χρηστο τι βλεπουμε τωρα εδω περα.

Η φωτο ειναι ελαφρως overexposed.

Αμα εκανες tap στα παραθυρα , θα εβγαινε τελειως σκοτεινη.

Πιστευω ηθελε να κατεβασεις την εκθεση στο -1...και θα εβγαινε αψογη

συμφωνώ φιλε, άλλωστε και του mate 10 δεν έχει κατι το φοβερό.. το συντριβάνι κάτω χαμηλά εχει σβηστεί σχεδόν ολόκληρο απο την επεξεργασία

aka bill_thes

Δεν ισχυει αυτο για το u11...εχω ανεβασει απειρα δειγματα που δειχνουν το ακριβως αντιθετο

Δεν ισχυει αυτο για το u11...εχω ανεβασει απειρα δειγματα που δειχνουν το ακριβως αντιθετο

Φυσικά και ισχύει. Εσύ κατεβαζες την έκθεση συνεχώς απλά για να μη φαίνεται.

aka bill_thes

Φυσικά και ισχύει. Εσύ κατεβαζες την έκθεση συνεχώς απλά για να μη φαίνεται.

Και τι σημαινει αυτο?

οι ρυθμισεις υπαρχουν στη καμερα προφανως για καποιο λογο...

...δεν τις βαλανε εκει για πλακα!

Και τι σημαινει αυτο?

οι ρυθμισεις υπαρχουν στη καμερα προφανως για καποιο λογο...

...δεν τις βαλανε εκει για πλακα!

Έχει δίκιο μιας και διορθωνες ένα λάθος του software. Σε αυτή τη λογική θα πάει το 10% των χρηστών μιας και το υπόλοιπο 90% θα κάνει σουτ και τέλος. Άρα ήταν ένα πολύ σοβαρό μειονέκτημα το οποίο δεν το ανέφερες κιόλας για να υπάρχει καθαρή εικόνα από τους υποψήφιους αγοραστές.

Το κατέβασμα, ή το ανέβασμα της έκθεσης σε μια λήψη, δεν εμφανίζεται στα exif;

from my Mi5s

iPhone 15 Pro Max - Apple Watch 7 - Mac mini M1 - Airpods Pro 2

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...