Nikos_Mpl Δημ. March 22, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2018 Επόμενο μάθημα... Τι ονομάζουμε πορτρέτο!!! :lol: χαχα, ωραιος. Νίκο τις βλέπω στο κινητό γι αυτό δεν είμαι βέβαιος για τα σχόλια μου. Νομίζω είναι τραβηγμένες σε διαφορετική γωνία η κάνω λάθος? Το blur του V30 δείχνει πιο φυσικό για κινητό. Από την άλλη η gcam μικραίνει το βάθος πεδίου και δημιουργεί πιο έντονο blur. Η τσάντα για παράδειγμα είναι blurred. Στην έκδοση που έχω εγώ στο u11 δεν μου αρέσει το portrait. Αφήνει περιοχές. Προτιμώ όμως το hdr+ σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις, παράδειγμα σε αρχιτεκτονικές βλέπω μικρότερη παραμόρφωση στις κάθετες γραμμές. Βέβαια είναι software, κάνει εν μέρει σε μικρότερη ένταση ότι και το αντίστοιχο εργαλείο του snapseed. Στάλθηκε από το HTC U11 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Ναι δεν εκατσα να κεντραρω ακριβως την ιδια γωνια, απλα ηθελα να δω ποιο αρεσει πιο πολυ. Θεωρω οτι το τεχνητο ειναι καλυτερο με την εννοια οτι θολωνει τα παντα ακριβως πισω απο το θεμα μας, ενω το φυσικο θολωνει μονο το βαθος. Παρολα αυτα και τα 2 ειναι χρησιμα αναλογα τι θες να δειξεις. Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
StratosGR Δημ. March 22, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2018 χαχα, ωραιος. Ναι δεν εκατσα να κεντραρω ακριβως την ιδια γωνια, απλα ηθελα να δω ποιο αρεσει πιο πολυ. Θεωρω οτι το τεχνητο ειναι καλυτερο με την εννοια οτι θολωνει τα παντα ακριβως πισω απο το θεμα μας, ενω το φυσικο θολωνει μονο το βαθος. Παρολα αυτα και τα 2 ειναι χρησιμα αναλογα τι θες να δειξεις. Ίσως συμβαίνει επειδή είσαι πιο κοντά στο ποτήρι στη λήψη με την gcam. Σε αυτές τις 2 φωτογραφίες πάντως, νομίζω ότι η gcam είναι στα πάντα χειρότερη από την stock. [sIGPIC][/sIGPIC] Pulse ROM 5.0 - XXUEMK9 4.3 Note II Pulse ROM 3.3 - XXELLA JB S3 Pulse ROM 2.1 - XWLPX ICS S2 - Pulse ROM 1.7 - XWLA4 GB S2 S2 *Universal* 4.0.4 15 toggles mod Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikpoth Δημ. March 22, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2018 Google pixel xl και S9+ στο αυτόματο και τα δυο. S9+ S9+ (4) by ΝΙΚΟΣ Π., on Flickr S9+ (3) by ΝΙΚΟΣ Π., on Flickr S9+ (2) by ΝΙΚΟΣ Π., on Flickr S9+ (1) by ΝΙΚΟΣ Π., on Flickr Google Pixel xl pixel xl (4) by ΝΙΚΟΣ Π., on Flickr pixel xl (3) by ΝΙΚΟΣ Π., on Flickr pixel xl (2) by ΝΙΚΟΣ Π., on Flickr pixel xl (1) by ΝΙΚΟΣ Π., on Flickr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
arxontas2323 Δημ. March 22, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2018 Επόμενο μάθημα... Τι ονομάζουμε πορτρέτο!!! :lol: δεχομαι καθε συμβουλη μιας και δεν ξερω!!! iPhone 15 Pro Max + Samsung S23 Ultra iPad Pro M4 Garmin Fenix 7X Sapphire Solar Apple Airpods Pro 2 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_Mpl Δημ. March 22, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2018 (edited) Ίσως συμβαίνει επειδή είσαι πιο κοντά στο ποτήρι στη λήψη με την gcam. Σε αυτές τις 2 φωτογραφίες πάντως, νομίζω ότι η gcam είναι στα πάντα χειρότερη από την stock. Μαλλον δεν το ειπα εγω σωστα. Εννοω οτι εχει κανει πιο πολυ θολωμα η gcam και μοιαζει πιο ωραιο σαν αποτελεσμα τυπου bokeh (δεν λεω bokeh γιατι υπαρχουν και οι διαμαρτυρομενοι που θα σκαλωσουν με την λεξη). Οταν πηγα να τραβηξω με την gcam με τη λειτουργια πορτραιτου, μου το εφερε πολυ πιο κοντα το θεμα, και πηγα πιο πισω για να εχω παρομοια αποσταση με την αρχικη, γιαυτο και υπαρχει τετοια διαφορα καθως δε μπορουσα να εχω ακριβως το ιδιο πεδιο με την χρηση του portrait mode. Google pixel xl και S9+ στο αυτόματο και τα δυο. S9+ Ενα εχω να πω, ζηλευω το Mouse...τις φωτογραφιες θα τις δω μετα Edited March 22, 2018 by Nikos_Mpl Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MIXOStsi Δημ. March 22, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2018 δεχομαι καθε συμβουλη μιας και δεν ξερω!!! Πορτρέτο είναι η απεικόνιση προσώπου... Μαλλον δεν το ειπα εγω σωστα. Εννοω οτι εχει κανει πιο πολυ θολωμα η gcam και μοιαζει πιο ωραιο σαν αποτελεσμα τυπου bokeh (δεν λεω bokeh γιατι υπαρχουν και οι διαμαρτυρομενοι που θα σκαλωσουν με την λεξη). Μπορείς να πεις bokeh... σωστό είναι... θα έλεγες "έχει πιο ωραίο bokeh"... :rtfm: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikpoth Δημ. March 22, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2018 Nikos_Mpl@Είναι απίστευτο. Αξίζει από amazon στην πρώτη καλή προσφορά.Και μπαταρία τέρας. Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. March 22, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2018 Ίσως συμβαίνει επειδή είσαι πιο κοντά στο ποτήρι στη λήψη με την gcam. Σε αυτές τις 2 φωτογραφίες πάντως, νομίζω ότι η gcam είναι στα πάντα χειρότερη από την stock.Στράτο από το κινητό οι όποιες διαφορές οφείλονται πρώτα στην διαφορετική γωνία και απόσταση. Δεν είναι κακή η φώτο της gcam αλλά δεν μπορούν και να συγκριθούν όπως είναι. @@@ Μόνο εγώ έχω την εντύπωση ότι όλες οι φετινές ναυαρχίδες είναι πολύ κοντά μεταξύ τους? Είμαι περίεργος για το S9 με το μεταβλητό διάφραγμα. Έχω παρατηρήσει από τον καιρό που άρχισαν να βάζουν αισθητήρες κάτω από f2.2 έχει μειωθεί η λεπτομέρεια στα landscape. Μπορεί στις slr η διαφορά μισού στοπ να μην έχει σημασία αλλά στους μικρούς αισθητήρες είναι σημαντική. Στάλθηκε από το HTC U11 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MIB Δημ. March 22, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2018 LG cam Gcam20180321_221632 by andreas andreas, on Flickr[/img] Μια πρόχειρη σύγκριση μεταξύ του auto της LG cam και του auto του Google cam, στο υπόγειο μου που δεν έχει και πολύ καλό φωτισμό. Οι φωτογραφίες βγήκαν στο πόδι (όχι με τρίποδο) . Τι λέτε? So this is how liberty dies, with thunderous applause Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. March 22, 2018 Author Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2018 Επόμενο μάθημα... Τι ονομάζουμε πορτρέτο!!! :lol: Πολλά κινητα το σχετικό mode το γράφουν portrait (όπως αλλα το λενε επιλεκτική εστίαση, εφέ διαφράγματος κλπ). Είτε όμως βγάλεις πορτρετα είτε αντικείμενα οπου απλα θες να θολώσεις το backgound, αυτο το mode θα βάλεις. Οποτε προφανώς εννοούσε ότι ενεργοποίησε το mode. ;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikpoth Δημ. March 22, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2018 Ωχ..Πάμε άλλες 3μερες για ορισμό portrait. (Χιούμορ κάνω) Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MIXOStsi Δημ. March 22, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2018 Τα ξέρω αυτά... Τα κινητά το ονομασαν έτσι αυτό το mode και πολλές φορές έχουν και μικρογραφία ανθρώπου στο εικονίδιο, ακριβώς γι αυτόν τον λόγο... Απλά το να λες πορτρέτο και να βλέπεις ένα λέλουδο, ένα μηλο κλπ είναι οξύμωρο... :rtfm: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. March 22, 2018 Author Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2018 (edited) Ωχ..Πάμε άλλες 3μερες για ορισμό portrait. (Χιούμορ κάνω) Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk :lol::lol::lol::lol: Μπορούσε να απαντήσει απευθείας τι ειναι το πορτρέτο και χωρίς ολόκληρη εισαγωγή. Χωρίς παρεξήγηση, τι πάει να πει "Επόμενο μάθημα... Τι ονομάζουμε πορτρέτο"; Γιατι δεν λες απλά τι ειναι και κάνεις ολόκληρη βαρύγδουπη εισαγωγή; Γιατί να κάνεις το χρήστη να ρωτήσει και δεν του λες απευθείας τι ειναι; Αμα έκανε απευθείας την παρατήρηση χωρίς πολλά πολλά δεν θα σχολίαζα τίποτα. Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ ενημερώνω τον άλλο από το κάνω επίδειξη γνώσεων που στη τελική μπορεί να έγινε αυτό που έγραψα. Να το ονόμασε δηλαδή στα ελληνικά πορτρέτο επειδή χρησιμοποίησε το σχετικό mode. Στη τελική εφόσον τον νοιάζει τόσο το τεχνικό κομμάτι γιατί δεν απαντάει και σε αυτό το Post http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=7524176#post7524176 . Γιατί θεώρησε ότι το f2.8 σε μια full frame μηχανή δίνει μεγάλο dof και δεν ειδε κανένα θόλωμα στην φωτογραφία όταν ξεκάθαρα έχει θολώσει ο μισός πίνακας και σαφέστατα ένα διάφραγμα f2.8 για τέτοιο αισθητήρα ειναι πολύ μεγάλο. Ίσως συμβαίνει επειδή είσαι πιο κοντά στο ποτήρι στη λήψη με την gcam. Σε αυτές τις 2 φωτογραφίες πάντως, νομίζω ότι η gcam είναι στα πάντα χειρότερη από την stock. Στράτο η gcam όταν βάζεις portrait κάνει και λιγο ψηφιακό ζουμ. Δεν ειναι δηλαδή απαραίτητα πιο κοντά. Το πρόβλημα της gcam ειναι οτι έκθεσε παραπάνω από οτι έπρεπε και έκαψα τα highlights. Google pixel xl και S9+ στο αυτόματο και τα δυο. S9+ Google Pixel xl Flickr Θα σχολιάσω μόνο τις φωτογραφίες με την γλαστρούλα αφού οι άλλες ειναι λιγο πιο μακρυνές. Η πιο έντονη διαφορά που βλέπω ειναι στην φωτεινότητα. Θεωρώ πιο σωστή την έκθεση του s9+. Θέλουμε και άλλες φωτογραφίες :) Edited March 22, 2018 by Antretng Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
StratosGR Δημ. March 22, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2018 LG cam Google cam Μια πρόχειρη σύγκριση μεταξύ του auto της LG cam και του auto του Google cam, στο υπόγειο μου που δεν έχει και πολύ καλό φωτισμό. Οι φωτογραφίες βγήκαν στο πόδι (όχι με τρίποδο) . Τι λέτε? Η gcam είναι συνολικά ανώτερη. αντίθεση, οξύτητα, dynamic range. [sIGPIC][/sIGPIC] Pulse ROM 5.0 - XXUEMK9 4.3 Note II Pulse ROM 3.3 - XXELLA JB S3 Pulse ROM 2.1 - XWLPX ICS S2 - Pulse ROM 1.7 - XWLA4 GB S2 S2 *Universal* 4.0.4 15 toggles mod Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikpoth Δημ. March 22, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2018 Όσο πιο ευγενικός μπορούσα! Λολ. Θα προσπαθήσω κ βραδυνές. Όπως φαίνεται από τη γλάστρα, είχαμε γέννα. Οπότε μόνο σκ θα έχω χρόνο Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. March 22, 2018 Author Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2018 (edited) LG cam Gcam20180321_221632 by andreas andreas, on Flickr[/img] Μια πρόχειρη σύγκριση μεταξύ του auto της LG cam και του auto του Google cam, στο υπόγειο μου που δεν έχει και πολύ καλό φωτισμό. Οι φωτογραφίες βγήκαν στο πόδι (όχι με τρίποδο) . Τι λέτε? Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα. Καλύτερη η gcam. Έχεις βάλει το correction of autoexposure *4 ? Ή απλά ήταν σε auto και ZSL? ----- προσθήκη μηνύματος 110 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Όσο πιο ευγενικός μπορούσα! Λολ. Θα προσπαθήσω κ βραδυνές. Όπως φαίνεται από τη γλάστρα, είχαμε γέννα. Οπότε μόνο σκ θα έχω χρόνο Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk :lol::lol::lol: Να σας ζήσει!!! :w00t::up: Όταν με το καλό μπορέσεις τράβα και λιγο πιο μακρυνές γιατί σε macro δεν βοηθάει και πολύ. Edited March 22, 2018 by Antretng Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
StratosGR Δημ. March 22, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2018 :lol::lol::lol::lol: Μπορούσε να απαντήσει απευθείας τι ειναι το πορτρέτο και χωρίς ολόκληρη εισαγωγή. Χωρίς παρεξήγηση, τι πάει να πει "Επόμενο μάθημα... Τι ονομάζουμε πορτρέτο"; Γιατι δεν λες απλά τι ειναι και κάνεις ολόκληρη βαρύγδουπη εισαγωγή; Γιατί να κάνεις το χρήστη να ρωτήσει και δεν του λες απευθείας τι ειναι; Αμα έκανε απευθείας την παρατήρηση χωρίς πολλά πολλά δεν θα σχολίαζα τίποτα. Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ ενημερώνω τον άλλο από το κάνω επίδειξη γνώσεων που στη τελική μπορεί να έγινε αυτό που έγραψα. Να το ονόμασε δηλαδή στα ελληνικά πορτρέτο επειδή χρησιμοποίησε το σχετικό mode. Στη τελική εφόσον τον νοιάζει τόσο το τεχνικό κομμάτι γιατί δεν απαντάει και σε αυτό το Post http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=7524176#post7524176 . Γιατί θεώρησε ότι το f2.8 σε μια full frame μηχανή δίνει μεγάλο dof και δεν ειδε κανένα θόλωμα στην φωτογραφία όταν ξεκάθαρα έχει θολώσει ο μισός πίνακας και σαφέστατα ένα διάφραγμα f2.8 για τέτοιο αισθητήρα ειναι πολύ μεγάλο. Στράτο η gcam όταν βάζεις portrait κάνει και λιγο ψηφιακό ζουμ. Δεν ειναι δηλαδή απαραίτητα πιο κοντά. Το πρόβλημα της gcam ειναι οτι έκθεσε παραπάνω από οτι έπρεπε και έκαψα τα highlights. Θα σχολιάσω μόνο τις φωτογραφίες με την γλαστρούλα αφού οι άλλες ειναι λιγο πιο μακρυνές. Η πιο έντονη διαφορά που βλέπω ειναι στην φωτεινότητα. Θεωρώ πιο σωστή την έκθεση του s9+. Θέλουμε και άλλες φωτογραφίες :) Το ίδιο αποτέλεσμα έχει είτε πλησιάσει, είτε ζουμάρει. Αφού είναι έστω και λίγο ζουμαρισμένο στο ποτήρι, νομίζω ότι θα βγάλει πιο έντονο blur από πίσω. Το κάψιμο ιδίως δίπλα από το ποτήρι ήταν μη αναμενόμενο σε σχέση με την στοκ. Όσο για το άλλο, μην ασχολείσαι... [sIGPIC][/sIGPIC] Pulse ROM 5.0 - XXUEMK9 4.3 Note II Pulse ROM 3.3 - XXELLA JB S3 Pulse ROM 2.1 - XWLPX ICS S2 - Pulse ROM 1.7 - XWLA4 GB S2 S2 *Universal* 4.0.4 15 toggles mod Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. March 22, 2018 Author Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2018 Το ίδιο αποτέλεσμα έχει είτε πλησιάσει, είτε ζουμάρει. Αφού είναι έστω και λίγο ζουμαρισμένο στο ποτήρι, νομίζω ότι θα βγάλει πιο έντονο blur από πίσω. Το κάψιμο ιδίως δίπλα από το ποτήρι ήταν μη αναμενόμενο σε σχέση με την στοκ. Όσο για το άλλο, μην ασχολείσαι... Το ζουμάρισμα ειναι ψηφιακό. Δεν θα κάνει δηλαδή διαφορά στο dof. Σκέψου οτι ειναι σαν να κρόπαρες την φωτογραφία στο pc με ίσως λιγο interpolation και κάποιο ακόμα processing για να δειχνει πιο sharp. Εκτός αν εννοεις οτι μίκρυνε το κάδρο, είχε λιγοτερες φωτεινές πηγές μέσα και επηρέασε τη φωτομέτρηση. Για τα highlights ναι, ίσως έπαιξε ρόλο. Πάντως πιστεύω οτι αν ειχε ρίξει λιγο την έκθεση θα ηταν πιο ενδιαφέρουσα της gcam. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MIXOStsi Δημ. March 22, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2018 :lol::lol::lol::lol: Μπορούσε να απαντήσει απευθείας τι ειναι το πορτρέτο και χωρίς ολόκληρη εισαγωγή. Χωρίς παρεξήγηση, τι πάει να πει "Επόμενο μάθημα... Τι ονομάζουμε πορτρέτο"; Γιατι δεν λες απλά τι ειναι και κάνεις ολόκληρη βαρύγδουπη εισαγωγή; Γιατί να κάνεις το χρήστη να ρωτήσει και δεν του λες απευθείας τι ειναι; Αμα έκανε απευθείας την παρατήρηση χωρίς πολλά πολλά δεν θα σχολίαζα τίποτα. Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ ενημερώνω τον άλλο από το κάνω επίδειξη γνώσεων που στη τελική μπορεί να έγινε αυτό που έγραψα. Να το ονόμασε δηλαδή στα ελληνικά πορτρέτο επειδή χρησιμοποίησε το σχετικό mode. Στη τελική εφόσον τον νοιάζει τόσο το τεχνικό κομμάτι γιατί δεν απαντάει και σε αυτό το Post http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=7524176#post7524176 . Γιατί θεώρησε ότι το f2.8 σε μια full frame μηχανή δίνει μεγάλο dof και δεν ειδε κανένα θόλωμα στην φωτογραφία όταν ξεκάθαρα έχει θολώσει ο μισός πίνακας και σαφέστατα ένα διάφραγμα f2.8 για τέτοιο αισθητήρα ειναι πολύ μεγάλο. Αν δεν έχεις εσύ χιούμορ, δεν φταί εγω... έβαλα και ένα lol για να φανεί ότι δεν ήταν σοβαρό ποστ και ότι σαρκάζομαι με την όλη κατάσταση, αλλά που... Επίσης απάντησα... Στη συγκεκριμένη φωτό δεν το λες και ρηχό το dof... Δεν είπα ότι σαν απόλυτος αριθμός το f2.8 δεν είναι μεγάλο διάφραγμα, φυσικά υπάρχουν και μεγαλύτερα, και έγραψα πως θα γινόταν να γίνει ακόμα πιο ρηχό το dof υπό τις ίδιες συνθήκες... Τεστάρεις τις γνώσεις μου? :lol: :rtfm: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. March 22, 2018 Author Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2018 (edited) Αν δεν έχεις εσύ χιούμορ, δεν φταί εγω... έβαλα και ένα lol για να φανεί ότι δεν ήταν σοβαρό ποστ και ότι σαρκάζομαι με την όλη κατάσταση, αλλά που... Επίσης απάντησα... Στη συγκεκριμένη φωτό δεν το λες και ρηχό το dof... Δεν είπα ότι σαν απόλυτος αριθμός το f2.8 δεν είναι μεγάλο διάφραγμα, φυσικά υπάρχουν και μεγαλύτερα, και έγραψα πως θα γινόταν να γίνει ακόμα πιο ρηχό το dof υπό τις ίδιες συνθήκες... Τεστάρεις τις γνώσεις μου? :lol: Μπορούσες ή δεν μπορούσες να γράψεις απευθείας τι ειναι το πορτρέτο; Προτίμησες την οδό της μακράς συζήτησης; Ξανα λέω υπάρχει μια διαφορά μεταξύ ενημερώνω το χρήστη και από το κάνω επίδειξη γνώσεων Όσον αφορά το άλλο που περίτεχνα απέφυγες να απαντήσεις, καταλαβαινεις τι έγραψες; Υπονόησες οτι το f2.8 ήταν αρκετά στενό και δεν έπαιζε να εχει περιορισμένο dof. Μάλιστα έγραψες ότι Στη συγκεκριμένη φωτό το βάθος πεδίου (depth of field) είναι μεγάλο. Πως γινετε να έχεις μέγαλο dof με τέτοιο φακό σε τέτοιο αισθητήρα; :blink: Κα μετά συνέχισες Βλέπεις in focus και το θέμα και το background...Για να ήταν μικρό θα έπρεπε να ήσουν πιο κοντά (macro) στο θέμα (κούκλα) και να νετάρεις σε αυτό... Σε συνδυασμό με ένα μεγάλο f (διάφραγμα), θα έβγαινε out of focus το background (πίνακας)" Έχουμε και λέμε 1. Το διάφραγμα ειναι ήδη πολύ μεγάλο για full frame μηχανή. Μια χαρά περιορισμένο dof έχουμε. 2. Ειναι σε αυτη τη φωτογραφία το background in focus? Δηλαδή το πάνω δεξί μέρος του πίνακα γιατί ειναι θολό; Δεν μου απάντησες ποτέ σε αυτό το μήνυμα... Πάρε και μια φατσούλα για να μην νομίζεις ότι τα γράφω "σοβαρά" :lol::p 1467BA59-94E1-4719-BFDF-56A60D5387E3 by Kostas kaz, on Flickr Edited March 22, 2018 by Antretng Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MIXOStsi Δημ. March 22, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2018 Αφού βλέπεις κι εσύ ότι ο πίνακας πίσω από το πρόσωπο είναι (σχεδόν) in focus... Και για να στηρίξεις αυτό που λες, μου λες να κοιτάξω το δεξί μέρος του πίνακα που είναι πιο μακρυά και αρχίζει να πέφτει out of focus... Υπάρχει μεγάλος διαχωρισμός μεταξύ προσώπου και πίνακα ακριβώς από πίσω? Όχι... Άρα είναι μικρό το dof? Όχι... Έχει νεταρισμένο και το foreground και το background και έχεις μικρό dof!? Δεν είπα πουθενά ότι το f2.8 είναι μικρό διάφραγμα και γι αυτό δεν μπορείς να παραθέσεις κάτι που να γράφω αυτό... Δεν αποφεύγω να απαντήσω βρε άνθρωπε! Μόνος σου κάνεις παράθεση να γράφω "Στη συγκεκριμένη φωτό το βάθος πεδίου (depth of field) είναι μεγάλο." Γίνεται... Γιατί σχετίζεται από την απόσταση της κάμερας, του θέματος και του background από αυτό... Βασικά στη φωτό φαίνεται πολυ ωραία το dof στον καναπέ... Ξεκινάει λίγο μεγαλύτερο απο τη κούκλα απο αριστερά, και γίνεται όλο και πιο μικρό ρπος τα δεξιά. Κινείται διαγώνια, που είναι και λογικό από το σημείο που τραβήχτηκε η φωτο... :rtfm: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. March 22, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2018 Αφού βλέπεις κι εσύ ότι ο πίνακας πίσω από το πρόσωπο είναι (σχεδόν) in focus... Και για να στηρίξεις αυτό που λες, μου λες να κοιτάξω το δεξί μέρος του πίνακα που είναι πιο μακρυά και αρχίζει να πέφτει out of focus... Υπάρχει μεγάλος διαχωρισμός μεταξύ προσώπου και πίνακα ακριβώς από πίσω? Όχι... Άρα είναι μικρό το dof? Όχι... Έχει νεταρισμένο και το foreground και το background και έχεις μικρό dof!? Δεν είπα πουθενά ότι το f2.8 είναι μικρό διάφραγμα και γι αυτό δεν μπορείς να παραθέσεις κάτι που να γράφω αυτό... Δεν αποφεύγω να απαντήσω βρε άνθρωπε! Μόνος σου κάνεις παράθεση να γράφω "Στη συγκεκριμένη φωτό το βάθος πεδίου (depth of field) είναι μεγάλο." Γίνεται... Γιατί σχετίζεται από την απόσταση της κάμερας, του θέματος και του background από αυτό... Βασικά στη φωτό φαίνεται πολυ ωραία το dof στον καναπέ... Ξεκινάει λίγο μεγαλύτερο απο τη κούκλα απο αριστερά, και γίνεται όλο και πιο μικρό ρπος τα δεξιά. Κινείται διαγώνια, που είναι και λογικό από το σημείο που τραβήχτηκε η φωτο... Αν δεις την φωτογραφία της κάμερας δίπλα στην φώτο του κινητού θα καταλάβεις ότι πίνακας δεν είναι sharp πουθενά σε σχέση με το τα μάτια και την μύτη της κούκλας. Ούτε καν η μπλούζα δεν είναι in focus. Κανε λίγο ζουμ για να το δεις καλύτερα. Σ αυτή την απόσταση το συνολικό dof είναι κάπου 12 εκατοστά. Δηλαδή 6 εκατοστά περίπου εμπρός από το μάτι και 6 πίσω από το μάτι. Πάντα για Full frame στα 35mm f2.8 στο 1 μετρό απόσταση. Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. March 22, 2018 Author Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2018 (edited) Μαλιστα. Το All in focus τώρα έγινε "σχεδον" in focus... :rolleyes: Ο te_salat στο συγκριτικό έγραψε να μην κοιτάμε το πινακα γιατί έχει θολώσει. Εκεί σχολιάζεις ότι δεν καταλαβαινεις τι εννοεί καθότι ειναι μεγάλο το dof και ότι ειναι in focus τοσο το θεμα όσο και το background. Τώρα έγινε "σχεδόν" in focus... Όπως θα λεγες και εσυ "προοδεύουμε" :lol: Πες ρε άνθρωπε ότι έκανες λάθος... τόσο κακό ειναι; ;):) Και σταμάτα να "δασκαλεύεις" όλο το κόσμο. Υπάρχουν και πιο φιλικοί/σωστοί τρόποι. Edited March 22, 2018 by Antretng Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
StratosGR Δημ. March 22, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2018 Μαλιστα. Το All in focus τώρα έγινε "σχεδον" in focus... :rolleyes: Ο te_salat στο συγκριτικό έγραψε να μην κοιτάμε το πινακα γιατί έχει θολώσει. Εκεί σχολιάζεις ότι δεν καταλαβαινεις τι εννοεί καθότι ειναι μεγάλο το dof και ότι ειναι in focus τοσο το θεμα όσο και το background. Τώρα έγινε "σχεδόν" in focus... Όπως θα λεγες και εσυ "προοδεύουμε" :lol: Πες ρε άνθρωπε ότι έκανες λάθος... τόσο κακό ειναι; ;):) Και σταμάτα να "δασκαλεύεις" όλο το κόσμο. Υπάρχουν και πιο φιλικοί/σωστοί τρόποι. Out of focus; Άρα είναι ένα μαμάτο bokeh ! :cool: [sIGPIC][/sIGPIC] Pulse ROM 5.0 - XXUEMK9 4.3 Note II Pulse ROM 3.3 - XXELLA JB S3 Pulse ROM 2.1 - XWLPX ICS S2 - Pulse ROM 1.7 - XWLA4 GB S2 S2 *Universal* 4.0.4 15 toggles mod Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_Mpl Δημ. March 22, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2018 Nikos_Mpl@Είναι απίστευτο. Αξίζει από amazon στην πρώτη καλή προσφορά.Και μπαταρία τέρας. Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Εχω το προηγουμενο, που θεωρω οτι δεν εχουν διαφορες. Το ειχε το αμαζον 40 ευρω και το χτυπησα, μιας και το ειχα παρει πριν 2 χρονια και αρχισε αποσυνδεσεις χωρις λογο και το εβαλα στην ακρη. Πηγα για το νεο αλλα δεν εχω δει να πεφτει. Πορτρέτο είναι η απεικόνιση προσώπου... Μπορείς να πεις bokeh... σωστό είναι... θα έλεγες "έχει πιο ωραίο bokeh"... Φοβαμαι μην φαω ξυλο... Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts