Jump to content

Κριτική καμερών κινητών

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εγώ μια χαρά τις βρήκα του note. Οκ εκαψε μεν βιτρίνες αλλά βγήκε και αρκετά φωτεινή. Οπότε μια χαρά είναι το dynamic range. Άλλωστε με κλειστό hdr δεν βγαίνουν αυτές από κινητό εύκολα ;)

Ρε παιδιά με τα λίγα που ξέρω δεν καταλαβαίνω γιατί το hdr το έχετε κλειστό ή ανοιχτό. Εγώ που έχω hdr σε auto(galaxy s6) , όπου κρίνει το κινητό το βάζει και παίζω με tap σε φωτεινά σημεία για να βγει καλή η φωτογραφία. Κάνε τε ένα σχόλιο για να καταλάβω κι εγώ αν γίνεται.

• Απαντήσεις 8,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ρε παιδιά με τα λίγα που ξέρω δεν καταλαβαίνω γιατί το hdr το έχετε κλειστό ή ανοιχτό. Εγώ που έχω hdr σε auto(galaxy s6) , όπου κρίνει το κινητό το βάζει και παίζω με tap σε φωτεινά σημεία για να βγει καλή η φωτογραφία. Κάνε τε ένα σχόλιο για να καταλάβω κι εγώ αν γίνεται.

Το hdr έχει κάπως λιγότερο φυσικό αποτέλεσμα ενώ μπορεί να έχει και λιγο ghost effect (πχ από ανθρώπους που κινούνται). Οπότε το ανοίγουν μόνο σε περιπτώσεις που τους νοιάζει το σημείο που καίγεται ή θέλει να φωτίσει τις σκιές.

Φυσικά hdr από hdr διαφέρει σε φυσικότητα όπως και τα γούστα. Μπορεί για παράδειγμα σε κάποιον να του αρέσει κιόλας το hdr effect.

Πάντως αν δεν ασχολείσαι πολύ, άστο καλύτερα auto και είσαι οκ ;)

Edited by Antretng

Το hdr έχει κάπως λιγότερο φυσικό αποτέλεσμα ενώ μπορεί να έχει και λιγο ghost effect (πχ από ανθρώπους που κινούνται). Οπότε το ανήγουν μόνο σε περιπτώσεις που τους νοιάζει το σημείο που καίγεται ή θέλει να φωτίσει τις σκιές.

Φυσικά hdr από hdr διαφέρει σε φυσικότητα όπως και τα γούστα. Μπορεί για παράδειγμα σε κάποιον να του αρέσει κιόλας το hdr effect.

Πάντως αν δεν ασχολείσαι πολύ, άστο καλύτερα auto και είσαι οκ ;)

Κατάλαβα.. Οι τύποι που σχολιάζουν εμπειρικά παίζουν με αυτό και κρίνουν πότε το hdr είναι χρήσιμο (ας μείνω στο καψερό το auto).. Άλλο επίπεδο άλλα θα το φτάσω με λίγο μελέτη και αργότερα με καλύτερο κινητό που θα πάει:):D;)..

Τελευταία ερώτηση.. Γίνεται στο galaxy s6 που έχω να μπει hdr+;;Βέβαια έχω exynos και έχω ακούσει πως θέλει snapdragon.. Αν γίνεται δεν θέλω να γίνω ρουτ ή κάτι τέτοιο.. Να μείνω απλά σε στοκ ..

Κατάλαβα.. Οι τύποι που σχολιάζουν εμπειρικά παίζουν με αυτό και κρίνουν πότε το hdr είναι χρήσιμο (ας μείνω στο καψερό το auto).. Άλλο επίπεδο άλλα θα το φτάσω με λίγο μελέτη και αργότερα με καλύτερο κινητό που θα πάει:):D;)..

Τελευταία ερώτηση.. Γίνεται στο galaxy s6 που έχω να μπει hdr+;;Βέβαια έχω exynos και έχω ακούσει πως θέλει snapdragon.. Αν γίνεται δεν θέλω να γίνω ρουτ ή κάτι τέτοιο.. Να μείνω απλά σε στοκ ..

Μπορείς να δοκιμάσεις. Δες πρώτο μήνυμα όπου έχω έναν οδηγό. Δοκίμασε την τελευταία (5.1.014 νομίζω). Αν δουλεύει δεν θα έχεις μεν το όφελος της αποθυροβοποίησης του hdr+ σε χαμηλό φωτισμό αλλά θα έχεις το όφελος της αύξησης του dynamic range (πχ όταν βγάζεις κάτι με κόντρα τον ήλιο.

Edit: Άκυρο. Αν θυμάμαι καλά δεν έχει manual mode και raw το s6. Άρα μόνο αν ασχοληθείς με ρουτ ίσως να δούλευε. Οπότε άστο όπως είναι. Βέβαια αν θες το δοκιμάζεις μιας και είναι ένα απλό apk, αλλά δεν νομίζω να σου δουλεύει.

Edited by Antretng

οπως στα ειπε ο Αντρεας ειναι.

Απο εκει και περα δε θελει κατι ιδιαιτερο σε γνωσεις. Επειδη ομως κλειστο παιρνεις καλυτερη ποιοτητα φωτο, το εχω μονιμα κλειστο και το ανοιγω μονο οταν δω οτι εχω πολυ σκοτεινα σημεια στη φωτο ή πολυ φωτεινα. Επισης καποτε ειχαμε διαπιστωσει οτι στο ΟΝ δουλευει καλυτερα απο το auto, δεν ξερω γιατι ουτε εκατσα να το ψαξω πολυ. Οποτε επειδη αν χρειαστω προτιμω το ον, για να μην ειναι auto που δε θα το δουλεψω ποτε, το εχω απο προεπιλογη κλειστο. Επισης το σ8 και νοτε 8 εχουν πιο φωτεινο διαφραγμα και ετσι η αναγκη για hdr ειναι μικροτερη.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Επισης το σ8 και νοτε 8 εχουν πιο φωτεινο διαφραγμα και ετσι η αναγκη για hdr ειναι μικροτερη.

Καλά αυτό δεν έχει σχέση με το διάφραγμα. Εκτός αν μιλάς για χαμηλό φωτισμό όπου το εκμεταλλεύεται για χαμηλότερο iso => καλύτερο dynamic range => λιγότερη ανάγκη για hdr σε χαμηλό φωτισμό.

Την μέρα όμως το φωτεινό διάφραγμα δεν βοηθάει κάπου. Προφανώς έχει καλύτερο αισθητήρα και για αυτό η μικρότερη ανάγκη για hdr.

Καλά αυτό δεν έχει σχέση με το διάφραγμα. Εκτός αν μιλάς για χαμηλό φωτισμό όπου το εκμεταλλεύεται για χαμηλότερο iso => καλύτερο dynamic range => λιγότερη ανάγκη για hdr σε χαμηλό φωτισμό.

Την μέρα όμως το φωτεινό διάφραγμα δεν βοηθάει κάπου. Προφανώς έχει καλύτερο αισθητήρα και για αυτό η μικρότερη ανάγκη για hdr.

ναι για τις σκοτεινες μιλαω με καμμενες βιτρινες κτλ, δηλαδη για την περιπτωση που ανεβασα. Τη μερα ειναι καθαρα θεμα αισθητηρα και dynamic range.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

ναι για τις σκοτεινες μιλαω με καμμενες βιτρινες κτλ, δηλαδη για την περιπτωση που ανεβασα. Τη μερα ειναι καθαρα θεμα αισθητηρα και dynamic range.

Νίκο, στη μαμίσια εφαρμογή λήψης φωτογραφιών του Note 8 υπάρχει κάποια ουσιαστική προσθήκη-αλλαγή σε σχέση με το S8 :);

Ericsson788, Nokia 3310,7650,3650,N82,N95, Samsung i8910,S2,S3,S4,S6,S7 edge,S8+,S9+,S10+,S20 Ultra

Νίκο, στη μαμίσια εφαρμογή λήψης φωτογραφιών του Note 8 υπάρχει κάποια ουσιαστική προσθήκη-αλλαγή σε σχέση με το S8 :);

Ναι αμέ. Έχουν εξαφανίσει την άμεση ενεργοποίηση/ απενεργοποίηση hdr που εγω που το δουλεύω συχνά δεν βολεύει. Αλλες διαφορές δεν έχει

Τα huawei (το p9 που είχα τουλάχιστον) έχουν DRO που φωτίζει αυτόματα τις σκιές με post processing. Οπότε κάπως καλύπτετε η έλλειψη γρήγορης ρύθμισης για hdr.

Το καλύτερο ήταν το OP5. Στο auto mode σου είχε ένα κουμπάκι για hdr on/off/auto και σε hdr auto αν η σκηνή το έκανε trigger εβγαζε ένα εικονιδιάκι "hdr" ότι και καλά θα το ενεργοποιήσει αν τραβήξεις τώρα.

Τα huawei (το p9 που είχα τουλάχιστον) έχουν DRO που φωτίζει αυτόματα τις σκιές με post processing. Οπότε κάπως καλύπτετε η έλλειψη γρήγορης ρύθμισης για hdr.

Το οποίο όμως προσωπικά με δυσκόλευε, έτσι γύρναγα σε manual για να απενεργοποιηθεί.

Sent from my iPad using Tapatalk

Το οποίο όμως προσωπικά με δυσκόλευε, έτσι γύρναγα σε manual για να απενεργοποιηθεί.

Sent from my iPad using Tapatalk

Σε manual έχανες και σε ποιότητα. Στο p9 τουλάχιστον φαινόταν σαν να μην δούλευαν και οι δύο αισθητήρες και έχανε σε ποιότητα.

Επίσης να συμπληρώσω οτι το μάτι παίζει μεγάλο ρόλο.... καποιοι το έχουν κ καποιοι οχι... συνοπτικά για να μην παρεξηγηθώ οι Φωτο σου Νικο ειναι πολύ καλές σε δύσκολο μερος με πολλά φώτα κ το Samsung δεν θελει κανένα mode αφου εχει το δικο της module μαμά. Δίνει την φωτεινότητα κ τον τονο οπως πρέπει!!!

θα διαφωνησω με την τελευταια προταση...crop απο τη φωτο του note 8

26536329129_540e723d4b_o.jpgnote8 by foxy4270, on Flickr

[ig]https://farm5.staticflickr.com/4534/26536329129_540e723d4b_o.jpg[/img]note8 by foxy4270, on Flickr

Ρε συ Κώστα όταν τα παιδιά σου έγραφαν για μικρό dynamic range του u11 απανταγες ότι δεν ισχύει... και τώρα εδώ λες ότι το note 8 έχει θέμα που ουσιαστικά είναι το s8 που στη σύγκριση φάνηκε να τα πηγαίνει αρκετά καλύτερα;

Edited by Antretng

Ρε συ Κώστα όταν τα παιδιά σου έγραφαν για μικρό dynamic range του u11 απανταγες ότι δεν ισχύει... και τώρα εδώ λες ότι το note 8 έχει θέμα που ουσιαστικά είναι το s8 που στη σύγκριση φάνηκε να τα πηγαίνει αρκετά καλύτερα;

Χάχαχαχα μ άρεσε η τοποθέτηση!

Αυτο που λεω ειναι το εξης

Αμα τραβηξεις αυτο το σκηνικο με τα φωτα με S8, Note 8, u11...Και δεν κατεβασεις την εκθεση...

το αποτελεσμα που θα παρεις θα ειναι παραπλησιο με το παραπανω.Και στα 3 κινητα θα εχεις καμενα σημεια.

Το έχουν κάνει mode οπως στα Huawei δηλαδή;

Οχι εχει παει στις ρυθμισεις. Μακαρι να ηταν εστω Mode. Στις ρυθμισεις ειναι βλακεια να ψαχνεις..

26536329129_540e723d4b_o.jpgnote8 by foxy4270, on Flickr

Αυτο που λεω ειναι το εξης

Αμα τραβηξεις αυτο το σκηνικο με τα φωτα με S8, Note 8, u11...Και δεν κατεβασεις την εκθεση...

το αποτελεσμα που θα παρεις θα ειναι παραπλησιο με το παραπανω.Και στα 3 κινητα θα εχεις καμενα σημεια.

Φιλε Κωστα, ειχα και τα 3 κινητα, εσυ εκφερεις αποψη χωρις να δοκιμαζεις και παιρνοντας ο,τι δειγμα σε βολευει και λεγοντας τα οπως σε βολευει.

Τα σ8/νοτε 8 φαινεται οτι εχουν καλυτερο dynamic range.

Εκανα συγκριση παντου με hdr auto ανοιχτο στο υ11 που υπερτερει και φανηκε ποσο καλυτερα δουλευουν τα samsung σε αυτο το κομματι.

Το οτι πηρες μια φωτο με κλειστο hdr που δεν εχω κανει καν ταπ στις φωτεινες πηγες, ενω εχω αλλη με ταπ και κλειστο hdr που ειναι πολυ καλυτερη δειχνει οτι γραφεις μεροληπτικα και ειναι κριμα.

Αυτό ακριβώς είναι που φάνηκε μάλιστα και στο συγκριτικό.

Οτιδήποτε αλλο δημιουργεί προδιάθεση κόντρας και δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσει .

----- προσθήκη μηνύματος 63 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Οχι εχει παει στις ρυθμισεις. Μακαρι να ηταν εστω Mode. Στις ρυθμισεις ειναι βλακεια να ψαχνεις..

Φιλε Κωστα, ειχα και τα 3 κινητα, εσυ εκφερεις αποψη χωρις να δοκιμαζεις και παιρνοντας ο,τι δειγμα σε βολευει και λεγοντας τα οπως σε βολευει.

Εκανα συγκριση παντου με hdr auto ανοιχτο στο υ11 που υπερτερει και φανηκε ποσο καλυτερα δουλευουν τα samsung σε αυτο το κομματι.

Το οτι πηρες μια φωτο με κλειστο hdr που δεν εχω κανει καν ταπ στις φωτεινες πηγες, ενω εχω αλλη με ταπ και κλειστο hdr που ειναι πολυ καλυτερη δειχνει οτι γραφεις μεροληπτικα και ειναι κριμα.

Ετσι είναι Νίκο δεν υπάρχει λόγος να το ανακυκλωνουμε φάνηκε ξεκάθαρα στα συγκριτικά αλλωστε.

Αυτό ακριβώς είναι που φάνηκε μάλιστα και στο συγκριτικό.

Οτιδήποτε αλλο δημιουργεί προδιάθεση κόντρας και δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσει .

----- προσθήκη μηνύματος 63 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ετσι είναι Νίκο δεν υπάρχει λόγος να το ανακυκλωνουμε φάνηκε ξεκάθαρα στα συγκριτικά αλλωστε.

Θα συμφωνήσω κι εγώ... Έχει φανεί σε τόσα συγκριτικά. Από άτομα που είχαν και τα 2 και είναι και αντικειμενικοί. Τώρα αν ένας δεν βλέπει την αλήθεια και λέει τα γνωστά για να αρχίσουν οι γνωστές ανούσιες κόντρες δεν υπάρχει λόγος να τον ακολουθήσουμε νομίζω...

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Edited by Antretng
Αφαίρεση μερικών λέξεων

Πρώτες δοκιμές με gcam στο mi5s. Τις ρυθμίσεις γενικά τις προτιμώ γρήγορες στην gcam.

Η πρώτη mi5s auto stock και η δεύτερη mi5s hdr+

26539530359_3e9601c131_c.jpgIMG_20171110_192351 by Andreas L., on Flickr

26539533009_7260f40569_c.jpgIMG_20171110_192225 by Andreas L., on Flickr

το εγραψα και πιο πριν φιλε μου...διαφωνουμε απλα.

το εγραψα και πιο πριν φιλε μου...διαφωνουμε απλα.

Κώστα, συμφωνείτε όλοι οτι διαφωνείτε. Νομίζω όλοι γράψαμε τις απόψεις μας. Δεν χρειάζεται να το συνεχίσουμε άλλο. ;)

Πρώτες δοκιμές με gcam στο mi5s. Τις ρυθμίσεις γενικά τις προτιμώ γρήγορες στην gcam.

Η πρώτη mi5s auto stock και η δεύτερη mi5s hdr+

https://farm5.staticflickr.com/4560/26539530359_3e9601c131_c.jpg[/ig]IMG_20171110_192351 by Andreas L., on Flickr

https://farm5.staticflickr.com/4535/26539533009_7260f40569_c.jpg[/ig]IMG_20171110_192225 by Andreas L., on Flickr

Πάει το leeco ; :blink:

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...