Giwrgos_Gk Δημ. November 9, 2017 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2017 97 πόντους το iphone x για φωτογραφίες https://www.dxomark.com/apple-iphone-x-top-performer-stills/ Στάλθηκε από το LG-H870 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Abdalis_3k60 Δημ. November 9, 2017 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2017 97 πόντους το iphone x για φωτογραφίες https://www.dxomark.com/apple-iphone-x-top-performer-stills/ Στάλθηκε από το LG-H870 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Για την ακρίβεια 101 για φωτογραφία. Το έγραψα και στο αντίστοιχο θέμα, αλλά πως γίνεται να μη συμπεριλαμβάνουν το manual και να μην έχει κάποια επίπτωση; αν δεν κάνω λάθος στο dxo λαμβάνουν υπόψιν μόνο το αυτόματο, ενώ long exposures και τέτοια περνάνε στο ντούκου. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. November 9, 2017 Author Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2017 97 πόντους το iphone x για φωτογραφίες https://www.dxomark.com/apple-iphone-x-top-performer-stills/ Στάλθηκε από το LG-H870 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 97 νομίζω λέει σύνολο. 101 ειναι για φωτογραφία. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Giwrgos_Gk Δημ. November 9, 2017 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2017 97 νομίζω λέει σύνολο. 101 ειναι για φωτογραφία.Ανάποδα τα είπα δηλαδή. Στάλθηκε από το LG-H870 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. November 9, 2017 Author Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2017 Για την ακρίβεια 101 για φωτογραφία. Το έγραψα και στο αντίστοιχο θέμα, αλλά πως γίνεται να μη συμπεριλαμβάνουν το manual και να μην έχει κάποια επίπτωση; αν δεν κάνω λάθος στο dxo λαμβάνουν υπόψιν μόνο το αυτόματο, ενώ long exposures και τέτοια περνάνε στο ντούκου. Εμένα θα με νοιαζε μόνο το interface του manual καθότι τη τελική ποιότητα του long exposure, αν έχεις εξετάσει ήδη το dynamic range και εύρος χρωμάτων σε base iso (πχ την μέρα) μπορείς να καταλάβεις πως θα τα πηγαίνει και σε long exposure. ;) Προσοχή μιλάω για καθαρό long exposure. Αν είναι κάποιο mode όπου ενώνει πολλαπλές φωτογραφίες όπως της huawei όπως silk water εκεί είναι άλλη ιστορία. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Abdalis_3k60 Δημ. November 9, 2017 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2017 Εμένα θα με νοιαζε μόνο το interface του manual καθότι τη τελική ποιότητα του long exposure, αν έχεις εξετάσει ήδη το dynamic range και εύρος χρωμάτων σε base iso (πχ την μέρα) μπορείς να καταλάβεις πως θα τα πηγαίνει και σε long exposure. ;) Προσοχή μιλάω για καθαρό long exposure. Αν είναι κάποιο mode όπου ενώνει πολλαπλές φωτογραφίες όπως της huawei όπως silk water εκεί είναι άλλη ιστορία. Δεν ξέρω Ανδρέα. Νομίζω έχω άλλη άποψη σ αυτό. Τα όλα modes εντάσσονται στο αυτόματα κατ εμέ, αλλά δεν εξετάζονται. Είναι μεγάλη διευκόλυνση, και όπως λαμβάνει υπόψιν το bokeh effect που σε κάθε μάρκα το λένε και κάπως αλλιώς έτσι θα έπρεπε κι εκείνα. Στο manual, πέρα από το interface και την ύπαρξη (βλέπει Pixel και αν δεν κάνω λάθος iPhone που δεν έχουν), αν δεν κάνω λάθος πολλές φορές έχει διαφορετική επεξεργασία σε σχέση με το auto. Είχα παραθέσει μάλιστα 2 φωτογραφίες με τα ίδια ακριβώς iso shutter speed, μια σε αυτόματο και μια σε χειροκίνητο, όπου η χειροκίνητη ήταν μακράν καλύτερη. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marios_ch Δημ. November 9, 2017 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2017 S8+, επιλεκτικη εστιαση 20171109_164419 by marios86, on Flickr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. November 9, 2017 Author Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2017 (edited) Δεν ξέρω Ανδρέα. Νομίζω έχω άλλη άποψη σ αυτό. Τα όλα modes εντάσσονται στο αυτόματα κατ εμέ, αλλά δεν εξετάζονται. Είναι μεγάλη διευκόλυνση, και όπως λαμβάνει υπόψιν το bokeh effect που σε κάθε μάρκα το λένε και κάπως αλλιώς έτσι θα έπρεπε κι εκείνα. Στο manual, πέρα από το interface και την ύπαρξη (βλέπει Pixel και αν δεν κάνω λάθος iPhone που δεν έχουν), αν δεν κάνω λάθος πολλές φορές έχει διαφορετική επεξεργασία σε σχέση με το auto. Είχα παραθέσει μάλιστα 2 φωτογραφίες με τα ίδια ακριβώς iso shutter speed, μια σε αυτόματο και μια σε χειροκίνητο, όπου η χειροκίνητη ήταν μακράν καλύτερη. Αυτό που περιγράφεις δεν είναι long exposure αλλά manual mode. Εκεί όντως θα δεις διαφορές από τυχόν καλύτερους αλγοριθμους. Όταν όμως κάνεις long exposure (πχ 1-30 seconds) τότε το iso πέφτει αρκετά χαμηλότερα όπου ενεργοποιούνται αλγόριθμοι πχ τυπου MFNR της LG. Από την άλλη έχεις και ένα δίκιο. Θυμάμαι ότι στο p9 δεν είχα την ανάλογη βελτίωση που θα περίμενα σε base iso. Νομίζω σε manual χρησιμοποιούσε μόνο τον ένα ασθητήρα. Οπότε καταλαβαίνω τι λες. ;) Edited November 9, 2017 by Antretng Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gtf4270 Δημ. November 9, 2017 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2017 εκτιμώ οτι η αλλοίωση κ η παραμόρφωση είναι μεγάλη... αυτες η λήψεις θέλουν slr με καλο φακό σε ποια αλλοιωση αναφερεσαι? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
scorpio3 Δημ. November 9, 2017 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2017 S8+, επιλεκτικη εστιαση [ig]https://farm5.staticflickr.com/4552/24416177928_e052af41b4_c.jpg[/img]20171109_164419 by marios86, on Flickr Μάριε πως το κάνεις αυτό θελω εκπαίδευση δεν μου βγαίνει.... η θα θολώνει το μισό η καθόλου IPhone 15 Pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gtf4270 Δημ. November 9, 2017 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2017 Mi max 2 Stock Auto r Γιαννη ναι, θα συμφωνησω με τον Ανδρεα. Δεν υπαρχει λογος να τραβας με gcam την ημερα. Αυτο εχω διαπιστωσει κι εγω απο τα διαφορα τεστ που εκανα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marios_ch Δημ. November 9, 2017 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2017 Μάριε πως το κάνεις αυτό θελω εκπαίδευση δεν μου βγαίνει.... η θα θολώνει το μισό η καθόλου Νικο ενταξει δεν ειναι τοσο δυσκολο, απλα καποιες φορες ειναι λιγο tricky ειδικα οταν πεσει το φως. Ιδανικα θελει σωστη αποσταση απο το θεμα και ταπ στο σημειο που θελεις. Αν δεις οτι δεν σε ικανοποιησει πας λιγο μπροστα πίσω. Δοκιμασε το και θα εχεις ενα φοβερο αποτελεσμα!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Abdalis_3k60 Δημ. November 9, 2017 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2017 Αυτό που περιγράφεις δεν είναι long exposure αλλά manual mode. Εκεί όντως θα δεις διαφορές από τυχόν καλύτερους αλγοριθμους. Όταν όμως κάνεις long exposure (πχ 1-30 seconds) τότε το iso πέφτει αρκετά χαμηλότερα όπου ενεργοποιούνται αλγόριθμοι πχ τυπου MFNR της LG. Από την άλλη έχεις και ένα δίκιο. Θυμάμαι ότι στο p9 δεν είχα την ανάλογη βελτίωση που θα περίμενα σε base iso. Νομίζω σε manual χρησιμοποιούσε μόνο τον ένα ασθητήρα. Οπότε καταλαβαίνω τι λες. ;) Οχι γενικα εννοω και τα 2! Θεωρω πως ισως θα πρεπε να υπηρχε ενα section "modes" με χαμηλο ενδεχομενως συντελεστη για την τελικη βαθμολογια, μιας και δεν αποτελει και το πιο σημαντικο αλλα σιγουρα ειναι ενα bonus, και ενα section "manual" οπου θα μετραει αρκετα, μιας και δινει τελειως διαφορετικη διασταση στις δυνατοτες που σου δινει το κινητο. Δηλαδη προσωπικα αρνουμαι να δεχτω το 98 των pixel οταν δεν διαθετουν manual! Τεσπα...προσωπικος γκαιλες ειναι αυτο και μαλλον και αρκετα offtopic Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gtf4270 Δημ. November 9, 2017 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2017 Προχειρη συγκριση Νοτε 8 , Pixel XL, Iphone X . Δε βγαζω ακρη με το συγκριτικο. Τραβηξες 3 φορες την ιδια σκηνη για το καθε κινητο ξεχωριστα? ----- προσθήκη μηνύματος 8 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Οχι γενικα εννοω και τα 2! Θεωρω πως ισως θα πρεπε να υπηρχε ενα section "modes" με χαμηλο ενδεχομενως συντελεστη για την τελικη βαθμολογια, μιας και δεν αποτελει και το πιο σημαντικο αλλα σιγουρα ειναι ενα bonus, και ενα section "manual" οπου θα μετραει αρκετα, μιας και δινει τελειως διαφορετικη διασταση στις δυνατοτες που σου δινει το κινητο. Δηλαδη προσωπικα αρνουμαι να δεχτω το 98 των pixel οταν δεν διαθετουν manual! Τεσπα...προσωπικος γκαιλες ειναι αυτο και μαλλον και αρκετα offtopic μιλας για τα καλουδια που εχουν τα Huawei ετσι? ναι δινουν ενα αβανταζ στην καμερα...αλλα δυσκολα να μπουν σε Dxo , Πολυ απλα γιατι τα αλλα κινητα δεν διαθετουν κατι αντιστοιχο. Για μενα λαθος που βαλανε και την κατηγορια bokeh στη βαθμολογια. Πρωτον πρεπει το κινητο να διαθετει διπλες καμερες με τηλεφακο...και δευτερον δεν εχει να κανει με την ποιοτητα της φωτο. Απλα ειναι ενα feature Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
x_vagos_x Δημ. November 9, 2017 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2017 Δε βγαζω ακρη με το συγκριτικο. Τραβηξες 3 φορες την ιδια σκηνη για το καθε κινητο ξεχωριστα? ----- προσθήκη μηνύματος 8 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- μιλας για τα καλουδια που εχουν τα Huawei ετσι? ναι δινουν ενα αβανταζ στην καμερα...αλλα δυσκολα να μπουν σε Dxo , Πολυ απλα γιατι τα αλλα κινητα δεν διαθετουν κατι αντιστοιχο. Για μενα λαθος που βαλανε και την κατηγορια bokeh στη βαθμολογια. Πρωτον πρεπει το κινητο να διαθετει διπλες καμερες με τηλεφακο...και δευτερον δεν εχει να κανει με την ποιοτητα της φωτο. Απλα ειναι ενα feature Μπήκε στο iPhone; Όλα τ' άλλα είναι να 'χαμε να λέγαμε :p Instagram Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_Mpl Δημ. November 9, 2017 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2017 Δε βγαζω ακρη με το συγκριτικο. Τραβηξες 3 φορες την ιδια σκηνη για το καθε κινητο ξεχωριστα? ----- προσθήκη μηνύματος 8 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Τι δεν κατάλαβες? Δεν φαίνονται ποιες είναι οι κοινές φωτο? Ένα σετ είναι κοινό του pixel με note8 και ένα του Χ με note 8. Δεν ήταν στο ίδιο σημείο για να είναι ίδιες και για τα 3 κινητά. ----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Κάτι δεν μου κάθεται καλά με το ζουμ του Χ. Είναι χειρότερο και από ψηφιακό. Ακόμη και χαμηλότερα των android να ήταν οι τιμές των iphones δεν θα αγόραζα ποτέ Apple και ένας λόγος (μεταξύ πολλών) είναι και αυτό το "απομονωμένο" σύμπαν της φιλοσοφίας της Apple που περιγράφεις. Αλλά δεν μπορεί να είναι τόσο χάλια το 2Χ ζουμ. Σαν να μην ενεργοποιήθηκε το OIS του πέρα από το γενικό Πιξέλιασμα. Προτιμώ το Pixel από το Note 8, αλλά θα ήταν το μόνο Samsung που θα κοίταζα (ελέω κάμερας + πενακίου) αν είχα τα χρήματα και δεν είχε αυτό το "σχήμα" + λάθος θέση fingerprint (!?!?!). Μπράβο για το χρόνο που διέθεσες για δεν ξέρω αν θα βρεθεί κανείς με τα 3 κινητά ξανά σε real life συγκριτικό έστω και μίνι. Edit: Απόσπασμα από το GSM arena που (μάλλον) αναφέρεται στο θέμα του ζουμ του iphone X. "The telephoto camera now has OIS, too, and a relatively wider f/2.4 aperture than before, so you'd think Apple will finally enable this one to be used in low-light. And you'd be wrong. In those scenes, the phone will still stop using the telephoto camera and would instead switch to cropping the output of the main camera to achieve the zoomed effect. " Σε ευχαριστώ φίλε μου. Ούτε εμένα μου άρεσε το 2x του Χ Αλλά γενικά νομίζω ότι είναι απάτη να το λένε οπτικό ζουμ. Οπτικό θα ήταν αν έκανα κροπ με την κύρια κάμερα πάλι 2x Και είχα καλύτερο αποτέλεσμα στο λεγόμενο οπτικό ζουμ από ότι στο κροπ αν τα έβγαζα σε 100%. Αυτό δεν το διαπίστωσα είτε τραβώντας με την κύρια είτε όπως τραβάει το κάθε ένα με 2x ( iPhone x - note 8) Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Abdalis_3k60 Δημ. November 9, 2017 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2017 (edited) μιλας για τα καλουδια που εχουν τα Huawei ετσι? ναι δινουν ενα αβανταζ στην καμερα...αλλα δυσκολα να μπουν σε Dxo , Πολυ απλα γιατι τα αλλα κινητα δεν διαθετουν κατι αντιστοιχο. Για μενα λαθος που βαλανε και την κατηγορια bokeh στη βαθμολογια. Πρωτον πρεπει το κινητο να διαθετει διπλες καμερες με τηλεφακο...και δευτερον δεν εχει να κανει με την ποιοτητα της φωτο. Απλα ειναι ενα feature Αυτό που λες ειναι εξορισμού λαθος νομιζω. Τι παει να πει οτι δεν το εχουν τα υπολοιπα κινητα; Για αυτο πριμοδοτεις με εξτρα ποντους καποιο κινητο που το εχει! Στα συγκεκριμενα reviews εκτος απο το hardware των καμερων (οπως lens flare, aperture κτλ κτλ) εξεταζουν σε πολυ μεγαλο βαθμο και το software (χρωματα σε βαθος και πιστοτητα, nr, διαχείριση ISO και shutter speed, διατηρηση λεπτομερειας κτλ). Αρα προφανως και τα καλουδια της καθε Huawei θα επρεπε να λαμβανονται υποψιν. Και ειναι 2 φορες χαζο το να μη το λαμβανουν υποψιν το συγκεκριμενο οταν αλλα καλουδια οπως σημειακη εστιαση (που εχουν πολλα κινητα πλεον εντεινοντας το bokeh effect) ή το portrait mode, τα λαμβανουν. Δηλαδη η διαφορα ποια ειναι; Οτι το μεν βρισκεται με ενα κλικ στην επιλογη του auto, ενω στην περιπτωση των αλλων mode πρεπει να κανεις και ενα swipe right; Σου δινει αλλες επιλογες τελειως. Το λεω απο τη μερια του Huawei user προφανως, αλλα σιγουρα υπαρχουν αντιστοιχα καλουδια και σε αλλες μαρκες οπου θα επρεπε να λαμβανονται υποψιν. Τι γινεται ας πουμε στην περιπτωση των Α/Μ φωτογραφιων οπου καποια κινητα εχουν εναν φακο μονο γι αυτο, και συνεπως υπαρχει μια πιθανοτητα να εχουν καλυτερο αποτελεσμα απο software editing; Και σορρυ κιολας αλλα διαφωνω διπλα με την εκφραση "ειναι απλα ενα feature"! Μα αυτο ακριβως ειναι τα κινητα! Ποιο σου δινει πιο καλο feature. Την καμερα δεν την εχεις μονο για να βγαζεις point and shoot φωτογραφιες πλεον στο κινητο. Μπορεις να βγαλεις πλεον πιο σωστες. Καποιες εταιριες εχουν επιλεξει τηλεφακο με αποτελεσμα να βγαζουν τα μουτρα τους με καλυτερο bokeh-detail. Προφανως και ειναι μερος της φωτογραφιας και ως ενα σημειο αφορα το hardware. Αλλες εταιριες εχουν τον διπλο φακο (βλ Huawei) οπου ο 2ος παλι συνεισφερει στο bokeh, κυριως software-ικα. Περιμενω απο το καθε DxO που το αναφερουμε τοσο πολυ, να μην λειτουργει ως ενα αντιστοιχο νημα "ποιο κινητο εχει το καλυτερο auto". Αφου αφορα την κριτικη της καμερας, και κρινει jpeg engines, θα επρεπε να τις κρινει στο συνολο τους και οχι μονο σε auto ή ότι βρισκεται στο auto panel. Αλλωστε γι αυτο πληρωνεις τοσα φραγκα για τις ναυαρχιδες με καλες καμερες. Γι αυτο και ακριβαινει πολυ πλεον και η 1+. Την καμερα πληρωνεις ουσιαστικα, με τα καλουδια, τις διπλες καμερες, το software, τη δυνατοτητα manual. Αρα πρεπει ολα να αποτελουν μερος της τελικης βαθμολογιας με τον εναν η τον αλλον τροπο. Αυτά. Σορρυ για το σεντονι. Edited November 9, 2017 by Abdalis_3k60 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
x_vagos_x Δημ. November 9, 2017 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2017 Someone's done his homework, βλέπω. :P Αλέξανδρε σε πάω λίγο παραπάνω μετά το σεντονάκι. Instagram Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnnyman25 Δημ. November 9, 2017 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2017 Γιαννη ναι, θα συμφωνησω με τον Ανδρεα. Δεν υπαρχει λογος να τραβας με gcam την ημερα. Αυτο εχω διαπιστωσει κι εγω απο τα διαφορα τεστ που εκανα.Όντως Κώστα. Μόνο για αργά το απόγευμα η το βράδυ η gcam κάνει δουλειά. Don't mess with Max 2 Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB + Watch 5 44mm Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gtf4270 Δημ. November 9, 2017 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2017 Αυτό που λες ειναι εξορισμού λαθος νομιζω. Τι παει να πει οτι δεν το εχουν τα υπολοιπα κινητα; Για αυτο πριμοδοτεις με εξτρα ποντους καποιο κινητο που το εχει! Στα συγκεκριμενα reviews εκτος απο το hardware των καμερων (οπως lens flare, aperture κτλ κτλ) εξεταζουν σε πολυ μεγαλο βαθμο και το software (χρωματα σε βαθος και πιστοτητα, nr, διαχείριση ISO και shutter speed, διατηρηση λεπτομερειας κτλ). Αρα προφανως και τα καλουδια της καθε Huawei θα επρεπε να λαμβανονται υποψιν. Και ειναι 2 φορες χαζο το να μη το λαμβανουν υποψιν το συγκεκριμενο οταν αλλα καλουδια οπως σημειακη εστιαση (που εχουν πολλα κινητα πλεον εντεινοντας το bokeh effect) ή το portrait mode, τα λαμβανουν. Δηλαδη η διαφορα ποια ειναι; Οτι το μεν βρισκεται με ενα κλικ στην επιλογη του auto, ενω στην περιπτωση των αλλων mode πρεπει να κανεις και ενα swipe right; Σου δινει αλλες επιλογες τελειως. Το λεω απο τη μερια του Huawei user προφανως, αλλα σιγουρα υπαρχουν αντιστοιχα καλουδια και σε αλλες μαρκες οπου θα επρεπε να λαμβανονται υποψιν. Τι γινεται ας πουμε στην περιπτωση των Α/Μ φωτογραφιων οπου καποια κινητα εχουν εναν φακο μονο γι αυτο, και συνεπως υπαρχει μια πιθανοτητα να εχουν καλυτερο αποτελεσμα απο software editing; Και σορρυ κιολας αλλα διαφωνω διπλα με την εκφραση "ειναι απλα ενα feature"! Μα αυτο ακριβως ειναι τα κινητα! Ποιο σου δινει πιο καλο feature. Την καμερα δεν την εχεις μονο για να βγαζεις point and shoot φωτογραφιες πλεον στο κινητο. Μπορεις να βγαλεις πλεον πιο σωστες. Καποιες εταιριες εχουν επιλεξει τηλεφακο με αποτελεσμα να βγαζουν τα μουτρα τους με καλυτερο bokeh-detail. Προφανως και ειναι μερος της φωτογραφιας και ως ενα σημειο αφορα το hardware. Αλλες εταιριες εχουν τον διπλο φακο (βλ Huawei) οπου ο 2ος παλι συνεισφερει στο bokeh, κυριως software-ικα. Περιμενω απο το καθε DxO που το αναφερουμε τοσο πολυ, να μην λειτουργει ως ενα αντιστοιχο νημα "ποιο κινητο εχει το καλυτερο auto". Αφου αφορα την κριτικη της καμερας, και κρινει jpeg engines, θα επρεπε να τις κρινει στο συνολο τους και οχι μονο σε auto ή ότι βρισκεται στο auto panel. Αλλωστε γι αυτο πληρωνεις τοσα φραγκα για τις ναυαρχιδες με καλες καμερες. Γι αυτο και ακριβαινει πολυ πλεον και η 1+. Την καμερα πληρωνεις ουσιαστικα, με τα καλουδια, τις διπλες καμερες, το software, τη δυνατοτητα manual. Αρα πρεπει ολα να αποτελουν μερος της τελικης βαθμολογιας με τον εναν η τον αλλον τροπο. Αυτά. Σορρυ για το σεντονι. Το dxo εδω και τοσα χρονια βαθμολογει τις καμερες αποκλειστικα και μονο στο αυτοματο. τους τελευταιους μηνες εισηγαγε και καποια αλλα οπως bokeh Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Abdalis_3k60 Δημ. November 9, 2017 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2017 (edited) Someone's done his homework, βλέπω. :P Αλέξανδρε σε πάω λίγο παραπάνω μετά το σεντονάκι. :lol: :lol: :lol: Τα μελεταω προσεκτικα Βαγγελη! Εχει πολλα να μαθεις ομως, αν και μεταξυ μας, γι αυτο τη γουσταρω προς το παρον! Next lesson...Panning! Περιττο να σου πω οτι αρχιζω και γλυκοκοιταω και μεταχειρισμενες FX! :cool: :cool: Κωστα, αν αναφερεσαι μονο στα κινητα το θεωρω λογικο για μεχρι και πριν κανενα χρονο μιας και ελαχιστα ειχαν manual και αλλα καλα features. Πλεον ομως το θεωρω λαθος και σου ειπα το λογο. Τωρα αν εννοεις οτι το κανει αυτο και σε καμερες επαγγελματικες θα αρχισω να κλαιω απο τα γελια! Να παιρνεις τη φεραρι και να την τεσταρεις στα χωραφια για το αν "πηγαινει καλα"! Λιγο που διαβασα μολις για την D850 δεν αναφερει καπου βεβαια για auto. Εχει αρκετες λεπτομερειες για διαφορες τιμες, οπου πιθανολογω πως προερχονται απο manual χρηση ή εστω απο κατι σαν aperture priority για να δουμε πως συμπεριφερεται σε καθε περισταση. Edited November 9, 2017 by Abdalis_3k60 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. November 9, 2017 Author Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2017 Βασικά οι βαθμολογίες ειναι γενικά λάθος... πόσο μάλλον όταν μιλάμε για modes. Περισσότερο deal breakes θα το λεγα. Πχ θέλεις silk water? Τότε μόνο huawei ;) Διαφορετικά πόσο + ή - να βαθμολογήσεις την ύπαρξη ή έλλειψη modes? Άλλο θα σου πει +10 άλλος θα σου πει +20 άλλος θα σου πει I don't care. Γενικά είμαι αντίθετος στο να υπάρχουν σκορς. Περισσότερο λήψεις σε ελεγχόμενες ίδιες συνθήκες θέλω ώστε μετά να μπορέσω να μελετήσω και να καταλάβω αν μου κάνει ή οχι. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
x_vagos_x Δημ. November 9, 2017 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2017 Βασικά οι βαθμολογίες ειναι γενικά λάθος... πόσο μάλλον όταν μιλάμε για modes. Περισσότερο deal breakes θα το λεγα. Πχ θέλεις silk water? Τότε μόνο huawei ;) Διαφορετικά πόσο + ή - να βαθμολογήσεις την ύπαρξη ή έλλειψη modes? Άλλο θα σου πει +10 άλλος θα σου πει +20 άλλος θα σου πει I don't care. Γενικά είμαι αντίθετος στο να υπάρχουν σκορς. Περισσότερο λήψεις σε ελεγχόμενες ίδιες συνθήκες θέλω ώστε μετά να μπορέσω να μελετήσω και να καταλάβω αν μου κάνει ή οχι. Παραείναι... "αντικειμενική μεθοδολογία" αυτό που προτείνεις... :rolleyes: Συν αυτώ, δεν μπορεί να διαφημιστεί κάτι που δεν είναι μετρήσιμο. :cool: if you know what i mean. :shifty: Instagram Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. November 9, 2017 Author Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2017 Παραείναι... "αντικειμενική μεθοδολογία" αυτό που προτείνεις... :rolleyes: Συν αυτώ, δεν μπορεί να διαφημιστεί κάτι που δεν είναι μετρήσιμο. :cool: if you know what i mean. :shifty: Στις αξιολογήσεις φωτογραφικών μηχανών έτσι το κάνουν πάντως. Οκ βάζουν και σκορς μεν αλλά έχουν και τις λήψεις που λέω. Αλλά κάποια σκορς δεν σου λένε πχ ότι οι mirrorless της canon είναι αρκετά πιο αργές από mirrorless της sony. Οι χρόνοι όμως που έχουν στις μετρήσεις τους στα πχ 3 διαφορετικά δωμάτια τους (φωτεινό, dusk και low light) μου το φανερώνουν. Γενικά στο θέμα κάμερας δεν με νοιάζουν τα σκορς. Αλλά ναι, I got your point ;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_Mpl Δημ. November 9, 2017 Κοινοποίηση Δημ. November 9, 2017 και μερικα δειγματα auto απο νοτε 8 Note 8 by Nikos Bletas, on Flickr Note 8 by Nikos Bletas, on Flickr Note 8 by Nikos Bletas, on Flickr με ζουμ 2χ Note 8 by Nikos Bletas, on Flickr χωρις ζουμ Note 8 by Nikos Bletas, on Flickr Note 8 by Nikos Bletas, on Flickr με hdr on Note 8 by Nikos Bletas, on Flickr με κλειστο hdr και ταπ στην βιτρινα την φωτεινη κατω για να μην την καιει. Note 8 by Nikos Bletas, on Flickr Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts