Jump to content

Κριτική καμερών κινητών

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλορίζικο Αντρέα. Καλό χρυσό το G5 αλλά αυτό το ir είναι το μεγάλο αγκάθι...

Το mode του διαφράγματος τι ακριβώς κάνει?

The power of the 10

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

• Απαντήσεις 8,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Νομίζω έχει raw που δεν είχε το honor 8 (διορθώστε με αν δεν θυμάμαι καλά) και νομίζω είναι λίγο καλύτερο το βίντεο από άποψη electronic stabilization, sharpness και ήχο. Γενικά πάντως δεν θα λεγα ότι διαφέρουν αισθητά σε κάμερες και δεν υπάρχει λόγος να προτιμήσεις το ένα από το άλλο.

Εκεί που διαφέρουν περισσότερο είναι στο ηχείο που είναι όντως πιο καθαρό/δυνατό και ευτυχώς δεν γρατζουνιέται (το honor 8 γέμιζε για πλάκα με το γυαλί μπρος πίσω χωρίς gorilla). Σε ταχύτητα θα περίμενα δυνατότερο το honor 8 αλλά τελικά είναι παρόμοια παρά τι λίγοτερη ram. Έχω και μια μικρή αμφιβολλία για την οθόνη που μοιάζει πιο φωτεινή αλλά μπορεί να είναι και η ιδέα μου (έχει περάσει και κάποιος καιρός από τότε).

Το δικό μου είχε ελάχιστο και μόνο σε υπερθέρμανση,δεν πειράζει πάμε παρακάτω,μια χαρά μου φαίνεται όμως και το p9 plus.

Στάλθηκε από το MI MAX 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κάποια στιγμή θα παιχτεί και μελλοντική αγορά/ανταλλαγή να πιούμε και ενα καφέ. ;)

Δεν είναι το Plus αλλά το 32αρη (δηλαδή p9 σκέτο).

Καλορίζικο Αντρέα. Καλό χρυσό το G5 αλλά αυτό το ir είναι το μεγάλο αγκάθι...

Το mode του διαφράγματος τι ακριβώς κάνει?

The power of the 10

Σε ευχαριστώ :)

Κάνει και καλά προσομοίωση ανοιχτού διαφράγματος για (artificial) bokeh. Βλέπεις το bokeh που πέτυχα στο πορτρέτο παρά το ότι δεν του το είχα κολλημένο στη μούρη του το κινητο; Αυτό ακριβώς κάνει.

Πάντως είναι ενδιαφέρον και ο μονόχρωμος αισθητήρας. Διαφέρει αρκετά από το να κάνεις desaturate απλά μια φωτογραφία. Αν είχε και ενα ois να μην ζορίζεται στις νυχτερινές καλά θα ταν...

Edited by Antretng

Νομίζω έχει raw που δεν είχε το honor 8 (διορθώστε με αν δεν θυμάμαι καλά) και νομίζω είναι λίγο καλύτερο το βίντεο από άποψη electronic stabilization, sharpness και ήχο. Γενικά πάντως δεν θα λεγα ότι διαφέρουν αισθητά σε κάμερες και δεν υπάρχει λόγος να προτιμήσεις το ένα από το άλλο.

.

οχι είχε raw και το honor το θυμάμαι.. έπρεπε να μπεις σε manual mode και μετά να το επιλέξεις

P9 και λειτουργία ευρέους διαφράγματος

37144170395_7ab24302a9_c.jpgIMG_20170909_194200 by Andreas L., on Flickr

36746456700_1388a347b1_c.jpgIMG_20170909_190532 by Andreas L., on Flickr

Ωραία σαν ιδέα αλλα η λειτουργία ευρέους διαφράγματος του P9 έφαγε το αυτί του παιδιού και τα γυαλιά ηλίου, καλύτερα να μην προσπαθούν να φτάσουν με τέτοιο τρόπο τις DSLR οι εταιρίες αλλα με hardware τρόπους.

-> HTC Touch Cruise->Nokia 5310 ->HTC Desire ->LG optimus 4x ->Sony Xperia P -> HTC OneX-> iphone 4s -> Galaxy S4 -> lumina 1020 + Honor 6 -> Lumia 1020 + Meizu MX4 -> LG G4-> Galaxy S7 -> Galaxy S7 + Lumia950 -> Galaxy S7 + Nexus 5x -> HTC 10 -> S7Edge -> P20Pro -> S10 -> iPhone11

Επειδή πραγματικά δεν το βλέπω, για ποιο από τα 2 αυτιά λες; Αν είναι την ξανανεβαζω χωρίς εφέ (έχει την επιλογή)

Κοίτα ότι κάνει μπαμ ότι είναι τεχνητό είναι αλήθεια αλλά τέτοιο bokeh με hardware τροπο δεν πρόκειται να καταφερει κανένα κινητό στο άμεσο μέλλον. Είναι πολύ μικροί οι αισθητήρες. Αλλά και μεγάλο αισθητήρα να βάζαμε θα κουβαλάς και φακό dslr για το κινητό; Γιατί σε aps-c αισθητήρα ο φακός θα είναι τεράστιος... Ειδικά αν έχει και μεταβλητό διάφραγμα που προφανώς θα είναι αναγκαίο.

Πάντως με ένα resize (να την κάνεις μικρότερη)) βγάζεις ενδιαφέρον εφέ χωρίς να χτυπάει άσχημα. Ειδικά η φωτό με το δίσκο και τα στέφανα βγήκε πολύ τιμια.

Edited by Antretng

Το δεξί όπως κοιτάς τι φώτο, στην πρώτη με τον δίσκο όλα καλά. Αν θέλωτόσο έντονο blur προτιμώ να το κάνω με πρόγραμμα αλλά αν σώζει και την πρωτότυπη φώτο ταυτόχρονα όλα καλά.
-> HTC Touch Cruise->Nokia 5310 ->HTC Desire ->LG optimus 4x ->Sony Xperia P -> HTC OneX-> iphone 4s -> Galaxy S4 -> lumina 1020 + Honor 6 -> Lumia 1020 + Meizu MX4 -> LG G4-> Galaxy S7 -> Galaxy S7 + Lumia950 -> Galaxy S7 + Nexus 5x -> HTC 10 -> S7Edge -> P20Pro -> S10 -> iPhone11

Η αλήθεια είναι ότι έβαλα το πιο wide (και καλά) aperture.

Κοίτα, αν την είχα κάνει resize δεν νομίζω ότι θα φαινόταν. Πιστεύω ότι αν δεν ζουμαρεις δεν φαίνεται. Άλλωστε ο χρόνος που θα χάσεις στο photoshop δεν νομίζω να αξίζει. Οπότε μια χαρά είναι.

Ναι έχει κρατήσει και καλά όλα τα διαφορετικά apertures, οπότε βάζοντας f13 στην ουσία είναι η φωτογραφία χωρίς bokeh.

οχι είχε raw και το honor το θυμάμαι.. έπρεπε να μπεις σε manual mode και μετά να το επιλέξεις

Άρα καλά το φοβόμουν το Αλτσχάιμερ :p

Βασικά απλά δεν το χα δει μιας και προσωπικά δεν ασχολουμαι με raw στα κινητά.

Πολύ όμορφο το εφέ του P9.. Υπάρχει καμία αντίστοιχη εφαρμογή γενικά στο store και για άλλα κινητά ή όχι;

Στάλθηκε από το S7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Είχα δοκιμάσει θυμάμαι κάτι σαν αυτό

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.motionone.afterfocus

με ανάμεικτες εντυπώσεις ;)

Τσέκαρε γενικά bokeh effect στο play store και δοκίμαζε... όρεξη να 'χεις, είδα έχει 10άδες. ^_^

Τέλεια ευχαριστώ.!! Γιατί επειδή μου αρέσει, προσπαθώ μέσω Snapseed, αλλά θέλει ώρα και χωρίς το αποτέλεσμα να είναι και τόσο καλό. Επομένως κάτι πιο άμεσο θα με βόλευε!!

Υπάρχουν αρκετές αλλά δεν νομίζω να είναι τόσο καλό. Το p9 το βοηθάει η στερεοσκοπική κάμερα στο να ξεχωρίζει το βάθος.

20170909_193300

S7 edge auto

iPhone 15 Pro Max + Samsung S23 Ultra

iPad Pro M4

Garmin Fenix 7X Sapphire Solar

Apple Airpods Pro 2

20170909_193300

S7 edge auto

ωραίος ουρανός.. προσωπικά θα έκοβα λίγο το ντουβάρι δεξιά και θα σήκωνα λίγο πιο ψηλά το κάδρο να μη φαίνονταν τα σκουπίδια

Απρόσκλητες επισκέψεις ...

S8+

36215003112_7427f46972_c.jpg2017-08-05_02-07-06 by V M, on Flickr

36215004692_e8d41f24eb_c.jpg2017-08-05_02-07-20 by V M, on Flickr

36215009112_9fe4265d00_c.jpg2017-08-05_02-07-36 by V M, on Flickr

Ericsson788, Nokia 3310,7650,3650,N82,N95, Samsung i8910,S2,S3,S4,S6,S7 edge,S8+,S9+,S10+,S20 Ultra

Μία ερώτηση σε εσάς που γνωρίζετε καλύτερα τις κάμερες από τα κινητά.

Για s8 η HTC 11 είναι Πολλά τα λεφτά, ανάμεσα σε HTC 10 και LG g6 πιο είναι καλύτερο σε κάμερα;

Επίσης η γνώμη σας για νυχτερινές φωτογραφίες με Lumia 950 xl;

Τέλεια ευχαριστώ.!! Γιατί επειδή μου αρέσει, προσπαθώ μέσω Snapseed, αλλά θέλει ώρα και χωρίς το αποτέλεσμα να είναι και τόσο καλό. Επομένως κάτι πιο άμεσο θα με βόλευε!!

με το pixlr θολώνεις καλά πίσω είναι δυνατό

S10+ <3

Nokia 6110, Motorola startac, Ericsson t10s,Nokia 3330

Sony Ericsson T68i , sagem my v-75, Sony Ericsson k800i, Nokia n82, Motorola a1200, lg ku990i, sony Ericsson satio, Nokia n8, lg optimus 2x,Samsung galaxy s3, galaxy note 2,note 3, note 4, lg g3, huawei p8lite, s7 edge , s8+, s9+, s10+

Για s8 η HTC 11 είναι Πολλά τα λεφτά, ανάμεσα σε HTC 10 και LG g6 πιο είναι καλύτερο σε κάμερα;

HTC 10 αντί για G6 από εμένα.

Νυχτερινές με Lumia 950xl είναι αρκετά καλές, αλλά θέλει manual white balance και focus γιατί υστερεί. Κατά τ' άλλα είναι τη καλύτερη κάμερα σε κινητό κατ' εμέ. Απλώς το λειτουργικό είναι dead και δεν αξίζει πλέον η μετάβαση, εκτός αν το βρίσκεις μεταχειρισμένο 100 ευρώ... :rolleyes:

Htc 10 auto

36345696354_ebf1112ef9_c.jpgBreakfast by Guardian, on Flickr

The power of the 10

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

Εχω το G4 και το 950 και εχουν περασει σχεδον ολα τα καμεροτηλεφωνα απο τα χερι μου εκτος απο τα φετινα(g6 ,s8 ,htc 11κλπ)

Το 950 την ήμερα ειναι μέσα στα κορυφαία αν οχι το κορυφαίο κοντράρεται με το 11αρη το htc.

To βράδυ παίρνω αρκετά πιο εύκολα αποτέλεσμα ομως με το g4 άρα λογικά και με το G6 Που θες.

Κατα κύριο λογο φταίει το white balance όπως ειπε και ο Βαγγέλης και το focus.

Επίσης κάνει μια επεξεργασία το κινητό στις βραδινές άθλια κατ εμε, καθώς προσπαθεί να φωτίσει τα σκοτεινά σημεία πολλές φόρες χωρίς καλο αποτέλεσμα.

Βλέπεις την φώτο μια χαρά και μετα την επεξεργασία έχει μια κίτρινη χροιά και ενα out of focus απο το πουθενά,που μετά αν δεις το raw αρχείο(φωτο δηλαδη που δεν εχει υποστεί επεξεργασία απο το software του κινητου) στο pc καμια σχεση οι 2 φωτογραφιες,ουτε κίτρινες χροιές ουτε ανέβασμα άσκοπων σκιων τιποτα.Χιλιες φορες να μην έκανε αυτη την επεξεργασία και ας ειχε θόρυβο παραπάνω.

Το G6 δεν το έχω πιάσει στα χεριά μου άλλα πχ προτίμησα το g4 απο το htc10 εγώ προσωπικά.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...